Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/4 oldal   Bejegyzések száma: 32 
Jókai Mór szalonczukkedlis kar
  2008-12-24 23:43:46, szerda
 
  Jókai Mór szalonczukkedlis karácsonyfája
2008. december 24. 15:27
HunHír.Hu

A legenda szerint az első karácsonyfát Luther Márton állította 1536-ban - Wittenbergben - gyermekeinek. Jelenlegi ismereteink szerint Jézus születésnapját karácsonyfával először 1605-ben, Strassburg környékén ünnepelték meg. Írásos feljegyzések tanúskodnak arról, hogy ekkor már almával, aranyfüsttel, papírrózsával és cukorral díszítették a karácsonyfát. A szaloncukor csak a 19. században jött divatba.
2006karácsony

Magyarországon Brunszvik Teréz, az első magyarországi óvoda megalapítója és báró Podmaniczky Frigyes evangélikus édesanyja állított először fenyőfát karácsonykor, az 1820-as években. A karácsonyfa-állítás eleinte csak az arisztokrácia körében volt szokás, de az 1840-es évektől már a módosabb polgároknál is divatba jött. Érdekesség, hogy a reformkorban még minden gyermek külön-külön kapott karácsonyfát, később a lányok és a fiúk együtt kaptak egy külön fát, míg napjainkban egy család egy fát állít.

Jókai Mórtól tudhatjuk, hogy családjában az 1870-es évektől vált rendszeressé a karácsonyfa "szalonczukkedlivel" való díszítése. A korabeli karácsonyfa állítók a gyümölcsök és szaloncukorkák mellett habcsókot és mézeskalácsot is akasztottak a fára. Ez a szokás a mai napig él, bár a diót és az almát sok helyen már kiszorították az üvegdíszek.

stop
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kuruc karácsony Bécs alatt 170
  2008-12-24 23:39:40, szerda
 
  Kuruc karácsony Bécs alatt 1703-ban
2008-12-24. 23:06


Ellentétben a mai, a gyávaságot és a férfiatlan meghunyászkodást erényként feltüntető korszellemmel, 305 esztendővel ezelőtt , 1703. június 14-én egy kiváló hazánkfia, csaknem kétmillió holdas uradalom tulajdonosa, lengyelországi száműzetésből hazatérve, megindította a magyar történelem leghosszabb ideig tartó szabadságharcát.

Nem mellesleg: azért kellett idegen országból jőve hazai földre lépnie, mert nem sokkal korábban, 1700-1701 folyamán-noha nyugodtan élhette volna akár Bécsben is a birodalmi arisztokrácia fényűző, kozmopolita életét-felelősen gondolkodó birtokos társaival, például gróf Bercsényi Miklóssal összeesküvést szőtt a magyar rendi alkotmányt, szabadságjogokat és önállóságot lábbal tipró I. Lipót(1657-1705) zsarnoki uralma ellen. Ez kitudódván, Rákóczit letartóztatták, s várandós felesége mellől a bécsújhelyi börtönbe hurcolták, ahonnan utóbb Rákóczi Lengyelországba szökött.

Amikor Brezán várából útra kelt, a következő-a mai,a korrupciót és bűnözést élethivatásszerűen űző álpolitikusok által nyilván értelmezhetetlen- sorokat vetette papírra: ,,Úgy éreztem, kifeszített vitorlákkal merek a szelek ellen indulni." A néhány héttel korábban, 1703. május 6-án, a tiszaháti felkelők vezetőjének, Esze Tamás ezereskapitánynak átadott brezáni kiáltvány bevezető soraiban pedig a következőképpen szólítja meg nemzete tagjait: ,,Minden igaz magyar, hazaszerető és édes országunk régi dicsőséges szabadságát óhajtó, egyházi és világi, nemes és nemtelen, fegyverviselő és otthonlakós igaz magyarokhoz! Keljenek fel, fogjanak fegyvert a képtelenül hatalmaskodó,zaklató,porcióztató,adóztató, idegen hatalom ellen!" S a hadba hívó szóra először a bujdosó szegénylegények, az egykori vitézlő rend tagjai, vagyis a kurucok, a parasztok, a hajdúk, majd rövidesen a nemesség, sőt az arisztokrácia tagjai is fegyvert ragadtak. Így például báró Károlyi Sándor szatmári főispán is, aki nem sokkal korábban, 1703. június 7-én Dolhánál még megtámadta és legyőzte a tiszaháti felkelők seregét, majd kis idő múltán lelkiismerete Rákóczi táborába vezette.1703 nyarán a kurucok kezére került Kárpát-medencei(sic!!) magyar hazánk északkeleti része, majd a Tiszántúl,őszre pedig a Duna-Tisza közének nagyobbik része,az év végére pedig az egész Felvidék(sic!!) a gazdaságilag és stratégiailag rendkívüli jelentőséggel bíró bányavárosokkal,Körmöcbányával, Selmecbányával, Besztercebányával és társaikkal. A Felvidék elfoglalása a kuruc sereg főgenerálisának, gróf Bercsényi Miklósnak köszönhető, hozzá csatlakozott seregével a korábban Rákóczi által a rácok megnyerésével megbízott Károlyi. Ez meglehetősen reménytelen feladatnak tűnt, lévén a rác határőrök megrögzötten udvarhűek, s ugyanilyen elszántan magyarellenesek. Éppen emiatt szorgalmazta Bercsényi Rákóczinál Károlyi seregének a Felvidékre történő átirányítását,mondván, hogy ,,az ráczon országot nem nyerünk", míg a felvidéki városok birtoklása életbe vágóan fontos a szabadságharc folytatása szempontjából.

Az egész Felvidék mielőbbi elfoglalásának azért is volt stratégiai jelentősége, a kurucok számára, mert Rákóczi elgondolása az volt, hogy összekapcsolva a magyar szabadságharc ügyét az európai nagypolitikával, nevezetesen a spanyol örökösödési háborúval (1701-1714). Bécs irányába előnyomulva, megpróbálja harapófogóba zárni a császárvárost a keleti irányban előre törő francia és bajor szövetségeseivel.(Sajnos ez a kérdés hamarosan lekerült az európai politika napirendjéről, minthogy 1704. augusztus13-án Blenheim-Höchstadtnél az egyesült császári és angol seregek Savoyai Jenő és Marlborough herceg vezetésével megsemmisítő vereséget mértek a franciákra. Ezt követően a spanyol örökösödési háború súlypontja áttevődött Németalföld, Itália és Spanyolország hadszíntereire.) 1703. november 13-án tehát Bercsényi és Károlyi serege egyesült Losoncnál. Két nappal később, Balassi Bálint szülővárosánál, Zólyomnál legyőzték a császári sereget. A vereség hatására Schlick Lipót, a Magyarországon lévő császári csapatok főparancsnoka sietősen visszavonult nyugat felé.Ezt követően Károlyi Bajmóc ostromába kezdett, ahol a környékbeli nemesekkel együtt tartózkodott nővére, Ujfalussyné Károlyi Éva is. Ő sírva kérte fivérét a Lipót hűségére való visszatérésre, Károlyi azonban folytatta Bajmóc ostromát, seregének másik részét pedig Ocskay László és Andrássy Miklós irányítása alatt Léva elfoglalására vezényelte. Míg Schlick megtépázott serege behúzódott Pozsonyba, Károlyi elfoglalta a történelmi Magyarország nyugati határszélén fekvő Modort,Bazint és Szentgyörgyöt, Mikulás napján pedig a Pázmány Péter által 1635-ben alapított egyetemünknek otthont adó Nagyszombatot is. 1703. december közepén letáborozott a Duna Szenc alatti szakaszánál, és innen szólította csatlakozásra a még királyhű helységeket és várakat. A téli táborhelyről rendszeres portyák indultak a Csallóközbe,sőt december 24-én Károlyi serege átkelt határfolyónkon, a Morván, s a Bécs védelmére épült sáncokat Marcheggnél feldúlta, nem kis riadalmat okozva a császárvárosban. Felgyújtotta a közeli Schlosshofot is, foglyokat is ejtett,majd a rabokkal és a zsákmánnyal még aznap visszaindult magyar földre, a karácsonyestét a Pozsony melletti Máriavölgyben a pálosoknál töltötte, 25-én reggel pedig visszatért a szenci táborhelyre.

