Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 6 
Új német-orosz barátság kezdődik
  2018-05-23 21:29:27, szerda
 
  Új német-orosz barátság kezdődik

Fellegi Tamás, 2018. május 23., 06:07

Privátbankár.hu



Múlt héten találkozott a német kancellár és az orosz elnök, az időzítés nem véletlen. Úgy tűnik, több tényező van, ami miatt a barátság felé kellene hajlania a két országnak, szemben az utóbbi évek időnként feszült viszonyával. Gazdaság, politika, történelem: mind ebbe az irányba mutatnak.

Nem jó rosszban lenni

A német-orosz viszony Németország egyesülése, illetve a Szovjetunió felbomlása után gyümölcsöző volt, egészen 2014-ig, amikor az ukrajnai események miatt a nyugati világ oroszellenes lett, és ehhez Németország is csatlakozott hol kisebb, hol nagyobb lelkesedéssel. Míg Amerika számára nem okozott gondot a viszony megromlása és szankciók életbe léptetése, Németország esetében annál inkább.

Németország földrajzilag közel van Oroszországhoz, fontosak a kereskedelmi kapcsolatok, és végül a történelem arra tanítja a két népet, hogy nem kellene egymással ellenségeskedni, ráadásul igazán nincs is miért, hisz a társadalmi rendszer nagyjából egyforma, az egymás kárára történő birodalmi hódítások kora rég lejárt, miközben a múltbeli konfliktusok mély történelmi nyomokat hagytak.

Már a hidegháborúban és vigyáztak

A két ország mindkét világháborúban szembekerült, mindkét konfliktus évekig tartott és sok szenvedést hozott, de a második világháborús konfliktus a történelem eddigi legbrutálisabb, és legtöbb halálos áldozatot követelő összecsapása volt. Azóta mindkét oldal óvatosabb, tudják, hogy jó viszonyra van szükség, ez persze a hidegháborúban csak felemás módon valósulhatott meg: az Nyugat-Németország kapitalista ellensége, az NDK hű kommunista csatlósa volt a Szovjetuniónak.

Igazán azonban nem volt rossz a nyugatnémet-szovjeti viszony: mindkét oldal kereste a kompromisszumot. Most mintha ugyanezt lehetne érzékelni: Németország mintegy illedelemből, a szövetségesekhez való alkalmazkodásként csatlakozott a szankciókhoz. Ukrajna kérdése ráadásul különösen kényes: a két fél között véres harcokban cserélt gazdát az ország a második világháborúban.

Irán miatti változás

Most azonban repedés keletkezett egy kérdésben Amerika is szövetségesei között: Amerika felmondta az Iránnal kötött egyezményt, a többi aláíró fél viszont megmentené azt. Ezért azonnal tárgyalniuk kell, így Németországnak és Oroszországnak is, és ha már sor került erre, a két fél egy nagyon fontos gazdasági kérdést is megtárgyalt: az Északi Áramlat olajvezetéket, amely közvetlenül juttatná el az orosz gázt Nyugat-Európába, Ukrajna megkerülésével.

Ukrajna ezzel ugyan tranzitbevételektől esik el, és a nyugat elvileg támogatja az országot, amiben lehet, ugyanakkor a hosszú ideje fennálló orosz-ukrán feszültség miatt túlzottan bizonytalan a tranzit gázszállítás, így a biztonságos szállítás érdekében szükség van az elkerülő útvonalra. Hogy Ukrajna és Oroszország között mikor rendeződik a helyzet, az négy év után felmérhetetlen, ugyanakkor nincs értelme, hogy ez a végtelenségig megterhelje az orosz-német kapcsolatokat.

https://privatbankar.hu/makro/uj-nemet-orosz-baratsag-kezdodik-318636
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A nemzeti értékek megbecsülése miért elképzelhetetlen lopás
  2018-05-23 21:11:25, szerda
 
  A nemzeti értékek megbecsülése miért elképzelhetetlen lopás nélkül?
Molnár Bálint | Május 22, Kedd | 8:07

Jó reggelt, kedves és drága! Nem elég, hogy oda a pünkösdi vigasság (jó, attól persze lehet szemet forgatva kereszténykedni) és már megint egy szürke hétköz- és munkanappal kell szembenézni, de azt is olvastam, hogy Németh Szilárd már valószínűleg nem fog egy országot napi/heti/havi random időkeretben szórakoztatni, merthogy - gondolom, Habony éppen magához tért - azt találták ki, és a mindig jól értesült Magyar Időknek el is bizalmaskodták, hogy új arcokra bízza a Fidesz a kommunikációját. Pontosabban Hidvéghi Balázs, a Fidesz kommunikációs igazgatója a Karc FM Álláspont című műsorában beszélt erről. Erről is.

