Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     2/2 oldal   Bejegyzések száma: 18 
Két jellemző hír Magyarország leendő külügyminiszteréről
  2014-09-23 07:49:16, kedd
 
 
Két jellemző hír Magyarország leendő külügyminiszteréről


horváthbence
politika
szeptember 22., hétfő 20:08


Pitiánerségben nem ismer tréfát

Szijjártó Pétert múlt pénteken javasolta Magyarország következő külügyminiszterévé Orbán Viktor, aznap le is mondott államtitkári posztjáról, most szerdán pedig várhatóan mindenféle döccenő nélkül ki is fogják nevezni a hihetetlen diplomáciai érzékéről ismert politikust. Ez összesen öt nap különbség, munkanapból három, de Szijjártónak ez is elég volt ahhoz, hogy a Külügyminisztérium honlapján külön rovatot kapjon miniszterjelölti státusza:

miniszterjelölt

Irreálisan gyorsan gazdagodik

Szijjártó vagyonosodásával az RTL Klub Híradója foglalkozott hétfő este. A 36 éves leendő miniszter három ingatlan mellett 82 millió forintos megtakarítást is összerakott. Úgy, hogy a versenyszférában egy másodpercet nem dolgozott, világéletében a Fidelitas és a Fidesz politikusa volt, és semmiféle gazdasági társaságnak nem tagja. A vagyona mégis évről évre exponenciálisan növekszik, szinte már az ésszerű vagyongyarapodás mértékeit súrolva.


http://444.hu/2014/09/22/ket-jellemzo-hir-magyarorszag-leendo-kulugyminisztererol /
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A cionisták kapcarongya kormány őrjöngeni kezdett a nemzetkö
  2014-09-23 07:38:13, kedd
 
  A cionisták kapcarongya kormány őrjöngeni kezdett a nemzetközi patrióta kongresszus miatt
2014. szeptember 22. 20:30
Hunhír.info

Az amerikai székhelyű, hazafias szervezet National Policy Institute október 3. és 5. között konferenciát szervezne Budapesten. A konferencia előadói között van Alexander Dugin, a közismert radikális orosz hazafi, a Nemzeti Bolsevik Párt, az Eurázsia Párt egyik alapítója. A rendezvényen a tervek szerint felszólal Gyöngyösi Márton, a Jobbik egyik meghatározó külpolitikusa. A cionisták előtt csúszó-mászó kormány egyből kiadott egy kettős mércés közleményt. Íme:

A közleményben az áll: a magyar kormány élesen elhatárolódik minden idegengyűlölő, kirekesztő és a kisebbségeket vallása, származása miatt sértő szerveződésektől, így a Budapestre tervezett radikális konferenciától is. A konferenciát a szélsőséges körök arra akarják felhasználni, hogy lejárassák Magyarországot a nemzetközi közvélemény előtt, ami elfogadhatatlan - írták.

Az amerikai székhelyű, szélsőséges, fajvédő National Policy Institute október 3. és 5. között konferenciát szervezne Budapesten. A konferencia előadói között van Alexander Dugin, "a közismerten radikális, rasszista, nagyorosz nacionalista, illetve ukránellenes nézeteket valló orosz politológus és ideológus", a Nemzeti Bolsevik Párt, az Eurázsia Párt egyik alapítója - írták. A tervek szerint a konferencián felszólal Gyöngyösi Márton szélsőjobboldali képviselő is - fogalmaztak.


Itt csak a Zsidó Világkongresszus ultracion kirekesztői őrjönghetnek. -Ez Orbán látszat-illiberális demokráciája.

http://hunhir.info/index.php?pid=hirek&id=78558
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Negyedmilliárdos közbeszerzésen nyert ismét Mészáros Lőrinc
  2014-09-23 07:33:43, kedd
 
  Negyedmilliárdos közbeszerzésen nyert ismét Mészáros Lőrinc
2014. szeptember 23. kedd 05:34:59

Székely SaroltaSzékely Sarolta
újságíró

Ezúttal egy negyedmilliárdos közbeszerzést nyert el a felcsúti polgármester, Mészáros Lőrinc cége - derül ki a legfrissebb Közbeszerzési Értesítőből.

