Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 13 
John Kerry megásta a sírját - igazat mondott Izraelről
  2014-05-06 21:24:59, kedd
 
  John Kerry megásta a sírját - igazat mondott Izraelről
2014.05.05 16:15


Az Egyesült Államok külügyminisztere, John Kerry elkövette a legnagyobb hibát, amit egy atlantista elkövethet; kimondta az igazságot Izraellel kapcsolatban. Kerry szerint "Izrael, ha nem garantálja egy szabad Palesztin állam létrejöttét, könnyen apartheid állammá válhat." Kerryt szinte azonnal össztűz alá vették az amerikai és nem amerikai zsidó szervezetek, kihangsúlyozva, hogy "nagyot csalódtak Kerryben". Ez hozzávetőlegesen azt jelenti, hogy Kerry még kitöltheti az idejét az Obama-adminisztrációban, de utána irány a politikai süllyesztő.

Hídfő.net | Kerry és Netanyahu 2013-ban egy közös sajtótájékoztatón.Kerry és Netanyahu 2013-ban egy közös sajtótájékoztatón.

Eleinte (24 óráig, egészen pontosan) az Államok külügyminisztériumának az volt az álláspontja, hogy meg kell védeni Kerry-t, aztán megkaphatták azt a bizonyos telefont. Ez a telefon olyan jól sikerült, hogy másnap már maga Kerry állt ki a kamerák elé, és jelentete ki, hogy "nem hagyja, hogy bárki megkérdőjelezze az Izrael iránit elkötelezettségét" (nem mintha ezt eddig nem tudtuk volna) továbbá "nagyon sajnálja, hogy nem használt más szóösszetételt a közel-keleti kétállamiság iránti elképzeléseinek a kifejezésére".

2010-ben Ehud Barak, akkori izraeli védelmi miniszter kijelentette, hogy "Az igazság az, hogy ha egy államban fogunk élni a palesztinokkal, akkor az vagy kétnemzetiségű lesz, vagy antidemokratikus. Ha ez azt jelenti, hogy palesztinok milliói nem szavazhatnak, akkor ez kérem egy apartheid állam". Szavait nem követte felzúdulás érdekes módon egy nemzetközi fórumon vagy médiában sem. Értjük. Tehát Izraelről vagy jót, vagy jót. Ezek az opciók. A galíciaiakról szintén, hiába most forgattak fel egy komplett országot ismét, ami összeomlással áll szemben. Igen, Ukrajnára gondolunk.


http://www.hidfo.net/2014/05/05/john-kerry-megasta-sirjat-igazat-mondott-izraelro l
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Tagadni az államvallás legfőbb dogmáját
  2014-05-06 21:23:12, kedd
 
  Tagadni az államvallás legfőbb dogmáját
2014.05.06 17:51


A budapesti főügyész ma bejelentette, hogy a II. és III. Kerületi Főügyészség indítványozta egy a kuruc.info-n megjelent cikk és az olvasók által írt hozzászólások hozzáférhetetlenné tételét. Az említett írást "holokauszt-tagadás" miatt akarják elérhetetlenné tenni, mivel a törvény továbbra is lehetővé teszi ennek büntetését, az előző parlamenti ciklusban pedig a kormány egy törvénymódosítással felhatalmazta magát, hogy elérhetetlenné tegyen bizonyos weboldalakat.

Továbbra is abszurd, hogy történelmi események megtörténtében való hitet követel meg a törvény, és az alkotmány múltbéli történések valóságosságába vetett hitet tesz kötelezővé, miközben az ország keresztény gyökereire csak "utalások" vannak az alkotmányban, ami ugyanakkor - elméletileg - a vallásszabadságot is garantálja. A magyar történelem semelyik más fejezetének megtörténtében való hitet nem tették dogmává, miért tennénk kivételt a zsidó kisebbséget ért traumákkal? Magyarországot és a magyar népet számos más trauma ért, háborúk és népirtások sorozata a magyar történelem, ami az ország kétharmadának elvesztésével majdnem véget ért. Mégsem tesszük dogmává a trianoni katasztrófa megtörténtében való hitet, ahogy a Don mentén halálba küldött magyar katonák halálának tagadását sem bünteti a törvény. Mostanra a magyar történelem egy-egy fejezetétét jelentik, amit lehet elhinni vagy nem elhinni, esetleg kisebbíteni a jelentőségét, ahogy egyes liberális sajtóorgánumok azt szokták. Abszurd, hogy a zsidó kisebbség tarumáinak megtörténtében hitet ezzel szemben az alkotmány kötelezővé teszi, a származásukat tekintve sokszor elfogultnak mondható történészek szerint megtörtént események "súlyának kisebbítését" pedig tiltja.

