Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/4 oldal   Bejegyzések száma: 33 
Népi kezdeményezés
  2008-12-09 22:23:13, kedd
 
 

"Indítványozzuk, hogy a 2006-ban választott országgyűlés oszlassa föl magát"



Gyűjtjük az aláírásokat a Királyhágó tér sarkán, szaporodnak ütemesen.
Érdekes, hogy a hölgyek a bátrabbak, a határozottabbak.
Jön egy "úr" is (majd kiderül miért az idézőjel), Salamin András MDF-es képviselő a XII. kerületben,
egykoron "nagy ember".
Ő eddig az egyetlen aki tőlünk értesül az aláírás-gyűjtésről.
- Nem baj nosza itt kell aláírni.
- De hát majd itt lesznek maguk..
- Hát nem leszünk, mert rögtön besötétedik...itt a toll...
- Hát majd...izé...
Eloldalog szánalmasan, még a végén megtudja Ibolya a normális...

A becsületről eszembe jut, hogy van akinek sosem volt és van aki eladta.
Melyik a rondább ?

Obendorfer Árpád

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Beszélünk a legfőbb ügyésszel
  2008-12-09 22:20:35, kedd
 
  Beszélünk a legfőbb ügyésszel is - nyugtatta Lusztig Zuschlagot
2008-12-09. 17:01


Bombaként robbant a Zuschlag-per keddi tárgyalási napjának végén egy lehallgatott telefonbeszélgetés ismertetése, melyből kiderült, hogy Zuschlagnak még a legfőbb ügyészhez is lehetett kapcsolata.

A bíró ugyanis lejátszott egy lehallgatott telefonbeszélgetést amelyen Zusclag János és Lusztig Péter, nyugalmazott rendőr ezredes, a BM Miniszteri Kabinet miniszteri főtanácsadója, Baranya megye volt főkapitánya beszélt.

Zuschlag arról számolt be Lusztignak, hogy házkutatást tartottak a rendőrök a kiskunhalasi MSZP irodában, mire Lusztig nyugtatgatta, hogy másnap beszélni fog a Bács-Kiskun megyei rendőr-főkapitánnyal és, ha kell, akkor valaki beszél majd a legfőbb ügyésszel is.

(Baon)

http://kuruc.info/r/1/31835/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Látogatást tesz az IMF a gyarm
  2008-12-09 22:18:24, kedd
 
  Látogatást tesz az IMF a gyarmaton
2008-12-09. 19:42


Budapesten egyeztet a héten a Nemzetközi Valutaalap (IMF) szakértői küldöttsége; a Magyarországnak nyújtott készenléti hitelkerettel kapcsolatos vállalásokat tekintik át.

Az IMF hitelnyújtási feltételei között szerepel, hogy a hitelprogram február környékén sorra kerülő első, rendes felülvizsgálata előtt szakértők tekintik át a program teljesülését - mondta az IMF egy névtelenséget kérő szakértője.

Pichler Ferenc, a Pénzügyminisztérium sajtófőnöke az MTI-nek elmondta, hogy a küldöttség néhány napig marad Magyarországon. Ha befejezik a munkájukat, a Pénzügyminisztérium részletes tájékoztatást ad - füllentette.

(MTI nyomán)

http://kuruc.info/r/1/31849/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Főbíró nélkül... - marad a kom
  2008-12-09 22:05:45, kedd
 
  Főbíró nélkül... - marad a kommunista múlt?

2008. December 09. 13:26:13


A kommunista söpredék nem választotta meg a magyar államfő főbíró-jelöltjét. Így az érdekes hírű, hírhedettségű Lomniczi után ma nincs a magyar bíróságoknak legfelsőbb bírája. Pedig kellene, hiszen mintegy hatvan éves elmaradást kellene végre helyre tenni.





