Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Online
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/6 oldal   Bejegyzések száma: 58 
Az igazgatónő is rúgott egyet
  2008-03-26 23:15:29, szerda
 
  Az igazgatónő is rúgott egyet [tanárverés-téma]
2008-03-26. 21:02

"Az igazgatónő is rúgott egyet

Ismeretes, hogy Hadnagy István fizikatanárt megalázták egyik óráján, majd az erről készült videó felkerült az internetre, ami óriási botrányt kavart. Az eset utóhangja megmutatja, hogy a tanárokból kikopott már az, hogy legalább védjék a mundér becsületét. Az igazgatónő hozzáállása után ugyanis nem csodálkozunk, hogy az általa kormányzott intézményben ilyen dolgok történnek.

A tanárnak nem az első esete volt, amikor fenyegetést kapott. Volt olyan, hogy megfenyegették, hogy kiszúrják a szemét, ha bemer írni a naplóba. Megdobálták krétával és óráin fegyelmezetlenek voltak. Igaz, nem csak az ő óráin, ez teljesen általános az intézmény falain belül. Süveges Éva igazgatónő viszont a tanárt is felelősnek tartja a történtekért, mert szerinte amúgy is alkalmatlan volt a tanításra. Ő ugyanis már több videót látott, ami az óráin készült, és miközben ő tanítani próbált, a gyerekek rendetlenkedtek, amire ő nem tett semmit, esetleg néhány fajgyűlölő kijelentést. Ez utóbbit a tanár tagadja, de nem csodálkoznánk, ha az ismert körülmények között elhagyta volna ilyen a száját. (Kuruc.info: Épeszű ember ezek között az állatok között nem cigányozik, ha nem akarja, hogy azonnal felkoncolják. Márpedig egy fizikus nem éppen buta.) A tanárok egyébként is tehetetlenek, eszköz nincs a kezükben az ilyen gyerekek ellen, hiszen minden iskolából nem lehet kitiltani őket. Ami megdöbbentőbb a nyilatkozatban, az maga ez a hozzáállás a vezető részéről.

Az igazgatónő ezek szerint tudja, hogy az intézmény oktatójának voltak problémái. Mi az, amit erre ő reagál? Hibásnak tartja kollégáját, mert a videókon azt látta, hogy rendetlenek az óráján. Ez egy rendkívül értelmetlen és sületlen vezetői reakció. A helyes eljárásmód az lett volna, ha megelőző intézkedéseket tesz, és gondoskodik arról, hogy a rendetlenség fő kirobbantói elnyerjék méltó büntetésüket, nem kollégájába rúg bele még egyet, utólag. Mindannyian tudjuk ugyanis, hogy nem arról van szó, hogy egy egész osztály hirtelen fellázad, és megalázásokba kezd, hanem jól kiválasztható személyekhez kötődnek ezek a problémák. Ám okos pedagógus vezetőnk nem arra koncentrál, hogy mit kellene tenni, hanem elhárítja saját mulasztását azzal, hogy egy utolsót rúg néhai beosztottjába. Normális országban ilyenkor a tanár megkülönböztetett figyelmet kapna, és külön szankciókat helyeznének kilátásba azok ellen, akik vele szemben tiszteletlenek. Így azonban a diákok megtanulták, hogy egy tanár iskolából való kicsinálásnak legjobb és büntetés nélküli módja micsoda.

Tisztelt igazgatónő! Hol van az ön szerepe ebben az ügyben? Miért nem azzal foglalkozik, hogy a felelősségre vonás megtörténjen? Azt is elfogadjuk, hogy a tanár már képtelen a mai eszközöket figyelembe véve rendet tartani az említett csürhe között, de akkor legalább ne kapjon még egy búcsúpofont, mert nem vette elő a gépfegyvert a sarokból, és nem lőtte halomra őket. Ő egy tanár, akinek a dolga ilyen idős gyerekek között a tudás átadása volna. Mert mi lenne, ha jobb erőben lévő fiatal kollégája ilyen esetben két nagy pofon segítségével megvédte volna magát? Tudjuk, akkor meg azért lenne alkalmatlan. Úgy tűnik, hogy ebben az intézményben az egész hozzáállás és probléma a vezetés alkalmatlanságából ered."

