Regisztráció  Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     2/22 oldal   Bejegyzések száma: 216 
Magyarország, négy év múlva
  2018-05-26 11:31:38, szombat
 
 
Magyarország, négy év múlva

Írta:
Föld S. Péter -
2018-05-24


2022-ben nem Orbán Viktor lesz Magyarország miniszterelnöke. Nem a ma ismert ellenzéki pártok, és nem is egy ma még ismeretlen erő taszítják majd le a trónról - Orbánt az övéi fosztják meg a hatalomtól. Azok, akik idővel felismerik, hogy a vezér meggyengült, már nem ura a saját akaratának, szellemi képességei fogytán, fizikai bajai egyre nyilvánvalóbbak, olyannyira, hogy már nagy nehézségek árán sem lehet titkolni az emberek elől.

Négy év múlva Magyarország már utolsó napjait éli az Európai Unióban. Az uniós országok addigra végképp megunják, hogy az új miniszterelnök elődje, Orbán Viktor és kormánya folyamatosan sértegeti őket. Hogy csak a pénzük kell a magyaroknak, de az nagyon. Elzárják a pénzcsapokat, vagy az utalásokat átláthatósághoz kötik. Akkor meg ugye, minek az Unió a magyaroknak? Az értékeit megvetjük, csak a pénzük kell, de pénzt máshonnan is tudunk szerezni. Igaz, drágábban, de ezt nem kötjük a nagyközönség orrára.

Négy év múlva tehát kifelé tartunk az Unióból, fél lábbal már kint is leszünk belőle. Nem ők ebrudálnak ki bennünket, bár nagyon nem is marasztalnak - mi magunk hagyjuk ott a közösséget. Önként és dalolva.

Népünnepélyek kísérik majd országszerte a kilépésünket szentesítő népszavazást. A magyarok kétharmada a kilépés mellett fog szavazni. (Délelőtt 11 órakor elromlik a szavazatszámláló rendszer és csak órák múltán áll helyre. A Nemzeti Választási Bizottság túlterhelésre hivatkozik.)

Ezzel egyidőben belépünk a KGST-be, melynek az első időkben két tagországa lesz: Oroszország és Magyarország és felépülnek az első magyar-azeri balta-összeszerelő üzemek.

Magyarország új miniszterelnöke egyre gyakrabban beszél majd az Orbán-korszak visszásságairól. Nem nevezi bűnnek őket, ahhoz még túl közeli a Kedves Vezető országlása, de a negatív jelenségeket azért már időnként megemlíti. Hogy csak duma volt az államadósság elleni harc, és szemfényvesztés a rezsicsökkentés. Rogán Antalról cikksorozat jelenik meg a Magyar Időkben, leleplezik, hogy mennyit keresett a letelepedési kötvényeken. Rogán Cili férje Azerbajdzsánban kér menedéket.

Magyarország új miniszterelnöke tudja, hogy a szabadrablás ideje lejárt, amit lehetett, már szétosztották egymás között, ettől kezdve már csak kisebb, finomabb lenyúlások lehetségesek. Felépült már minden stadion, alig győzték az urak üdvözlő beszédekkel.

Mostantól termelni is kellene valamit, de termelni csak akkor érdemes, ha a terméket el lehet adni. Belföldön, ha van vásárlóerő, vagy külföldön, ha van rá szándék, hogy megvegyék a magyar árut.

Lesz ellenzék is persze, nem túl jelentős lélekszámú, de szabad szellemű, egymással vitázó emberek és pártok sokasága. Ők maguk nem is erőltetik a saját létezésüket, de az új miniszterelnök ragaszkodik hozzá, hogy legyenek, beíratja az Alaptörvénybe, hogy ellenzéknek lennie kell, mert attól látszik demokratikusnak egy ország.

Meg különben is: szórakoztatja őt az ilyen.

Magyarország új miniszterelnöke még bátorítja is az ellenzéket, a vállukat lapogatja, időnként pénzzel segíti a létezésüket. Lám, engem még az ellenzék is szeret, mondja majd az új miniszterelnök, miközben a mellvédről integet az őt üdvözlő célzattal kivezényelt negyedmillió állampolgárnak.

Ilyen lesz Magyarország négy év múlva. Vagy, ahogy magunkat ismerem, még ennél is ilyenebb.


http://fuhu.hu/magyarorszag-negy-ev-mulva/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Örkény félperces, 2018-ból.
  2018-05-26 11:29:11, szombat
 
  Örkény félperces, 2018-ból.

