Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 27 
Mi a tetves életnek kell még ahhoz történnie, hogy ezt az em
  2016-06-27 17:23:50, hétfő
 
 
Molnár Bálint 2016-06-27


Mi a tetves életnek kell még ahhoz történnie, hogy ezt az embert pórázon elvezessék?


MTI Fotó/Földi Imre MTI Fotó/Földi Imre

Az előbb olvastam egy több kilométeres hosszúságú, a szervilis alákérdezéstől izzadtság szagú interjút Kövér Lászlóval, ami elegendő volt ahhoz, hogy idegállapotba kerüljek és újra elővegyem Rogán Antalt. A bajszos házmesterrel készült - kizárólag kötélerős idegzetűeknek ajánlott - kórdokumentum címe: A politikában hosszú távon nem lehet hazudozni és erkölcstelenül viselkedni. Ha a cinizmus fájna, Kövér az egész bandájával együtt naphosszat óbégatna, úgyhogy beszéljünk megint egy kicsit a propaganda őszinte és erkölcsös miniszteréről.

Fontosnak érzem, hogy a Rogánnal összefüggő bűncselekmények gyanújával kapcsolatos közbeszédet ne hagyjuk egy pillanatra sem nyugodni, ugyanis kormánypárti közszereplővel kapcsolatban is ritka nagy disznóságokról van szó, amelyeket éppen megúszni készül az érintett.

Portik Tamás köztörvényes bűnöző vallomását követően (igen, a komplett magyar állampárttal szemben úgy vélem, hogy a hazudozás nem kizárólag leültetett bűnözők sajátja) úgy gondolom, megbocsáthatatlan lenne leszállni Rogánról és hagyni, hogy az ügy súlya halványuljon a köz tudatában. ITT, ITT és ITT is foglalkoztunk már vele. Hogy Juhász Péter egymagában teszi a dolgát és az Együtt társadalmi támogatottsága mekkora, az mindent elmond erről a búvalbaszott országról.

Rogánról újfent kiderült valami. A korábban a propagandaelvtárs által vezetett belvárosi önkormányzat áron alul értékesített ingatlanokat. A történetről beszámoló Népszabadságtól helyreigazítást kértek Rogánék, ám az ügyben a Kúria mondta ki a végszót: a lap állításai megalapozottak, a bűnszervezet-gyanús önkormányzat áron alul adott túl az ingatlanokon.

Konkrétan a Károly körút 22-24. alatti - összesen 1500 négyzetméteres - helyiségekről van szó, amiket több mint százmillió forint kedvezménnyel, 240 millió forintért adta el Rogán és bandája. Tették ezt úgy, hogy a szóban forgó ingatlanokon - különböző kezdvezmények és trükkök bevetésével - 159 ezer forintos négyezetméteráron adtak túl, miközben az idő tájt a kerület 380 ezer forintos négyzetméterekénti átlagárat határozott meg akkor abban az övezetben.

Az már csak apró, de annál sokatmondóbb kiegészítés: a vevő a Maráczy Endréhez, a Videoton akkori ügyvezetőjéhez köthető, frissen létrehozott L. V. L. S. H. Kft. volt. Rogánék önérzetes sértődése ellenére tény, hogy a 2011-ben adócsalás miatt elítélt Maráczy és köre az átlagos árnál nagyjából 28 millió forinttal olcsóbban jutott az ingatlanhoz.

Akkor most még egyszer megkérdezem: mi a tetves, büdös, kurv* életnek kell még ahhoz történnie, hogy ezt az embert pórázon elvezessék? Minek kell ahhoz történnie, hogy a gumicsizmás futballzseni ne röföghesse bele a nép pofájába a nemzeti imacsatornán, hogy nincs mit beszélnie Rogánnal a Portik-ügyről? Meddig lehet még ezzel a nemzeti-keresztény ragacsos mázzal körbeönteni ezt az országot ahhoz, hogy a nép szeretett fia ne engedje már meg magának, hogy azt nyilatkozza: ez a téma nem éri el azt a szintet, hogy egy miniszterelnök és egy miniszter szóba hozza egymás között. És hogy az ügyet nemhogy lezártnak tekinti, de meg sem nyitotta.

Milyen további gazemberségeknek kell napvilágra kerülniük ahhoz, hogy az ilyen közpénzt herdáló, bizonyítottan hűtlen kezeléssel megvádolható, léhűtő, velejükig romlott és korrupt seggfejek, mint Rogán eltakarodjanak a közéletből, ahelyett, hogy tisztességes polgármesteri munkájuk elismeréseképpen miniszteri széket kapjanak jutalmul? Még mindig nincs bűncselekmény gyanújára utaló körülmény, ugye? Még mindig nem találják a hűtlen kezeléshez vezető szálakat, ugye?