(mover; jelenleg 163 (!) kommenttel. Pl. egy tanártól érkezett:

"Az én osztályomban is 10 cigánygyerek van, na én megkapok tőlük mindent: rohadjon ki a belem, hülye, meg ilyen hasonlókat! Kérdem én, és erre ha én azt mondom "piszkos cigány" akkor már fasiszta nemzetszocialista irredenta vagyok? Hát nekem mindent el kell tűrni?! múltkor is 15 centis tőrt vett elő, rászóltam, mondta: "azé mer én cigány vagyok", nem azért mert büdös tróger.

Én is ilyenek miatt hagyom ott a pályát ősszel. Majd ha lesznek esetleg jogaim a nevelésre, akkor estleg újra tanítani fogok!De én is csak úgy tudok fegyelemet tartani hogy, vagy fel sem veszem ezeket, vagy én is fenyegetődzök. Kérdezem én ez normális?"

http://kuruc.info/r/35/22934/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Bayer Zsolt és a harag
  2008-03-26 23:08:45, szerda
 
  Bayer Zsolt és a harag



Ennek a bizonyos baloldali értelmiségnek meg úgy jött a Bayer-féle írás, mint mennyei manna.


Ingoványos talajra lépek ezennel. Zsidótéma, húha. Méricskélem is, mit írhatok, mit nem, figyelem az akadályokat, nehogy felkenődjek valamellikre, amelyen ott díszeleg a szép, fröccsöntött, tömegtermelt dombornyomat: antiszemita!

Előrebocsátom: nem azért méricskélek, mert takargatnivalóm van, mert mondjuk szívem mélyén valóban ott lobog az antiszemitizmus ördögi tüze. Nem lobog. Hanem azért, mert tudom, hogy ezen a pályán bizony meg kell gondolni-fontolni minden sort, minden vesszőt. Nekem legalábbis. Csupán azért, mert nem valamely baloldali sajtóterméknek körmölöm rendszeresen a sorokat.

Márpedig aki nem a ballib akol báránykája, s mégis van olyan botor, hogy a zsidóság-antiszemitizmus kérdéskört akár csak érintőlegesen is említeni merészeli, az legalábbis gyanús. Ha nem gyanús, akkor azért gyanús. Jól leplezi az átkozott nácija.

Nem a levegőbe beszélek. Nem is olyan régen megtapasztalhattam, ahogy egy asztaltársaságnál befolyásos MSZP-politikus rettegett a nyilasoktól, s várta, hogy majd én képviselem néhány tucat elborult agyú honfitársunkat a beszélgetésben. Elmebajjal vegyes rettegés remegett a szemében, amint csak úgy, reflexből rám testálta a szerepet, amelyért nem álltam sorba. Csupán annyit mondtam, hogy némileg sarkítottnak érzem az illető értelmezését, mely szerint az 1956-os forradalmat a nyilasok csinálták, és így az nem más volt, mint mocskos ellenforradalom. Ez bőven elég volt ahhoz, hogy tőlem, a mezei skriblertől ,,féljen" egy hatalomban lévő politikus. Abszurd volt a helyzet, s egy idő után megszántam a szerencsétlent.

Nem is szívesen bonyolódom tehát efféle témákba, csakhogy most helyzet van. Száz felháborodott ,,értelmiségi" - köztük Kende Péter újságíró, Vásárhelyi Mária szociológus - írta alá azt a nyílt levelet ugyanis, amely Széles Gábornak küldetett tegnap. A Magyar Hírlap tulajára Bayer Zsolt múlt heti publicisztikája miatt rontanak neki, az írás ugyanis szerintük vízválasztó, amelyben a Horthy-idők óta először vállalja egy szerző nyíltan antiszemitizmusát. Íme, a kifogásolt sorok:

,,1967-ben a pesti zsidó újságírók még Izraelt gyalázták. Ugyanezek a pesti zsidó újságírók ma az arabokat gyalázzák. Meg a Fideszt. Meg bennünket. Mert jobban gyűlölnek bennünket, mint mi őket. Ők a mi indok-zsidóink - értsd: a puszta létezésük indokolja az antiszemitizmust."

Bayer Zsolt ebben bizony téved. Teljesen mindegy, hogy zsidó-e vagy nem zsidó-e az a bizonyos újságíró, aki őt vagy a Fideszt undorító módon, nemtelen eszközökkel gyalázza. Sőt, az antiszemitizmust nem indokolja az sem, ha éppenséggel valóban pesti és valóban zsidó az a bizonyos újságíró. Mégsem hiszem, hogy Bayer antiszemita. Ahogy nem hiszem Karinthy Ciniről sem, akinek naplójából szintén szerepel idézet a publicista írásában. Azt hiszem, a harag adta a tanácsot, amikor Bayer leírta ezeket a sorokat. Az meg ugye rossz tanácsadó. Le kell győzni. Bayernak is sikerült a cikk végére, ahogy kiírta magából.

