Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 13 
Kimaradt az MTI beszámolójából: Lázár János a "házon belüli"
  2018-05-01 10:02:35, kedd
 
  Kimaradt az MTI beszámolójából: Lázár János a "házon belüli" ellenségeiről is beszélt

Botos Tamás
POLITIKA
április 30., hétfő 13:22


Csütörtökön vette át megbízólevelét Lázár János Makón, az eseményről beszámoló MTI nagyvonalúan kihagyott viszont a képviselő beszédéből, vette észre az Mfor.hu. A leköszönő miniszter kerek-perec kijelentette, hogy

sokan drukkoltak a bukásáért párton belül is.

Egészen pontosan azt mondta, hogy

"két ciklusnyi kormányzati munka után az embernek nem csak drukkerei, hanem ellendrukkerei is vannak, házon belül és házon kívül. Főleg, ha olyan kormányinfós stílusa van az embernek, mint nekem. Sokan szorítottak tehát azért - különösen február 25-e után - hogy a választásokon megbukjak és a 2018 és 2022 közötti politikából eltűnjek. A választóknak hála, ez nem így történt. Visszatértem, maradok és küzdök tovább."

Fotó: Bruzák Noémi/MTI/MTVA

Lázár több párton és kormányzaton belüli konfliktusát is a nyilvánosság elé vitte: ezekből a legemlékezetesebb a Rogán Antallal és a Tarlós Istvánnal való csörtéi voltak.

https://444.hu/2018/04/30/kimaradt-az-mti-beszamolojabol-lazar-janos-a-hazon-belu li-ellensegeirol-is-beszelt
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Aggasztóan nő a „birodalmi polgárok” száma Német
  2018-05-01 09:52:36, kedd
 
 
2018. április. 30. 13:34 2018. április. 30. 13:46 Világ

Aggasztóan nő a ,,birodalmi polgárok" száma Németországban

szerző:
hvg.hu

A német hatóságok szerint két év alatt nyolcvan százalékkal emelkedett meg a szélsőjobboldaliakat tömörítő ,,Birodalmi polgár" nevű szervezet követőinek száma. Utoljára a nácik idején hívták Németországot hivatalosan birodalomnak.

A Szövetségi Alkotmányvédelmi Hivatal (BfV) számításai szerint már 18 ezer követője van a szélsőséges mozgalomnak, nyolcvan százalékkal több, mint 2016-ban.

A Deutsche Welle beszámolója szerint a 18 ezer tag közül 950-et tartanak nyilván, tevékeny szélsőjobboldali aktivistaként. A birodalmi polgárok nem tartják legitimnek a jelenlegi német kormányt, s az 1937-es birodalmi határok helyreállítását követelik. A berlini kormány - állítják a Reichsbürger-mozgalom tagjai, ma is csak a nyugati nagyhatalmak kiszolgálására létrehozott bábkabinet.

Az elemzők szerint elképzelhető, hogy a valóságban nem bővült ennyivel a mozgalom tagjainak a száma, a BfV részben annak tulajdonítja a növekedést, hogy miután 2016-ban a mozgalom egyik tagja Bajorországban agyonlőtt egy rendőrt, a hatóságok nagyobb figyelmet fordítanak a csoport tagjaira.

A BfV adatai szerint a mozgalom 1200 tagjának van fegyverviselési engedélye, pedig 450-et 2017 eleje óta már visszavont a rendőrség.

A mozgalom tagjai ezt a Németországot szeretnék újrateremteni, ahogy írják, darabról darabra:

http://img3.hvg.hu/image.aspx?id=f7fbf68f-3fa6-452f-8a8a-f6a88a606744&view=7f cefbf8-ac48-4ee6-aef5-32203afa118c


http://hvg.hu/vilag/20180430_Aggasztoan_no_a_birodalmi_polgarok_szama_Nemetorszag ban
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Van úgy, hogy az alkotmánybíróság lemondatja a miniszterelnö
  2018-05-01 09:51:02, kedd
 
 
2018. május. 01. 08:15 2018. május. 01. 08:16 Világ

Van úgy, hogy az alkotmánybíróság lemondatja a miniszterelnököt és feloszlatja a parlamentet


szerző:
MTI/hvg.hu


Gabonban.

A miniszterelnök lemondását és a parlament alsóházának feloszlatását rendelte el hétfői ítéletében a gaboni alkotmánybíróság, miután a hét végére tervezett választásokat ismét elhalasztották.

A bíróság szerint a kormány és a törvényhozás elveszítette legitimitását, mert nem volt képes kellő időben megtartani a választásokat. "Az alkotmánybíróság döntéseit nem minősíteni kell, hanem végrehajtani" - jelezte Emmanuel Issoze-Ngondet kormányfő, hogy elfogadja a testület döntését. Hasonlóképpen nyilatkozott Richard August Onouiet is, a parlament elnöke. A felsőház, a szenátus a bíróság döntése értelmében a helyén maradhat.

Az alkotmánybíróság döntése értelmében Ali Bongo elnöknek ideiglenes kormányfőt kell kineveznie a választások megtartásáig. Múlt pénteken egy többpárti bizottság kinevezte ugyan a választási bizottság tagjait, de a választás időpontját többszöri halasztás ellenére sem írták ki.

Gabon az Atlanti-óceán partján fekszik, Afrika középső részén, a Kongói Köztársaság és Egyenlítői-Guinea között. Emmanuel Issoze-Ngondet-t 2016-ban nevezte ki miniszterelnöknek Ali Bongo. A választásokat akkor nemzetközi megfigyelők szerint számos szabálytalanság jellemezte, ami miatt erőszakos villongások is voltak az országban.




http://hvg.hu/vilag/20180501_Van_ugy_hogy_az_alkotmanybirosag_lemondatja_a_minisz terelnokot_es_feloszlatja_a_parlamentet
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Osztrák államfő: Orbán politikájának "hatékonyságát" jól mut
  2018-05-01 09:26:47, kedd
 
  Osztrák államfő: Orbán politikájának "hatékonyságát" jól mutatja, hányan hagyják el az országot


Szelestey Lajos nemzetközi sajtószemléje
2018. április 29. - Szelestey

Az európai konzervatívok strasbourgi frakcióvezetője állítólag meg akarja mosni a magyar miniszterelnök fejét, ám erről az EP Külügyi Bizottságának szintén néppárti elnöke a jelek szerint semmit sem tud, meg nem is igazán tartja szükségesnek;
A leköszönő bécsi polgármester aggasztónak nevezi, hogy menekült-ügyben a magyarok milyen gyorsan megfeledkeztek a segítségről, amelyet 56 után kaptak;
Ausztria kitart amellett, hogy a jövő évtől kevesebb családi pótlék járjon a keleti EU-államokból érkezett vendégmunkásoknak, ha azok otthon hagyták a gyerekeiket.

alexander-van-der-bellen.jpg

Profil

profil_ujsagcimlap.png

Az osztrák elnök úgy látja, hogy Ausztriának Macron és nem a Visegrádi Csoport oldalára kell állnia. Utóbbi szerinte semmi izgalmasat nem kínál Európa számára, pedig itt Orbán Viktort is beleértve rendkívül intelligens politikusokról van szó. Azzal azonban Van der Bellen nem ért egyet, hogy az osztrák kormánykoalíció két pártja nem győzi dicsérni a magyar vezetőt, hiszen Magyarországon lépten-nyomon a Soros-ellenes plakátokat látni. Így gyártják a bűnbakokat. Ám, hogy egy kormány mennyire jól vagy rosszul dolgozik, azt jól illusztrálja, hogy hányan hagyják el az országot, és e tekintetben a magyarok cseppet sem állnak jól. Különösen aggasztó a sajtó helyzete. A politikus nyugtalanítónak tartja, hogy az FPÖ egyik illetékese megfenyegette az osztrák köztévét, mert szerinte az elfogultan tudósított Magyarországról. A kérdés az, mutatott rá az államfő, hogy mit akarnak inkább az osztrákok? Mucsát vagy azt, hogy tudják, mi történik a világban?