Károlyit persze a magyar történeti köztudatban az 1711-es szatmári béke megkötése miatt még ma is sokan árulónak tartják, bár nem volt az. A majtényi zászlóletétel idejére (merthogy a fegyverét mindenki hazavihette) már az ország teljesen kivérzett, a török hódoltság korával két évszázad háborús gyötrelmeinek és népirtásának minden gyötrelmét magán viselte,a Rákóczi-szabadságharc végén hazánkat súlyos pestisjárvány is sújtotta, s a politikai akaratképzés fő ,szinte kizárólagos letéteményese, a nemesi társadalom többsége is békét akart. Arról nem is szólva, hogy Rákóczi serege katonailag is vereséget szenvedett, s a spanyol örökösödési háború a végéhez közeledvén, a császáriak teljes haderejüket Magyarországon vethették volna be. Ennél többet elérni az adott európai politikai konstellációban nem lehetett. A nyolc éves, hősies küzdelem mégsem volt hiábavaló:hazánk a szatmári békével olyan kedvező helyzetet biztosított magának a Habsburg Birodalmon belül, amelyről egyetlen más ország vagy tartomány sem álmodhatott, s lényegében az 1711-es ,,kiegyezés" egészen 1848-ig a lehetőségekhez mérten kedvező politikai keretet biztosított hazánk fejlődéséhez.

Ma, amikor lélek nélküli, uzsorás kufárok tartják horgas karmaik között ezt az életben maradásért vergődő szerencsétlen népet, a kuruc kor hősies küzdelmeinek megidézése is egyfajta lelki gyógyír lehet a feltámadáshoz.

Ui. E rövid írással is, mely kronológiailag és csillagászatilag a Megváltó, a Fény megszületéséhez kötődik, kívánok áldott, békés karácsonyt a Kuruc.info minden kedves olvasójának, bízva abban, hogy a jövő év a magyarság számára politikai értelemben is a fény megszületését hozza majd el.

Lipusz Zsolt


http://kuruc.info/r/7/32543/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Mi meg Orbánban
  2008-12-24 23:31:49, szerda
 
  Orbán nem hisz a forradalomban


Szerda, 2008. december 24. 10:23 - Magyar Nemzet


Alapos történeti és elméleti elemzésnek kell alávetni a közelmúltban felvett IMF-hitel ügyét - mondja Orbán Viktor a Magyar Nemzetnek. A Fidesz-elnök szerint ez a pénz az MSZP választási céljait fogja szolgálni.
"Ha majd túl leszünk a következő választásokon, (...) alapos történeti és elmélet elemzésnek kell alávetni ennek a mostani hatalmas hitelnek az ügyét" - közölte a Fidesz elnöke a Magyar Nemzetnek adott interjúban. Orbán Viktor a hitel kapcsán több kérdést is feltett: ,,az IMF az országnak vagy az MSZP-nek akart-e segíteni?" "Esetleg sakkban akarta tartani a következő kormányt?" Hozzátette: "majd kiderül".

A Fidesz elnöke úgy vélte, az bizonyos, hogy a szocialisták nem változtak meg, a pénzt elköltik, "az utolsó fillérig az MSZP választási céljait fogja majd szolgálni". "Megint azzal próbálkoznak majd, amivel 2006-ban: hazudnak, meghamisítják a szükséges adatokat, és minden forrást arra használnak, hogy egy hazugságkampány üzemanyagaként szavazatokat vásároljanak rajta" - fogalmazott.

Azzal a kijelentéssel, miszerint Magyarország következmények nélküli ország lenne, Orbán Viktor nem ért egyet. Mint mondta, ez az állítás talán a kiváltságosok esetében igaz, ám az egész országra nem. Példaként az elmúlt két országgyűlési választásra emlékeztetett, amelyen az emberek kis többséggel ugyan, de a szocialisták mellett döntöttek.

A Fidesz elnöke szerint a magyar államnak, egy ország vezetésének az is kötelessége lenne, hogy a nemzetközi térben, az államok világában is megjelenítse értékeinket, azt a teljesítményt, amelyekre a mi közösségünk képes. "Az a hangnem, ahogy a szlovák vezetők beszélnek velünk és rólunk, egyszerűen tűrhetetlen" - fogalmazott Orbán Viktor.

A kérdés az - mondta -, hogy ezt egyáltalán miért engedhetik meg maguknak. "A szlovákok nem csak azért törlik belénk a lábukat, mert kisebbrendűségi komplexusaik vannak, ami bizonyos vonatkozásban érthető, mert egy szerény önálló államiságra visszatekintő országról van szó. Hanem azért is, mert Szlovákia ma sikeres ország. Magyarország pedig sikertelen" - jelentette ki.

A pártelnök szerint a demokrácia szellemének elsajátítása nélkül nem lehet demokratikus módon kormányozni még akkor sem, ha a formákat látszólag tiszteletben tartják. ,,Furcsa módon a régi kommunista kormányok ügyesebbek voltak, jobban kormányoztak mint ez a mostani garnitúra" - közölte Orbán Viktor.

Arra a kérdésre, Orbán Viktor miért nem csinál valamit, a pártelnök azt mondta, érzi a magyar társadalom tekintélyes részének vele szembeni elvárását, "de mint minden embernek, nekem is megvannak a magam korlátai. (...) Forradalom kirobbantása, az elkeseredett emberek összetűzése a lehengerlő túlerőben lévő fegyveres erőszakszervezetekkel csak a hatalom érdekét szolgálná."
Orbán nem hisz a forradalomban


Jen? apó
2008. december 24.
11:29


Kedves Klicsko!
Ha figyelmesen, elemző módon elolvasnád a Fidesz istenének, ellentmondásos, néha fasisztoid, képzelgéseit valószínű nem írnál ilyeneket.
Mindenesetre egy teljesen elnöki döntésekren alapuló párt istenkirályától furcsa hallani a demokrácia szót.

sakraf
2008. december 24.
11:41


maradjuk a kedves klicskó megszólításnál(csak azért mert karácsony van)
látod most karácsonykor is ki lázít? az istenített vezéred .Jen?apónak nagyon igaza van.(Jen?apó a kicskó kisbetűvel).
Ti mást sem tudtok csak mocskolódni még ilyenkor is,milyen ember az aki még egy karácsonyi üdvözlésre sem válaszol?megmondom neked,bunkó.Ám mit s várjon az ember egy felkapaszkodott,nagyképű volt KISZ-titkártól?
nézzetek magatokba ti teszitek tönkre ezt az országot az állandó lázításaitokkal.
Bírjátok ki 2010 ig akkor kapjátok a következő pofont.
Boldog Karácsonyt.

ki kicsoda
2008. december 24.
11:47


Orbán Viktor, sajnos szellemileg teljesen leépült. Az, hogy nem omlott össze az ország, nem lettek földönfutóvá az emberek, vizsgálandó, a fidesz érdekei ellen ható tény! Ez egy barom!

tiborka
2008. december 24.
11:48


Én az ellenforradalomban sem hiszek,amit Orbán saját diktatúrájának kialakitása követne..."klicskó" hozzászólásoddal csak korlátoltságod bizonyitottad,a szemellenzősséged,hogy a hazug Orbán diktátornak méltó tanitványa vagy...!

qkac46
2008. december 24.
11:55


Klicskó a vezéred tényleg ennyire fél Gyurcsánytól, hogy még karácsonykor sem tud másra gondolni? Igaza van sakrafnak birjátok ki 2010-ig és az "igazmondó" vezéred /ő mondta, hogy soha nem hazudott/ vele együtt ti is megkapjátok a következő pofont. I

klicskó
2008. december 24.
13:04


Miért 2010 márciusáig él a hitel? Mikor lesznek a választások?
Miért nem vonják felelőségre azt, aki csődbevitte az osrszágot?

