Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/5 oldal   Bejegyzések száma: 45 
Ferenc trágár tartalmú levelek
  2008-03-21 23:25:05, péntek
 
  Ferenc trágár tartalmú leveleket írogat szabadidejében?

2008-03-21 08:44 Barikád.hu


Hülye azért nem vagyok, csak gátlástalanHülye azért nem vagyok, csak gátlástalanA még poszton lévő miniszterelnök parlamenti, hivatalos email fiókja olyan leveleket küldözget, ami többek között a ,,K...va ország" és a ,,ba....tok meg" kifejezésektől és más trágár szavaktól hemzseg.

A miniszterelnök országgyűlési email-fiókja, a ferenc.gyurcsany@parlament.hu trágár leveleket küldözget, az őszödi beszédéből már jól ismert kifejezésekkel.

Daróczi Dávid kormányszóvivő elmondta, a hatóságok már nyomoznak, hogy történhetett és kik állnak a levelek küldése mögött.

A leveleket ,,természetesen" hamisítványnak tartják, azokat nem a miniszterelnök írja.

(Felvetődött, hogy Gyurcsány blogját a mamája írja, lehet, hogy leveleit is? - egy olvasónk)

barikád.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Újabb magyarverés a Vajdaságba
  2008-03-21 23:17:58, péntek
 
  Újabb magyarverés a Vajdaságban



Belföld

Súlyos, etnikai indíttatású incidens történt a szabadkai Műszaki Középiskola (MESC) épülete előtt. A szerb diákok csoportja csütörtökön megtámadott egy magyar tanulót.


A MESC második osztályába járó diák egyedül lépett ki az iskola épületéből, amikor a szerb fiatalok nekirontottak, ütlegelni, rugdosni kezdték, miközben szidták a magyar anyját. Ekkor megjelentek a magyar fiú osztálytársai, akik az áldozat segítségére siettek. A szerb támadók valószínűleg úgy ítélték meg, hogy egy esetleges tömegverekedés során alulmaradnának, gyorsan szétszéledtek. A bántalmazott fiú arca bedagadt, tele van véraláfutásokkal. Remélhetőleg nem maradandó, ám nyolc napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett.

A bűncselekményről a fiú édesanyja tájékoztatta az egyik vajdasági hírportált. Elmondása szerint az iskola igazgatója azt tanácsolta neki, hogy perelje be a támadókat, az iskola vezetősége ugyanis nem tud foglalkozni az esettel (noha a támadás azon intézmény területén történt, amelynek tanulói az elkövetők és az áldozat egyaránt).

Az áldozat édesanyja elmondta, hogy legjobb tudomása szerint mostanában több magyar diákot bántalmaztak a szerb társaik, de az érintett szülők általában nem merik jelenteni ezeket az eseteket, mert tartanak a megtorlástól.

(vajdasagma.info)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kiverik a biztosítékot
  2008-03-21 23:16:22, péntek
 
  Kiverik a biztosítékot

Olcsó áramot a népnek! - Gyurcsány döntésének négy lehetséges indoka

Gyüre József, itthon@hetivalasz.hu


8. évfolyam 12. szám, 2008.03.20

Nagy a feszültség a Magyar Villamos Művek körül. A cég feldarabolását még szocialisták is ellenzik, a szakemberek pedig arra hívják fel a figyelmet: az intézkedés miatt tovább nőhetnek az áramárak, a vállalat szétverésével okafogyottá válik a cég tőzsdei bevezetése.
Februárban Gyurcsány Ferenc meghirdeti az Új tulajdonosi programot, melynek keretében az állampolgárok kedvezményesen vásárolhatnának a Szerencsejáték Zrt., a Magyar Posta, a Magyar Villamos Művek (MVM) és az Állami Autópálya-kezelő Zrt. részvényeiből. A népszavazás után két nappal, március 11-én azonban a miniszterelnök arra utasítja Veres János pénzügyminisztert: intézkedjék a program egyik alappillérét jelentő MVM monopolhelyzetének felszámolásáról, a cég feldarabolásáról. A szakértők szerint ugyanakkor a biztos nyereséget termelő részek nélkül az MVM már kevésbé kívánatos a leendő kisrészvényesek számára.