Ma a bíró mindenhez értő, mindenben ítélkezni hivatott és szakértő zseni, aki iratokból úgy ért az orvosi műhibáktól a szerzői jogon keresztül a sajtóperekig, mint senki más. És az ő döntése megfellebbezhetetlen, örök és támadhatatlan. Aki nem tiszteli a bíróságot, az bűnt követ el, noha ezt a bíróságot, amely ma Magyarországon regnál, aligha lehet tisztelni, csakúgy, mint a rendszer kiegészítő sakáljait, az ügyvédeket. Persze általánosítani sem szabad, hiszen van néhány bíró, ügyvéd és ügyész, akiket eddig nem sikerült sem fenyegetéssel, sem pénzzel, sem a személyes barátság okán eltántorítani a független és tisztességes ítélkezéstől... A baj azonban az, hogy ezek vannak kisebbségben.
Ugyanis hová fordulhat ezernyi megalázott ember, akiket lakásaikból fondorlatos módon kitettek, s tíz bíró is a bűnözők pártjára állt, sutba dobva a jogot, az igazságot, az emberi méltóságot és mindent, ami a megalázott ember alapjoga. És a tíz bíró egyiklét sem vonták - mert nem vonhatják - felelősségre... mert az meg az ő alapjoguk ebben a bűnözőkkel összejátszó aljas, és embertelen rendszerben.
De hova fordulhat az, akit kiraboltak, tízmilliós kárt okoztak neki, s bíró azzal védi a bűnözőket, hogy azok csak mentették a pénzüket - azt a pénzt ami soha sem volt az övék. Kihez menjen ma panaszra az, akit aljas indokból, hamis vádaskodással perelnek úgy, hogy aki perel, az külföldi ,,magyar', s döntsön bármiképpen a bíróság, őt viszontperelni nem lehet, mert nincs magyarországi bejelentett lakása. S kit kérjen az a magyar államoplgár, akiről a bíróságon hamis vád hangzik el, és a II. II. kerületi feltehetően megvett bírónő nem adja ki a vádaskodó ellen szóló jegyzőkönyvet... ugyanis ilyen esetekben nincs feledékenység... És sorolhatnánk azokat az alapvető és pici ügyeket, amelyek a bírókon múlnak, azok lelkiismeretén és erkölcsi értékrendjén.
És az ügyvédek? Sok közülük a társadalom alja. Hazug és a joggal takarózó alattomos férgek, akik pénzért mindre képesek. Ám, ez ellen aligha lehet tenni, hiszen a kutya a kutya bőrét nem eszi meg elvén, a kamara sem egészen azon igyekszik, hogy a nyilvánvaló ügyvédi bűncselekményeket feltárja, és megtisztítsa az ügyvédi kart ezektől a pitiáner csirkefogóktól.
Nincs tehát új főbíró, és egyelőre marad az a jogtipró, politikai kényszer és/vagy egyéb juttatások, kinevezések fejében ítélkező kétes és senki által nem tisztelt, de tiszteltnek kötelezően nevezendő társulat.
Kinek jó ez? - kérdezhetnők, de a kérdés költői. Tudjuk kinek, kiknek jó ez. A jelenlegi politikai alja-elitnek. Azoknak, akik egy telefonnal kirángatják a bajból párttársaikat, a haverokat, a besúgókat, akik hasznára vannak a hatalomnak, a maffiózó politikai erőket. S jó azoknak, akiket a bíró nem hallgat ki egyes ügyekben, mert az illető vagy miniszterelnök, vagy más magas rangú tisztségviselő... hiába látható még a gyengeelméjű polgár számára is, hogy ezek bűncselekményeket követtek el, azt is látják, hogy azoknak szabad, nekik meg nem... és ez a társadalom erkölcsi romlásának gyökere. Ma már ott tart a társadalom, hogy a bankomatot a helyéről kirángató bűnözőnek drukkol... mert legszívesebben maga is ezt tenné... Ugyanis a jog és az igazságszolgáltatás elvesztette megbecsülését, hitelét, s ma már inkább lenézett, bűnpártoló csürhének tartja a társadalom nagyobbik része az e területen - nem hivatását gyakorló, hanem - dolgozó és egymással összejátszó talárosokat. És bizony mekkora ez a különbség... a hivatás gyakorlása és a munkavégzés között! Ezt a különbséget pedig érzi és tapasztalja a nép, az állampolgár, a jogban reménykedő, de megcsalatkozott ember.
Kell tehát az az új főbíró, aki vállalja és végig viszi azokat a jobbító, a bíróságok erkölcsi hitelét visszaállító terveket és célkitűzéseket, amelyektől alapjaiban válik az társadalom erkölcsi értékrendszere és értékítélete jobbá. Hiszen ezzel a társadalom épül, és válik békésebbé. Igaz, ehhez nem csupán a szocialista parlamenti alja-elit szavazatai kellenek, hanem egy erkölcsi mértékeket ismerő és azok szerint működő rendőrség, s persze olyan ügyvédi kar is, amely nem visszaél a jog által egyelőre nyújtott lehetőségeivel, hanem él azokkal a tisztesség határain belül.
Kell tehát az új főbíró... de nem lehet irigyelni azt, amit a vállaira vesz. Hiszen egy gazdag, lelkiismeretlen, jogellenesen hatalmon lévő, a jogot nem ismerő és el nem ismerő aljas politikai erő ellenszelében kell keményen és kitartóan dolgoznia. Olyan az a munka, amit vállalt, mint egy háborúban az első vonal. De bizakodjon Tisztelt leendő Főbíró Asszony! Mi, akik a mai bírósági viszonyokkal és erkölcsi normával ellentétes erkölcsi normát tartunk magunkénak - fedezzük Önt az első vonalban! Hiszen jobb, ha Ön tesz rendet, mintha a nép tenné meg Ön helyett. Csak egyre kérem: határolódjon el a ma még jogelődnek tekintett Rákosi-és Kádárféle bíróságoktól, és kérjen bocsánatot az azok által, valamint utódaik által máig elkövetett bírói bűnökért... mert a megtisztulás mindig a beismerésből, és a megbocsátásból ered.

