Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 16 
Az olasz állattenyésztők egyesülete Adolf Hitler-díjjal jut
  2014-05-10 10:41:18, szombat
 
  Az olasz állattenyésztők egyesülete Adolf Hitler-díjjal jutalmazza a radikális állatvédőket


A Feder Fauna olasz állattenyésztők és -kereskedők egyesülete határozatot hozott, miszerint Hitler-díjat ítél oda "azoknak az állatvédőknek, akik tevékenységüket az emberek rovására folytatják".

A Feder Fauna indoklásában az áll, hogy Führer hozta a világon az első állatvédelmi törvényeket, aki egyébként köztudottan vegetáriánus volt. Noha az említett egyesület az "emberek kárára működő állatvédőket" szándékozza úgymond "megalázni", a zsidók máris felháborodtak a díj nevén és amiatt tiltakoznak, hogy Hitlert "érző emberként ábrázolják".

Olaszország egyetlen nőnemű rabbija, Barbara Aeillo a The Local című portál tudósítójának úgy nyilatkozott, hogy "a díj egy újabb hátborzongató bizonyítéka azoknak a tendenciáknak, amelyek Európa-szerte manapság ismét terjednek".

A díjakat elvileg november végén adnák át Bolognában.

(The Local nyomán)

http://harcunk.info/index.php/hirek/221-az-olasz-allattenyesztok-egyesulete-hitle r-dijjal-jutalmazza-a-radikalis-allatvedoket
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Jól állunk, dübörgünk.
  2014-05-10 10:37:59, szombat
 
  Jól állunk, dübörgünk.

Doki 2014. május 7., szerda 12:47

Az Eu Bizottság és az OECD is megállapította és ezzel igazolja a FIDESZ a fényesre sikált múltat és a még fényesebb jövőt előrejelző biztosságot. Jó a gazdaság. Dübörög. Növekszik. Az infláció csökken. A munkanélküliség is. Az államháztartási hiány is. Minden nagyon szép, minden nagyon jó, mindennel meg vagyok elégedve.

De kedves elvtársak! Már nincs mit ellopni az emberektől. Most hogyan tovább? Magánnyugdíjpénztáram (és a tied is, el ne felejtsd) már az övék néhány millával meg lettem kurtítva. A multikról már leszedtek mindent, amit én és te fizetsz ugyan meg, de a gazdaság nő. A bankokat is szépen megsarcolták, de azt is én és te, és mi fizetjük. Ez a szájbalökött a buta tömegkormány még egy fillért sem tett bele a gazdaságba. Csak én, te, mi és mi. Hát könnyű a más farkával verni a csalánt. Az én farkam már csíp, pedig trippernek semmi nyoma, csak az állami tripper nyomaszt. Hátha én is elkapom.

Egyébként nem tudom, ti hogy vagytok vele, én nem nagyon érzem ezt a fene nagy dübörgést. Biztos messze lakom attól az úttól, ahol eldübörög a gazdaság. Én azt érzem, hogy a forint egyre szarabb, a benzin egyre drágább, és már Bástya elvtársat sem akarják meggyilkolni.

Úgy érzem magam, mint amikor becsöngetek egy szolid, ismeretlen kis lakásba. A háziasszony betessékel, és mutatja a belsőt. Tiszta, csilivili minden. Sehol egy porszem, sehol egy folt a padlón, a mosogatóban nincsenek koszos edények, a cipők szép sorban állnak a fal mellett, kisuvikszolva, Morzsi kutya boldogan csahol és a farkát csóválja, apa jön kis kardigánban, a gyerekek tanulják a leckét. A radiátor békésen duruzsol. Meleg van. És csak akkor látom, hogy a konyhában a fatüzelésű sparhert ontja ezt a meleget. és ott áll mellette az orosz, soha ki nem múló fridzsider. A szobában a szocreál bútorokon a csipke terítőkön nippek, és a Kékes tévéből az MSZMP KB aktuális intelmei szólnak. A Tv előtt néha zöld, néha sárga fólia, legyen már színes ez az ország. De a lakás tiszta. Na, ilyennek látom ma Magyarországot. De higgyünk inkább az Eu Bizottságának és az OECD-nek. Ők jobban tudják, nem itt laknak. De mi lesz, ha egyszer becsöngetnek? Utálok takarítani mások után.