A kormányfői döntést a Gazdasági Versenyhivatal, a Magyar Energia Hivatal, a Magyar Nemzeti Bank, valamint a Corvinus Egyetem Regionális Energiakutató Központjának tanulmányaival indokolják. Ezek az elemzések viszont nem tartalmaznak új információkat: ahogy korábban, most is a villamosenergia-ipari piacnyitás hiányosságait mutatják. (Az már az új villamosenergiatörvény múlt nyári elfogadása óta tudható, hogy nem lesz sikeres az idei árampiaci liberalizáció.) Egyedül a jegybank tanulmánya szolgál némi újdonsággal.


Kocsis István és Gyurcsány Ferenc: emúlt a báli szezon

E szerint a magas áramárak egy százalékkal is megdobhatják az inflációt. Csakhogy közben kiderült: az idei, a lakosság számára 9,8, a közintézményeknek 15-18 százalékos drágulást jelentő áramár-emelkedésre - lapértesülések szerint - Gyurcsány Ferenc maga utasította az MVM vezérigazgatóját, Kocsis Istvánt, mondván: ekkora drágulás politikai szempontból még menedzselhető. Ráadásul elemzők szerint az egyszázalékos inflációs hatás fele a világpiaci áremelkedésnek tudható be, az árcsökkenés épp ezért nehezen érhető el a vállalatcsoport feldarabolásával vagy a piaci verseny hatósági erősítésével és erőltetésével. Arról nem is beszélve, hogy egész Európában áramhiány van, a teljes piacnyitás pedig - a hatósági ár megszűnése miatt - csak drágulást hoz.

A kormányzati intézkedéssorozat első lépéseként mindenesetre menesztik a "jó menedzsert", Kocsis Istvánt, akit 2007 decemberében még háromhavi fizetésének megfelelő bónusszal jutalmaznak azért, mert az Állami Privatizációs és Vagyonkezelő Zrt. jogutódja, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. előtt sikeresen mutatja be az MVM középtávú stratégiáját, melynek középpontjában a cégcsoport piaci értékének növelése, a tőzsdeképesség 2009-re való elérése áll. A helyzet pikantériája, hogy Kocsis menesztésével egy időben beadja felmondását Felsmann Balázs, a gazdasági tárca közlekedésért és energetikáért felelős szakállamtitkára is.

A nem hivatalos indoklás szerint Felsmannak abból lett elege, hogy a kidolgozott energetikai szabályozásokat a szocialista és fideszes politikusok szétbombázták. Őt mellesleg - akárcsak az SZDSZ-es Vásárhelyi Istvánt, az MSZP pénztárnokának, Puch Lászlónak a sógorát - az MVM lehetséges új vezérigazgatójaként tartják számon. Kocsisnak feltehetően azért kötnek útilaput a talpára, mert nem ért egyet az MVM gyors feldarabolásával, piaci helyzetének megrendítésével, az állami tulajdonhányad jelentős csökkenésével. (A volt vezérigazgató azt elfogadhatónak találta, hogy a villamos művek 25 százaléka tőzsdére kerüljön, de az 50 százalékos börzei bevezetést állítólag már sokallta.)

Az MVM várható szétszedése - az infláció miatt aggódó Simor András jegybankelnökön kívül - csak az SZDSZ-t hozza lázba: Kóka János további radikális lépéseket vár a kormányfőtől a villamosenergiapiac liberalizációjában. A szabad demokraták elnöke szerint az elmúlt években 50-100 milliárd forint többletnyereség csorgott át az MVMhez a cég monopolhelyzete miatt. Az más kérdés, hogy az MVM nyeresége és az osztaléka fölött a tulajdonosi jogokkal bíró Pénzügyminisztérium rendelkezik. A villamos művek 2005-ben és 2006-ban pedig mindössze egymilliárd forint feletti nyereséget tudott elérni. Ezt megelőzően veszteséges volt.

