Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 18 
Döbrögi Várúr harccsoportot toboroz Pozsonyban
  2014-05-15 19:36:41, csütörtök
 
  Döbrögi Várúr harccsoportot toboroz Pozsonyban

Posted on 2014/05/15 Szerző: Admin

“Katonai természetű, közlekedési és szállítási, valamint energiabiztonsági garanciákra van szüksége Közép-Európának"-károgta Döbrögi ma délelőtt Pozsonyban a Globsec elnevezésű kül-és biztonságpolitikai fórumon.
A V4-ek miniszterelnökei részvételével zajló találkozón arról tett hitet, hogy a katonai garanciát a jövőben is főként a NATO-latorszövetség kell hogy jelentse, de regionális harccsoportot kell a V4-eknek összetákolni már akár 2016-ra!
Gondoljuk, hogy ennek az “erőnek" kellene feltartóztatni valamit mindaddig, amig az amerikaiak idemasiroznának! De mi lehet az az erő, amitől olyannyira retteg a Nemzet Patkánya, hogy harccsoportot akar összeverbuválni?

Momentán mi nem látunk olyan létünkre törni szándékozó erőt, amivel szemben katonai erővel kellene önmagunkat megvédelmezni. Csoportosan ráadásul.
Az az erő-ami a létünket veszélyezteti-már régóta a nyakunkon ül. Ez pedig a NATO!

http://balrad.wordpress.com/2014/05/15/dobrogi-varur-harccsoportot-
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Banditisztán sz(a)árnyal!
  2014-05-15 19:33:39, csütörtök
 
  Banditisztán sz(a)árnyal!


Posted on 2014/05/15 Szerző: Admin

Folytatta a tavaly tavasszal megkezdett jó sorozatát a magyar gazdaság: amely 3,5 százalékos növekedéssel zárt az idei első negyedévet a Központi Statisztikai Hivatal előzetes becslése szerint.

tükrös
A növekedést alapvetően az ipar és az építőipar nemzetgazdasági ágak teljesítményének növekedése okozta - jegyzi meg a KSH. A szezonálisan és naptárhatással kiigazított adatok szerint az előző negyedévhez viszonyítva 1,1 százalékkal növekedett a bruttó hazai termék. Az előzetes elemzői konszenzus 2,7 százalék körül mozgott, a igaz a várakozások a 2,1-3,8 százalékos sávban húzódtak. Most kiderült, ez utóbbi volt a nyerő.
A nemzetgazdasági tárca egy perccel az adat nyilvánosságra hozása után kész közleménnyel szolgált, amelyben azt írja, hogy az ipar és az építőipar mellett a szolgáltató szektor is egyre nagyobb mértékben támogatta a növekedést. A szolgáltatások és a fogyasztás élénkülése egyaránt segítette a kereskedelem bővülését. A kedvező turisztikai adatok a vendéglátásra, az ipari termelés emelkedése pedig a szállítás ágazatra hatott pozitívan.
A régóta gyengélkedő pénzügyi szektor teljesítményét számottevően javították az EXIM Bank (sic!) és a jegybank hitelprogramjai. Hangsúlyozzák, hogy a növekedés gyorsulása mellett az egyensúlyi mutatók tovább javultak: a folyó fizetési mérleg masszív többletet mutat, az államháztartási hiány továbbra is 3 százalék alatt maradt. A közleményben foglaltak hitelességén nem keveset ront, hogy a tárca részint a közmunkaprogramra vezeti vissza a gazdaság kiemelkedő tempójú növekedését.
Gabler Gergely, az Erste Bank vezető elemzője rendkívüli mértékűnek nevezte a GDP 3,5 százalékos növekedését, ami jelentősen meghaladja az Erste 2,3 százalékos várakozását, de a piaci előrejelzéseket is. Az év/év alapú gazdasági bővüléshez azonban nagymértékben hozzájárult az is, hogy a KSH szezonalitás kiigazítás újrafuttatásával módosultak a tavalyi negyedéves növekedési számok, így tovább csökkent az amúgy is alacsony viszonyítási bázis. Ha a gazdaságot a szeptember-december periódushoz viszonyítjuk, akkor 1,1 százalék a kiigazított növekedés, ami megegyezik a tavalyi harmadik negyedéves növekedéssel. Azzal mindent elsöprő lendületről ebben a kontextusban nem beszélhetünk. Gabler hozzáteszi: mindezektől eltekintve is igen erős negyedévet zárt a magyar gazdaság.
Ahogy a KSH-nál, úgy az Ersténél is újraszámolják az adatokat, s felfelé a 2,5-3 százalékos sávba viszik fel az eddigi, 2,3 százalékos 20134-es növekedési prognózisukat. A lakossági fogyasztás várhatóan tovább nő az alacsony infláció és az ennek nyomán emelkedő reálbérek miatt. A bruttó állóeszköz felhalmozást az idén még kifutó EU-pénzből finanszírozott állami beruházások fűthetik, és a nettó export - az import felpörgése ellenére is - pozitívan járulhat hozzá a GDP-hez Gabler Gergely szerint.
Mint emlékezetes, 2013 első három hónapját még recesszióban töltötte a gazdaság, azóta viszont egyre erősödő 0,5-1,8-2,7 százalékos negyedéveket produkált. A tavalyi záró negyedév 2,7 százalékos növekedésének legfontosabb üzenete az volt, hogy a növekedés szerkezete kiegyensúlyozott lett, valamennyi ágazat többletet tudott felmutatni, magyarán az addig krónikusan ,,iparfüggő" magyar gazdaság több lábra állt. A kibontakozó euróövezeti konjunktúrának köszönhetően a sokszínűség maradt, elemzők egyedül abban bizonytalanok, hogy a tavalyi kiváló idényével a lécet magasra helyező mezőgazdaság most inkább visszahúzta-e a növekedést.
Arról, hogy a hazai össztermék (GDP) hogyan állt össze, csak júniusban alkothatunk pontosabb képet, akkor közli a KSH a részletes adatokat. Az egyes összetevők első negyedéves teljesítményéről azonban az időközi, havi adatközlések alapján nagy biztonsággal össze lehet állítani a puzzle-t.
A GDP termelői oldalán két számjegyű növekedéssel adja meg az alaphangot az építőipar, amelynek márciusi statisztikáját csak pénteken közli a KSH, de az első két hónap 22,5 százalékos átlagánál nem lehet rosszabb, ha csak azt nézzük, hogy egy munkanappal az idén hosszabb volt a március és a munkakörülmények is kedvezőbben voltak, emlékezzünk vissza az egy évvel ezelőtti katasztrofális időjárásra, az országot megbénító hóviharokra, a ,,Segítünk! Ne hagyja el gépjárművét!" - kezdetű belügyminisztériumi vész-SMS-ekre.

