Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 10 
Ideje lenne, hogy Európa kiokádja magából ezeket
  2018-05-15 20:09:40, kedd
 
  Ideje lenne, hogy Európa kiokádja magából ezeket

Swan Edgar | Ma | 9:58

Nagy ámulattal olvastam a minap a Magyar Időkben Szájer József, a Vasárnapi újságnak adott rádióinterjújának kivonatát, összefoglalóját, nem tudom micsodáját. Olvasás közben arra gondoltam, hogy milyen érzés lehet azzal a (téves) tudattal élni, hogy valaki egy örök meg nem értett zseni, a világ vezetésére elhivatott szupertehetség és a világ ezt nem értékeli, nem becsüli. Sőt, folyamatosan támadja. Mert a világ, Európa, ezen belül Magyarország és a polgárok egy része nem hajlandó igazodni ahhoz az irányvonalhoz, amit Orbán Viktor és baráti köre - közöttük Szájer József - meg szeretne szabni számukra.

Az interjúból igen jól kidomborodik az a speciálisan paranoid irányvonal, amit ez az érdekközösség - a volt kollégisták - rá akarnak erőltetni mindenre és mindenkire. Most éppen a kereszténydemokráciának elnevezett dolgot. Mert azt találták ki, hogy ők kereszténydemokraták és ez az egyetlen helyes út. Aki nem így gondolja, az ellenség, aki nem kér az ő kereszténydemokráciájukból, az egy utolsó geci, Magyarország és Európa elárulója.

Nem újkeletű ez a beteges gondolkodás abban a brancsban, ahová Szájer is tartozik. Már az indulástól kezdve, amikor a kollégiumban kifundálták, hogyan is tudnák megkaparintani az országot és hogyan tudnák a saját céljaik érdekében felhasználni azt, ezekben az elképzelésekben nem szerepeltek olyan pitiségek, mint emberek, elvek, önálló akarat és hasonló, Orbánék számára értékelhetetlen lomok.

Amikor Szájer József a saját ujjával pötyögte be a számítógépébe az alaptákolmányt, mely semmi másról nem szólt, mint az Orbán-klán elképzeléseiről és érdekeiről, akkor sem merült fel egy pillanatig sem a gondolat, hogy az Alaptörvény egy társadalmi szerződés, azt meg kellene vitatni a társadalommal és közösen határozni róla. Fenéket! Orbán nyilván megszabta a kereteket, hogy milyen legyen, Szájer leírta, bevezették. Pont. Az alaptákolmány innentől kezdve nem társadalmi szerződés, hanem diktátum.

Ahogy diktátum volt az illiberális demokrácia és diktátum a legújabb rögeszme, a kereszténydemokrácia. A világon egyetlen olyan kormány, sem kormányfő nincs, aki parancsba adhatja egy országnak, annak lakóinak, hogy ők mától kezdve márpedig kereszténydemokraták lesznek, mert őfényessége ezt akarja, társai a meggazdagodásban pedig ezt hirdetik teli pofával.

Ki kérte, pláne ki hatalmazta fel Orbánt, Szájert, vagy bármelyik szabadon választott disznópásztort, hogy mindannyiunk nevében kijelentsék: márpedig ez az ország kereszténydemokrata, imádkozzunk testvéreim? Én például a büdös életben nem voltam, nem is leszek kereszténydemokrata, sem keresztény, sem illiberális. Ezzel szemben végtelenül dühít, hogy az én adómból élő illetők, akiknek a feladata az lenne, hogy az én érdekeimet képviseljék oly módon, hogy keretet szabnak az ország működésének és azon belül a létező legnagyobb szabadságot biztosítják ahhoz, hogy én a saját meggyőződésem és akaratom szerint éljek, rátelepszenek mindenre, beleugatnak a legbenső magánügyeimbe, a szemem láttára szétlopják az országot és engem merészelnek minősíteni és pocskondiázni, amennyiben nem bégetek a nyájjal.

Mi van, ha az ország lakóinak egy része nem óhajt kereszténydemokrata lenni, nem akarja számolatlanul önteni a pénzt az egyház feneketlen zsebébe, nem akar ragaszkodni az ezeréves hagyományokhoz, amikről azt sem tudni, mi a francot akarnak jelenteni? Mi van akkor, ha élünk itt néhányan, akik egy haladó, modern, huszonegyedik századi országot akarunk, megfelelő színvonalú - és még véletlenül sem a kormány politikai érdekeit szolgáló - oktatással, jó egészségügyet akarunk, működő gazdaságot, ahol nem egy jól körülhatárolható bűnbanda gazdagodik napról napra, hanem az átlag magyar ember valósíthatja meg a céljait tehetsége és képességei szerint? Mi van, ha jó minőségű utakat akarunk, fejlett infrastruktúrát, hazai ipart, társadalmi szolidaritást, jogbiztonságot, megfelelő béreket, politikamentes magánéletet?

Tudom, mi van akkor, legalábbis Orbán bűntársai szerint. Akkor hazaárulók, aljas liberális szemetek, az ország ellenségei, hitetlen kutyák vagyunk.

Szájer József legalábbis ezt hirdeti teli pofával akkor, amikor kijelenti - mert lényegében erről szól ez az interjú -, hogy Orbán Viktor (és persze az udvartartása) az egyedüli jó választás, az ő parancsainak kell engedelmeskedni, abban kell hinni, amiben éppen akkor ő hisz, de legalábbis meghirdeti, mi a koncepció és aki nem így tesz, az szánalmas féreg és pusztulni fog.