249,9 millió forintot nyert közbeszerzésen Mészáros Lőrinc cége, a Mészáros és Mészáros Kft. egy konzorcium tagjaként - derült ki a hétfői közbeszerzési értesítőből. A felcsúti polgármester cége mellett a konzorcium tagjai még a Duna Aszfalt Kft. és a Colas Alterra Kft. A negyedmilliárdos közbeszerzés keretén belül Pestszentimrén kell a szennyvíz-csatornázási munkálatokkal érintett utcák csatornázáshoz kapcsolódó karbantartási jellegű útfelújítást elvégezni.

A megkötött szerződés szerint a konzorcium tagjai közül Mészáros Lőrinc cége végzi a munkálatok 60,93 százalékát, ugyanakkor a kifizetésből is ilyen arányban részesül majd, vagyis 153,5 millió forintot nyer ténylegesen. A Colas Alterra 22,47, a Duna Aszfalt pedig 16,6 százalékban részesedik a feladatokból és a fizetésből is.

Jó év lesz ez az idei

Ezzel a tenderrel együtt idén eddig már 26,2 milliárdos közbeszerzést vitt el a felcsúti polgármester cége. Januárban rögtön ugyanis egy 25,8 milliárd forintos tendert nyert el egy konzorcium tagjaként, melynek során az Országos Vízügyi Főigazgatóság a Békés megyei ivóvízminőség-javító programra keresett vállalkozásokat. Ezt júniusban az Alcsúti Arborétum kertészeti munkáiért kapott - előbbihez képest - "szerény" 17,8 milliós közbeszerzés követte. Júliusban pedig az Alcsúti Arborétum fejlesztése keretében elvégzett építési munkálatokért nyert 141,13 milliót a Mészáros és Mészáros Kft.

Így az már látható, hogy leginkább a Békés megyei projektnek köszönhetően kiemelkedő évet zárhat idén Mészáros Lőrinc cége, mely egyébként 2011 előtt egyetlen egy közbeszerzésen sem tudott diadalmaskodni, holott 2001 óta működik a társaság. Bár 2011 előtt sem lehetett ok panaszra, hiszen 2009-ben is már 995 milliós árbevétel mellett 283 milliós eredmény realizáltak. 2011-től kezdődően azonban kirobbanó fejlődés vette kezdetét a kft.-nél. A változás és a fellendülés nagyon jól lekövethető a társaság publikus számviteli beszámolói alapján, hiszen az elmúlt időszakban évről évre folyamatosan megduplázza a bevételeket. A 2010-es 853 milliót ugyanis 2,2 milliárd, majd ezt 4,6 milliárdos árbevétel követte, 2013-ban pedig már 9,7 milliárd folyt be a Mészáros és Mészáros Kft. kasszájába, vagyis négy év alatt sikerült a tizenegyszeresére növelnie az árbevételét.

Adózott eredményként a költségek levonása után 1,6 milliárd forint nyereség maradt 2013-ban a cégnél, melyből 1,3 milliárdot osztalékként ki is fizetett Mészáros Lőrinc. Érdekesség, hogy a megsokszorozódó árbevétel mellett több mint hétszeresére növekedett a kft. nyeresége.

2010 óta összesen egyébként 17,4 milliárdos árbevétel mellett 3,9 milliárdos nyereséget termelt a polgármester cége, melyből 2,4 milliárdnyi osztalék kifizetésére is lehetőséget adott az eltelt 4 év során. Részben ennek is köszönhető, hogy négy év alatt a 100 leggazdagabb magyar közé sikerült beverekednie magát az egykori gázszerelőből lett polgármesternek.

Székely Sarolta
mfor.hu

http://www.mfor.hu/cikkek/Negyedmilliardos_kozbeszerzesen_nyert_Meszaros_Lorinc.h tml
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Orbán brutális megszorításokra készül: megadóztathatják a n
  2014-09-23 07:27:47, kedd
 
  2014. szeptember 22. 15:55
mszp.hu

Orbán brutális megszorításokra készül: megadóztathatják a nyugdíjakat, fizetős lehet az egészségügy, új adók jöhetnek

Orbán Viktor álljon ki és ismerje el, hogy az önkormányzati választás után megadóztatja a nyugdíjasokat, fizetőssé teszi az egészségügyi ellátást és óriási adóemelést jelent be! Még maga a kormányfő sem tagadja, hogy olyan változtatásokra készül, amelyek a Fidesz szavazótáborát is kedvezőtlenül érintik. Nem véletlen, hogy a kormányfő még a Fidesz évadnyitó frakcióülésén sem mert beszélni terveiről.