Volt mit kiírnia. Az ugyanis, ami kiváltotta Bayer dühét, szintén ott van a cikkben, csak arra valamiért nem szokás elhatárolódó petíciókkal reagálni. Ungváry Rudolf megnyilatkozásáról van szó, még a népszavazás előttről. Az úriember, akinek barátai most számon kérik Bayertől az általánosítást, azt, hogy zsidóknak nevez egyeseket, pontosan ugyanezt tette. Csak épp nem lezsidózta, hanem legyilkosozta az egész mai magyar jobboldalt, minden egyes tagjában a nyilasokat kiszolgáló házmesterek utódát vélve felfedezni.

Ennek a bizonyos baloldali értelmiségnek meg úgy jött a Bayer-féle írás, mint mennyei manna. Ezek a figurák erkölcsileg megsemmisültek 2006-ban. Ahogy akkor mosdatták az őszödi szerecsent, azzal magukat törölték ki végleg a komolyan vehető emberek közül. Ennyi maradt hát nekik. Az antiszemitizmus elleni szélmalomharc. Ezáltal összefoghatnak megint, s látszólag újra erkölcsi alapra állhatnak fel.

Szánalmas az egész. És nem az én harcom. Dein Kampf, Rudolf. Und deins, Zsolt. Harcoljatok, ha jól esik.

Stumpf András

Heti Válasz
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Iránytű
  2008-03-26 22:56:45, szerda
 
  Iránytű

2008-03-26 06:18:24

A történet a végéhez közeledik, a balliberális közgazdászelit kimondta az ítéletet. Gyurcsány Ferenc kormányfő-pártelnök légüres térbe került. Egy ideig még pepecselhet, felléphet itt-ott, végrehajthat parancsokat, ám a vezetést már kivették a kezéből. Bejárhat a munkahelyére, amíg nem találnak a helyére valakit.

A miniszterelnök a vesztes népszavazás után viharos sebességgel veszítette el azt a bázist, amelyikre az elégedetlen szocialistákkal szemben támaszkodhatott. Horn Gábor nemcsak a maga, hanem a liberális értelmiség véleményét is megmondta azon a nevezetes éjszakán. Az e körhöz tartozó úgynevezett reformközgazdászok pedig látványosan szembefordultak a kormányfővel, akit - mint Békesi Lászlótól tudjuk - ma már bukottnak tekintenek. S miután kihullott hóna alól a liberális mankó, Gyurcsány a húsvét előtti kétnapos értekezleten menthetetlenül a revánsra váró, sértett szocialisták markába került. Mostantól ugyanúgy a párt foglya, mint elődei. Bábfiguraként mozoghat tovább, miután - ismét Békesi szavaival élve - személyét a szocialisták ledarálták, alaposan megrágták, és kiköpték.

A liberális közgazdászelit - élén Békesivel, Petschnig Mária Zitával, illetve a kabinetnek áprilisig ,,haladékot adó" Bokros Lajossal - azért tagadta meg nyilvánosan a kormányfőt, mert a szocialistákkal szemben elveszítette a Gyurcsány Ferenc felett gyakorolt befolyásért és hatalomért vívott csatát. A Magyarország sorsát íróasztal mellől, dogmatikus tanok alapján megtervezők idejét látták felemelni hangjukat, és pálcát törni a kormányfő fölött, mert érzik, hogy - az SZDSZ zsarolóerejének gyengülése miatt - nem tudják kézben tartani az irányítást. Erősödik körükben a pánik azért is, mert elapadóban a külföldi tőke. A drága külsőségek közepette bejelentett zöldmezős beruházásokat már a feledés homálya borítja, de a pénzügyi befektetők is kiszállnak. Azt, hogy több pénz megy ki az országból, mint amennyi bejön, a várakozások szerint a Magyar Nemzeti Bank e heti friss jelentése is alátámasztja majd. Az egyre mélyülő gazdasági válságra kizárólag közgazdasági dogmákkal válaszoló reformközgazdászaink ettől félnek igazán, hiszen eltűnik az a - lakosság terheit egyre csak növelő - forrás, amelyre alapozták számításaikat. Nem véletlen, hogy a külföldi tőke kihátrálását vetik most legélesebben a kabinet szemére. Nem véletlen, mert a piac mindenhatóságát hangsúlyozó államtalanítás, az ezermilliárdos leépítések, a szociális kiadások drasztikus lefaragása - amiket a liberális reformerek még mindig kitartóan követelnek - azt a célt szolgálják, hogy minden jármot levegyenek a globális tőkebefektetők nyakáról. A gyenge és névleges állam képtelenné válik a vállalatok ellenőrzésére, a leépített közigazgatás nem igényel a cégektől jelentősebb közterheket. Mindenki boldoguljon, ahogy tud, ,,értse meg végre a rendszerváltás célját", hogy ne csapolja meg a profitot a társadalmi felelősségvállalás.
A liberális közgazdászok lázadásában az is megmutatkozik, hogy Gyurcsány csak azért lehetett miniszterelnök ebben az országban, mert a baloldalnak nincs semmilyen használható elképzelése és forgatókönyve a kizárólag tőkepárti és társadalomellenes reformtervekkel szemben.

