Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 21 
A nyugdíjemelés 1 % alatt lesz, de az adóhatóság embereinek
  2016-11-10 18:48:34, csütörtök
 
  A nyugdíjemelés 1 % alatt lesz, de az adóhatóság embereinek 50 %-al nő a bére
Hírek

szerző admin 2016-04-20 18:51


Három lépésben 50 %-os emelés! Bevezetik a közszolgálati pótlékot, amely az illetményalap 50-650 %-a lesz.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal alkalmazottai, akik a NAV törvény alá tartoznak, három lépésben 50 százalékos, a Munka Törvénykönyve alá tartozó dolgozók pedig egyszeri 30 százalékos béremelést kapnak, jelentősen átalakul az illetményrendszer is az adóhatóságnál az életpályamodell tervezete szerint.

Ezt a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) parlamenti és adóügyekért felelős államtitkára Tállai András jelentette. Mint kifejtette, a kabinet elkötelezett az állami tisztviselők jövedelmének emelése és az életpályamodell kialakítása mellett, amire a pedagógusoknál és a rendvédelmi dolgozóknál már sor került. Tállai András szerint az életpálya kialakítására azért is szükség van, mert az elmúlt időszakban elvándorlás tapasztalható a NAV-nál. Nemcsak a versenyszféra szippantja el a tapasztalt, jó szakembereket, hanem más állami hivatalokhoz, a rendőrséghez, a katasztrófavédelemhez, a büntetésvégrehajtáshoz is hívják őket. Ezt a folyamatot meg kell állítani - mondta.

Arról is beszámolt az államtitkár, hogy a bonyolult összetett pótlékrendszert átalakítják, meg fog szűnni például a vezetői, a veszélyességi és a gépjárművezetői pótlék, megmarad azonban a idegennyelvtudás után járó, a készenléti- vagy éjszakai pótlék. Azokban a munkakörökben, amelyekben a NAV munkatársai nagyobb felelősséget és kockázatot vállalnak, bevezetik a közszolgálati pótlékot, amelynek mértéke az illetményalap 50-650 százalékáig terjed, ezáltal közelíteni fog a hivatásos dolgozók illetményrendszeréhez.
A 2016 júliusától tervezett emelés költsége 7 milliárd forint, emiatt azonban nem kellene az idei költségvetést módosítani, mert céltartalékként rendelkezésre áll. A további fedezetet a 2017-es költségvetés teremti meg.

http://nyugdijasok.com/a-nyugdijemeles-1-alatt-lesz-de-az-adohatosag-embereinek-5 0-al-no-a-bere/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
„Jobb lesz, ha hozzászoknak a rendőrállamhoz!”
  2016-11-10 18:43:24, csütörtök
 
  ,,Jobb lesz, ha hozzászoknak a rendőrállamhoz!"

2016. november 9., szerda 15:33, frissítve: csütörtök 09:53


Hiába a hideg novemberi este, hiába a havas eső: a budai Vár akkor is csak a budai Vár. A látvány, a kilátás kárpótol minden kellemetlenségért. A Dísz tér felé igyekeztünk a Magyar Nemzeti Galériából, ahol éppen véget ért a Textúra című előadás-sorozat. A produkció keretében magyar írók készítettek szöveget egy-egy híres festményhez, amelyet színészek az adott műalkotás előtt adtak elő a közönségnek (hamarosan be is számolunk róla - a szerk.). Az esztétikai élmények után a panoráma már-már szinte giccsessé varázsolta a kedd estét.

A Sándor-palota előtt aztán gyorsan visszatértünk a magyar valóságba. Két hölgy, akik szintén a Nemzeti Galériából igyekeztek hazafelé, az egykori Karmelita-kolostor irányába szeretett volna átvágni a Dísz térhez. Hirtelen eléjük pattant a palota előtt strázsáló őr, és felszólította őket, hogy forduljanak vissza, a köztársasági elnök rezidenciája előtt nem lehet sétálgatni. A két hölgy azonban ragaszkodott az útvonalhoz.

Rövid vita kezdődött tehát, amelynek végén az őr hangosan kérdőre vonta a renitens gyalogosokat, akik azt felelték neki, hogy azért vitatkoznak vele, mert nincsenek hozzászokva a rendőrállamhoz.