Stoffán György


http://www.mariaorszaga.hu/index.php?menu=bovebben&kod=4169&rovat=
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Igazi csemegét ajánlok Mindenk
  2008-12-09 22:02:27, kedd
 
  Igazi csemegét ajánlok Mindenkinek!


2008 december 09 - kedd, 12:20
Tisztelt Honfitársak!

December 10-én, szerdán este a Budapest Televízióban, 20.05-20.55 között,

Ilkei Csaba


"Különös" című műsorának vendége:



Dr. Balogh Zoltán


a Hévízi Kórház egykori főigazgatója lesz, akivel felidézik a hévízi gyógyfürdő kálváriáját.


Mindazt, hogy miként akarták a rendszerváltás előtti egyes vezetők,


(Apró Antal, Medgyessy Péter, Kapolyi László és mások), feláldozni nemzeti kincsünket,

a magyar-szovjet bauxit-timföld és alumínium egyezmény, valamint a hadiipari együttműködés oltárán.

Eddig nem ismert tények és információk hangzanak el.


Hasznos ismeretbővüléssel párosuló élményt kívánok a képernyő elé ülőknek.

Kézfogással:

/Péteri Attila Árpád/

népművelő

http://www.l88.hu/about3390.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A vártnál is rosszabbak a sta
  2008-12-09 22:00:53, kedd
 
 
A vártnál is rosszabbak a statisztikák


Az előző év hasonló időszakához viszonyított növekedés is alulmúlta az előzetes becsléseket.

Lehel vezér, k, 2008/12/09 - 15:00


A vártnál is rosszabb GDP-adatot közölt a Központi Statisztikai Hivatal. A szezonálisan kiigazított adatok szerint 2008 III. negyedévében a gazdasági teljesítmény az előző negyedévhez képest 0,1 százalékkal visszaesett.
A szezonálisan kiigazított adatok szerint 2008 III. negyedévében a gazdasági teljesítmény az előző negyedévhez képest 0,1 százalékkal visszaesett. Ebből a mezőgazdaság 5,2 százalékos növekedést mutatott, az ipar 1,7 százalékkal csökkent, a szolgáltatások pedig összességében 0,5 százalékkal estek vissza. A háztartások fogyasztási kiadása 0,2 százalékkal csökkent. A kormányzattól származó természetbeni juttatások volumene 1,4 százalékkal növekedett. A közösségi fogyasztás 0,4 százalékkal csökkent, a végső fogyasztás szinten maradt. Az export 0,3 százalékkal, az import 1,5 százalékkal esett vissza.

Magyarország bruttó hazai terméke 2008 III. negyedévében - az előző év hasonló időszakához viszonyítva - 0,8 százalékkal, a naptári hatás kiszűrésével 0,7 százalékkal növekedett. Ráadásul a bővülés húzóereje a hektikus mezőgazdasági teljesítmény volt. A mezőgazdaság hozzáadott értékének kiemelkedő, 50,8 százalékos növekedése az elmúlt év alacsony szintje és a növénytermelés ez évi kedvező eredményei okozták.