A ,,Gyurcsányt ledaráló szocialistáknak" az SZDSZ-hez mindenkor igazodó közgazdász értelmiségiek véleménye iránytű kell hogy legyen. Pártelnökük kormányfőként az első pillanattól kezdve egy parlamenti küszöb alá került párt programját nyomta le a torkukon, hajtatta velük végre. Most pedig - hogy a választóknak kezd teljesen betelni a pohár - elküldik őt a p...csába. A szocialistákkal együtt.

Nánási Tamás
mno.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Munka nélkül kapnak pótlékot a
  2008-03-26 22:32:36, szerda
 
  Munka nélkül kapnak pótlékot az ellenzékiek?

Független Hírügynökség - ugyelet@mail.index..hu
| 2008. március 26., szerda 17:12

Bár az Országgyűlés Nemzetbiztonsági bizottságának ülésein tavaly december óta nem vesznek részt, mégis felveszik az ezután járó fizetésüket a testület kereszténydemokrata és fideszes tagjai - tudta meg a Független Hírügynökség. Demeter Ervin (Fidesz) megerősítette, hogy az üléseken nem vesznek részt, azonban hangsúlyozta: a bizottság munkájában igen. Tóth Károly (MSZP) a testület alelnöke szerint az ellenzéki képviselők távolmaradásával a szakszolgálatok feletti parlamenti ellenőrzés gyengült.

Simicskó István (KDNP) a bizottság elnöke tavaly decemberben jelentette be, hogy a Fidesz és a KDNP frakciószövetségének tagjai a jövőben nem vesznek részt az Országgyűlés Nemzetbiztonsági bizottságának ülésein. Simicskó és Demeter mellett így Kövér László és Lezsák Sándor is azért maradnak távol az ülésektől, mert szerintük Laborc Sándor kinevezésének módja a Nemzetbiztonsági Hivatal (NBH) főigazgatói posztjára nem biztosítja a bizottság számára a parlamenti felügyeletet az NBH felett. Simicskó István azt kifogásolta, hogy Gyurcsány Ferenc annak ellenére nevezte ki Laborc Sándort, hogy a főigazgató jelöltségét korábban a nemzetbiztonsági bizottság többsége nem támogatta.

Azóta a testület Tóth Károly (MSZP) vezetésével, valamint a MSZP-s, SZDSZ-es és MDF-es képviselők részvételével folyik. A négy ellenzéki december óta valóban nem vett részt egyetlen testületi ülésen sem, a fizetésüket azonban felveszik. Simicskó István bizottsági elnökként havi 278.280, míg a fideszes képviselők bizottsági tagként havi 162.330 forintot kapnak a képviselői alapfizetésük mellé.

Demeter Ervin elmondta: valóban felveszik a fizetésüket, hiszen a bizottság munkájában részt vesznek. Így írásban megtárgyalják az előterjesztéseket, részt vesznek azok parlamenti vitájában, vagy éppen írásbeli kérdéseket tesznek fel. Az ellenzéki képviselő azt is megerősítette, hogy a Fidesz és a KDNP kitart álláspontja mellett és amíg Laborc Sándor az NBH élén marad nem térnek vissza a bizottsági ülésekre.