autóipar
Az építőipar a most zárult uniós költségvetési évben még fel nem használt támogatások gyorsított ütemű lehívásából táplálkozott, s ez az elsősorban az útépítésekben, infrastrukturális fejlesztésekben, valamint az áprilisi választások közeledtével felpörgetett kivitelezési munkákban öltött testet. (A stadionavatók pozitív hatását majd a második negyedéves GDP-adatban kell keresni.). Az építkezési dömping a lakáspiacot is érintette, az első negyedévben 51 százalékkal több átadott lakás is jelezte, hogy elmozdult a tavaly elért évszázados mélypontjáról a szektor. Balatoni András, az ING vezető elemzője szerint dacára annak, hogy az ágazat szerény, három százalékos súlyarányt képez a hazai GDP-ben, annak növekedéséhez mégis 0,8 százalékponttal járulhatott hozzá az első negyedévben.
A jóval nagyobb súlyú ipar - ha lehet - rátett még egy lapáttal: márciusban már 10,6 százalékkal nőtt az egy évvel korábbihoz képest a kibocsátása (amiben a plusz egy munkanap is erősen közrejátszott). Az euróövezeti megrendelések növekedésének, az exportra termelő autóiparnak és beszállítóinak köszönhetően az ágazat a gazdaság húzóereje marad, még ha lendülete az év második felére törvényszerűen alábbhagy majd, éves szinten 6 százalék körüli többletet produkálhat az elemzők szerint. Hozzájárulása az első negyedéves növekedésben pedig Balatoni András szerint akár 1,7 százalékos is lehetett. Az ipar-építőipar együttese a GDP-növekményből 2,5 százalékpontnyit tehetett ki Balatoni András előzetes kalkulációi alapján. Ez az alap, ettől felfelé jön a ráadás, amit a legnagyobb súllyal latba eső szolgáltatások adnak.
A rendkívül sokrétű ágazat szintén pozitívan járulhatott hozzá a GDP növekedéséhez, ennek mértéke azonban kérdéses. Összetevői közül vélhetően az ingatlanügyek és a pénzügyi szolgáltatások is kikerültek az őket eddig jellemző negatív zónából, míg a vendéglátás és szálláshely-szolgáltatás soron masszív többlettel találkozhatunk, még akkor is, ha márciusban itt csekély visszaesést mutatott ki a KSH az áprilisra ,,áttolt" húsvét miatt. S ha a SZÉP-kártyákon beragadt milliárdokat is elköltik tulajdonosaik, mielőtt törlik a fel nem használt régi egyenleget, akkor igazán nagy reményekkel kecsegtet az ágazat. A legszebb számokat viszont a raktározás-logisztika páros hozhatja, hiszen az ipar által megtermelt javak szállítása komoly pluszfeladatot, ezzel együtt sokkal magasabb bevételt jelent számára.
A már említett mezőgazdaság maradt a sötét ló, ez mozdíthatja el negatív irányban a növekedési mutatót. Bár az időjárás eddig kegyes volt a gazdálkodók számára, az teljességgel kizárt, hogy az ágazat most megismételhette a negyedik negyedévben produkált 22,2 százalékos növekedését. Az agrárium előtt az a teljesíthető cél lebeg, hogy megismételje a tavalyi idény teljesítményét.
A GDP felhasználási oldalán a háztartások fogyasztása körül sokasodnak a kérdőjelek, mert a kiskereskedelmi forgalomban a dohánytermékeknek új módszertannal történt beszámítása miatt tapasztalt kiugró, 8 százalék feletti bővüléssel szemben meglehetősen szkeptikusan az elemzők. Magyarán: nem hisznek a szemüknek, illetve a Nemzeti Dohánykereskedelmi Nonprofit Zrt. szolgáltatta torzító adatoknak. A beruházások már a negyedik negyedévben két számjegyű gyorsulást mutattak az uniós támogatások rohamtempóban történt lehívása kapcsán, s ez a lendület az első negyedévet is jellemezte, elég a márciusi, választások előtti átadási-avatási dömpingre emlékezni, amikor is jószerével kifogyott a boltokból a nemzeti színű szalag, és a köszörűsöknek éjt nappallá téve kellett élezniük az ollót. A nettó export hozzájárulása a növekedéshez garantálható, elég a feldolgozóipari statisztikát felütni ehhez.
Mindent egybevetve a magyar gazdaság az idén minden bizonnyal hozza azt, amit elvár tőle a kormány: a külső konjunktúrára, az erősödő exportra és az uniós pénzekre alapozó egyszeri, 2,3 százalékos növekedést (vagy annál is magasabbat), amit jövőre nem tud majd megismételni, annál az egyszerű oknál fogva, hogy az uniós források az új költségvetési ciklus indultával törvényszerűen elapadnak. Emiatt persze legkevésbé Brüsszel hibáztatható, de a bűnbaknak ezután is kiválóan megteszi. Fontos lenne, hogy a jegybank növekedési hitelprogramja se a kiadási, hanem a költségvetés bevételi oldalát erősítse, de legalább olyan mértékben, amit a hatmilliárd forintos marketingbüdzséből finanszírozott, idiotizmusba hajló tévéreklámok (pék, zöldséges, fuvarozó) sugallnak. A kormány által a belső fogyasztás élénkülésére alapozott növekedési modell sikerére pedig nem kötnek fogadást, a tisztesség és a múlt ismerete legalábbis ezt kívánja meg.
(NOL)
Bal-Rad komm: Ugyanakkor viszont a “csodás döbrögista gazdasági számmisztika" eredménye a mindennapok során nem különösebben érezhető. Legalábbis Banditisztán lakosságának a fel-úgy ötmilliónyi ember-ugyan szájtátva bámulja a csodastadionokat meg az új metrot, de...
Áprilisban, amikor éves szinten átlagban 0,1 százalékkal csökkent az infláció, a legszegényebbek 0,5 százalékos növekedést érzékelhettek. Tavaly az átlagos 1,7 százalékos árszínvonal-növekedés mellett pedig plusz 2,2 százalék jelentkezett náluk.

