Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 17 
A körözött fáraók schengeni rejtélye
  2016-11-23 19:57:40, szerda
 
  A körözött fáraók schengeni rejtélye

Ghaith Pharaont tizenegy különböző néven, négy különböző születési dátummal és két különböző születési hellyel körözi az Egyesült Államok. Használható ujjnyomatot azonban csak nemrég voltak képesek küldeni az amerikai szervek.

Ghaith Pharaon a Magyar Idők információi szerint az utóbbi néhány évben számos alkalommal járt Európában, megfordult hazánkban, de járt Franciaországban, illetve Spanyolországban is. Bár a szaúdi üzletember 1991 óta rajta van az FBI körözési listáján, a schengeni országok - így Magyarország - rendvédelmi szervei sem fogták el a férfit.

Lapunkat nemzetbiztonsági források arról tájékoztatták, ez úgy történhetett meg, hogy az amerikaiak az általuk ,,nagyon veszélyesnek tartott" személy felvételét 11 különböző névvel, 4 különböző születési idővel, valamint 2 különböző születési hellyel kezdeményezték az Interpolnál. Ez 88 (!) különböző személyt jelent az adatok variációi alapján.

Úgy tudjuk, hogy az Interpol csak a szervezethez tartozó országok hatóságai számára hozzáférhető zárt körözési rendszerébe végül is 11 Pharaon került. Mint az kiderült, Magyarországra olyan adatokkal rendelkező Pharaon, aki a körözésekben szerepel, egyáltalán nem lépett be. A belügyi szervek a körözésekben szereplő valamennyi lehetséges személy adataival rákerestek az adatbázisokban, de egyik variáció sem adott pozitív visszaigazolást. Az amerikaiak által égen-földön keresett Pharaon a körözési káosznak köszönhetően könnyedén utazgatott Európa-szerte, a franciák, a spanyolok és a horvátok sem tudták azonosítani az FBI által kerestetett Pharaonnal.

A Pentagonnal is üzletelt 2008-ban a szaúdi üzletember

A kaotikus helyzetet csak fokozta, hogy arab területeken meglehetősen gyakori név a Pharaon, amely magyarul fáraót jelent. Összehasonlításképpen a név hasonló, mint hazánkban a Király.

Lényeges körülmény, hogy a szaúdi üzletember ügyében Colleen Bell is véleményt formált. A Budapestre delegált amerikai nagykövet közölte, Pharaon bűnöző, akit el kell fogni. Egyre világosabb azonban, hogy a hiba a tengerentúlon keresendő. Már persze ha van egyáltalán hiba, és nem egy világszerte zajló titkosszolgálati játszma részesei lettünk. Még ha Colleen Bell szerint ilyen játszma nincs is.

A jelek szerint Ghaith Pharaontól egyébként az amerikaiak korántsem idegenkednek annyira, hiszen az üzletembernek Grúziától Pakisztánig vannak érdekeltségei, és annak ellenére, hogy az FBI körözi, a Pentagon 2008-ban 120 millió dolláros megállapodást kötött az egyik pakisztáni érdekeltségével az afganisztáni amerikai támaszpontok üzemanyag-ellátására. Az üzletben részt vevő olajfinomítót a szaú­di titkosszolgálat volt főnöke vezeti.

Az pedig csak a szövevényes ügy furcsaságait szaporítja, hogy a magyar Belügyminisztérium (BM) levele, amelyet Pharaonnal összefüggésben a budapesti szaúdi nagykövetnek írtak, másnap már egy ellenzéki párt közösségi oldalán jelent meg. - Vajon milyen érdekek mentén került az ellenzéki párthoz a diplomáciai levél? - tette fel informátorunk a kérdést.

Forrásaink az ujjnyomat kérdésére is választ adtak. Ghaith Pharaon schengeni vízumot kérő lapjához mellékelni kellett a férfi ujjnyomatát is. Ezt a mintát a magyar hatóságok összevetették az Interpol nyilvántartásával, ám egyik körözött személyével sem egyezett meg. Az FBI ugyanis a nemzetközi körözés kibocsátásához nem csatolta Pharaon ujjnyomatát, tehát nem küldte át az Interpolnak. Vajon miért?