Tóth Károly a testületet jelenleg vezető szocialista képviselő megerősítette, hogy a törvényhozásban vállalt szerepét a bizottság képes ellátni, hiszen az ellenzéki képviselők írásban is véleményezhetik és véleményezik is a bizottság elé kerülő előterjesztéseket. Az MSZP-s alelnök ugyanakkor kiemelte: a nemzetbiztonsági bizottságnak sajátos szerepe és feladatai vannak a szakszolgálatok ellenőrzése miatt és Simicskó István elnök, valamint a három fideszes tag távolmaradása ezt az ellenőrzést hátráltatja, illetve gyengíti. Tóth szerint kár, hogy egy személyi döntés miatt az ellenzéki pártok lemondanak az ellenőrzés nagyobbik feléről.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A koalíció felülvizsgálatát ak
  2008-03-26 22:28:52, szerda
 
  A koalíció felülvizsgálatát akarja egy vezető MSZP-s

* Index - ugyelet@mail.index..hu

| 2008. 03. 26., 17:58 | Frissítve: 4 órája

Az SZDSZ-s politikusok a tisztújítás után ne azon versengjenek, hogy ki tudja jobban megalázni az MSZP-t, mondta Mesterházy Attila vezető szocialista politikus. Szerinte felül kell vizsgálni a koalíciós szerződést, és kacérkodott a koalíció felbontásával is.

Amint az SZDSZ tisztújítása lezárul, a miniszterelnök haladéktalanul vizsgálja felül a koalíciós szerződést, követelte az MSZP Harmadik Hullám Platform elnöke, Mesterházy Attila a társaság Politikatörténeti Intézetében tartott ülésén. A szocialista frakcióvezető-helyettes, országos elnökségi tag és Harangozó Gábor EP-képviselő nevével fémjelzett MSZP-s platform a tisztújító szabad demokratákat is instruálta, mondván: az új vezetői gárda megválasztása során az SZDSZ-s politikusok ne azon versengjenek, hogy ki tudja jobban megalázni az MSZP-t.

Ugyanis, finomított egy kicsit a hangnemen Msterházy, a koalíció szövetség és az együttműködés terepe, ahol egyenrangúak a felek. Azonban ha az egyenrangúság sérül az egyik fél zsarolása, felelőtlensége miatt, akkor adott körülmények között a közös kormányzás vállalhatatlan az MSZP számára.

Mesterházy szerint egyébként a kabinet külső támogatására szakítás után is kapható lenne jó pár szabad demokrata, s ad hoc ügyekhez más pártok (valószínűsíthetően MDF) képviselőit is meg lehetne nyerni. Ami egyébként az MSZP és az SZDSZ aktuális konfliktusát, az egészségbiztosítási törvényt (és az arra várhatóan ráindítandó népszavazást illeti), a Harmadik Hullám a magántőke nélküli szisztémát támogatná.


A biztosítói szerkezet esetében pedig a klasszikus szocialista javaslat (hét regionális pénztár) szimpatikus a szocialista platformnak. Hogy miképp viszonyul az MSZP többi platformja (a legfajsúlyosabb a Kiss Péter kancelláriaminiszter vezette Baloldali Tömörülés), az pénteken derül ki, amikor a társaságok az MSZP elnökségi ülése után összegyűlnek, hogy felkészüljenek a többek között Gyurcsány Ferenc Új politikáját minősítő szombati pártértekezletre.

Amúgy a Harmadik Hullám is erre gyúrva jutott a fent említett koalíciós következtetésekre. A platform mindenesetre támogatja Gyurcsány Új politikáját, de elvárja, hogy a kormány végig vigye a reformokat, azok működőképesek legyenek, illetve bírják a társadalom támogatottságát. Elvben azonban a miniszterelnök által szorgalmazott változtatások egybeesnek a Harmadik Hullám felismerésével, miszerint sem a klasszikus szociáldemokrata értékrend, sem a Blair-féle harmadik út nem működik. Épp ezért, mondta Mesterházy, le kell térni erről az útról, mégpedig balra.

A lényeg: a két irányzat összegyúrásával támogatni kell a leszakadókat, a társadalom öngondoskodásra képes, sikeres rétegeit áldozatvállalásra kell kérni (miközben az állam biztosítja a gyarapodás lehetőségét), és a két ,,osztály között elhelyezkedő munkavállalói réteget olyan állami hátszéllel kell a startvonalra állítani, hogy javíthassa életminőségét.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Röpülj, páva, röpülj... :)
  2008-03-26 22:10:55, szerda
 
  Röpülj, páva, röpülj... :)

''Felszállott a páva a parlament házára, sok magyar legénynek nyomorúságára...''