,,Akkor jobb lesz, ha újra hozzászoknak"

- kiabálta magából kikelve az őr. Majd feldúltan visszatért az őrbódéjába. Az eset szem- és fültanúit érthető módon meglepte az eset, a megdöbbenéstől kevesen szólaltak meg, csupán egy férfi dörmögött valami olyasmit, hogy talán nem szerencsés rendőrállamot kiáltani Áder János hivatala előtt. Egy pillanatra mindenkit csontig átjárt a novemberi fagy, majd siettünk tovább, hogy elérjük a 16-os buszt.

http://mno.hu/grund/jobb-lesz-ha-hozzaszoknak-a-rendorallamhoz-1370581
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Szürke is csak azért kell, mert ha egyáltalán nem lennének s
  2016-11-10 17:42:54, csütörtök
 
 
Swan Edgar 2016-11-10

Szürke is csak azért kell, mert ha egyáltalán nem lennének színek, akkor nekimennénk a falnak, vagy a busznak, vagy egymásnak


Mert a rendes magyar ember imádja a rondát. A szürkét. A repedtet, töredezettet, lehangolót. Az igazi hazafi ragaszkodik a megszokott kátyúhoz, a járt úthoz, a járhatatlan járdához. A rendes magyar hazafi rendes magyar kormánya és a kormányhoz hű erők - a legkisebb portásig és ruhatárosig bezárólag - nem tűrik a humort. A színeket se tűrik. A szürke szép. Még esetleg a fekete. A piros, sárga, kék és zöld veszélyes.

A tarkaság maga a káoszba csavarodó nihil, a színek önmagukban is képesek megtámadni a demokratikusan választott nemzeti kormány nemzeti vezérét. A színek veszélyesek és ellenőrizhetetlenek. A humor valamiféle balliberális (esetleg szélsőliberális) gennyes dolog.

Kilencmillió szürke arcú ember a szürke aszfalton, szürkeállomány nélkül. Szigorúan összeszorított száj, szürke ruha, szürke haj, szürke mindennapok. Kerülni kell mindent, ami nem szürke, vagy ami azért nem szürke, mert a kormány azt akarja, hogy ne legyen szürke. Ha az Orbán nevű azt akarja, hogy piros legyen a rét, akkor piros lesz. Ha azt akarja, hogy sárgára fesse valaki az eget, akkor lesz önként jelentkező, aki sárgára festi. Ingyen, boldogan, akár a saját haját használva ecsetnek, a nyelvét pedig smirglinek.

De csak úgy, minden engedély nélkül ne legyenek színek. Egy se. Szürke is csak azért kell, mert ha egyáltalán nem lennének színek, akkor nekimennénk a falnak, vagy a busznak, vagy egymásnak. Mert akkor nem látnánk semmit. Ennek is lenne persze jó oldala, mert akkor a helikopterező Rogánt se látnánk, a luxus-életmódot folytató Nárcisz kutyát se látnánk és Mészáros Lölö vagyonát se látnánk. A puttonyokat se látnánk a szeme alatt és a szomszéd zavaros, véreres szemét se láthatnánk.

De valamit csak kell látnunk, különben hogyan termelnénk hasznot? Tehát kell a szürke. De csak az. A szivárványszíntől például jóérzésű honpolgárnak szürke borsókák gurulnak a hátán, mert pontosan tudja: a szivárványtól meg lehet buzulni. Ő is megbuzul, a gyereke is. Sőt! A gyereke főleg. Majdnem mi történt a múltkor is Pomázon! A veszélyesen liberális szülők és pedagógusok (hová rothad már ez a világ, hová?) szivárványszínűre festették az iskola kerítését! Ha valaki nem hiszi, tessék:
pomazi

A rendes honpolgárok rohantak is a nem-tudom-hová panaszt tenni. Sőtmitöbbpláne! Az Alfahír egy hosszú, tudományos értékeket is felmutató cikket közölt róla. Világosan ki lett mutatva, hogy a szivárványtól buzinak lehet lenni azon nyomban. Aztán végül az lett, hogy tartottak a településen egy népszavazást és az emberek nem látták be ennek a dolognak a veszélyességét, mert ragaszkodtak a színes kerítéshez. Majd aztán magukra vethetnek, ha furán kezd viselkedni a gyerek.

pecs1
Fotó: László Körtvélyesii/Facebook
Szerencsére Pécs önkormányzata, vagy kátyúfelügyeleti szerve tudja a dolgát és eszükbe sem jut bárkit megkérdezni. Főleg a polgárokat nem kérdezik. Hanem első körben kihívják a rendőröket a Kétfarkúra, mert azok a duplanyúlványos állatok színesre merik mázolni a repedt járdát. Gyengébb idegzetű olvasók most hunyják le a szemüket, mert a nyugalom megzavarására alkalmas fotó következik:

A szörnyű esetről itt írtunk. Jött a rendőrség, Kutyusokat bevitték a kapitányságra, kihallgatták, minden. Voltak bűnügyi helyszínelők is (isten bizony!) és fotóztak, nyomokat rögzítettek. Remélhetőleg lesz rendes feljelentés, tárgyalás, kivégzés.

