Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/4 oldal   Bejegyzések száma: 35 
Élősködők
  2008-03-24 23:03:39, hétfő
 
  Közkívánatra: Tóth Ferenc Élősködők c. előadása elejétől végéig (videó)
2008-03-24. 15:59

A Parasite VII. - Miért mi vetünk, de mégis más arat!? - (Jó kis előadásrészlet az élősködők módszereiről) című videónk kapcsán tapasztalt érdeklődés miatt úgy döntöttünk, bemutatjuk a teljes előadást.

A fiatal előadó igen érdekes gondolatait hallhatják, láthatják ezen a felvételen. Mondanivalója különlegességét az adja, hogynemcsak a problémákat veti fel előadásában, hanem a megoldásokat is felmutatja.

Az előadás alcíme: Természeti válaszok társadalmi problémákra.

http://kuruc.info/r/1/22835/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Orbán megint "megbuktatta": mi
  2008-03-24 22:39:46, hétfő
 
  Orbán megint "megbuktatta": minimum 2009 nyaráig marad El Qró
2008-03-24. 17:30

A népszavazási kudarc ellenére kitart az MSZP Gyurcsány Ferenc mellett és nem váltja le a jövő évi európai parlamenti választásokig, vagyis jövő nyárig - erről döntöttek a párt balatonszemesi válságtanácskozásán - értesült az Info Rádió. A megbeszélésen Gyurcsány azt is közölte: egyedül nem tudja végigcsinálni a következő két évet. Mint ismert, Orbán "hat éve buktatom a kormányt" Viktor a népszavazást is, akárcsak korábban a petíciót, az uniós, majd az önkományzati választásokat is kormányváltáshoz hasonlította, hogy leszerelje a tolvajrezsim és a Fidesz által nem piszkált választási csalások miatt egyre elégedetlenebb magyar tömegeket. Az eredmény ismert: két választási vereség, hat éve tartó ország és nemzetrombolás, stabil szocionista kormány.

A szocialista frakció nemcsak a kormányprogramot, de a kormányfőt is támogatja, igaz csak úgy, ha az MSZP nagyobb beleszólást kap a reformok alakulásába - adta hírül az Info Rádió. Pénteken ugyanis többen jelezték: elegük van Gyurcsány Ferenc magánakcióiból. A miniszterelnök pedig közölte: egyedül nem tudja végigcsinálni a következő két évet.

Az MSZP szombatra kétezer fős pártértekezletet hívott össze. Ezen valószínűleg már nem lesz téma a kormányprogram, de tárgyalnak az egészségbiztosítási reform jövőjéről, az SZDSZ-en belül kialakult legitimitási válságról és az MSZP helyi szervezeteinek megerősítéséről is. A pártértekezlet előtti napon, pénteken összeül az MSZP elnöksége, ott dől el véglegesen, milyen javaslatokkal állnak a párttagok elé.

A több-biztosítós modellről szóló népszavazás kapcsán a koalíció egyes értesülések szerint folyamatosan gyártja a referendum elkerüléséhez szükséges javaslatokat, leginkább olyan hibrid egészségbiztosítási modelleket dolgoznak ki, amelyekben megmarad a magántőke és az állami felelősségvállalás is.

(inforadio.hu, hírTV)

http://kuruc.info/r/1/22831/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Okirathamisítás az SZDSZ-ben
  2008-03-24 22:29:28, hétfő
 
  Okirathamisítás az SZDSZ-ben

DEPORT-'56
'56-os Deportálások Tényfeltáró Bizottsága
1329 Budapest, Pf.:8.
T/F: 405-3665
E-mail: deport56@mail.datanet.hu

Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK)
Bűnügyi Főosztály II.
1027 Budapest, Gyorskocsi u. 31.

Tisztelt BRFK Bűnügyi Főosztály II.!

Az SZDSZ 2007. március 31-i elnökválasztó közgyűlésén történt magánokirat-hamisítás vétsége miatt, az '56-os Deportálások Tényfeltáró Bizottsága (DEPORT-'56) képviseletében 2008. február 15-én tett feljelentés alapján, 01331-136/2008 bü. számon indult büntetőeljárásban a feljelentést kiegészítem az alábbiak szerint:

A Hír Televízió 2008. március 21-i adásából kiderült, hogy nemcsak a Jüttner-jelentésben szereplő négy borsodi álküldött szavazott illegálisan tavaly az SZDSZ elnökválasztásán, hanem a vizsgálatot végző Jüttner Csaba körzetében, vagyis Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében található Gulács független polgármesterének, Vass Albertnek a neve mellett is szerepel egy aláírás, holott állítása szerint ő sem volt ott az SZDSZ elnökválasztó közgyűlésén.