Ideje lenne már, hogy Európa felfogja, micsoda kártékony fertőzést hordoznak ezek az alakok és kiokádja magából őket, mint egy romlott ételt.


https://kolozsvaros.com/2018/05/15/ideje-lenne-hogy-europa-kiokadja-magabol-ezeke t/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Hadházy: Orbánt el kell zavarni, akár polgári engedetlenség
  2018-05-15 20:05:22, kedd
 
  Hadházy: Orbánt el kell zavarni, akár polgári engedetlenséggel is



Kovács-Angel Marianna


újságíró. 2018. 05. 10. 08:38


Az új Országgyűlés első ülésén miniszterelnököt választ, ezzel Orbán Viktor negyedszer lesz Magyarország kormányfője. Hadházy Ákos, az LMP politikusa Facebook-oldalán arról ír, hogy félreértette a Fidesz rendszerét: a nyakló nélküli korrupció nem cél, hanem eszköz a hatalom megtartására. Mint írja:

Az elképzelhetetlen sok lopott pénz segítségével kiépített, az államot, a gazdaságot a civil szférát iés a médiát is elfoglaló centrális erőtér megdöntéséhez viszont édeskevés az, ha a “Parlamentben" gyönyörű szónoklatokkal és interpellációkkal fogunk küzdeni. Szabad sajtó, szabad bíróságok és szabad ügyészség nélkül esély sincsen legyőzni őket. Ezért hiba azt gondolni az ellenzékben, hogy “ezek a demokratikus dumák senkit nem érdekelnek", “nem médiaképes erről beszélni", “nem megy át" , “értelmiségi nyavalygás" és ezért ne is foglalkozzunk velük.

Hadházy Ákos megválaszolta azt a kérdést is, hogy egy illegitimnek tartott parlamentben milyen célt szolgál a képviselői mandátum átvétele: az elégedetlen társadalom aktívabb részének segítségével megküzdeni a ,,mocskos kormánypropaganda" megszüntetéséért, az európai ügyészséghez csatlakozás kikényszerítéséért és a bíróságok bedarálásának megakadályozásáért.

Magyarázata szerint nagyon fontos, de nem elégséges az embereket közvetlenül érintő problémák bemutatása, az új ellenzéki hálózat megalakítása és az ellenzék megújítása, de

ha nem tudjuk elérni az agitprop (néphülyítés) megszüntetését és a szabad sajtó további szűkítésének megakadályozását, az Európai Ügyészséghez csatlakozást és megakadályozni a bíróságok függetlenségének végleges megszüntetését, akkor az egésznek semmi értelme nem lesz.

Meglátása szerint erre a parlamentben már nem képesek, ezt csak a társadalom segítségével tudják elérni. Hozzáteszi: nem csak kommunikálni, hanem cselekedni is kell, mert

Kommunikálni eleget kommunikáltunk már, itt az ideje a politikai cselekvésnek is. Minden eszközt, a “hagyományos" eszközöktől ha kell, akkor a legkeményebb polgári engedetlenségi eszközöket is meg kell ragadni ahhoz, hogy valamiféle esély mégis megmaradjon a mai eskütételkor a haza szolgálatáról hazudó miniszterelnök elzavarására.

https://24.hu/kozelet/2018/05/10/hadhazy-akos-lmp-orban/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
32 millióért vásárolt díszkardokat a honvédség
  2018-05-15 20:00:50, kedd
 
 
32 millióért vásárolt díszkardokat a honvédség

2018. May. 15. 13:58

Tömegével és borsos áron vesz tiszti kardokat a honvédelmi tárca Védelemgazdasági Hivatala - derül ki a keddi Közbeszerzési Értesítőből.

A hivatal összesen 32,7 millió forintért szerez be maximum 300 darab gyalogtiszti szablyát a 2018-2020-as időszakban, a díszfegyverek pedig a tisztavatás és a katonai tisztelgés kellékei lesznek.




A közbeszerzést a ceglédi VB Swordshop Kft. nyerte el: darabonként átlagosan 109200 forintért vállalták a szablyák elkészítését, de még ez is kedvező ajánlat volt a minisztériumi elképzeléshez képest, hiszen a tárca eredetileg 45,2 millió forintra becsülte a beszerzés összeértékét.

Igaz, még a kedvezőbb ajánlat összeg is soknak tűnik: a HM ugyanis a beszerzés során ,,Osztrák-magyar M.1861" gyalogtiszti szablyát rendelt, ugyanezt a típust pedig egy replikagyártással foglalkozó fővárosi bolt darabonként 46-49 ezer forintért is legyártotta volna.


http://sztarklikk.hu/kozelet/32-millioert-vasarolt-diszkardokat-a-honvedseg/33758 0
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Már látszik a magyar gazdasági csoda vége - jöhet az összeom
  2018-05-15 19:59:20, kedd
 
  Már látszik a magyar gazdasági csoda vége - jöhet az összeomlás


A közép- és kelet-európai gazdasági növekedés lassult az első negyedévben, mivel a növekvő bérek által támasztott fogyasztási kiadások nem tudták ellensúlyozni a gyengébb ipari termelést. Magyarországon a munkaerőhiány keresztülhúzhatja a kormány számításait és lassulhat a növekedés. Már fiskális mozgástér sincs.