Vagyis egyrészt arról, hogy ugyanazokat a foltokban igazságokat is tartalmazó, általában a nettó uszításra kalibrált szólamokat más figurák rágják majd bele a szánkba. Azért mindenki nyugodjon meg: Kovács Desikerült? Zoltán és Hidvéghi Balázs a helyén marad, de például Hollik és Budai Gyula kihullott a választási rostán, helyettük kell találni hasonló kalibereket, Szilust meg Tuzson Bencét viszont hátrébb húzzák-vonják a frontvonalból. Nekik már nem kell megküzdeniük saját magukkal, meg az idegesítő újságírókkal, akiknek Szilárd úr eddig sem válaszolt a központi ukáznak megfelelően. Hogy kik lesznek az új arcok, arról nem született döntés. Mármint a másodszor is nagyapává avanzsált Orbán Viktor még nem döntötte el.

Másrészt arról is szólt a Hidvéghi nevű beszélő öltöny, hogy nagy dolgokra készülnek ők. Rögtön két ügyben - demográfiai kérdésekről/családpolitikáról, valamint az EP-választások előtt európai kérdésekről - tartanának nemzeti konzultációt, ugyanis ezt a műfajt igen sikeres eszköznek tartják. Ehhez valóban nem fér körömfeketényi kétség sem: ez a soha senki által nem ellenőrizhető, átláthatatlan, tetszőlegesen manipulálható, álkérdéseknek álcázott, a kormány által elvárt válaszokat magában foglaló, rengeteg közpénz pofátlan lenyúlására és a közbeszéd tematizálására alkalmas áldemokratikus szemfényvesztés valóban eddig is rendkívül sikeres volt. Az igaz, hogy a tavalyi nemzeti konzultációjukban is öblöseket hazudtak és már bírósági papírjuk is van erről, de a kollektív memória rövidsége, meg az ebből adódó következmény nélküliség okán ebből a világon semmi bajuk nem származott. Most majd újratöltik ezt az infantilis, mindenkit hülyének néző népnemzeti társasjátékukat, és úgy tesznek, mintha az előre megrágott egyenvéleményeken kívül bármi másra kíváncsiak lennének. Fasza.

Arról a kérdésről egyébiránt - mármint hogy megszületett a nemzetvezető második unokája, Johanna - nem siettünk feltétlenül hírt adni és hosszasan mesélgetni, pedig biztosan jó sok kattintást hozott volna. Ellenben azt meg kell állapítanom, hogy a hahófacebookosok tömött sorokban, tízezres nagyságrendben siettek a nyilvánosság elé (a Fidesz összes létező csatornáján meglebegtetett) teregetett magánügynek szívből örülni. Nagyon helyes, egy gyermek születése mindig öröm, és Orbán Viktornak szíve joga ezt a legmélyebb magánügyet jelentő eseményt is saját politikai céljaira felhasználni. Bár Orbánról van szó, és nekem elég kiforrott véleményem van az ő politikusi és emberi nagyságáról, nem díjazom az ilyenkor előkerülő népi rosszindulatot, pláne, hogy az a csecsemő a világon semmiről nem tehet. Arra viszont szeretném felhívni a figyelmet, hogy amikor az ember kiteregeti a senkire nem tartozó magánéleti líráját a saját maga által naponta hergelt nagy nyilvánosság elé, akkor utána elég szánalmas azzal takarózni, hogy báncsák az embert, pedig senkinek semmi köze a családjához. Erről ennyi a mondanivalóm, sok egészséget kívánok Johannának, akinek sok mindent lehetősége lesz megválogatni az életben, ez a családjára és szerető nagypapájára azonban nem vonatkozik.