A miniszterelnök döntésének négy lehetséges indoka a következő oldalon
Cikkünk még nem ért véget, lapozzon:
ELŐZŐ 1 2 KÖVETKEZŐ

http://www.hetivalasz.hu/cikk/0803/kiverik_a_biztositekot_mvm
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Nem kell tovább a libsik humor
  2008-03-21 22:54:25, péntek
 
  Nem kell tovább a libsik humoristának álcázott házi bohóca
2008. március 21. 18:44HunHír.Hu

Sas Józsefet el akarják mozdítani a Mikroszkóp éléről, sőt a Fidesz legszívesebben azt is elérné, hogy ne kapjon a színház önkormányzati támogatást. A koalíció egyelőre védi a humoristát.

Bár a Fővárosi Közgyűlés kulturális bizottságának csütörtöki ülésén nem került napirendre a javaslat, hogy a kulturális bizottság szólítsa fel lemondásra Sas József igazgatót, Horváth Csaba, a bizottság MSZP-s elnöke március 27-re rendkívüli bizottsági ülést hívott össze, aminek ez lesz egyik kiemelt témája. A Mikroszkóp színpad igazgatóját március 10-én találták bűnösnek adócsalásban, ezért 1 év felfüggesztett börtönt kapott a humorista első fokon. A vád szerint összesen 46,1 millió forinttal rövidítette meg az államot. Emiatt a Kossuth-díjat sem kapta meg 15-én.

A Mikroszkópnak március 31-én lejár a közszolgáltatási szerződése. Az 51 százalékban önkormányzati és 49 százalékban Sas József tulajdonában lévő színház sorsa ezzel bizonytalanná válik az ügyvezető igazgató büntetőügye miatt: a Fővárosi Közgyűlés fideszes politikusai nem szavazzák meg Sas József igazgatói kinevezését, ahogy a Mikroszkóppal sem kötnének szerződést. "A Mikroszkóp színpad működése nem tartozik abba a kategóriába, amit támogatni kell ebben a formában" - mondta a fideszes Csomós Miklós.

index

http://hunhir.hu/?pid=hirek&id=10433
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A hitelesség kedvéért
  2008-03-21 22:52:17, péntek
 
  2008-03-20
A hitelesség kedvéért




Nincs ezen mit szépíteni: a külföld már leírta a Gyurcsány-kormányt, s vele együtt - remélhetőleg csak átmenetileg - Magyarországot is. Még csak azt a fáradságot sem kell vennünk, hogy a sorok között olvassunk. Tekintélyes nyugati újságok tudniillik kész tényként közlik, hogy a március 9-i népszavazás után megpecsételődött a balliberális pártok alkotta kabinet sorsa. Magyarország iránt pedig megrettent a befektetői bizalom. Nem győzzük hangsúlyozni, hogy az állampapírpiac többszöri lefagyása nemcsak az idei és a jövő évi központi költségvetésnek jelent megoldandó dilemmát. Gond persze, hogy az idén pár tízmilliárd forinttal, jövőre pedig legalább százmilliárddal kell majd a büdzsének kipótolnia azt a veszteséget, hogy nem veszik a befektetők az államkötvényeket, de a fő kérdést sokkal inkább az okozza: hazánk hiteltelenné vált a nemzetközi pénzpiac szemében.