De addig sem tétlenkedhet Pécs város önkormányzata, vagy kátyúfelelőse. Rohanvást kirendeltek három darab szakembert vödrökkel és higítóval. Azok aztán kemény munkával visszaállították a rendet. Ezt:


Fotó: László Körtvélyesii/Facebook (köszönjük olvasónknak, hogy felhívta a figyelmünket a fotóra)
Hát nem sokkal, de sokkal szebb? De.

Én csak a pécsi embereket sajnálom. Jártam néhányszor a városban és merem állítani, hogy kedves, normális népek laknak arrafelé. Lehetséges, hogy nem is Péccsel van a baj? Hanem a hal fejével? Ami bűzlik. Nagyon. Lehet, hogy nem is mi imádjuk a szürkét, hanem valaki a saját beteg lelkét akarja viszontlátni mindenhol? Én mindenesetre most fogok egy doboz színes zsírkrétát és keresek valami szürkét, amit ki lehet színezni.

http://kolozsvaros.com/2016/11/10/szurke-is-csak-azert-kell-mert-ha-egyaltalan-ne m-lennenek-szinek-akkor-nekimennenk-a-falnak-vagy-a-busznak-vagy-egymasnak/

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Színvallásra kényszerítve
  2016-11-10 16:14:34, csütörtök
 
  Színvallásra kényszerítve

Közzétéve 2016-11-10

Magyarország érdekes ajánlatot kapott Moszkvától

Ha a magyar kormányzat úgy véli, lehetséges megvitatni és áttekinteni a két ország gazdasági-külkereskedelmi kapcsolataiban a nemzeti valutákban, azaz rubelben és forintban való kölcsönös elszámolást, akkor Oroszország kész a konzultációra - mondta a Figyelőnek Nyikolaj Livencev orosz kereskedelmi tanácsos.


Az orosz álláspont szerint a rubelben, illetve forintban való elszámolási mód nemcsak csökkenti a konjunkturális kockázatokat, hanem más előnyöket is kínál, például a turizmusban, a bankszférában, az energetikában - írta a Figyelő.

Nyikolaj Livencev kereskedelmi tanácsos a lapnak azt mondta, a rubelben és forintban való elszámolás továbbá bővítheti a külkereskedelemben használatos különféle pénzügyi eszközök listáját. Kikapcsolva a nemzeti valuták dollárra vagy euróra való átváltásának állomását a nemzeti valuták közvetlen árfolyamjegyzésével elkerülhetővé válnak a dollár- és eurókonverziós veszteségek.

A nemzeti valutákra való áttérés bevezetéséről a döntés az adott ország vezetésének joga - hangsúlyozta Nyikolaj Livencev. Az Orosz Föderáció érdekelt egy ilyen típusú rendszer bevezetésében. Moszkvában ehhez megvan a legfelső szintű támogatás, Vlagyimir Putyin elnök egy nyilatkozatában elmondta, hogy az Orosz Föderáció erősíti a nemzeti valuták szerepét a kölcsönös elszámolásokban, mert azok csökkentik a függést a külső konjunkturális ingadozásoktól.

A tanácsos arról is beszélt, hogy előzetes konzultációk folynak az orosz-magyar légitársaság megalakításáról, amely érdekli az orosz felet, ,,de korai lenne bármiféle eredményről beszélni".

Tekintettel Magyarország és az orosz régiók bővülő gazdasági, kulturális és turisztikai kapcsolataira, a tanácsos célszerűnek tartaná a közvetlen légi összeköttetés kiépítését charter, vagy menetrend szerinti járatokkal Moszkván kívül például Szentpétervárral, Kazannyal, Rosztov-na Donuval.

A szóban forgó orosz-magyar légitársaság orosz gyártmányú regionális SSJ-100-as gépekkel repülhetne. Felidézte, hogy az S7 orosz légitársaság másokkal együtt charterjáratokat üzemeltet a Balaton-térségbe a sármelléki repülőtérre.
(HVG)

Bal-Rad komm: Íme MAGYARORSZÁG egyetlen menekülési lehetősége Döbrögisztán vajdaság béklyójából!

Ezt a moszkvai ajánlatot ugyanis ÍGY KELL KEZELNI! Ha és amennyiben akad ebben az országban a nemzet és az ország sorsa és jövője iránt felelősséget vállaló/vállalni akaró politikai erő, akkor ezt a kihagyhatatlan ajánlatot magáévá teszi!

Ez ugyanis egy GESZTUS! A keleti piac korlátlan megnyitásának záloga, amely GARANTÁLNÁ MAGYARORSZÁG ÚJJÁLPÜLÉSÉNEK LEHETŐSÉGÉT!