A híradásokból az is kiderül, hogy Vass Albert SZDSZ tagsága is kérdéses. Vass Albert úgy nyilatkozott, hogy SZDSZ tagságáról nem tudott. Felmerül annak a gyanúja, hogy ezzel talán nincs is egyedül.

Melléklet: http://www.hirtv.hu/belfold/?article_id=206783

Tisztelettel:
Budapest, 2008. március 24.

dr. Szerdahelyi Szabolcs
a DEPORT-'56 elnöke
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A megye 150 rendőrét vezénylik
  2008-03-24 21:43:49, hétfő
 
  A megye 150 rendőrét vezénylik a fővárosba

Tóth Gyula
2008.03.22. 07:00

Győr-Moson-Sopron - Húsvéti meglepetésként tudták meg a megyei rendőrök, hogy közülük 150 embert vezényelnek Budapestre a közbiztonsági helyzet javítása érdekében. Három hónapig járőröznek a kiemelt kerületekben.


A kisalfold.hu tudomására jutott, hogy 150 megyei rendőrnek kell csomagolnia, mert jövő héttől Budapesten szolgálnak tovább három hónapig. Többen nem szívesen mennek. Szerintük nem véletlen, hogy a fővárosban rendőrhiány van. S bár esküjük szerint indulniuk kell, ha küldik őket, keserű szájízzel kelnek útra.

Csomagolnak: A megyéből először 75 rendőr csomagol, hogy kedden útnak induljon Budapestre, ahol három hónapig teljesítenek szolgálatot. Fotó: H. Baranyai Edina
Csomagolnak: A megyéből először 75 rendőr csomagol, hogy kedden útnak induljon Budapestre, ahol három hónapig teljesítenek szolgálatot. Fotó: H. Baranyai Edina

A megye rendőrfőkapitánya, Szabadfi Árpád dandártábornok lapunk érdeklődésére válaszolva elmondta, valóban vezényelnek rendőröket Budapestre. Kedden, majd április 1-jén 75-75 ember indul a fővárosba - ahol közel 1300 rendőr hiányzik - a megyei állományból a közbiztonsági helyzet javítására.

- A határőrségtől az integráció során közel hatszáz ember került át a megyei rendőr-főkapitányságra, ami azt jelenti, van vezényelhető létszám. Rendkívül nagy gondot fordítunk arra, hogy megfelelő legyen a kiválasztás. Elbeszélgetünk az emberekkel, vizsgáljuk a családi és szociális körülményeiket - válaszolta Szabadfi Árpád.

A főkapitány szerint a vezényelt rendőrök időben kedvező beosztásban dolgoznak majd, két nap szolgálat után három napot itthon töltenek. Hazautazási költségeiket a főkapitányság megtéríti. Átmeneti, három hónapos időszakról van szó, amennyiben lejár ez az idő, nem lesz ismétlés.

- A vezénylés a megye közterületi közbiztonságára nem lesz hatással, mert a járőrszolgálatot nem érinti. A körzeti megbízottak, az autópálya-rendőrség, s a beavatkozó szolgálat tagjai nem mennek Budapestre. Viszont komoly szervezési munkát igényel a vezénylés a határrendészeti, s a mélységi ellenőrzési szolgálatnál. Ennek a feladatnak a végrehajtását át kell gondolni, milyen vezényléspótlásra lesz szükség, megvizsgáljuk a tiszti állományból való pótlás lehetőségét - magyarázta Szabadfi Árpád.
A tábornok szerint a vezénylés mutatja, hogy a megye rendőrei jól dolgoznak, s a Budapesten is megállják a helyüket. A belváros 5., 6. és 7. kerületeiben, valamint a 13. és a 14. kerületben teljesítenek majd szolgálatot, amelyek a legnehezebb területek a fővárosban.
Nógrádból és Vas megyéből is mennek