Ennél fontosabb kérdéseket feszeget Spanyolország legnagyobb napilapja, az El País. Csak a lényeget mondom. A katalán elszakadási kísérlet kapcsán kialakult patthelyzettől a szerző eljut az Európai Unió saját problémáihoz. Az európai reformok szükségességével egyetért, azonban Orbánnal és lengyel kollégájával, Mateusz Morawieckivel az a problémája, hogy az ő javaslatuk a kirekesztés Európája, nem pedig a befogadásé. Írását a publicista azzal zárja, Európa egykor politikai, jogi, filozófiai és kereskedelmi eszmény volt, de ma egy olyan hely, amely tele van elveszett bürokratákkal, akiknek nincs válaszuk Magyarország, Lengyelország és Katalónia problémájára. És legkevésbé a saját problémájukra. Mélységesen egyetértek. Az az érzésem - és ennek többször is hangot adtam -, hogy a karba tett kézzel értetlenkedő, hümmögő, ejnyebejnyéző Európa ebben az eszmei pillanatban sem érti, hogy mit kellene kezdenie Orbánnal. Ez pedig azért van így, mert valójában azt sem fogták fel, milyen hosszútávú veszélyeket és milyen már most is helyrehozhatatlan károkat okoz az ő hatalmi pávatánca, amit Európa ellenében folytat. Persze kicsit álszentség elmarasztalni őket ezért, hiszen a saját népe sem érti, hogy mi történik vele, körülötte és hova vezet az, ha egy országot a feneketlen gyűlölet moslékával zabáltatnak hosszú éveken keresztül.

És természetesen ez csak az egyik vonatkozás, bár kétségtelenül a súlyosabb. A másik sem kutya. ITT olvasható egy tanulságos cikk arról, hogy kockázat nélkül nyúlhatók le az uniós támogatások. Ízelítőül: még mindig nincs gyanúsítottja annak az évek óta tartó nyomozásnak, amely a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal különböző pályázatain elnyert állami támogatások jogosulatlan, illetve céloktól eltérő felhasználása miatt indult. Pedig a hivatalos iratok szerint az ügy nem túl bonyolult. A gyanúval érintett társaságok időközben sorra bedőltek, a főszereplő pedig - mintha mi sem történt volna - már új cégeket irányít. Ez nem egy vélemény, ezek tények, de majd az ügyeletes NER-társ, vagy NER-társnő biztosan elmagyarázza, hogy a balos sajtó hazudozik unalmában. Mondjuk ahhoz képest, hogy a világ rajtunk röhög, amiért a közpénztelevízió viccoldalak muszlimofób szatíráit tekinti hiteles hírforrásnak és ezzel zsibbasztja a nagyérdeműt, én nem nagyon pattognék az ügyeletesek helyében.

Azt nem tudom megmondani, hogy miért került kétéves mélypontra a forint, de hogy közel a 320 euróárfolyam, az hétszentség. Biztosan a jobban teljesítés része ez is, meg kicsire amúgy sem adunk, a nagy célok mindenek előtt. Példának okáért: nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségűnek minősítette a kormány a felcsúti iskolaépítést. Úgyhogy 304 millió forintból épül iskola Felcsúton, az előkészítő fázis lezárásáig 2018. június 30-ig adott határidőt a kormány. Nahát. Szerintem is tök jó hír ez, még akkor is, ha ebben az országban rengeteg olyan település van, amit nem Felcsútnak hívnak, amelyek kiemelt jelentéktelenségbe fulladva küzdenek az életben maradásért. Na és?

És akkor a végére egy kis bulvár: miután kiderült, hogy Lölö kartárs 2rule nevű sportmárkájával azonos nevű márka már évek óta működik Nigériában, a reneszánsz csilliárdos megüzente a lakájmédiában valamelyik alattvalójával: hogy brühühü, az ellenzék támadja az új márkát. Úgyhogy:

Visszautasítjuk azokat a valótlan feltételezéseket, amelyekkel a szigorú szakmai szempontok szerint készülő magyar márkát támadják, miközben annak hátterében a munkahelyteremtés szándéka, továbbá a sportban megtestesülő nemzeti érték becsülete áll.