Az összes utcai zavargás kb 1 millárdba került.
2006-ban napi 5,5 milliárd ft. kölcsönt vettünk fel naponta.

Ha ellopom az összes pénzed, utána Kellemes Ünnepeket kívánok, az kárpotól?

Egyébként a reakcióítok Gyurcsány Ferenc beszédére jöttek, talán nem mondott igazat? Hát már neki se hisztek?

Valóban nem egy karácsomyi számban kellett volna ezt megjelentetni.

BushDoctor
2008. december 24.
13:59


Nem az a baj a Viktorral, hogy kritizál, hanem az ahogy ezt teszi.
Minden szava már már fröcsög a gyűlölettől, a túlfűtött érzelmekre ható pátoszoktól. Igazán felnőhetne már végre. Biztos, hogy ezt várja tőle a szavazótábora, a JOBB (nem áthallani!!) magyarország elköltelezett hívei ? Én akárkire szavazok, akkor sem szeretném, ha egy faragatlan, érzelmeskedő minisztere lenne a következő kormánynak. Progressziv, ámde felettébb kultúrált módon kellene ezt előadni. Engem sért a magyarságomban ez a bárdolatlan, mérvadó politikushoz méltatlan hangnem. Ébresztő FIDESZ, Ébresztő VIKTOR, 2008 van (lassan 2009) , 21dik század !
.
Boldog Karácsonyt Mindenkinek ! (Viktor Neked is)
.
(ps:használod már az internetet, vagy még mindig haszontalan ostobaságnak tartod ?:) )

balthazar
2008. december 24.
14:23


Klicskó ki járta végig Amerikát és Európát és a világ előtt járatta le az országot? Kinek az emberei szervezték ugy rendezvényeket,hogy azt már a helyszin megjelölésekor mindeki tudta hogy ebből balhé lesz, ők is azért igy szervezték.

ki kicsoda
2008. december 24.
14:38


Értsétek már meg! Orbán Viktornak már nagyon sürgős! Hat éve mínusz kettő milliárd forintos - 2.000.000.000.- pártkasszát sikerült produkálni, ezen felül egy csomó vállalkozó tett be pénzt a választási kampányuk sikerébe azzal, hogy biztos befutók. Azután könnyedén megtérítik a közkasszából, meg az állami megrendelésekkel. Azaz nagyon sok hitelező veri az ajtót. Na most: úgy néz ki, hogy lett költségvetés, nem következett be az államcsőd. Valamivel kell etetni az éhes, dühös hitelezőket. Én sajnálom a szerencsétlent, mert többre tartottam. Mára már egy önkontroll nélküli, ideges, szánalmas embert látok. Tettestársai - Magyar Nemzet - már azzal próbálják nyugtatni, hogy rettegett megszégyenítője, nyártól ismét visszatér a reálszférába. Ezzel próbálják visszahozni régi önmaga legalább egy részét, mert ha nem sikerül, totálisan összeomlik, mentálisan. Ez a következő kötelező vereség forgatókönyve.

klicskó
2008. december 24.
15:33


balthazar
Kérlek irj konkrétumokat mert nem ismerem az esetet. Komolyan irtam.

ki kicsoda
Nómenklatura létezik. Kár tagadni. Biztos hogy van igazság abban amit irtál, de ezt szinte lehetetlen bizonyítani. Nem tudsz konkrétumot irni a Fideszről, mert egy esetben sem tudták bebizonyítani. De viszont az MSZP-SZDSZ ezt már annyira pofátlan módón csinálja, hogy mindig kiderül (Tocsik, Strabag, stb.)

Egyébként a Dunaferr, Ezüsthajó, Vegyépszer, stb. együtt nem éri el a Wallis Rt. ügyeit. A felsorolt esetekben is csak a megrendelő kiléte, illetve diszkrét tulszámlázás volt a vád, de egyik sem bukott el a bíróságon, munkavégzés volt mindig. (a Vegyépszer még olcsóbb is volt mint a mostani autópályaépítő cégek, közbeszerzés nélkül)

De nyilván minden esetben türhetetlen. Viszont ha Gyurcsányék csak 100 milliárdot Qrtak volna el, nem szólnék semmit.
DE 20.000 MILLIÁRD AZ SOK!!!

joci
2008. december 24.
19:46


Én már öreg ember vagyok,de úgy látom,hogy ez az ember nem egészséges

profi
2008. december 24.
22:33


Sajnos klicskókból és ov-ból is több van a világon, mint e kettő.



http://www.zoom.hu/belfold/orban-nem-hisz-a-forradalomban-35125.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A szociálisan érzékeny főpolgá
  2008-12-24 23:19:29, szerda
 
  A szociálisan érzékeny főpolgármester

2008.12.22. 15:01
Demszky Gábor még az ünnep előtt úgy gondolta, nyilatkozik egyet. Nem kellet volna.


"Működésre kap a BKV 10 milliárd forintot. Ez valóban nem normatív támogatás, hiába próbáltuk elérni, a jelenlegi költségvetési helyzetben ezt a kormány nem kívánta. Valószínűleg a vidék-főváros ellentétet sem akarták élezni. Úgy érzem, ebben a kormány kicsit a vidéki szocialista képviselők rabja. Pedig mi nem a máséból, hanem a budapestiek adójából kértünk vissza egy kis részt, nagyobbik hányada így is vidékfejlesztésre megy."




Szegény Budapest! Minden pénzt elvisz a vidék! A Zorbán a hibás! A vidéki szocik a hibásak. Mindenki a szeretett Budapest ellen van, ugye?! Mert a vidéki szoci képviselők túszul ejtették a kormányt! Szegeden(MSZP-vezetés) és Miskolcon(MSZ-vezetés) meg már a 3. mágnesvasutat adják át, Budapesten meg megy a huzavona a 4-es metróval?! Melyik város nyerte el az első nagyprojektet Brüsszelben? Hmmm .. Debrecen! A szemétmocskos Fideszesek! Tudod mi a titok, Demszky? Kussolni kell és dolgozni!


"Az SZDSZ vezetői egyértelművé tették, hogy nem szavazzák meg a költségvetést, ha a kormány olyan mértékben vonja el az adókat Budapesttől, hogy abba belerokkan a BKV."




Köszönjük, ez legalább kiderült. 19 szavazat = 40 milliárd forint. Jó drága volt! 2 milliárd / voks ...


"Pedig idén az eredetileg tervezett útszakaszoknak kevesebb mint a felét, 58 kilométer helyett 23,5 kilométert sikerült felújítani.