- Tüntető úr, álljon egy kicsit hátrébb! Jó, még egy kicsit, még, még... Most egy kicsit balra... Nem, ez így túl sok! Lépjen valamennyit vissza, jobbra! Ez az, nagyon jó! Most néhány centit előre. Tökéletes! Meg ne mozduljon! Ön most épp a tüntetésre kijelölt helyen áll. Tüntessen bátran, szabadon, kötöttségek nélkül!
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Maximálisan meghálálta a beléje helyezett bizalmat és közpén
  2018-05-26 11:27:24, szombat
 
  Maximálisan meghálálta a beléje helyezett bizalmat és közpénzt

Molnár Bálint | Ma | 7:58

Alighanem szombat reggel van, ki-ki maradjon a helyén, a kukát nem ma kell visszatolni, vagy ha igen, nekem akkor se. Mindenesetre, ha már így feltámadtam, jó reggelt kívánok mindenkinek! Arra gondoltam, hogy felvillanyozom a mai napunkat és idepakolok egy fotográfiát, ami már megint többet mond akárhány gondosan összeválogatott szónál:

Schmidt Mária csilliárdos NER-ideológus a Terror Háza Múzeum és a XX. Század Intézet főigazgatója Milo Yiannopoulos előadásán (Fotó: Szigetváry Zsolt/MTI)

Istenem, az a csodálat, az az átszellemült, rajongó bárgyúság azon az ábrázaton. Hát a nagy Milo tart előadást Budapesten, a magyar közpénz dicsőséges színpadán, ahonnan kizárták a közt. A muszlimok, a nők, a menekültek, a transzneműek, a kiskorúak védőszentje, aki saját homoszexualitása ellenére páros lábbal szokta gyalázni a melegeket, a politikai kommentátornak álcázott alt-right ripacs és prémium troll, aki a megbotránkoztatásból és a szélsőséges politikai inkorrektségből épített magának szánalmas ismertséget és kétes rivaldafényt, és akit nagy erőkkel ugrál körbe a Fidesz holdudvar apraja és nagyja. Jó, tudom, a Szabolcs megyei nyomorban ennek nulla a hírértéke, valószínűleg egy fél országnak fingja nincs arról, ki az a Schmidt Mária, hogy ki az a Yiannopoulos, arról következésképpen még annyira se. Pedig. Maximálisan meghálálta ő a beléje helyezett bizalmat és közpénzt. Az MTI tudósításából azt olvastam ki, hogy a csávó olyan dumát nyomott le a terror nagyasszonyának legnagyobb gyönyörűségére, ami az állampárt és külön Orbán Viktor akármelyik szellemi méregtől áthatott megszólalását is simán megszégyenítette.

Csak a lényeget: Viktor a király, egy nemzetközi ikon, az iszlámnak nincs helye Európában, Magyarországot és őhomoszexualitását egyaránt a hitük miatt gyűlölik, az Európába érkezőkkel háborúzni kell, mert megtámadtak minket, Soros György az ördög, a politikai korrektség pedig egy rákos daganat, viszont a magyarok a szabadságért folytatott harc éllovasai. Vastaps, Milokám! Remélem egyetlen Schmidt szem sem maradt szárazon, mert ez valóban egy fergeteges produkció lehetett. Azt nem tudom, vágja-e ez a szép ember, hogy miközben ő fröcsögve tolta a szabadszájú féligazságait, a magyar sajtót Mari néni kicenzúrázta a helyszínről? A büdös francot tudja szerintem. Mindegy, hátha a listázás királynője most egy időre kielégült és békén hagy a faszságaival. Nem, ez soha nem fog kielégülni, ameddig lefetyelnivalója van Orbán ánuszrózsája körül.

Tegnap vicceskedett az LMP nevű ellenzéki (?) párt is, és sikerült nem mindennapi megrökönyödést okozniuk. Nekem legalábbis. Nagy rajongója vagyok én az ő munkásságuknak egyébként is, de azt meg tudja valaki indokolni, hogy Sallai Benedek pártból való (egyelőre nem jogerős) kizárásának híréről miért a PestiSrácok nevű fideszes faliújság értesült elsőként? Ja, hogy Sallai nekik vette fel a telefont elsőként? Akkor nem szóltam.