A legtöbb rendőrt megyénkből vezénylik Budapestre, rajtuk kívül kisebb számban Nógrád és Vas megyékből, ahol volt határőrség, ami beintegrálódott a szervezetbe.

http://www.kisalfold.hu/gyori_hirek/a_megye__rendoret_vezenylik_a_fovarosba/20516 66/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Tilos kinn tüntetni, mert benn
  2008-03-24 21:33:40, hétfő
 
  Tilos kinn tüntetni, mert benn képviselők üléseznek

MTI - ugyelet@mail.index..hu
| 2008. 03. 23., 20:34 | Frissítve: 7 órája

Népképviseleti szerv működésének súlyos veszélyeztetése miatt Eger rendőrfőkapitánya megtiltotta az Egri Forradalmi Emlékbizottságnak, hogy a Heves Megyei Közgyűlés keddi ülésével megegyező időben az egri Megyeháza előtt demonstráljon - tájékoztatta az MTI-t a rendőrség.

"A gyülekezési jogról szóló 1989. évi III. törvény 8.§ (1) bekezdése értelmében a bejelentéshez kötött rendezvény megtartását - amennyiben a népképviseleti szervek zavartalan működését súlyosan veszélyezteti - a rendőrség, megtilthatja" - fogalmazott az MTI-hez eljuttatott közleményében a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője.

Mivel a korábban tartott két közgyűlést kísérő demonstráció rendkívüli módon nehezítette, illetve veszélyeztette az ülés vezetését és a közgyűlés tárgyalási rendjét, az egri rendőrkapitányság vezetője határozatában megtiltotta a rendezvény megtartását - tette hozzá Soltész Bálint.

A Heves Megyei Közgyűlés 2007. november 30-iki, illetve 2008. február 29-iki ülés csaknem botrányba fulladt. Az előbbin arról döntött a testület, hogy pályázatot ír ki az Egerben működő Heves Megyei Markhot Ferenc Kórház vagyonkezelésére és működtetésére. Az utóbbin pedig az eredményhirdetés szerepelt a napirenden; a két pályázó, a Debreceni Egyetem és a HospInvest Zrt. közül a megyegyűlés a HospInvestet nyilvánította győztesnek.


A március 25-ei ülésen azt a szerződést tárgyalja a szocialista vezetésű testület, melynek értelmében a következő 20 évben a HospInvest üzemeltetheti a kórházat. A rendőrkapitánya "felhívta a szervezők figyelmét, arra, hogy amennyiben a rendezvényt - a tiltó határozat ellenére - megtartják, úgy a gyülekezési jogról szóló törvény 14. § (1) bekezdése értelmében a rendőrség feloszlatja és a szervezőkkel szemben eljárást kezdeményez."


Nyílt levél az intézetnek nevet adó Markhot Ferenc leszármazottjától
Tisztelt Markhot Ferenc Kórház Dolgozói!

Sajnálattal értesítem Önöket, hogy édesapám, Markhot Gyula, akit a kórház névadójának leszármazottjaként az intézmény fennállásának 275. évfordulóján jubileumi Emlékéremmel tüntettek ki, a közelmúltban elhunyt. Családunk mindig figyelemmel kísérte és támogatta az egri kórház működését. A sajtóból értesültem arról, hogy a Heves Megyei Önkormányzat egy magáncég kezelésébe kívánja adni az intézményt. A médiában megjelent ellentmondásos hírek miatt erkölcsi kötelességemnek éreztem, hogy kifejezzem aggodalmamat a kórház és dolgozóinak további sorsa miatt.

Bízom benne, hogy az, amit Eger városa közel 300 év alatt felépített, egy esetleges felelőtlen döntés által nem fog romba dőlni. Különösen mélyen érintett a kórház dolgozóinak szinte egyöntetű állásfoglalása, amelyben tiltakozásukat fejezték ki a kórház működtetésének magánkézbe adásával szemben, félve a gyógyítás színvonalának radikális romlásától. Elsősorban emiatt szántam rá magam ezen nyílt levél megírására, s csak remélni tudom, hogy a megyei önkormányzati képviselők a város, a kórház és a dolgozók érdekeit maximálisan figyelembe veszik, és a lehető legbölcsebb döntést hozzák.