Van der Bellen nevetségesnek minősíti, hogy a Szabadságpárt frakcióvezetője helytálló híresztelésekre hivatkozva hangoztatta: Soros Györgynek köze van az Európába irányuló menekültáradathoz. Az államfő, aki már vendégül látta a befektetőt a Hofburgban, teljesen megalapozatlannak nevezte a bírálatot. Az ő szemében Soros a civil társadalom képviselője, emberbarát, aki milliókat fordított egyetemekre, illetve a demokráciát szolgáló NGO-kra. Egyébként pedig sokan vélik úgy, ahogyan a milliárdos, hogy ti. Európa demográfiai gondokkal küzd és rá van szorulva a bevándorlásra. A politikus arra is kitért, hogy lényegesnek tartja a migránsok integrációját, mert különben 10-20 év múlva visszaüt a probléma. Vagyis megfelelő végzettséghez, illetve álláshoz kell juttatni őket és főként a gyerekekért kell sokat tenni.



FAZ

frankfurter_allgemeine.jpg

Erős uniót tart szükségesnek az Európai Parlament Külügyi Bizottságának vezetője, akinek az interjújából az derül ki, hogy ő szerinte a jogállam szempontjából nem Magyarország, hanem inkább Lengyelország jelenti a nagyobb veszélyt. A német konzervatív David McAllister szorgalmazza, hogy a külpolitikában az EU nagyobb határozottsággal és egységesen lépjen fel, ezzel együtt úgy gondolja, hogy a Külügyminiszteri Tanácsban a döntéseket a jövőben nem egyhangúan, hanem többségi alapon kell meghozni. Hogy a magyar választás ennyire eltérő eredményre vezetett Budapesten, illetve vidéken, abban a CDU-politikus önmagában nem lát semmi megrendítőt. A döntőnek azt tartja, hogy a választás szabad és tisztességes legyen, illetve hogy betartsák a demokratikus elveket, ideértve a kisebbségek és az ellenzék jogait, a hatalmi ágak szigorú elválasztását, valamint a független médiát. Az unió ugyanis értékközösség, és így minden tagállamnak tiszteletben kell tartania a demokráciát és a jogállamot.

Az interjúalany szerint nem tragikus, hogy Orbán Viktor belülről támadja Brüsszelt. Mint mondta, bíráló hangok mindig is vannak. Egyes kormányok részéről ez egyben próbálkozás, hogy a sikereket maguknak tudják be, a kudarcokért viszont a közösséget tegyék felelőssé. Ezt azonban az EU-nak el kell viselnie. A vörös vonal ott húzódik, ha valamely tagállam megkérdőjelezi az alapvető normákat, bennük az igazságszolgáltatás függetlenségével. Ezen a területen a lengyel vezetés már tiltott területre tévedt. McAllister különben egyetért azzal a német-francia elképzeléssel, hogy a szerkezeti alapokból a jövőben azok a térségek és városok kapjanak főként támogatást, amelyek sok menedékkérőt vesznek át, ami azt jelentené, hogy Magyarországnak és Lengyelországnak 2021-től sokkal kevesebb jutna ebből a forrásból.



Spiegel

der_spiegel.jpg

Az Európai Néppárt strasbourgi frakcióvezetője a konzervatív pártcsalád elnökével együtt arra készül, hogy a jövő hónapban leül Orbán Viktorrral és kerek-perec megmondja neki: bizonyos határokat a magyar politikus sem hagyhat figyelmen kívül. A gond azonban az, teszi hozzá a brüsszeli tudósítás, hogy a magyar kormányfőt eddig sem túlzottan izgatták az ilyen aggályok. Pontosan tudja, hogy befolyásos szószólói vannak az EPP-ben, mert sokan nem szeretnék, ha egy évvel az európai választások előtt, megválnának a Fidesztől. Arról nem beszélve, hogy a német belügyminiszter, a CSU erős embere, a menekültkérdésben támogatja a kemény magyar álláspontot. Kizárás nélkül viszont Orbán aligha megy a saját jószántából. Rendre nagy kísérettel jelenik meg olyan kongresszusokon, ahol Merkel legfeljebb kötelességtudatból van ott. A néppárti tagság nem egyszerűen belépőt jelent számára a politika Bajnokok Ligájába, szívesen használja fügefalevélként tekintélyelvű irányvonala palástolására, hogy a kancellár mellett foglalhat helyet.

Jobboldali politikusok már azt kérdezik: mi a fontosabb: a 12 fideszes EP-képviselő szavazata, vagy az a kár, amely amiatt következik be, hogy a magyar tagság miatt egyre több kereszténydemokrata választó fordít hátat a közösségnek. Vagyis a konzervatív tábornak szembe kell néznie azzal, hányadán is áll Orbán Viktorral. Az ugyanis olyan módszerekkel és témákkal szerezte meg 4. győzelmét, amelyek nemigen férnek bele a Néppárt keresztény önképébe. Így a menekültek és az EU ellen uszított, járószalagra fűzte az ellenzéket és támadta a CEU-t. Ennélfogva tartós károkat tud okozni a jobboldali pártszövetségnek. Macron máris arról beszél, hogy ,,Berlusconi barátai és Orbán harcostársai tönkre fogják tenni Európa keresztény örökségét.

Die Welt

die_welt.jpg

Az Európai Néppárt EP-frakciója attól tart, hogy nagy választási győzelme után Orbán Viktor folytatja Magyarország illiberális álalakítását, ezért az EPP válságtanácskozást tervez a jövő hónap elejére. Azaz éleződik a vita a Fidesz tagságáról, miután a konzervatívok nyilvánvalóan szeretnének megálljt parancsolni a magyar vezetőnek, hogy az ne építse tovább az erős államot és a tekintélyelvű vezetést. A német uniópártok több képviselője is aggodalommal nyilatkozott Strasbourgban a fejleményekről. Beszámoltak arról pl. hogy választóik számon kérik rajtuk, miért tartanak fel szoros kapcsolatokat a magyar kormánypárttal. Egyikük arról beszélt, hogy Magyarországon korlátozzák a tudósok munkáját, egy másik azt követelte, hogy tisztázzák, mit is akarnak azok a kelet-európai államok, amelyek elfordulnak a jogállamtól.



Der Standard

der_standard.jpg

A távozó bécsi polgármester azt mondja, hogy a 2015-ös menekültválság volt csaknem 25 éves városvezetői munkásságának legnehezebb feladata, de ma sem cselekedne másként, mint akkor. A szociáldemokrata Häupl, aki alig három hét múlva köszön le, hozzátette, nem szabad megismétlődnie, hogy több százezer ember zúdult rá a városra, de az a minimum, hogy annak idején enni adtak nekik, hogy az érkezők lezuhanyozhattak, ruhát kaptak. Bécs megmutatta az egyik jó arcát, szemben Budapesttel, ahol a Keletinél megverték a migránsokat, ami azért elgondolkodtató. De egyébként pedig mit tudott volna tenni az osztrák vezetés? Lövetnie kellett volna a határon? Arról nem beszélve, hogy a bevándorlók gazdagítják a várost és ma már senki sem fél tőlük.