Polt, tőled kérdezem, figyelj! Áron alul eladni önkormányzati ingatlant nem bűncselekmény? A sikkasztás, hivatali visszaélés nem mond semmit ezzel kapcsolatban? Nem, nem arról van szó, hogy egy újsághír alapján kellene eljárást indítani, hanem egy bírósági ítélet alapján. Hogy nem csalás, nem ámítás, nem szocialista ingatlanbotrány, hanem az önkormányzati vagyonnal való üzérkedésről van szó. Bírósági ítélet van arról, amit önérzetes Tóni kikért magának, hogy hazugság. Amiért Juhász Péterrel szemben személyiségi jogi pert indított. Amiatt tudniillik, hogy bűnözőnek nevezte a keményen lopó parasztlegényt. Tehát, ha a kijelentés, ami ennek a minősítésnek az alapjául szolgált, igaz, akkor a következménye is igaz. Rogán bűnöző. Ez a közönséges bűnöző miért miniszter még mindig és miért nem börtöntöltelék?

Polt, Orbán! Mond valamit Hunvald György neve? Csak azért kérdezem, mert a VII. kerület egykori MSZP-s polgármestere pontosan ugyanilyen ügyért ült majdnem három évet előzetesben úgy, hogy ráadásul nem ő volt a főszereplő és az ingatlanokkal kapcsolatos csalás vádjában végül felmentették. A vád az volt, hogy a pénzügyi bizottság elnökével és egy hamis értékbecslést készítő ingatlanbecslő segítségével a polgármester és a képviselőtestület áron alul adott el önkormányzati ingatlanokat egy vállalkozónak. A vállalkozó később off-shore cégek közbeiktatásával jóval magasabb áron értékesítette tovább a házakat. Gondolom, így sem tűnik fel a hasonlóság.

Ha ezt az aprócska tényt és a Kúria nemrégiben hozott döntését is figyelembe vesszük még súlyosabb, hogy Orbán szerint nem éri el az ügy azt a szintet, hogy beszélni kelljen róla. Bűncselekmény hiányában sorra menti fel a bíróság a Fidesz meghurcolt ellenfeleit, miközben Rogánt nem szabad megzavarni ilyen apróságokkal, mert még a végén kihűl a homárlevese a g*cinek. Ez már megint az a szint, amikor nem lehet finomkodni veletek és keresgélni a cizellált szavakat. A magyar igazságszolgáltatás kimondta, hogy a belvárosi ingatlanpanama létezik és minden azzal kapcsolatos információ igaz. Ha még ezek után is rendben van, hogy a komplett Belvárost aprópénzért át lehet játszani bűnszervezetek kezére, ha rendben van, hogy a közvagyont ilyen aljas módon el lehet herdálni és a Kúria jogerős ítélete ellenére Rogánt még mindig nem vezetitek el pórázon, hanem miniszter lehet, akkor tényleg le lehet kapcsolni a villanyt ebben a kuplerájban.

De tudjátok mit? Én bízom a B variánsban. Hogy az ilyen kapzsi, telhetetlen maffiózóitok fogják a Fideszt kicsinálni és a szaros vödröt a fejetekbe húzni. Mert nem úszhatjátok meg, bármennyire is abban bíztok, hogy a magyarok birkák és az idők végezetéig birkák maradnak. Aztán mehettek a trágyadombra, ahova valók vagytok. Rogánostól.




http://kolozsvaros.com/2016/06/27/mi-a-tetves-eletnek-kell-meg-ahhoz-tortennie-ho gy-ezt-az-embert-porazon-elvezessek/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Már megint valaki...
  2016-06-27 16:57:39, hétfő
 
  Már megint valaki...