Márpedig ezt az ötmilliónyi embert nem igazán tudják feldobni a csodás kimutatások! Persze a papir mindent elbir.

http://balrad.wordpress.com/2014/05/15/banditisztan-szaarnyal/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A patkány és a medve esete
  2014-05-15 19:28:54, csütörtök
 
  A patkány és a medve esete

Posted on 2014/05/15 Szerző: Admin


Ukrajna kész megfizetni az Oroszországgal szembeni, csaknem 4 milliárd dolláros gázadósságát május végéig, ha Moszkva visszaállítja az április 1-je előtt alkalmazott gázárat.
Oroszország áprilistól jelentősen emelte az Ukrajnának szánt földgáz árát, ezer köbméterenként 268,5 dollárról 485 dollárra, miközben az európai országok átlagosan 370-380 dollárért kapják az energiahordozót.
Igor Digyenko ukrán energiaügyi miniszterhelyettes csütörtökön azt mondta, hogy “Kijev május végéig mintegy 4 milliárd dollárt utal át, ha ismét 268,5 dollár lesz a gázár, azaz amiről az utolsó megállapodás is szólt a Gazprom és az ukrán Naftogaz között". Az ukrán miniszterhelyettes elmondta azt is, hogy a Naftogaz mintegy 300 millió dollárt fizetett ki a januárban és részben februárban importált orosz fölgáz után.
Oroszország a hét elején jelentette be, hogy júniusban már csak azután szállít földgázt Ukrajnának, ha az előre rendezi gázszámláját. Dmitrij Medvegyev orosz miniszterelnök közölte: ha az összeg június 3-án délelőtt 10 óráig nem érkezik meg, akkor leállítják a gázszállításokat.
(napigazdasag.hu)
Bal-Rad komm: Ez ám a nem semmi! Amúgy “kijeviesen"! Megadjuk a tartozást-de fele annyiért adjátok el nekünk a portékát! Amúgy meg legszivesebben azonnal eldarabolnánk a nyakatokat, úgyhogy legyetek szivesek idetartani!
Valószinűsithető, hogy Oroszországot nem fogja “földhöz vágni" ha kijev nem fizeti meg azt a négy milliárd dolláros adósságát!
De ha Oroszország elzárja a gázcsapokat-az Kijevnek fog fájni! De nagyon!
Mindez viszont jelzés értékű! A kijevi zsidrákhorda pofátlansága egészen elképesztő!
Valami olyasmihez fogható, amikor a patkány azt követeli a medvétől, hogy az rendszeresen hordjon neki ingyen ennivalót, hogy nagyra nőhessen, és végezhessen a medvével. És azzal vigasztalja a medvét, hogy ha már majd végzett vele, akkor már úgysem kell őt etetnie!
Amikor pedig a medve jól s...be rúgja, siránkozik, hogy az milyen fukar!