Amint az kiszivárgott, Orbán csökkenteni akarja az ,,államból élők arányát." Mindez azt jelentheti, hogy csökkenteni, illetve adóztatni fogják a nyugdíjakat, emelkedik a nyugdíjkorhatár, a betegeknek az ellátások, szolgáltatások jelentős részéért fizetniük kell, és új adók kivetésének lehetőségét is vizsgálják. A közszférában tömeges elbocsátások várhatók.

Nem véletlenül halasztották el a költségvetés benyújtását október végére. Abban ugyanis már ott van minden, amire készülnek. Orbán és a Fidesz a választás után mindenkit az árokba löknek: nyugdíjasokat, betegeket, közalkalmazottakat, köztisztviselőket, bérből és fizetésből élő emberek millióit. Saját oligarcháiktól persze egy fillért sem kívánnak elvenni.

Orbán az intézkedések időzítését azzal magyarázza, hogy most sokáig úgysem lesz választás. Az MSZP felhívja az emberek figyelmét, hogy egy választás még lesz, amelyen gátat lehet vetni ennek az elképzelésnek: október 12-én.

Lukács Zoltán,
az MSZP alelnöke, frakcióvezető-helyettes

http://mszp.hu/hirek/orban_brutalis_megszoritasokra_keszul_megadoztathatjak_a_nyu gdijakat_fizetos_lehet_az
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Jobbágysors: A közmunka bebetonozza a nyomort
  2014-09-23 07:21:43, kedd
 
  2014-09-22 09:53:00
Jobbágysors: A közmunka bebetonozza a nyomort

Eltérő eredménnyel látott nemrég napvilágot két kutatás a közmunkások helyzetéről, melyeknek közös pontja, hogy az érintettek többsége úgy véli: nettó 50 632 forintos közmunkabérért dolgozni jobb ugyan, mint a 22 800 forintos segélyen tengődni, de ez is megalázóan kevés a megélhetéshez.

A jelenlegi viszonyok között nem megszüntetni kell a közmunkarendszert, hanem egyes részeit korrigálni: így, a nemegyszer embertelen munkakörülményeken kellene javítani, valamint a teljes minimálbért, nem pedig annak 80 százalékát illene újból megadni a közmunkásoknak - hangzott el a Közfoglalkoztatási csapda című kutatási jelentés bemutatóján, amit a Magyar Szegénységellenes Hálózat mutatott be a napokban. A közfoglalkoztatottak helyzetét és lehetőségeit vizsgáló kismintás kutatás keretében tavaly 533 kérdőívet töltettek ki és 42 interjút készítettek főként borsodi és szabolcsi települések érintettjeivel.

A bemutatón a kutatók - Ferge Zsuzsa, Molnár György és Farkas Zsombor - leszögezték, hogy a vizsgálat ugyan nem reprezentatív, de a közfoglalkoztatás visszásságait jól tükrözi. A legfőbb negatívum, hogy a közfoglalkoztatás rendszere csapda, mert nincs belőle kiút. Már a szocialista kormány által 2009-ben elindított Út a munkába közmunkaprogram hatásvizsgálata során kiderült, hogy azok a munkanélküliek, akik nem vesznek részt a közmunkában, két és félszer nagyobb eséllyel jutnak álláshoz (24 százalék), mint a közmunkások, akiknek csak az egytizede tudott elhelyezkedni az elsődleges munkaerőpiacon. 2011-ben a KSH szerint már csak 5 százalék volt a nyílt munkaerőpiacra átlépő közfoglalkoztatottak aránya. A közmunkás státusz ,,lefelé húzó spirál", ami megnehezíti az egyéb álláskeresést, már csak azért is, mert a közmunkák többsége képzettséget nem igénylő fizikai munka, ami semmilyen módon nem növeli a foglalkoztatási esélyeket. Ugyanezt tükrözték a tavaly téli közmunkásképzési programok is.