aki nekem fontos itt hagyja Magyarországot.
Leérettségiztem, nem is olyan könnyen, de megvan.
Süt a nap, alig hallható a falevelek lágy susogása, fekszem a pléden az illatos frissen nyírt füvön...hmmm... jól esik. Heverészek és nem gondolok semmire, csak arra, hogy itt most jó lenni.
Megszólal a telefon, elszállt a pillanat. Egy ismerősen csengő hang köszönt, a barátom Vili.
-Te Réka hol vagy most, beszélnünk kell.
- Itthon a kertben, miért mi történt?
- Ezt személyesen, inkább odamegyek
-Jó gyere! Útközben nem vennél valami kaját?
- Viszek itthonról valamit , ha éhes vagy.
Ismét eltöttyedve nyúltam végig a pokrócon és azon gondolkodtam, vajon mi lehet Vilinek ilyen fontos, hogy visszajön?! Hiszen alig két órája ment el.
Hamarosan megérkezett az én legkedvesebb barátom a kezében egy nagy tál illatos földieperrel.
Leült mellém és így szólt.
- Réka, képzeld ahogy hazaértem ma reggel tőled, ez a levél várt.
- Mi áll benne, honnan jött?
- Egy hajótársaságtól. Még a télen jelentkeztem egy hajóra dolgozni, de már el is felejtettem, most meg itt van ez. Azt írják, hogy mehetnék az egyik óceánjárójukra "szobalánynak"
-Hiszen ez szuper! -kiáltottam.
-Tényleg az, csak már 2 hét múlva indulni is kéne...nem ez a gond, hanem az, hogy 9 hónapig csak a hajón lennék.
-Ez miért baj? Tök jó, hogy nem kell állást keresned, úgy sincs.
-Réka, én még Pestig sem mentem el eddig egyedül, külföldön is csak egyszer jártam a szüleimmel, rendesen be vagyok rezelve, mindamellett, hogy valami rettentően szeretném is!
- Mitől parázol? Ez tényleg nagyon jó lehetőség nem csak dolgozni, de világot is láthatsz, mennyit fizetnek?
- Havi 1270 euro netto , költeni semmire sem kell, kaja meg szállás a hajón.
9 hónap, karácsonykor sem leszek itthon, csak jövőre tudok hazajönni, az bazi sok idő ám, heti 6 munkanap , napi 12 órában.Kihajtják a belem is. Hiába köt ki a hajó minden nap máshol, csak a pihenőnapon szállhatok ki,így nem sokat fogok látni. Ez egy luxushajó Réka... Genovából indul, Barcelona, Marseille, Szicília,Róma, talán még Mallorca...gyönyörű lehet ha utas vagy ezen a hajón. Én viszont dolgozni mennék, életemben még egy napot sem dolgoztam, 18 éves vagyok..itthon semmi esélyem sincs arra, hogy egyáltalán munkát találjak. Mit csináljak? Ha elmegyek, a barátaimat sem látom sokáig, a szüleimet és a húgomat sem , el sem tudom képzelni...másfelől mit tudok tenni?!
- Figyelj Vili! Ha engem kérdezel, először is adj egy epret...menj el, mi itt leszünk. Fogalmam sincs , hogy én mihez kezdek, közmunkásnak nem megyek, az biztos, egyetemre meg nincs miből.Dolgoznom kell, csak még nem tudom hogy hol és mit. Biztosan tudunk majd interneten keresztül beszélni .Én nem haboznék, milyen másik opciód van? Leginkább semmilyen...hát ez az.
- Londonban egy étteremben dolgozik a nagynéném, anya gyerekkori legjobb barátja Amerikában takarít házaknál, a szomszédunk Ausztriában van valami gyári melós, egy másik barátunk a családjával ment ki Svédországba, ők kórházban dolgoznak, én meg most lehet hogy egy hajón fogok...Pár éve nem gondoltam volna, hogy mire leérettségizünk menni kell ebből az országból, mert itt nincs munka, megélhetés. Képzeld anya azt mondta, hogy ha a húgom nagyobb lenne, Ő is jönne.
- Ez van, valamiből élni kell, ha nem itt, akkor máshol. 9 hónap alatt összegyűjthetsz tízezer eurót, aztán meglátod, hogyan tovább. Lehet, hogy én addig itthon fogok tengődni...ha tehetném, én is mennék veled, a szüleim nem tudnak eltartani, alig várták, hogy leérettségizzek, most meg itt vagyok a nyakukon, nem is tudom ,hogy mi lesz , de te menj.



http://tarkamese.blog.hu/2016/06/27/mar_megint_valaki?utm_source=bloghu_megosztas &utm_medium=facebook_share&utm_campaign=blhshare
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
HVG: "Pert nyert a Népszabadság: Rogánék áron alul adtak el
  2016-06-27 16:56:30, hétfő
 
  HVG: "Pert nyert a Népszabadság: Rogánék áron alul adtak el ingatlanokat

A Kúria a Népszabadságnak adott igazat a belvárosi önkormányzat által indított perben, így már biztos, hogy Rogán Antal polgármestersége idején áron alul adtak el Károly körúti ingatlanokat."

Tóni, szorul a hurok! Mégis csak a Portiknak lehet igaza?
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Egy igazi geci gyönyörű tervei
  2016-06-27 16:48:53, hétfő
 
 
Egy igazi geci gyönyörű tervei

Forrás: mandiner.hu Forrás: mandiner.hu

Arról már beszéltem, hogy mi történne, ha én egy geci lennék. Arról még nem, hogy mi van most, amikor tényleg geci vagyok. Vérgeci.

Nem is én kezdtem el a folytatást, hanem egy olvasó. Nem kértem engedélyt a neve publikálására, ezért anonim módon tolom be a gondaltébresztő sorokat.

,,...hatalomban addig harcolnék az EU ellen, amíg mindenki megutálja, közben lopnék tőle, amennyit csak lehet, valutára váltanám és külföldön tárolnám a pénzem, majd ha az EU nem tejel többé, akkor kiléptetném az országot egy népszavazással, ami tönkretenné a gazdaságot, többek között 1000%-os inflációt és 50%-os munkanélküliséget, valamint tömeges elszegényedést és ingatlan-elértéktelenedést okozna, majd megszázszoroznám a már tetemes vagyonkámat azzal, hogy visszaváltanám apránként forintra, és fillérekért felvásárolnám a tönkrement középosztály ingatlanjait... Ez egy igazi geci terve!"