Aztán itt vannak az LMP fegyelmi bizottságának további nagyszerű döntései, amelyekkel akkor sem tudnék mit kezdeni, ha véletlenül azt gondolnám, hogy az egyenlő távolságtartás pártja valóban a Fidesz ellenzékét képezi. Kezdődött a történet Hadházyval, akit két évre eltiltottak attól, hogy bármilyen pártbéli tisztségért induljon, mivel egyeztetett az MPSZ-vel, holott a Schiffer szellemisége által bearanyozott párt döntéshozói testületei erre nem bólintottak rá. Remélem, közben figyelembe vették a politikus kérését és súlyosbították a kommunista szellemiségű határozatot négy évre.

Aztán ott van Kassai Dániel, aki visszalépett Budapest 15-ös választókerületében, ahol az MSZP jelöltje, Kunhalmi Ágnes simán legyőzte a fideszes indulót. Ez valószínűleg igen szar hír lehetett az LMP-nek, mert Kassait a fegyelmi bizottság öt évre eltiltotta attól, hogy a párt színeiben bármilyen választáson elinduljon, se országgyűlési, se önkormányzati, se EP-választáson nem indulhat LMP-sként. Jó, tudom, elempéék megindokolták, hogy Kassait miért kellett ilyen keményen megszopatni: mert ő volt az első renitens, ha ő nem lép vissza, bizonyára másnak sem jut eszébe. Helyes.

És akkor a slusszpoén: a Barta János nevű ember, aki elismerte, hogy a Fidesz gyűjtött számára ajánlásokat, mindeközben 1 év büntetést kapott. Mert a Fidesszel össze lehet dolgozni, ha úgy alakul, az ellenzékkel való összedolgozásnak azonban sokkal súlyosabb következményei vannak. És az a baj, hogy ha a külső szemlélődő baromira nem vágja, hogy ezt így mégis hogy, és felmerül benne, hogy a Fidesz ellenzékének baromira nem így kellene viselkednie, akkor meg vannak sértődve, akkor az LMP-s rajongó kitér a hitéből. Hadházy kommentárja viszont több mint sokatmondó: nem örülök, hogy az LMP-ben azokat büntetik, akik a Fidesz sikerét próbálták akadályozni. Pont.

Azt hiszem az én esetemben is a sűrű undor és megvetés a megfelelő kifejezés arra, amit Kövér László kapcsán érezni szoktam, akár megszólal, akár nem, csak egyszerűen róla van szó, úgyhogy mindenkit megkímélet a négy hálószobás, két fürdőszobás új rezidenciájának részleteivel való foglalkozástól. Pedig.

Najó, ehelyett elmondom, hogy semmi hírértéke nincs annak, hogy Orbánnal egy fotóra került Orbán svájci bankára és Trump egykori kampányfőnöke. Jó, ez még az a fotó, ami a minap készült, amikor Bannon összeborult Felcsút híres szülöttével. Utólag tűnt fel, hogy Douglas Murray brit író, Stephen K. Bannon, Trump volt kampányfőnöke és David P. Goldman amerikai közgazdász mellett Nagy István, Magyarország berni nagykövete is rajta volt azon a fotón, amit csütörtökön tett közzé az MTI a V4 Európa Jövője konferenciával kapcsolatban. Azt, hogy a libanoni Audi Bank egykori vezetője, perpillanat berni nagykövet mi a túrót keresett a Schmidt-féle botránykonferencia előadói mellett Orbánnál éppen pont most, az mindegy is. A miniszterelnökség kussol a magyarázatról. Nincs itt semmi látnivaló.

Mivel túlléptem a keretet már megint, külön írásban fogok állást foglalni azzal kapcsolatban, hogy egy autista fiatalt félholtra vertek Dunaújvárosban. Miközben mi azon csorgatjuk a nyálunkat, hogy háborúzni kell az idegenekkel, mert idejönnek, megerőszakolnak, elveszik a kultúránkat és nekünk fel kell vennünk a hitüket, ha életben akarunk maradni. Miközben ok nélkül, magyarázat nélkül és következmény nélkül verjük agyon egymást. A nagyfene régi vágású, felsőbbrendű kereszténydemokráciánkkal, azzal.