A politikus, aki 1956-ban csak hatéves volt, felidézi, hogy annak idején látta, amint egy burgenlandi férfi a magyar forradalom bukása után átsegít egy gyereket a szögesdróton. Három éve viszont azzal szembesült, hogy egy magyar újságírónő felrúgott egy fiatal lányt Röszkénél. És rettenetesnek tartja, hogy az ember ennyire gyorsan felejt. Azután ott van a hűtőkocsi, amelyből Parndorfnál 71 megfulladt migráns holtteste került elő. Egyszerűen nem érti, hogyan lehettek a tettesek ilyen lelketlenek. Ezért idézte annak idején Luther Mártont: ,,Itt állok, nem tehetek másként". Egyébként Bécs lélekszáma az utóbbi negyedévszázadban 350 ezerrel nőt, egyre több a migráns. A város feladatát Häupl abban látja, hogy elősegítse a lehető leghatékonyabb beilleszkedésüket, ami persze azt is magába foglalja, hogy be kell tartaniuk a törvényeket.



Die Presse

die_presse.jpg

Az osztrák kormányt nem érdeklik a Bizottság aggályai, így már szerdán előterjeszti a javaslatot, miszerint az eddiginél jóval kevesebb családi pótlékot kapjanak az unió keleti tagállamaiból érkezett vendégmunkások, ha azok gyerekei odahaza maradtak. Pl. egy magyar gyerek után a jövő évtől csupán 93 euró járna az eddigi 172 euró helyett, mert a juttatást a magyarországi szint alapján számítanák ki. A Néppárt és a Szabadságpárt évente 100 millió eurót szeretne ily módon megspórolni, szerintük az intézkedés összhangban van az uniós joggal és egyáltalán nem diszkriminál. Brüsszel - valamint az érintett keleti tagok ezzel szemben úgy gondolják, hogy ha valaki Ausztriában dolgozik és ott is fizet adót, akkor ezt nem lehet figyelmen kívül hagyni a szociális ellátásnál.


http://b1.blog.hu/2018/04/29/osztrak_allamfo_orban_politikajanak_hatekonysagat_jo l_mutatja_hanyan_hagyjak_el_az_orszago
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Napi három Tízparancsolat – étkezés előtt
  2018-05-01 09:24:15, kedd
 
  Napi három Tízparancsolat - étkezés előtt

Gábor György írása a B1 blogon
2018. április 27. - B1blog

Minden túlzás nélkül állíthatjuk, hogy a magyar géniusz újra kivívta a világ őszinte csodálatát, s jó esély nyílt arra, hogy tehetséges, ám balsorstól oly gyakran tépett népünk méltán híres fia, Dr. Kásler Miklós onkológus professzor sebész az idén megkaphassa az orvosi-élettani Nobel-díjat.
Kásler professzor kutatásainak eredményét - Thomas Kuhn nyomán - teljes joggal nevezhetjük paradigmaváltásnak. A Kásler-paradigma szerint ugyanis

a halálos betegségek 70-80 százaléka a Tízparancsolat betartásával elkerülhető.

Vagyis mindazokat a kutatási eredményeket, amelyek például a daganatos betegségek kialakulásának okait teszem azt a szövetek regenerálódásában vélték megtalálni, a sejtosztódás során fellépő véletlen hibákban stb. (amint erről nemrégiben a Science c. ócska bulvárlap számolt be a John Hopkins egyetem tudósainak inkompetens amatőrködését követően), immár mint a tudománytól és rációtól elsötétedett korunk nevetséges mementóit kell megvető mosoly kíséretében
a szemetesbe hajítanunk.

És most képzeljük el az új idők új kórházi zárójelentését:

A cor 1 harántujjal nagyobb balra. Pulmo: tiszta légzés. Lien: nem tapintható. Ren: Nem ballotálható. Hepar: bordaívet meghaladja. Penis, scrotum: kóros nem látható. Ászeret hádibrot: faragott képet készít magának, vagy hasonmást arról, ami fent van az égben, vagy lent a földön, vagy a vizekben a föld alatt.

Az Aszeret hadibrot kifejezést kéretik nem anatómiai tankönyvben keresni. A Tízparancsolatot, vagyis a tíz igét jelöli héberül. Itt történhetett valamilyen kóros elváltozás (pl. a faragott képek tilalmának patologikus megszegése), s az exitus elkerülése miatt vált szükségessé az intenzív beavatkozás.

Amúgy nekem fogalmam sincs, milyen orvos Kásler Miklós, de az már sejthető, milyen politikus lesz belőle. Pontosan illeszkedik abba a magyar kormányzati struktúrába, amely a vallást, s a hit érzületét politikai erőforrásnak tekinti. Az Orbán-kormány politikai ideológiája eklektikus, keresztény és újpogány elemekből összetákolt, vagyis a blaszfémiát alulról súroló fundamentalista-vallási elveken nyugszik, az oktatáspolitika szintén (pl. kötelezően választható iskolai hittanoktatás az állami oktatásban stb.), a kultúrpolitika hangsúlyos preferenciái ugyancsak, s lám, mostantól a korszerű orvostudomány is transzcendens-metafizikai alapokra helyeződik.
Nincs embertelenebb, nincs a saját szakmáját és kollégáit, valamint a kiszolgáltatott betegeket mélyebben megvető és lenéző alak,

s aligha akad a gyalázatos állapotba juttatott magyar egészségügynek elszántabb, s a hatalom által nagyvonalúan privilegizált apologétája annál, mint aki betegének, vagy a beteg szeretteinek lelkiismeretét azzal nyomasztja, hogy a súlyos állapotról kizárólag a beteg tehet, s megromlott egészségéért csakis őt terheli a felelősség, ugyanis nem tartotta szem előtt a biblikus kinyilatkoztatás isteni parancsolatainak valamelyikét.

Mintha csak a IV-V. században élt Szent Ágostonnak a kereszteletlenül (vagyis bűnben!) meghalt gyermekek elkárhozásáról szóló elborzasztó tanítása reinkarnálódna.

A tendencia világos és egyértelmű: a legfőbb bűnös nem más, mint a súlyos betegségre, halálra és elkárhozásra ítélt szekuláris társadalom. Az a szekuláris világ, amelyről nemrég egy hazai rabbi elítélő mondatai nyomán alkothattunk képet, hiszen - imígyen a rabbi -

az emberi erkölcs transzcendens alapok nélkül borzasztó veszélyes helyekre, még a sötét középkorhoz képest is veszélyesebb helyekre tud eljutni... transzcendens alapok nélkül nem lehet igazán erkölcsi alapokat adni... az erkölcsnek kell, hogy legyen transzcendens alapja...

De egy másik emlékezetes eset is felidézhető: Ariel Saron izraeli miniszterelnök 2005 augusztusában a gázai övezetet kiürítette a zsidó telepesektől, majd 2006 januárjában agyvérzésben elhunyt. Politikai alapon persze Saront lehetett bírálni, s lehetett vele egyetérteni, ám Pat Robertson, amerikai televíziós hittérítő lakonikusan ezzel intézte el a kérdést: Saront agyvérzéssel büntette meg az Isten.

Mellesleg ugyanezt az amúgy lovagolni kedvelő Pat Robertsont 2017-ben, 87 éves korában levetette magáról egy ló, s a hittérítő kórházba került. Vajon felvetődött-e benne, hogy a Tízparancsolat mely igéjének megtagadása miatt járt ki neki az isteni büntetés?

Visszatérve Dr. Káslerre, a professzor következetesen, a tradíciónak megfelelően járt el.