Szabó Dániel, 2018. május 15. kedd, 11:54


A hat országból kedden a bruttó hazai termékadatok gyors becslését mutatták be, a Cseh Köztársaság és Románia alacsonyabb növekedést mutatott, mint 2017 utolsó negyedévében, míg a bővülés üteme Magyarországon változatlan maradt - a KSH keddi jelentése szerint -, a szlovák növekedés pedig gyorsabb volt.
Közeleg az újabb összeomlás - már látszanak a jelei

Tovább nőtt a magyar gazdaság

Lengyelország is a növekedés lassulásáról számolhat be, míg Bulgáriában - a Bloomberg elemzői szerint - gyorsulhatott a bővülés, de innen még nincs hivatalos adat. A teljes csoport így is felülmúlja az euróövezet átlagos GDP-növekedését, amelyet 2 százalékra tesznek, de fontos hangsúlyozni, hogy a valutaunió a régió legnagyobb kereskedelmi partnere.

A rekordalacsony munkanélküliség és a fiskális ösztönzés növelte a belső fogyasztást és ez mindenhol motorja lett a gazdasági növekedésnek a balti államoktól a Fekete-tengerig. Azonban a közgazdászok úgy látják, hogy a növekedés csúcspontján már túl vagyunk, a monetáris és a fiskális politikák a felemelkedő infláció közepette szigorodni fognak, ez pedig fékezni fogja a keleti gazdaságokat. Az Európai Bizottság előrejelzése lassulást mutat az idei évre a volt kommunista államoknál, kettő kivétellel: Bulgária és Szlovákia felívelése folytatódhat.

"A legtöbb ország már tavaly év végén elérte a csúcsot" - idézi Árokszállási Zoltánt, az Erste Bank magyarországi elemzőjét a Bloomberg. A szakember úgy látja, hogy idén lassabb lehet a legtöbb országban a növekedés a tavalyinál, már csak azért is, mert a költségvetési számok nem igazán támasztják alá, hogy továbbra is jelentősen támogatnák a növekedést a régiós országok. A jó fiskális adatok arra engednek következtetni, hogy jelenleg nincs igazán élénkítés; különösen Romániában látszik, hogy ez lelassult, megállt.

A Bloomberg cikke szerint Románia példája mutatja, hogy mi várható a régióban. A 2007-ben csatlakozott országban 5,5 százalékos bővülést vártak éves alapon a szakértők, miközben 4 százalékra esett vissza a GDP-növekedés. De egy negyedévvel korábban még 6,7 százalék volt ez a mutató. A lakossági fogyasztás fellendülése, valamint a különböző adócsökkentések és a béremelések hatása fokozatosan elhalványul. Miközben az infláció öt éven belül már három kamatemelést váltott ki.

Csak a szlovákoknak lesz jó évük

Az iparban tapasztalható lassulás, amely a kereskedelmi többletek csökkenésében is tükröződik, valószínűleg a Cseh Köztársaság növekedését vetette leginkább vissza. Miközben a fogyasztási kiadások továbbra is erősek maradtak az EU legkisebb munkanélküliségi mutatóját produkáló országban. A 4,5 százalékkos bővülési mutató ennek ellenére is egy teljes százalékponttal elmarad 2017 utolsó negyedévétől.

Éves alapon a magyar növekedés változatlanul nőtt, 4,4 százalékkal haladta meg az előző évi 4,2 százalékos teljesítményt, ebben a legnagyobb szerepe a szolgáltatási szektor bővülésének volt a KSH szerint. A kormány költségvetési ösztönző intézkedéseken dolgozik, hogy elérje az idei 4,3 százalékos gazdasági növekedési célt, így megvalósítsa az újból megválasztott Orbán Viktor miniszterelnök által kijelölt 4 százalékot meghaladó bővülési tervet, amelyet 2022-ig akar fenntartani. Ebben optimizmusra ad okot, hogy a jósoltnál magasabb lett a mostani szám is.

https://www.napi.hu/nemzetkozi_gazdasag/mar_latszik_a_magyar_gazdasagi_csoda_vege _johet_az_osszeomlas.662467.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A honvédség ereje tényleg a kereszténységben lenne?
  2018-05-15 19:39:57, kedd
 
  A honvédség ereje tényleg a kereszténységben lenne?

Lázár Gergő | Ma | 14:00

Budapest, 2018. május 15., kedd (MTI) - Elkezdtük felépíteni, fejleszteni a Magyar Honvédséget - emelte ki a leköszönő honvédelmi miniszter kedden Budapesten, a honvédelem napja alkalmából tartott központi ünnepségen.

Simicskó István azt mondta: történelmi bűnt követtek el azon elődei, akik hagyták lezülleszteni a honvédséget, amelynek alig maradt haditechnikája. Az ügyvezető honvédelmi miniszter ünnepi beszédében köszönetet mondott valamennyi katonának, aki ezt a hivatást választva szolgálja a nemzetet. Köszönetet mondott leendő utódjának, Benkő Tibor vezérkari főnöknek és mindenkinek, aki az elmúlt csaknem három évben segítette munkáját. Kiemelte: tettek azért, hogy ismét erős legyen, meg tudja védeni Magyarországot a Magyar Honvédség és büszke legyen rá a nemzet.

Kitért arra is, hogy Nyugaton napjainkra “sokan elhagyták lelküket". Azt kell üzenni a nyugati civilizációknak, hogy erősítsék meg keresztény hitüket - mondta Simicskó István, hozzátéve: “ennek köszönhetjük megmaradásunkat". Benkő Tibor vezérezredeshez, leendő honvédelmi miniszterhez fordulva azt kérte: lélekből dolgozzanak továbbra is, mert ezen keresztül tudnak példát mutatni a civileknek és más emberi közösségeknek.