Ennél valamivel többet, de ez nem változtat azon, hogy 2005 és 2010 között 800 kilométer utat akartunk felújítani, ám ebből csak 650 kilométer épülhet meg. Sajnos a jelenlegi pályázati rendszer nemcsak lassú, hanem nem vesz tudomást a városi utak sajátosságairól sem. Nem kapunk pénzt olyan járulékos munkákra, mint a járda, a vízelvezetés vagy a buszöblök felújítása."




"A pályázati rendszer nem vesz tudomást a városi utak sajátosságairól." Ízlelgessük egy kicsit, mint a jó bort. Segítetek nekem értelmezni? És vajon ki lehet a felelős a pályázati rendszerért?

És a hétvége csúcsa:
"Alig több mint egy hét múlva megszűnik a BKV-bérlet és a Budapesti Egyesített Bérlet (BEB), ezeket január elsejétől az egységes Budapest-bérlet váltja fel. Demszky Gábor főpolgármester szombati sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy karácsonyra is jó ajándék a 108 ezer forintba kerülő éves bérlet. Hangsúlyozta, hogy ő is vesz négyet a családjának."

Látszik, a jó főpolgármester átérzi a gazdasági válság, a Gyurcsány-kormány és saját tevékenysége által sújtott családok helyzetét. Hiszen mi lehetne szebb ajándék, mint egy 108 ezer forintos BKV éves bérlet?! Demszky, aki megteheti, hogy 108 ezerért(!) vegyen éves bérletet ajándéknak(!!), az nem BKV-val jár, mint ahogy te sem azzal jársz! Milyen BKV járművekkel lehet is Budakesziről bejutni a Deák térre, a munkahelyedre Demszky? Egyébként, látta már valaki BKV-val utazni?

Vagyis a jó Demszky vett kettő felnőtt éves bérletet (2*108 000 forint) és kettő diákot (2*42 600 forint), az összesen 301 200 forint. Csodaszép karácsonyi ajándék! És még nagydobra is veri ...

Vajon mit fognak szólni a gyerekek, amikor nagy izgatottan rohannak a karácsonyfához, kibontani az ajándékokat, és Lego vagy Barbie helyett egy kis papírfecnit találnak szépen becsomagolva? "B'meg apu ..."

Ja, a 108 ezer forintról: Robinho-nak, a Manchester City focistájának összedobtak egy éves bérletet a csapattársai. 590 fontba került (167 ezer forint).

Prága:
Havi bérlet 30 napra 550,- CZK (5500 forint, Budapesten 9000 forint)
Éves bérlet 365 napra 4.750,- CZK (47500 forint)

Azt hiszem, ezek a számok magukért beszélnek...

47 komment

http://vastagbor.blog.hu/2008/12/22/szocialisan_erzekeny
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A szeretet misztériuma
  2008-12-24 23:14:58, szerda
 
  A szeretet misztériuma




Istenem, a kirakatok a karácsonyt hirdetik. Szinte kiabálnak, hivalkodnak. De nem sugároznak szeretetet. Hivalkodnak, hogyha sok pénzed van ezeket a dolgokat megveheted. Most a globális pénzügyi, erkölcsi, és morális válság közepette. A globális liberalizmus közepette.
Ahol minden értéktől meg szeretnének fosztani. A munka becsületétől a hazaszeretettől, a magyarságtól. Ahol csak egy értéket ismernek: a másságot. Ha nem olyan vagy, akkor már kirekesztő, sőt rasszista is vagy.

A hamis csillogás egyet nem hirdet. A szeretet misztériumát. Szeretetet sok pénzért sem lehet venni. Mint ahogy a Kis hercegben is olvashatjuk, barát kereskedők nincsenek, úgy nincsenek szeretet kereskedők sem. A mai hamis globalizált próféták mindennek ismerik az árát, de semminek sem ismerik az értékét.

Nem ismerik az emberség, és a szeretet értékét. Ők csak a trükkök százaihoz értenek. Meg a Mannon szolgálatához. A pénzéhség, a mérhetetlen gazgazdagodás vágya most ezekben a napokban is bizonyítják, hogy zsákutcába vezetik a világot.



Uram, mi arra kérünk, hogy ne ilyen vezetőket adj nekünk. Hanem olyanokat akiket felszabadítasz a kevélység, a dölyfösség, a kicsinyesség, az önzés hatalma alól. Olyanokat akik az embereknek szolgálva parancsolnak, és parancsolva szolgálnak. Olyanokat akik az embereket akarják szolgálva szeretni, és nem a hasznot, amit kapnak, vagy remélnek Tőlük.

Uram, amikor az év legcsendesebb, legszentebb éjszakája előtt állunk, adj nekünk békességet. Hiszen a szívünkben van egy hely, ahol csak magunk vagyunk, ahová nem juthat be senki, csak Te meg az emberségünk. Az emberség egészének három alkotója van: az egyén, a család, és a társadalom.

A három közül a legfontosabb a család. Mert a családok nevelik fel a gyermekeket, valamint a családok alkotják a társadalmat. Nemcsak a gyermek születik az anyától, hanem az anya is csak a gyermeke által élhet teljes életet.

Uram! A szent éjszakán áraszd ki szeretetedet minden jóakaratú emberre a Földön! Adj kérlek minden embernek legalább egy tál ételt naponta.

Mennyei Atyám! Add nekünk szülőknek, hogy otthont teremthessünk gyermekeinknek! Add, hogy ezt az otthont szeretetteljessé tudjuk tenni! Tartsd meg kérlek bizalmukat irántuk, hogy ez az otthon mindig nyitva legyen gyermekeink számára. Adj több türelmet gyermekeinkhez.

Add, hogy minden napnak megadjuk a maga jogát. Hogy megadhassuk a maga szépségét, és súlyát a közös játéknak, a beszélgetésnek, a tervezésnek, a vidámságnak, és a pihenésnek. Add, hogy minden este, mielőtt a nap lenyugszik, véget vethessünk a civódásnak. Ne cipeljünk napokon keresztül rendezetlen dolgokat, és ügyeket.

Add Uram, hogy mindennap valami hasznosat tehessünk a békéért otthon a családban, a kisközösségeinkben, a munkahelyeken!

Uram adj boldogságot azoknak akik barátságosan mosolyognak ránk, s van idejük elbeszélgetni velünk. Adj boldogságot azoknak akik éreztetik velünk, hogy szeretnek bennünket, hogy mindig megbecsülnek.

Uram könyörülj ezen a megosztott, szeretet ínséges világon! Add, hogy megbékélést nyerjünk a TE igazságodban. Taníts minket uram szeretetre! Taníts kitartásra a jóban a rosszban, amikor gyötör bennünket az egymás iránti rosszra való hajlam. Rád várunk Uram ezen a gyönyörű éjszakán. Jöjjön el a TE országod, s vele együtt az egymás iránti bizalom és szeretet. Múljon el ez a kapzsi képmutató világ az előítéleteivel együtt!

Amikor a szent éjszakán ott térdelünk a karácsonyi jászol előtt, amelyben megszületett békességgel, és szeretettel a világ legnagyobb Igazsága, add, hogy szebbek, jobbak legyünk! De ne csak azon az éjszakán!

Ámen

Áldott, békés, boldog karácsonyt!
Lőrincz Miklós
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Megvédjük-e avagy feladjuk a H
  2008-12-24 23:13:34, szerda
 
  Megvédjük-e avagy feladjuk a Haza (l)égi terét?