A biblikus zsidó hagyományban a betegségek diagnosztizálása és a betegek gyógyítása legalább annyira a papok, mint amennyire az orvosok feladata volt (3Mózes 13,1).
S minthogy a gyógyulás legfőbb forrása maga az Örökkévaló (2Mózes 15,26),
a gyógyulás alapfeltétele az imádság, a bűnbánat és a megtérés (1Mózes 20,17; Zsolt 41,5; Jer 3,22).
Ezért is küldte el Jézus a tíz leprás férfit a papokhoz, mondván: "Menjetek és mutassátok meg magatokat a papoknak." (Lukács 17,12-14).

Legyünk hát hálásak Kásler professzornak az éleslátásáért, s a valós helyzet pontos felismeréséért: a magyar egészségügyben lassan tényleg csak az ima, a bűnbánat és a megtérés segíthet, a papok, a lelkészek és a rabbik pedig kezdjenek el bemosakodni.

A hippokratészi eskü alatt praktizáló orvosnak viszont az lesz a legfőbb feladata, hogy felelősségteljesen, akár konzílium összehívásával eldöntse: az isteni parancsolatokkal dacoló halálos beteget a Tízparancsolat vagy a Hegyi beszéd osztályra fekteti-e be.

Gábor György

http://b1.blog.hu/2018/04/27/napi_harom_tizparancsolat_etkezes_elott
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Balog Zoltán utódja akkora baromságokat hord össze, hogy az
  2018-05-01 09:14:19, kedd
 
 
Balog Zoltán utódja akkora baromságokat hord össze, hogy azzal egy kisebb erőművet hajtani lehetne (+videó!)

Nyugati Fény · április 30., 14:44 · Politika

Már a diliházból igazolja Orbán a minisztereit?

Kásler Miklós fogja váltani Balog Zoltánt az “emberminisztérium" élén, és már most látszik, hogy egy botrányhőssel állunk szemben. Döbbenetes elmebaj-cunami a leendő miniszter nyilatkozataiban.

Kezdődött ugye azzal, hogy Kásler szerint a betegségek 70-80 százaléka elkerülhető lenne a Tízparancsolat betartásával,

majd sorra kerültek elő a további nyilatkozatai.

Kásler megmagyarázta, miért élnek rövidebb ideig a férfiak:

“Ha már szóba került az életkor, én mindig arra gondoltam, hogy a férfiak valóban korábban halnak meg, ők élnek a nőkkel. A nők pedig a férfiakkal élnek, és lehet, hogy ez a magyarázat."

Majd azt mondta:

20 millióan élnének jelenleg Magyarországon, ha nincs abortusztörvény.

https://coub.com/view/170wu4
.
De a “kedvencünk" az alábbi középkori szöveg a leendő miniszter úrtól:

https://coub.com/view/16zb8o
.

Emlékeztetőül: Kásler Miklóshoz fognak tartozni az alábbi államtitkárságok:

a Család- és Ifjúságügyért Felelős Államtitkárság,
az Egészségügyért Felelős Államtitkárság,
az Európai Uniós Fejlesztéspolitikáért Felelős Államtitkárság,
a Kultúráért Felelős Államtitkárság,
a Nemzetközi Ügyekért Felelős Államtitkárság,
az Oktatásért Felelős Államtitkárság,
az Sportért Felelős Államtitkárság,
a Szociális Ügyekért és Társadalmi Felzárkózásért Felelős Államtitkárság.

“Vidám" évek elé nézünk...




http://nyugatifeny.hu/2018/04/30/balog-zoltan-utodja-akkora-baromsagokat-hord-oss ze-hogy-azzal-egy-kisebb-eromuvet-hajtani-lehetne-video
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Miután megválasztották Márki-Zay Pétert, Hódmezővásárhely új
  2018-05-01 09:12:16, kedd
 
 
Márki-Zay borította a bilit: Brutális összeget zabált el Hódmezővásárhely fideszes vezetése (+videó)
Nyugati Fény · április 30., 13:46 · Leleplező

A fideszes bagázs olyan luxusban élt, mintha egy olajmező tetején csücsülnénk.

Miután megválasztották Márki-Zay Pétert, Hódmezővásárhely új polgármestere megígérte: átnézi az előző, fideszes városvezetés költekezéseit, számláit.

Ezt meg is tette, így derült ki, hogy a vásárhelyi fideszesek 2016. október és 2018. február között

48,2 millió forintot

költöttek kizárólag éttermi szolgáltatásokra.

Ez több, mint 3 millió forintot jelent havonta.

Az RTL Klub videója:

http://nyugatifeny.hu/2018/04/30/marki-zay-boritotta-a-bilit-brutalis-osszeget-za balt-el-hodmezovasarhely-fideszes-vezetese-video

NYF-kommentár: Ha egy alföldi városkában ez a tempó, akkor mi mehet az országos vezetésben?

Add tovább, hogy másokhoz is eljusson a valóság!
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ezen eldobod az agyad: megjelent 20+1 hittétel Orbán Viktorr
  2018-05-01 09:09:34, kedd
 
 
Ezen eldobod az agyad: megjelent 20+1 hittétel Orbán Viktorról - rohamosan terjed

április 30, 2018 Jabronka Richárd
MTI Fotó/Illyés Tibor

A Facebookon terjed az a 21 hittétel, amit Orbán Viktorral kapcsolatban fogalmaztak meg. Ugyan vicces mondatokról van szó, mégis visszaköszön belőlük a fanyar, szomorú magyar valóság. Megmutatjuk őket.

1. Amikor Orbán Viktor megszületett, egy vörös csillag hullt alá a felcsúti tanácsházáról.
2. Orbán Viktor 4 másodperc alatt rakja ki a Rubik kockát a szemhéjával, úgy, hogy közben nem is pislog.
3. Orbán Viktort nem a gravitáció tartja a földön, csak szeret néha gyalog járni.
4. Chuck Norris nem fél Orbán Viktortól, de azért a biztonság kedvéért ő is rá szavazott.
5. Orbán Viktornak nincs szüksége szövetségesekre. Ő maga a szövetség!
6. Orbán Viktor csak a magasságához képest alacsony.
7. 5 gyerekéből 3-at maga Orbán Viktor szült.
8. Orbán Viktor a felcsúti pályán egyszer leszúrt egy szögletzászlót, és amikor kihúzták, nagy sugárban tört fel a tej, a méz és a kánaán.
9. Orbán Viktor egyszer mosolyt fakasztott Áder Jánosból.
10. Orbán Viktor képes járni a tejbegrízen.
11. Orbán Viktor soha nem néz kérdőn, csak felkiáltón.
12. Orbán Viktor 2 000 000 magyar szót ismer fejből, de ennél jóval többet használ.
13. Orbán Viktor egyszer szembe találta magát egy vérengző kárpáti hegyi-jetivel, Állítólag két napig folyamatosan küzdöttek, mire Viktornak sikerült betörnie a fenevadat. A jeti később Kövér László néven vált ismertté.
14. Ha valami nem sikerül elsőre 2/3-dal, akkor Te nem vagy Viktor.
15. OV-nek nincs órája, mert Ő mondja meg mennyi az idő!
16. Orbán Viktor nem épít hidat. Orbán Viktor egyesíti a két oldalt!
17. OV nem kap napszúrást. viszont a nap rosszul lesz, ha sokáig nézi.
18. Az emberek csak agyuk 10%-át használják. A maradék 90%-ot Orbán Viktor használja helyettünk!
19. Orbán Viktor nem csupán vallásos. Ő maga a vallás!
20. Orbán Viktor nem tanulni járt iskolába. Felmérte a terepet, hogy hol fognak róla tanítani!