(ksh, hírtv)

http://szentkoronaradio.com/belfold/2008_12_09_a-vartnal-is-rosszabbak-a-statiszt ikak
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Súlyos bűncselekmények a budap
  2008-12-09 21:52:35, kedd
 
 
Súlyos bűncselekmények a budapesti zsidónegyedben

Nem csak Zoltai Zozó és Feldmájer Öcsi garázdálkodik a Dohány utca környékén.

Jack Corn, k, 2008/12/09 - 20:13

Ophelie is Budapesten tűnt el

http://szentkoronaradio.com/files/imagecache/lead_pic/eltuntlany.jpg

Az ingatlanpanamák mellett eltűnt egy francia diáklány, és elraboltak és megzsaroltak amerikai és svéd turistákat is.
November 28-án két amerikai fiatalember egy Dohány utcai bárban szándékozott eltölteni egy vidám estét. Néhány balkánarcú prostituált erőszakos nyomulását ijedten visszautasították, majd pár ital elfogyasztása után kérték a számlát és távozni készültek. A hazánk jó hírnevén őrködő pincérek egy negyedmillió forintos számlát nyújtottak át a csekély fogyasztás fejében.

Az amerikaiak sokallták a cehhet, és vitába keveredtek az udvarias felszolgálókkal. A vendéglátóipari szakemberek ezek után egy hátsó szobába zárták a vendégeket, ahol előbb fizikailag bántalmazták majd megfenyegették őket, hogy még ennél is súlyosabb események történhetnek, ha nem fizetik ki a több mint 250 ezer forintos számlát.

Később az turistákat elvitték egy bankautomatához, ahol arra kényszerítették őket, hogy pénzt vegyenek fel, és adják át a fogva tartóiknak. A két amerikai ezután kiszabadult, és feljelentést tett a rendőrségen.

Augusztus elején, szintén egy Dohány utcai szórakozóhelyen, három svéd turistát akartak átverni 450 ezer forintos számlával négy üveg sörért és két pohár borért. A személyzet őket is fogva tartotta és egy közeli bankautomatához vitte, ahol a svédekkel is pénzt vetettek fel mielőtt szabadon bocsátották őket.

December elején a budapesti zsidónegyedben eltűnt egy 22 éves francia diáklány. Ophélie Bretnacher a Corvinus egyetem diákja volt, aki december 4.-én egy Dohány utcai szórakozóhelyről tartott hazafelé mikor nyoma veszett. Bretnacher táskáját később a Lánchíd mellett találták meg. A család és a barátok attól félnek, hogy Ophélie is Horák Nóri sorsára jutott.

A zsidóbűnözők és a cigánybűnözők Mekkájának tartott budapesti zsidónegyedben történt bűncselekmények ügyében a rendőrbűnözőkkel és izraeli tanácsadóikkal megtámogatott Tóth-féle buta ávós banda nyomozgat.

(Jack Corn - Szent Korona Rádió)

http://szentkoronaradio.com/jacks-corner/2008_12_09_sulyos-buncselekmenyek-a-buda pesti-zsidonegyedben
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Az egri walesi bárdok üzenete
  2008-12-09 21:41:44, kedd
 
  Az egri walesi bárdok üzenete

2008-12-09 10:35 barikád.hu


Dr. Mánya KristófAz egri walesi bárdok üzenete

Mottó : "Ötszáz bizony, dalolva ment
Lángsírba velszi bárd:

De egy se bírta mondani
Hogy éljen Eduárd."

Közel másfél éve annak, hogy Heves-megye urai egy botrányos politikai puccsal a hátuk mögött elhatározták, hogy ha törik- ha szakad eleget tesznek Gyurcsány Ferenc óhajának és az egri Markhot Ferenc kórházat egy külföldi banknak ajándékozzák. Egy olyan, közel 300 éves múltra visszatekintő súlyponti kórházra mondták ki a halálos ítéletet, melynek alig volt adóssága, s ahol néhány éve fejeződött be az adófizetők 2 Mrd forintjából a felújítás első lépcsője.

A bank a Hospinvest nevű cég képében egy olyan társra talált, mely évek óta több milliárdos adóssággal küszködik, s mely korábbi kórház működtetései során botrányos teljesítménnyel, fejlesztési ígéreteinek sutba dobásával rukkolt elő.

