Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 6 
Bokros Lajos áprilisig ad hala
  2008-03-25 13:59:04, kedd
 
  Bokros Lajos áprilisig ad haladékot a kormánynak
2008-03-25. 12:54:58

Újabb megszorításokat követelnek vezető baloldali közgazdászok, akik egyúttal megkérdőjelezik Gyurcsány Ferenc miniszterelnök alkalmasságát is. Lehetséges utódjaként Simor András jelenlegi jegybankelnök is szóba került.

Bokros Lajos volt pénzügyminiszter szerint Magyarország nemhogy nem zárkózik fel Nyugat-Európához, hanem leszakad Szlovákiától, Észtországtól és más volt szocialista országoktól is. A közgazdász a Magyar Televízió Szólás Szabadsága című műsorában elmondta: semmiképpen nem tekinthető igazságosnak egy olyan közteherviselési rendszer, ahol a társadalomnak mindössze egyharmada fizet egészségbiztosítási járulékot, és mindössze az egynegyede személyi jövedelemadót.

A műsorban a szükséges változtatások fontosságáról és ebben a jelenlegi kormány szerepéről is beszélt Bokros Lajos.

"Akaratot néha látok, szaktudást kevésbé, hitelességet szinte egyáltalán nem, pedig azt hiszem, mind a háromra együtt volna szükség ahhoz, hogy Magyarország kitörjön ebből a zsákutcából. És ebből a szempontból, azt hiszem, a 24. órában vagyunk, mert a történelmi tapasztalat azt mutatja, hogy az átmeneti országokban a kormányok a hivatali ciklusuk második félidejében nem szoktak érdemi nagy reformokba belevágni" - hangsúlyozta Bokros Lajos.

A volt pénzügyminiszter úgy vélte, ha áprilisig nem születnek nagy elhatározások és új programok, akkor már nem nagyon lehet arra számítani, hogy ez a kormány maradék hivatali idejében továbbiakban reformokat valósítson meg, ami pedig végzetes lenne az ország szempontjából.

Békesi: Gyurcsánytól csodát vártak

Békesi László volt pénzügyminiszter szerint bukott miniszterelnöknek tekintik Gyurcsány Ferencet azok a gazdasági szakemberek, akik segíthetnének neki.

A szakember az egyik kereskedelmi televízióban múlt csütörtökön kifejtette: Gyurcsány Ferenctől hatalomra kerülésekor többen azt várták, hogy csodát tesz, és alapjaiban megváltoztatja a szocialista párt vezetőségének mentalitását. Békesi László rámutatott: ahelyett, hogy a miniszterelnök alakította volna át a nagyobbik kormányzópárt ideológiáját, a Magyar Szocialista Párt egyszerűen ledarálta a kormányfőt: megrágta, azután kiköpte.

A lehetséges utód tabukat döntöget

Mindeközben a monetáris tanács több más tagjához hasonlóan Simor András jegybankelnök is a kamatemelés elkerülhetetlenségére célzott legutóbbi cikkében. A Népszabadságban megjelent írás a gazdaságpolitika megújulását sürgette, és a lemaradás fenyegető esélyét feszegette.

Eközben újra felröppent a hír, hogy a szocialista politikusok egy része Simort győzködi, vállalja el a miniszterelnöki posztot. Simor írását olvasva néhányan programbeszédet sejtenek, a portfolio.hu szerint azonban épp ellenkező lehet a helyzet.

A cikk több helyen is olyan tabukat feszeget, amelyekről a szocialisták közül még a reformok iránt leginkább elkötelezett Gyurcsány köre sem akar hallani, nemhogy a "retrográdabb" irányzatok. Így aligha valószínű, hogy Simorból a hitelességén túl bármivel is többet akarnának a "királycsinálók", a programjából meg végképp nem kérnének.

Németh Zoltán


[Forrás: http://inforadio.hu/hir/belfold/hir-189231?fr=nemzetihirhalo]

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Az út vége
  2008-03-25 13:51:44, kedd
 
  Az út vége
Szerető Szabolcs
2008. március 25. 00:01


Magyar Nemzet
Mérföldkőhöz érkezett az úgynevezett SZDSZ eltorgyánosodásának folyamata. Fodor Gábor és három társa döntése ügyvivői testületi tagságuk felfüggesztéséről a pártszakadás lehetőségét is felveti. A lépést megelőző nyilatkozatváltás jelezte, hogy nyílt, kíméletlen hatalmi harc kezdődött a kisebbik koalíciós pártban. Már a tavalyi kiélezett tisztújítás után sem látszott teljesen őszintének, ahogy Kóka János és Fodor Gábor a nyilvánosság reflektorfényében elásták a csatabárdot, mostantól végképp nehéz elképzelni kettejük jövőbeli együttműködését. Az elnökválasztási csalás ténye régen bebizonyosodott, s a szoros küzdelem - szavazategyenlőség az első körben - miatt az mindenképpen befolyásolta az eredményt, a krízist így csak rendkívüli tisztújítással lehetne feloldani. Ám Kóka annyira azért mégsem szereti a versenyt.