http://balrad.wordpress.com/2014/05/15/a-patkany-es-a-medve-esete/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Mindenki csak félreérti Orbán Viktort!
  2014-05-15 19:23:44, csütörtök
 
 
Mindenki csak félreérti Orbán Viktort!
2014.05.15. 17:13

A világ még nem készült fel tündérország pocakos focihuszárnak magasan szárnyaló, turulmadaras, kétharmados, stadionalapú jobban teljesítésére. Az a kétmillió rezsicsökkentési örömtáncot járó, trafikban vásárló, nem magánnyugdíjas, nemzeti egységes választó ért minden autonómiával kapcsolatos értekezést, és ezért béke menetelni is kész, ha ezt a lengyel barátok, vagy az ukrán szomszédok nem tudják felfogni. Hogy jön a világ közvéleménye ahhoz, egyáltalán kétségbe vonja annak a szavát, aki az Európai Néppárt vezetője szerint még nem hazudott az országa népének, hanem gondos okfejtéssel terelgeti őket a havi negyvenhétezerből megalapozott gazdasági növekedés államadósság csökkenésén.

Orbán Viktor még egyetlen kijelentése vélt tévedését sem volt hajlandó személyesen megvédeni, esetleg bármilyen értelmezési magyarázatot adni rá. Erre mindig fel tudja használni az általa irányított állami gépezet, vagy minisztérium talpnyalóit, neki nagy bátorság kellene ahhoz ezt megtegye, azzal pedig elég gyéren rendelkezik. Általában az a vége a dolognak, a magyaroknak és magának tiszteletet követelő újraválasztott kétharmados mindig jól mondta el azt amiről beszélt, a többi az csak a megértésen múlik. És pont, nincs tovább vita. Törvényesíti is a kijelentését, ha kell az alaptörvénybe is beírja, de arra képtelen a nemzet egykori KISZ-titkári tisztviselője beismerjen bármekkora baklövést. Az pedig végképp elképzelhetetlen, a személyes döntésén változtasson, abból engedjen. De az sem valószínű, bármilyen cselekedetéről ami a társadalomra, vagy az országra is kihatással van, bárkivel is konzultáljon, vagy meghallgasson egyáltalán bármilyen más véleményt is.

Ha mégis előfordul a nemzetközi közvéleményben olyan reakció, ami nem érti a miniszterelnök szavainak jelentését, vagy annak más értelmet ad a saját szemszögéből, az sokszor szabadságharcra ad okot a nemzet gyorsnaszádját vezető, kokit és sallert osztogató volt komcsijának. Innen ez támadás a nemzeti szuverenitás, és a törvényesen megválasztott kormány ellen. Pedig csak arról van szó, ne beszéljen már senki nagy baromságokat, vagy ne tegye lehetővé baltás gyilkosok szabadon engedését. Lehet törvényes az ilyen tette, de morálisan nagyon kifogásolható, etikailag teljesen elfogadhatatlan. Az nem lehet szempont, valaki az ilyen szabadon engedést busásan megfizeti Orbán Viktor vezette országnak, ahol ezzel nagyon sokan nem is értenek egyet. Ez végül is soha sincs beismerve, de Orbán Viktor akkor is csak a hozzájárulását adta a gyilkos elengedéséhez, utána mindig más állt a nyilvánosság elé, és próbálta eladni az eladhatatlant.

Az utóbbi hazai feléje lejtő pályán megszerzett győzelme azonban kicsit még jobban elhomályosította amúgy is elborult elméjét a kertje végében stadionnal rendelkezőnek. Azóta világpolitikai tényezőnek gondolja magát, hiszen egyedül neki sikerült a demokrácia látszatával szinte korlátlan hatalmat megszerezni egy ország felett. Lehetne arról beszélni ezt milyen trükkökkel, és milyen módszerrel tette. Azt azonban nem lehet kétségbe vonni, minden szabályos, minden megfelel az általa hozott törvényeknek. És ezek az ország törvényei, amit a parlamentje hozott, és nem lehet vitatni az ottani módszereket sem, legfeljebb nem egyetérteni vele. De a változtatás lehetősége most egy időre elúszott, attól függetlenül, hogy ebben elég sok csalás és hazudozás volt benne.