A napjainkra gyógyító személyzetének nagy részétől megfosztott, Patyomkin kórházként emlegetett egri intézmény kálváriája -mint csepp a tengerben- mutatja a magyar egészségügy szétesettségét és általában közállapotaink ijesztő méreteket öltő ziláltságát. Ebben az egész ország figyelmét felkeltő kórház privatizációs folyamatban szinte minden létező törvényt (magát az Alkotmányt, az önkormányzati, a közbeszerzési, a közalkalmazotti, ÁNTSZ-ről szólót, mint legfontosabbakat) megszegett a szocialista vezetésű megye a kormány, s maga a kormányfő hathatós segítségével.

A politikusaink által a magyar egészségügy szent tehenének beállított Hospinvest a kiskunhalasi, hatvani, gyöngyösi kórházak megszerzésekor alkalmazott, a helyi ellenállást felörlő hazugságokon és csalásokon alapuló forgatókönyvet alkalmazta Egerben is. A "kézben tartott" önkormányzati árulókra bízta a kórház válságos helyzetének bemutatását, a -privatizáció vagy teljes csőd- pszichózisánk kialakítását.

Megvett, Gyöngyösön és Hatvanban már bizonyított, átirányított kórházigazgatókra várt az egri kórház páratlan értékű vagyon és üzemeltetési adatainak törvénytelen kiszolgáltatása jóval a "pályáztatás" megindítása előtt.

A betegellátó centrum átvételére egyedül jogosult Eger önkormányzatának következetes, több ezer egri aláírásával támogatott programját így újra és újra le lehetett söpörni. A megyei közgyűlés saját pályázati kiírásának, ügyrendjének ismételt és durva megsértése kellett ahhoz, hogy végül március 27-én a kétes múltú céget hirdethessék győztesnek. Ezzel megnyílt annak lehetősége,hogy egész Heves-megye kórházi ellátását Európában sehol meg nem tűrt monopóliumként uralhassa egy olyan cég, mely ellen felszámolási eljárások, ismételt járulékfizetés elkerülés miatti végrehajtások indultak.

A gyógyító személyzet, az egri betegek egységes privatizáció elleni fellépéséből, a közgyűlési döntést jogerősen törvénytelennek kimondó megyei bírósági döntésből. Jogállamban csak egy következhetett volna: a megye és a Hospinvest közötti vagyonátadási szerződés azonnali felmondása. Nem így történt. Az okafogyott szerződést tovább éltetik a szocialisták. Mintha az olimpiai bajnok középtávfutót pályaelhagyás miatt megfosztanák aranyérmétől, évekre eltiltanák ám mégis élvezhetné továbbra is a bajnoksággal együtt járó reklámszerződés áldásait. A gyarmatosítók ilyen fokú cinizmusára és arroganciájára aligha találunk példát a privatizációk szennyes történetében.

Jelenleg hét, különböző bírósági testülethez beadott peres eljárás van folyamatban a megye és kitartója ellen. A legfontosabb,amelyik Balassagyarmaton zajlik előzmény nélküli Magyarország rendszerváltozás utáni történetében. Az ítéletből fog kiderülni ugyanis az ,hogy van e esély a magyar közvagyon maradékának törvényes védelmére. A jogászok a közigazgatásban jártas szakértők többsége úgy véli: ha a választópolgárok akaratát , a nemzeti vagyont védő törvényeket a mindig kétes szerződési joggal felül lehet írni akkor ebben az országban mindent lehet. Akkor a csődgeneráló kormány szociális rendszerünket éppen szétverő intézkedései is legitimálhatók lennének.

Az egy éve tartó egri kórházvédő küzdelem főszereplői fentiek ellenére mégsem a politikusok, még csak nem is a jogászok, szakértők voltak. Sokkal inkább azok, akiktől igazából kórház a kórház: a dolgozók hétszáz fős közössége. Orvosok, nővérek, asszisztensek, beteghordók és műszakiak. Ők, akik évtizedek óta gyógyító munkájuk megalázó ellehetetlenülését tapasztalják, akiket országos és helyi politikusok mesterkedései miatt betegeik bizalmáért nap mint nap, újra és újra bizonyításra kényszerítenek.