Így bizony.

Ha én egy vérgeci lennék:

Hazudnék, mint a vízfolyás. Minden nap. Nem törődnék azzal, hogy nyilvánvaló hazugság, mert tudnám, hogy csak elég sokszor kell ismételni és sokan igazságként fogják elfogadni.
Fanatizálnám a híveket. Elhitetném, hogy veszélyben vannak és csak én menthetem meg őket a pusztulástól.
Kifizetőpontokat építenék ki. A túlárazott beruházásokból így szívnám le a pénzt.
Vigyáznék arra, hogy csak azok a barátaim nyerjenek pályázatokat, akik aztán túlárazzák és a pénz jókora részét visszacsorgatják nekem.
Mindent központosítanék. Az irányítás alá vont iskolák, kórházak gazdálkodása nem átlátható. A hülye alattvalóknak azt hazudnám, hogy így nekik olcsóbb, pedig nem. Sokkal több pénzt öntenék bele, csak a jelentős részét ki is csatornáznám baráti cégeken keresztül.
A szavazóimat kizárólag az iskolázatlan, könnyen befolyásolható és becsapható rétegből választanám ki, csak nekik szóló egyszerűen érthető, primitív üzenetekkel bombáznám a nyilvánosságot.
Elhitetném a híveimmel, hogy a hazaszeretet azonos a nacionalizmussal. Azt is elhitetném, hogy csak az szereti a hazáját, aki engem támogat.
Hallgatnék arról, hogy csak morzsákat szórok közéjük abból a pénzből, ami járna nekik és amit tőlük raboltam el
Úgy tennék, mint aki csak a népért dolgozik, közben röhögnék a markomba.
Elhitetném a híveimmel, hogy Európa az ellenségünk, az Unió ki akar fosztani minket.
Azt sugallnám, hogy sokkal jobb lenne nekünk, ha visszanyernénk a szabadságunkat.
Úgy tennék, mintha bárki el akarná venni a szabadságunkat.
Minden pénzt kilopnék az országból és közben azt hazudnám, hogy egyre jobban élünk.
Nem mondanám meg a barmoknak, hogy én, a családom és a barátaim élünk egyre jobban, nem ők.
Azt sem mondanám meg nekik, hogy azt a rengeteg pénzt, amit elveszek tőlük, az unokáiktól is elveszem, mert ebből a pénzből kellett volna megerősíteni az országot.
Azt sem mondanám el nekik, hogy ez a pénz hamarosan elfogy és akkor nagy baj lesz.
Arról is hallgatnék, hogy azért én tudom azt, hogy baj lesz. Tudom és rettegek.
Kussolnék arról, hogy félelmemben erősítem meg az erőszakszerveket.
Hogy már nem nekik van rendőrségük, hanem nekem van magánhadseregem.
Már nem őket szolgálja a törvény, hanem engem.
Hogy már régen én irányítom a jogalkotást.
Nem szólnék róla, hogy rettegek a jövőtől, de közben izgatott is vagyok.
Várom, hogy mi következik.
Bízom abban, hogy amikor borul a bili, akkor abból is jól jövök ki.
Majd megmagyarázom, hogy nem én loptam szét az országot, hanem az Unió fosztott ki minket.
Azt fogom hazudni, hogy nem én tettem tönkre mindent, hanem a baloldal.
Ezért vigyázok az ellenzéki pártokra. Fontosak nekem és jó így, ahogy van. Nincs valódi ellenzékem, de az emberek azt hiszik, hogy van.
Amikor majd rájönnek az emberek, hogy mekkora baj van, én fogok a leghangosabban ordítani.
Ha magára marad az ország - védtelenül és kiszolgáltatva nekem - én hangosan üvöltök majd.
Rámutatok a bűnösökre.
Elmondom, hogy ki tehet arról, hogy semmit nem ér többé a pénzük, hogy nincs nyugdíjuk, nincsen egészségügyi ellátás, oktatás, semmi nincs.
Torkom szakadtából ordítok, hogy kiraboltak minket.
Elárultak minket.
De én nem tűröm! Példát statuálok.
Végre leszámolhatok az ellenfeleimmel és még meg is tapsolnak érte.
Arra kérem a híveimet, bízzanak továbbra is bennem, mert én bosszút állok értük.
Én kivezetem az országot a sötétségből, a bajból.
Megint. Mert csak én vagyok elég erős és elég jó hozzá, hogy kormányozzak.
Tudom, hogy el foják hinni. Mellém állnak, támogatnak.
Megint.
Mert barmok.
Mert geci vagyok.


http://kolozsvaros.com/2016/06/27/egy-igazi-geci-gyonyoru-tervei/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
AZ EB LEGNAGYOBB ARÁNYÚ VERESÉGÉÉRt
  2016-06-27 16:23:07, hétfő
 
 

Foci-Eb 2016:

Dzsudzsák 80, Király 72 millió jutalom

2015. 11. 26. 13:07

A Sport Plusz megszellőztette, fejenként mekkora summa üti válogatott labdarúgóink markát az történelmi siker után. Itt a lista.