A Hír TV újabb leleplezése közben még inkább tarthatatlanná tette a belső vizsgálat konklúzióját: a vesztes Fodorra szavaztak az álküldöttek. Ami tavaly és most történt, történik, az csalás, az becstelenség. A manipulált, a tisztújítás elkerülését minden eszközzel elérni hivatott, az elnök érdekeit szolgáló vizsgálat és annak tálalása lépéskényszerbe hozta Fodor Gábort, aki nem tűrheti azt a nyilvánvaló méltánytalanságot, hogy vele és támogatóival vitessék el a balhét.

A konfliktus kimenetele megjósolhatatlan, az hatással lehet a kormány összetételére, akár a koalíció jövőjére is. Spekulációk helyett most azonban azt a kérdést kell feltennünk: hogyan sülylyedhetett idáig ez a valaha nagy és büszke, rendszerváltó, a szabadság zászlaját magasba emelő párt? Miféle út vezetett Kis Jánostól Kóka Jánosig? Mi az oka, hogy a ,,liberális" miniszterek lesznek gyakran a baloldali kormányok ,,kisgazdái", akiknek dilettáns, pusztító civilizátori ténykedése a legszürkébb régi vágású MSZP-apparatcsik minisztert is már-már elfogadhatóvá varázsolja? A rendszerváltozás elárulása szükségképpen vezetett a párt morális és intellektuális kiürüléséhez (szimbolikusan Petri Györgytől Sas Józsefig vezetett az út), amiért a Fodor-szárny is felelős, sőt azok is, akik már kiléptek, és akikről tavaly elterjedt, hogy új liberális párt alapításán gondolkodnak. Erre a pályára ők állították a szabad demokratákat, még ha a végtermék bűze facsarja is kifinomult szaglószervüket. A züllésben Kuncze Gábor exelnök szerepe meghatározó, de ő legalább rendet tartott. A gyurcsányi gátlástalansággal operáló, a politikai pozíciókat alig leplezetten anyagi zsákmányszerzésre használó, tehetségtelen Kóka János már erre sem képes. De a hálózat mögötte erős: Magyar Bálint, Kuncze, Pető Iván és a többiek ragaszkodnak királycsináló szerepükhöz.

Ironikus, hogy a magát liberálisnak nevező párt akkor kerül ilyen válsághelyzetbe, amikor az ellenzéki sajtó szemével a nyilvánosság kezd belelátni az ,,SZDSZ" belső viszonyaiba. Mi zajlott a kulisszák mögött az elmúlt majd húsz évben? Vajon hogyan sikerült 1992-ben Pető Ivánnak simán legyőznie a pártelit és a véleménydeformáló médiaértelmiség támogatását élvezve az egy évvel korábban nagy fölénnyel elnökké választott Tölgyessy Pétert?

A döntéshozóknak javasolnék egy gyors közvélemény-kutatást: ki hiszi el Kóka János verzióját a csalásról? Ezt a meccset persze nem ez dönti el. Ahogy Gyurcsány Ferenc kész feláldozni akár az egész magyar baloldal jövőjét is a pillanatnyi túlélésért, az ország kifosztásának meghosszabbításáért, úgy Kóka Jánost sem érdekli más. Csakhogy neki Fodor Gábor személyében már van vetélytársa, alternatívája. Kettejüknek kicsi lett az a párt.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kezelhetetlenné vált a színesf
  2008-03-25 13:50:58, kedd
 
  Kezelhetetlenné vált a színesfémlopás Salgótarján környékén?
2008. március 25. 13:35


MNO
A salgótarjáni rendőrkapitányság bűnügyi felderítő munkájának egyik kiemelt problémája a színesfémlopás kezelhetetlensége - mondta a testület vezetője kedden Salgótarján közgyűlésén, ahol a múlt évi tevékenységükről tartott beszámolót.

Butkai Sándor ismertette: tavaly 1 844 bűncselekményt regisztráltak a működési területen. Ezek összetételében nincs lényeges változás, a bűncselekmények többsége továbbra is kisebb tárgyi súlyú, vagyon elleni vétség. A legmeghatározóbbnak nevezte az alkalmi, a bolti, a fa- és színesfémlopásokat, utóbbit pedig kezelhetetlennek. Mint mondta, a színesfémlopások a vagyon elleni bűncselekmények 17 százalékát teszik ki, ami havonta átlagosan 20 intézkedést jelent.