A Honvédelmi Minisztérium központi ünnepségén a honvédelem ügyének elősegítéséért többeknek elismeréseket adtak át. A magyar katonáknak 1849. május 21-én, a tavaszi hadjárat végén három hétig tartó ostrom után sikerült visszaszerezniük a budai Várat. Ennek emléket állítva 1992 óta a honvédelem napja május 21.

Úgy tűnik a magyar kormányt kiadta az ukázt, így mindenkinek kötelezően a kereszténységről kell beszélnie. Mi az hogy beszélnie, azt kell az emberek fejébe sulykolni, hogy vagy követjük keresztény hagyományainkat(?), vagy mind elpusztulunk. A nyugati világ romlott - biztosan a liberalizmus áldozatai lettek ők -, sokan elhagyták lelküket, jelentsen ez bármit is.

Simicskó azt üzeni a nyugatnak, hogy erősítsék meg hitüket, mert ha nem, akkor gondban lesznek. Kérdem én, miért is köszönhetjük megmaradásunkat a keresztény hitnek? Hit nélkül nincs már létezés sem? Hit nélkül nem születnek gyermekek és tavasszal a gyümölcsfák sem virágoznak ki, vagy mi történik? A lélekből dolgozó honvédők példát tudnak mutatni a civileknek, valamint más emberi közösségeknek - állítja Simicskó.

Javítsanak ki ha tévedek, de Magyarországon pont a civilek azok, akik példát mutatnak mindenki másnak. Emberségükkel, véget nem érő küzdelmükkel millióknak mutatnak példát, immár évek óta. Abban talán egyetérthetünk, hogy a honvédségnek megújulásra van szüksége, abban viszont már nem annyira, hogy ezt a megújulást a keresztény hit követése fogja jelenteni.


https://kolozsvaros.com/rovidek/a-honvedseg-ereje-tenyleg-a-keresztenysegben-lenn e/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Minek is a sok cécó, hisz kétharmaddal azt és akkor csinál,
  2018-05-15 19:38:22, kedd
 
  Minek is a sok cécó, hisz kétharmaddal azt és akkor csinál, amit és amikor csak akar

Lázár Gergő | Május 14, Hétfő | 20:19

Szép jó estét mindenkinek. Ma volt a napja, amikor a miniszterjelöltek és mindenféle jelöltek elmesélték, hogyan is képzelik a szép jövőt. Lesz itt minden, mint a búcsúban, de szerencsére senkinek nincsen más elképzelése, mint Orbán Viktornak. Mindenki meg akarja védeni a kereszténységünket, az ehhez fűzött demokráciánkat, a nemzeti szuverenitásunkat és az ezeréves múltat. Olyannyira, hogy az oktatás direkt erre fog támaszkodni. Gondolom, a fiatalok ezentúl nem informatikát tanulnak, hanem hátrafelé nyilazást karikás ostorral. Minimum.

Orbán Viktor ma személyesen ment el Varsóba, hogy a lengyelek el ne felejtsék: ezer éves barátság fűz minket össze. Na meg ugye Soros György. Orbán ugyanis a választások utáni első külföldi látogatásán azonnal kijelentette, amint megalakul a kormány és megtartotta első ülését, azonnal benyújtják az országgyűlés elé a Stop Soros törvénycsomag és az alkotmánymódosítás tervezetét. Milyen szép is ez Orbántól, hisz megtehetné, hogy csak úgy bejelenti, hogy a Stop Soros mától életbe lépett. Minek is a sok cécó, hisz kétharmaddal azt és akkor csinál, amit és amikor csak akar. De nem, ő meg akarja tartani a demokrácia látszatát, hisz az borzasztó fontos egy keresztény demokráciában, legyen is az bármi.

Nem csak Orbán Viktor járt a mai napon külföldön, hisz Szijjártó Péter is Magyarországot elhagyva Brüsszelbe utazott, hogy a Közel-Kelet etnikai és vallási konfliktusainak áldozataira fókuszáló konferencián vegyen részt. És ha már ott volt a mi külügyminiszterünk, akkor össze is futott azeri kollégájával, Elmar Mammadyarovval. A barátság azóta szoros Ilham Aliyevvel és kormányával, mióta kormányunk átadta a Magyarországon fogvatartott azeri baltás gyilkost, akit hazaérkezése után a fél ország megünnepelt, majd szabadon is engedték. Fontos dolgok ezek, hisz az azeri diktatúra gazdaságilag is jelentős Magyarország számára. Vagyis várjunk csak, nem az. Az pedig hogy az országunk külügyminisztere még Brüsszelben is egy diktatúra képviselőjével cseveg barátságosan, nem sok jót jelez számunkra.

Noha a kormány elvileg erősen küzd a fiatalok kivándorlásával, vagy ellene, úgy tűnik mégsem sikerült gyógyírt találni a problémára. A Portfolio elemzéséből kiderül, hogy 2017-ben már 610 ezer magyar élt az országhatáron kívül, mely szám 25 ezerrel több az előző évhez képest. Az adatok szerint ugyan valóban lelassult a kivándorlás, de továbbra is tízezrek hagyják el az országot éves szinten. Vajon miért nem maradnak itthon, hisz hozzásegíthetnék Mészáros Lőrincet és családját újabb milliárdok megszerzéséhez. Akár Matolcsyn és családján is segíthetnének az itthon maradottak, de talán Orbán Ráhel újabb gyermekének taníttatását is finanszírozhatnák. Nem is értem, hogy ez miért nem fontos számukra, miért fontosabb a saját családjuk! Felháborító.