2008. december 24. szerda, 12:48
(Idôszerű közszellemiség vonatkozású összehasonlítás)

Ha lapunkon súlypontilag szemlélôdve csak filozófálgatnánk, akkor kijózanító "ellenakciójaként" az jut eszembe, hogy tulajdonképpen Magyarország évek óta folytonos "világháborús légitámadásoknak" van kitéve!.... Mit értek ezen?
Az ország jövôjét illetôen összehasonlításom végeredménye légiháborús következményekkel fog megegyezni, mert csupán a "légicsapások" folynak napjainkban más, alattomos eszközökkel, mint hagyományosan:

A II.világháborúban a légitámadások idején, amelyek az országban fôleg Budapestet érintették, az emberek lemenekültek az óvóhelyekre. És bizony ott lent szolidárisak kellett legyenek egymáshoz. Volt idejük beszélgetni, gondolataikat kicserélni egymással!
Ma az országot bombázó repülôk bevetése nélkül rombolják szét, s az embereknek eszük ágában sincs felfogni, hogy mi történik körülöttük,... ha látszatra épen állnak még régi, intézményes épületek, és melléjük sorra hatalmas profitot idegen országokba lefölözô lerakatok, összeszerelô-üzemek is épülnek - a valóságfelfogását (pardon: biztonság-látszatérzetét) az átlagember a napi majd 5 órás TV-nézésbôl meríti.
Ha az átlagpolgár este hazamegy, bekapcsolja a TV-t, és... abból elfelejtetik vele, amiket napközben (véletlenül) látott vagy hallott! - Amiken tulajdonképpen el kellene gondolkoznia, majd amiket meg kellene polgártársaival beszélnie.
A VALÓS VILÁG a televízió! - A "légi csapás szuperbombája" az értékrendi buborékhártyára ejtve. Kiömlô mérgesgázai leírhatatlan rombolást okoznak. (Ez részletesebben külön tanulmányok tárgya lenne!)

A "Rejtelmeket megvilágító üzenetváltás" - KárpátiHarsona-tudósításban "S", Kanadából nagyon jól méri fel a helyzetet. Íme:
"..Végre porondra kerül a világ elôtt, hogy baj van a magyarokkal. Itt csak az a probléma, hogy igenis AMNÉZIÁS A MAGYAR, mert ha nem lenne az, akkor már millióan az utcán lennének és követelnék annak rendezését (Nem csak Trianonnak, hanem a maradék ország kiárusításának is! /P.J.) Azonban érthetô félelme, mert visszaállt a diktatúra, és nem merik az emberek használni demokratikus jogaikat*...."!

Tehát az ország létalapjának lerombolása, ellopása valóban amnéziában szenvedô emberek szeme láttára, statisztálásuk mellett történik!

(Persze, nem mintha itt Münchenben másként működnének a dolgok: a dolgozó ember kemény munka után otthonába térve, nem gondolkozni, másokkal szervezkedni, hanem >az idôk végeztéig megszokásból< kikapcsolódni akar, ha éppen nem még jobban beledolgozza magát a meglévô, végzetesen rövid távú egzisztenciájába. Így nevelôdött, ilyen a kultúrája, így programozódik. Kontinensünk bennszülöttei civilizációs, hódítói "ajándék gyöngyszemeket" kapnak Kolumbuszéktól: a feleségem itt este 8 körül ugyanúgy bekapcsolja a TV-t, mint a húgom Pesten, s összebeszélés nélkül ugyanazt az amerikai-piff-puff/kórházi/sex/fözôcskézô/lakásszépítési-sikimiki sorozatot nézik nap mint nap!)

Hiába, a televíziózás, de az internetes szörfözés sem pótolja a fonózást ! Avagy az ugyancsak kölcsönös párbeszédes kukoricahántást. - Börze ments! Közösségi bokrok láncolat-képzôdése még átbillentené a "szabad-piaci egyensúlyt"!

Próbáltam is eddigi életemben elégszer kereteket kitágítani, kiegészíteni, újakat teremteni történelmi-kulturális magyar hagyományok nyomán - ugyebár a magyar diaszpórában is. Tartósan mindhiába. Mert itt, a befogadóéknál még nem jött el az ideje!
Magyarországon ezt most mégis megtenném. Kihirdetném a lakótömbben vagy a toronyházban, hogy ezentúl hetente 1-2 szer a "mosókonyhában" társalgási összejövetelt rendezünk, mert... folytatódnak fejünk felett a "légitámadások",
s kedves Szomszédok, a végén itt kô kövön nem marad!

Popovits János, München
Kárpáti Harsona munkatársa


http://www.karpatiharsona.info/index.php?option=com_content&view=article& id=1607:megvedjuek-e-avagy-feladjuk-a-haza-legi-teret-&catid=51:szellemi-muhe ly&Itemid=86
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Erdély népi kerámiaművészete
  2008-12-24 23:09:59, szerda
 
  Erdély népi kerámiaművészete


2008. december 24. szerda, 01:07
A 17-19. század erdélyi kerámiáit mutatja be A Kárpát-medence kerámiaművészete című sorozat most megjelent nyitóalbuma. Csupor Sándor kötetét, amelyben hatszáz szilke, csupor, tál, bögre, tányér, korsó és bokály ad képet Erdély népi kerámiaművészetéről, szerdán mutatták be Budapesten.

Csupor István, a budapesti Néprajzi Múzeum kerámia osztályának vezetője, több szakkönyv szerzője a könyvbemutatón elmondta, hogy ősei között népi fazekasok is voltak.

A meghökkentően gazdag forma-, szín- és motívumvilágot képviselő kézműves alkotásokat felvonultató kötetben a főmuzeológus tudományos aprólékossággal és pontossággal térképezi fel a témát: tanulmányainak segítségével az olvasó megismerkedhet az erdélyi díszkerámia múltjával. A mű keletkezését többéves munka előzte meg, amely lehetővé tette, hogy 15 magyarországi, német és erdélyi múzeum, valamint 12 magángyűjtemény soha ki nem állított és nem publikált kincseit is bemutassák a közönségnek.

Amint az albumból is kiderül, a hajdani nagypolgári lakásoknak része volt egy-egy míves darab, ezt festmények is bizonyítják. Az erdélyi kerámia olyan híres festőket ihletett meg, mint Czóbel Béla, Perlrott Csaba Vilmos vagy Csók István, de Erzsébet királyné is nagyon kedvelte az erdélyi népművészetet, volt egy kalotaszegi szobája is, ahol csak olyan tárgyak voltak, amelyek Erdélynek ezen vidékéről származtak. Bartók és más nagy zeneművészek szintén nem csak a dallamokat mentek gyűjteni erre a tájra: kevesen tudtak ellenállni az akkor még óriási mennyiségben fellehető régi kerámiáknak.

A Novella Könyvkiadó gondozásában napvilágot látó sorozatban a tervek szerint külön-külön kötetben mutatják majd be Holics, Magyarország, a Felvidék és a habánok kerámiaművészetét.

Hargita Népe


 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Karácsony - az Istenfiú emberr
  2008-12-24 23:07:17, szerda
 
  Karácsony - az Istenfiú emberré lesz



Magnificat


"Mária így szólt: ,,Lelkem magasztalja az Urat,
és szívem ujjong megváltó Istenemben,
mert rátekintett szolgálója alázatosságára. Íme, mostantól fogva boldognak hirdet minden nemzedék, mert nagyot tett velem a Hatalmas, és Szent az ő neve.
Irgalma nemzedékről nemzedékre az istenfélőkkel marad. Karja bizonyságot tett hatalmáról: szétszórta a szívük szándékában a gőgösöket, letaszította trónjukról a hatalmasokat, az alázatosakat pedig fölemelte.
Az éhezőket javakkal töltötte el, de a gazdagokat üres kézzel küldte el.
Gondjába vette szolgáját, Izraelt, megemlékezve irgalmáról, amelyet atyáinknak, Ábrahámnak és utódainak örökre megígért."
Karácsony a keresztények legfontosabb ünnepe, Jézus születésének az ünnepe. A betlehemi történet a Bibliában található, az Újszövetség két könyvében, Máté és Lukács [1,26-55] evangéliumaiban.