Nekem már úgy is mindegy, úgyhogy pont ezt a zenét teszem ide, politikai inkorrektségből. Nekem bejön. Szép napot mindenkinek!

https://kolozsvaros.com/2018/05/26/maximalisan-meghalalta-a-beleje-helyezett-biza lmat-es-kozpenzt/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Mészáros Lőrinc ma meg akart venni valamit, de közölték vele
  2018-05-26 11:26:29, szombat
 
  Mészáros Lőrinc ma meg akart venni valamit, de közölték vele, hogy az már az övé.  
 
0 komment , kategória:  Általános  
"Nem lopnak, csak a magyar burzsoázia kialakulását segítik,
  2018-05-26 09:39:59, szombat
 
 
"Nem lopnak, csak a magyar burzsoázia kialakulását segítik, a kizsákmányoló Brüsszellel, multicégekkel szemben"


2016. január 05. - Egyenlítő blog

Sikerült egy kis vitát kavarnom azzal a ravasz kérdésemmel, hogy mi legyen a fideszes oligarchák által összeharácsolt vagyonnal, ha egyszer megbukik az Orbán-rezsim.

Ugyanis szerintem meg fog, talán a nem is olyan távoli jövőben, de erről alig-alig beszéltünk még. Persze messze nem ez a leglényegesebb kérdés, de fontos, az igazságérzetünk miatt is, és azért is, mert ha ennek a vircsaftnak a legjobb leírása a ,,maffiaállam", akkor, ha eljön az arra alkalmas idő,
valahogyan mégiscsak rendet kell tenni.

Sokan szóltak hozzá a cikkhez a Facebook fórumain, szóban is, most összefoglalom ezeket nagy vonalakban:

Bárcsak már ott tartanánk
Gyurcsány (Medgyessy, Bajnai, Antall, Tisza, stb.) is lopott, ez itt így volt és így lesz, most akkor mi a baj
Nem lopnak, csak a magyar burzsoázia kialakulását segítik, a kizsákmányoló Brüsszellel, multicégekkel szemben erősítik meg a mieinket, ahogy ez természetes is
Csak jogállami eszközöket szabad használni, ha Orbán/Mészáros/Garancsi/Simicska, stb. végül is jogszerűen szerezte, amit szerzett, akkor nincs mit tenni, az már az övék. A jogbiztonság minden másnál fontosabb.
Meg kell valahogy oldani, hogy visszavegyék tőlük az ebül szerzett jószágot, ha kell erővel is, nincs mit tenni, másképpen minek az egész választási győzelem.

Természetesen nem tudom a választ, az érvek - főleg az utóbbi két érv mellett - hosszan sorolhatóak, és igenis mérlegelésre várnak.

plakat.jpgHiszen mit ér a demokrata ellenzék győzelme, ha azok, akik végül is a hatalommal visszaélve szereztek milliárdokat, mindent megtarthatnak? Ha most megteremtik az anyagi alapjait annak, hogy egy esetleges vereség után legyen miből támadást szervezni a demokratikus hatalom ellen. Ráadásul ha kiderül, egy vállrándítással elintézhető, hogy a hatalom barátai milliárdokkal csapolják meg a közpénzeket, és ezt büntetlenül megtarthatják, akkor már miért tanulnák meg a népek, hogy ez így mégsem a normális módja a világ menetének.

Ámde, mit ér a demokratikus hatalom, ha azzal kezdi, hogy jogilag legalábbis aggályos módon rendez el ügyeket. Hétfőn ti veszitek el a trafikokat, kedden meg mi azoktól, akiknek ti adtátok, és akkor négy vagy nyolc év múlva minden kezdődik újra? Természetesen ezt is lehet és ez az egyik legbiztosabb módja annak, hogy
az élhető Magyarországot ezentúl valahol az Oxford Street környékén keressük.

Nyilván jogászi ügyeskedéssel azért lehet alapokat találni a restitúcióhoz. A földek eladása, a hirdető cégek ,,helyzetbe hozása", a felcsúti stadion, expressz, a fociakadémiákon keresztül kisibolt milliárdok azért adnak még közepes jogérzékkel is alapot arra, hogy valamit itt tenni kell persze.

De a megoldást szerintem nem feltétlenül itt kell keresni, vagy nem elsőként itt. Ha nem alakul ki valamiféle közmegegyezés abban, hogy a nyugatias, demokratikus, jogállami - bocs, de ezt a legtöbb felé liberálisnak is mondják - elvekhez vissza kell térni, akkor megette a fene az egészet.