Azt is tudomásul kell venni, hogy ez egyfajta TŰZPRÓBA Döbrögiék szándékait illetően. Színt kell(ene) vallaniuk! És nincs tovább pávatánc!

Ne csodálkozzunk azon, ha a qrmányzati kommunikációban szépen elsikkad a téma!

DÖBRÖGIÉKNEK EZ AZ AJÁNLAT NAGYON NEM JÓ! Véget vetne Mekkmester valutabizniszének, és az EU-kitettségünknek! Amiből megintcsak a horda profitál!



http://www.balrad.com/2016/11/10/szinvallasra-kenyszeritve/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
CLINTON HÍVEI KÉPTELENEK FELDOLGOZNI A VERESÉGEt
  2016-11-10 15:55:56, csütörtök
 
  Beindult a Soros gépezet?
Remélhetőleg Európában is ez várható! A liberalizmus megbukott!
Tudomasul kell venniuk hogy a tarsadalom tobbsege elutasitja az elmebeteg liberalizmusnak nevezett tarsadalom es civilizacio rombolokat.
Vannak olyanok, akik Magyarországon élnek, itt születtek, magyarul beszélnek, 1000x jobban ráizgultak az amcsi választásra, mint Magyarországon bármelyik országgyűlési vagy önkormányzati választásra... Akik adott esetben 2014-ben, vagy 2010-ben 1 szó nélkül nézték/vagy nem nézték a választásokat, vagy el sem mentek szavazni, azok most MAGYARKÉNT lassan depresszióba esnek az amcsi választások miatt... Hát hogy van ez? A szar Magyarország szart sem számít, az adott esetben több 1000 km-el arrébb lévő teljesen más világnak a dolgaiba meg beleszólunk?


*****************


2016. 11. 10. 06:12

CLINTON HÍVEI KÉPTELENEK FELDOLGOZNI A VERESÉGET

Több amerikai városban is zavargásba torkolló tüntetések kezdődtek Donald Trump megválasztott elnök ellen szerdán, de sok helyen szimpátiatüntetéseket is tartottak. A vandalizmustól sem mentes megmozdulásokat főleg a liberális hisztikultúrát csúcsra járató diákság egy része szervezi.

Trump ellenes jelszavakat skandáló tüntetők ezrei vonultak a Trump-épületek elé New Yorkban és Chicagóban. Texas fővárosában, Austinban tüntetők eltorlaszolták az egyik országutat, a szövetségi fővárosban, Washington DC-ben az Amerikai Egyetemnél diákok amerikai zászlót égettek.

Bostonban, Los Angelesben, az arizonai Phoenixben, Philadelphiában is utcára vonultak tüntetők, többnyire diákok.

Valamennyien az elnökválasztási eredmény miatti elégedetlenségüket hangoztatták.

New Yorkban a Trump-torony előtt, Lady Gaga popsztár - a vereséget szenvedett demokrata párti jelölt Hillary Clinton támogatója - tüntetett egymagában amerikai zászlót tekerve a dereka köré.

A Trump-torony körül megosztott csapat jelent meg: egyik része Trump ellenes szlogeneket ismételgetett, a másik viszont hangosan éltette Donald Trumpot.

A washingtoni Fehér Ház előtt szerdán este három, rövid ideig tartó megmozdulás is volt. Az egyik résztvevői a meleg közösségek zászlajával jelentek meg, de nem volt világos, hogy miért protestálnak, a másik csoport békés gyertyás virrasztást rendezett, hogy elsirassa a demokraták választási vereségét, a harmadik csapat pedig Donald Trumpot éltette.

A Trump ellenes megmozdulásokra azt követően került sor, hogy Donald Trump szerdára virradóra elmondott győzelmi beszédében hangsúlyozta, mindenki elnöke szeretne lenni, és keresi a hangot azokkal is, akik nem rá szavaztak.


http://alfahir.hu/clinton_hivei_keptelenek_feldolgozni_a_vereseget
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
CLINTON HÍVEI KÉPTELENEK FELDOLGOZNI A VERESÉGEt
  2016-11-10 15:55:53, csütörtök
 
  Beindult a Soros gépezet?
Remélhetőleg Európában is ez várható! A liberalizmus megbukott!
Tudomasul kell venniuk hogy a tarsadalom tobbsege elutasitja az elmebeteg liberalizmusnak nevezett tarsadalom es civilizacio rombolokat.
Vannak olyanok, akik Magyarországon élnek, itt születtek, magyarul beszélnek, 1000x jobban ráizgultak az amcsi választásra, mint Magyarországon bármelyik országgyűlési vagy önkormányzati választásra... Akik adott esetben 2014-ben, vagy 2010-ben 1 szó nélkül nézték/vagy nem nézték a választásokat, vagy el sem mentek szavazni, azok most MAGYARKÉNT lassan depresszióba esnek az amcsi választások miatt... Hát hogy van ez? A szar Magyarország szart sem számít, az adott esetben több 1000 km-el arrébb lévő teljesen más világnak a dolgaiba meg beleszólunk?