A nigériai márkával kapcsolatban Lölö alattvalója azt hazudta: évekkel ezelőtt megszűnt az említett vállalkozás, hat éve semmilyen forgalmat nem bonyolítanak az afrikai országban, nemzetközi értékesítést pedig soha nem folytattak. Ehhez képest a nigériai cég, köszöni jól van. Hát erről ennyit: ezek még a sportban megtestesülő nemzeti értéket is csak úgy tudják megbecsülni, hogy lopnak.

https://kolozsvaros.com/rovidek/a-nemzeti-ertekek-megbecsulese-miert-elkepzelhete tlen-lopas-nelkul/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Hogy a főnök gyógyszere ne guruljon még messzebbre
  2018-05-23 21:09:33, szerda
 
  Hogy a főnök gyógyszere ne guruljon még messzebbre

Szalonna | Május 22, Kedd | 14:01

Olvastuk mi a brutális médiafölényben dagonyázó baloldali, liberális, Soros-zsoldos sajtóban (még mielőtt az ügyeletes NER-társ/társnő elkezdené csapdosni magát a földhöz, hogy a tényeket figyelmen kívül hagyjuk, és a saját szánk íze szerint magyarázzuk félre a valóságot: dokumentálva van a dolog, csak éppen ki nem üti az ember szeme világát a nyilvánvaló), hogy úgynevezett ingyenjeggyel és úgynevezett ingyen buszoztatással próbálnak a nemzetgazdaságilag kiemelt jelentőségű, felcsúti illetőségű futballcsapat számára szurkolókat toborozni.

Mégpedig azért, hogy a holnapi Puskás Akadémia-Újpest magyar kupadöntő alkalmából a 22 ezer férőhelyes Groupama Aréna felcsúti szektorában ne fütyüljön a szél az üres széksorok között. Márpedig erre pillanatnyilag igen nagy esély van, mivel a rossz nyelvek szerint eddig kevesebb mint ezer felcsúti szurkoló vásárolt jegyet a Puskás szektoraiba a szerdai mérkőzésre.

Mondjuk ez tényleg nem egy kirobbanó sikertörténet, de szerkesztőségileg támadt nekünk egy nagyszerű ötletünk, hogy ne maradjon szégyenben a haza. Vagy izé, szóval hogy miképpen lehetne áthidalni ezt az áldatlan állapotot. Jó, persze igazságtalannak érezzük, hogy miközben egy Újpest szurkolónak néhány ezer forintba kerül a belépő a döntőre, a Felcsúton is világhírű Puskás Akadémia lelkes (azazhogy a fenti ábra szerint meglehetősen közömbös) rajongóit valószínűleg nem Mészárosék konyhapénzéből, hanem jellegét elveszített közpénzből hurcolják biodíszletnek oda, ahova. Hogy a főnök gyógyszere ne guruljon még messzebbre.

Szóval azt kéne csinálni, hogy azokat a közéleti személyiségeket, újságírókat és komplett szerkesztőségeket (kiskutyát, kismacskát is beleértve), akiket mindenféle közérdekű eseményekről testületileg ki szokott tiltani, vagy be sem szokott engedni a párthoz mindig hű túlteljesítési komplexus, akiket futballmeccsektől, veretes konferenciáktól, közpénzből finanszírozott, közpénzekből támogatott, a nagy nyilvánosság számára csak korlátozottan hozzáférhető belterjes köldöknézésektől távol tartott az állampárt, azokat most mind oda kellene vinni meccset nézni. Vihetnék a barátaikat, családtagjaikat, közeli és távoli rokonaikat, ismerőseiket, és máris teljesítve lenne a kvóta. Amitől Orbán Viktor is elégedett lenne, a mérkőzés eredményétől teljesen függetlenül.

Na, kedves Lölö barátunk, hogy tetszik az ötlet? Nem meritek bevállalni, mi? Pedig kiváló húzás lenne. A főnöknek nem is kellene elmondani, hogy azok ott mind hazaárulók, ellenben majd jól megvakargatná a füled tövét, hogy milyen ügyes voltál.

https://kolozsvaros.com/rovidek/hogy-a-fonok-gyogyszere-ne-guruljon-meg-messzebbr e/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
De nincs senki, aki visszakérdezhetne: ezt így mégis hogy?
  2018-05-23 21:08:29, szerda
 
  De nincs senki, aki visszakérdezhetne: ezt így mégis hogy?