A Sport Plusz azt állítja, az MLSZ nagyjából 1,2 milliárd forintot oszt szét a játékosoknak abból a 3,6 milliárdból, amit az UEFA a 2016-os Európa-bajnokságra való kijutásért utal a szövetség számlájára.

A lap információi szerint az 1,2 milliárdból összesen 75 játékos és három edző részesül. Mindazok, akik részt vettek a 12 meccses menetelésben. A játékosok a meccsprémiumot már megkapták. Vági Márton a szövetség múlt heti sajtótájékoztatóján, a mennyi az annyi újságírói kérdésre elmondta, az összes prémium a kijutási bónusszal együtt az eddig felvett összeg négyszerese lesz és a legmagasabban premizált játékos nagyjából 40 millió forintot kap majd. Ha a Sport Plusz információja igaz, úgy a főtitkár úr rosszul kalkulált fejben, mert az alábbi jutalomtáblán azt látni, épp a duplája:

Dzsudzsák Balázs csapatkapitány: 80 millió forint
Kádár Tamás: 75-80 millió forint
Király Gábor: 72 millió forint
Fiola Attila, Juhász Roland, Gera Zoltán: 70-70 millió forint
Szalai Ádám: 60 millió forint
Tőzsér Dániel: 58 millió forint
Nikolics Nemanja: 55 millió forint
Elek Ákos: 45 millió forint
Németh Krisztián: 40 millió forint
Guzmics Richárd: 30 millió forint

Az a 38 játékos, aki a 12 selejtező és a két pótselejtező alatt tagja volt a szűkített keretnek, de nem lépett pályára, 1-3 millió forintot vehet fel.


http://24.hu/sport/foci/2015/11/26/eb-potselejtezo-dzsudzsak-80-kiraly-72-millio- jutalom/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Döbrögiék már menekítik a pénzt
  2016-06-27 16:12:13, hétfő
 
 
Döbrögiék már menekítik a pénzt


Posted on 2016-06-27 by Admin

Az osztalék-arisztokrácia rablógazdasága

A nemzeti tőkésosztály építéséről szóló mesék csak Magyarország kirablásának az elleplezésére szolgálnak. Az idén május végén benyújtott céges beszámolókból két dolog minden korábbinál jobban kirajzolódik: a Fideszes oligarchák nem terveznek hosszú távon, és Orbán Viktor nem követi el még egyszer ugyanazt a hibát, mint Simicska Lajossal.