A gyógyítás egyszerű napszámosainak - hétszáz egri közalkalmazottnak - az összefogására, a készülő kórházrablást szakmai- elvi , nemzeti és lelkiismereti alapon elutasító következetes, a remélt jogállamiság minden fogódzóját megkereső nyílt sisakos harcára hosszú évtizedek óta aligha találunk példát. A kórházvédőknek betegeik iránti folyamatos alázatot, az igazi kollegialitást, az életük nagyobb részét jelentő ,szeretett kórházuk szellemi örökségének őrzését kezdettől kriminális körülmények között kellett bizonyítaniuk. A betolakodók lakájai először csak ciánnal, kromofággal ijesztgettek, majd a nyár végétől a privatizátor biztonsági szolgálata már a gyógyítók szabad mozgást is korlátozta.

A liberális médiumok serege pedig tette a dolgát. Ennek köszönhetően a gyógyító intézményen belüli terror új és új megnyilvánulásait az ország közvéleménye a mai napig nem ismerhette meg a maga brutális valóságában. Nem ismerhette meg a nővér motozásokat, a kórházvédők fegyelmi meghurcolását, a lázadó 120 orvos közül többüknek állított betegellátási csapdákat, a rendőri fenyegetéseket.

Ezért aztán nem mindenki láthatta át azt a folyamatot, mely az új és új megalázásokra, a fiatal orvosok éhségsztrájkjára adott reakcióként is erősítette az összefogást. A kórházvédők Dobó téri gyűléseit , sátrát emelkedett lélekkel távozó támogatók ezrei keresték fel történelmi Magyarország legtávolabbi pontjairól is. A magyar szellemi élet kiemelkedő személyiségei hoztak nekik hitbéli és szellemi muníciót.

Az egri nővérek mintegy 400 fős a hajdani várvédők bátorságát idéző, a Hospinvest csalárd szerződéseit elutasító csoportja adta meg a jelet még májusban. Erre épült rá aztán az orvosi- főorvosi kar a megvalósult privatizációk ellátás szervezési kudarcait feltáró, meggyőző érvelése. Mert mit is várhatnak betegek és gyógyítóik egy olyan "befektetőtől" kinek emblematikus képviselője fennen hirdeti: "Nekünk a kórház működtetés csak 10% szakma, de 90%-ban üzlet"?

A nyár közepére mindenki megértette mennyire hazug a kifektető befektető kampányszövege, mennyire nem igaz az, hogy a kórházvédők egy "maroknyi kisebbség" lennének. A többség egymásután 4 alkalommal akadályozta meg 5 hónapon keresztül a munkaszerződések alá nem írásával, a munkanélküliség rémének országos terjedése tudatában is a Hospinvest birtokon belülre kerülését. Gyurcsány Ferenc direkt beavatkozása kellett ahhoz ,hogy civilizált országban példátlan módon működési engedélyt kaphasson október végén egy gyógyítóinak kétharmadától megfosztott, kommandósokkal kiüresített, mára már beteg bejelentésektől hangos fantom kórház.

A kórházvédők megőrizték szakmájuk és emberségük méltóságát a zsarnokkal szemben. A most szélesedő szociális válság új és új, idegen zsarnokok felbukkanását hozhatja el. Közösségi, a ránk bízottakat szerető gondoskodásban fogant, nemzeti elkötelezettségű összefogással tehetünk csak ellene.

Ez az utolsó lehetőségünk.
Dr. Mánya Kristóf
(az egri kórház volt főorvosa)

barikád.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Tizenhárom éves mélyponton a m
  2008-12-09 21:36:25, kedd
 
  Tizenhárom éves mélyponton a megtakarítással rendelkezők aránya

2008-12-09 11:46 barikád.hu
Tizenhárom éves mélypontra, 19,2 százalékra csökkent a pénzügyi megtakarításokkal rendelkezők aránya 2008 novemberében Magyarországon a GfK Hungária Piackutató Intézet legfrissebb, Pénzügypiaci Adatszolgáltatás című tanulmánya szerint, amelyet kedden sajtótájékoztatón mutattak be.
Bacher János, a GfK ügyfélkapcsolati igazgatója elmondta: 2004-ben még 37,6 százalék volt ez a mutató, amely drasztikus ütemben csökkent 2008 szeptemberében 23 százalékra, majd egy hónappal később 20 százalék alá. Ilyen alacsony érték még nem volt, a kutatás kezdete, 1995 óta.