Ettől a győzelemtől, amihez a határon túl élő, általa állampolgárságot kapott választóknak is elég nagy mértékben köszönhet, arra gondol tündérország kormányzója, neki is van beleszólása az ő életükbe. Méghozzá abban a formában, szinte követeli attól az országtól azokat a jogokat ami szerinte jár nekik, ahol a nem honi állampolgárai élnek a nemzeti egységnek. Sajátos felfogás ez egy olyan mélységesen buta elmétől, amelyik úgy gondolkozik a külhoni szavazatról, ha az következmények nélkül eldöntheti az itthoni adókat , béreket, nem megszorításokat, akkor neki is bele kell szólni, a hazájában hogy bánjanak vele. Végül is az Orbán Viktor számára sincs ennek következménye, és nagyon jól hangzik, mikor megvédeni látszik azt, aki lehet ebből nem is kér. Ha meg nem sikerül, legfeljebb gyáván bekussol, majd más megmagyarázza. Ezen az alapon nyugodtan kérhetné Orbán Viktor a Nagy-Britanniában dolgozó magyarok nevében a brit miniszterelnöktől, az ott dolgozó magyaroknak fonjanak a házuk köré kolbászból kerítést, mert tündérországban bizony ilyen körülmények között dolgoznak a munkavállalók. És örüljön a szigetország, hogy két hazai stadionépítés között annyi magyar segíti a gaz kapitalista fejlődésüket. Hiszen itthon minden egyre jobban teljesít. Hazai viszonylatban már csak egy lépés választja el a gátlástalan kormánykommunikációt, ilyen magyarázatot adjanak a nagyszámú külföldön dolgozók létszámára.

Meg is lehet érteni, milyen nehéz ilyen körülmények között Orbán Viktornak egy országot irányítani. Annyi még itt az ellopni való, amit gazdasági növekedésnek kell beállítani. Van még olyan terület a gazdaságban, ami még nem tartozik a kormánypárt haveri érdekeltségébe, ezeket még át kell oda játszani. Az uniós pénzeket sem szabad csak úgy fejlesztésre felhasználni, a kormányközeli érdekeltségeknek abból is meg kell kapni a megfelelő százalékot a saját hasznukra. Kell még építeni pár történelem hamisító emlékművet, kell néhány Horthy szobor, és utca is. Meg kell határozni a világpolitika irányát is, ehhez példát kell adni egy atomerőművel. Tovább kell csökkenteni a rezsit, a választó ezt szopja be a legjobban, a munkabér alacsony volta, meg a munkahelyek száma, ahol lehetne jól keresni, mert piaci alapon működnek, az nem érdekli. Tovább kell folytatni az érzelmi politizálást, és rettegni attól, egyszer a választó felfogja, nagyon át lett vágva a feje, sokkal többet fizetett azért azzal amit elvettek tőle, mint amit kapott érte cserébe. És nem is az volt ezért a hibás, akiről azt állította Orbán Viktor minden igyekezete. Akkora már kell legyen egy hely, ahova el lehet bújni, és az sem baj, ha annak a stadionja köré egy megélhetés is párosul. Ezt nehéz megérteni?


http://banditapolitika.blog.hu/2014/05/15/mindenki_csak_felreerti_orban_viktort
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Biszku csontujja
  2014-05-15 19:14:56, csütörtök
 
  Biszku csontujja
2014.05.13. 22:44


http://index.indavideo.hu/video/Ot_ev_hat_honap_Biszkunak

házi őrizet lesz. a kora miatt, meg hogy beteg ez az áldott jó ember - mondanák a fideszben meg az mszp-ben. és mondják is majd. nem vonul be a börtönbe rablánccal a kezén, lefogadom, felfüggesztett másod-, harmad-, negyedfokon, Kúrián, mi kell még? straszburgig elmegy a vén gyilkos, öröm lesz nézni a hagyó-hunvald-féle kártérítést.

nesze semmi, látszatpör. bezzeg az első orbán-kormány nem foglalkozott akkor vele, bárcsak orbán tudta volna! (a ti hibátok! nem mondtátok neki!) miért nem figyelmeztette az apja? pedig olyan jól informált A Párton belüli dolgokban.



még szerencse hogy Skrabskiék megcsinálták a biszku-filmet. lett is büntetés, ha volt bűn - a médiában. Skrabskiék (Skrabski anyja: Kopp Mária, itt a fidesz választási kampányában) nehogy aztán orbánék vagyonosodását, meg beszervezését vegyék elő, vitéziné erdős péterrel, meg stumpfval, csányival, simicska és bencsik elvtárssal; csintalan, martonyi, rogán, dajcs, bölcskei gusztáv, pozsgai, és az összes többi.

meg nem tudnám nézni, ahogy a kígyó a saját farkába harap, eltakarnám a szemem bizisten.
ha igazi szuverén kormányunk lenne, az mszp meg sem születhetett volna sohasem. vagy azóta betiltotta volna a tagjait, és a pártvagyonát elkobozta volna, a gazdaságból, rendőrségből és főként a bíróságból kizavarta volna a komcsikat, ez nem történt meg, és nem is fog megtörténni.

kommunista kutyából nem lesz nemzeti szalonna, sohasem.


http://kkbk.blog.hu/2014/05/13/biszku_csontujja
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Orbán és a cetlik
  2014-05-15 19:05:48, csütörtök
 
  Orbán és a cetlik

2014. május 13., kedd 18:30

Méltatlanul kevés figyelmet kapott az a jelenet, ahogyan a Sándor-palotában, pár perccel az Ádertől kapott kormányalakítási megbízás után, Orbán belenézett a papírjaiba, és felsorolta, szerinte miket mondott az államfővé öltöztetett fideszes cimbijének.