Hídfő.net | Don-kanyar, 1943 január. Gyakorlatilag beszélni is tilos róla.Don-kanyar, 1943 január. Gyakorlatilag beszélni is tilos róla. Nehogy véletlenül a saját tragédiáinkkal legyünk elfoglalva.

Ugyanilyen abszurd, hogy a magyar közéletet néhány, saját befolyásával visszaélő szervezet időről időre vissza tudja terelni a közel egy évszázaddal ezelőtti események körüli vitákhoz, miközben a jelen problémái továbbra is megoldatlanok maradnak. Semmi egyéb célja nincs ennek, mint hogy a holokauszt körüli vita közéletben tartásából kézzelfogható profitot tudnak kovácsolni olyan szervezetek, melyek mostanra a zsidóság támogatását sem tudhatják maguk mögött, bár igyekeznek továbbra is úgy feltüntetni magukat.

Az ügyészség az újabb holokausztozással aktívan hozzájárult ahhoz, hogy a jelenleg is az iskolapadot koptató magyar fiatalok továbbra is tagadják a holokauszt megtörténtét, amit minél erősebben szankcionál a kormány, annál inkább tiltott gyümölcsként jelenik meg az öntudatos magyar fiatalok számára. Ha egy múltbéli esemény megtörténtének tagadását a törvény bünteti, az minden értelmes ember számára figyelemfelhívó jel, de minimum elgondolkodtató. Ha a politikusok láthatóan folyamatosan hazudnak, és emellett törvényeket hoznak egy múltbéli esemény tagadásának tiltásáról, a fiatalok számára eleve gyanús, hogy ezzel a törvénnyel is a hazugságot takargatják.

Megtörtént? Nem történt meg? Nem ezzel kell foglalkozni. Magyarországon munkanélküliség van, felbomlott a közrend, másfél millió magyar fiatal elhagyta az országot és külföldön próbál megélni. Lehet a múlton vitatkozni, de politikus esetében ez a jelen problémáinak megoldása terén jelent inkompetenciát, az ügyészség esetében pedig a jogalkalmazás üresjárását, kontraproduktív voltát hangsúlyozza ki.

Molnár István

http://www.hidfo.net/2014/05/06/tagadni-az-allamvallas-legfobb-dogmajat
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
160-180 milliárd stadionokra
  2014-05-06 21:19:22, kedd
 
  160-180 milliárd stadionokra

Posted on 2014/05/05 Szerző: Admin
Az FTC pályája lehet a harmadik az átadott stadionok sorában a felcsúti Pancho Aréna és a múlt héten átadott debreceni létesítmény után. A kormány nagyratörő tervei csaknem 200 milliárd forintba kerülnek a következő években.