Korábban arról szóltak a hírek, hogy a vállalati tőke nem akar csordogálni, ma pedig már arról: igyekeznek megszabadulni a magyar állampapíroktól azok tulajdonosai. Ezzel együtt pedig Magyarország - mint a kelet-közép-európai térség egykori éllovasa - a futottak még kategóriába került. De mi az oka annak, hogy a pannon puma tartósan kómába esett? Csak néhány dolgot említünk. A kiigazítás hibás szerkezete kapcsán egyre erősebb a gyanúnk, hogy a magyar gazdaság intézményi problémái tartósan gyengítették a versenyképességet, így a növekedési tempó jócskán elmarad a többi régiós országétól. Eközben az infláció magas szinten beragadt. A költségvetési hiány csökkent ugyan, de a jövőbeli kilátások mégis elbizonytalanítók. A hitelminősítők gyanakodva méregetik a kormányzati szándékokat, az uniós intézmények pedig hűvösen visszafogottak a kiigazítási teljesítmény láttán. A forint árfolyama az utóbbi hónapokban többször is gyengült. Természetesen az nem állítható, hogy ez a fordulat egyszerre, egyik napról a másikra következett be. Sőt a problémát éppen az okozza: mindez egy hat esztendeje tartó és alapjaiban elhibázott gazdaságpolitika végkifejlete, eredménye.

Mindannyian sejtjük, hogy a hitelesség javulása a vártnál hosszabb folyamat, egyelőre azonban a külföldi és a pénzpiaci szereplők bizalma távolról sem egészséges. Osztjuk azokat a felvetéseket, hogy így nem mehet tovább. S az, hogy a koalíciós pártok torzsalkodnak a hatalomért, nem mást vetít előre: gazdaságpolitikai lépések helyett igazi politikai döntésre érett a helyzet. Mondjuk egy kormányváltásra vagy éppen előre hozott választásokra.

Momentán az ország hitelessége a tét. Ez pedig jócskán túlmutat Gyurcsány Ferencen.


http://www.magyarhirlap.hu/cikk.php?cikk=144627
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Jön a Feltámadás!!!!!!!!!!!!!!
  2008-03-21 22:40:26, péntek
 
  JÖN A FELTÁMADÁS!!!Függetlenségünk beindulásának első lépése


2008. március 21. 20:28

Szakadás az SZDSZ-ben


Felfüggesztette ügyvivői tisztségét Fodor Gábor, Béky Gabriella, John Emese és Szent-Iványi István, miután Kóka János a Fodor-szárnyra tolta a felelősséget az SZDSZ elnökválasztási csalásával kapcsolatban.
Felfüggesztette ügyvivői tisztségét Fodor Gábor, miután rátolta a felelősséget Kóka János az SZDSZ elnökválasztási csalásával kapcsolatban. Fodor hazugságnak nevezte a Jüttner jelentéssel kapcsolatban elhangzottakat és visszautasította a személyét ért támadásokat. Azt mondta: addig nem vesz részt a párt vezető testületének munkájában, amíg az országos tanács nem talál politikai megoldást az elnökválasztási csalás után kialakult helyzetre és nem hívják össze a rendkívüli küldöttgyűlést. Fodor hangsúlyozta: nem engedi magát besározni, saját és pártja becsületét mindenképpen megvédi.

Kóka bizalmasa - Jüttner Csaba - vezette vizsgálat ugyanis azt derítette ki, hogy T. Asztalos Ildikó, a párt Borsod megyei elnöke arra buzdított négy álküldöttet, hogy Fodor Gáborra szavazzon. Kóka úgy számol, ha ez nem történt volna meg, akkor már az első fordulóban elnök lehetett volna. Ezt annak ellenére állítja, hogy a Hír Televíziónak korábban több álküldött is úgy nyilatkozott: nem Fodorra, hanem Kókára voksoltak. A csalással megválasztott pártelnök elmondta: ragaszkodik ahhoz, hogy akik csaltak vagy csalást szerveztek, távozzanak a pártból. Azt egyelőre továbbra sem tudni, hogy lesz-e tisztújító küldöttgyűlés. Erről csak két hét múlva, április 5-én dönt az országos tanács.