A BM végül többször is megkérte az amerikai­akat, hogy küldjék meg a kérdéses ujjnyomatot. Az először átküldött minták azonban használhatatlannak bizonyultak. Másodjára már összehasonlításra alkalmas ujjnyomat érkezett, amelyet össze lehetett vetni a vízumkérő lapon szereplővel. Ezek egyezőséget mutattak, így már semmi akadálya annak, hogy az Interpol listáján szereplő körözött személyt azonosítsák és azonnal elfogják, ha az ország területére lép.

Úgy tudjuk, az Interpol még nem válaszolt arra a magyar megkeresésre, hogy nyílttá tehetők-e a Pharaonok körözései adatai.

Kontrát Károly, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára korábban lapunknak kijelentette, a magyar hatóságok információi szerint Ghaith Pharaon nevű személy nem tartózkodik hazánkban, nem él itt életvitelszerűen, és nem vásárolt ingatlant. Hangsúlyozta, amennyiben a körözött azonos Pharaonnal, és ezt az amerikai hatóságok megerősítik, természetesen azonnal elfogják, amint Magyarország területére lép. Az azonosítás megtörtént, Ghaith Pharaon egyelőre sehol.

Magyar Idők

http://magyaridok.hu/belfold/korozott-faraok-schengeni-rejtelye-1197142/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Tarsoly: A külügyminisztérium hozta befektetőnek Pharaont
  2016-11-23 19:54:21, szerda
 
 
2016. november. 23. 14:12

Tarsoly: A külügyminisztérium hozta befektetőnek Pharaont

szerző:
hvg.hu


A Magyar Narancsnak adott interjújában a Quaestor volt vezére arról beszélt, hogy a Csepel-sziget északi részének beépítéséhez a külügyminisztérium hozott befektetőt: Ghaith Pharaont.

A csütörtökön megjelenő Magyar Narancs interjút közöl Tarsoly Csabával, a Quaestor-ügy elsőrendű vádlottjával.

A lap honlapján azt írják, Tarsoly az interjúban beszél többek özött a Csepel-sziget északi csúcsára megálmodott új városrészről, a Duna Cityről is. A Soroksári-Duna-ág menti mintegy 33 hektár tulajdonjogának 50 százalékát megszerezte a Quaestor-csoport, és egy 500 000 m² alapterületű ingatlanfejlesztést terveztek a területen.

Tarsoly az interjúban elmondja, kaptak egy kérést, hogy nincs Budapesten normális konferencia-központ, ezért a Finta Építész Stúdióval közösen terveztek egy 10 ezer fős központot is szállodával, mintegy 300 milliárd forintért.

Az ügylethez kormányzati segítséget is kaptak, Tarsoly elmondása szerint egyenesen Szijjártó Péter Külgazdasági és Külügyminisztériuma hajtott fel egy befektetőt a Quaestornak, hogy végre beindulhasson a projekt:

2015 elején a Külügyminisztérium hozott is egy Ghaith Pharaon nevű szaúd-arábiai befektetőt tárgyalni. A Buddha Bárban volt egy nagy ebéd, ahol bemutattak neki és a titkárának, aztán én is meghívtam őket ebédelni. Utána megjelentek az irodámban a befektetők, és elmondták, hogy beszállnának a Duna City fejlesztésébe. Én kicsit keveselltem a felajánlott összeget, amire azt mondta a szaúdi befektető, hogy ha adok neki öt százalékot, akkor megszervezi a finanszírozást.