,,Összefogott intézkedéseket, több tucat ellenőrzést, társszervek segítségével végrehajtott bejárásokat tudhatunk magunk mögött, azonban a várt eredmény sajnos elmaradt" - fogalmazott. Az alezredes kifejtette: az elkövetők szervezetten dolgoznak, az átvevők pedig nem a telephelyeken, hanem például erdei rejtekhelyeken tárolják a frissen bevitt árut. A problémát a jelenlegi jogi eszközökkel nem lehet mérsékelni - mondta.

Beszámolt arról is, hogy mivel Szlovákiához képest itthon jóval magasabb a vas- és fémtárgyak felvásárlási értéke, a nógrádi átvevők a Szlovákiában ellopott tárgyak felvásárlóhelyévé is váltak.

(MTI)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A SZSZ-t fel kell oszlatni, ne
  2008-03-25 13:49:42, kedd
 
  A SZSZ-t fel kell oszlatni, nem újra szavazgatni!
2008. Március 25. 08:28
Újab csaló a szégyenlistán

Abcúg.hu

Egy újabb, az SZDSZ tavalyi küldöttgyűlésen történt visszásságot bizonyító fénykép került meglepő mód épp a Népszabadság birtokába: a fotón Zagyvai Márton, Fodor Gábor legszűkebb kampánystábjának tagja látható a küldöttgyűlésen, kezében egy szavazókártyával.

A lap kedden azt írta, hogy Zagyvai Márton nem volt regisztrált küldött, tehát nem volt szavazati joga sem; ezt maga Zagyvai is elismerte.

Azt mondta: hibát követt el, amikor 2007. március 30-án, a tisztújítást megelőző napon feltartott egy szavazókártyát a nyilvános szavazáson, holott nem volt küldött. A másnap tartott tisztújításon vendégként vett részt, nem regisztrált, nem is szavazott. A felelősséget vállalom, a mai nappal párton belül viselt választott tisztségeimről lemondok, jelentette ne Zagyvai Márton

A napilap információi szerint Zagyvai az SZDSZ Új Generáció egy választmányi tagjától kapta szavazókártyáját, aki előzőleg mást is megkért a helyettesítésére.

Forrás: hvg.hu

http://www.abcug.hu/index.php?com=news&cat=8&id=1955
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A demokrácia: nem tűrni el a j
  2008-03-25 13:48:30, kedd
 
  A demokrácia: nem tűrni el a jogtalanságot!
2008-03-25 06:36:44


A most következő idő legnagyobb kérdése, hogy lesz-e demokrácia Magyarországon?

Lesz-e újra demokrácia Magyarországon vagy hagyjuk, hogy belefulladjon ebbe az oligarchikus hatalomgyakorlási technológiába, amely most kormányzás helyett folyik. Működhet-e újra a demokrácia a szanaszét zilált valóság, a megroggyant közhitelű statisztika, a feltört állami adatbázisok, a kormányzati teljesítmény teljes körű és elképesztően tökéletes hiánya idején.

Lesz Magyarországon demokrácia, ha lesznek, akik hajlandók lesznek harcolni a demokráciáért! Egyetlen helyes megoldás van: harcolni. Harcolni de csak demokratikus eszközökkel, a törvényesség talaján, attól el nem térve.

Harcolni: nem tűrni el a jogtalanságot! Nem tűrni el a vissza nem térített adójóváírásokat, a milliárdos mutyikat, a soha meg nem épülő kormányzati negyedet, az OPNI-ból az utcára kéregetni kergetett betegeket, a rendőri túlkapásokat, a közérdek sérelmét az elzálogosított jövőtől a BKV járatritkításig, a tönkretett levegőtől az elrombolt műemlékekig.

Harcolni: fel se venni az úgynevezett értelmiségiek - egy csomó, etikátlan, hiteltelen, kilóra megvehető és megvett megélhetési szélhámos - észosztását európaizációról, mucsaiságról, Kossuth díjról. Ők rövidesen a megrendelőikkel mehetnek vissza a balettba ugrálni - ha tudnak egyáltalán ugrálni.

Harcolni: nem felülni sem a fizetett provokátoroknak, akik kenyéradó gazdáiknak csaholnak a lánc végén, sem a gondolkodni nem hajlandó sértetteknek - sebzetteknek - akik forradalmakról álmodnak, mert nem tudják, hogy a forradalmak mindig felfalják gyermekeiket.