Ha ez valamennyire kialakítható, akkor van remény. Ha nem, akkor megette a fene az egészet.

A feltámadó ellenzéknek nemcsak az egészségügy, az oktatás és a többi ügyével kellene foglalkoznia, hanem ezzel is. Vitatkozni, érveket adni - politizálni.

Aztán meg majd meglátjuk.

Dési János


http://b1.blog.hu/2016/01/05/_nem_lopnak_csak_a_magyar_burzsoazia_kialakulasat_se gitik_a_kizsakmanyolo_brusszellel_multicegekkel_
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Hasít az egészségügy: alig van orvos, és a pluszmunkáért jár
  2018-05-26 09:37:34, szombat
 
  Hasít az egészségügy: alig van orvos, és a pluszmunkáért járó pénzt sem fizetik ki

szerző
narancs.hu
publikálva
2018. máj. 26., 08:00

A Heim Pál Gyermekkórház annak ellenére sem fizet, hogy a dolgozóik pert nyertek az intézménnyel szemben.

A napokban derült ki, hogy áprilisban mintegy 6 milliárd forinttal nőtt, és ezzel összesen 32,4 milliárd forintra ugrott a magyar kórházak adósságállománya. Ez továbbra is az alulfinanszírozottságot mutatja, és nem sok jel utal arra, hogy a folyamatos veszteségtermelést érdemben meg tudná vagy meg akarná akadályozni a kormány. Hogy a 32,4 milliárdos adósságállományból mennyit termelt a Heim Pál Gyermekkórház, nem tudni, de adósságuk biztos van. Az RTL Klub péntek esti híradójában elhangzottak szerint az intézmény évek óta tartozik közel kétszáz dolgozójának, mivel a kórház nem fizeti ki a pluszmunka után járó többletpénzt.

A kórházat is sújtó orvoshiány miatt sok túlórát kell vállalniuk az ott dolgozóknak, de ezért vagy plusz pihenőnap, vagy extra pénz járna. Mivel egyiket sem kapják meg, a kórház szakszervezeti vezetője több mint húsz alkalmazott nevében pert indított, amelyet márciusban jogerősen megnyertek, a bíróság kötelezte a Heim Pál Gyermekkórházat a több éve elmaradt ügyeleti díjak kifizetésére. Ennek ellenére a kórház nem hajlandó teljesíteni a jogerős ítéletet, mert - mint ahogy azt az RTL Klubnak leírták - nem értenek egyet az ítélettel, a Kúriához fordultak felülvizsgálatért.

A dolgozókat képviselő ügyvéd szerint ettől függetlenül ki kell fizetni az elmaradt pluszpénzt a kórháznak, ellenkező esetben végrehajtás indul az intézmény ellen. Hogy miben bízik a kórház, nem tudni, talán abban, hogy Kásler Miklós illetékes vagy miniszter, vagy ha ő sem, akkor a tízparancsolat nyújt számukra valami megoldást.


http://m.magyarnarancs.hu/elet_mod/hasit-az-egeszsegugy-alig-van-orvos-es-az-plus zmunkajukert-jaro-penzt-sem-fizetik-ki-111442
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
az Egyesült Államok volt külügyminisztere Mussolinihez haso
  2018-05-26 09:31:08, szombat
 
  Ez durva: az Egyesült Államok volt külügyminisztere Mussolinihez hasonló ideológiai kaméleonnak tarja Orbánt

szerző
Gera Márton
publikálva
2018. máj. 24., 17:55


Madeleine Albright szerint a Fidesz utat nyitott az oligarchák új generációja és a korrupció számára.

Néhány hete jelent meg az Egyesült Államokban Madeleine Albright legújabb könyve, a Fasizmus: Egy figyelmeztetés (Fascism: A Warning). A kötet nem sokkal a megjelenése után felkerült a The New York Times toplistájára, és több izgalmas elemzés is született a könyvről, amelyben az Egyesült Államok egykori külügyminisztere azt elemzi, mekkora esélye van a fasizmus visszatérésnek. Mindez nem véletlen: a könyv témája Donald Trump megválasztása után valószínűleg még jobban izgatja a közönséget, Albright pedig népszerű szerző, aki a kötet megjelenése előtt a legnagyobb tévék stúdióiban turnézva beszélt a vizsgált témáról.