Különféle keresztény egyházak különböző dátumokon ünneplik: a katolikusok és a reformátusok december 25-én, a görög keleti ortodox, a sziriai és az etióp egyházak január 6-ikán, az örmények pedig január 18-ikán. S ma már a volt kommunista országokban is szabadon ünnepelhető, hivatalos ünneppé vált.

Majdnem kétezer évvel ezelőtt élt Izrael egyik kis városában, a galileai Názáretben, egy leány, Mária. Egy éjjel megjelent előtte Gábor arkangyal[1] és bejelentette neki, hogy tervei vannak Istennek Mária számára: ő lesz majd Isten Fiának az édesanyja. Mária megijedt, de az angyal megnyugtatta, hogy igaz, amit mond, és úgy helyes.

Nemsokára férjhez ment Mária Józsefhez, és, amikor a király bejelentette, hogy vissza kell menni arra a helyre ahol születtek, mert népszámlálás lesz, együtt mentek a Jeruzsálemhez közeli Betlehembe. Amikor megérkeztek késő este Betlehembe, Mária érezte, hogy eljött ideje, hogy megszülessen a gyermek, de már nem volt hely a számukra sehol. Végül sikerült behúzódniuk egy istállóba és ott született meg a kis Jézus. Bölcső nem volt, helyette a jászolba fektették az újszülöttet.

Egy közeli mezőn pásztorok legeltették a juhaikat és egy angyal jelent meg előttük mondván, hogy egy közeli istállóban megszületett az Isten Fia. Amikor a pásztorok ott találták a gyermeket a szüleivel, tudták, hogy az angyal igazat mondott.




Három napkeleti bölcs is tudta, hogy itt az ideje a Messiás megszületésének, amikor látták a csillagot a betlehemi istálló fölött, tudták, hogy ez a jele annak, hogy ott is fogják megtalálni. Amint ott látták a kis Jézust Máriával és Józseffel, térdre borultak előttük és ajándékokkal halmozták el őket.


Ahány ország, annyi szokás! De általában mindenhol december 25-ikén kezdődik Karácsony és január 6-ikán végződik, amikor a hagyományok szerint a bölcsek érkeztek. Bár vannak olyan keresztény vallások is, ahol január 6-ika a Karácsony. (Lásd fentebb) A Karácsonyt megelőző négy hét, az Ádvent: ez az ideje a Megváltóra való várakozásnak. S az Ádventen belűl bizonyos napok különböző országokban nagyobb fontosságot kaptak, mint pl. a svéd Szent Lucia nap, Európában pedig a Szent Miklós napja. Ez alatt az idő alatt világszerte sok a parti, finomságokat esznek az emberek és tradicionális karácsonyi énekeket énekelnek. Egyre elterjedtebb az a szokás is, hogy egy örökzöld fát bevisznek a házba és feldíszítik csillogó díszekkel, édességekkel, igazi, vagy elektromos gyertyácskákkal - bár ez még a déli országokban ritka.

Karácsony este Európában mindenki korán hazamegy, naplemente után "megjön az angyal", ünnepi vacsora van és kibontják az ajándékokat. Sokan később elmennek az Éjféli Misére, vagy másnap reggel a templomba, hogy megünnepeljék Jézus születése napját. Az angolul beszélő országokban a gyerekek korán lefeküsznek, és az éjjel folyamán egy idős, pocakos bácsi, a Santa Claus (úgy ejtjük ki, hogy Szenta Klausz) körbejárja a világot egy repülő szánkóval, amit 12 rénszarvas húz. Ő aztán lemászik a kéményen és ott hagyja az ajándékokat a már egy hónappal azelőtt felállított karácsonyfa alatt. (Nézd csak meg mi történik, ha lefekvés előtt elfelejtik eloltani a tüzet a kandallóban.) A gyerekeknek mindég sikerűl jó korán felkelni és kiabálva rohannak be a szüleik szobájába, mutogatva nekik, mit hozott a Santa Claus. Ez a szokás ma már erősen terjed a nem keresztény országokban is, mint Kína és India, - most már oda is megy a Santa Claus!

Ady Endre: Karácsony

http://portal.jobbik.net/files/images/Yoda/Kar%C3%A1csony/Ady%20Endre%20-%20Kar%C 3%83%C2%A1csony.pps

Forrás: www.angelfire.com


--------------------------------------------------------------------------------


"A hatodik hónapban az Isten elküldte Gábor angyalt Galilea Názáret nevű városába egy szűzhöz, aki egy Dávid házából való férfinak, Józsefnek volt a jegyese, és Máriának hívták.
Az angyal belépett hozzá és megszólította: ,,Üdvözlégy, kegyelemmel teljes! Veled van az Úr! Áldottabb vagy minden asszonynál."
E szavak hallatára Mária zavarba jött, és gondolkozni kezdett rajta, miféle köszöntés ez.
Az angyal ezt mondta neki: ,,Ne félj, Mária! Kegyelmet találtál Istennél.
Gyermeket fogansz, fiút szülsz, és Jézusnak fogod elnevezni.
Nagy lesz ő és a Magasságbeli Fiának fogják hívni. Az Úr Isten neki adja atyjának, Dávidnak trónját, és uralkodni fog Jákob házán örökké, s országának nem lesz vége."
Mária megkérdezte az angyalt: ,,Hogyan válik ez valóra, amikor férfit nem ismerek?"
Az angyal ezt válaszolta és mondta neki: ,,A Szentlélek száll rád, s a Magasságbeli ereje borít be árnyékával. Ezért a születendő Szentet is az Isten Fiának fogják hívni.
Íme, rokonod, Erzsébet is fogant öregségében, s már a hatodik hónapban van, noha meddőnek mondták, mert Istennél semmi sem lehetetlen."
Mária így válaszolt: ,,Íme, az Úr szolgálója vagyok, legyen nekem a te igéd szerint." Erre az angyal eltávozott.


Mária még ezekben a napokban útnak indult, és a hegyekbe sietett, Júda városába.
Zakariás házába tért be és üdvözölte Erzsébetet.
Amikor Erzsébet meghallotta Mária köszöntését, örömében megmozdult méhében a gyermek, maga Erzsébet pedig eltelt Szentlélekkel.
Nagy szóval felkiáltott: ,,Áldott vagy az asszonyok között, és áldott a te méhed gyümölcse!
Hogy lehet az, hogy Uramnak anyja jön hozzám?
Lásd, mihelyt meghallottam köszöntésed szavát, az örömtől megmozdult méhemben a gyermek.
Boldog, aki hitt annak a beteljesedésében, amit az Úr mondott neki!"



http://portal.jobbik.net/index.php?q=node/6175
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Karácsonyi biztatás magyarokna
  2008-12-24 22:59:47, szerda
 
  Karácsonyi biztatás magyaroknak
2008-12-23. 13:25

Jézust és makulátlan Művét sokan és sokszor megpróbálták kisajátítani, elhomályosítani, elferdíteni vagy megtagadni, több-kevesebb sikerrel. Nem is létezett, nem volt Isten, nem váltott meg senkit, hamis igéket hirdetett stb. - azóta mondják és írják róla a farizeusok. Ugyanakkor ,,megfellebbezhetetlen" zsidó eredetét bizonygatják Jehova körülmetélt talmudista vitézei, akik sohasem hittek benne, akik megátkozták, kigúnyolták és kínhalálra adták.
Ideje fölébrednünk a bénító kábulatból! Ideje, hogy bennünk is megszülessen Jézus, a Mindenség Ura.