További három ügyvivő csatlakozott

Pénteken kora este Fodor Gáboron kívül további három ügyvivő, Béky Gabriella, John Emese és Szent-Iványi István is felfüggesztette jogai gyakorlását az országos tanács következő üléséig. Szerintük az ügyvivői testület nem hozta meg a szükséges politikai döntést a tavalyi elnökválasztási csalással kapcsolatban.

"Azt várjuk, hogy döntésünket követően Kóka János és azon ügyvivők, akik nem tartották szükségesnek, hogy közösen megnyissuk az utat a tisztújító küldöttgyűlés előtt, most végre döntésre jutnak" - írja közleményében a három politikus.

Gulyás József, a párt országos tanácsának elnöke közben a Hír TV-nek nyilatkozva elmondta: nem lenne meglepve, ha újabb tagok tiltakoznának az ellen, hogy tegnap az ügyvivői testület nem hozott döntést az elnökválasztással kapcsolatban.

Kóka: Szükségtelenül vállalták a felelősséget

"Fodor Gábor és támogatói szükségtelenül vállalták T. Asztalos Ildikó helyett a politikai felelősséget" - tartalmazza Kóka János pártelnök válaszközleménye. Kóka továbbra is azoktól várja, hogy lemondjanak, akik részt vettek a csalásban.

Kunczéék a tisztújítás ellen

A tisztújítás ellen nyílt levelet írt a szabad demokrata párttagoknak több SZDSZ-tag. Kóka János korábbi támogatója, Lakos Imre és Wittinghoff Tamás is aláírta, de szignálta a levelet Kuncze Gábor korábbi szabad demokrata pártelnök is.

http://www.gondola.hu/cikkek/58599
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kizárhatják pártjából a felvid
  2008-03-21 22:36:19, péntek
 
  Kizárhatják pártjából a felvidéki magyar politikust
2008-03-21 19:40 Barikád.hu


Nem tetszik az igazság?Nem tetszik az igazság?Az MKP komáromi alapszervezete javaslatot tett Petheő Attila önkormányzati képviselő pártból való kizárására. Petheő március 15-i beszédében a magyar autonómiáért, a magyar egyházmegyéért és a magyar iskoláért való küzdelemre szólított a komáromi Jókai szobor tövében. Emellett, bírálta a Magyar Koalíció Pártját is: "Érdekképviseletünk nincs. Elszalasztott a magyar párt nyolc kormányon töltött évet, de ők jól jártak. A közösségért nem tettek, többségük ma is csak magát képviseli. Kimondhatjuk, az MKP politikusainak többsége elárulta választóit."

Andruskó Imre, az MKP helyi szervezetének elnöke a sajtónak elmondta: a pártot lehet bírálni, de az alapszabály szerint ezt előbb az MKP belső fórumain kell megtenni, nem pedig nyilvánosan, egy ünnepi beszédben.

Petheő Attila - aki az MKP komáromi városi képviselője és a Csemadok Komáromi Területi Választmányának elnöke - nyilatkozata szerint a párt komáromi alapszervezete egy éve határozatképtelenség miatt nem tartott gyűlést, így ott nehéz lett volna hangot adnia véleményének. Egyébként is gyanúsnak tartja, hogy a korábban az MKP Országos Tanácsán a komáromi magyar egyetem ellen szóló Andruskó által vezetett alapszervezet kezdeményezi a kizárását.

barikád.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Gyurcsány segítséget kért
  2008-03-21 22:19:54, péntek
 
 
2008-03-21 21:22
Gyurcsány segítséget kért

Az MSZP vezérkarának támogatását kérte Gyurcsány Ferenc a csütörtöki válságtanácskozáson. Az Index értesülése szerint a miniszterelnök-pártelnök bevallotta: egyedül nem tudja végigcsinálni a következő két évet.