MTI - barikád.hu


*****************************

Tehát rohamosan közeleg a katasztrófa. A gond az, hogy ez a katasztrófa
teljes felkészületlenségben éri az embereket. A közösségek hiánya, a
szolidaritás hiánya, bizony rengeteg emberéletbe kerül.Mert azok, akik
semmiben és senkiben nem hisznek, akik senkivel sincsenek közösségben
semilyen alapon, ott bizony a kiszolgáltatottság óriási. De talán a
természet szelekciója megteszi a magáét. Mert azok, akik közösségekben
élnek, nagyobb annak az esélye, hogy túléljék ezt az állapotot és
folyamatot ami most követkzik. Mert most kezdődik el az iszonyat
folyamata. Tél van és éhinség üti fel a fejét. A rengeteg munkanélküli
magános, teljesen kiszolgáltatottá válik. Családja immár 67 % magyarnak
nincs évek óta és ez az arány lassan eléri a 90%-ot is. Immár házasságot
csak a gazdagok kötnek. A szegény immár nem is mer, mert semilyen
biztonsága nincs már. A vadházasságok törvényesednek, és azok a
házasságok is felbomlanak, amelyek eddig megköttettek. A magyar
társadalom a gazdaság összeomlása után a társadalmi teljes összeomlása
előtt áll. Ez olyan gyorsan következik be, hogy az emberek tömegesen
öngyilkosságban keresik a megoldást ott, ahol nincs közösségi
támogatása. Pedig az ilyen ember nagyon tömeges számban jelen van.

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Horák Nóri
  2008-12-09 21:10:13, kedd
 
  Horák Nóri


2008.11.27. 22:31


"Hát... minden reggel úgy ébredj fel, hogy vannak, akik szeretnek téged! Azoknak az embereknek viszonoznod kell ezt a szeretetet! Néha kell az, hogy másokhoz alkalmazkodj, és örömet okozz nekik, mert te is leszel olyan helyzetben, amikor szükséged lesz a SZERETETre!Minden embernek szüksége van szeretetre, és joga van a boldogsághoz, amit senki nem foszthat meg tőle! Ne foszd meg magadat ettől a két dologtól, mert bármi is történik az élet megy tovább, a problémák előbb utóbb megoldódnak, és tovább kell lépni mert minden nap jön egy új reggel, egy új remény=)!!!! Ha van családod és vannak barátaid , LÉGY NAGYON BOLDOG♥=), és tedd őket boldoggá, mert sok ember nem élhet ezzel az örömmel=(!Mindig arra gondolj, ami boldogsággal tölt el, és olyankor felejtsd el a rossz dolgokat! Becsüld meg nagyon azokat, akik igazán szeretnek, és NE VESZÍTSD EL ŐKET, hiszen a legnagyobb boldogság az, ha tudod és érzed hogy ღSZERETNEK TÉGEDღ!Használd ki azt az időt amikor boldog lehetsz, mert kerülhetsz olyan helyzetbe, amikor már túl késő! Ha úgy alakítod az életed, hogy másoknak is örömet szerzel, hidd el viszonozni fogják neked! Ja... és mindig légy őszinte, és légy önmagad! Ez a kettő nélkülözhetetlen ahhoz, hogy boldog legyél!És mindig MOSOLYOGJ=D=D=D=D!!!!!!!!!!!!!
Próbálj meg így élni és minden oké lesz;)!"

A fenti sorokat Horák Nóri írta az iwiw-es adatlapjára. Azt hiszem alig van olyan lélek, aki nem olyan helyen szeretne élni, ahol az emberek így gondolkodnak. Sok felnőtt egyénnek sincs olyan érett személyisége, hogy képes lenne ilyen jól megfogalmazni ezeket az életbevágó gondolatokat. Nóri november 22-én csak 14 éves volt.

Aznap kegyetlenül meggyilkolták. Bűne az volt, hogy jó ember volt egy gonosz országban.

http://m.blog.hu/te/terrormedia/image/norihorak.jpg


http://terrormedia.blog.hu/




 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/4 oldal   Bejegyzések száma: 33 
2008.11 2008. December 2009.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 1074 db bejegyzés
e év: 10632 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 589
  • e Hét: 10856
  • e Hónap: 21967
  • e Év: 175463
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.