+1. Isten magára hagyta a földet. Tudta, hogy Orbán Viktor mellett nem lenne dolga!



http://ellenszel.hu/2018/04/30/ez-2/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Raportra rendelték Orbánt Brüsszelbe
  2018-05-01 09:06:51, kedd
 
  Raportra rendelték Orbánt Brüsszelbe
Írta:
Hajnal Éva -
2018-04-30 1


Az Európai Néppárt (EPP) vezetősége, ahová a Fidesz is tartozik május elején, feltehetőleg május első szerdájára berendelte Orbán Viktor miniszterelnököt Brüsszelbe — adta hírül a Die Welt német napilap. A brüsszeli látogatást vasárnap Havasi Bertalan, Orbán sajtófőnöke is megerősítette, ő azonban úgy fogalmazott, hogy a látogatás célja az, hogy Orbán viszonozza Manfred Weber márciusi budapesti találkozóját.

A Die Welt cikke szerint Joseph Daul, az EPP elnöke és Manfred Weber frakcióvezető arra kíváncsiak, hogy a frissen újraválasztott magyar kormányfő, milyen módon kívánja folytatni Magyarország vezetését, tervében áll-e továbbra is Magyarország átalakítása “illiberális demokráciává".

“Vannak korlátok, amiket Orbán Viktornak is tiszteletben kell tartania. És ezt világossá akarjuk tenni a számára" - idézi a német újság Manfred Webert.

A német napilap szerint az EPP német kereszténydemokrata és keresztényszocialista képviselői komoly aggályaiknak adtak hangot a magyarországi helyzettel kapcsolatban. Az aacheni Sabine Verheyen arról beszélt, választói folyamatosan felelősségre vonják amiatt, hogy a néppárt túl jó viszonyt ápol Orbán Viktorral. Amíg a brandenburgi Christian Ehler a tudományos kutatókat érintő korlátozásokat tette szóvá a magyar probléma kapcsán. A bajor Markus Ferber pedig azt mondta, hogy át kell gondolni a jogállamiságtól elforduló kelet-európai tagállamokkal ápolt viszonyt.

A német újság szerint az Európai Néppárt aggódik, hogy a Fidesz április eleji győzelme bebetonozza hosszú időre Magyarországon az “illiberális demokráciát", amit kivétel nélkül autoriter kormányzás és erős állam jellemez. Egy évvel az európai parlamenti választások előtt, az EPP vezetősége érthető módon szeretne ennek véget vetni.

Halkan jegyezzük csak meg, hogy a britek kilépése az EU-ból és a jelenlegi trendek miatt a néppárti frakció várhatólag már a Fidesz nélkül is a legnagyobb frakció marad, most már nem lesz a Fideszre akkora szükségük, mint korábban. Arról nem is beszélve, hogy a brit konzervatívok még régebben létrehoztak egy saját EP-frakciót. Orbán is oda szeretett volna sokáig átülni a néppártból, de ott nem kértek belőle. Plusz Orbán elérte az ámokfutásnak azt a szintjét, hogy manapság már megesik, hogy a lengyelek is kihátrálnak mögüle. Ez is valószínűsíti, hogy előbb vagy utóbb tényleg példát fognak statuálni az EU-ban. Ha Magyarország szavazati jogát megvonják, akkor pedig így is-úgy is kiesnek a Fidesz-szavazatok, így egyre időszerűbb és sürgetőbb, hogy az EPP is végre hatékonyan lépjen fel Orbán ellen.

Manfred Weber is észhez kaphatna már. Ugyanis ő az, aki bent tartja Orbánt hosszú évek óta a néppárti frakcióban, saját képviselőik ellenkezése ellenére is. Manfred Webernek sajnos tevőleges része van abban, hogy Orbán mindent megúszott eddig és, hogy azt tesz, amit csak akar a magyarokkal, akár még az EU ellenében is, mert ez idáig végig mögötte állt hivatalosan az Európai Néppárt.

Manfred Webernek és az EPP-nek már rég abba kellett volna hagynia az Orbán-féle maffia támogatását és legitimálását. Mert ezzel kollaboráns módon támogatják Orbán háborúját a magyar nép és az EU ellen. Ezzel sajnos hagyják és egyben legitimálják is, hogy Orbán lopásra és maffia módszerekre épülő rendszere virágozzon, valamint “támogatják" azt is, hogy Orbán ellopja nem csak a magyar, de az EU adófizetők által befizetett pénzek jelentős részét.

Manfred Weber is ismeri pontosan Orbán bűneit, de most már túl kell lépnie a saját árnyékán és az általa képviselt kizárólagos német piaci érdekeken. Manfred Weber eddig csak a német cégek és a német gazdaság érdekeit tartotta kizárólagosan szem előtt. Nem titok, hogy a német multikat nem bántja Orbán, sőt kényezteti is azokat, mert nagyon jól tudja, hogy ezen múlhat a háttér-támogatása az EPP-n belül.

A magyar parlamentben nincs többé ellenzék. A mostani álellenzék évek óta bábként viselkedik egy bábszínházban, mindezt jó fizetésért, de teljesen értelmetlenül, azaz nulla eredményt produkálva. Azt a pénzt amit kapnak, arra kellett volna felhasználniuk, hogy a propagandamédia pofára essen, Orbán maffia állama meggyengüljön, és így hiteltelenné váljon a hazugságokkal és a manipulációkkal a választók száméra. Mint tudjuk, ezt nem tették meg.

Az, hogy Orbán az Európai Néppárt frakcióvezetőjének Manfred Webernek “támogatásával" építgeti a magyar diktatúrát, lassan csak szemet szúr már másoknak is, mert a politika nemcsak kizárólag a pénzről szól. Abban ugyanis nem lesz köszönet, ha a szélsőjobb még jobban megerősödik Európában, ami nagyrészt Orbánnak köszönhető, mert akkor az a pénzügyi stabilitást is megszünteti. Az pedig mindenkinek fájni fog, különösen az EU-nak, de még a német gazdaságnak is. Erre pedig könnyedén már az egész uniósdi is rámehet. És ez a lényeg, innentől jön képbe hogy, milyen államrend épül Magyarországon. Ez már rég túlmutat azon, hogy mit művel Orbán a saját kis szemétdombján.

Azzal a minimális reálbér növekedéssel és az úgynevezett fideszes dübörgéssel, amit oly sokan istenítenek, voltaképpen csak az a baj, hogy az még hagyján, hogy a német bérszínvonalat messze nem közelítjük meg, de azzal sajnos tök utolsók vagyunk a régióban. A lengyelek, szlovákok, csehek már rég, de már a románok is előznek minket. Mi már a bolgárokkal vagyunk egy szinten. Még négy év ilyen gazdasági csoda, és lassan, de biztosan utolérjük az ukránokat is. Pedig Orbán olyan helyzetben volt a bevételeket illetően, hogy ilyen pozitív körülmény kétszáz évente van szakemberek szerint. Évszázadok óta nem érkezett ennyi pénz ebbe az országba, most kellene emelkedni, mint a rakéta, ám ez persze ezúttal is elmarad(t).