,,A magyar szellem, a magyar tervezők, a magyar mérnökök, a magyar vállalatok és munkások ilyen alkotásokkal teszik ismét naggyá Magyarországot" - mondta Orbán Viktor miniszterelnök a debreceni Nagyerdei Stadion csütörtöki avatásán.
A 20 ezer férőhelyes, 2012-ben kiemelt jelentőségű beruházássá minősített aréna 12,5 milliárd forintba került. Bordás Péter tervezte, a kivitelezési munkákat a debreceni Hunép Zrt. és az Épker Service Zrt. alkotta Hajrá Debrecen konzorcium végezte. Üzemeltetője 22-22 százalékban a debreceni önkormányzat, illetve a Debreceni Egyetem (DE), 56 százalékban pedig a Campus Eleven Iskolaszövetkezet tulajdonában van. Kósa Lajos polgármester korábban azt hangoztatta, hogy futballmérkőzéseken túl az a cél, hogy éves szinten a stadionban lefoglalt egyéb eseménynapok száma legalább 35-40 legyen.
A felcsúti létesítménnyel együtt így már két arénát adtak át az Orbán-kormány egyik legmarkánsabb programja, a stadionépítések keretében. A húsvétkor átadott felcsúti, 3500 férőhelyes Pancho Aréna 3,8 milliárd forintból épült meg, melyből 2,7 milliárd volt a tao-kedvezményből származó támogatás, amit a kabinet nem ismer el közpénznek.
A harmadik új futballaréna az FTC-é lesz. A 22500 férőhelyes létesítmény május végére készülhet el 13,5 milliárdból, az építési idő így 14 hónap. Két hónapig tarthat majd az átadás-átvételi procedúra, illetve a tesztüzem. Az FTC elnöke szerint a kilencszintes fejépület - mélygarázzsal, kávézókkal, ajándékbolttal, a VIP-vendégeket kiszolgáló helységekkel -, illetve a stadionrész nagyjából fele-fele arányban termeli majd a profitot. Kubatov Gábor azt hangoztatta, hogy Európa legmodernebb stadionja épült meg, a beruházás közel 40 százaléka már az építkezés alatt, illetve az azt követő egy éven belül visszafolyik a költségvetésbe adók és járulékok formájában.
Az FTC stadionját a Lagardere Group magyarországi leányvállalata, a LUSS Kft. fogja üzemeltetni. Az éves szinten 7 milliárd eurós bevétellel rendelkező anyacég olyan klubok stadionjainak üzemeltetéséről gondoskodik, mint a Borussia Dortmund, a Hamburger SV, a Juventus, a Sampdoria, a Paris Saint-Germain, vagy a Monaco. A labdarúgáson kívül évi 100-120 eseményt szeretnének rendezni, köztük 2-3 jelentős bevétellel járó koncertet.
A Magyar Labdarúgó Szövetség nemrég elküldte pályázatát, hogy Budapest, mégpedig az elvileg 2018-ra elkészülő Puskás Ferenc Stadion legyen az egyik helyszíne a 2020-as Eb-nek. Ennek kapacitása 65 ezres lesz, építési költsége 70-90 milliárd forint lehet.
Nemrég jelentették be, hogy az MTK 6,5 milliárdot kap létesítményeinek fejlesztésére. Ennek keretében újulhat meg 2016-ra ötezres férőhellyel a Hidegkuti Stadion. A közeljövőben többek között megújulhat a Diósgyőr (3,5 milliárd forint) a szombathelyi Haladás (9,6 milliárd), a székesfehérvári Videoton (9 milliárd) létesítménye is. A Nemzeti Stadionfejlesztési Programra 38,6 milliárdot szánnak 2016-ig, 27 NBI-es és NBII-es, valamint 1000 amatőr pályára. Így az eddig említett futballstadionok építésének összköltsége elérheti majd a 160-180 milliárd forintot.
(vg.hu)
Bal-Rad komm: 160-180 milliárd! Nem semmi az kérem! Komoly befektetés az kérem! Csak úgy termeli majd a profitot! (Természetesen a kivitelezőknek, meg a havereknek...)
Attól, hogy a kuplerájt kirenoválják-de maradnak a lányok, akik egyre vénebbek és egyre göthösebbek-attól még nem lesz menőbb a műintézmény!
Új stadionoktól sem lesz jobb a magyar futball. Ráadásul az új stadionokba is kell majd belépőt váltani azoknak a mazochistáknak, akik még kiváncsiak az “aranyvirgácsúakra"! Nem is olcsón! Persze a szép-új-és méregdrága stadionjaink belépőiinek ára európai mértékű lesz! A szurkolóké pedig etióp!
Na mindegy is! A lényeg, hogy egy elmebeteg passzióinak a kiélése a legfontosabb Banditisztánban. Kerül amibe kerül!
Sokba kerül! De már a Nemzet Patkánya feszegeti a palack dugóját, amibe az a bizonyos magyar szellem be van tuszakolva! Amely szellem már igen rohadtul szűkösen érzi ott magát!
HA PEDIG KISZABADUL...!

https://balrad.wordpress.com/2014/05/05/160-180-milliard-stadionokra/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Újabb izgalmas moszkvai bejelentés! Újabb ok az izgalomra a
  2014-05-06 21:16:33, kedd
 
  Újabb izgalmas moszkvai bejelentés! Újabb ok az izgalomra a latorszövetségnek

Posted on 2014/05/06 Szerző: Admin
Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter mai bejelentése nem igazán fogja lenyugtatni a latorszövetség NATO és társszervei zaklatott kedélyállapotát!-az már biztos.

“A flottát idén új tengeralattjárókkal és új generációs felszíni hajókkal bővítjük" - idézte a tárcavezetőt az Interfax hírügynökség. Hozzátette, hogy új légvédelmi és tengerészgyalogos alakulatokat is felállítanak a flotta támaszpontján. Elmondta még, hogy mostantól egy járőrhajó és két partra szállító hajó is csatlakozik a Krím félszigeti bázishoz.