http://patacsipilvax.hu/2014/05/07/jol-allunk-duborgunk/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Modern rabszolgatartás Magyarországon
  2014-05-10 10:37:04, szombat
 
 

Modern rabszolgatartás Magyarországon
By Szabi on április 11, 2014


Modern rabszolgaság: ,,Ha nem tetszik, el lehet menni!"
Magyarország ebben is egyre jobban teljesít...
Három nő, három különböző munkahely, a problémák mégis szinte szóról szóra ugyanazok. Dupla műszak, illegális túlóráztatás ingyen, pár tízezer forintra bejelentve, embertelen stílus a főnök részéről - három tipikusan kiszolgáltatott terület dolgozói mesélnek.

Egy sörözőbe érkezem, ahol napközben egy, este hét után két alkalmazott dolgozik. Megkapom a kávémat. ,,Menjünk ki" - suttogja az alkalmazott, s nem értem, miért. Kint aztán kiderül. ,,Be van kamerázva és mikrofonozva az összes helyiség, a tulaj nézi, mit csinálunk."
NÉGY ÓRA HELYETT HUSZONEGY

Bea egy éve dolgozik a sörözőben, ahova főleg fiatalok járnak. A hétvégi csúcsidőben kétszáz-kétszázötven vendég ül az asztaloknál, ilyenkor délelőtt 10-től másnap reggel 7-ig vannak nyitva, de előfordul, hogy csak egy órára zárnak be, a takarításra. Bea munkarendje némileg eltér attól, amiben eredetileg megállapodtak. ,,Egyik héten öt napot, a másik héten kettőt dolgozunk. Ha az ötnapos héten egy hosszú műszakot egy rövid követne, az még elviselhető lenne, hiszen ha reggel érsz haza, aznap csak este kell bemenned. Ehhez képest én itt öt napot hosszúzom rendszeresen, ami 20-21 óra munkát jelent egyhuzamban. Ilyenkor legtöbbször csak arra van időm, hogy hazaszaladjak lezuhanyozni, máris jövök vissza." Hogy lehet ezt a sok munkát alvás nélkül csinálni? ,,Egy idő után az ember megszokja, persze azért könnyen átbillenhet. Amikor például helyettesítenünk kell a másikat, mert beteg vagy szabadságon van - ezekre az időszakokra egyébként nincsen pénz: csak akkor mehetünk el, ha ledolgozzuk, aki pedig beteg, az nem kap fizetést... Volt, hogy tíz napot hosszúztam egyben, a végén már hallucináltam és közel voltam az ájuláshoz."

Gyors fejszámolást végzek, ha ennyi a túlóra, akkor havonta 250 órát dolgozik 160 helyett. Ugyanazért a bérért? Hát persze: Bea papíron, négy órára bejelentve nettó 35 ezer forintot keres, a valóságban 114 ezret, és egy minimális részt megtarthatnak a borravalóból. A fizetés általában csúszik, ha pedig valakinél betelik a pohár és felmond, a kauciót biztosan nem kapja vissza. Kauciót, igen, mert az is van, néhány tízezer forint arra az esetre, ha a felmondás után kiderülne, kárt tett a felszolgáló valamiben... Előre tudom a választ, mégis felteszem a kérdést: próbáltak bármit tenni a sok igazságtalanság, törvénytelenség ellen? Kiderül, hogy többször is próbáltak jobb feltételeket kialkudni. A válasz mindig ugyanaz volt: ,,Ha nem tetszik, el lehet menni máshova."
TÍZ ÓRA A PÉNZTÁRBAN

Klári egy vidéki hipermarket pénztárosa. Üzletvezetői, bolti eladói és pénztárosi bizonyítványainak nem sok hasznát vette, az első interjún kerek perec közölték vele, hogy legfeljebb betanított munkásként tudják alkalmazni, csak így éri meg a cégnek. Hat órára vették fel, de sokkal többet dolgozik. ,,Tíz órát dolgozunk, szinte megállás nélkül. Amikor lejár a hat óra, kicsekkoltatnak minket, hogy hivatalosan úgy tűnjön, végeztünk aznapra, de aztán hátul vissza kell mennünk, és folytatnunk kell a munkát még minimum négy órán át. Kétféle jelenléti ív van, egy hivatalos, és egy, amin a tények szerepelnek. Amikor csúcsszezon van, tizenhárom órát is dolgozunk szünet nélkül, túlórapénzről pedig szó sem lehet. Az egyik kolléganőm egyszer rosszul lett, ő aznap úgy állt fel, hogy nem jön többet vissza. A többiekkel az lett a taktikánk, hogy a vevők előtt kéredzkedünk ki a mosdóba, hogy kínos legyen a csoportvezetőnek nemet mondani."