*****************


2016. 11. 10. 06:12

CLINTON HÍVEI KÉPTELENEK FELDOLGOZNI A VERESÉGET

Több amerikai városban is zavargásba torkolló tüntetések kezdődtek Donald Trump megválasztott elnök ellen szerdán, de sok helyen szimpátiatüntetéseket is tartottak. A vandalizmustól sem mentes megmozdulásokat főleg a liberális hisztikultúrát csúcsra járató diákság egy része szervezi.

Trump ellenes jelszavakat skandáló tüntetők ezrei vonultak a Trump-épületek elé New Yorkban és Chicagóban. Texas fővárosában, Austinban tüntetők eltorlaszolták az egyik országutat, a szövetségi fővárosban, Washington DC-ben az Amerikai Egyetemnél diákok amerikai zászlót égettek.

Bostonban, Los Angelesben, az arizonai Phoenixben, Philadelphiában is utcára vonultak tüntetők, többnyire diákok.

Valamennyien az elnökválasztási eredmény miatti elégedetlenségüket hangoztatták.

New Yorkban a Trump-torony előtt, Lady Gaga popsztár - a vereséget szenvedett demokrata párti jelölt Hillary Clinton támogatója - tüntetett egymagában amerikai zászlót tekerve a dereka köré.

A Trump-torony körül megosztott csapat jelent meg: egyik része Trump ellenes szlogeneket ismételgetett, a másik viszont hangosan éltette Donald Trumpot.

A washingtoni Fehér Ház előtt szerdán este három, rövid ideig tartó megmozdulás is volt. Az egyik résztvevői a meleg közösségek zászlajával jelentek meg, de nem volt világos, hogy miért protestálnak, a másik csoport békés gyertyás virrasztást rendezett, hogy elsirassa a demokraták választási vereségét, a harmadik csapat pedig Donald Trumpot éltette.

A Trump ellenes megmozdulásokra azt követően került sor, hogy Donald Trump szerdára virradóra elmondott győzelmi beszédében hangsúlyozta, mindenki elnöke szeretne lenni, és keresi a hangot azokkal is, akik nem rá szavaztak.


http://alfahir.hu/clinton_hivei_keptelenek_feldolgozni_a_vereseget
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Mészáros Lőrinc megveszi a bicskei gyermekotthon kastélyát O
  2016-11-10 15:36:46, csütörtök
 
  Mészáros Lőrinc megveszi a bicskei gyermekotthon kastélyát Orbán Viktornak. A gyerek menjen amerre lát, kastélyszálló épül ott a gazdagoknak.