Azt hiszem, sosem fogom elfelejteni az Szdsz prominenseinek kaján ábrázatát, amikor 2002-ben a MIÉP, ez a valamikor szebb napokat megélt nemzeti radikális tömörülés kiesett a parlamentből.

Valami ilyen mosoly játszik most az én ajkaimon, mikor a sajtó és az internet az Szdsz elnökválasztási botrányán csamcsog. Persze, csak csínján teszi, mint mindig, ha a szívének kedve Szadiról van szó.

Kóka Fodort fenyegeti kizárással, Fodor hívei Kókáék ellen uszulnak, az ügyvivői testület tagjai felmondták a szolgálatot, a Magyarnak gúnyolt Bálint Demszkyt napokig győzködi, nehogy kilépjen, aztán Demszky szokás szerint osztja az agya sötét zugaiból előtüremkedő hülyeségeket.
Eddig jó, de ez még kevés.

Én ugyanis imádom a kisgazdásodást. Remélem, sikerül a szabad madaraknak is szétcincálni a saját pártjukat, de úgy, hogy húsz buzifelvonulás, harminc drog elvonókúra és hetven holokausztünnepség után se jöjjön rendbe.

(Amin meglepődtem kissé, hogy az Szdszt már saját liberálisai sem igen siratják: ez is bizonyítja , hogy elkurvultak a szabad madarak, nem kicsit, nagyon. Aki nekem nem hisz, olvassa el Tóta W elemzését. Tudjátok: csak tiszta forrásból.)

Az egész ügy különben, a kárörvendést leszámítva, nemigen érdemel különösebb elemzést, csupán arról van szó, hogy a szabad patkányok menekülnének a süllyedő hajóról.

De ennyit muszáj volt leírnom, nehogy belémbüdösödjön. Olyan ritka lehetőség az isteni igazságszolgáltatás. Valóban olyan a kedvem, hogy madarat lehetett volna fogatni velem.

De mégis inkább azt kívánom:

Repülj, páva, repülj!!!
Pusztulj, SZDSZ!

(Mi pedig csak egy kávét kérünk.)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Sejj, munkásőrnek egy baja, íg
  2008-03-26 22:07:32, szerda
 
  Sejj, munkásőrnek egy baja, így van ez...


http://www.nol.hu/cikk/486265/


A Néphazugság kesereg, mert ''az egyetemeken, főiskolákon a diákság egyre konzervatívabban gondolkodik, politikai választásaiban pedig jobbra tolódik, miközben egy részük a radikális eszmékre is nyitottá vált.''

Hű. Micsoda szörnyűség.
Nekik.

Az indokot is megtalálták ám a 68-as patkánylázadók (ők ülnek ma az egyetemek vezetésében és az ország vezetői székeiben): az oktatás ''eltömegesedett''. Magyarul: most már nem csupán a pesti izraelita kisebbség joga, hogy főiskolát, egyetemet végezzen, hanem a középosztály gyermekei előtt is nyitva áll a lehetőség. S bizony, bármilyen szörnyű is ez a valamikor sarlót és kalapácsot -csak virtuálisan- forgató kivénhedt bolsevikoknak, meg is teszik, egyre többen.

Jól teszik.
Mert miközben a reformdemagógok és a 68-asok nyálas szólamaikban mindig azt emlegetik, hogy tanult emberfők tömegére van szükség, mégis ellenzik a szélesebb körű felsőoktatatást. És ahol lehet, gáncsolják őket: például tandíjjal, ami a baloldal régi eszköze a főiskolások (és ezáltal a középosztály) ellen.

Hát persze, érthető a dolog: így egyre többen belelátnak a piszkos kis játszmáikba, és még csak le sem tromfolhatják őket azzal, hogy mit értenek ahhoz a műveletlen bunkói. Mert ez egyre kevésbé igaz.

''Az értelmiség nem vezetőrétege, hanem csupán _ganaja_ az országnak''. Mondta Lenin.

Akkor meg, min is csodálkozunk?
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
4 magyar család költ annyit, m
  2008-03-26 22:02:37, szerda
 
  4 magyar család költ annyit, mint 1 osztrák

Világgazdaság - http://www.vilaggazdasag.hu/
| 2008. 03. 26., 06:37


Óriási eltérések vannak a kelet-közép-európai országok között a lakossági fogyasztási kiadások nagyságát és szerkezetét illetően. Ez derül ki a RegioPlan osztrák kutatóintézet legújabb elemzéséből, amely hivatalos statisztikai adatok és különböző piaci felmérések alapján rajzol képet térségünk tíz országának fogyasztási viszonyairól.