- Először is, határozott igennel feleltem a felkérésre - mondta, és azt a lelkes sajtóbrigádok mindjárt át is vették. Iskolás korából mindenki emlékszik arra, hogy a tornasor végén álldogálva, ha a nevünket halljuk, határozott igennel kell felelni. A jelenet ismerős, emberi, köszönjük.

Orbán azonban mást is látott még a cédulkáin: szerinte azt is elmondta Ádernek, hogy nagy megtiszteltetésnek tekinti, hogy ,,a magyar emberek" harmadszor is megbízták azzal, hogy négy évre viselje a kormányzás felelősségét.

Ja, és még valamit mondtam ám - vette észre Viktor a papírlap alján a kampányfőnök lábjegyzetét: szerinte azzal bízták meg, hogy Brüsszelben érje el végre, hogy tiszteletet kapjanak a magyarok.

Nos, hadd legyenek kétségeink, valóban elhangzott-e mindez Áder és Orbán aznap reggeli találkozóján. A Fidesz-család két velejéig cinikus főemberéről van szó, bűnös politikai vállalkozásuk társtetteseiről. Az idézett szövegekről ők is pontosan tudják, mennyit érnek.

Sokkal életszagúbb, hogy régi cinkosokként összeröhögtek, és mielőtt a kamerák elé álltak volna a nép számára kieszelt ,,üzenetekkel", a bandatagok további összetartásáról biztosították egymást.

Valahogy így: B....meg, megcsináltuk! Ezek már soha nem szabadulnak meg tőlünk. Még hogy négy év - ha-ha-ha.

Áder az Országgyűlés alakuló ülésén a maga utánozhatatlan stílusában fokozta is a cinizmust: megállapította, hogy most zárult le a rendszerváltozás - vagyis a fideszes rabló területfoglalás, és a haza tőlük különböző felének levegőként kezelése lesz az új rezsim az idők végezetéig. A ,,szimbolikus árnyékbokszolások befejezését" is sürgette - lefordítanánk: ha gyalázatos emlékművekkel alázzuk meg az úri osztály hazaárulásának hajdani áldozatait, azt mindenki szíveskedjen kussban tűrni. Mondott még egy érdekeset: az Országgyűlésbe bejutott politikai erők, bár ellenfelek, ,,ne legyenek a haza ellenségei". Ez a nehezen megfejthető mondat, azon kívül, hogy így, a levegőbe belepukkantva, felesküdött képviselőknek címzett figyelmeztetésként felháborító, érdekesen rímel Áder valódi főnökének ,,a haza nem lehet ellenségben" mondatára, az Orbán-rezsim egyik legfontosabb eredendő bűnére. Egyfajta kádárias konszolidációs lépés lehet Áder részéről az idézett mondat: olyasmit üzen, hogy ha nem leszel hazaáruló, jóban lehetünk - persze, azt, hogy ki a hazaáruló, mindig a kétharmad dönti el.

Szép, új világ.

http://egyenlito.blog.hu/2014/05/13/orban_es_a_cetlik
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ma történt, nem árt tudni. Ennek is mi isszuk meg a levét...
  2014-05-15 19:04:20, csütörtök
 
  Ma történt, nem árt tudni. Ennek is mi isszuk meg a levét...
2014.05.14



Az Államadósság Kezelő Központ ma hatalmas arányú államkötvény-visszavásárlását hajtott végre, ráadásul az a Templeton Alapkezelő vásároltatta vissza az állammal a birtokában lévő magyar államkötvényeket - jóval azok lejárta előtt - amely a kormány elsődleges külföldi pénzelője.

Ha a Templeton menekíti a pénzét az országból, akkor az hamarosan bennünket is érintő, komoly hatásokkal jár, mert ha az USA a pénzcsapok elzárásával üzen, akkor a magyar kormány gazdasági, politikai mozgásterének csökkentésére is törekszik. Az meg általában megszorításokat jelent.

A Templeton kivonulása lavinát indíthat el, és olyan forgatókönyv is szóba jöhet, amely vagy Magyarország fizetésképtelenségével fenyeget, vagy nagymértékű hitelfelvételbe hajszolja a kormányt. Ha jók a sejtéseim, - tisztán politikai nyomásgyakorlásból - a hitelminősítő intézetek hamarosan alacsonyabb besorolásba tolják Magyarországot, a tőke pedig menekülőre fogja. Mindez akkor, amikor az EU-s kifizetések is befagytak... Ha nem változik a helyzet a gazdaság leáll, és nem ha nem lesz miből fizetni az államadósságot, akkor tényleg államcsőd szaga lesz a történetnek.

Egyértelmű hogy az Ukrán események hatásai nagyban befolyásolják az eseményeket, hiszen amint látjuk, a konfliktust felvállaló nyugati nagyhatalmak most szedik ráncba a periféria államokat céljaik elérése érdekében, már csak azért is, mert javában áll a bál. Német titkosszolgálati jelentésekből tudjuk, hogy több mint 400 amerikai és pár ezer orosz katona (elnézést szerződött alkalmazott) és még ki tudja kicsoda aprítja egymást a válságövezetben. Az CIA által támogatott Academi (korábban Blackwater zsoldoscég) katonái - az ukrán különleges alakulatok egyenruhájában - az orosz belügyminisztérium által támogatott, - és orosz felszerelést használó - Vnyevedomsztvenaia Ohrana (VO) emberei ellen csatáznak ebben a pillanatban is.