A prágai születésű Albright az USA első női külügyminisztere volt a második Bill Clinton-adminisztráció idején, 1997 és 2001 között, de már korábban is külügyi pályán mozgott: 1993-ban kinevezték az Egyesült Államok ENSZ-nagykövetének, előtte pedig külpolitikai tanácsadóként dolgozott. Európai kötődése miatt kiemelten érdekli a kontinens kelet-közép-európai fele, Magyarországon például többször is járt. Sőt, előfordult, hogy maga

Orbán Viktor tüntette ki a külügyminisztert a Magyar Köztársasági Érdemrend középkeresztje a csillaggal kitüntetéssel,

de 2004-ben, tehát akkor is találkoztak, amikor Orbán már nem volt miniszterelnök.


Ma már persze más idők járnak: Orbán az elmúlt két ciklus során egyszer sem jutott be hivatalos látogatás keretében a Fehér Házba, a demokrata párti politikusok mellett pedig republikánusok is elkezdeték bírálni, a korábbi elnök, Barack Obama a sötét diktatúrák között emlegette az országot, és az is elképzelhetetlen, hogy ma Orbán úgy társalogjon Madeleine Albrighttal, ahogy azt több mint egy évtizeddel ezelőtt tette. Ennek ellenére a legújabb könyvében majdnem egy teljes fejezetet szentel Magyarországnak Albright, ami annyira nem meglepő, elvégre a kötetben leginkább olyan államok kerülnek elő, ahol valamiért válságban van a demokrácia. A következőkben a Fasizmus: Egy figyelmeztetés azon részeiből szemezgetünk, ahol Magyarország is említve van.

Albright könyvének Magyarországról szóló részét az ismert történettel kezdi, hogy miket mondott Orbán, a szakállas, futballista fiatalember 1989-ben, Nagy Imre újratemetésén. Mára szerinte azonban ebből az emberből vitatott személyiség lett, akit ugyan az országban még sokan csodálnak, de külföldön már
egyre többen tekintenek rá úgy, mint egy xenofób, antidemokratikus nacionalistára, aki könyörtelen menekültellenes retorikát folytat.
,,Ki változott jobban: 1989 idealistája, vagy azok, akik most bírálják?" - teszi fel a kérdést a szerző, aki Lech Wałęsát és Václav Havelt állítja párhuzamba Orbánnal. Mindhárman a szabadságért szólaltak fel a kommunizmus idején, de amíg a már elhunyt Havel, illetve Wałęsa mind a mai napig nemzetközileg ünnepelt figurái a közéletnek, addig Orbán megítélése már jóval ellentmondásosabb.
Az egykori külügyminiszter szerint a rendszerváltás utáni 15 évben Magyarország a demokratikus úton haladt, ezt ő is megtapasztalta, amikor külügyminisztersége idején a NATO tagjai közé fogadta Magyarországot. A fordulat azonban nem sokkal később bekövetkezett: a szocialisták 2006 utáni meggyengülése, de különösen az őszödi beszéd Albright szerint nagyban hozzájárult ahhoz, hogy Orbán 2010-ben hatalomra kerülhessen, és szinte mindent megváltoztathasson.
Albright szerint Orbánt a politikája miatt európai kollégái irritálónak találták, mert

nem segít megoldani a kontinens tágabb problémáit, ehelyett inkább színházat játszik a hazai közönségének.

A magyar miniszterelnök egyik központi témája Magyarország egysége, és ugyan a nemzet részének tekinti azokat, akik a határon túl élnek, de inspirációként nem a multikulturális Amerikához vagy európai példákhoz, hanem az ideáljaihoz, az illiberális demokráciákhoz fordul, amilyen például Putyiné vagy Erdoğané.
A könyvben Albright Orbánt Benito Mussolinihez hasonlítja, aki szerinte egy ideológiai kaméleon volt, és ugyanez mondható el a magyar kormányfőről is. Tinédzserként a kommunista párt ifjúsági szervezetének, a KISZ-nek a titkára volt, most pedig az illiberális demokrácia kérlelhetetlen bajnoka, de korábban évekig volt a Liberális Internacionálé alelnöke is. Albright szerint a taktikája flexibilis,

a törekvései viszont konstansak: egy opportunista, aki szeret irányítani.