Kocsis Máté beül a parlamentbe, így józsefvárosi polgármesterségéről kénytelen lemondani. A felszabadult pozícióért a fideszes alpolgármester, Sára Botond indul, mint legesélyesebb jelölt. Eddig legalábbis így állt, ameddig meg nem jelent egy olyan független jelölt, aki mögé szinte a teljes ellenzék egy emberként állt be. Győri Péter, a hajléktalanokat segítő Menhely Alapítvány vezetője így esélyesként száll harcba a polgármesteri pozícióért. Vajon megismétlődhet Hódmezővásárhely csodája? Győri Péter lehet az új Márki-Zay Péter, aki ezzel újabb fejtörést okozhat a Fidesznek. Július 8-án kiderül, hogy képes-e újra a józan ész nyerni.

Kásler Miklós leendő EMMI vezető miniszterjelölti meghallgatáson vett részt, ahol kifejtette, mit is tart fontosnak a jövőre nézve. Álljanak itt ezek a sorok, bármiféle kommentár nélkül, hisz ütős gondolatok ezek. Kásler elmondta, hogy fontosnak tartja, hogy a magyarság spirituális és szakrális ismeretei az oktatási rendszerben és a kultúra különböző részein is megjelenjenek.

Napközben kiderült az is, hogy Pintér Sándor belügyminiszter nem ijed meg Zaid Naffától - ezt nevetve közölte -, valamint Gaith Pharaon megtalálása a hazai elhárítók érdeme volt. Ezen mondjuk pont lehetne nevetni, hisz az Orbán szomszédságában élő férfi - aki időközben elhunyt - az FBI körözési listáján volt 1991 óta. Amennyiben ennek a felderítése sikernek számít, úgy mi is gratulálunk a TEK-nek. Bemutatkozott Nagy István jövőbeni földművelésügyi miniszter is, aki szerint a most hazánkban tomboló sertéspestis is a bevándorlók műve. Igen jól olvasták. Az Index szerint ugyanis ezeket mondta: egy migráns vagy vendégmunkás eldobott egy szendvicset, amit megtalált egy vaddisznó, amely így megbetegedett

https://kolozsvaros.com/rovidek/minek-is-a-sok-ceco-hisz-ketharmaddal-azt-es-akko r-csinal-amit-es-amikor-csak-akar/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Taktikai lealjasodás
  2018-05-15 19:37:25, kedd
 
  Taktikai lealjasodás

H. Andrea | Ma | 8:04

Szép és jó, friss és üde reggelt kívánok mindenkinek! Különösebb barokk bevezető nélkül bele is vágnék a közepébe, bár olyan okosakat, mint Orbán kétharmaddal ki- és meghallgatott, újonnan felkent miniszterei, egészen biztosan nem fogok tudni mondani. Arra a magaslatra ugyanis, hogy az afrikai sertéspestis vendégmunkások vagy migránsok által eldobált szendvicsek útján terjed, nehéz felemelkedni. Igaz, hogy az effajta szakmai szentenciákat puffogtató jómunkásembereknek pontosan ez a szint elegendő is a miniszteri szék elfoglalásához. Ennyi pont elég, a több már sok lenne.

És akkor az még mindig ott lóg a levegőben, hogy Kásler sokoldalúan pallérozott humánerőforrás tegnapi szócséplésében alapértékként jelölte meg a munkaalapú társadalom építését. Ez kissé meglepő, bár egyáltalán nem mulatságos. Merthogy én azt hittem, ezen már túl vagyunk, a munkaalap már régen kiépült és végre a tudásalapú társadalom kiépítésébe lehet becsatornázni azt az istentelen tehetséget, ami ezekben a neves emberekben túlbugyog. Tartok tőle, hogy ahol a kor kihívásait a német összeszerelőüzemek működtetése jelenti, ott valóban a munkaalap az első, nem a tudásalap. Ha jól látom, négy év már tényleg bőven elegendő lesz ahhoz, hogy ezt az országot az atyaúristen se tudja kikapirgálni abból a sötét veremből, amibe oly kitartó munkával belerugdosták a régivágásúak.

Nincs három napja, hogy szerkesztőségileg azon vinnyogtunk: Lázár János kényszerű/önkéntes (?) visszavonulása a nagypolitikából, utat nyithat Schmidt Mária teljeskörű kibontakozásának, és eddig dédelgetett álmai valóra váltásának. És mit kell látnom? Hogy rövidesen megnyílhat a több mint három éve elkészült, azóta is üresen álló Sorsok Háza, ami a Lázár-Schmidt konfliktus okán eddig nem valósulhatott meg. A NER milliárdos ideológusának álma, a 7,5 milliárd forintból létrehozott múzeum elvileg a holokauszt áldozatainak és az embermentők bátorságának állít emléket. Schmidt asszonyság, aki élen jár abban, hogy a történelmet a Fidesz aktuálpolitikai érdekei szerint hajlítgatja, hamisítgatja és bármikor derűsen félre is magyarázza, egy olyan könnyen befogadható, látványos, az érzelmekre ható, különösen a fiatalokat megszólítani képes kiállítást tervezett, amely azonban nem nyugtatott meg mindenkit (pl. Mazsihisz), sokan joggal tartottak attól, hogy a történészből milliárdos oligarchává avanzsált NER-tartóoszlop egy, a magyar hatóságok felelősségét mentegető kiállítást tervez összedobni. Persze a dolgot már 2013-2014-ben is rövidre lehetett volna zárni azzal, hogy Mária főpropagandász kiteszi a lapjait a nyilvánosság asztalára, és szakmai vitára bocsátja nagyívű terveit, de nem, nem és nem ez mai napig nem történt meg. A Mazsihisz tiltakozására ezért Lázár 2015-ben lefújta a bulit, és világossá tette: a Sorsok Háza akkor fog megvalósulni - az mindegy, hogy azóta mintegy 82 millió forintot költött el az állam csak az épület állagmegóvására - amikor annak tartalmát a magyarországi zsidó közösségek támogatni tudják. Nos, Lázár eltűnt a süllyesztőben, Schmidt Mária pedig rengeteg vállalhatatlan húzása ellenére újabb és újabb megbízásokat kap (az 1956-os, halszagú, Dózsa Lászlóval körített emlékévtől az első világháborús megemlékezések koordinálásáért felelős kormánybiztosi pozícióig). Annyira szép ez a történet, hogy majd egyszer mindenképpen érdemes lesz megénekelni.