ferge zsuzsaFerge Zsuzsa

Tíz kilométer gyaloglás

A közmunkások szűk mozgásterét jól mutatja az a gyakori jelenség, amikor a megkérdezettek például gyalog teszik meg a munkaügyi központba vezető 8-10 kilométeres utat, mert nem tudják megelőlegezni a buszköltséget. A cél ilyenkor a kötelező adminisztráció, mert állást csak elvétve tudnak ajánlani nekik. A havi 22 800 forint segély feltétele pedig az évi minimum 30 nap közmunka, havi 50 632 forintért, aminek előnye, hogy helyben van.

A kormányzati propaganda szerint így ,,segély helyett munkát" adnak az aluliskolázott embereknek, ami megélhetést biztosít, és segít nekik visszailleszkedni a munka világába. A Magyar Szegénységellenes Hálózat szerint viszont a közfoglalkoztatás jelenlegi rendszere egyáltalán nem ezt a célt szolgálja, hanem a főleg tartós munkanélküliekből álló több százezres tömeget a perifériába betonozza, nemzedékeken át konzerválva nyomorát és kiszolgáltatott helyzetét, a segélyeken és az alkalmi, főleg feketemunkákon való tengődését.

Harmaduk roma

A megkérdezett közmunkások 41 százalékának legfeljebb nyolc általánosa van, de csak alig egytizede nem dolgozott soha rendszeresen, viszont a fele már 16-18 éves korától dolgozik, a közmunka mellett is, és 72 százaléka jelentkezett az elmúlt öt évben álláshirdetésre, de csak ötödük kapta meg a megpályázott állást - tehát nem önhibájából munkanélküli. Elmondható, hogy mindenféle szempontból a romáknak a legnehezebb, a megkérdezettek 30 százaléka vallotta magát cigánynak, de a szerzők szerint ennél nagyobb volt az arányuk. ,,Ezeknek a családoknak a többsége a szegénység és a mélyszegénység határán él, az elmúlt három évben rosszabbodott a helyzetük, méltóságvesztéssel, adósságcsapdával súlyosbodva" - fogalmazott Ferge Zsuzsa.

A felmérés szerint a közfoglalkoztatottak bére jóval alatta van mindenféle küszöbnek (minimálbér, szegénységi küszöb, létminimum), amely az emberek minimális megélhetését számszerűsíti. A megkérdezett közmunkások és családtagjaik 62 százaléka él a szegénységi küszöb, 91 százaléka pedig a létminimum alatt, a gyermekes családok esetében ez 72 és 97 százalék - a teljes népességben 15 és 37 százalék -, mindezek alapján a kutatók a gyermekszegénység döbbenetes mértékére hívták fel a figyelmet a közfoglalkoztatottak körében, ami becslések szerint 2-300 ezer gyermeket érint. Kiderült: a gyerekes családok ötöde képtelen a gyerekek megfelelő táplálkozásához és egészségéhez (gyógyszerkiváltás) szükséges feltételeket biztosítani, és rendkívül rossz lakáskörülmények között él.

Nem hozott változást

Beszédes adat, hogy a közmunka a megkérdezettek kétharmadának életében - saját megítélésük szerint - semmilyen változást nem hozott. Ötödének inkább pozitív, tizedének pedig negatív változást jelentett, vélhetően attól is függően, hogy munkanélküli vagy foglalkoztatott pozícióból kényszerült-e a közmunka világába. A leggyakrabban említett probléma az alacsony bér volt, továbbá kiderült, hogy gyakran hiányoznak az alapvető munkaeszközök, nem beszélve az elemi biztonsági és higiéniai feltételek hiányáról, az olykor megalázó bánásmódról vagy a rövid távú és gyakran csak részmunkaidős szerződésekről. A közfoglalkoztatás jellegzetes válfaja az önkormányzati alkalmazottak közmunkásokra cserélése, ami leginkább a szegényebb, kistelepülési önkormányzatokra jellemző. A válaszadók ötöde sérelmezte, hogy ugyanazt a szakképzettséget igénylő munkát végzi az önkormányzat alkalmazásában közfoglalkoztatottként és kevesebbért, mint amit korábban normál alkalmazottként végzett. Ez spórolás az önkormányzatnak, hiszen a közfoglalkoztatás keretében 90-95 százalékos állami támogatással megoldható a kötelező önkormányzati feladatok ellátása.