Magyar Testvéreim a csonka hazában és mindenütt!

Bármerre nézünk a nagyvilágban, azt látjuk, hogy a kevesek elképesztő anyagi bőségben dőzsölnek, s végtelennek tűnő hatalmuk, fegyveres erejük korlátlanul nyúlik át az országhatárokon; viszont az emberiség százmilliói mindenből kirekesztve éheznek, fáznak, nyomorognak, s reményük sincs egy emberibb életre. A gazdagok kényük-kedvük szerint zabálnak, fosztogatnak, gyilkolnak, ,,globalizálnak", míg az öntudatát vesztett, eltiport, állati sorban tengődő többség némán lemondva vagy eszköztelenül lázadva kínlódik a világbíró elit halálos szorításában.

Nekünk, magyaroknak különösen kegyetlen sors jutott. Évről évre, napról napra el kell szenvednünk folytonos romlásunkat, s a szétszórásunkra, kiirtásunkra törő ellenséges népcsordák pusztító gyűlöletét. Fájdalmunkat fokozza az is, hogy a Kárpát-medencét barbár módon szétdarabolták és fölosztották, valamint az, hogy tudatában vagyunk hajdani nagyságunknak, politikai-gazdasági-katonai vezető szerepünknek s páratlanul fényes kulturális örökségünknek is.

Sem Földünk, sem Magyarország állapota nem ad okot a túlzott bizakodásra egy kedvező fordulatot, egy elfogadható megoldást illetően. A világ igazságtalan, gonosz és bűnös; úgy tűnik, megállíthatatlanul sodródik pokoli végzete felé. Nem jól van ez így, sürgősen tennünk kell ellene valamit. Nem engedhetjük, hogy az önmagukat és ördögi művüket félisteni gőggel imádó ,,kiválasztottak" végleges rabszolgaságba, véres háborúkba, atom- és biológiai katasztrófákba taszítsanak védtelen milliókat, sőt, ártatlan milliárdokat.

Nincs olyan kiváló, bölcs vezér sehol, aki a káoszból rendet, az ínségből jólétet, a bánatból örömöt, a rothadásból paradicsomi virágzást tudna teremteni. Erre csak a Világegyetem alkotója, birtokosa és irányítója képes, a mindenek fölött álló, egyetlen, igaz és örökkévaló Isten. Hozzá kell tehát folyamodnunk, hogy gyújtson világosságot éjsötét lelkünkben, elégítse meg éhező és szomjazó testünket, s mentsen meg bennünket a kárhozatba süllyedéstől.

Ilyenkor, év végén, mi keresztények, Jézus Urunk születését ünnepeljük. Az Emberfia, az Istenember azért jött a világra, hogy személyes példájával mutassa meg az üdvösséghez vezető ösvényt tévelygő nyájának. A Jó Pásztor testi-lelki valójában leszállt a Földre, az összes embernek és népnek tanítójaként, hogy elhozza a Szeretetet, a Békét és az Igazságot mindazoknak, akik megbánva vétkeiket követni akarják. Nem volt benne semmi kicsinyesség, bűn s hamisság, csupán irgalom, nagylelkűség és sugárzó tisztaság. Noha Isten volt, egyszerű emberként élt és dolgozott, prófétált és gyógyított. Minden gondolatában és cselekedetében Atyjának parancsait teljesítette. Rövid pályafutásán meg nem értés, irigység, rágalmak, kísértések, ártó cselvetések akadályozták.

Magányos volt, szegény, megalázott és üldözött, egészen az önként vállalt keresztfáig. Ekkora terheket senki se bír összeroppanás nélkül, egyedül hordozni. Ámde megtartotta Őt gyermeki hite, föltétlen bizalma Atyjában, aki engedelmességéért rendíthetetlen erőt, bátorságot, nyugalmat és csodálatos képességeket kölcsönzött neki. Nem győzhetett rajta sem a Sátán, sem pedig a halál, hiszen dicsőségesen föltámadt, fölment a mennybe a Teremtőhöz, hogy vele s a Szentlélekkel egységben örökké éljen. Elhagyott bennünket, mégis velünk marad az idők végezetéig.

Jézust és makulátlan Művét sokan és sokszor megpróbálták kisajátítani, elhomályosítani, elferdíteni vagy megtagadni, több-kevesebb sikerrel. Nem is létezett, nem volt Isten, nem váltott meg senkit, hamis igéket hirdetett stb. - azóta mondják és írják róla a farizeusok. Ugyanakkor ,,megfellebbezhetetlen" zsidó eredetét bizonygatják Jehova körülmetélt talmudista vitézei, akik sohasem hittek benne, akik megátkozták, kigúnyolták és kínhalálra adták.

A szemfényvesztéssel szemben azonban le kell szögeznünk a történelmi tényeket. Jézus, bár mindenkihez jött, mégsem akárhová, mégsem akármilyen családba született. Édesanyja Szűz Mária, Boldogasszony Anyánk, Babba Mária, a Napbaöltözött Asszony, a Szeplőtelen Fogantatás, Égi Édesanyánk, a Magyarok Nagyasszonya (mindegy hogy nevezzük) szkíta-pártus-magyar vérből származik, tehát Fia is hozzánk áll legközelebb. Azaz Ő a Magyarok Istene! Habár soha nem állítottuk, hogy mi vagyunk a ,,választott nép", azért nyilván kivételes kegyelem, fenséges égi ajándék, hogy Jézus Urunk a mi fajtánkból indult világhódító útjára. Csöppet sem kételkedhetünk benne, hogy megkülönböztetett figyelemmel és pártfogó szeretettel kíséri nemzetünk sorsát, amiként az isteni hatalommal felövezett s a magyar Szentkoronával ékesített Mária is hatékony közvetítőnk és védelmezőnk. Nem véletlen az sem, hogy a magyarságnak ennyi vergődés, ilyen sok szenvedés és vérhullás az osztályrésze; mert valószínű, hogy minél becsületesebben álljuk ki a számtalan próbát, annál pompásabb és vigasztalóbb lesz a jutalmunk is.

Talán az ENSZ, a NATO, az Európai Unió, USrael, a Világbank, az IMF, vagy másképp szólva: vajon a multinacionális globálcégek, a kibogozhatatlan maffiahálózatok, a korrupt politikusok, a féktelen tőzsdecápák és sajtóhiénák, a pénz, a fegyverek, a nemzetközi kultúrmocsok s a gyorsan avuló eszmék (pl. kommunizmus, szociális piacgazdaság, internacionalizmus, kozmopolitizmus, liberalizmus, materializmus stb.) mentik meg a világot? Teljes felelősséggel kijelenthetem, nem! Egészen másfelé kell a megoldást keresnünk. A folyamatos, végsőkig kitartó ellenállási küzdelem mellett az őszinte hitben és a szívből fakadó imádságban!