Az egykori politikus szerint túlzás lenne azt állítani, hogy Orbán belekényszerítette Magyarországot egy fasiszta kényszerzubbonyba, az azonban biztos, arra bátorította az országot, hogy komfortosnak érezze az ultranacionalista eszméket.
Albright leírja, hogy Orbánék hogyan alakították az alkotmányos rendszert, hogyan számolták fel a független sajtót, és

nyitottak utat az oligarchák új generációja és a korrupció számára.
Madeleine Albright előadást tart egy szakértői fórumon

Madeleine Albright előadást tart egy szakértői fórumon

Fotó: MTI/EPA/Bartlomiej Zborowski


Orbán közben sürgeti a magyar nőket, hogy több gyereket szüljenek, és harcol az NGO-k ellen. Nyilvánvalóan nem fél attól, hogy provokálja Európát: csak míg korábban a a magyar hősök arról beszéltek, hogy a monarchiától, az agresszív szomszédoktól vagy a kommunista diktátoroktól kell elszakadni, addig Orbán ma azzal vált ki éljenzést, hogy a Magyarországot pénzzel támogató Európai Unió bürokratáit állítja be alattomos ellenfélnek.
A könyvben Albright Lengyelországgal is foglalkozik, és arra következtetésre jut, hogy az EU-nak valójában nincs igazi válasza az extrém nacionalizmusra. Az látható csak, hogy attól tartanak, a fasizmus esetleg visszatér arra a kontinensre, ahol megszületett.

szerző
Gera Márton
publikálva
2018. máj. 24., 17:55

http://m.magyarnarancs.hu/belpol/az-usa-egykori-kulugyminisztere-kimeletlen-kriti kat-mond-orbanrol-opportunista-mussolinihez-hasonlo-ideologiai-kameleon-111418
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Orbán Viktornak végig kellett hallgatnia, hogy a lilák azt
  2018-05-26 09:29:26, szombat
 
 
Orbán Viktornak végig kellett hallgatnia, hogy a lilák azt éneklik, ,,Elbuktad, Viktor, elbuktad"


2018. május 24. - Mr Flynn Rider

Csinált magának egy focicsapatot, de csak a neki nyalizós NER-elit szurkolt nekik, senki más.

Tegnap játszott az Orbán Viktor-Mészáros Lőrinc-dreamteam (a Felcsút) az Újpesttel (amit egyesek szerint hamarosan NER-esítenek és megvesznek a belga tulajdonosától) a Fradi stadionjában (Orbán Viktor emberének csapata), a Fidesz házi bajnokságban, a labdarúgó NBI-ben.

(A Ferencvárost egyébként az akkor még miniszter Seszták Miklós másodosztályú csapata, a Kisvárda verte ki. A Kisvárda a napokban feljutott az NBI-be, tovább bővítve a NER-csapatok számát.)

Ami még abszurdabbá teszi mindezt, Orbán Viktor saját maga vallotta be korábban, hogy
hamarabb volt Újpest-szurkoló, mint fideszes.

A két csapat természetesen Orbán Viktor és a NER-elit jelenlétében csapott össze: ott voltak a miniszterek, fideszes potentátok és a közbeszerzések örök nyertesei is, mind a VIP-páholyban.

orban_szomoru3.jpeg

A meccset végül 11-esekkel az Újpest nyerte, de sokkal inkább arról marad emlékezetes, hogy az a Fradi-szektor majdnem teljesen üresen kongott, kivéve a Puskás Akadémia növendékeit az egyenpólókban (,,Hajrá, PAFC!", azaz Puskás Akadémia Futball Club) és arról, hogy az Újpest szurkolók nem kímélték Orbánt.

,,Elbuktad, Orbán, elbuktad!"

- üvöltötték az Újpest-szurkolók, amikor a csapatuk végül szánalmas 11-esekkel megverte a PAFC-ot. (Maradjunk hűek az elnevezéshez.)

És ezt Orbán Viktornak végig kellett hallgatnia - állítólag mosolygott.