Hogy tovább feszítsem a húrokat, feltétlenül elmondanám, hogy a Lázár Jánost váltó Gulyás Gergely - akiről fent nem ejtettem szót - tegnapi meghallgatásán egyebek mellett arról mesélt, hogy most nem látszik az esélye annak, hogy a következő tíz évben kormányváltás lenne. Mivel nem látok bele az ifjú sztárjogász és leendő népszórakoztató művész fejébe, ezért nem tudom megmondani, mire gondolhatott a költő. Á, biztosan nem azt akarta ezzel közölni, hogy az Orbán-rezsim demokratikus úton aligha leváltható, ezért bármiféle változás itt akkor fog bekövetkezni, ha megunják a dicsőséget. Az viszont kétségtelen, hogy a kisebbség szavazataival kétharmados többséget szerzés gyakorlata és április 8-án újfent élőben tesztelt módszere kiválóan teljesít, tehát igen, mindenki készüljön nyugodtan a legrosszabbra.

Jó, akkor tovább emelem a tétet: arról volt fogalma bárkinek (mert nekem nem), hogy a német nyugdíjasok a magyar állam (értsd: a magyar adófizetők) nagylelkű támogatásával üdülhetnek Hévízen? Bizony, ennyire nagyvonalúak vagyunk mi. Hogy ugyan ne jöjjön ide a kutya se elvenni a munkánkat, a kultúránkat, a régivágású hagyományainkat és kereszténységünket, de azért jól szituált német nyugdíjasok nyaralásáért bármit. Történik ugyanis, hogy hat éve üzemelteti a becsődölt magánvállalkozó helyett a hévízi önkormányzat cége a sármelléki repteret. Az utasforgalom folyamatosan csökken, miközben az állami támogatás csak nő. Minden egyes vendég 25 ezer forintjába került az adófizetőknek, ennek ellenére 6,6 milliárdért tovább fejlesztenék a repteret. Tessék szíves lenni elolvasni az erről szóló teljes írást ITT, igazi sikertörténet. Amolyan kesernyés, savanykás, igen magyar sikertörténet.

Igen friss, meleg és hivatalos információ: a Soros-ellenes háborút sikerre vitte az alantas ösztönök és a feneketlen, megélhetési gyűlölet nemzeti kormánya. 34 év után elhagyja Magyarországot Soros György alapítványa. A Nyílt Társadalom Alapítványok nemzetközi irodája beszünteti működését Budapesten és Berlinbe költözik. A szervezet közleményében azt írja, az egyre nyomasztóbb magyar politikai és jogi környezet miatt helyezik át nemzetközi tevékenységüket Berlinbe, és a munkatársakat is átköltöztetik a német fővárosba. Hozzáteszik, hogy ennek ellenére továbbra is támogatni fogják a civil szervezeteket Magyarországon az olyan fontos területeken, mint az emberi jogok, a művészet és a kultúra, a sajtószabadság és az átláthatóság, valamint az oktatás és egészségügyi ellátás biztosítása minden magyar állampolgár számára. Nem tudok erre mást mondani, mint valami igen hasonlót ahhoz, amit Patrick Gaspard, a Nyílt Társadalom Alapítványok elnöke mondott a Stop Soros nevű kreálmánnyal kapcsolatban. Erre a politikai előnyszerzés céljából történő taktikai lealjasodásra nem volt még példa az Európai Unió történetében. A legszörnyűbb az, hogy ez egyáltalán nem jelenti azt, hogy ezután nem lesz rá példa.

Ezzel szorosan összefügg Rogán Bűnöző Antal tegnapi megszólalása, akit arról kérdeztek a miniszteri meghallgatása után, nem tartja kínosnak, hogy bírósági ítélet mondja ki, az Orbán-kormány hazudott a Helsinki Bizottságról a tavalyi nemzeti konzultációban. No, nem mintha Rogán Antalnak (bőven elegendő a luxushelikopterezés kapcsán 24 óra leforgása alatt előadott hazugságáradatára gondolni) bármilyen hitele lenne az igazmondás témakörében, de azért beszélt a szájával, mégpedig ilyeneket: nem ért egyet a jogerős ítélettel, szerinte nekik volt igaza az ügyben. Ezért fenntartja, hogy a nemzeti konzultáció ötödik pontjában foglalt állítások megfelelnek a valóságnak, vagyis a Magyar Helsinki Bizottság Soros György pénzéből igenis segíti azt a folyamatot, hogy bevándorlók érkezzenek Magyarországra és Európába. Egyébként pedig a bíróság Magyarországon sokszor ténykérdéseket is sajátos módon ítél meg. Vagy úgy. Tehát ha elveszítünk pereket, mert hazudunk rezzenéstelen pofával, akkor a bíróság tehet róla, mert sajátosan ítélkezik. Hát igen, ilyen sajátos hely ez az ország, és a mai nappal sem lett jobb hely.