Tisztelettel,

Markhot Péter Géza

http://index.hu/politika/belfold/eger0323/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Az SZDSZ egészségügyi "reformj
  2008-03-24 21:25:22, hétfő
 
  Az SZDSZ egészségügyi "reformja"

és a luganoi tanulmány : http://www.zpok.hu/globalizacio/lugano.htm

Érdekes, esetleg csak véletlen egybeesések?


3. A "grandiózus népességcsökkentő terv" elemei

A terv elemeit a könyv több mint 80 oldalon részletezi, ezért ezeknek csak rövid összefoglalását adhatjuk. Természetesen továbbra is a szakértői csoport tagjainak véleményét ismerhetjük meg.

Nagyon fontos, hogy a terv mögött ne legyen látható a tervező. Olyan durva módszereket nem lehet alkalmazni, mint pl. a Shell Nigériában, ahol az Ogoni népességet a cég bizonyíthatóan 20 éven keresztül mérgezte, és ezzel a kihalás szélére sodorta. Ez a brutalitás nagy butaság volt. Az ilyen tettek ellen maguknak a globális cégeknek is fel kell lépniük. Ugyanis az ilyen viselkedés nyílt ellenállásra ösztönzi az embereket.

Melyek is lehetnek azok a láthatatlan fegyverek, amelyeket a "grandiózus népességcsökkentési terv" megvalósítására be lehet vezetni ?
Az elhalálozások számát növelő módszerek:

* kívülről kirobbantott belső háborúk: vagyis konkrét beavatkozás nélkül elintézni azt, hogy az emberek egymást öljék;
* a helyi kisebbségek, elégedetlen csoportok felfegyverzése, fegyverkereskedelem;
* esetenként közvetlen beavatkozás jól megmagyarázott indokkal;
* magánhadseregek, őrző-védő szolgálatok bevetése a kellemetlen embercsoportok ellen;
* elszegényítés, éhínség,
* a föld megszerzése a szegény országokban, rontva ezzel a helyi önfenntartás esélyeit;
* olyan magok használatának ráerőltetése a szegény országok parasztjaira, amelyekből csak olyan növények termeszthetők, amelyek magjai alkalmatlanok a továbbtermesztésre;
* környezetszennyezés, víz-levegő-szennyezés;
* a mezőgazdaság további liberalizálása, az - időlegesen olcsó - import élelmiszerekkel a szegény országok mezőgazdaságának legyengítése, a fejlett országok mezőgazdaságától való függőségük növelése;
* a kisgazdaságok tönkretétele, a kevésbé fejlett országok rákényszerítése arra, hogy a tömegtermelést folytató, génmanipulációs kísérleteket végző óriási külföldi "agrobusiness"-eket beengedjék, sőt saját parasztgazdaságaikkal szemben előnyben részesítsék,
* élelmiszersegély nyújtása éppen akkor, amikor a helyi gazdálkodók betakarításra készülődnek,
* egészségügyi intézmények leépíttetése a szegény országokkal, kórházi ágycsökkentés, a orvosok számának csökkentése, egészségügyi privatizáció;
* differenciált beteggyógyítás; azokra koncentrálni, akik tudnak fizetni;
* a cigaretta-termelés és értékesítés növelése a szegény országokban, a dohányáruk reklámja betiltásának megakadályozása;
* az urbanizáció, a földelhagyás, a városba költözés bátorítása: ugyanis ez is kiszolgáltatottabbá, védtelenebbé teszi az embereket;
* közszolgáltatások privatizálása, hozzájárulva ezzel az árak megugrásához, és a lakosság elszegényedéséhez,
* a gyógyszerárak erőteljes növelése: így a szegények, közöttük a nyugdíjasok csak nagyon nehezen, vagy egyáltalán nem jutnak majd a számukra szükséges gyógyszerekhez,
* az új gyógyszerekkel való tömeges kísérletek lefolytatása a szegény országokban úgy tüntetve fel, mintha ez nekik lenne jó. Mellékhatásként ez is halálesetekhez vagy gyógyíthatatlan betegségek kialakulásához vezethet.
* az AIDS további terjedése és a tuberkolózis esetek számának újbóli növekedése is jól segíti a népességcsökkentési tervek végrehajtását. (Igaz, ezeket a betegségeket gazdag emberek is megkaphatják, de nekik jó esélyeik vannak a felépülésre),
* a drogok legalizálása (ha valaki drogtól akar meghalni, miért kellene ebben megakadályozni?);
* a csecsemőhalandóság jelentősen növelhető a fejlődő világban azzal, ha az anyákat lebeszélik a szoptatásról, és rábeszélik a tápszerek használatára, ami növeli a fertőzések lehetőségét.