Molnár Bálint | Ma | 8:03

Tiszteletem, jóreggelt, csókolom, pacsi! Szerda van és telik-múlik a május, ami április után van. Amint látható, nem döglöttünk bele a traumáinkba, mert mindent is meg lehet szokni. Úgyhogy a legszebb idejét láttam elérkezni annak, hogy beszélgessünk egy kicsit az utóbbi napokban méltatlanul alultárgyalt ellenzékről.

Egyelőre a Toroczkai-féle akcióról, aminek keretében a radikális, mozgalmi Jobbik szellemiségét (bárcsak tudnám feledni) életre kelteni igyekvő szélsőséges arc rendkívüli módon bejelentette, hogy plagizálni ő is tud, nem csak Schmitt Pali bácsi meg Mészáros Lölö. Már amennyiben az eredeti ötleteiről ismert migránsverő-határvédő polgármester már évekkel ezelőtt is csinált egy Mi magunk nevű önképzőkört, és a sikereken felbuzdulva most megint. (Az IRA terrorszervezet azonos nevű - Sinn Féin - politikai szárnyát most nem keverem ide, mert elég súlyos ez már önmagában is.)

Tehát most az lesz, hogy Mi magunk néven (korrektebb lenne a Mi magunk 2.0) platformot kíván létrehozni a párton belül. Amely platform az ő zászlaját június 23-án fogja kibontani - szimbolikusan - Ásotthalmon, ahol majd kiderül, hogy mennyien vannak, akik szerint a Jobbik szélsőségességben jócskán lemaradt a Fidesztől, és ezt sürgősen orvosolni kéne. Tök vicces volt hallgatni (jó, kurvára nem volt vicces), hogy a Vona Gábor oldalán a parlamentben évekig szende szűzként mosolygó Dúró NovákElődfelesége Dóra máris jelezte: segédkezet nyújt ő a süllyedő hajó elsüllyesztésében. Igaz, egyelőre a 26 fős Jobbik-frakcióból ő az egyedüli, aki kapható erre, de ami késik, az jön.

Azt is tudjuk, hogy a Vona-féle/Sneider-féle vonulat nem díjazta maradéktalanul Toroczkai és zenekara megmozdulását, és világossá tette: a platform létrehozásának nincs létjogosultsága. Mondjuk ez így nekem elég fideszül hangzik és bassza is rendesen a fülemet, de nem ez a lényeg. Hanem hogy remélhetőleg senki nem kételkedik abban, hogy ez az előre borítékolható pártszakítási kísérlet első felvonása volt, amit megpróbáltak ilyen demokratikus mázba forgatni, hogy majd a kongresszus és az alapszabályzat és az elnökség és készek figyelembe venni és tárgyalni. Hát nem sikerült túl meggyőzőre a produkció. Szegény Morvai Krisztina meg dőlhet szépen bele az ő kardjába, hogy éppen mostanság lengette be jövőre esedékes távozását a politikai életből. Éppen pont mire Toroczkai és bandája megleli majd a Jobbik elveszettnek hitt lelkét, ami soha nem hozható közös nevezőre - hogy az EP-képviselő asszony kedvenc szófordulatával éljek - a szemkilővető Gyurcsánnyal, ugye. Pedig szerintem ha ennek a platformnak, úgy értem leendő pártnak valakire szüksége van, az mindenképpen hazánk brüsszeli védőszentje, Morvai asszonyság. Naszóval, szép lesz ez, akárki meglássa. Az meg még szebb lesz, amikor a Jobbik hulláján betyár jelmezben csürdöngölőt járó Toroczkai becsatlakoztatja a formációját a Fideszbe. Nemzetet védeni, hergelni, uszítani. Na, akkor szerintem kiütöm magam vagy 48 órára.

Addig is a másik kedvencem, Schmidt Mária, a ballibsik és sorosista újságírók védőszentje mesélt hosszasan a Mandiner nevű pártfaliújságnak arról, hogy mekkora Európa-párti szurkoló ő valójában. Igaz, hogy ezt egészen jól palástolja valamennyi történészi, médiatulajdonosi, Orbán-rajongói, NER-ideológusi megszólalásában, de semmi para, neki bármi ráfér az arcára. És milyen jó, hogy nincs ezzel egyedül. A kedvenc passzusaimat azért ideteszem, remélem könyv formájában, CD-n és DVD-n is kiadják ezt az irgalmatlan szófosást (zum Beispiel: a németek önző pénztárca-soviniszta politikája), mert annyira menő, hogy sírni tudnék:

Mandiner: Megvan-e nálunk a lemaradás előnye? És nem semlegesítik-e ezt azok a demográfiai és mentális problémák, amelyektől a magyar nép szenved?