Az állam által jelenleg preferált vállalkozói körnél szép nyereségek jelentek meg 2015-ben is, ezeket pedig szinte teljes mértékben kimenekítették a cégekből. A ,,G-nap" még csak ennek az évnek a februárjában volt, így azért a Közgép és a többi Simicska vállalkozás eredményében még a korábban elnyert megrendelések látszanak. A hivatalosan Mészáros Lőrinc tulajdonában álló Mészáros és Mészáros Kft.-nek nagyon ment, 3,7 milliárd forint adózott nyereséget értek el, amiből 3,5 milliárd forintot fel is vettek osztalékként. A szintén Mészáros-cég R-Kord Kft. a 752 millió forintos adózott eredményéből 750 millió forintot vettek ki. A Közgép helyett az állami közbeszerzések egyik új sztárja a Duna Aszfalt Kft., ott a cégbíróságon bejegyzett tulajdonos Szíjj László 4,1 milliárd forint osztalékot vett ki. Andy Vajna Las Vegas Casino Kft.-je, amely állami kegyből 5 kaszinóval monopóliumot élvez Budapesten, 6,13 milliárd forint adózott eredményt ért el, és ebből 6,13 milliárd forint osztalékot vettek fel. A kormány közeli reklámcégesekből Kuna Tibor 880 millió, Csetényi Csaba 700 millió forint osztalékot vett fel. Az egykori kormányszóvivő Giró-Szász András cégéből, a Strategopolisból 290 millió forintot vettek ki.
Néhány társaság a közvetlen családtagok nevén is fut. A miniszterelnök veje, Tiborcz István 460 millió forintot vett ki az utóbbi években felfutott cége, a HCS Experts Kft. ennél kevesebb, 390 millió forint adózott eredményéből. A gánti Dolomit Kft.-nek 51 százalékos tulajdonosa Orbán Viktor édesapja, Orbán Győző. Itt is többet vettek ki, mint az 1,1 milliárd forintos éves adózott eredmény; 1,8 milliárd forint volt az osztalék. A Nehéz Kő Kft. tulajdonosa teljes mértékben az Orbán-család: 93 százalékban id. Orbán Győző, 5 százalékban Orbán Áron és 2 százalékban ifj. Orbán Győző. Ennek a cégnek az adózott eredménye 430 millió forint volt, amelyből 404,3 millió forintot fizettek ki osztalékként.
A neveket és az összegeket még hosszasan lehetne sorolni. Ami, különösen így egyszerre látva kiszúrja az ember szemét, az a kivett pénz aránya a nyereségekhez képest. A hasonló méretű, tulajdonosi szerkezetű cégeknél nem szoktak ilyen osztalékokat fizetni, több okból sem. Mindenekelőtt hisznek a dinamikusan növekvő cégükben, hisznek abban, hogy az igazi siker még előttük áll, így visszaforgatják a pénzt, beruháznak, építik tovább a vállalkozásukat. Elvben ez lenne a "nemzeti tőkésosztály" lényege. Amikor azt gondolják, hogy már tovább nem tudják növelni, akkor eladják - az elmúlt egy évben ez történt például a Fornettivel, a Szentkirályival, vagy a Forest Papírral. Évtizedekig építették a cégeket, hogy a vélt “tetőponton" kiszálljanak.
Addig csak annyi osztalékot vesznek fel, amennyi a megélhetésükhöz szükséges (sőt, amit lehet, a megélhetésükből is próbálnak költségként elszámolni a cégükben - ez persze adócsalás). El tudja valaki képzelni, hogy Mészáros Lőrinc napi 11,5 millió forintot költ? Az osztalék után adót kell fizetni, 16 (idéntől 15) százalékot. Ennek a kifizetését egy racionális vállalkozó addig kerüli, amíg lehet. Ha szeretne például új területeken befektetni, akkor megteheti a nyereséget elért cégén keresztül, pl. a cége alapít egy új társaságot, holdingba szervezi a cégeit, vagy egyszerűen csak kölcsönadja az egyik cége a másiknak. Úgyis tekinthetjük mintha a cégben tartott nyereség osztalékadója az államtól kapott kamatmentes hitel lenne. Miért akarna erről valaki lemondani?
Egy valódi vállalkozó szemszögéből teljesen irracionális, amit a fideszes oligarchák csinálnak. Az ő szemszögükből azonban nagyon is racionális. Az ő cégeik a piacon teljesen életképtelenek lennének, csak az állami megrendelésekből, koncessziókból élnek. Amikor már nem a Fidesz lesz hatalmon, akkor ezek a cégek pillanatok alatt tönkre fognak menni. Akkor pedig minek ruházzanak be? Nem tudnak ők semmit építeni, az egy másik műfaj.
A 16 százalékos adó pedig egyáltalán nem sok, ha cserébe el lehet tüntetni a pénzt. Amíg a társaságok eszközei között van, addig szerepelnie kell a könyvelésben, az adóhivatal, az ügyészség számára látható. Az osztalékként kifizetett pénzt azonban Mészáros Lőrinc odaadhatja az első hajléktalannak, el is égetheti, vagy elfogyaszthatja ketchuppal. Az már az ő magányügye. A vagyonnyilatkozatában azonban a korábbi osztalékok sem látszanak. Persze nem egy hajléktalannak adja a pénzt. Hanem valaki másnak. Orbán Viktor Simicska Lajos után nem követi el még egyszer ugyanazt a hibát, hogy mérhetetlenül gazdaggá tesz valakit, aki utána ellene fordul, és hallani sem akar az ,,adósságairól". Egyetlen strómanban sem lehet igazán megbízni, ezért nem maradhat a pénz a cégekben, mert csak az az igazi vagyon, ami az ő nevén van. A sok kifizetett osztalék pedig bőröndökben, akta- és sporttáskákban elhagyja az országot, hogy offshore cégekben, banktitkot őrző országok számláin és páncéltermeinek privát széfjeiben találjon helyet. Csak a fenti néhány példa együttesen 20 milliárd forintot tesz ki. 500 eurósokban nem is foglal olyan sok helyet, két nagyobb bőrönd meg egy foci VB-s hátizsák kell hozzá.
Ezek után nagyon nem kell meglepődni, hogy a gazdaságban évek óta alacsony beruházási szint, az első negyedéves GDP adat pedig messze elmaradt a kormány terveitől, nem csak a régióban, de egész Európában az egyik legrosszabb. Orbán ennek ellenére válságértekezletet hívott össze. Gondolom a régi viccet tudták elmondani neki az összegyűltek, amikor Kohn elmegy a rabbihoz tanácsot kérni:
- Rabbi, mit tegyek? Hiányzik a kasszából 1000 dollár!
- Tedd vissza, fiam...
(pataki)


http://www.balrad.com/2016/06/27/dobrogiek-mar-menekitik-a-penzt/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Rossz előjel ez…
  2016-06-27 09:15:45, hétfő
 
  Rossz előjel ez...