Sojgu közölte, hogy a flotta 2020-ig 86,7 milliárd rubelt (1,75 milliárd euró) kap fejlesztésre a szövetségi program keretében.

A fekete-tengeri hadiflottát, amely szakértők szerint mintegy 40 hadihajóból áll, Oroszország déli határai védelme biztosítékának tekintik, támaszpontját pedig fő támaszpontnak a Fekete-tenger és a Földközi-tenger felé.

https://balrad.wordpress.com/2014/05/06/ujabb-izgalmas-moszkvai-bejelentes-ujabb- ok-az-izgalomra-a-latorszovetsegnek/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Meghal egy néni, feljut a mennybe, és a férjét keresi:
  2014-05-06 21:14:18, kedd
 
  Meghal egy néni, feljut a mennybe, és a férjét keresi:
- Mikor halt meg és hogy hívják? - kérdezi Szent Péter.
- 10 éve, Szabó Márton a neve.
- Na de asszonyom! Ha tudná, hány Szabó Márton nevű van itt! Mondjon valami különös ismertetőjelet róla! Például mik voltak az utolsó szavai a megboldogultnak?
A nő lesüti a szemét, és nagy nehezen kinyögi:
- Hát mielőtt meghalt, azt mondta, hogy ahányszor megcsalom, annyiszor fordul egyet a sírjában.
- Jaaa? A ventilátor Szabó! Na, jöjjön velem!
 
 
0 komment , kategória:  Humor  
Lelépne a magyar fiatalok fele
  2014-05-06 21:12:00, kedd
 
  Lelépne a magyar fiatalok fele

A 20 és 35 év közötti fiatalok fele végleg elmenne Magyarországról, ha tehetné - derül ki egy friss kutatásból. Az ok: soha nem érezték még ilyen erősnek a bizonytalanságot és a kiszolgáltatottságot. Kétharmaduk szerint a teljesítmény és a tudás nem ér semmit, minden a szerencsén és a kapcsolatokon múlik.

A fiatalok 48 százaléka végleg elhagyná az országot

Posted on 2014/05/05 Szerző: Admin
A 20-35 évesek többsége szerint soha nem volt még ilyen nagy a bizonytalanság és kiszolgáltatottság, 48 százalékuk végleg elhagyná az országot - derül ki egy friss felmérésből.
Nem változott a fiatalok pesszimizmusa sem: a megkérdezettek kétharmada szerint itthonról nehezebb érvényesülni. A 20-35 évesek fele szerint Magyarországon nem érték, ha valaki sikeres, kétharmad szerint minden a szerencsén és a kapcsolatokon múlik, nem pedig a teljesítményen és a tudáson. Bizalmatlanok is a megkérdezettek: kétharmaduk tart tőle, hogy ellophatják az ötletét- derül ki a Bridge Budapest reprezentatív kutatásából.
(atv)
Bal-Rad komm: Érdekes! Nagyon érdekes eredményt! Félelmetes eredmény!
De ugyanakkor abszolút jogos a kérdés: HOGY SZAVAZTAK?
Tettek valamit azért, hogy BIZTOS LEGYEN A JÖVŐJÜK?


https://balrad.wordpress.com/2014/05/05/a-fiatalok-48-szazaleka-vegleg-elhagyna-a z-orszagot/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Elzárták az oroszok a Magyarországra szállító gázolajvezeték
  2014-05-06 20:20:28, kedd
 
 
Elzárták az oroszok a Magyarországra szállító gázolajvezetéket

2014. május 05., hétfő, 19:13 • Utolsó frissítés: 11 órája
Szerző: MTI


Az orosz Tansznyefty munkatársa szerint nem az ukrán válság, hanem egy tulajdonjogi vita miatt állították le a vezeték ukrajnai szakaszának működését. Megugorhat Ukrajnában a gázolaj ára, és az ukrán partnerek tranzitból származó jövedelme is kiesik. A Mol szerint az oroszok intézkedése nem veszélyezteti Magyarország gázolajellátását.

Az orosz Transznyefty tulajdonjogi vita miatt leállította a Magyarországra is szállító csővezeték ukrajnai szakaszának működését, így nem jut el orosz gázolaj sem Ukrajnába, sem Magyarországra - közölte az állami kőolajszállító cég képviselője hétfőn.