S. M.: Arra gondol, hogy Franciaországban egyre több muszlim születik? Azt nem tudom, hogy hol több az alkoholista, Magyarországon vagy Hollandiában; lehet, hogy ott nem isznak alkoholt, mert ott annyi a kábítószer, hogy nincs alkoholra szükség. A lemaradás előnye megvan nálunk, mert a kontinens nagyobbik fele rossz fele megy, így mi, akik nem tartunk velük, tudunk korrigálni.

(...)

Nyugat-Európából olyan javaslat, amit érdemes komolyan venni, még nem hangzott el. Macron víziója annyi, hogy Napóleon szeretne lenni, de ezen kívül más alapja nincs az elképzeléseinek. A többiek ragaszkodnak Brüsszelhez és a fizetésükhöz.

(...)

Itt van egy büszke, határozott magyarságtudat, amihez lehet igazodni, integrálódni. Ha itt valaki megtanul szépen magyarul, akkor mi őt megszeretjük és azt mondjuk, hogy maradjon. Mi sosem úgy beszéltünk azokról az emberekről, akik idejöttek tanulni és itt maradtak, hogy ,,vendégmunkás". Nem hagyta volna el egy magyarnak a száját ez a szó.

Mandiner: Nem lehet, hogy azért nem neveztük őket vendégmunkásnak, mert nem is voltak azok?

S.M.: Nem. Azért nem neveztük őket vendégmunkásnak, mert nem csak a munkájuk volt a fontos, hanem az is, hogy mit hoznak magukkal a kultúrájukból, a tradícióikból. És ha elfogadtak minket és akartak velünk, a mi szabályaink szerint együtt élni, megtartva és nekünk megmutatva a hagyományaikat, akkor örömmel fogadtuk be a nemzetünkbe őket. A vendégmunkásnak csak a munkája fontos, maga az ember nem: és akkor ő is így fog ehhez viszonyulni.

Mandiner: 2010 óta van kormányon a Fidesz, újra kétharmada van a parlamentben a harmadik ciklusra. Nem aránytévesztés a baloldalt, a baloldali véleményformálókat, médiát úgy támadni, mint 2010-ben?

S. M.: Miért, meg voltak támadva? Volt ilyen?

(...) Lehet, hogy nekünk nem is lesz annyira extra Milo, mint nyugaton. Ott sokkal kevesebbet engednek ma már meg, mint mi, ott már nincs szólásszabadság.

Mondja ezt Mária, aki szinte a komplett magyar sajtót (a pártmédia nem média!) kizárta a rendezvényéről. És akkor még mindig hátravan a lényeg: az alt-right-os, féknyúzgyáros, Breitbart-alapító Steve Bannon seggének nyalása közben azt állítja, hogy ma már a konzervatív a szexi. Melyik konzervatív, Mária? Mi köze a konzervatívnak az alt-right-hoz, amivel ön közelebbről meg szeretne ismerkedni Bannon professzor életművén keresztül? A világ egyik tragédiája, hogy a konzervatív már egyáltalán nem szexi, ehelyett az ún. alternatív jobb a menő. A kettőnek baszottul semmi köze egymáshoz, már amennyiben ez utóbbi elutasítja a hagyományos jobboldali konzervativizmust. És ez történész, és nincs senki, aki visszakérdezzen, hogy ezt így mégis hogy, Mária? Irigylem Edgart, aki ennyivel letörte a vergődésemet: én őt nem tudom minősíteni, annyira minden alatt van, hogy még utálni se tudom. Hát én se utálom, de kegyetlenül irritál, hogy mekkora arca és hatalma van ennek a - szellemi értelemben - fapados trollokat megszégyenítő mélységben és sötétségben dagonyázó arrogáns, ostoba oligarcha naccságának.