Őt is megkérdezem, szóltak? Valakit megkerestek a panaszukkal? ,,Szóltunk, persze - válaszolja Klári - mit gondolsz, mit válaszoltak? »Százan jönnek a helyetekre, menjetek csak, ahova akartok!« Még azt is hozzátették, hogy pereljük csak be őket bátran, remek ügyvédjük van, és a büntetések ellenére sokkal jobban megéri a cégnek, mint ha mindenkit nyolc órára jelentenek be, és kifizetik a túlórákat is."

Mi benne a legrosszabb, firtatom, és kiderül, hogy nem is a sok munka, hanem a stílus, amit el kell viselni, már ha másnap is kell még a munka. ,,Amikor megkérdeztük, hogy miért nem lehet emberi hangon beszélni velünk, csak nevettek." Klári azt mondja, ő még fiatal, alig múlt negyvenéves, ő még bírja, de amint lesz egy másik hely, ahol emberszámba veszik, már megy is. De ezzel kapcsolatban nem túl optimista...
DUPLA MŰSZAK UGYANANNYIÉRT

Éva 60 éves, egy kereskedelmi cég alkalmazottja. Reggeltől estig egy hűtőház csarnokában csomagolja a mirelit árut, a csomagokat ládákba teszi, azokat pedig raklapokra. Egy-egy láda 25 kilót nyom, nem nehéz elképzelni, hogy mit jelent ez egy törékeny asszonynak fizikailag. Szombat este 6 órakor hívom, de csak a férje van otthon. Dolgozik az asszony, mondja, de jobb is, ha inkább őt kérdezem, a felesége nem biztos, hogy merne válaszolni a kérdéseimre. Próbálkozom azért, hogy esetleg másnap zavarhatok-e, kiderül, hogy nagy valószínűséggel másnap is munka van, hat nap a minimum, de havonta két-három vasárnap is be kell menni. Nem hiszek a fülemnek. Hat-hét nap hetente? És naponta hány óra? ,,Műszak nincs, fél 9-kor kezdődik a munkaidő, ami elvileg este 6-ig tart, de ha havonta egyszer megjön a hatórás busszal, már sokat mondok - feleli Éva férje. - Általában 10-11 között jön haza."

,,Egyetlen húszperces ebédszünettel ki kell bírniuk estig, ha pedig estére is maradni kell, legfeljebb még egy szünetet engedélyeznek. Ráadásul folyamatosan figyelik őket, ha kétszer-háromszor nem tetszik valami, például nem halad elég gyorsan a munka, ki vannak rúgva. Ugyanez igaz a táppénzre is: ha valaki másodszor marad otthon, utána azt mondják, már ne is jöjjön. Az egyetlen könnyebbség, hogy hozzák-viszik őket, és a mi esetünkben az, hogy nyolc órára van bejelentve a feleségem, mert nemsokára nyugdíjba megy, de ez minden. Másban nincs köszönet. Dupla műszakot csináltatnak velük, havi 80 ezerért. Az üzemben egyébként 70-80 alkalmazott van, köztük alig egy-két férfi, ők jobban kiállnak a jogaikért, meg nem is bírják fizikailag."

,,Miért, a felesége bírja?" - kérdezem. ,,Nem bírja, dehogy bírja. Sokszor borul ki, sokszor jön haza sírva. Nyolc éve csinálja, és három éve van még a nyugdíjig. Nem nagyon van választása, legalábbis ő így érzi. A környéken nincs más munka. Én sokszor mondom, hogy hagyja már ott a fenébe, nem embernek való az, amit ők ott csinálnak."
,,Ennyi munka mellett másra nem jut idő?" - kérdem. ,,Nem hát. A háztartás teljesen az én gondom - válaszolja a férfi. - Mosok, főzök, vasalok, takarítok, ellátom a jószágokat és tavasztól a kertet is, hogy legyen zöldség-gyümölcs a házban. Pedig csontritkulásom van és szívbetegségem... Soroljam még?"