2016.11.09. 18:49

Vajon milyen anya szülte ezen magukat embernek nevező senkiházikat, akik képesek arra vetemedni, kiszolgáltatott, sérült, hátrányos helyzetű gyermekeket a saját céljuk és hasznuk miatt akár az éjszaka közepén is az utcára rakjanak? Miért pont azt a kastélyt szemelte ki magának Orbán Viktor, ahol család nélküli gyermekek élnek, egy számukra állandóságot adó helyen, de neki éppen oda kell majd egy kastélyszállót építeni? Valóban nem számít neki a másik sorsa, még a leggyengébbe, a legkiszolgáltatottabba is képes belerúgni, csak azért, meglegyen neki pont az kastély, ahol azok a gyerekek eddig éltek? Nem volt elég azoknak a gyerekeknek a legutóbbi botrány, ahol a gyanú szerint az intézetvezető molesztálta a rá bízott gondozottakat? Most azzal kell szembe nézniük, el kell hagyniuk magát a helyet is?
A kiszivárgott hírek szerint Mészáros Lőrinc veszi meg a bicskei gyerekotthonnak helyet adó Batthyány kastélyt, és oda kastélyszállót épít a gazdagoknak. Az otthon lakói első hírek szerint az év végen bezáró menekülttáborba kerülnek, mára már ez lakásotthonná finomodott. Mészáros Lőrinc az ilyen akcióhoz nagyon hülye, még annak sem volt tudatában neki kell megvenni a Népszabadságot, miután azt botrányos körülmények között bezárták, mert Rogán helikopterezett, Matolcsy meg a csaját a Várban levő lakásba hordta, ami a Bankszövetség elnökének a tulajdonában van. És nem mellesleg Matolcsynak kellene az úriember bankját felügyelni, ami elég független lehet, ha a lakásában lakik.
Tehát Mészáros Lőrinc is az újságokból értesül majd róla, vesz egy kastélyt, ahol majd szállót épít. Orbán Viktor strómanja persze majd szépen előadja a befektetés előnyeit, csak közben fogalma sem lesz róla miről is beszél. Az Orbán család már komoly vagyonnal rendelkezik a környéken, amelynek jelentős része Mészáros Lőrinc nevén van. Földek ezer hektár számra, kastélyok, ahol az egyikben Orbán Viktor kutyája is megtalálható. Sertés telep, ami uniós támogatásból valósult meg, húsfeldolgozó is van nem messze ahol az állatokat feldolgozzák, ez mind Orbán Viktor szűkebb hazájában található meg, Felcsút környékén. Ahol még egy stadion is elfér a ház végében, és szintén uniós támogatásból kisvasút pöfög Orbán Viktor gyerekkori álmaként a birodalom területén. Na ezt a kisvasutat akár meg lehet hosszabbítani Bicskéig, ha valakinek nem tetszik ahogy Orbán Viktor a közpénzből gazdagszik. És akkor már legyen ott egy kastélyszálló, a saját lábon álló családnak, ahol a Ráhel nevű lány, milyen véletlen, pont szálloda menedzseléssel foglalkozik. Amit Svájcban tanult, tizenötmilliós tandíjért. Mészáros Lőrinc már vett neki pár szállodát szerte az országban, de kastélyból még nem épült ezek közül egy sem, így nem lenne teljes a lányka álma. Lőrinc bácsi megveszi neki, legalábbis a nevét adja hozzá, ha már azt leírni sem tudja.
Orbán Viktor persze mindent megtesz a saját gyereke kedvéért. Mészáros Lőrinc már nyert annyi közpénzt az utólag számára még nyereségesebbé tett közbeszerzéseken, az így keletkezett haszonból bátran vásárolgasson meg mindent amire Orbán Viktor és családja vágyik. Jól felkészített szakember gárda van mögé rakva, neki csak bólogatni kell, ha kérdezik, -ugyan már gázszerelőkém, szálloda, sertéstelep, ásványvíz üzem, földek, csatornázás, útépítés, vasút fejlesztés, neked mindenhez van hozzáértésed? Lőrincünk bazsalyogva nézi hülyének az országot, és ha fát vágnának a hátán sem vallaná be, ezt mind Orbán Viktor emberei csinálják helyette, ő egy betűt nem tud leírni a saját esze szerint.
Orbán Viktor persze mindent tagad ezzel kapcsolatban, és ezért teljesen hülyére vesz mindenkit, aki nem csak néz ki a fejéből, de látja is a valóságot. Számára nem jelent akadályt pár száz hátrányos helyzetű gyerek kipakolása a számukra addig otthont adó helyről, megcsinálta már ezt nagyobb léptékben is. Ma már közel négymillió ember él szegénységben az országban, köztük sok gyermek is. Lebutította számukra az oktatást, bezárta előttük a tudás kapuját, ha okosodni szeretnének. Közmunkára kötelezi őket, amelybe a szülőket is kényszerítette, ha nem tud külföldre menekülni a jobb megélhetésért. Számára ennyit jelent a más gyereke, akit a dolgozó szülő adókedvezménnyel etet, rezsicsökkentéssel hülyít.
Viszont lesz egy kastélyszállója, ahol lehet golfozni, a helikopter leszálló mellett kisvasúti megálló fog terpeszkedni, és a medence partján el lehet majd elmélkedni azon, mennyire jól meglehet ebben az országban élni, ha elég sok hülyét át tudsz ehhez verni. És akkor ezt is megteheti.
BANDITA.



http://banditapolitika.blog.hu/2016/11/09/meszaros_lorinc_megveszi_a_bicskei_gyer mekotthon_kastelyat_orban_viktornak_a_gyerek_menjen_amerre_la
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Teljesen egyértelmű, hogy Trump elnökké választása csak
  2016-11-10 15:35:13, csütörtök
 
  Teljesen egyértelmű, hogy Trump elnökké választása csak egy elterelés Orbánék részéről hogy addig se a bukott alkotmánymódosításról beszéljünk.  
 
0 komment , kategória:  Általános  
Trump bázisa az új ellenforradalmi osztály
  2016-11-10 15:28:06, csütörtök
 
  Trump bázisa az új ellenforradalmi osztály

SZÉMANN TAMÁS
2016.11.09. 22:14

Vidékiek a városiak ellen, frusztrált tömegek az elit ellen, a fehérek mindenki mással szemben: a konkrét kampányszövegeknél és hazugságoknál is fontosabbak azok a szakadások, amelyeket felszínre hozott az amerikai elnökválasztás. Trump bázisa, az új ellenforradalmi osztály.