https://kolozsvaros.com/rovidek/taktikai-lealjasodas/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A stadionok száma nem egyenlő a tudományos fejlettségi szint
  2018-05-15 19:35:49, kedd
 
  A stadionok száma nem egyenlő a tudományos fejlettségi szinttel

Lázár Gergő | Ma | 15:07

Budapest, 2018. május 15., kedd (MTI) -

A kormány azon dolgozik, hogy Magyarország tudjon élni az új technológiák adta lehetőségekkel, felzárkózzon a fejlett ipari országokhoz, és bekapcsolódhasson a világgazdaság rendszerébe - mondta Lepsényi István, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) gazdaságfejlesztésért és szabályozásért felelős államtitkára az Ipar Napjai 2018 című, négynapos, nemzetközi kiállítás keddi megnyitóján Budapesten.

Kiemelte, hogy a kormány céljainak megvalósítását segíti a magyar gazdaság bővülési üteme, ami idén a várakozások szerint 4,3 százalékra emelkedhet. Az eredmények jelzik, hogy a magyar gazdaság stabil növekedési pályán halad, és ezzel párhuzamosan a munkanélküliség 3,8 százalékra esett - emlékeztetett. Hangsúlyozta, hogy a fenntartható, a felzárkózást biztosító ütemű gazdasági növekedéshez az erőforrásokat a magas termelékenységű innovatív iparágakba kell irányítani.

Éppen ezért a kormány több programmal segíti a magyar vállalkozások erősödését, példaként a beszállítói fejlesztési programot és a nagyvállalati beruházások támogatását szolgáló programot említette. Utóbbiról megjegyezte, hogy a program 2015-ös meghirdetése óta 2017-ig 37 milliárd forint támogatást nyújtott a nagyvállalatoknak az állam, ami közel 70 cég, 92 milliárd forint értékű fejlesztésének megvalósítását segítette. Lepsényi István közölte: a kormány iparpolitikájának eredményei láthatók az Ipar Napjai 2018 című, nemzetközi kiállításon, ahol 15 ország, 315 kiállítója mutatja be az elektronika, az automatizálás, a robotika, a gépgyártás, és a logisztika területén elért újításokat a fővárosban, a Hungexpo területén.

Ganczer Gábor, a Hungexpo Zrt. vezérigazgatója köszöntőjében elmondta, hogy az Ipar Napjai kiállításon a piac meghatározó iparági szereplői mellett jelen vannak a magyar kis- és közepes vállalkozások is. A kiállítást május 15-18. között tartják.

A kormány ismét álmodik. Nem elég, hogy Orbán Viktor vízióiban utolérjük, sőt le is körözzük Nyugat-Európát 2030-ra, de a nemzetgazdasági miniszter szerint a kormány erősen azon dolgozik, hogy fel tudjunk zárkózni a fejlett ipari országokhoz, valamint bekapcsolódjunk a világgazdaság rendszerébe. Ehhez csak két dolog hiányzik, egy nem a középkori kereszténységet erőltető, maradi, diktatórikus kormány, valamint egy kialakított támogatási rendszer.

Magyarország a teljes EU-ban az egyik olyan ország, mely a támogatásra szánt pénzösszegből kutatás-fejlesztésre messze a legkevesebbet költi. A teljes támogatásnak mindössze a 2.16%-át! Ugyanez a szám a tőlünk elvileg jóval visszamaradottabb Bulgáriában 3.55%, a vágyott fejlett ipari országokban pedig - mint mondjuk Hollandia - 43.2%. Ezeket a számokat az Eurostat oldalán mindenki megnézheti. Mindezt úgy, hogy Hollandia nettó befizető ország (többet fizet be, mint amennyi támogatást kivesz), szemben Magyarországgal, mert mi a befizetett pénzek nagyjából hatszorosát kapjuk vissza.

A magyar kormány továbbra is összeszerelőüzemek tucatjaival próbál hozzájárulni a gazdaság fejlesztéséhez, ami semennyire sem előremutató gazdaságpolitika. Miközben a hazai kis és-középvállalkozásokat adók tucatjaival sújtják, addig a külföldi multikat adókedvezményekkel és támogatásokkal csábítják az országba. Ez nem értékteremtés, hanem szimplán blődség. Ameddig a kormány nem hajlandó nagyobb arányban támogatni a hazai kutatás-fejlesztést, addig teljesen értelmetlen bármilyen álmokat is kergetni. A milliárdos focistadionok ugyanis nem fognak tudományos fejlettséget elősegíteni.

https://kolozsvaros.com/rovidek/a-stadionok-szama-nem-egyenlo-a-tudomanyos-fejlet tsegi-szinttel/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Lesújtó kutatás látott napvilágot: tényleg ez vár a nyugdíja
  2018-05-15 19:34:21, kedd
 
  Lesújtó kutatás látott napvilágot: tényleg ez vár a nyugdíjasokra?

Pénzcentrum
2018. május 15. kedd 16:00


Egy firss kutatás szerint a 18-59 év közötti, nyugdíj előtt álló magyar lakosság a jelenleginél érezhetően nehezebb anyagi helyzetre, romló életszínvonalra számít nyugdíjas éveiben. Ezzel szemben a fiatalabb korsztály ennél már sokkal derűsebb a leendő nyugdíját illetően.