Igor Gyomin, a monopolhelyzetben lévő orosz cég munkatársa azt mondta a Reuters hírügynökségnek, hogy a kőolajszármazékokat szállító vezeték ukrajnai szakaszán április 25-e előtt állagmegóvási munkálatokat kezdtek el.

A Transznyefty munkatársa tulajdonjogi vitával magyarázta a döntést, és cáfolta, hogy a gázolajszállítás leállításának köze lenne az ukrajnai válsághoz.

A vezeték mégis a Transznyeftyé?

Igor Gyomin, az orosz cég szóvivője az Interfax orosz hírügynökséget már arról is tájékoztatta, hogy beszüntették a korábban megkezdett konzerválási munkálatokat az ukrajnai kőolajvezetéken, miután a Rivne megyei fellebbviteli gazdasági bíróság a Transznyefty számára kedvező döntést hozott.

A bíróság ugyanis helyt adott a Transznyefty ukrajnai leányvállalata, a PrikarpatZapadTransz nevű cég által egy korábbi, 2011. március 22-én hozott ítélet ellen benyújtott fellebbezésének. A három évvel ezelőtt a nyugat-ukrajnai Rivne gazdasági bíróságán hozott döntés szerint a kőolajszármazékok szállítására épített 1433 kilométer hosszú vezeték Ukrajna tulajdona. A vezeték tulajdonjoga iránti keresetet az ukrán főügyészség nyújtotta be annak idején.

Az orosz Transznyefty tulajdonjogát most elismerő fellebbviteli bírósági ítélet még nem jogerős, de mint az orosz cég szóvivője elmondta, az ukrán energiaügyi minisztérium egyeztetéseket kért tőlük, hogy megoldják a vezeték működésével kapcsolatos kérdéseket. A Transznyefty reményei szerint a találkozóra a héten sor került.

Tavaly 815 ezer tonna jött Magyarországra ezen a csövön

Ukrajna az orosz kőolajexport számára ugyan nem fő szállítási útvonal, mint a földgáz esetében, de a Transznyefty az ott lévő vezeték jövőjén gondolkozik, amelynek használata során az utóbbi években csaknem 60 ezer tonnányi vesztesége volt. Ez mintegy 62,6 millió dollár (csaknem 13 milliárd forint) kárt okozott az orosz cégnek. A Transznyefty április 23-án már jelezte, hogy leállíthatja ukrajnai leányvállalatának működését. Emiatt megugorhat Ukrajnában a gázolaj ára, és az ukrán partnerek tranzitból származó jövedelme is kiesik.

A Fehéroroszországon és Ukrajnán is keresztül haladó csővezetéken át 2013-ban mintegy 1,7 millió tonna (naponta több mint 30 ezer hordónyi) olajszármazékot szállítottak. Ez az egyetlen ilyen szállítási útvonal, amelyen Magyarországra az orosz kőolajszármazékok, így a gázolaj is eljut. Tavaly a Magyarországra szállított mennyiség 815 ezer tonnát tett ki. Idén márciusban 65 ezer tonna orosz gázolaj érkezett az Ukrajnán is átmenő vezetéken keresztül Magyarországra.

Mol: Nincs veszélyben az ellátás

A magyarországi olajtermék-ellátás biztonságára és folyamatosságára nincs hatással a Transznyefty intézkedése - reagált a hírekre a Mol hétfőn. A Mol-csoport számos forrásból szerzi be a négy finomítójában zajló feldolgozáshoz szükséges alapanyagait, ez a diverzifikáció biztosítja az ellátás biztonságát és folyamatosságát.

A szóban forgó ellátási útvonal mindössze kiegészítő szerepet játszik bizonyos alapanyagok beszerzése terén, ennek szünetelése nincs érdemi hatással a Mol működésére - közölte a magyar olajvállalat.

http://hvg.hu/gazdasag/20140505_Elzartak_az_oroszok_a_Magyarorszagra_szal
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Botrány: magyargyűlölő írók érettségi anyagok lettek ? de
  2014-05-06 20:17:05, kedd
 
 



Botrány: magyargyűlölő írók érettségi anyagok lettek ? de egy állítólag nemzeti kormány alatt?
2014. május 06. 12:08
Ifj. Tompó László - Hunhír.info