Trump győzelme az egyik, ha nem a legnagyobb politikai kataklizmának tűnik a világban a második világháború óta. Abban nincs is nagy vita, hogy az esemény forradalmi jelentőségű, melybe egy egész korszak végét is könnyű belelátni: az uralkodó osztály, valamint a hagyományos politikai és médiaelit elleni lázadás viszi be a Fehér Házba a liberális konszenzussal szakító populista milliárdost. De kiknek köszönheti Trump a győzelmét? Valóban a vidéki redneckek, a vesztesek, az aluliskolázottak, a globalizáció áldozatai alkotják az új, jobboldali (ellen)forradalmi osztályt? Komoly jelek utalnak erre, de az egyik legmélyebb törésvonal faji: Trump mindenekelőtt a fehér Amerika szavazataival győzött.
Ahhoz képest, hogy évek óta mondogatják, hogy az amerikai választók változó demográfiája (lassan, de biztosan csökken a fehér szavazók aránya, miközben az afroamerikaiaké és a latinóké nő) miatt a hagyományosan fehér protestáns bázisú republikánusoknak előbb-utóbb komoly gondjai lehetnek, Trump úgy állt bele a kampányba, mintha eleve csak a fehérek szavazataira hajtott volna. Bejött neki.

A fehér szavazók aránya ugyan tovább csökkent az összes választó között (a 2012-es 72 százalékról 70-re), de közöttük olyan nagy volt Trump fölénye, hogy az ellensúlyozta Clinton sokkal nagyobb támogatottságát a színesbőrűek között. Pedig az nem volt kicsi: az exit pollok szerint az afroamerikaiak között Clinton 11-szer annyi szavazatot szerzett, mint vetélytársa, és a spanyolajkúak és az ázsiai származásúak táborában is kétharmados volt a fölénye. A fehérek között azonban Trump 58 - 37 arányban nyert, ez pedig elégnek bizonyult a győzelemhez.
A bőrszín meghatározó, de csak az egyik tényező a választást befolyásoló státuszjellemzők közül. Más dimenziókat is figyelembe véve még markánsabban kirajzolódik Trump támogatói bázisa. A republikánus jelölt leginkább a fehér aluliskolázott férfiak között hengerelt. A fehér férfiak 2-1 arányban szavaztak az ellenfelei szerint rasszista és szexista Trumpra Clintonnal szemben (63 kontra 31 százalék), ha pedig közülük csak azokat nézzük, akiknek max középfokú végzettsége van, már 72 százalék választotta a republikánus jelöltet.

A Clinton-kampány előzetesen többek között abban bízott, hogy a női szavazók közül különösen sokan fogják támogatni Hillaryt. Bár a nők többsége valóban őt választotta, közöttük is csak 54 százalékot szerzett, ami nem túl nagy kunszt: a nők a korábbi választásokon is demokratapártibbak voltak a férfiaknál, Obamára 2008-ban például 57 százalékuk szavazott. Többen, mint most Clintonra.
A számok alapján amellett is megalapozottan lehet érvelni, hogy a választást nem annyira Trump nyerte meg, hanem Hillary Clinton veszítette el. Trump 58 millió szavazója kétmillióval kevesebb, mint amivel Romney simán vesztett 2012-ben. Trump azért tudott mégis nyerni, mert Clinton még többet, 7 millió demokrata szavazatot bukott el Obamához képest. Ugyan látszólag jól teljesített a számára már előzetesen is kulcsfontosságúnak gondolt csoportokban, de nem elég jól: a nőkön kívül a fiatalok, a felsőfokú végzettségűek és a nemfehérek között sem tudta hozni Obama hajdani támogatottságát.

Leggyakrabban azt hallani, hogy Trump a ,,vesztesek", vagyis a viszonylag rosszabb társadalmi helyzetűek, a szegényebbek és az alacsonyabb végzettségűek jelöltjeként forgatta fel az amerikai politikát, és hogy az elnökválasztás ennyiben nem egyszerűen ideológiákról és a személyekről szólt, hanem döntően osztályalapú volt. Ezt az összefüggést gyengíti az, hogy mint láttuk, a bőrszín meghatározó: bár az afroamerikaiak összességében továbbra is rendkívül hátrányos helyzetűek, Trump nem rájuk hajtott, hanem azokra a fehérekre, akik a globális kereskedelem, vagy éppen a szövetségi állam politikájának vesztesének érzik magukat.
Valószínűleg leginkább ennek köszönhető, hogy az évi 50 ezer dollárnál kevesebbet keresők között valójában Clinton nyert. Ezzel szemben Trump a magasabb jövedelműeknél győzött, és az osztályalapú értelmezéseket jelentősen árnyalja, hogy még a legmagasabb jövedelmi kategóriákban is a republikánus jelöltre szavaztak kicsivel többen - vagyis az anyagi helyzetnek sokkal kisebb a magyarázó értéke, mint amit a politikai közhelyek sugallnak.