A legutolsó történet sehogy sem megy ki a fejemből. Talán mert Éva annyi idős, mint a saját anyukám, vagy mert sok gyereket nevelt fel tisztességben, de az is lehet, hogy csak a női szolidaritás miatt. Ez már rég nem csak a kiszolgáltatottságról szól. Ezeken dohogok, közben, mint mindig, azon gondolkodom, mit lehetne tenni? Perelni? Feljelenteni a céget? Abban a percben elfelejthetné még azt a kis bevételét is, ami van. És ha sikerülne neki a dolog? Lehet, hogy egy büntetés ellehetetlenítené a munkaadót, miáltal nemcsak Évának nem lenne többé munkája, de a kollégáinak sem. Szép dolog a szólam, hogy ,,álljunk ki a jogainkért", de ha az önérzet vagy a havi fizetés között kell választani, a ,,kisember" biztos, hogy még mindig az utóbbit választja - bár modern rabszolgatartásról inkább beszélhetünk, mint bármilyen választásról.

Forrás: www.nlcafe.hu

Itt tart ma Magyarország...a helyzet egyre csak romlik és a kedves bűnöző politikusaink a problémákat szőnyeg alá söpörve hitetik el a már nagyrészt elbutított lakossággal, hogy jobb lesz...már most jobb...
De mi jobb? A halálozási arány? A depressziós megbetegedések száma? ....és még sajnos sorolhatnánk a napjainkban kialakult “hungarikumokat".

Ha hasonló helyzetben találja magát kedves olvasó, ne féljen lépni az adott helyzetből, hiszen csak így lesz változás!

forrás:tudnodkell.info

http://magyarokoldala.com/modern-rabszolgatartas-magyarorszagon/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Vége az iskolai papírgyűjtésnek, ellehetetlenítették
  2014-05-10 10:27:50, szombat
 
  Vége az iskolai papírgyűjtésnek, ellehetetlenítették

2014. május 10. szombat 06:55:59
Információ




Ellehetetleníti a sok évtizedes hagyományokkal rendelkező papírgyűjtést a hulladéktörvény, ezzel rosszul járnak az iskolák, mert az ebből származó bevétel sok helyen fontos kiegészítő tétel volt - írta a Népszabadság.

A lap szombati számában idézik ezzel kapcsolatban a Vidékfejlesztési Minisztérium tájékoztatását, amely szerint az új szabályok - amelyek szerint háztartási hulladékot csak a helyi közszolgáltató gyűjtheti, illetve az ő kötelessége a szelektíven gyűjtött hulladék ingyenes elszállítása - részben az uniós irányelvhez való alkalmazkodás következményei, részben azért voltak szükségesek, mert a korábbi gyakorlat szerint az iskolai papírgyűjtés eredményeként magánvállalkozók realizálták a közszolgáltatókat megillető profitot.


A tárca szerint egyértelmű, hogy az iskolában keletkezett, vagy összegyűjtött papírt, vagy más szelektíven gyűjtött háztartási hulladékot az iskola csak a közszolgáltatónak, vagy az általa megbízott cégnek adhatja át 2015 január 1-jétől. Álláspontjuk az, hogy az új rendszer összességében előnyösebb a tanulók által végzett gyűjtésnél.

http://www.mfor.hu/cikkek/112681.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Mészáros Lőrinc biztosan jobban teljesít.
  2014-05-10 10:14:08, szombat
 