A halálozások számát növelő módszerek után térjünk át a születések számát csökkentő módszerekre....

--------------------------------------------------------------------------------- -----------

A könyvet nemigen akarózik senkinek magyarra fordítani. Pláne mostanában. Az egybeeséseket csak az nem látja, aki nem akarja. A fiatal, jól fizetett menedzser-elit skrupulusok nélkül veri szét a saját hazáját a neoliberális érdekek mentén.

Hát, gondolkozzatok el ezen, és Kóka, esetleg Molnár Lajos irányvektorán.


 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A diktatúra kiszolgálói betilt
  2008-03-24 21:18:25, hétfő
 
  A diktatúra kiszolgálói betiltották az egri tüntetést,- ha megtartják: oszlatnak!
2008. Március 23. 20:56

Abcúg.hu

Népképviseleti szerv működésének súlyos veszélyeztetése miatt megtiltotta az Egri Forradalmi Emlékbizottságnak, a Heves Megyei Közgyűlés keddi ülésével megegyező időre, az egri Megyeháza elé bejelentett demonstrációját Eger rendőrkapitánya - közölte a rendőrség.

"A gyülekezési jogról szóló 1989. évi III. törvény 8.§ (1) bekezdése értelmében a bejelentéshez kötött rendezvény megtartását - amennyiben a népképviseleti szervek zavartalan működését súlyosan veszélyezteti - a rendőrség, megtilthatja" - magyarázta az MTI-hez eljuttatott közleményében a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője.

Mivel a korábban tartott két közgyűlést kísérő demonstráció rendkívüli módon nehezítette, illetve veszélyeztette az ülés vezetését és a közgyűlés tárgyalási rendjét, az egri rendőrkapitányság vezetője határozatában megtiltotta a rendezvény megtartását - "érvelt" Soltész Bálint.

Minderre azt követően került sor, hogy a hatalom által botrányosak ítélt jelenetek játszódtak le a Heves Megyei Közgyűlés 2007. november 30-iki, illetve 2008. február 29-iki ülésén.

Az előbbin arról döntött a testület, hogy pályázatot ír ki az Egerben működő Heves Megyei Markhot Ferenc Kórház vagyonkezelésére és működtetésére. Az utóbbin pedig az eredményhirdetés szerepelt a napirenden; a két pályázó, a Debreceni Egyetem és a HospInvest Zrt. közül a megyegyűlés a HospInvestet nyilvánította győztesnek.

A március 25-én sorra kerülő ülésen azt a szerződést kellene megtárgyalnia a szocialista vezetésű testületnek, amelynek értelmében a következő 20 évben a HospInvest üzemeltetheti a kórházat.

A referens közlése szerint Eger rendőrkapitánya "felhívta a szervezők figyelmét, arra, hogy amennyiben a rendezvényt - a tiltó határozat ellenére - megtartják, úgy a gyülekezési jogról szóló törvény 14. § (1) bekezdése értelmében a rendőrség feloszlatja és a szervezőkkel szemben eljárást kezdeményez."

Az Egri Forradalmi Emlékbizottság elnöke írásban tett bejelentést az Egri Rendőrkapitányságra arról, hogy 2008. március 25-én reggel 7 órától, délután 2 óráig demonstrációt kívánnak tartani, 150-200 résztvevővel Egerben a Kossuth Lajos úton, a Megyeháza előtti közterületen - mondta Soltész Bálint.

Forrás: Klubrádió

http://www.abcug.hu/index.php?com=news&cat=8&id=1936
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kókától kamikaze akciót vár a
  2008-03-24 21:13:58, hétfő
 
  Kókától kamikaze akciót vár a pártja
2008. Március 24. 14:24

Abcúg.hu

Fodor Gábor környezetvédelmi miniszter, John Emese és feltehetően Szent-Iványi István sem vesz részt az SZDSZ keddi összevont ügyvivő testületi és frakcióülésén.