Az ügyről megkérdeztük a külügyminisztériumot is, amely kérdésünkre nem tagadta, hogy megtörténtek a Tarsoly Csaba által elmondottak, de szerintük több projektet is ajánlottak több befektetőnek is.


http://hvg.hu/itthon/20161123_Tarsoly_A_kulugyminiszterium_mutatott_be_Ghaith_Pha raonnak
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Az NGM nagyon igyekszik úgy csinálni, mintha a magyar állam
  2016-11-23 19:43:35, szerda
 
  Nos , a konstrukció minimális közgazdasági ismeretekkel is átlátható .
Lopásra lett optimalizálva.
A magyar állam semmilyen módon sem járt jól,szemben a külföldi közvetítők mögé bújt magyar haszonélvezőkkel.
akarhogy is, ez megint egy olyan dolog, hogy aki ezt beveszi, annak el kene venni a szavazojogat, es leginkabb gyamsag ala kellene helyezni.
hitelt és hazát árultak nagy jutalékért mások rovására. ez a biznic nertársak. -én lenyúlom a nagy közvetítői díjat,ti meg marhák,akiket a kutya sem kérdezett fizessétek vissza.

Rájöttek, hogy a magyarok olyan hülyék, hogy fölösleges beszüntetni ezt a teljesen nyílt lopást, ami ráadásul még a saját propagandájukkal ellentétes is. :D

Csak kell a bevándorlás-ellenes propaganda mellé egy ezzel ellentétes propaganda is, és a magyarok ezeket EGYSZERRE fogják elhinni. A szájukba szarnak kétszer, meglopják őket offshore számlára, és közben még a népszerűségük is nőni fog. :D

Simán megérdemli az ország a fideszt.


///////////////////////////////////////////////////////////////////////////////// //////////////////////////////////////

Az NGM nagyon igyekszik úgy csinálni, mintha a magyar állam járt volna jól a letelepedési kötvényekkel, nem pedig egyes kormánytagok ismerősei

erdelyip BŰNÜGY ma 16:38


Olyan zseniálisan félrevezető közleményt rakott össze a letelepedési kötvényekről a Nemzetgazdasági Minisztérium, hogy szinte minden egyes mondatának éppen az ellenkezője igaz.
Az a címe, hogy
"Magyarország jól járt a letelepedési kötvények kibocsátásával"
pedig pontosan lehet tudni, hogy Magyarország nem járt jól a letelepedési kötvények kibocsájtásával. Az állam alsó hangon 65 milliárd forinttól esett el, hogy a pénz Rogán Antal kiválasztottjaihoz kerülhessen.

Mindjárt az első mondat így hangzik:
"A magyar gazdaság számára a letelepedési kötvények akkor is biztonságos devizaforrást jelentettek, amikor szűkös volt Magyarország eurófinanszírozási lehetősége."
2013 és 2016 közepe között a letelepedési kötvényekből befolyó pénz csak töredéke volt az összes állampapírból befolyó pénznek. Ráadásul az Államadósság Kezelő Központ adatai szerint 2013-ban például jóval kevesebb (negyedannyi) letelepedési kötvényt adtak el, mint 2014-ben, pedig éppen 2013-ban voltak szűkösebbek a források.
A második mondat ez:
"A Letelepedési Magyar Államkötvények kivételesen stabil forrásnak számítanak, az 5 éves futamidő alatt az értékpapírokat nem lehet eladni, így a tőkéjüket nem tudják kivonni a befektetők a kötvény lejárata előtt, amennyiben szeretnék megtartani a letelepedési engedélyüket az ide érkezők."
Ez talán a legdurvább félrevezetés. A letelepedési konstrukciót Rogánék szándékosan úgy csinálták meg, hogy valójában egy külföldi sem vásárolt magyar államkötvényt a letelepedésért. A kötvényeket a kijelölt közvetítőcégek vásárolták meg, a letelepedni vágyó külföldiek pedig egy váltóhoz jutottak a pénzükért. Ezzel a váltóval viszont szabadon lehetett kereskedni, a külföldiek akár a letelepedési engedély megszerzésének napján eladhatták, ez a magyar letelepedési papírjaikat semmilyen módon sem érintette. A rendszer eleve úgy működött, hogy a programban mindig több külföldi tartózkodott engedéllyel Magyarországon, mint ahány kötvényt a nevükben lejegyeztek a közvetítők.
A harmadik rész arról szól, hogy a kötvényprogram milyen olcsó volt az államnak, miközben a valóság az, hogy a hasznot a Rogánék által választott offshore cégek fölözték el. Hozzájuk került a letelepedési engedélyenként felszámolt sok tízezer eurós kezelési költség, a kötvények kamata, és a diszkontár és a névérték közötti különbség. Ez a pénz a magyar államot is gazdagíthatta volna, de inkább magánzsebekbe került. Ilyen értelemben a letelepedési kötvény egyáltalán nem volt olcsó forrás.
Az NGM közleménye azért külön is szórakoztató, mert Varga Mihály miniszter pont egy hónapja ismerte el, hogy a letelepedési kötvények nem olyan jók az államnak, azt mondta, hogy
"ez a magyar állam szempontjából drágább finanszírozásnak minősül",
szóval éppen az ellenkezőjét annak, mint ami ma állítanak.
A letelepedési kötvényekről itt olvashat még részletesen:

Öt dolog, amit a letelepedési kötvényprogramból és a bezárásából megtanulhatunk

Hongkongi helikopteres túra köti össze Habony Árpádot a magyar letelepedési kötvények egyik offshore forgalmazójával
Száraz István és egy csapat különös orosz a magyar letelepedési program szellemképén
Nem stimmelnek a letelepedési kötvényprogram számai


http://444.hu/2016/11/23/az-ngm-nagyon-igyekszik-ugy-csinalni-mintha-a-magyar-all am-jart-volna-jol-a-letelepedesi-kotvenyekkel-nem-pedig-egyes-kormanytagok-ismero sei
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Szijjártó minisztériuma megerősítette, hogy összehozták Tars
  2016-11-23 19:33:56, szerda
 
  csak hogy tisztán lássunk:

1. pharaon jelzi a jordánoknak jordániában, hogy be akar utazni magyarországra
2. a jordánok idehaza jelzik a külügyminisztériumnak, hogy egy arab be akar utazni, adhatnak-e neki vízumot? [a kinti és a hazai jordánok testvérek, több fideszes az üzlettársuk]
3. a külügy megnézi, ki az, megkérdezik az nemzetbiztonságiakat, a teket, meg az interpolt. válasz nem ismert, de a külügy megadja [ha megkérdezték]
4. a jordánok kiállítják a vízumot
5. pharaon beutazik, kecót vesz a cinege utcában, profként parolázik viktorral
6. a külügy megpróbálja a quaestor évszázados csalásába bedobni, hátha (nem sikerül, napok múlva a quaestor bedől)
7. paharoan ellátogat tiszafaszomba, részt vesz valami falunapon a helyi polgi meghívására
8. botrány pharaonból, orbán veje fizette a ház letétjét, körözik huszonöt éve
9. a belügy nem hallott róla
10. orbán nem ismeri
11. a külügy értetlen
12. az fbi nem kereste a belügy szerint
13 orbán mégis találkozott vele, mert a népszabi lehoz egy fotót, de más kapcsolat nincs
14. a belügy mégis adott vízumot, ja igen, így már emlékszünk
15. kiderül, hogy a jordánok adták a vízumot
16. a belügy szerint az fbi nem szólt, hogy körözik
17. ja, de.
18. de pharaonnak nem volt ujjlenyomata
19. coleen bell szerint él a körözés és a magyarok tudtak róla
20. a belügyér szerint is, de nincs ujjlenyomat
21. az amcsik szólnak, hogy de.
22. a belügy szerint is de.
22. tarsoly vall, a külügy mégis tudja ki volt, mert ők hozták össze
23. ja, a külügy mégis emlékszik, de ők csak összehozták a két bűnözőt, sose hallottak róla
24. ja, de.

itt tartunk. kihagytam valamit?

Garamvölgyi Balázs több országban nyomul

Az Index most azt derítette ki, hogy a tiszteletbeli konzul jegyezte be az Afrikában és az arab országokban letelepedési kötvényekkel üzletelő cég, az European Bond Program domainjét. Továbbá hogy az angol nyelvű African Business májusi számában Garamvölgyi interjút adott, azt ecsetelve, hogy mennyivel többet nyújt a magyar letelepedési kötvény, mint bármely más EU-s országé.