 
Mészáros Lőrinc biztosan jobban teljesít.
2014.05.09. 16:32

Az a szolid 800 millió forint, amivel egy év alatt növelte Mészáros Lőrinc a vagyonát, három hellyel hozta feljebb a ranglistán a száz leggazdagabb magyar között mint a nemzet első számú gázszerelője. Azonban ha arról az oldalról közelíti meg az országban a havi negyvenhétezerből megélő, hogy 2010 előtt még Felcsút módosabbjainak a listáján sem nagyon szerepelt Mészáros Lőrinc neve, pedig ott élt egész életében, és lehet helyi a boltban is hitelre vásárolt, akkor ez mindenképpen szép eredménye a nemzeti együttműködés rendszerének. Mert főleg annak köszönheti amit négy év alatt rakott össze milliárdokban az, aki 2010 óta már a falu polgármestere is. Mészáros Lőrinc maga is megfogalmazta, a jó istennek, a tudásának, a szerencsének köszönheti a meggazdagodását. És szerényen hozzá teszi, Orbán Viktor személyes ismeretsége is segített neki. De ezek csak 2010 után állhattak össze az érdekében. Egy ilyen együttműködésből csak jól jöhet ki Felcsút híres szülötte, de van olyan állítás is, miszerint az hozott a konyhájára a legtöbbet amivel a nemzet pocakos focihuszárához kapcsolódik.

Az utóbbi években már nem kellett megélhetési megbízások után szaladgálni a legismertebb polgármesternek, vagy simán gázt szerelni. Jöttek azok maguktól, sokszor még a kezét sem kellett kinyújtania értük. Lett is belőle egy igaz föld nagybirtokos, mindenféle gázbeszerelés nélkül. Ez lehet a jó isten áldása, hiszen az állami földpályázatokon volt olyan szerzeménye, ami egyszerűen csak az ölébe hullt, annak elnyeréséért még csak el sem kellett azon indulnia. Csak akkor vehette észre a növekményt, mikor megkapta az érte járó támogatást, és azon gondolkodott, mikor is művelte meg azt a területet. Meg főleg mivel, és kivel. De mindegy, ha már szerencséje az embernek, abban nem kételkedik, csak él vele.

Inkább szorgalmasan indulgatott más állami pályázatokon is. És csodák csodája, itt is nyert. Ez már azért nem lehetett pusztán szerencse, ide jött neki a szorgalom, és a tehetség, amit kétségkívül egyedül magának köszönhet. Az pedig, hogy itt sem gázt szerel, hanem csatornát épít, tisztán mutatja sokoldalúságát a földmunka területén. Hiszen földet, művel árkot ás, és ezt már már az ország több pontján műveli, sőt legutóbb a fővárosban is elnyert egy pályázatot. Erre azért már egy szerény terepjáróval érkezett, ami alig huszonhétmillióba került, hiszen meg kell tisztelni a nemzet fővárosát, oda szekérrel nem vonulhat be, egy sikeres vállalkozó.

Közben a családról sem feledkezett el az azóta kicsivel nagyobb palotába költöző nemzeti fejlődés élő bizonyítéka. Évek óta felveszi a családi cégből a felesége helyett a keletkező jutalékot, annak ezzel se legyen gondja. Ehhez csak egy lemondó nyilatkozat kell a házastárstól, és nem lesz éjszakára elengedve a vak komondor az udvaron. De mivel sokoldalú a tehetsége Mészáros Lőrincnek, a nyertes földpályázatokon szerzett tapasztalatával segít a család több tagjának is a trafikpályázatokon elindulni. És itt is nyer. Ahogy fogalmazta:"én soha nem privatizáltam, nem nyúltam le semmit, mindent a munkámmal és az eszemmel szereztem meg." És ebből másoknak is juttat, hiszen annyira nagy szíve van ha a családról van szó.

Ennyi munka mellett még arra is van ideje, a helyi Puskás Akadémia ügyeit is intézze, amelynek az elnöke. Tavaly csapat feljutott a bajnokság első osztályába, de nem csak ezért kapott egy stadiont. Mert neki bizony ahhoz is van tehetsége egy futballarénát is felépítsen. Hiszen a stadionépítés mára államforma lett, és a jutalmazás egyik eszköze. Teljesítsen jól egy város futballcsapata, legyen kormányközeli képviselője aki Orbán Viktor haverja, máris kap a település egy stadiont. Végül is itt neki csak meg kellett találnia a miniszterelnök gyenge pontját a szülőfaluja iránt, ahogy a jobboldali emberek nevezik Orbán Viktor megalomániáját, és máris építhette az ország szégyenét a miniszterelnök háza mellé. Na itt azért összenőtt mai összetartozik, Orbán Viktor sem nevezte ezt stadiont a sajátjának, nála így megy a házbővítés, amit egy barátja végzett el neki.