De szegény Pintér Attila is sörzuhanyt kapott a nyakába - abból a szektorból, ahol a meghívott vendégek és a Felcsút-szurkolói ültek:De legalább a kétharmad megvan!

http://b1.blog.hu/2018/05/24/orban_viktornak_vegig_kellett_hallgatnia_hogy_a_lila k_azt_eneklik_elbuktad_viktor_elbuktad
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A süketnéma házaspár mutogatva beszélget:
  2018-05-26 09:22:48, szombat
 
  A süketnéma házaspár mutogatva beszélget:

- Hol a macska? - mutogatja a feleség.
- Az éjjel kihajítottam az ablakon - mutogatja a férj.
- De hát miért? - vonja kérdőre az asszony.
- Egész éjjel nyivákolt! - mutogatja a férj.
- Te teljesen hülye vagy, nem is hallhattad! - mutatja a feleség.
- Leolvastam a szájáról
 
 
0 komment , kategória:  Humor  
Új német-orosz barátság kezdődik
  2018-05-23 21:29:27, szerda
 
  Új német-orosz barátság kezdődik

Fellegi Tamás, 2018. május 23., 06:07

Privátbankár.huMúlt héten találkozott a német kancellár és az orosz elnök, az időzítés nem véletlen. Úgy tűnik, több tényező van, ami miatt a barátság felé kellene hajlania a két országnak, szemben az utóbbi évek időnként feszült viszonyával. Gazdaság, politika, történelem: mind ebbe az irányba mutatnak.

Nem jó rosszban lenni

A német-orosz viszony Németország egyesülése, illetve a Szovjetunió felbomlása után gyümölcsöző volt, egészen 2014-ig, amikor az ukrajnai események miatt a nyugati világ oroszellenes lett, és ehhez Németország is csatlakozott hol kisebb, hol nagyobb lelkesedéssel. Míg Amerika számára nem okozott gondot a viszony megromlása és szankciók életbe léptetése, Németország esetében annál inkább.

Németország földrajzilag közel van Oroszországhoz, fontosak a kereskedelmi kapcsolatok, és végül a történelem arra tanítja a két népet, hogy nem kellene egymással ellenségeskedni, ráadásul igazán nincs is miért, hisz a társadalmi rendszer nagyjából egyforma, az egymás kárára történő birodalmi hódítások kora rég lejárt, miközben a múltbeli konfliktusok mély történelmi nyomokat hagytak.

Már a hidegháborúban és vigyáztak

A két ország mindkét világháborúban szembekerült, mindkét konfliktus évekig tartott és sok szenvedést hozott, de a második világháborús konfliktus a történelem eddigi legbrutálisabb, és legtöbb halálos áldozatot követelő összecsapása volt. Azóta mindkét oldal óvatosabb, tudják, hogy jó viszonyra van szükség, ez persze a hidegháborúban csak felemás módon valósulhatott meg: az Nyugat-Németország kapitalista ellensége, az NDK hű kommunista csatlósa volt a Szovjetuniónak.

Igazán azonban nem volt rossz a nyugatnémet-szovjeti viszony: mindkét oldal kereste a kompromisszumot. Most mintha ugyanezt lehetne érzékelni: Németország mintegy illedelemből, a szövetségesekhez való alkalmazkodásként csatlakozott a szankciókhoz. Ukrajna kérdése ráadásul különösen kényes: a két fél között véres harcokban cserélt gazdát az ország a második világháborúban.

Irán miatti változás

Most azonban repedés keletkezett egy kérdésben Amerika is szövetségesei között: Amerika felmondta az Iránnal kötött egyezményt, a többi aláíró fél viszont megmentené azt. Ezért azonnal tárgyalniuk kell, így Németországnak és Oroszországnak is, és ha már sor került erre, a két fél egy nagyon fontos gazdasági kérdést is megtárgyalt: az Északi Áramlat olajvezetéket, amely közvetlenül juttatná el az orosz gázt Nyugat-Európába, Ukrajna megkerülésével.

Ukrajna ezzel ugyan tranzitbevételektől esik el, és a nyugat elvileg támogatja az országot, amiben lehet, ugyanakkor a hosszú ideje fennálló orosz-ukrán feszültség miatt túlzottan bizonytalan a tranzit gázszállítás, így a biztonságos szállítás érdekében szükség van az elkerülő útvonalra. Hogy Ukrajna és Oroszország között mikor rendeződik a helyzet, az négy év után felmérhetetlen, ugyanakkor nincs értelme, hogy ez a végtelenségig megterhelje az orosz-német kapcsolatokat.

https://privatbankar.hu/makro/uj-nemet-orosz-baratsag-kezdodik-318636
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     2/22 oldal   Bejegyzések száma: 216 
2018.04 2018. Május 2018.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 19 db bejegyzés
e hónap: 216 db bejegyzés
e év: 1400 db bejegyzés
Összes: 63820 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 4174
  • e Hét: 39717
  • e Hónap: 378152
  • e Év: 1802892
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.