Kicsit túlcsordítottam ezt a posztot Mária okán, úgyhogy csak címszavakban az egyebekről:

- a 168 órát a Bálnába sem engedik be Milo Yiannopoulos előadására, ott is szűk a hely;

- Orbán odaviszi a segítséget: amennyiben a biztonsági körülmények adottak lesznek, Magyarország 5 millió euró (mintegy 1,5 milliárd forint) értékben kórházat fog építeni Szíriában;

- ,,Egyszerűen nem volt válasz, amiben ne lettek volna legalább súlyos csúsztatások, vagy tudatos mellébeszélés, és több esetben sajnos egészen konkrét hazugságok. Egy ilyen súlyú ügyben ez a magatartás elképesztő" - erre a következtetésre jutott két társadalomtudós, aki pontról pontra kielemezte a magyar kormány válaszát a LIBE-jelentésre.

- Imádják a csehek Orbán Viktort. A csehek is. Legalábbis valamiért ezzel a hülye dumával nyomatta a pöcegödörmédia annak a közvélemény-kutatásnak az eredményeit, amelyben mintegy tucatnyi, a cseh, a közép-európai, illetve a világpolitikában fontos szerepet játszó személyiségről kérdeztek cseh állampolgárokat. Orbán Viktor a negyedik lett. A magyar miniszterelnökben a csehek 25 százaléka bízik, míg 26 százaléka nem. És akkor mi van? Ja, semmi.

- Mark Zuckerberget (akinél még Lölö is okosabb, ugye) mintegy másfél órán keresztül faggatták az Európai Parlamentben anélkül, hogy fontos kérdésekben érdemi válaszokat sikerült volna kihúzni belőle. Ha valakit megnyugtat, a Facebook atyja bocsánatot kért, amiért korábban nem tettek meg mindent a visszaélések megelőzése érdekében. Akkor minden fasza.


https://kolozsvaros.com/rovidek/de-nincs-senki-aki-visszakerdezhetne-ezt-igy-megi s-hogy/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Brüsszel új szabályokat javasol, hogy az OLAF hatékonyabban
  2018-05-23 21:05:58, szerda
 
  Brüsszel új szabályokat javasol, hogy az OLAF hatékonyabban léphessen fel az Európai Ügyészséggel együtt

Herczeg Márk
eu
ma 15:05

Az Európai Bizottság új szabályokat javasol az EU Csalás Elleni Hivatalára (OLAF) vonatkozóan, hogy az megfelelő eszközökkel rendelkezzen az Európai Ügyészséggel folytatandó szoros együttműködéshez a csalások EU-n belüli feltárása és kivizsgálása érdekében - közölte a brüsszeli bizottság.

A közlemény szerint a javasolt módosítások a hatékonyság érdekében pontosítják az OLAF rendelkezésére álló eszközöket, amik a közigazgatási vizsgálatok lefolytatására szolgálnak. Ez különösen az ellenőrzésekre és vizsgálatokra, a bankszámla-információkhoz való hozzáférésre és az áfacsalás elleni küzdelmet szolgáló eszközökre terjed ki.

,,A költségvetés valóban az uniós hozzáadott értékről szól. Biztosítanunk kell, hogy minden egyes eurócentet a polgáraink javára költünk el. Ez azt jelenti, hogy a csalás és a korrupció elleni küzdelmet minden eddiginél erőteljesebbé kell tennünk. Biztosítanunk kell, hogy az OLAF megfelel a céljának, és zökkenőmentesen és hatékonyan dolgozik együtt az Európai Ügyészséggel. Meg kell őriznünk az erős OLAF-ot, amely az Európai Ügyészség büntetőjogi megközelítését szilárd közigazgatási vizsgálatokkal egészíti ki" - mondta Günther H. Oettinger költségvetésért és emberi erőforrásért felelős európai biztos, aki Orbán Viktor egyetlen brüsszeli barátja.

Az Európai Ügyészséget hatáskörrel látják el az EU-s költségvetést érintő büntetőügyek, például az EU-s költségvetéssel kapcsolatos korrupció vagy csalás, illetve a határokon átnyúló héa-csalás kivizsgálására és büntetőeljárás alá vonására.