Mi magyarok sajnos már kicsik és gyengék vagyunk, hogy egykori nagyságunk romjain ábrándozva megalapozzuk az emberiség boldogabb jövőjét. Ne törődjünk hát senkivel, ne legyünk többé Európa ,,védőbástyája", vagy mások kapcarongya, és semmiképpen se áldozzuk föl egyedül nekünk fontos nemzeti létünket arra méltatlanokért, pláne gyalázatos ellenségeinkért. Szálljunk magunkba, fogjunk össze egymással, és Isten segítségével mentsük meg fajtánkat a pusztulástól! Ne higgyünk a külső és belső csábításoknak, az olcsó ígéreteknek, hazug ámításoknak. Minden nép elsőrendű kötelessége önmaga fenntartása és gyarapítása, saját(os) küldetésének beteljesítése. Aki másról prédikál, az hazátlan bitang, megrögzött bandita, bármilyen tekintélyes pozíciót bitorol, akármely álruhába s álarc mögé bújik. Amennyiben lesz, becsüljük meg a ritka jó szándékot, fogadjuk el a barátságot, viszonozzuk is, ha módunkban áll; de soha ne hagyatkozzunk vakon és süketen másokra, vagy bármiféle idegen szuperhatalomra. Ahogy néhai édesapám írta egyik szép versében:

,,Nem bízhatunk senkiben sem.
Csak Istenben. Csak Istenben!"

Honfitársaim, szeretett Testvéreim! Karácsony van. Reményteljes, tündöklő karácsony. Ideje fölébrednünk a bénító kábulatból! Ideje, hogy bennünk is megszülessen Jézus, a Mindenség Ura.

Kizárólag vele együtt harcolva vívhatjuk ki megérdemelt függetlenségünket, ősi jusson járó MAGYAR igazságunkat és szabadságunkat!

Siklósi András

http://kuruc.info/r/7/32259/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Sed non est pax…
  2008-12-24 22:57:23, szerda
 
  Sed non est pax...
2008-12-24. 11:26

Itt a szeretet és béke ünnepe, de nincs béke. Sem a szívekben, sem kívül az ember-közi térben. Van-e, maradt-e még bátorságunk eltöprengeni mindezen? "Lefelé a Létezés Lejtőin" - valóban ennyi maradt volna az Isten-képmása-emberből: a "shoppingolás" eszelős hisztériája, a lidércnyomásos autócsordák araszolása a hamis díszletekkel "kitapétázott" nagyvárosi "mű-világban", az áruházi eladót néhány dolláros "árelőnyért" halálra tipró véglények brutálisan kavargó tömege? Meg a háborgó lélek mélyéről feltörő kérdés: hogy keveredtünk ide, és miért hagytuk, hogy így legyen... Vagy már a saját kérdéseinket is unjuk? De akkor meg hogyan reménykedhetünk az "(el)Jövőben", az advent szakrális ígéretében, hogy megszületik a világosság, a szeretet és a béke világossága?

A "történet" bizonyosan igen régen kezdődött, hisz az ember, akárcsak a létezés maga, végzetes kettősségre épül. Egyfelől Isten képmása, másfelől pusztító dúvad, egyfelől a szeretet-evolúció "lantosa", másfelől az önfenntartásért, a fajfenntartásért, és az "élet-térért" folytatott gyilkos küzdelmek brutális fenevadja. Az ősi egyiptomi kultúrában gyakran egymás mellé került Hórusz és Szobek szentélye. Az előbbi a sólyomfején napkorongot hordozó, a szeretetteli értelem istensége, az utóbbi a krokodilfejű őshüllő, akinek minden élőlény csak három kategória: ha ehető, akkor az önfenntartás eszköze, ha közösülni lehet vele, akkor a fajfenntartás eszköze, és ha azonos nemű fajtárs, aki az életteremre tör, akkor elpusztítandó ellenség. És ezen az sem változtat sokat, hogy az evolúció (vagy a Teremtés) "biztosra ment", és jó vastagon bekente "mézzel" a két elemi ösztön "tárgyait", ezért aztán a szex és az evés gyönyört adó élvezetóceánja bármikor elnyeléssel fenyegetheti az óvatlant. És, hogy e fenyegetés nem csupán elvont erkölcsprédikáció, azt egyszerű laboratóriumi kísérletekkel igazolták is már. Azok a fehér patkányok, amelyeknek az agyukba helyezett elektródák segítségével állandóan stimulálták a "gyönyörközpontjaikat", ha egy kis pedált lenyomtak, ezután nem ettek, nem ittak, sőt nem is aludtak, hanem a teljes pusztulásukig nyomogatták a pedálokat. Azt sem szabad szem elől téveszteni, hogy a nílusi krokodilus az elmúlt százmillió év során szinte semmit sem változott, pedig felfoghatatlan kataklizmákat élt át e faj, és az akkori "emberelődök" legfeljebb félénk kis patkányok voltak, akik evolúciós "rés-lakókként" tengették módfelett szerény esélyekkel kecsegtető életüket.

Vajon az előttünk álló százmillió év végén az emberfaj is elmondhatja majd, hogy mit sem változott e roppant időtáv alatt? Némi cinizmussal persze azt mondhatnánk, hogy igen, biztosan így lesz, csak ehhez előbb az előttünk álló évszázadot kellene túlélni, ami ma még szinte megoldhatatlan feladatnak látszik. Ciolkovszkij, a modern kozmológia és az űrkutatás egyik előfutára azt mondta, hogy a Föld az emberiség bölcsője, de az ember nem töltheti egész életét a bölcsőjében.

Ez szép és biztató gondolat, de miként vélekedjünk korunk emberéről, aki csecsemőként éppen szétroncsolni készül saját bölcsőjét, sőt az őt még egyetlenként tápláló szülőanyja elpusztítására is késznek mutatkozik. Kétség és remény közt vergődünk tehát, a szeretetevolúció szép ígéretei, és a brutális állat önpusztító létfelélése között. Az a tény, hogy az elmúlt háromezer év során gyönyörűséges szerelmes versekből épített magának szeretetkatedrálist az Isten képmása ként az ember, az szép ígéret, hisz a "lényeg" egyetlen rövid és nyers mondatban is összefoglalható lett volna. Az a képesség azonban, amely mindenből azonnal "fegyvert" hoz létre, és azt habozás nélkül és őrjöngő brutalitással fordítja minden és mindenki (horribile dictu saját maga!) ellen is, az joggal tölt el szorongással ma minden emberi szívet e keserves földi világban.

Ma már azt is kezdjük megsejteni, hogy az igazi fenyegetés nem egyszerűen az, hogy visszasüllyedünk az állati létbe - bár lássuk be, ez is végtelenül tragikus volna. Ezt a visszatérést ugyanis a "globalizált technohüllő" hajtja végre, annak minden tragikus következményével együtt. Ez a következmény pedig aligha lehet más, mint az az eddig csak elméletileg létező konstrukció, amit talán "negatív létként" írhatnánk le.

"Boldog, aki nem éri meg" - mondhatnánk Kányádi Sándorral szólva, mert ebben az esetben nem csupán rémisztő metafora, ha úgy fogalmazunk, hogy mindez az elállatiasodásnál, sőt a halálnál is sokkal pusztítóbb világ lesz. Bátorításul és vigasztalásul talán idézzük fel Hamvas Béla egyszerű és tiszta szavait: "A világ helyzete sohasem reménytelen, mert sohasem azokon múlik, akik nem hisznek az életben, hanem azokon, akik hisznek benne." Legyen ez a mondat az útravalónk, és higgyük el neki, hogy, amint ő mondja, "az embert nem kell félteni". Karácsonyba értünk, ne féljünk hát!

Bogár László közgazdász - Magyar Hírlap
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/4 oldal   Bejegyzések száma: 32 
2008.11 2008. December 2009.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 1074 db bejegyzés
e év: 10632 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 181
  • e Hét: 14411
  • e Hónap: 25522
  • e Év: 179018
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.