Az ünnepek alatt nyilatkozó John Emese azzal indokolta távolmaradását, hogy miután a múlt héten felfüggesztette ügyvivő testületi tagságát, az országgyűlési frakciónak pedig nem tagja, ezért nincs értelme részt vennie a megbeszélésen.

Gulyás József, a párt Országos Tanácsának (OT) elnöke azt mondta, hogy ő maga és az ügyvivői testületből azok, akik egyben frakciótagok is, értelemszerűen részt vesznek a frakció munkájában. Hozzátette, az egészségbiztosítási törvény és az egészségügyi reform kapcsán fontos döntések előtt áll a koalíció, s annak részeként az SZDSZ. Arra, hogy az összevont ülésen előkerülhet-e a párt tavalyi elnökválasztását kísérő botrányok kérdése, azt mondta, hogy a napirendet még nem ismeri és nem tud arról, hogy előzetesen készült volna ezzel összefüggő előterjesztés. Gulyás József emellett úgy vélte, politikai hiba volt, hogy idáig nem sikerült lezárni ezt az ügyet, mert véleménye szerint az SZDSZ-nek az lett volna a jó, ha minél hamarabb döntenek a küldöttgyűlés összehívásáról.

A tisztújítást kísérő legújabb hírről, miszerint a szabolcsi küldöttek névsorában feltűnt Vass Albert gulácsi polgármester neve is, aki saját állítása szerint nem is tagja a Szabad Demokraták Szövetségének, Gulyás József úgy vélekedett: ez az ügy annyiban más mint a borsodi, hogy itt még a mandátumot sem lehetett volna kiállítani a polgármester nevére. Vass Albert helyett feltehetően valaki más regisztrált, mert a politikus ott sem volt a küldöttgyűlésen. Az OT elnöke úgy véli, a megyei elnöknek, a megyei szervezőnek vagy az országos központnak valószínűleg észre kellett volna vennie, hogy valami nincsen rendben.

Egy esetleges előrehozott tisztújító küldöttgyűlésről a képviselő úgy vélekedett: azt úgy érdemes összehívni, hogy a tisztújító küldöttgyűlés minden eleme az alapszabállyal összhangban kikezdhetetlen legyen. Ez komoly előkészítő munkát és belső egyeztetéseket igényel - tette hozzá. Eközben olyan mederben kell tartaniuk a tisztújítást kísérő folyamatokat, illetve az elnökjelöltek kampányát, ami az SZDSZ megerősítését eredményezi, nem pedig a párt megosztását - jegyezte meg.

Fodor Gábort és Szent-Iványi Istvánt - akik szintén felfüggesztették tagságukat az ügyvivő testületben, feltehetően egyikük sem vesz részt az összevont ülésen. A környezetvédelmi miniszter környezetéből az szivárgott ki, hogy Fodor Gábornak már az összevont ülés meghirdetése előtt más programja volt előjegyezve erre az időpontra.

Nevük elhallgatását kérő SZDSZ-s politikusok a tavalyi tisztújító közgyűlést kísérő anomáliák kapcsán arról beszéltek: volt olyan képviselő, aki már a Borsod megyei ügy kirobbanásakor azt szerette volna, hogy a Jószolgálati és Etikai Bizottság folytassa le a vizsgálatot, de ezt akkor a többség leszavazta. A keddi összevont ülés kapcsán néhányan egy olyan lehetséges forgatókönyvet vázoltak fel, amely szerint Kóka János pártelnök előállhat azzal, hogy ő maga kezdeményez rendkívüli tisztújítást. Hozzátették, ha a pártelnök maga nem nyitja meg ez előtt az utat, akkor a szabaddemokraták alapszabálya miatt "szinte lehetetlen" egy rendkívüli tisztújítást összehívni.

http://www.abcug.hu/index.php?com=news&cat=8&id=1949
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Zsidók küldtek robbanó ajándék
  2008-03-24 21:11:20, hétfő
 
  Zsidók küldtek robbanó ajándékcsomagot zsidóknak

2008. Március 24. 17:20:29


Március 20-án, nagycsütörtökön ajándékcsomag (!) robbant a megszállt palesztin területeken létesített Áriél nevű zsidó településváros egyik magánházában. Az áldozat egy 15 éves zsidó fiú volt, aki családjával együtt a Jézus Krisztus messiási küldetésében hívő keresztény szekta követője. A gyűlöletvallás szélsőségesei által elkövetett legújabb gaztettről megint elfelejtett beszámolni az elzsidósodott magyarországi sajtó.