A szocialisták által informálisnak nevezett elnökségi ülésen hivatalosan az egészségbiztosítási törvényről tárgyaltak, de sajtóhírek szerint szó volt a koalíciós partnerrel kialakult újabb válsághelyzetről, a liberálisok elnökválasztási csalásáról és Horn Gábor Gyurcsány Ferencre és az MSZP-re tett elszólásáról is.

Úgy tűnik: a szocialisták az SZDSZ nyomására nem adják fel az egészségügyi reformot, de egy újabb népszavazási kudarctól tartva változtatnának azon. Több verzió is szóba került, az egyik szerint kettős struktúrát kellene kialakítani: lennének tisztán állami és vegyes tulajdonú egészségpénztárak, egy másik javaslat pedig tőzsdére vinné az egészségbiztosítókat. A javaslatokról a jövő pénteki elnökségi ülésen döntenek.

http://www.hirtv.hu/belfold/?article_hid=206018
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Blaireau üzenete nektek
  2008-03-21 19:51:18, péntek
 
  Blaireau üzenete nektek

Blaireau fedőnevű gyárlakó-társunk az alábbi levelet több nemzeti hírportálhoz is eljuttatta, nagyon helyesen. Tartalmával messzemenőkig egyetértek, ezért átemelem ide. Szükség van rá egy olyan blogkommunában, ahol egy színikritikát negyedannyian sem olvasnak el, mint a cigánykérdés megoldásáról szóló cikket.

Szebb Jövőt kedves magyar testvéreim!

Pusztán magyarságféltésből írom ezt a levelet. Fel szeretném hívni a figyelmét minden magyar testvéremnek a magyar nyelv romlására.

Nem elég az, hogy el kell tűrnünk és viselnünk hazánkban a cigányokat. Nem elég, hogy a mi adóforintjainkból élnek és segélyeket kapnak belőle. Nem elég, hogy annyira terjeszkednek, hogy már egész faluk vannak velük tele és hamarosan városok is. Nem elég, hogy keverednek a drága magyar néppel stb-stb, még lassan a nyelvünk is átformálódik az övékére. Hát nem! Ezt nem engedhetjük!

Sajnos a mostani magyar fiatalok akarva akaratlanul is belekevernek nyelvhasználatukba és használnak cigány szavakat. Nem kell nyelvésznek lennünk, csak egyszerűen tudni kell odafigyelnünk arra, hogy milyen szavak hagyják el a szánkat.

Sokszor használnak az emberek szleng szavakat, de nem is sejtik azt, hogy rengetegnek cigány nyelv az alapja. Nem is értem, hogyan engedheti meg magának normális ember az ilyen szavak alkalmazását, használatát.

A cigányok előbb idejönnek a nyakunkra, aztán terjeszkednek. Azt tesznek, amit akarnak, bűnöznek, lopnak, csalnak, gyilkolnak. Rettegésben tartják az embereket az iskolákban, a falvakban, a városokban, a szórakozóhelyeken stb-stb. Tele vannak velük a börtönök. Felszedik segélyek formájában a mi drága adóforintjainkat, és halomra szülik a gyerekeiket. Iskolába, dolgozni nem járnak. A pénzt alkoholra és játékgépekre költik. Mi egyre kevesebben vagyunk már, ők meg egyre többen. Ha lakást kapnak, tönkreteszik. Szétszedik darabjait, eladják, koszosak retkesek, büdösek. Az udvarra sz@rnak, mert a WC- ig nem képesek elmenni. De saját ombudsman és saját önkormányzat és saját települések vannak, az kell, de szappan, az nem. Ők nem fogadnak el minket, de mi fogadjuk el őket ugye? Hát nem. Drága szép magyar kultúránkat és nyelvünket nem cserélhetjük fel az övékével.