Orbánról már sokan leírták, hogy miért veszélyes vezető a Fidesz, és megválasztása esetén az ország élén. Popper Péter évekkel ezelőtt, már 2005-ben papírra vetette azt, amit az elmúlt években egyre élesebben látszik körvonalazódni. A teljes portré a 168 Óra 2015. 04. 23 -i számában jelent meg. A szöveg eredetileg rövidített és átírt változatban jelent meg a 168 Órában, illetve 2006-ban Popper Péter: Napidő című kötetében. Ebből közlünk mi is részleteket:

“...Orbán Viktorból is lehetett volna erős kezű apa, kőbányájával, szőlejével ügyesen gazdálkodó vidéki nagyember, harmadosztályú futballedző, ravaszul üzletelő kisvárosi prókátor, de eljött érte az átkozott szocializmus, elit ösztöndíjast formált belőle, és Angliában taníttatta, miközben az agresszív atyai büszkeség meggyőzte arról, hogy »jel a név és átkos mágia«. Persze érdekes a nyelv: Vikt-or, a Győztes. Vikt-im, a Legyőzött, az Áldozat. Várjuk meg a napnyugtát, mielőtt siratni kezdjük a napot.

Félek ettől a portrétól. Egyrészt, mert személyesen egyetlen szót sem váltottam Orbán Viktorral. Másrészt mert nem kedvelem őt. Hát akkor miről fogok írni? Az előítéleteimről? (...)

...Bizalommal és várakozással fogadtam a rendszerváltás magyar módját, reméltem, hogy az ekkori, bosszúért lihegő MDF helyett a rokonszenves Fidesz befolyásolja majd a hatalmat, igen, a fiatalok...

És évről évre jobban haragudtam rájuk. Mert kiárusították fiatalságukat, tisztaságukat, hitelességüket. Kiderült, hogy csak választásoktól választásokig terjed a látóterük, soha nem lesz belőlük a szó churchilli értelmében államférfi, csak politikai sakálok csoportja. Valaki egyszer figyelmeztetett: Vigyázz! Ezek bűnözők!

Nem hittem el. Ma már tudom. S Orbán Viktor neve számomra szimbólummá vált. Egy nyolcvan év óta lezüllött ország még mélyebb politikai lezüllesztésének a szimbólumává. Holott a sors megadta neki a ritka lehetőséget, hogy sarokkő lehetett volna a magyar történelemben. De ő pénzt akart keresni. Népvezér akart lenni. Tündökölni akart az emberek felett. Ezt is megkapta. Látni fogjuk még, amint eldobott kőként az út szélén hever.

Mindezzel meg kell küzdenem, hogy hozzáférjek az emberhez.

(...) Feltehetően nagyon hiú, legnagyobb réme a nevetségessé válás, ha például leleplezik valamelyik kalandjában vagy tévedésében, kegyetlenül durvává válhat. Folyton figyeli, hogy viselkedése, szavai milyen hatást keltenek. Ezt jól megjátszott spontán magabiztosság takarja, ami váratlan helyzetekben hajlamos szétrepedni, és kikandikál alóla egy szorongó kisember. Kisembersége kis üzletei által lepleződik le. Egy igazi államférfi is lehet szélhámos, no de nagystílűen. Adja bérbe a Hortobágyot amerikai tehenészeknek, találjon olajat a Lágymányoson, és kiaknázására alapítson nemzetközi konzorciumot, kössön sok ezer tonna szotyola szállítására szerződést Pápua Új-Guineával, és építsen űrrepülőteret a zempléni hegyek között... - ez igen! De, lakáscsere-üzelmek, apuka kőbányáinak propagálása, manipulációk a feleség szőleje körül, óvatos simicskázás, ahol nem jönnek rá, édes istenem...

Kisemberségét bizonyítja, hogy amikor elfogy az előre betanult kész szöveg, bizony dermesztő butaságok hagyják el ajakát. Közgazdasági és financiális nonszenszek, szobák és kerekek számát latolgató lózungok, fürdőszobában borotválkozás közben kitalált indián bölcsességek - “döglött lovat ne sarkantyúzz" színvonalon - és piros-fehér-zöld jelszavak végtelen áradatban.

Persze ha csak ennyi volna kit érdekelne ez a furcsa szellemű, politikába merült futballista jogászgyerek vagy micsoda. De nem! Orbánban búvópatakként rejtőzik valami zsenialitás is, valami utolérhetetlen szociális intuíció. Néha váratlanul felbukkan, majd még váratlanabbul eltűnik. Amikor nagy szükség lenne rá, biztonságot ígérően megjelenik, de amikor utánakap, gyakran a semmibe markol. Ez már a léleknek az a mélysége, ahova nem lehet bekukucskálni. Orbán magányos harca önmaga kísértéseivel.

Majdnem bizonyos, hogy Orbán már régen nem tudja, kicsoda Orbán. És ezt mentségére mondom. Mert ha tudja, és hidegvérrel váltogatva emeli ki jelmeztárából a különböző vallásokat, politikai stílusokat, polgári vagy forradalmi, sőt ellenforradalmi értékeket, identitáslátszatokat, akkor valóban sötét közéleti maffiózó. Ám valószínűleg már belegabalyodott önmaga sokféleségébe, s időnként diszkrét külföldi szanatóriumokba kell elvonulnia némi belső nagytakarításra. Szegényke. Mi lesz vele? Az élet néha hosszú. Ilyenkor szeretném megsimogatni buksiját.
Hiszen ez a baj - ahogy nálunk mondják - a megélhetési politikusokkal. Akár annak idején Sztálinnak, nekik sincs hinterlandjuk az egy szál frontvonal mögött. Ha azt áttörik, nincs második, harmadik védelmi rendszer, ahova vissza lehetne vonulni.
Mihez fog majd a vezér és a vezérkar, ha elszivárgott már mögüle a sereg ?
Ezek a Fidesz-fiúk is kik lehetnének egy normális polgári világban? Tehát most kell gazdagodni, markolni, szenezni évekre, évtizedekre előre, mindenáron biztosítani a család jövőjét. Így lesz a nagyokat álmodó államférfiból kicsiket üzletelő családfő és gondoskodó apa. Ma már világos, hogy Orbán nem igazán kreatív, nem igazán alkotóképes. A nagymű megteremtését most a nagy karrier helyettesíti.
S ha egyszer az is elvétetik tőle? Lesz helyette nagy pénz? Nagy foci? Vagy akkor már felejteni kell? Alkohol? Idegösszeomlás? Nehogy a végén kivirágozzon belőle valami paranoia féle. Egyszer már majdnem elkezdődött. Felcsúti Szent Viktor, akire Szűz Mária titokban rábízta Magyarországot. Miket ki nem talál ez a fiú!

(...)