Számos ok miatt - most ne részletezzük - a nyugatiak Magyarországot igen gyenge láncszemnek tartják az Oroszország elleni koalícióban, és ezért a konfliktus kitörése előtt általuk bevált módon - "rendbe teszik" . A Templeton mai lépése a gazdasági nyomásgyakorlás kategóriába tartozhat. Összességében a jelek azt mutatják, hogy az Ukrán konfliktus kiszélesedésére lehet számítani, ami biztos: már most egy hosszúra nyúló világkonfliktus frontvonalába kerültünk, ha élesben kitör a vihar, hídország szerepünk jó időre leértékelődik.

Az USA stratégiáját képviselő pénzügyi befektetőknek a mai lépéssel alighanem az a célja, hogy az országot még jobban a nyugati befolyási övezethez préselje, mivel ha kiviszik a pénzt, a hiányt csak új hitelekkel lehet kiigazítani. A nyugatnak az most a lényeg, hogy Magyarország nekik legyen eladósodva, ne keletnek. Magyarország érdekeit meg kell védeni, a magyar politikai elit ismét bizonyíthat mennyire képes felnőni a helyzethez, mert ha most is "eltaktikázzák" magukat, hamarosan állhatunk sorba ingyen levesért.

Tatár J.

forrás: tatarjozsef.bloglap.hu

http://tatarjozsef.bloglap.hu/cikkek/ma-tortent-nem-art-tudni-ennek-is-mi-isszuk- meg-a-levet-55099/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
E.On-államosítás: újabb pert nyert az atlatszo.hu
  2014-05-15 18:32:05, csütörtök
 
  2014-05-14

E.On-államosítás: újabb pert nyert az atlatszo.hu


A Magyar Nemzeti Vagyonügynökségnek (MNV) ki kell adnia az E.On-vásárlásokkal kapcsolatos dokumentumokat az atlatszo.hu-nak - így döntött a Kúria. A dokumentumokból végre kiderülhet, mi alapján döntöttek 350 milliárd forint sorsáról. A Kúria szerint a korábban eljáró bíróságok nem sértettek eljárási szabályt és az alperes MNV nem bizonyította, hogy az üzleti titokként, vagy a döntés megalapozását szolgáló adatkénti megtagadás jogszerű lenne, ezért az MNV-nek ki kell adnia a kért dokumentumokat.

Az E.On gáznagykereskedő- és gáztároló és szolgáltató cégének több százmilliárdos államosításával kapcsolatos kormányzati megfontolásokat firtató adatigénylés ügyében még 2013 februárjában pereltük be az MNV-t. Az E.On földgáz-nagykereskedő társaságának és földgáztározóinak megvásárlása nagy vihart kavart: egyes pletykák szerint a vagyonértékelésben szereplő piaci ár többszöröséért készült az állami tulajdonú Magyar Villamos Művek (MVM) megvásárolni ezeket a társaságokat.

Az MVM 2013. január 31-i közgyűlésén kapott először felhatalmazást a menedzsment a szerződés aláírására. Mivel az MVM majdnem 100 százalékban állami tulajdonban áll, ehhez a közgyűlési döntéshez az MNV igazgatósága adott ki mandátumot. Szerettük volna megtudni, milyen mandátumot adott az MNV, ezt milyen megfontolások alapján tette - és különösen, alátámasztotta-e vagyonértékelés a jelentős, akár 350 milliárdos állami kiadást jelentő ügyletet. A Kimittud rendszeren ezért adatigényléssel fordultunk a Vagyonkezelőhöz, kérve a közgyűlésre szóló mandátumot tartalmazó előterjesztést és annak mellékleteit.

Az MNV megtagadta az adatigénylés teljesítését (PDF), mert szerinte ezek döntés megalapozását szolgáló, tíz évig nem nyilvános adatok. Mivel a közgyűlést már megtartották, vagyis a döntés már megszületett, szerintünk az MNV nem titkolhatja el, hogy milyen szempontok szerint hozott döntést 350 milliárd forintról. A közpénzekkel való felelős gazdálkodás érdekében ezek az információk nem zárhatóak el a nyilvánosság elől, ezért bírósághoz fordultunk. 2013. májusban a bíróság már az első fokú ítéletében nekünk adott igazat és arra kötelezte az MNV-t, hogy adja ki a kért dokumentumokat.


http://blog.atlatszo.hu/2014/05/14/e-on-allamositas-ujabb-pert-nyert-az-atlatszo- hu/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Békeidőben elkezdik a hadkötelesek összeírását
  2014-05-15 18:17:43, csütörtök
 
  Békeidőben elkezdik a hadkötelesek összeírását

2013. április 24., szerda, 21:48 • Utolsó frissítés: 2013. április 24., szerda, 21:49
Szerző: MTI



Júliustól külön törvény biztosíthatja a honvédségi nyilvántartások védelmét. A kormány honlapján szerdán közzétett jogszabálytervezet rögzíti a Magyar Honvédség toborzó-, személyügyi, fegyelmi, érdekvédelmi szolgálaton kívüliekre vonatkozó és pénzügyi nyilvántartásainak tartalmát, kezelésük módját, és meghatározzák azt is, hogy a hadkötelesek összeírását, egészségügyi alkalmassági vizsgálatát már békeidőben meg kell kezdeni.