Büszkék lehetünk kultúránkra és szép magyar nyelvünkre. Tudtátok például, hogy a sorbonne-i egyetemen (Franciaország) végeztek egy kísérletet, melynek során a világ összes élő (ma is beszélt) és holt (ma már csak írásban létező) nyelve közül melyik milyen mértékben tartalmazza a nyelvészek által nemzetközileg elfogadott úgynevezett ős-szókincset, tehát a leghősibbnek elismert szavakat. Ebben a számítógéppel végzett összehasonlításban a magyar nyelv 64%-kal az élen végzett, a következő helyezettnek csak huszonegynéhány %-a volt (az angol a sokadik helyen végzett). Vagyis a mi nyelvünk az ősi szógyökök 64%-t tartalmazza. Nagyon nehéz megtanulni ezt a nyelvet.

Ugye nem adnánk fel semmiért? Ugye nem adnánk fel drága anyanyelvünket hol mi jöttmentek nyelvéért?
Az előrejelzések szerint 100 év múlva a magyar lakosság majd 35%-át teszik majd ki a cigányok. 200 év múlva majdnem minden második magyarországi lakos cigány lesz. Ha engedjük!Hát tegyünk ellene!
Szégyen, hogy a mai fiatalok használják például a következő szavakat:


Avesz - Jön
Baró - Nagy
Bashavel - Muzsikál
Bul, Bula - Fenék
Csávó - Cigány fiú
Csórel - Lop
Csóró - Szegény
Csumida - Csók
Devla - Isten
Dikhel, Dikáz - Néz
Dilo, Dili - Bolond
Dzsal - Megy
Fajin - Tetszetős
Gádzsó - Nem cigány ember
Halózik - Eszik
Kurrel - Közösül
Kandesz - Büdös
Lácsó - Jó
Lóvé - Pénz
Lubnya, Lugnya - Kurva
Manus - Ember
Márel - Ver
Mindzs, Mindzsó - Hüvely, vagina
Muja - Száj
Mutrel - Pisil
Séró - Fej
Sukár - Szép
Nyista - Semmi
Pijel, Pijál - Iszik
Szovel - Alszik
Káresz - Pénisz

Ezeket a szavakat egyre gyakrabban hallom, ha felszállok egy tömegközlekedési eszközre vagy ha fiatalok közzé megyek, magyar fiatalok szájából. Hová sodródik a nyelvünk így? Kérlek benneteket, vizsgáljátok felül szókincseteket, hiszen a magyar szavaknak szebbnél szebb szinonimái is léteznek. Változatos a nyelvünk, de ne keverjünk bele idegen szavakat, és ha már keveredik is bele egynéhány, az legalább ne cigány szó legyen!


Magyarságféltő szeretettel:
Nyíri László, (Blaireau) Debrecen 2008. március 17.

Üdv: Blaireau Nanda Gopala dasa, Nyíri Laci

http://www.bombagyar.hu/index.php?post=740
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A schröderi úton Gyurcsány?
  2008-03-21 19:47:43, péntek
 
  A schröderi úton Gyurcsány?
2008.03.21. 09:28

Nem elképzelhetetlen, hogy Gyurcsány Ferenc júniusban lemond a miniszterelnöki posztról, majd elfoglalja a Déli Áramlat gázvezetéket is felügyelő társaság vezetői székét - legalábbis így értesült a Magyar Nemzet kormányhoz közeli körökből. Úgy tudják, hogy a miniszterelnök állásváltoztatási terveiről már a Déli Áramlat gázvezetékről szóló kormányközi megállapodás megkötése előtt is szivárogtak ki részletek, és ezek alapján forrásaik úgy vélik: a vezetői poszt beígérése miatt került olyan gyorsan és félig-meddig titokban aláírás a Magyarország és Oroszország között létrejött szerződésre.