Sok embernek megfordul a fejében, lehetséges egyáltalán ilyen rohamos gyarapodás pár év alatt egy ember életében? Nem kell ezen csodálkozni, Orbán Viktor kijelentette, kizárólag a munka az amivel boldogulhat az ember. És a munka az, aminek segítségével sikeres lehet az haver élete, biztos a jövője. Főleg amit neki végez. Mészáros Lőrinc csak dolgozik, és nála látszik is az eredmény. Sokan méltánytalanul támadják, miszerint Orbán Viktor csicskája, kizárólag azért kell a személye, a miniszterelnök nála rejti el vagyonát, neki azt csak kezelni kell. Ez azért sértő lehet Orbán Viktorra nézve, aki a vidéki birtokát csak ilyen mértékben fejlesztené, miközben az országos szinten napi egymilliárdot ad a Közgépnek. Egy ilyen összehasonlításban megközelítve a dolgot kicsit alul van fizetve Mészáros Lőrinc munkája, neki eddig egy heti bért sikerült felhalmoznia a maga javára. Orbán Viktor előtt majdnem mindenki egyenlő, csak legyen hozzá hűséges, csinálja azt amit mond neki, és akkor biztosan kap a közösből. Lassan sikerül neki a saját vagyona gyarapításának a mende-mondája mellett az ország egész gazdaságát a pártja érdekkörébe irányítani, és a törvényekkel ehhez csak kétmillió embert kell a maga érdeke szerint szavaztatni. És akkor lesz itt tündérország, meg jobban teljesítés csak igazán.

http://banditapolitika.blog.hu/2014/05/09/meszaros_lorinc_biztosan_jobban_teljesi t
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Híres belvárosi ingatlant adtak el Rogánék
  2014-05-10 10:11:15, szombat
 
  2014. május 9., péntek 14:57 Napi.hu

Híres belvárosi ingatlant adtak el Rogánék

Tegnap, zárt ülésen döntött Rogán Antal önkormányzata a Párisi Udvar eladásáról. A vevő Párizs Property Kft. - írja a Varosszive.blog.hu. 2,1 milliárd forintot ígért érte, de a cégről nem sokat tudni. (Fotó: Google StreetView)

A blog híre szerint a félmilliós tőkével létrehozott kft,-t idén február végén jegyezték be, hat nappal a Ferenciek tere 10. szám alatti műemlék ingatlan értékesítésére kiírt pályázat meghirdetésének kezdete után. A Párizs Property Kft. alapítója egy belize-i offshore cég volt, de a Párisi udvar eladásának folyamatával párhuzamosan, körülbelül kéthetente változtak a cég adatai is: az ajánlattételi határidő lejárta előtt két héttel az offshore cég helyett már két, arab nevű magánszemély volt a tulajdonos, az ajánlattételi határidő után 10 nappal pedig 3 millióra emelték a cég tőkéjét. Jelenleg egy tulajdonosa van, a cég pedig annak Marina parti lakására van bejegyezve. (A Céginfo.hu adatai szerint a másik, már kilépett ügyvezető-tulajdonos lakóhelye Abu-Dzabiban, az Egyesült Arab Emírségekben volt bejegyezve.) A blog szerint az ajánlatban 2,1 milliárd forintot ígértek az épületért.
Kapcsolódó cikkek


A Párisi udvar évek óta üresen áll, az V. kerületi önkormányzat csak az épület őrzésére több mint évi 9 millió forintot költött.

Éppen négy évvel ezelőtt, akkor is két parlamenti választás között talált - mint később kiderült: sikertelenül - vevőt az önkormányzat a Párisi udvarra - emlékeztet a blog -, akkor a déli Klotild Palotával és a Szent István tér 15-tel együtt a magyar hátterű SCD Group jelentkezett vevőnek, végül azonban elbizonytalanodott, és a szerződést már nem írta alá. (Az SCD cégek többsége ma már felszámolás alatt van - a szerk.)