Ami még érdekes: a Garamvölgyi által bejegyzett Eubond magyarországi elérhetősége megegyezik a Rogán Antal által delegált letelepedési kötvényes cégével, az Arton Capital Hungary-ével. Ez az a vállalkozás, amelynek Bulgáriában bejegyzett tulajdonosa, az ArtonCapital


///////////////////////////////////////////////////////////////////////////////// /////////////////////////////////////////////////////////

Szijjártó minisztériuma megerősítette, hogy összehozták Tarsolyt és Pharaont

kasnyikm BŰNÜGY ma 17:00


,,Gaith [sic] Pharaon szabályos körülmények között, vízummal és tartózkodási engedéllyel volt Magyarországon, az országba történő belépése ellen egyik schengeni tagállam és az Interpol sem emelt kifogást. A KKM-nek és a Befektetési Ügynökségnek nem volt feladata az ő további ellenőrzése, és nem volt oka arra, hogy elzárkózzon a befektetési lehetőségek kiajánlásától"
- írta nekünk a Külgazdasági és Külügyminisztérium, miután arról érdeklődtünk, milyen kapcsolatban volt a KKM Ghaith Pharaonnal, és mi alapján választották ki, hogy elvigyék a Quaestorral folytatott tárgyalásra.

A Magyar Narancs holnap megjelenő interjújából derült ki, hogy Ghaith Pharaon volt az az arab üzletember, akivel Szijjártó Péter minisztériuma összehozta Tarsoly Csaba csaló cégbirodalmát. Arról már a Quaestor-csoport bedőlése után is lehetett olvasni, hogy a bedőlés (2015. március 9.) előtti napokban Magyar Levente államtitkár személyesen mutogatta a Duna City fejlesztés helyszínét "arab befektetőknek".
Az viszont új információ, hogy a szóban forgó arab befektető nem más, mint Ghaith Pharaon, akit már akkor is körözött az Interpol. És ezek szerint nem csak Tarsoly Csaba állítja ezt, hiszen ezzel most megerősítette az információt a minisztérium is.
A KKM válaszában kitér arra is, hogy a minisztérium alatt működő Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA) feladata, hogy magyarországi befektetési lehetőségeket ajánljon külföldi befektetőknek, szóval csak ebben a feladatkörben jártak el.


http://444.hu/2016/11/23/szijjarto-miniszteriuma-megerositette-hogy-osszehoztak-t arsolyt-es-pharaont
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Drámaian sok magyar hisz a fajelméletben
  2016-11-23 18:51:43, szerda
 
  mindig azt jelenti a fajelmélet amit a progressziós haladás balos élcsapatának éppen kényelmesen jelentenie kell.


****************************


2016. november. 17. 16:01

Drámaian sok magyar hisz a fajelméletben
Windisch Judit


Egy európai kutatás adatai szerint itthon a szocialista szavazók majdnem annyira utálják az idegeneket, mint a jobbikosok. Az utolsó adatfelvétel tavaly tavasszal volt itthon, a visszaesés drámai.

Egészen drámai módon emelkedett két év alatt azok száma, akik nem engednének be az országba Európán kívüli, szegényebb országból érkezőket - derült ki az European Social Survey legfrissebb kutatásából. (Ezt egy idei Tárki-kutatás is igazolja.) A felmérés utolsó adatfelvétele itthon 2015 tavaszán volt, a menekültválság kellős közepén, az igazán dübörgő kormányzati kampányon viszont még innen. A projekt magyarországi vezetői (Messing Vera, Róbert Péter, Ságvári Bence, az MTA Társadalomtudományi Kutatóintézetének munkatársai) által publikált adatok szerint általánosságban nem romlott annyit a korábbi évekhez képest.