A döntő azonban nem is ez, hanem az iskolai végzettség, és az, hogy van-e diplomája valakinek, vagy nincs. Míg a felsőfokú végzettségűek többsége Clintonra szavazott, a csak középiskolával rendelkezők többsége Trumpra. Ha még följebb nézünk, Clinton fölénye még nagyobb: a PhD-vel rendelkezők között már több mint 20 százalékos - az elit támogatásával azonban nem lehet elnökválasztást nyerni.
Ez megerősíteni látszik azt, amiről világszinten is egyre több kutató beszél: a modern demokráciák legfontosabb törésvonalává az iskolázottság válik. ,,Az iskolázatlanok félnek az életüket és tapasztalataikat nem ismerő intellektuális sznobok kormányzásától. Az iskolázottak pedig attól félnek, hogy a világ működését nem ismerő tudatlanok dönthetnek sorsukról" - írja a Metazin egy Cambdridge-i politológus eszmefuttatása kapcsán.

Miközben a választási térkép nagyvonalakban ezúttal is a szokásos piros-kék megoszlást mutatja (vagyis a keleti és a nyugati part demokrata, míg a középső és a déli államok republikánusok, azzal a nagyon nem mellékes körülménnyel, hogy a sok elektort adó ingaállamokat most mind Trump nyerte), nem az államok közötti különbségek érdekesek igazán, hanem az azokon belüliek. A megyei szintű adatokból gyönyörűen kirajzolódik, hogy Amerika (is) a város-vidék tengely mentén tört ketté:
How Donald Trump reshaped the election map https://t.co/ukCDucv7jg pic.twitter.com/y6v5d1PmuB
— The New York Times (@nytimes) 2016. november 9.

Miközben a városokban nagyon jelentős Clinton fölénye, az elővárosokban pedig viszonylag kiegyenlített volt a küzdelem, az igazi vidéken Trump tarolt, ott a szavazatok közel kétharmadát gyűjtötte be. Az okok nyilván összetettek, de egyértelmű, hogy a vidéken élők nagyon jelentős része úgy érzi, hogy a nagyvárosi elitek nem hozzájuk beszélnek és nem velük törődnek, miközben a város és a vidék közötti kulturális távolság láthatólag nem csökken.
,,A vidéken élő embereknek kétszer akkora valószínűséggel van fegyverük és házasodnak fiatalabban. A városi ,,kék" területeken az emberek gyorsabban beszélnek és gyorsabban járnak. Inkább droghasználók, de kevésbé alkoholisták. A kékeknek valószínűleg nincs földjük, és, ami a legfontosabb, ők valószínűleg nem evangéliumi keresztények"
- hozott életközeli példákat a Cracked szintén az egyik ,,Trump-megyéből" elszármazott szerkesztője a Trump-jelenség kulturális hátteréről és az elittel szembeni frusztráció szerinte nagyonis valós okairól, melyek eléggé emlékeztetnek a Brexit kapcsán elmondottakra.
A változás ígéretének csábítása a politikai beágyazottsággal szemben a jelöltek megítélésében is tükröződik:

Clinton, mint a régi elit, az uralkodó establishment képviselője, szemben a szavakban legalábbis mindent borító Trumppal - a jelek szerint ez az egyszerű alapképlet működött, és aratott diadalt.



http://index.hu/kulfold/usa/feher_haz/2016/11/09/kik_szavaztak_meg_elnoknek_trump ot/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ne kérd számon!
  2016-11-10 10:11:47, csütörtök
 
  Ne kérd számon!



"Rövid távú gondolkodásnak tartom, ha valaki azt kéri számon, mit kap ő személy szerint a befizetett forintjaiért" - mondta Parragh László a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke a Heti Válasznak adott interjúban arra reagálva, hogy a vállalkozók egy részének továbbra is fáj a kötelező kamarai regisztrációs díj.
Parragh szerint a kamara 10 milliárdos bevételének csak elenyésző hányada származik regisztrációs díjból, vagyis nem ez finanszírozza a működésüket."
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 21 
2016.10 2016. November 2016.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 511 db bejegyzés
e év: 5039 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2635
  • e Hét: 12902
  • e Hónap: 24013
  • e Év: 177509
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.