A zsidók purim ünnepe az idén egybeesett a nyugati kereszténység nagypéntekével, s az elvakult judeonácik ezt az eseményt használták ki egy zsidó család elleni gyilkos támadásra. Mint ismeretes, purim ünnepén a zsidók ismerőseiknek, szeretteiknek ajándékcsomagot (s'láh mánot) visznek vagy küldenek. Csakhogy a ciszjordániai Áriél városban a finomságok helyett ezúttal éles fémdarabokat és robbanóanyagot tartalmazott az ajándékcsomag.

A csomagot fölbontó 15 éves fiú igen súlyos sérüléseket szenvedett a hasán, mellkasán, nyakán, végtagjain és a szemén. A Tel-Aviv melletti petáh-tikvái Bellinson kórházban az orvosok 12 órás műtétsorozatot hajtottak végre a fiú életének, végtagjainak és szeme világának megmentéséért.

Izraelben mintegy 15 ezer zsidó követője a Jézus messiási mivoltában hívő szektának, amelynek tagjait a gyűlöletvallás hivatalos képviselői és a velük összefonódott politikusok a legdurvább eszközökkel üldözik, megfélemlítik, kirekesztik.

Részlet az izraeli 10-es Csatorna nevű héber nyelvű tévéadón sugárzott, s a Jézusban hívő zsidókról szóló riportjának felvezetőjéből:

'Mi a véleményük arról az országról, amelyben üldözik a polgárok bizonyos csoportját csupán azért, mert más a vallási meggyőződése? Mi a véleményük arról az országról, ahol bántalmaznak, fenyegetnek és fizikailag is támadnak embereket vallási hitük miatt? S ez az ország nemhogy megvédené őket, hanem kiveszi részét az üldöztetésükből. Nyilván kitalálták: ezt az országot Izrael Államának hívják, s az üldözött embereket pedig Jézus messiási küldetésében hívő zsidóknak nevezik, s akiknek nagy bűnük az, hogy az Ó- és az Újszövetséget egyaránt tisztelik'.

Hering József
http://www.mariaorszaga.hu/index.php?menu=bovebben&kod=3840&rovat=
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Több, mint négyezer hullazsák
  2008-03-24 21:07:39, hétfő
 
  Több, mint négyezer hullazsák érkezett Irakból
2008. március 24. 14:03HunHír.Hu

Négyezer fölé emelkedett az Irakban harcokban elesett, illetve erőszakos cselekményekben meghalt amerikai katonák száma, azóta, hogy az Egyesült Államok öt éve megtámadta az arab országot.

A veszteséglistát az AFP francia hírügynökség hozta nyilvánosságra saját összesítése alapján azt követően, hogy vasárnap este Bagdadban újabb négy katona vesztette életét egy merényletben.

Az amerikaiakon kívül a britek 175 katonájukat, a többi szövetséges ország kontingensei pedig 133 emberüket vesztették el azóta, hogy Irak ellen 2003. március 20-án megkezdődött az invázió.

Az amerikai haderő számára a tavalyi év volt a leggyilkosabb esztendő: 2007-ben 901 amerikai katona vesztette életét. Azt megelőző időszakban sem sokkal kevesebb amerikai katona halt meg Irakban: 2004-be 849, 2005-ben 846, 2006-ban pedig 822. A katonák negyven százaléka nem harcokban esett el, hanem merényletek végeztek velük. Mindez arra mutat, hogy az arab országban az erőszakos cselekményeket korántsem sikerült megfékezni - hívják fel rá a figyelmet az elemzők, akik emlékeztetnek arra is, hogy az amerikai katonák túlnyomó többsége, 4863 azt követően halt meg Irakban, hogy George Bush amerikai elnök 2003. május 1-jén az Abraham Lincoln repülőgép-hordozó fedélzetén bejelentette: a hadművelet lényegi része lezárult.

A vietnami háborúban (1964-1973) összesen 58 ezer amerikai katona halt meg.

stop
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/4 oldal   Bejegyzések száma: 35 
2008.02 2008. Március 2008.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 1181 db bejegyzés
e év: 10632 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3203
  • e Hét: 13470
  • e Hónap: 24581
  • e Év: 178077
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.