S ami igazi együttérzést kelt bennem: ezt az életformát elviselhetetlenül fárasztónak érzem. Mert nem Orbán sokkal egyszerűbb, könnyedebb természetéből fakad, hanem érezhetően csinált. Páncélban él. Olyan villogó szemű politikai ellenfelei között, mint egy sziléziai portyán kalandozó egykori magyar sereg vezére. A csapat erős és hűséges, a fegyverzet kitűnő, még a lovak is bírják. Csak éppen...
Csak éppen örökké nyeregben kell maradni, örökké markolni kell a kardot, örökké erősnek kell látszani. Soha nem adatik meg az elfáradás, a gyengeség bevallásának boldog pillanata, nem kapja meg azt a simogató melegséget, amikor fülét-farkát eleresztve eldobja magát egy sátor előtt, és csak sütteti magát a nappal...
Vezér, nem irigyellek!"
Másik éles szemű, neves pszichológusa az országnak kiválóan érzékelte, hogy Orbán kapcsán kivel is állunk szemben. Ranschburg Jenő 2o11-ben adott interjút a magyar politikáról és abban a Fidesz és Orbán szerepéről. Már akkor keserűen megjegyezte, hogy 2014-ben nem lesz szabad választás Magyarországon. Ő volt az, aki azt is mondta, hogy “Magyarországon sokan agykéreg nélkül léteznek, vagyis nem gondolkodnak, kizárólag az érzelmeik vezetik őket. Közülük kerülnek ki mindazok, akik piedesztálra emelnek politikusokat és hódolnak nekik." Ranschburg Jenő sajnos két hónappal a nyilatkozata után, 2o11. március 1o-én elhunyt. Ám a mai napig érdekes, amiket évekkel ez előtt megfogalmazott:
“A demokrácia jó. Az összes bajával, ezzel az undorító korrupcióval, ezekkel a szarházi politikusokkal együtt is. Úgy képzelem én ezt az egészet, hogy van egy rettenetesen nagy pocsolya, amit valaki egy bottal felkavar, és hihetetlen mennyiségű szemét jön föl a felszínre - ez a szemét ott ül a Parlamentben. Húsz éve még inkább ott ült, azóta valami kis tisztulási folyamat azért lezajlott. Még további évtizedek kellenének, kellettek volna, hogy leülepedjen a mocsok.
Egy demokrata nem dobhatja áldozatul a demokráciát. Persze nem demokratikus eszközökkel sokkal egyszerűbb rendet csinálni. A demokrácia és a rend összefér, igaz, nagyon nehezen...
(...)
Az autokrata nem szívesen adja ki a kezéből a hatalmat, ugyanis hiszi, hogy kizárólag az ő vezetése üdvözíti a tömeget. Máshogy nem is lenne képes interpretálni magának a makacsságát. Ezt amúgy a mentségére is mondom. Ráadásul nincs mellette senki, aki meg tudná és meg is merné neki mondani, ha hibázik. Pedig sokuk nincs meggyőződve a vezető tévedhetetlenségéről, de a karrierje kedvéért felveszi a hatalom kínálta ruhát. Vagyis cinikus.
(...)
Amíg ő az ország vezetője, úgy hiszem, nem lesznek az eddigi értelemben vett szabad és demokratikus választások. Hogy milyen politikai trükköt fog ehhez alkalmazni, nem tudom. Először talán általános választójogot kapnak a határon túli magyarok, aztán ha ez kevésnek tűnik, jön a következő lépés.
...A rajongás könnyen csap át gyűlöletbe. Emlékszem, 1956. október huszonkettedikén az volt az egyetlen rendkívüli esemény, hogy este hosszú sorok álltak az újságért. Másnap pedig hihetetlen sebességgel, szinte a semmiből megérkezett a forradalom.
...A most kialakuló autokratikus szisztéma már nem demokrácia. Amint sérülnek a jungi értelemben vett ellensúlyok, nagyon nagy a baj - igaz ez az egyén és a társadalom szintjén is. Ha egy országot vezető politikus a hatalom áldozatává válik, ha megmámorosítja a mások fölé kerülés különleges élménye, ha a tükörben egyre inkább a dicséretre méltót látja, és semmi mást, ha se belül, se kívül nincs ellensúlyt, akkor már a spájzban vannak az oroszok.

...Nekem ötvenöt éves koromban adatott meg a demokratikus szabadság, amit azóta is próbálok nagyon tudatosan megélni. Ez látszik most veszni. Miközben természetesen nem vagyok hajlandó másképpen viselkedni, mint az elmúlt húsz évben. Ismeri a redőnysztorimat? 1944 márciusában felemelt karral kellett végigvonulnom a városon. Bámészkodós, magamnak való kölök voltam, lemaradtam a sorból, az öregek, a nők, a gyerekek közül, néztem föl a házakra, próbáltam elkapni az emberek tekintetét, színtiszta kíváncsiságból, nem volt a szememben semmi vád, és az emberek szinte kivétel nélkül elkapták a tekintetüket, és leengedték a redőnyt. Az a hang, a redőnyök hangja rendkívül felzaklatott.

Azóta mondogatom magamnak és másoknak is: azt kéne elérni, hogy az emberek ne eresszék le a redőnyt. Amihez gondolkodni kell, agykérget használni. Nem igaz, hogy a demokrata nem fél - én demokratának vallom magam, mégis félek. A demokratát az különbözteti meg a nem demokratától, hogy mérges arra, ami miatt félnie kell, és megpróbálja leküzdeni a félelmét.“

Vajon mit mondana Popper Péter vagy Ranschburg Jenő Orbánról mostanában? És az ismét regnáló, és minden akaratát a parlamenten keresztül verő kétharmados többséggel rendelkező hatalmáról?

https://nepszava.us/raportra-rendeltek-orbant-brusszelbe/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Bartus László: Orbán és a disznók
  2018-05-01 09:05:49, kedd
 
  Bartus László: Orbán és a disznók
Írta:
Amerikai Népszava -
2018-04-29 3


Nem tudom, hányan figyeltek fel arra, milyen szoros barátság fűzi Orbánt a disznókhoz, és milyen bensőséges viszonyt ápol a disznókkal. Ismertek a disznóvágásokról készült fotói és videói, a kolbásztöltő-versenyen elért sikerei, húsvétkor - a feltámadás idején - neki éppen a disznó felmagasztalása jut eszébe, sonkát főz. Amikor pedig elment Bözsi nénihez spicces állapotban, akkor szabadult fel igazán, amikor találkozott barátjával, Röfivel.

Miután ő “keresztény" királyt játszik, alaptörvénye szerint a szentistváni mű folytatója, nem tűnik szentségtörésnek talán, ha megemlékezünk róla, hogy a disznó tisztátalan állat, nem a tisztaság, a szentség, a nemes értékek megtestesítője. Még akkor sem, ha fogyasztása a kereszténységben már nem tiltott. Amikor Jézus a megszállottból kiűzte a démonokat, azok kérték, hogy a disznókba mehessenek. Ez mindent elmond, szellemileg a disznó mit jelent.

Azt a bibliai idézetet mindenki ismeri, hogy “ne adjátok azt, a mi szent, az ebeknek, se gyöngyeiteket ne hányjátok a disznók elé, hogy meg ne tapossák azokat a lábaikkal". Azt már kevesebben, hogy “mint a disznó orrában az aranyperec, olyan a szép asszony, akinek nincs okossága". Aki pedig megtérése után visszatér a világ szennyébe, arról az olvasható, hogy visszatért “a megmosódott disznó a sárnak fertőjébe". Csak kívülről mosódott meg, belül “disznó" maradt. Belül soha nem változott meg, mert nem igazult meg.

Van azonban egy érdekes történet, amelyben különösen kifejező szerepe van a disznónak. Ez a tékozló fiú története, amelynek lényege, hogy a kisebbik fiú nem tudja kivárni az apja örökségét, amíg jog szerint megkapja azt, és idő előtt kikéri. Majd az örökségét elveri, az összes kincset, gyöngyöket eltékozolja, és odajut, hogy disznókat kell őriznie. A disznókkal eszik, az ő moslékukat fogyasztja, és még abból sem kap eleget.

Utána megy vissza az atyja házához, s ismeri el, hogy elveszített mindent, a fiúságáról is lemond, mert az atyja házában jobb egy béresnek is lenni. Erre apja levágatja a legszebb tulkot. Nem a legszebb disznót. A tulok áldozati állat, bűnért való áldozat, ami az előképe Krisztus áldozatának. Orbán erre a tékozló fiúra emlékeztet, aki szellemi értékek között volt, akinek gyöngyök voltak a kezében, de nem elégedett meg a fiúságával, az ígéretével, hanem idő előtt kikérte az örökséget.

Orbán tipikusan az a személy, aki predesztinálva volt arra, hogy egyszer övé legyen minden és az örökséget megkapja. De nem tudta ezt kivárni, hanem maga akarta azt megszerezni, és minél előbb. Egy a tábor, egy a zászló címen szétverte a rivális ellenzéki pártokat, majd az árulóikat beolvasztotta, a pártjában politikailag megsemmisítette. 2006-ban felgyújtatta Budapestet, hogy mindent megszerezzen, de erre mégis 2010-ig kellett várnia.