Ha a hír igaz, a kormányfő nagyjából követi Gerhard Schröder példáját, aki előbb német kancellárként megállapodott a Gazprommal a Németországot és Oroszországot Lengyelország megkerülésével összekötő Északi Áramlat gázvezeték megépítéséről, majd politikai karrierje lezárultával a vezetéket felügyelő vegyesvállalat felügyelőbizottságának elnökévé avanzsált. A Gyurcsány Ferenc lemondásáról és új pályájáról szóló információ érdekes megvilágításba helyezi a Népszabadságban megjelent azon híreket, amelyek azt feszegették, hogyan függ össze a Magyar Villamos Művek (MVM) szétdarabolásának terve a Déli Áramlat vezeték megépítésével és az egyelőre még a Mol tulajdonában lévő hazai gázvezeték-hálózat további sorsával.

A napilap kormányzati körökre hivatkozva közölte: a Magyar Villamos Művek (MVM) átszervezésének egyik iránya lehet, hogy a társaságról leválasztják az áramvezeték-hálózatot és az áramrendszer irányításáért felelős Mavir Zrt.-t. Ezt követően az MVM amputált részeit közös vállalatba szerveznék a Mol nagynyomású gázvezeték-hálózatát működtető Fgsz Földgázszállító Zrt.-vel és a Déli Áramlatot felügyelő céggel. Így létrejöhetne az ország egész vezetékes energiaszállítását kezében tartó holding. A Népszabadság kiemelte, hogy ez az elgondolás már csak azért is kivitelezhető, mert ugyan a Mol a gázkereskedelem jogát korábban eladta a német E.ON társaságnak, de a gázvezeték-hálózat átengedését az Európai Unió megtiltotta, ezért az továbbra is a magyar olajipari társaság tulajdonában van.

Az energetikai holding létrehozásáról és Gyurcsány Ferenc esetleges nyári távozásáról szóló találgatásoknak további alapot adhatnak azok a nyilatkozatok, amelyek az MVM helyzetéről tegnap, a magas rangú állami vezetők részvételével megtartott egyeztetés után elhangzottak. A találkozót követően Veres János pénzügyminiszter közölte: a villamos művek monopolisztikus helyzetének megszüntetését célzó jogszabályokat még a tavaszi ülésszakban elfogadhatja az Országgyűlés. A kabinet tehát elkötelezett a feldarabolásban, és ezt a június 15-én befejeződő ülésszak végéig szeretne tető alá hozni. Ugyanakkor Podolák György, a parlament gazdasági bizottságának szocialista alelnöke az InfóRádiónak azt nyilatkozta, hogy a bizottság ellenzi a feldarabolást.

Ha a fent leírtak szerint alakul az MVM és a jelenlegi miniszterelnök sorsa, már csak egyetlen kérdésre kell választ találnia a kabinetnek. Ez pedig az, hogy a pillanatnyilag állami tulajdonban lévő MVM leválasztott és külön társaságba szervezett része, a magántulajdonú Fgsz Földgázszállító Zrt., valamint az orosz Gazprom miként éri el, hogy a Déli Áramlat gázvezetékei felett is felügyeletet gyakorló energiaipari óriás éléről ne távolítsák el a cégvezetőt, amennyiben 2010-ben kormányváltás lenne. A lap által megkérdezett cégjogászok szerint a holding irányítójának személyéről a részvénytársaságot alapító vállalkozások maguk döntenek, méghozzá olyan szavazati aránnyal, amilyet a társasági szerződés az egyes alapítók esetében meghatároz. Ha tehát a majdan létrejövő holdingban az állami tulajdonú MVM-utódvállalat nem birtokol olyan részesedést, amivel egymaga többségbe kerülhetne, az irányítással megbízott személy akár hosszú évekig is posztján maradhat, akárki is van kormányon.

(MN)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/5 oldal   Bejegyzések száma: 45 
2008.02 2008. Március 2008.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 1181 db bejegyzés
e év: 10632 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1023
  • e Hét: 11290
  • e Hónap: 22401
  • e Év: 175897
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.