Polgármesteri kegy

Mindeközben a megkérdezettek 40 százaléka tapasztalja, hogy a közmunkákhoz egyre nehezebb hozzáférni, különösen egyes kistérségekben. A jelentés szerint a közmunka-lehetőségek szűkössége, illetve a hozzájutás feltételeinek szigorítása következtében erős függőségi viszonyok jöttek létre, a polgármesterek kegyként osztanak segélyt, közmunkát, a szociológusok szerint 400-500 ezer szegény szinte jobbágysorba csúszott le. Molnár György elmondta: a szegények helyzete jórészt attól is függ, hogy a helyi polgármester megfélemlítéssel vagy épp jóindulattal igyekszik-e megnyerni a választópolgárokat, s ez teljesen esetleges. Ferge Zsuzsa hozzátette: a közfoglalkoztatás a politikai fegyelmezés eszköze is, hiszen a helyi választások kimenetelétől is függ, hogy az adott település elnyer-e közmunkaprogramot.

(fotó: vaol.hu)(Fotó: vaol.hu)

A minisztérium derűlátóbb

A BM kutatását az idei téli közmunkaprogramok idején, március-áprilisban folytatták le, és a mintegy 215 ezer érintettből 178 ezren válaszoltak a kérdésekre, melyek a közfoglalkoztatással kapcsolatos magas elégedettséget mértek, javaslatokat gyűjtöttek, de a közmunkások életkörülményeire nem tértek ki. A válaszadás anonim és önkéntes volt - a települések neve fel volt tüntetve -, a kutatás nem tekinthető reprezentatívnak. Az objektivitást sérti, hogy a felmérést nem egy külső szervezet, hanem maga a munkáltató, pontosabban annak alkalmazottai - oktatók és önkormányzati dolgozók - végezték el, ráadásul az aluliskolázott emberek aligha tudták egymaguk kitölteni a négyoldalas kérdőívet.

Több az elégedett

A BM-kutatásban - amely sok ponton egybecseng a másikkal, például szintén kihozza, hogy a legszegényebbek hátrányba kerülnek a közfoglalkoztatásban is - a válaszadók több mint kétharmada összességében pozitívan ítélte meg a közfoglalkoztatást, és mintegy négyötödük más munkanélkülinek is ajánlaná. A megkérdezettek több mint 90 százaléka szerint jobban megéri közfoglalkoztatottként dolgozni, mint az alacsonyabb összegű szociális ellátással otthon maradni. A közfoglalkoztatási programokat a válaszadók négyötöde hasznosnak tartotta, és a közfoglalkoztatásban szerzett ismereteket négy-ötödük a hétköznapokban is tudja hasznosítani. Magukat a képzéseket a résztvevők kétharmada értékelte hasznosnak, de csupán a fele vélte úgy, hogy azok hozzásegítik a munkába álláshoz.


http://www.atv.hu/belfold/20140921-jobbagysors-a-kozmunka-bebetonozza-a-nyomort
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
70 millió eurót költenének a nürnbergi nemzetiszocialista p
  2014-09-23 07:20:11, kedd
 
 
70 millió eurót költenének a nürnbergi nemzetiszocialista pártnapok helyszínének felújítására


Fű és moha lepi be az egykor szebb napokat is látott nürnbergi Zeppelin-mezőn található létesítményt, ahonnan a Führer szavait százezrek hallgatták.

Kevés emblematikusabb hely létezik a Nürnberg délkeleti előterében található Zeppelin-mezőnél, mégis, az Albert Speer tervei nyomán megépült létesítmény és az azt uraló Zeppelin-főtribün homlokzata rossz állapotban van, egyre több területet kell lezárni a látogatók biztonsága érdekében. A Zeppelin-mező a Reichsparteitagsgelände része, ahol 1933 és 1938 között a Nemzetiszocialista Párt tartotta éves tömegrendezvényét, a Birodalmi Pártnapokat.