Az V. kerület 2014 februárjában, a Párisi udvarral egyidőben a Ferenciek terén lévő, a Klotild Palotával (ma Buddha Bar Hotel) szembeni, "Matild" palotaként ismert (vagy déli Klotild Palota) épületet és a szintén műemléki védettséget élvező, Szent István tér 15. szám alatti épületet (amiben korábban a vendéglátóipari múzeum működött) is eladásra hirdette meg.
Mint ismert, a Ferenciek terén a Párisi Udvarral szembeni Klotild Palotát jordán üzletemberek vásárolták meg, amiben a felújítást követően megnyitották a Buddha Bár nevezetű luxusszállodát. Ennek 2012-es megnyitóján részt vett többek közt Orbán Viktor miniszterelnök, Erdő Péter bíboros-érsek és Schmitt Pál korábbi államfő.

http://www.napi.hu/ingatlan/hires_belvarosi_ingatlant_adtak_el_roganek.581067.htm l
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Egy kis pénz, és a Porsche is szereti az oroszokat
  2014-05-10 09:55:53, szombat
 
  Egy kis pénz, és a Porsche is szereti az oroszokat
2014.05.09 17:05


A Porsche nagyvállalatot kérte fel az orosz elnök hivatala állami luxusautók tervezésére. A Porsche nem is késlekesett sokat, rövid időn belül elő is álltak egy prototípussal (alul). A járművek előreláthatólag 2016-ra tudnak szolgálatba állni. A Porsche egy német vállalat, de úgy tűnik, hogy nem óhajtanak az oroszellenes szankciókhoz csatlakozni. Bővebben erről ebben az előrejelzésben olvashat.

A Porsche természetesen nagyon örül a megrendelésnek, még úgy is, hogy a megegyezés szerint az egész elnöki autópark projekthez egy új gyártósort kell felhúni az orosz ZIL egyik üzemében, a gyártásnak ugyanis Oroszországban kell történnie az utolsó csavarig. Hát, így kell egy állami megrendelésből munkahelyteremtést csinálni.

http://www.hidfo.net/2014/05/09/egy-kis-penz-es-porsche-szereti-az-oroszokat
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Miért is köpték le Pásztor Istvánt? – a DélHír portál
  2014-05-10 09:37:33, szombat
 
  Miért is köpték le Pásztor Istvánt? - a DélHír portál tömören összefoglalja

Posted on 2014/05/08 by Nifadmin

Leköpték és bolseviknak nevezték Pásztor Istvánt Budapesten

Pasztortkopik.fotoTuba Zoltan
Hogy miért? - Emlékeztetőleg:

Pásztor szerint nincsenek magyarverések és olyan esetről sem tud, amikor magyarsága miatt ért valakit bántalmazás

A dél-szerbiai albánok azonos autonómiáért tüntetnek, mint amilyet a koszovói szerbek kaptak! Pásztorék hallgatnak! Na, vajon miért?

Pásztor egy szerb lapnak: A bizalom jegyében nem követeljük a magyarok területi autonómiáját!

A VMSZ hideg, mint a fröccs: Még a mostani helyzetben sem firtatja a délvidéki magyarság területi autonómiájának kérdését

DélHír

http://internetfigyelo.wordpress.com/2014/05/08/miert-is-koptek-le-pasztor-istvan t-a-delhir-portal-tomoren-osszefoglalja/


 
 
0 komment , kategória:  Általános  
TAKARÉKOS ÁLLAm
  2014-05-10 09:33:46, szombat
 
 

Itt a legújabb képviselői kiváltság! Nem elég a kényelmes Duna melletti képviselőházi irodaház, a képviselők ezenkívül saját irodát is fenntarthatnak az Országgyűlési Hivatal kontójára a most kezdődő kormányzati ciklusban.

Ráadásul nemcsak az egyéni választókerületben bejutott politikusok, hanem valamennyi országos listás honatya jogosult az irodára. A politikusoknak nem kell szerénykedniük, tágas, elegáns helyiségeket, sőt akár egész épületet is bérelhetnek, mivel havonta 374 ezer forintot fordíthatnak az irodájuk fenntartására. Eredetileg az önkormányzatoknak kellett volna gondoskodniuk a honatyák elhelyezéséről, azonban egy év elején elfogadott kormánypárti módosító javaslat inkább pénzt biztosít a képviselői irodák bérléséhez. Ez a Blikk számításai szerint akár 893 millió forintba is kerülhet a költségvetésnek egy évben.