Az Európai Ügyészségben részt vevő tagállamokban (Magyarország nem ilyen) az OLAF vizsgálatai az adminisztratív behajtás megkönnyítésére és az EU-s pénzügyek további károsításának közigazgatási intézkedésekkel történő megelőzésére irányulnak majd. Amikor az OLAF lehetséges bűncselekményt tár fel, haladéktalanul jelentést tesz az Európai Ügyészség felé, ami a kérésére támogatja a nyomozást. Az OLAF ezen felül minden tagállamban kivizsgálja a nem csalárd szabálytalanságokat, ezekben az Európai Ügyészségnek nincsen hatásköre. 2016-ban ezek tették ki a bejelentett szabálytalanságok 93 százalékát, a pénzügyi hatásuk kb. 2,8 milliárd euró volt. Emellett az OLAF folytatja a csalással és korrupcióval kapcsolatos vizsgálatait az Európai Ügyészségben részt nem vevő tagállamokban.

A módosítás sok korlátozott, de fontos pontosítást is tartalmaz, amik erősítik az OLAF közigazgatási vizsgálatainak eredményességét, a Bizottság közelmúltbeli értékelése alapján. A középpontban olyan konkrét területek állnak, amiken a mostani rendelet nem biztosítja a kellő egyértelműséget és az OLAF vizsgálatainak eredményességét veszélyeztető akadályokat állít. A módosítás szabályozza a helyszíni ellenőrzéseket és vizsgálatokat, amik az OLAF hatáskörének központi elemét adják, és nagyon fontosak a feltételezett jogellenes magatartást alátámasztó vagy megcáfoló bizonyítékok feltárásához.

Ez a javaslat a bizottság szerint egy újabb lépés afelé, hogy erősítsék az EU pénzügyi érdekeinek védelmét, miután 2017-ben elfogadták az Európai Ügyészség létrehozására vonatkozó megerősített együttműködés bevezetéséről szóló rendeletet és az EU pénzügyi érdekeit érintő csalás ellen büntetőjogi eszközökkel folytatott küzdelemről szóló irányelvet. (Európai Bizottság)


https://444.hu/2018/05/23/brusszel-uj-szabalyokat-javasol-hogy-az-olaf-hatekonyab ban-lephessen-fel-az-europai-ugyeszseggel-egyutt
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Nyomozás indult a lovarda ügyében, amit a gyerekek helyett a
  2018-05-23 21:03:34, szerda
 
  Nyomozás indult a lovarda ügyében, amit a gyerekek helyett az államtitkár veje használ

Urfi Péter
POLITIKA
május 22., kedd 17:02


Költségvetési csalás gyanúja miatt elrendelte a nyomozást a tápiószentmártoni lovascentrum ügyében a NAV Közép-magyarországi Bűnügyi Igazgatósága - írja a hvg.hu. Felmerült ugyanis a gyanú, hogy

,,a jóváhagyott céltól eltérően használtak fel" közpénzt,

ráadásul jelentős vagyoni hátrányt okozhattak.
Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter és Czerván György a Vidékfejlesztési Minisztérium agrárgazdaságért felelős államtitkára ismerteti a Hungarikum Bizottság döntését a tápiószentmártoni Kincsem LovasparkbanFotó: MTI Fotó: Bugány János

Az eredeti tervek szerint a létesítményben a diákok ismerkedhettek volna a lovaskultúrával, de a helyszínre látogató hvg.hu szerint az épületet szinte teljesen egyedül használja Czerván György fideszes államtitkár veje, ifjabb Galbács Ferenc fogathajtó, aki anno a trafikpályázatokat is remekül meglovagolta.

A korábban a lovardát használó Bozsik József fogathajtó bajnok - aki jobbikosként indult a választáson - állítja, hogy a lovascentrum ugyan elnyerte a pályázati pénzt, de egy rakás berendezést nem is vettek meg, csak kölcsönkérték, majd az ünnepélyes átadó után visszavitték a tulajdonosának.

Amikor áprilisban a Hír Tv rá akart kérdezni az ügyre, Czerván államtitkár annyit mondott, hogy ,,ha problémájuk van, jogilag rendezzék". Bozsik József feljelentést tett, a nyomozás elindult.




https://444.hu/2018/05/22/nyomozas-indult-a-lovarda-ugyeben-amit-a-gyerekek-helye tt-az-allamtitkar-veje-hasznal
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/1 oldal   Bejegyzések száma: 6 
2018.04 2018. Május 2018.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 255 db bejegyzés
e év: 1581 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 217
  • e Hét: 550
  • e Hónap: 14742
  • e Év: 147659
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.