Ha ugyanis csak az a kérdés, hogy a külföldön élő nem magyar nemzetiségűek mekkora részének engedné meg a betelepülést, az emberek 33 százaléka mondja azt, hogy senkit nem engedne be, 48 százalék keveseket, 16 százalék jó néhány, míg 4 százalék sok embert engedne be. Az utolsó felméréshez képest kicsit romlottak a számok, viszont a legrosszabb év 2006-ban, tehát a Gyurcsány-kormány alatt volt: akkor ugyanis a magyarok 39 százaléka nem engedett volna be senkit.

Ha viszont már az a kérdés, hogy az Európán kívüli szegényebb országokban élők mekkora részének kellene megengedni, hogy Magyarországra jöjjön élni, brutális bezárkózást lehet tapasztalni.
© European Social Survey, MTA TK

A határon túli magyarokból kicsivel többen fogadnának be jó szívvel bárkit, mint 2012-ben, ám a szívélyesség sehol nincs 2010-hez képest. Most 21 százalék engedné be "sokukat", 2010-ben ugyanez az arány 31 százalék volt. Ebben mondjuk szerepet játszhatott az is, hogy ez akkoriban folyamatos beszédtéma volt, a frissen hatalomba lépett Orbán-kormány nem sokat halogatott intézkedése az állampolgárság könnyített megadása volt.

Az elérhető összehasonlítás szerint a magyarok utálják legjobban a cigányokat, muzulmánokat és zsidókat. A cseheknél a cigány- és muzulmánellenesség hasonló szinten van ugyan, de a zsidóellenesség miatt mégis Magyarország a sereghajtó.

© European Social Survey, MTA TK

Itthon nagyon átment, hogy a menekültek elveszik a munkát, míg Svédországban ennek az ellenkezőjét gondolják.

© European Social Survey, MTA TK

A kutatók kiemelték, hogy míg a régi uniós tagállamokban a migránsok integrációs képességei - mint a képzettség, nyelvismeret - számítanak a befogadás vagy elutasítás mérlegelésekor, addig az új tagállamokban - és különösképp Magyarországon - ezen képességek mellett a faji és vallási hovatartozás is nagyon meghatározó szempont.

A leginkább elutasítóak a szegények, az alacsony iskolai végzettséggel rendelkezők és a 65 év felettiek. Ami viszont meglepőnek tűnik, hogy az adatfelvétel időpontjában a jobbikos szavazók után rögtön a szocialisták következtek idegenellenességben. Utána jött az Együtt, majd a Fidesz. A DK-sok és LMP-sek a legbefogadóbbak.

Ehhez nagyon hozzátenni sincs mit


http://hvg.hu/itthon/20161117_tarsadalom_kutatas_migrans_zsido_cigany_mta
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Zsidó közösségi televízió indul
  2016-11-23 18:42:59, szerda
 
 
Zsidó közösségi televízió indul
Origo 2016.11.23. 12:10

December 1-től elindul Magyarország első zsidó közösségi televíziója a UPC budapesti programcsomagjában, azt követően pedig a MindigTV és a DIGITV is felveszi jövő évi szolgáltatásai közé az új médiaszolgáltatást.


,,A zsidó közösség berkeiben ismert és elismert Breuerpress hírügynökség, amely már bizonyított a hiteles hírszolgáltatás területén, most újabb babérokra tör, a nap 24 órájában kívánja tájékoztatni és szórakoztatni a nézőket. A magyar médiapiac bulvárosodásával szemben nem tematikus tartalommal rukkol elő a televízió, hanem sajátos szemszögből, zsidó szemüvegen keresztül mutatja be és szórakoztatja a nagyérdeműt" - közölte a HETI TV az Origóval.
Több mint egy éve készülnek

,,A napi rendszerességgel, több alkalommal jelentkező hírműsorok keretezte műsorstruktúra igyekszik kielégíteni a színvonalas kultúrára éhezők igényeit, a nagyvilág érdekességeire nyitottak figyelmét, valamint nem utolsósorban a könnyed, ám minőségi kikapcsolódásra vágyókat egyaránt" - olvasható a közleményükben.

A televíziós sugárzás előkészületei több mint egy éve folynak, a szükséges engedélyek megszerzése után minden médiaszolgáltatást továbbító platformmal elindult az egyeztetés.