Speer a létesítményt az örökkévalóságnak tervezte, azonban a Zeppelin-főtribün szerkezete betonból és téglából készült, amelyet márványlapokkal borítottak; egy olyan anyaggal, amely ugyan jól passzol a Mediterráneum éghajlatához, de kevésbé bírja a közép-európai kemény fagyokat. Nem csoda tehát, hogy már 1938-ban - az utolsó évben, amikor Hitler a főtribünön állva beszédet intézett hallgatóságához - megjelentek rajta az első repedések.

Felújítása 70 millió euróba kerülne - ami talán nem is olyan nagy összeg, ha a tartományi és a szövetségi kormány is beszállna a költségekbe, adott reményének hangot Alexander Schmidt, a nürnbergi Dokumentációs Központ történésze. ,,A város kész invesztálni a projektbe, de szükségünk van segítségre, különben minden tönkremegy" - kongatta meg a vészharangot a kutató.

Évi 200 ezres látogatószámával a Zeppelin-mező Nürnberg egyik leglátogatottabb nevezetessége. Lelátóin valaha 70 ezer, rendezvényterén pedig 500 ezer ember fért el, ugyanis a 140 ezer négyzetméteres mező adott teret a Birodalmi Pártnapok legmonumentálisabb tömegrendezvényeinek.

1945 áprilisában azonban amerikai csapatok foglalták el a létesítményt: a katonák előbb jelképes győzelmi felvonulást tartottak a nemzetiszocialista templomként aposztrofált épületben, majd felrobbantották a Zeppelin-főtribün tetején elhelyezett hatalmas horogkeresztet. A Zeppelin-mező sorsa ezzel hosszú időre megpecsételődött.

Olyannyira, hogy az épület állapotát csak a hatvanas években vizsgálták meg, és megállapították, hogy az 1945 óta elégtelen állagmegóvás miatt a főtribün az összedőlés határán van, majd 1967-ben - az életveszélyt elkerülendő - felrobbantották a főtribünhöz két oldalról csatlakozó oszlopsort. A szónoki emelvény alatti, ma is körbejárható Arany Csarnok mellett említést érdemel a nürnbergi kongresszusi központ, Németország legnagyobb nemzetiszocialista épülete, amelynek északi részében 2001-ben nyílt meg a Dokumentációs Központ. A monumentális épületet eredetileg 70 méter magasra tervezték, de a második világháború közbeszólt, így 1939-re csak 39 méter valósult meg ebből - ha elkészül, 50 ezer befogadóképességű lett volna, igaz, évente csak egyszer, a nemzetiszocialista pártkongresszus idején használták volna.
(Múlt-kor)


http://harcunk.info/index.php/archiv/576-70-millio-eurot-koltenenek-a-nurnbergi-n emzetiszocialista-partnapok-helyszinenek-felujitasara



...... ........... ........... ........... ........... ........... ........... ........... ...... ...... ........... ........... ..........

Végre valami amire érdemes pénzt költeni. Nem úgy mint itthon a "focira"

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A Norvég Alapból nő a paradicsom-feldolgozó kapacitás
  2014-09-23 07:09:39, kedd
 
  Kampányoltam Kecskeméten, írja Szelényi Zsuzsanna, erre mit látok?
Orbán épp a Norvég Alap 430 millió forintjából támogatott új paradicsomfeldolgozó megnyitóján tetszeleg...
--------------------------------------------------------------------------------- ----------------------------------------


A Norvég Alapból nő a paradicsom-feldolgozó kapacitás
2014. július 3. csütörtök 16:25:59



A Norvég Alap támogatásával 3 milliárd forintból megduplázza paradicsom-feldolgozó kapacitását és megújítja ehhez kapcsolódó technológiáját a kecskeméti székhelyű Univer Product Zrt.

Szőke Erika, a társaság termelési és műszaki vezérigazgató-helyettese csütörtökön Kecskeméten, sajtótájékoztatón közölte: az október végéig megvalósuló projekt révén az Univer erősíti piaci pozícióit, emellett a beruházás segíti a munkaerő megtartását, új partnerek bevonását a termelésbe és reményeik szerint katalizátora lesz az országszerte leépült paradicsomfeldolgozó-kapacitások újraépítésének.