A honvédségi adatkezelésről, az egyes honvédelmi kötelezettségek teljesítésével kapcsolatos katonai igazgatási feladatokról szóló törvénytervezet "Magyarország függetlenségének, területi épségének, nemzetközi szerződésekben rögzített határainak, lakosságának és anyagi javainak védelme, a Magyar Honvédség adatkezelésébe tartozó személyes adatok védelmének biztosítása érdekében" alkották. A honvédség központi irattározásra kijelölt szervezetét, annak feladat- és hatásköreit, a katonai szolgálattal összefüggő hatósági bizonyítvány kiadásának szabályait a kormány rendeletben állapítja majd meg.

A hadkötelezettség bevezetésének biztosítása céljából a kiképzett tartalékosokról és potenciális hadkötelesekről már béke idején, valamint a hadkötelezettség bevezetését követően a hadkötelesekről - a magyarországi lakóhellyel rendelkező magyar állampolgárságú férfiakról - a katonai szolgálatra történő behívás előkészítése és végrehajtása céljából hadköteles nyilvántartást kell vezetni - rögzíti a tervezet.

A honvédség katonai igazgatási és központi adatfeldolgozó szervezete a potenciális hadkötelest, valamint a hadkötelest abban az évben, amelyben a 18. életévét betölti, hadköteles nyilvántartásba veszi. A hadkötelesek behívhatósági korhatára: a Magyar Honvédségnél hivatásos, szerződéses vagy önkéntes tartalékos katonai szolgálatot teljesítettek esetén a katonai szolgálat felső korhatára, más hadkötelesek és a potenciális hadkötelesek esetén annak az évnek az utolsó éve, amelyben 40. életévét betölti.

A tervezet azt is rögzíti, hogy a behívhatósági korhatárt be nem töltött kiképzett tartalékosok és potenciális hadkötelesek előzetes egészségi alkalmasságát, valamint a katonai szolgálatra tervezhető hadkötelesek előzetes egészségi alkalmasságát a sorozás előkészítése érdekében a sorozó szakfőorvos már béke idején megállapítja. A vizsgálat alapján a hadköteleseket három kategóriába sorolhatják be: sorozásra tervezhető, katonai szolgálatra várhatóan alkalmatlan, sorozás alól mentes. Sorozás alóli mentesítés kap az, aki mozgásképtelen, önmaga ellátására képtelen, szellemi fogyatékossága vagy elmebetegsége miatt magatehetetlen, siket, néma vagy siketnéma, nagyothalló vagy beszédfogyatékos, vak vagy egyik szeme hiányzik, illetve az, akinek bármelyik végtagja teljesen működésképtelen vagy hiányzik. A kormány honlapjára szerdán felkerült tervezethez csütörtökig várják a véleményeket. A törvényben rögzített rendelkezések többsége idén júliusban lépne hatályba.

http://hvg.hu/itthon/20130424_Bekeidoben_elkezdik_a_hadkotelesek_osszei
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ukrán válság - Hatéves csúcson Putyin népszerűsége Oroszorsz
  2014-05-15 18:13:49, csütörtök
 
  Ukrán válság - Hatéves csúcson Putyin népszerűsége Oroszországban
2014. május 15. 18:09
Hunhír.info

Vlagyimir Putyin népszerűsége hatéves csúcsot ért el Oroszországban - közölte csütörtökön a Ria Novosztyi orosz hírügynökség.

Az Oroszországi Társadalmi Véleménykutató Központ (VCIOM) legfrissebb felmérése szerint a megkérdezettek 85,9 százaléka elégedett az orosz elnök tevékenységével. Ez a mérték meghaladja a hat évvel ezelőtti, 82,2 százalékos népszerűségi mutatót.

Putyin népszerűsége már öt hónapja növekszik folyamatosan, az utóbbi egy hónapban 3,7 százalékkal, az év eleje óta pedig több mint harmadával nőtt.

A kutatók az elnök magas támogatottságára is rákérdeztek: a válaszolók 52 százalékánál az ukrajnai válsághelyzet szerepel az első helyen, 34 százalék a május 9-i győzelem napi ünnepségre hivatkozott Putyin támogatásának indoklásakor.

A kormányzó Egységes Oroszország párt népszerűsége is hatéves csúcsot ért el, támogatottsága a januári 41,7 százalékról május elejére 60,4 százalékra emelkedett.

A felmérést május 10-11-én végezték negyvenkét oroszországi régióban ezerhatszáz ember megkérdezésével.

http://hunhir.info/index.php?pid=hirek&id=75149
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 18 
2014.04 2014. Május 2014.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 399 db bejegyzés
e év: 6200 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 370
  • e Hét: 10637
  • e Hónap: 21748
  • e Év: 175244
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.