Posted on 2016-06-27 by Admin


Háromszáz határsértőt fogtak el a hétvégén Magyarországon


Több mint háromszáz határsértőt fogtak el péntektől vasárnapig az ország területén - tájékoztatta az Országos Rendőr-főkapitányság hétfőn az MTI-t.

A rendőrség honlapján olvasható statisztika szerint pénteken és szombaton 130-130, vasárnap 46 migránst fogtak el. Az év első heteiben országosan naponta tíz körül alakult az elfogott határsértők száma, azonban februárban, márciusban és áprilisban is előfordult több olyan nap, hogy kétszáznál is több migránst tartóztattak föl, húsvét hétfőn idén a legtöbbet, 255-öt. Hétfőtől vasárnapig 637 határsértővel szemben intézkedtek a rendőrök, az azt megelőző héten - június 13-tól 19-ig - ez a szám 907 volt.
Az ügyészség és a bíróság migrációval kapcsolatos bűncselekményekről megjelent tájékoztatói szerint az érkező határsértők állampolgárság szerinti összetétele nagyon sokszínű, jelentős számban vannak a magukat afgánnak, szíriainak, pakisztáninak vagy valamely észak-afrikai országból származónak valók, de jönnek olyan távoli helyekről is mint Kuba vagy Srí Lanka.
(24.hu)
Bal-Rad komm: Most akkor mi van? Lustulnak a migránsok, vagy lankad a “határvédelmünk" figyelme? Esetleg a belső “összefogdosó" rendőri csapataink lazsáltak? Vagy amire gondolni sem merünk: már a migránsok is elkerülnek bennünket?
Majd háromszázzal kevesebb volt a héten az elkapott migránsok száma! Ha ez ilyen ütemben alakul, július végére már mutatóba sem lesznek! Munka nélkül marad Bakondi?
Kubai migráns? Meg van az bolondulva? (Bár inkább embercsempészi ármány miatt keveredhetett az ide!)

http://www.balrad.com/2016/06/27/rossz-elojel-ez/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A britek leszarták Orbán kampányát
  2016-06-27 09:13:31, hétfő
 
  2016.06.25. 18:15 Fabius


A britek leszarták Orbán kampányát

Szemetek ezek a britek. Ilyen csúnyán leszarni a fő uniós vétószövetséges kampányát azért genyóság. Még akkor is, ha épp a britek Orbánja kapaszkodott bele egy akkor éppen belpolitikai - újraválasztási hasznot hozó blöffbe, és faragott rá a megvalósításra elég csúnyán. Mer'hogy őkelme belebukott a buliba, míg a britek Nógrád megyéje - Skócia - a helyi palócokkal már az elszakadásról és az Unióban maradásról tárgyal, a brit Vas megye inkább lenne a szomszéd uniós tagállam része, míg a fővárosban a "körúton belüli értelmiség" éppen elszakadna a gazdatesttől, vagy visszacsinálná az egészet valahogy, máris annyi aláírással, amit nem lehet figyelmen kívül hagyni.

brexit2.jpg



Szóval ez van, ha a britek Orbánja népszavaztatja saját fideszes és jobbikos táborát.

Olvasom mindenhol a levont/levonható tanulságokat pro és kontra, de igazi tanulság talán csak egy van: az Unióban nem kötelező a disznótor. Sőt, mint ahogy Juncker és a külügyminiszterek is mondják, nem csak az "Unión kívül is van élet" dogma érvényes, de az Egyesült Királyság nélkül is van élet dogma is, ezért szépen kérik a briteket, hogy a lehető leghamarabb menjenek a picsába. Nem kell itt októberig huzakodni, nincs mire várni, amit megfőztek azt meg kell szépen enni.

Ha esetleg szétszakad az Egyesült Királyság, az már nem az Unió, hanem a toryk problémája.

Ha nem volt jó egy 500 milliós piachoz hozzáféréssel rendelkezni úgy, hogy a jogharmonizációban senki ilyen engedményeket nem kapott, mint ők, akkor tessék kedves megmutatni mire megy egy 68 milliós szigetország önállóan egyedül. Mindenkinek szíve joga gazdasági migránsok nélkül élni, ami esetükben a magyarokat is jelenti több százezres létszámban. Brüsszelben nem siratják az egyik legnagyobb befizető távozását, sőt arra kérik, a lehető leghamarabb intézzék a kilépést.

Na, akkor most képzeljük el együtt, hogy mennyire sírnának egy alig tízmilliós piac kiesésén, egy kifizetés oldali éllovas elvesztésén, mint Magyarország.


http://varanus.blog.hu/2016/06/25/a_britek_leszartak_orban_kampanyat
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Nagyvadakra cserkész a döbrögista horda!
  2016-06-27 09:01:07, hétfő
 
  Nagyvadakra cserkész a döbrögista horda!