Az egy háztartás által fogyasztási cikkekre és szolgáltatásokra fordított összeg nagysága több mint tízszeres eltérést mutat Szlovénia (19 900 euró/év, azaz 5,1 millió forint évente) és Ukrajna (1700 euró/év) között. A visegrádi országok mutatói kilencezer euró körül szóródnak, és érdekes módon nem Csehország, ahol a legmagasabb az egy főre jutó GDP, hanem Szlovákia áll az élen. A különbség elsősorban a hitelből finanszírozott fogyasztással magyarázható - mutat rá Hanna Bomba-Wilhelmi, a RegioPlan ügyvezetője.

Ausztriában egy háztartás évente átlagosan 32 900 eurót (vagyis közel 8,5 millió forintot) költ különböző termékekre és szolgáltatásokra; a magyar családok ennek mintegy 28 százalékával - alig valamivel több mint negyedével -, azaz 2,4 millió forinttal kénytelenek megelégedni.

Félig balkáni ország vagyunk, de közeledünk Nyugat-Európához
A kiadások nagysága azok szerkezetét is döntően befolyásolja. Az alacsonyabb jövedelmű országokban a pénz 42 százaléka élelmiszerekre megy el, és a rövid távú kiadások aránya együttesen 77 százalékra rúg. Ezzel szemben a fejlett piacnak számító Szlovéniában nagyjából ugyanannyit (39 százalék) költenek a családok rövid, mint hosszú távú fogyasztási cikkekre és szolgáltatásokra. Magyarország és a többi "növekvő" piac ebből a szempontból nagyjából fél úton van a balkáni országok és Nyugat-Európa között.


Minél szegényebb egy ország, annál magasabb az alkoholra és dohánytermékekre költött összeg aránya - mutat rá Bomba-Wilhelmi. Az energia és a közlekedés részesedése viszont sokkal alacsonyabb a növekvő piacokon, mint a fejlett országokban. Ugyanakkor a legalacsonyabb jövedelmű államokban várható a fogyasztás legnagyobb arányú bővülése. Egyre több a kis, egy-két személyes háztartás, amelyek felszerelése, berendezése nagy keresletet támaszt; másfelől a presztízstermékek (elektronikai cikkek, autók stb.) iránt is dinamikusan nő az érdeklődés. Éppen utóbbi kategóriában kap nagy szerepet a hitelből való vásárlás - mutatnak rá a bécsi szakértők.

Arányaiban kevesebbet visznek el az élelmiszerek
Magyarországon 2000 óta jelentősen - közel harmadával - nőtt a reáljövedelem 2006-ig, s eközben a fogyasztási szerkezet is eltolódott. Az alapvető jövedelmi hatások mellett az árarányok is jelentősen befolyásolták a kereslet összetételét.

A legszembetűnőbb változás az élelmiszer-kiadásokban mutatkozik: a KSH szerint az évtized eleji 29 százalékos részarány 23-ra csökkent, és az élvezeti cikkekre fordított kiadás is hasonló mértékben apadt. Ezzel még mindig az alapvető szükségletekre megy el a háztartások jövedelmének a legnagyobb része, azonban már megközelítik ezt a lakás- és rezsikiadások, közel 20 százalékra növekedve az öt-hat évvel ezelőtti 18 százalék alatti arányról. Utóbbiban jelentős szerepe lehetett az energiaárak emelkedése mellett az ingatlanok árszintjében bekövetkezett ugrásnak is. Szintén az energiaár-emelkedéssel függ össze a közlekedési költségekben bekövetkezett bő három százalékpontos részarány-növekedés, emellett a személyautó-ellátottság is jelentősen, közel 50 százalékosra növekedett.

A termékszerkezetben bekövetkezett nagyobb változások tehát igazolják a jövedelmi hatásra vonatkozó elméletet. A kisebb súlyú termékcsoportokban is volt átrendeződés: a mobiltelefon és az internet terjedésével egyre többet költ el a lakosság ezekre a szolgáltatásokra: 5,3-ről 7,1 százalékra nőtt az összesített súlyuk. Ez nem is számít kiugró bővülésnek, ha figyelembe vesszük, hogy például a mobiltelefonok háztartásonkénti száma hat év alatt meghatszorozódott.