December 1-től kerül be a UPC programcsomagjába a HETI TV
Forrás: Origo

A UPC Budapest VII. kerületében decembertől már továbbítja a jelet az előfizetőknek, és rövidesen az Antenna Hungária Zrt. és a DIGITV előfizetői is hozzá fognak férni a csatornához. A Magyar Telekom 2018-től gondolkodik el a médiaszolgáltatás sugárzásán.
2014-ben indult a HETI TV

A HETI TV 2014-ben indult el, először internetes televízióként, akkor még a Hetiszakasz címet viselte. A televízió alapját már akkor a Tóra hetiszakaszaira épülő sorozat jelentette. A műsor megjelenése után a hazai és a nemzetközi pozitív visszhangnak köszönhetően merült fel a szerkesztő-műsorvezető Breuer Péterben, hogy ezt a sorozatot egy állandó és nem csak az interneten követhető, naponta sugárzó televízióvá kell kibővíteni.


http://www.origo.hu/teve/20161123-zsido-kozossegi-televizio-indul-decembertol.htm l

*****

Mi a különbség a Lengyel és a Magyar Televízió között? A lengyel televizió munkatársainak fele zsidó, fele lengyel. A magyarnál nincs egy lengyel sem...



 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kósa Lajos szerint a kormány gazdaságpolitikája igazi sikert
  2016-11-23 18:27:23, szerda
 
  Azért arra kiváncsi lennék, ha 60 éven túl elhasználódottan munkaképtelen lennél és az általatok hozott törvénykezés szerint rokkant ellátásba nem részesülhetsz, csak félholt állapotban, hogyan tartanád fenn magad az időskoruak ellátásából, pontosabban a havi 22.800 Ft-ból???
Gondolom neked a 3x-a sem elég benzinköltségre Kósa Lajos, az időskorúaknak viszont a hajléktalansághoz elég a 100 euró alatti összeg! Ezért érdemes volt egy életen át robotolni-adózni, hogy csak ti élhessetek jól belőle!
EZ LENNE A TI FIDESS-KDNP SIKERTÖRTÉNETETEK?!!
Népirtás a javából, amit ti még büntetlenül művelhettek!

***


Kósa Lajos szerint a kormány gazdaságpolitikája igazi sikertörténet
Tegnap, 21:58


A kormány gazdaságpolitikája az elmúlt hat év alapján egy sikertörténet - mondta Kósa Lajos, a Fidesz frakcióvezetője kedden az M1 aktuális csatorna műsorában.

A frakcióvezető szerint nemcsak a kormány, de az egész ország sikere, hogy folyamatosan emelkedik a reálbér, nő a gazdaság, csökken a munkanélküliség és az államadósság, stabil és rendkívül alacsony a költségvetési hiány, illetve kicsi az infláció.

"Tehát ezek a tények (...) teszik lehetővé, hogy a bérfelzárkóztatást is megkezdjük" - fogalmazott.


Törvényes volt a választás

Törvényes, legitim volt az alkotmánybíró-választás - jelentette ki Kósa, miután az Országgyűlés - a kormánypártok és az LMP támogatásával - megválasztotta az Alkotmánybíróság (Ab) elnökét és négy új tagját.

Az MSZP szerint az alkotmánybíró-választás törvénysértő volt, mert a jelölőbizottság tagjainak száma - a szocialista delegált lemondása után - nem érte el a törvényileg előírt minimum létszámot.

Kósa Lajos erre azt mondta: a jelölőbizottságról szóló országgyűlési határozat szerint attól, hogy egy frakció nem vesz részt a testületben, a bizottság munkája még teljesen szabályszerű.

Az egész "hajcihő" csak azt mutatja, hogy a szocialisták az ország destabilizálásában, a demokrácia intézményrendszerének rombolásában érdekeltek - fogalmazott a frakcióvezető, hozzátéve, hogy az MSZP-sek nem voltak hajlandók egy olyan alkotmánybíró-jelöltet sem megnevezni, akit támogatnának. A Jobbik pedig csak olyanokat javasolt, akiket a Fidesz nem tudott elfogadni - jegyezte meg.