A teljes költségvetésből közel 1,2 milliárd forintot költenek környezettudatos fejlesztésekre, amelyekhez a Norvég Alap 453,4 millió forint támogatást nyújtott. A beruházási összeg többi részét technológiai korszerűsítésre, a jelenleg évente 50 ezer tonnás paradicsomfeldolgozó-kapacitás megduplázására, valamint a magas használati értékű paradicsomsűrítmény előállításához szükséges feltételek megteremtésére fordítják.

Ágoston Béla nyersanyag-beszerzési igazgató elmondta: azért döntöttek a bővítés mellett, mert a magyar termelők ma már az etalonnak számító 80 tonnás olasz átlagot is meghaladó, 100-120 tonnás hektáronkénti hozamokra képesek.
Ha tetszünk

Hozzátette: a vállalat 581 dolgozót foglalkoztat és termeltetőként további 250-300 családnak biztosít megélhetést. Míg 2013-ban 20 600 tonna paradicsomot dolgoztak fel, addig az idén 44 350 tonnát terveznek és 2015-ben szeretnék elérni a 100 000 tonnát. A sűrítmény egyharmadát belföldön, kétharmadát elsősorban német, lengyel és horvát exportpiacokon értékesítik.

A kizárólag magyar tulajdonú Univer Product Zrt. székhelye Kecskeméten található, ezen kívül 5 telephellyel rendelkezik. Éves nettó árbevétele 2013-ban 16,67 milliárd forint volt.

http://www.mfor.hu/cikkek/A_Norveg_Alapbol_no_a_paradicsom_feldolgozo_kapacitas.h tml

MTI
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Nyugati átmenet - Ukrajnában hivatalos egyházként bejegyezt
  2014-09-23 07:02:45, kedd
 
 
Nyugati átmenet - Ukrajnában hivatalos egyházként bejegyezték a Sátán Templomát
2014.09.22 18:29


Még egy éve sincs hatalmon a nyugatbarát kormány Kijevben, máris megalakították az első "Sátán Templomát" Ukrajnában, ami a továbbiakban hivatalosan is egyházként működhet. A posztszovjet országok első, egyházként is bejegyzett sátánista szervezetét Szergej Neboga kijevi lakos vezeti, aki a szervezet nyitóünnepélyére helyi újságírókat is meghívott, hogy a nyugati eszme népszerűsítésébe kezdjen.

Hídfő.net | Ukrajna Sátán Temploma

Mivel a sátánisták hivatalosan bejegyzett egyházként működnek mostmár Ukrajnában, egyházként jogosultságuk van "mindennapi vallási tevékenységet" folytatni, ami esetükben feketemisét, és a liberális médiapropaganda által agymosott személyek rituális kikeresztelését jelenti. Az IMF-hitelen, EU-tagságon és NATO-integráción felül ez volt az atlantista kormány egyik első intézkedése.

Az ukrán "Sátán Temploma" a LaVey-i sátánizmus helyi képviseleteként működik, az ember primitív, állatias ösztöneinek kielégítését hirdeti, vagyis olyan "vallási szervezet", ami az egyéni érdeket mindenek felé helyező liberalizmus alapjaira épít.

Korábban Igor Sztrelkov, a szlavjanszki népi milícia első vezetője (később donyecki védelmi miniszter) bejelentette, hogy Kijevben a nyugati hatalomátvétel a sátánizmus betörését jelenti Ukrajnába, a népi milíciák nem csak politikai síkon, hanem a kereszténység védelmében veszik fel a harcot a nyugati gyarmatosítókkal. Sztrelkov akkor közölte, hogy a Donyecki és Luganszki Népi Köztársaság függetlenségének kivívása után felszabadítják a megszállt nyugati régiókat is.

http://www.hidfo.net/2014/09/22/nyugati-atmenet-ukrajnaban-hivatalos-egyhazkent-b ejegyeztek-satan-templomat
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     2/2 oldal   Bejegyzések száma: 18 
2014.08 2014. Szeptember 2014.10
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 539 db bejegyzés
e év: 6200 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 4225
  • e Hét: 18455
  • e Hónap: 29566
  • e Év: 183062
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.