Több jut kultúrára, szórakozásra, oktatásra
A ruházati termékekre ugyanakkor arányaiban valamivel kevesebbet fordít a lakosság, ez összefügghet az ebben a termékkörben tapasztalt átlag alatti drágulással, vagyis a vásárolt volumen nagyjából változatlan maradhatott. A szabadidős és kulturális kiadások arányának növekedése nem jelent meglepetést, az oktatásra fordított összeg megduplázódása viszont igen - még akkor is, ha ebben jelentős része volt a magániskolák terjedésének. Igaz, a taníttatás részaránya még így is egy százalék alatt maradt a kiadásokon belül.

A fogyasztási szerkezetre a legfrissebb hivatalos adatok egyelőre csak 2006-ra állnak rendelkezésre, a Központi Statisztikai Hivatal háztartási költségvetési felvételéből azonban a trendek így is megfelelően kirajzolódnak. A tavalyi kiskereskedelmi forgalom adatai ugyanakkor azt sugallják, hogy némi visszarendeződés következett be: az élelmiszerek teret nyertek a tartós cikkekkel szemben.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Több pénzt biztosítottak maguk
  2008-03-26 21:56:18, szerda
 
  ERRE MINDIG VAN PÉNZ!
Több pénzt biztosítottak maguknak a parlamenti parazitapártok 2008-ra
2008-03-26. 19:56

Átlagosan, havonta mintegy negyvenezer forinttal jutnak több pénzhez a naplopók 2008-ban. Bár ezúttal nem (csak) maguknak emeltek, azaz közvetlenül nem döntöttek a képviselők fizetésének emeléséről, a gyakorlatban mégis többet vihetnek haza 2008-ban az ingyenélők.

A ,,rejtély" kulcsa, hogy a képviselők fizetését a köztisztviselői illetményalaphoz igazítják. Annak mértékét megemelte az Országgyűlés, ebből következően a képviselők járandóságai is emelkedtek. Az illetményalap alig kétezer forinttal nőtt, mégis ennek sokszorosát könyvelhetik el az élősködő kormánypártiak és a hasonszőrű ellenzékiek többletként.

Mivel nemcsak a tiszteletdíjuk függ a köztisztviselői illetményalaptól, hanem a költségtérítési átalányuk valamint szállásköltség címén elkönyvelt, továbbra is számla nélkül felvett (lopott) térítési díjuk is, összességében a járandóságuk átlag negyvenezer forinttal emelkedett 2008-ban.

A szállás- és költségtérítések jelentős tételt képviselnek, mivel ez kilométeralapon jár, vagyis aki messzebb lakik a fővárostól, az többet zsebelhet be az adófizetők pénzéből. Az átlag negyvenezer forintos többlet így számos szocionista és "ellenzéki" briganti esetében sokkal nagyobb összeget is jelenthet.

(Bama.hu - Szent Korona Rádió)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
VAN JÓ PÉLDA IS - akár még rá
  2008-03-26 21:53:42, szerda
 
  VAN JÓ PÉLDA IS - akár még rá is segíthetnénk a szimpátiára
szombaton
Tüntetni fognak a szocialisták a Parlament mellett

Engedélyezte a rendőrség a Karsai József szocialista képviselő melletti szimpátiatüntetést. Szombaton tíztől délig ezerötszáz főre jelentették be a demonstrációt, de mint azt a battonyai polgármestertől a Lánchíd Rádió megtudta: ez a szám még nőhet.

Újabb és újabb baloldali szimpatizánsok jelzik ugyanis, hogy tiltakozni akarnak az ellen, hogy a képviselőt kizárják az MSZP-ből. Karsai József azt is elmondta: nemcsak az egészségbiztosítási törvény elutasítása miatt idézte be az etikai bizottság, hanem azért is, mert ellenezte, hogy a bábolnai lótenyészet többmilliárdos vagyonát külső cégek kezelésébe adják.

A politikus hangsúlyozta: soha nem hátrál meg attól, hogy érvényt szerezzen az általa képviselt szociáldemokrata értékrendnek, amelyet a népszavazás is megerősített.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/6 oldal   Bejegyzések száma: 58 
2008.02 2008. Március 2008.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 1181 db bejegyzés
e év: 10632 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1023
  • e Hét: 11290
  • e Hónap: 22401
  • e Év: 175897
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.