Posted on 2016-06-27 by Admin
Varga: Magyarországra csábítanák a Nagy-Britanniából lelépő cégeket

Az idei és a jövő évi költségvetésen sem kell módosítani a Brexit miatt - mondta a nemzetgazdasági miniszter a Világgazdaságnak adott interjúban, ami a lap hétfői számában jelent meg. Varga Mihály beszélt arról is, hogy különleges kedvezményekkel csábítanák Magyarországra a Nagy-Britanniából távozni szándékozó cégeket.
Varga Mihály szerint Magyarország számol azzal, hogy a kilépés megváltoztatja majd az unió költségvetésének mozgásterét és hatással lesz a magyar büdzsére is, mivel Nagy-Britannia a harmadik legnagyobb befizető ország volt. Ez azonban nem a holnap kérdésre - tette hozzá.
Nagy-Britannia és az EU között a tárgyalások legalább két évig fognak tartani és a nemzetgazdasági miniszter azt is elképzelhetőnek tartja, hogy akár ezt a költségvetési ciklust sem érinti majd a kilépés, bár ennek kisebb az esélye.
Varga Mihály légből kapottnak nevezte azt a feltételezést, hogy Magyarország is kilépne az Európai Unióból. Határozottan cáfolta az ezzel kapcsolatos találgatásokat: “Nincs ilyen szándék, nincs ilyen terv, nincs ilyen forgatókönyv, ötlet, vagy elképzelés" - mondta.
A nemzetgazdasági miniszter beszámolt a lapnak arról is: a tárca inkább azzal foglalkozik, hogyan lehet a Nagy-Britanniát elhagyó társaságoknak vonzó befektetési országgá tenni Magyarországot. A kormány különleges kedvezményeket is felkínálna az áttelepülni szándékozó vállalatoknak, a részleteken még dolgoznak. A miniszter azt mondta: 770-780 brit cég működik ma Magyarországon, amelyek szerinte elégedettek a befektetői környezettel, ez pedig jó referencia lehet.
(HVG)
Bal-Rad komm: Már igyekszik is PROFITÁLNI a döbrögista horda a britek Unióból való kiugrásából. Ami-nyilvánvalóan-az Ő PROFITJUKAT jelentené! Hiszen tudjuk, hogy a FELKÍNÁLANDÓ KÜLÖNLEGES KEDVEZMÉNYEK mit jelentenek! Csupa olyan dolgok sokaságát, amről egy maffiasemleges-tisztán magyar-vállalkozó vagy vállalkozás nem is álmodhat!
Állami támogatások, adókedvezmények, stratégiai partnerség-KÖZPÉNZEKBŐL! Rabszolga munkaerő biztosítása! Nem uniós “befektetőknek" TESTRESZABOTT TÖRVÉNYEkKEL a szabad rablás korlátlan jogának a biztosítása, korlátlan profitkiviteli lehetőség!
Mindezekért cserébe csak összereldét, vagy valamiféle pénzügyi “vállalkozást", magyarországi bankszámlavezetést, és néhány megbízható hordatag ügyvezető igazgatóvá kinevezését VÁRJÁK EL!
Magyarország édeskeveset profitálna a brit “befektetők és spekulánsok" ideözönléséből.
Döbrögisztán irányító maffiája annál inkább!


http://www.balrad.com/2016/06/27/nagyvadakra-cserkesz-a-dobrogista-horda/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Valami hibádzik a felzárkóztatási programban
  2016-06-27 08:57:46, hétfő
 
  Valami hibádzik a felzárkóztatási programban

2016. június 27. 08:09
Hunhír.info

Folyamatosan nő az iskolakerülő gyerekek száma az általános iskolákban - írja a hétfői Magyar Nemzet az Emberi Erőforrások Minisztériumának statisztikájára hivatkozva.


A cikk szerint a 2014-2015-ös tanévben már csaknem hatezer diáktól vonták meg a családi pótlékot 50 óránál több igazolatlan hiányzás miatt, miközben egy évvel korábban még ,,csak" 5659 gyerektől, a 2012-2013-as tanévben pedig 5165 diáktól, vagyis két év alatt 20 százalékkal nőtt az általános iskolát mulasztók száma. Az adatokból kiderült az is, hogy a hiányzók főként a felső tagozatból, ezen belül is a hatodik és a hetedik osztályból kerülnek ki: a tavalyi tanévben az előbbi évfolyamon 1095, utóbbin 1248 gyerek családjától vonták meg a támogatást igazolatlan hiányzás miatt.

A legtöbb gyerek Borsod-Abaúj-Zemplén megyében kerülte az iskolát, itt 1555 gyerekkel szemben alkalmazták a büntetést, Tolna megyében viszont csupán 38, ötven óránál többet hiányzó gyereket regisztráltak.

http://hunhir.info/index.php?pid=hirek&id=95320
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 27 
2016.05 2016. Június 2016.07
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 450 db bejegyzés
e év: 5039 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3391
  • e Hét: 13658
  • e Hónap: 24769
  • e Év: 178265
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.