Úgy tűnik, valahogy nincsen határa a megfeleléskényszernek. Ahelyett ugyanis, hogy maradandókat alkotott és méltatlanul elfeledetett költőinket-íróinkat végre érettségi tananyaggá tennék az arra illetékesek ? Herczeg Ferenctől Tormay Cécile-n és Nyirő Józsefen át Wass Albertig lennek kiket választaniuk ?, folyik továbbra is a selejtes, magyargyűlölő szerzők reklámozása. Most éppen Márai Sándoré meg Bródy Sándoré.
Márai ámokfutásairól rovatunkban már részletesen megemlékeztünk, Bródyéról viszont kevésbé. Az idei érettségin a választható tételek közül az egyik egy Márai-idézeten alapuló szövegalkotási feladat volt, a másik pedig Bródy Sándor (1863-1924) Kaál Samu című ?írása? elemzése volt. Igen, csak így: írása. Ennyire szemérmesen fogalmazva! S nem véletlenül. Mert aki ezen, már világhálón is elolvasható Bródy-opuszt elolvassa, elképedve kérdezheti: Tessék mondani, irodalom ez? Ha igen, mégis mitől?

De miről is van szó? Egyik legnagyobb irodalomtudósunk, Várkonyi Nándor így fogalmazott kézikönyvében (Az újabb magyar irodalom 1880-1940, 1942) Bródyról: ?Nincs még egy írónk, aki annyira gyűlölné a magyarságot: egész művében egy jó szót, egy szép indulatot nem ad neki: gyűlöli a gazdag zsidót is, aki el akar szakadni a fajtájától, s a gazdanéphez dörgölődzik. Erkölcsileg kívül került a magyarságon.?

Bródy ugyanis azok közé tartozott, akik, miként ma mondjuk Spiró György és Eszterházy Péter, nem adnak semmi eszményit olvasóiknak. Nem lesznek szebbek, jobbak, igazabbak köteteik olvastán. Nincs bennük esztétikai emelkedettség, világnézeti útmutatás. Nem is beszélve a nemzeti önérzetről. A magyar tájak, emberek, korok megmutatásáról. Van viszont önkritikátlan pózolás, pongyola szószaporítás, és ami a legfőbb: fülledt erotika, házasságtörés. Mert nála a nő csak amolyan csecsebecse, használati tárgy a vásárfián.

Műveit forgatva olybá tűnik, úgyszólván más világot nem is ismert, mint ? saját származása révén ? zsidót. Amelyben mindenki lezüllik, mint Dada című színművének magyar parasztleánya. Vagy A tanítónő fiatal falusi leánya, akiről csak annyit tudunk meg, hányan környékezik meg. De említhetjük A medikus történetét is. A zsidó orvosnövendéknek el kell vennie a nem kívánt leányt, csakhogy annak hozományából végezhesse tanulmányait. A férfi aztán kinevelteti magát a nő költségén és ebből a családi üzletből házasság lesz.

Száz szónak is egy a vége: hiányzanak történeteiből az ideák. Mindenütt csak fehérnépek, kékharisnyák, félkegyelműek szerepelnek bennük. Amiért is a vele egyazon származású, de a magyarsághoz asszimilálódni kívánt Heinrich Gusztáv irodalomtörténész például A tanítónő ről megállapította (amint Pintér Jenő művében (A magyar irodalom a XX. század első harmadában, 1941) olvassuk), hogy annak ?legkisebb irodalmi értéke sincsen?.

Persze korántsem csak e darabjáról mondható el ez. Valamennyiről. Ezért, hogy valaha legjobb irodalomtörténészeink, mint Alszeghy Zsolt, Bartha József, Bánhegyi Jób, Pintér Jenő és Zoltvány Irén, alighanem nem művei értéke, hanem csak azok sajnos nem mindennapi hatása miatt foglalkoztak vele. Mert elképesztő, hogy már a huszadik század elején is mennyi selejtes regény, elbeszélés és dráma jelenhetett meg nálunk a könyvpiacon ? s ami az utóbbiakat illeti, színpadokon is ?, melyekről Zoltvány Irén könyve (Erotika és irodalom, 1924) kimerítően tájékoztat. (Lehet, hogy a jó ízlés és magas műveltség már akkor is csak meglehetősen kevesek sajátja volt?)

S akkor még nem is említettük politikai hovatartozását! Zoltvány leírja, hogy saját folyóiratában (Fehér könyv) komoly képpel ítélkezett ?nevetséges semmiségek fölött?, és fölényesen akarta elintézni a ?világproblémákat?, aztán irodalmi és politikai hetilapjában (Jövendő) Bokányi Dezsőtől pedig már ?teljesen kommunista ízű? cikkeket és verseket közölt. Ám ez még csak a kezdet volt. 1919-ben már Szamuely Tibort köszöntötte. Tormay Cécile írja Bujdosó könyvé ben: ?Bródy Sándorról mesélik, hogy pezsgőzés közben átölelte és felköszöntötte: Tibikénk, prófétánk!?