Eközben feladta az értékeit, megtaposott mindent, ami az örökségben értékes volt, liberális és emberi jogi elveit, humanizmusát, mindazt, ami örökössé tette volna, és ami dicsőséges kormányzásra predesztinálta volna, elveszítette, eltékozolta. Disznók között találta magát, disznókat állít példának, Putyint, Erdogant, Aliyevet, Trumpot. Hiába szerzett meg mindent, nem tud megelégedni vle, mert a disznók mosléka soha nem elégítheti meg.

Az örökségből nem maradt más, csak az elhivatotottsági érzés, a sokra hivatottság tudata, az akarnokság, az örökség birtoklásának mohó vágya, és a moslék, amivel ezt megszerezte és amivel a bendőjét tölti naponta. Nincs tulok, nincs áldozat, nincs megszentelődés, nincs semmi érték, nincsenek gyöngyök. Azokat a disznók már régen megtaposták. Kicsit Lucifer hasonmása is, aki nagyravágyó volt. Isten fölé akarta helyezni a székét, és elveszítette azt a szépségét, ami őt a szerepére predesztinálta. Amit kapott, de magának tulajdonított.

Ezért kiment belőle minden világosság, és maradt a sötétség, és mindaz, ami a sötétségből következik. Ugyanilyen a tékozló fiú, aki a disznókkal lett egyenlő, ami a bibliai kép szerint a világ legalja. Jézus példabeszéde zsidóknak szólt, akik tudták, hogy disznókkal való nagy barátság, nagy közösség, a disznók közé süllyedni, azokat legeltetni, a moslékukat enni, az a világ legalantasabb dolga, aminél mélyebbre süllyedni nem lehet.

Nincsenek véletlenek. Nem véletlen, hogy Orbánt állandóan disznók közelében látjuk, hogy még véletlenül sem a tudományos akadémia ülésén, egy zeneakdémiai koncerten, hanem a disznók vájújánál, a magyar NB I focimeccsein a stadionjában. Nem is szegény gyerekek, özvegyek, vagy menekültek segítője. Nem is az emberi jogok kiterjesztésén, hanem azok korlátozásán fáradozik. Így lesz valakiből frusztrált, gyűlölködő antiszemita.

Ez azt jelenti, magyar testvéreim, hogy egy tékozló fiú kezeibe kerültünk, aki nem ismerte fel, hogy milyen mélyre süllyedt. Gyöngyeit, kincseit, örökségét elveszítette, a disznókkal és a paráznákkal zabáltatja fel a nép vagyonát. Gyűjt, de nem igazi kincseket, hanem azok olyan kincsek, amelyeket megesz a moly, megemészt a rozsda. Mint a felcsúti stadiont. Az a tragédia, magyar testvérek, hogy érzi, semmije nem maradt az örökségből, és tombol.

Ez egy olyan tékozló fiú, aki nem száll magába, nem veszi észre, hogy moslékot zabál, és az atyai házban, ahonnan idő előtt kiragadta és eltékozolta az örökséget, még a béresek is finom kenyeret esznek, ő pedig igazi kincsek nélkül éhen hal meg. Nem segít a rablott pénz és vagyon, mert az meg nem elégíthet. Ez az ember nem visszatér az atyai házhoz, hanem gyalázza az atyját és mocskolja azokat a lelki kincseket, gyöngyöket, amelyeket eltékozolt.

Ezért nem véletlen, hogy a zsidó Soros György, az emberi jogok, az emberi méltóság, és az elnyomottak, a kisemmizettek, a jogfosztottak támogatója, az emberi megkülönböztetés, a rasszizmus ellenfele, az együttérzés, a mások szolgálata, a másokért való áldozat jelképe a legnagyobb és leggyűlöltebb ellenfele. Holott őt soha nem bántotta, hanem kiadta öröksége neki járó részét, ezzel megtestesíti és szimbolizálja az atyai házat, amit Orbán elhagyott.

De ha nem tér haza, akkor átkozza az atyai házat a frusztrált dühében. És be akarja mégis bizonyítani a maga igazát, ami nem fog sikerülni. Csak a disznókat tudja ezzel etetni, nincs ebben semmi szépség, semmi érték, semmi igazság, semmi nemes, semmi igazgyögy. Ez a Lucifer dühe és tombolása, de ahogy Lucifer, ő is bukásra van ítélve. Ha haza nem tér atyja házába, aki a tulok helyett, saját Fiát áldozta fel érte.

Magával rántja a magyarokat, egy egész országot a saját lázadásába, a disznók vájújához ültet mindenkit, és moslékkal eteti őket. Egy megtébolyodott, démonikus tékozló fiú rabja az ország, amely eszköze és áldozata ennek az embernek, aki a láncait szaggatja, mint a démonizált gadarénus. Ez a tragédia. Egy félresiklott életű ember foglya az ország, aki az élete kudarcát az országon bosszulja meg, és Magyarországot feláldozva akar bizonyítani.

Azt akarja bebizonyítani, hogy a disznó nem rosszabb a báránynál, a moslék igazi kincs, és nem hozott rossz döntést, amikor idő előtt kikérte, megragadta, és eltékozolta a kincseket, amelyeket kapott az atyai házból. Ezt a bizonyítási kísérletet kell végignézni és elszenvedni az országnak, mert akik megállíthatnák a tékozló fiút, azok is a moslékból akarnak enni, és nem hisznek az igazi kincsek igazságában és erejében.

A tékozló fiúnak van saját papsága, mely igazzá nyilvánítja őt, megszenteli a disznópásztor sárnak fertőjében való fürdését. Ezek elfelejtették, hogy a disznó tisztátalan, nem áldozatra való. Arra a bárány való. A magukat “keresztény értelmiségnek" nevező emberek, akik már elnevezésükkel is bizonyították, hogy nem keresztények, alázatosan leírták, hogy a tékozló fiút látják, majd amikor meghallották a tombolását, alázatosan azt is visszavonták.

Krisztusban nincsenek értelmiségiek és segédmunkások, nincsenek érdemek, és nincsenek címek. Keresztény értelmiség nem létezik. Juhok vannak, akik viszont nem a disznók vájúja körül forognak, és nem a disznóólban leledzenek. Ennek a rendszernek a jelképe a disznó. Ezt kellene az országcímerbe foglalni. Ahogy egyre jobban hasonlít Orbán arra, akit szeret, Röfire, az ország egyre inkább hasonlít egy disznóólra, ahol a disznók röfögnek, a démonok tanyája. Fasiszta rendszereket, diktatúrákat csak ilyen emberek építenek.

De nem muszáj mindenkinek disznóvá válni. Meg lehet maradni, vagy vissza lehet térni az atyai házba. Ez zavarja a tékozló fiút, csak disznókat akar látni. Disznók Együttműködési Rendszere (DER). Ezért üldöz minden bárányt, mindenkit, aki nem tékozolta el, amit “atyai házából" kapott. Ezeket üldözi. Ám disznók nem győzhetik le azokat, akik ragaszkodnak az igazi kincsekhez.

De aki korpa közé keveredik, azt megeszik a disznók.

https://youtu.be/wh4vD9OhUho


https://nepszava.us/bartus-laszlo-orban-es-a-disznok/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 13 
2018.04 2018. Május 2018.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 255 db bejegyzés
e év: 1581 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 255
  • e Hét: 588
  • e Hónap: 14780
  • e Év: 147697
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.