A 18-59 év közötti, nyugdíj előtt álló magyar lakosság a jelenleginél érezhetően nehezebb anyagi helyzetre, romló életszínvonalra számít nyugdíjas éveiben. Szembetűnő ugyanakkor ezen belül a legfiatalabb korosztály átlagot meghaladó optimizmusa. A 18-29 évesek többsége ugyanis szinte minden kiadásról úgy gondolja, hogy fedezni tudja majd nyugdíjasként, az alapvető szükségletek mellett a “luxus" termékeket is megengedheti majd magának. Így például míg a közvetlenül nyugdíj előtt állók csupán 30 százaléka gondolja úgy, hogy megengedhet majd magának egy wellness hétvégét, addig a 18-29 éves korosztály közel fele számít arra, hogy ez elérhető lesz számára - derült k ia Groupama NRC Marketingkutatóval közösen végzett kutatásából.

Nagy különbség van azonban a korosztályok között akkor is, ha a fizetős egészségügyi szolgáltatások igénybevételéről, vagy kultúrával kapcsolatos költésekről nyilatkoznak: a fiatalok minden esetben jóval optimistábban ítélik meg várható nyugdíjas életszínvonalukat. Mi több, sok fiatal elképzelése szerint a kiadásaik egy részét könnyebben finanszírozzák majd, mint jelenleg. A válaszokból az is kiderült, hogy a pozitívabb jövőképet a fiatalok elsősorban alternatív bevételekre, semmint az állami nyugdíjra alapozzák. Míg az ötvenes nemzedék úgy számol, bevételének még kétharmadát (67%) biztosítja az állami apanázs, addig a munkaerőpiacra csak most belépő, húszas éveit taposó Y-generáció úgy kalkulál: időskori jövedelmének csak alig több mint harmada (37%) jön majd az államtól.

A hiányzó részt is eltérő módon kívánják pótolni a különböző korosztályba tartozók: a fiatalok a nyugdíjaskori bevételük nagyjából harmadát korábbi megtakarításaikból származó jövedelemből, tehát például ingatlan kiadásából (5%), nyugdíjcélú (16%) és egyéb (13%) megtakarításból várják. A maradék egyharmad jelentős része pedig a nyugdíjasként végzett munkából (12%), és vállalkozásból (6%) származik majd, de a gyerekeiktől, leendő unokáiktól származó támogatásra (8%) is számítanak a fiatalok.
Ezzel ellentétben az ötvenesek úgy gondolják, hogy nyugdíjas korukban bevételük legfeljebb ötöde származik majd a korábbi megtakarításaikból és mindössze 10 százalékot tehet ki a munkából származó bevétel. A következő években nyugdíjba vonulók a közvetlen családtagok támogatására is kisebb mértékben (3%) számítanak, mint a mostani fiatalok.

https://www.penzcentrum.hu/nyugdij/lesujto-kutatas-latott-napvilagot-tenyleg-ez-v ar-a-nyugdijasokra.1066478.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Üdv újra a neten, Sziszi! Már nem „blokkolják” N
  2018-05-15 18:35:19, kedd
 
  2018. május. 15. 13:33 2018. május. 15. 14:17 Itthon

Üdv újra a neten, Sziszi! Már nem ,,blokkolják" Németh Szilárd országért folytatott munkáját


szerző:
Gergely Zsófia


Véget értek Németh Szilárd szenvedései, már semmi nem ,,blokkolja" országgyűlési képviselői ténykedését. A fideszes politikus ugyanis ezzel vádolta a T-Systemset, amiért lehalt a telefon- és internetszolgáltatás az irodájában.

,,A T-Systems múlt hét péntek óta blokkolja az országgyűlési képviselői irodámat, mivel azóta se a telefonvonal, se az internetszolgáltatás nem elérhető. Magyarázatot várok!" - verte virtuálisan az asztalt a közösségi oldalon Németh Szilárd. A posztot a 444.hu vette észre és írta meg elsőként kedd reggel.

A T-Systems eljuttatta hozzánk hivatalos válaszát, amiben udvariasan nem minősítik a fideszes képviselő minősítgetését/utalgatását arra, hogy szándékosan vágták volna el a világ(háló)tól, így akadályozva a nemzeti ügyekben/újabb zsíros recept megosztásában/a honvédelmi ügyekbe való beletanulásban.

A kért magyarázatot mindenesetre megkapta, kiábrándítóan überreális: műszaki hiba miatt okozott zavart a szolgáltatásban.

,,A szolgáltatás kimaradása a csepeli körzetben a múlt héten fellépett áramkimaradás miatti műszaki probléma során keletkezett. A javításon a Magyar Telekom és a T-Systems Magyarország munkatársai dolgoztak", így végül a hiba elhárult.


http://hvg.hu/itthon/20180515_Udv_ujra_a_neten_Sziszi_Mar_nem_blokkoljak_Nemeth_S zilard_orszagert_folytatott_munkajat#utm_source=hvg_daily&utm_medium=email&am p;utm_campaign=newsletter2018_05_15&type-id=HvgDaily&user-id=572662BE& ;utm_content=normal


----------------------------------------------------------------

szóval a nagy nemzetmentő nem tud dolgozni, ha a németek nem akarják.
Gondolom a hájas geci nem fog bocsánatot kérni az alaptalan gyanúsítgatásért.

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 10 
2018.04 2018. Május 2018.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 255 db bejegyzés
e év: 1581 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3963
  • e Hét: 14230
  • e Hónap: 25341
  • e Év: 178837
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.