S végül még egy. Amint Heinrich kritikájában fogalmazott, figyelmet csupán nyelve miatt érdemel, ?mellyel, úgy látszik, egy új magyar nyelvjárás kopogtat az irodalom kapuján. Itt-ott igen magyaros akar lenni, és úgy látszik, próbál a nép nyelvén beszélni, de persze siker nélkül, mert nincs egészséges nyelvérzéke, a nép nyelvét pedig nem tanulmányozta. Valószínűleg azt hiszi, hogy a rossz magyarság már eo ipso népnyelv. Ideje volna már, hogy szakférfiaink ezt a külvárosi romlott zsargont, mely nemcsak ebben a darabban uralkodik, figyelmükre méltassák.?

E ?külvárosi romlott zsargon?-ra Pintér Jenő imént idézett művében néhány iskolapéldát is nyújtott. Íme tehát néhány ?Bródy-mondat?: ?A kántor pipázik magának.? ?A legalsóbb faluban is van egy főúr.? ?Az anyám kérdezett önre.? Vagy kifejezés: ?a föld dosztig tele van a legfinomabb ennivalókkal?, ?ez pechelt el bennünket?, ?mit álmodoztál neki??. S akkor még a most választható érettségi tétellé lett ?írásá?-ból ? nem minden szándékosság nélkül, elvégre a Bródy-idézésnek is vannak határai ? nem is idéztünk!

Ennyit hát Bródyról, a magyargyűlölő íróról, meg a mostani magyar érettségiről. Amin még jó, hogy lehetett választani. Bródyn és Márain kívül Berzsenyit vagy Aranyt. Kettő ide, kettő oda. Hja, paritás! De mindez egy állítólag nemzeti kormány alatt?


http://hunhir.info/index.php?pid=hirek&id=74895

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
2014.05.06. 09:29 Fabius Muhaha: alaptörvény ellenes lenne
  2014-05-06 09:53:46, kedd
 
 
2014.05.06. 09:29 Fabius
Hamu: alaptörvény ellenes lenne a kormányprogram


Nem volt hiába az elmúltnégyév! Sokat dolgoztak kegyelmesék, de szerencsére ez máris meglátszik: Ami jó és alkotmányos volt 24 év összes kormányának első és második Orbánt is ideértve, az mindjárt nem fér össze az alaptörvénnyel - és harmadik Orbán elképzeléseivel - most.

a parlament az alaptörvény szerint a miniszterelnök személyéről kell szavazzon, és "alaptörvény-ellenes lenne ezt mással kiegészíteni". - Rogán Antal Pasa parki lakos.

Teccikéteni remélem! Ha mégsem segítek: nem ám arról van szó, hogy Igazságos Viktor a "számonkérhetetlen" jelzőre is pályázik, és program helyett az ötletbörzét tekinti továbbra is megvalósítandónak, frászt. Egész egyszerűen csak nem fér össze a kormányprogram az alaptörvénnyel, mert a mi haladó szellemű demokráciánkban ez a kettő nem illeszthető össze sehogyse. Nem kell túldimenzionálni, nem szükséges köpködve spekulálni, egyszerű ez, mint egy vagyonbevallás.

Amúgy a kormányalakítási felkérés kapkodás nélkül nyugodtan telt.

Feleslegesen izgult annyira Havasi Berci, Áder egykori csicskását kérte föl kormányalakításra. Ettől függetlenül érdemes lenne kezeltetni a pánikrohamot amit Brigadéros Janó közelében vagy hívásaira kap, mert ronda egészségkárosodás lehet a vége.

Amíg ők játszottak a magasztos pillanatokkal, addig a Fidesz frakció máris a veremásással volt elfoglalva. Hiába, no, időben kell azt kezdeni, még a végén elszoknak a pancserok a kormányoldali törődéstől. Sneider Fáni Roy segédházmesteri jelölését kényelmesen felhasználták saját céljaikhoz ahelyett, hogy világosan megmutatták volna a kedveslakosságnak, egy szkinhed számukra sem elfogadható - extrém esetben - akár PótÁdernek. Szerencsére Schifferből előbújt a jogtechnikus, lett kibúvó, innentől szép meg az lenne, ha a kormánypártiak valahogy mégis megszavaznák Roy Kövérhelyettességét.