Kértük az Országgyűlés Hivatalát, hogy bocsássák rendelkezésünkre azt a listát, amelyből kiderül, hogy melyik képviselő hol és mennyiért bérel irodát, de lapzártánkig nem reagáltak.

Megkérdeztünk több frakciót is, ahol arról tájékoztattak minket, hogy a képviselők egyénileg intézik az irodabérlést.

Saját irodára pedig valamennyi képviselőnek szüksége lesz, mert annak hiányában nem tud alkalmazni saját munkatársakat, akikre - mint azt megírtuk - havonta 750 ezer forintot költhet egy honatya. A jogszabály ugyanis a képviselők segítőinek, titkárainak a munkavégzési helyét a hivatal által bérelt irodákban állapítja meg.

Az egyéni képviselők a választókerületükben választhatnak maguknak megfelelő helyiséget, a listás képviselők pedig bárhol az országban. Havi 374 ezer forintból még a legdrágább helyeken, Budapest belvárosában is nagyméretű irodákat lehet bérelni az egyik legnagyobb hazai ingatlanközvetítő, a Duna House kínálata szerint. A pesti Broadwayn, a Nagymező utcában például egy 246 négyzetméteres, 6 helyiséges exkluzív irodát, vidéken pedig ennyi pénzért volt bankfiókokat is lehet bérelni. A Duna House adatai szerint a vidéki nagyvárosokban 60-80 ezer forintra tehető egy átlagos iroda bérleti díja.

B Szabó László Cilu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Nagypapa mesél húsz év körüli unokájának
  2014-05-10 09:31:53, szombat
 
  Nagypapa mesél húsz év körüli unokájának.

- Fiacskám! Amikor én ilyen idős voltam, mint te, a barátaimmal Párizsban
voltunk és nagyon jól szórakoztunk. Minden délben a legjobb éttermekben
ebédeltünk. Végigettük az étlapot, és a legjobb borokat ittuk hozzá. Amikor
jóllaktunk, fizetés nélkül távoztunk. A vendéglős és pincérek persze utánunk
jöttek reklamálni, de jól elvertük őket.
Délután felkerestük a kocsmákat: finom francia borokat, pezsgőt és konyakot
ittunk. Amikor jól berúgtunk, fizetés nélkül távoztunk. A kocsmáros és
pincérek persze utánunk jöttek reklamálni, így őket is jól elvertük.
Esténként elmentünk a kupikba, minden kurvát megdugtunk. Amikor kiszórakoztuk
magunkat, elindultunk, persze itt se fizettünk. A madame és a felvigyázók
persze utánunk jöttek reklamálni, de őket megint csak elvertük.
Éjszaka kipihentük magunkat, majd másnap újra kezdtük a kört. Ezt így
csináltuk minden nap, míg Párizsban voltunk a haverokkal.
Az unokát nagyon feldobja ez a programlehetőség, összeszedi a haverokat, mesél
nekik a nagypapa Párizsi kalandjairól és elhatározzák, hogy ők is kimennek
szórakozni. Két hét múlva hazajönnek. Az unoka alig él, keze lába törött,
feje bekötve.
- Mi történt veled, fiam? - kérdi a nagypapa.
- Elmentünk a vendéglőbe, bekajáltunk, beittunk, le akartunk lépni, erre a
vendéglős megvert, mint egy lovat. Sebaj, délben elmentünk egy jó kocsmába,
finom francia borokat, pezsgőt és konyakot ittunk, ám amikor fizetés nélkül
le akartunk lépni, a kocsmáros és a haverjai irgalmatlanul megpofoztak. Este
elvánszorogtunk egy kupiba, a nap fénypontjaként keféltünk egy jót.
Megpróbáltunk lelépni fizetés nélkül, de a stricik kegyetlenül elvertek,
ráadásul elszedték minden pénzünket. Nagyon rossz volt!
- Sajnálom kisunokám. Kivel utaztatok?
- A Neckermannal, nagypapa.
- Őket nem ismerem, mi annak idején az SS-el voltunk.
 
 
0 komment , kategória:  Humor  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 16 
2014.04 2014. Május 2014.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 399 db bejegyzés
e év: 6200 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3203
  • e Hét: 13470
  • e Hónap: 24581
  • e Év: 178077
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.