Bármivel dobálnak, jobbról vagy balról - tovább kell menni! Egyenesen, végtelenül türelmesen és nem szisszenve sem a kis, sem a nagy ,,szilánkhoz".

Demokrácia akkor lesz, ha lesznek, akik mindennap újra meg újra létrehozzák. Ha lesznek, akik a demokrácia építményén újra meg újra visszahelyezik a levert cserepeket, újrafestik a falakat. Ha lesznek, akik nem hagyják magukat, és a demokrácia nyújtotta fegyverekkel jól, kitartóan és szellemesen harcolva újra meg újra győznek.

Demokrácia akkor lesz, ha azok, akik most azt gondolják, hogy megéri nekik megvetni, semminek nézni, telepofával kiröhögni a demokráciát és a jogállamiságot, azok rájönnek egyszer s mindenkorra, hogy a demokráciával és a jogállamisággal nem lehet szórakozni! Azért nem lehet, mert nem éri meg.
Sokan kezdik már pedzeni: ,,a" Kabai úr, Kóka ,,szeretem a versenyt" János, meg a tilosban parkoló ,,zérótolerancia" államtitkár. És közel az idő, amikor pedzeni fogják mindazok, akik miközben törvényről és demokráciáról kommunikálnak ,,hazudnak reggel, éjjel, meg este".
PunkRhétor
gondola.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Zsidók rehabilitálják Szálasit
  2008-03-25 13:47:38, kedd
 
  Zsidók rehabilitálják Szálasit!
2008. Március 25. 08:39
Abcúg.hu

Előkerült Szálasi Ferenc naplója, amely alapján némileg át kell alakítani az egykori nemzetvezetőről kialakult képet: nem volt elmebeteg, és nem kiirtani, hanem dolgoztatni, majd kitelepíteni akarta a zsidóságot- nyilatkozik a dokumentumot feldolgozó történész.

Karsai László szerint árnyaltabb Szálasi-képre van szükségünk ahhoz, hogy megértsük, mi történt a harmincas-negyvenes évek Magyarországán. Sztójay lelkesen deportált, Szálasi csak vonakodva. Bár a németek kemény nyomás alá helyezték, 1944. november közepén ennek ellenére megszerveztette a nagy és a nemzetközi, más néven védett gettót Pesten. A németek figyelmeztették arra, hogy a védlevelek a nemzetközi jog szerint érvénytelenek, Szálasi mégis elismerte azokat.

A nyilasok kényelmes bűnbaknak bizonyultak a háború után - fogalmazott Karsai László. El lehetett rajtuk verni a port, az öldöklések, a Dunába lövések is megtörténtek, ez kétségtelen. Szálasi zsidópolitikája mégis nagyságrenddel jobb, mint a német megszállás utáni Sztójay-kormányé. Azt hangoztatta, nem megölni kell a zsidókat, hanem dolgoztatni. Majd a hite szerint megnyert háború után ki akarta telepíteni Magyarországról az összes zsidót. A hungarizmusról azt gondolta, magasabb rendű, mint Hitler nácizmusa vagy Mussolini fasizmusa.

Mániákus zsidógyűlölő volt, tudott a holokausztról is. Ez ettől függetlenül tény. De elmebeteg bizonyára nem volt. Ha az lett volna - mint a háború utáni publicisztikákban gyakran céloznak rá -, nem tudott volna 1939-ben a képviselőházi választáson 900 ezer szavazatot begyűjteni. Nem volt művelt és okos, megszállott volt és fantaszta. A maga szerepét krisztusi áldozatvállalásnak tekintette. Emellett nem tudta elképzelni, még Sztálingrád után sem, hogy a németek elveszíthetik a háborút. Társadalomképe igen egyszerű volt: meg kell állapítani az árakat és a béreket, akinek pedig valami nem tetszik, egy-két akasztófával kell jobb belátásra bírni - nyilatkozta Karsai a Népszabadságnak.

,,Több családtagomat is elemésztették a nácik Auschwitzban, nem lehet rólam feltételezni, hogy elnéző volnék Szálasival szemben" - megy elébe a vádaknak Karsai László. Szálasi 1943. szeptember 15. és 1944. július 18-a között írt naplója egy hosszabb, teljesebb napló utolsó harmadának tekintendő, a többi még lappang valahol. A dokumentum a Magyar Zsidó Múzeum és Levéltárból (MZSML), Benoschofsky Ilona, az intézmény egykori igazgatójának irathagyatékában lapult.

Forrás: FN
http://www.abcug.hu/index.php?com=news&cat=8&id=1956
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 6 
2008.02 2008. Március 2008.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 1181 db bejegyzés
e év: 10632 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 721
  • e Hét: 10988
  • e Hónap: 22099
  • e Év: 175595
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.