További jó hírek, hogy a kormány nem hagyja lojális embereit az út szélén, jut ebben a ciklusban is feladat bőven. Nem félnek attól, hogy mire felocsúdnak a nagy büdös lépcsőházának beépítése után Rogánt egyszer csak a kupola alá betolt tetőkertben napozva találják. Szerintük nem kínos egy földmutyisból agrár-vezérmarhát csinálni, és újráztatják a nemzeti összetartozás bizottságban az embert, akiről azóta kiderült: szelektív amnéziában szenved.

Jóvanna, tudom, ez a Fidesz nevű párt és nem a Makulátlan Úriemberek Szövetsége, de akkor is: megint nemvót senki jobb?


http://varanus.blog.hu/2014/05/06/muhaha_alaptorveny_ellenes_lenne_a_kormanyprogr am
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A Putyint támadó cionkígyó a saját farkába haraphat
  2014-05-06 07:18:50, kedd
 
  A Putyint támadó cionkígyó a saját farkába haraphat
2014. május 06. 07:25
Hunhír.info

A Vlagyimir Putyin elnökkel való éles szembenállás ellenére a Nyugat azért nem lép fel keményebben Moszkva ellen, mert az ellene kiszabott szankciók recesszióba ránthatják Európa gazdaságát is - írja a Wall Street Journal. Keserű beismerés, de legalább megmutatja a globalista világ igazi arcát: emberi jogok, demokrácia, jogállam - ez mind kamu, ha a multik. a tőke érdekéről van szó.

Az Oroszország elleni erélyesebb nyugati szankciók bevezetésének akadálya a recessziótól való félelem - írta hétfőn a The Wall Street Journal című konzervatív amerikai napilap, amely szerint az ukrajnai beavatkozás miatt bevezetett szankciók máris a recesszió irányába billentették át Oroszországot, ami egyszerre fenyegeti az ingatag európai gazdaság talpra állását és a világgazdaság növekedését.

Közgazdászok és befektetők az amerikai kongresszus számos tagjának a komolyabb szankciók melletti nyomásgyakorlása ellenére is óva intenek attól, hogy keményebben sújtsanak le Vlagyimir Putyin orosz elnökre, mert tartanak az ilyen fellépés határokon átívelő lehetséges hatásától.

"Egy kicsit olyan ez, mint amikor valaki a házastársával veszekszik. Az ember anélkül próbálja érvényre juttatni az álláspontját, hogy kárt okozna" - mondta a lapnak Byan Carter, az 50 milliárd nagyobb befektető vagyonnal gazdálkodó Acadian Asset Management alapkezelő igazgatóhelyettese.

Gazdaságának törékenysége és az energiaellátással kapcsolatos aggályai kezdettől fogva tompították Európának az Ukrajna elleni orosz agresszióra adott válaszát. Barack Obama amerikai elnök, aki pénteken a Fehér Házban fogadta Angela Merkel német kancellárt, elismerte ezeknek a fenntartásoknak a jogosságát. A két vezető kilátásba helyezte, hogy az ukrán elnökválasztás ellehetetlenítése esetén az orosz gazdaság teljes ágazatait célba vevő gazdasági büntetőintézkedéseket léptetnek életbe. Obama azt is szóba hozta, hogy az EU 28 tagállam közül egyesek erősebben kiszolgáltatottak az orosz megtorlásnak, mint mások, amit figyelembe kell venni.

A The Wall Street Journal emlékeztetett arra, hogy az európai kőolaj- és földgázellátás durván egyharmada Oroszországból származik, ezért a kontinens gazdaságainak károsodása nélkül nem lenne reális fellépni az orosz szénhidrogénexport ellen. A Nemzetközi Valutaalap (IMF) előrejelzése szerint a 18 országra kiterjedő euróövezet idén - kétévi zsugorodás után - 1,2 százalékos növekedésre számíthat. Az Oroszországgal és Ukrajnával határos országok esetében az IMF kénytelen volt mérsékelni a javulásra vonatkozó becsléseket.

Hunhír.info - mti


http://hunhir.info/index.php?pid=hirek&id=74885
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 13 
2014.04 2014. Május 2014.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 399 db bejegyzés
e év: 6200 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 0
  • e Hét: 14230
  • e Hónap: 25341
  • e Év: 178837
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.