A megválasztott alkotmánybírákat úgy jellemezte: kikezdhetetlen a szakmai előéletük, hibátlan a pedigréjük.

Szerinte a parlamenti ellenzék két részre bomlott: míg a "Molnár-Vona-Gyurcsány-tengely" mentén egy olyan csapat szerveződik, amely mindent megakadályoz, elutasít, addig az LMP-vel, bár "nem állt be a Fidesz mögé", fontos kérdésben meg lehet állapodni.
Forrás: Sztárklikk





http://www.sztarklikk.hu/kozelet/kosa-lajos-szerint-a-kormany-gazdasagpolitikaja- igazi-sikertortenet/305894
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
De honnan olyan ismerős nekünk ez a story?!
  2016-11-23 18:07:11, szerda
 
  De honnan olyan ismerős nekünk ez a story?!

Közzétéve 2016-11-22

Tímea rabszolgamunkában rakja össze a kindertojásokat Romániában



A Ferraro vélhetően nem tud arról, hogy Romániában, nem gyári környezetben, szegény családokkal rakatja össze egy helyi cégük alvállalkozója a játékfigurákat. A The Sun magazin több olyan román családot is talált, akik napi 13 órában dolgoznak otthon, nem megfelelő higiéniai környezetben, 1000 forintos napi bérért.


Az egyik bemutatott családban a gyerekek is dolgoznak, hogy meglegyen a napi mennyiség, és anyjuk még álmában is játékokat pakol a tojásokba. A brit gyerekek kedvencét Timea Jurj is szereti, de azt mondja, olyan kevés pénzt adnak a munkáért, hogy ez már a rabszolgamunka kategória, viszont nekik nincs más lehetőségük, így kénytelenek ezt csinálni. “Így van némi pénzünk, tudunk a gyerekeknek enni adni, miközben vigyázunk is rájuk" - mondta a nő, aki szívesen elmenne inkább Angliába dolgozni - családostul

Itt megnézheti a családdal készült videót!

https://www.thesun.co.uk/news/2234193/kinder-egg-slaves-aged-just-six-are-being-p aid-22p-an-hour-for-13-hour-shifts-making-the-toys-hidden-inside-chocolate-treats /



A Magazin mikor megjelent az alvállalkozónál, nem engedték be őket, ráadásul miután kiderült voltak Jurjéknál, a családnál megjelent egy kocsi és elvittek minden játékot és közölték velük, ennek a munkának vége. “Ha tudnák a Ferrerónál, hogy mi történik itt, vélhetően szívrohamot kapnának" - mondta egy aktivista, aki azt is hozzátette, azt sem tudják, hogy gyerekmunkásokat is alkalmaznak ezek az alvállalkozók.Mivel nem ellenőrzött környezetben történik a tojások megtöltése, így egészségügyi kockázatot is jelenthet - írja a lap.

(bors)

Bal-Rad komm: “...vélhetően nem tud arról, hogy..."-a PROFIT milyen módon termelődik a gyarmatokon. Ők abszolút SEGÍTŐ SZÁNDÉKTÓL ŰZVE telepítették/telepítik a gyártást a volt szocialista országokba!

“...egészségügyi kockázatot is jelenthet..."

-Bizony jelenthet! MÉG ROMÁNIÁBAN IS! Azok számára is, akik összeszereknek!

De honnan olyan ismerős nekünk ez a story?! Mert valahonnan ismerős!

De mindegy is! Közép-Kelet-Európa így teszi tönkre a fejlett EU-s Nyugatot! Gazdaságilag! Elszippantják a munkát! Teljesen jogos a haragjuk! A nyugatiaknak! Ugye Zsiday úr?

http://www.balrad.com/2016/11/22/de-honnan-olyan-ismeros-nekunk-ez-a-story/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Így juthatnak főszerephez a nyugdíjasok a Fidesz választási
  2016-11-23 17:58:22, szerda
 
  Tisztelt nyugerek a Netto a lényeg ami nálad landol.
A Brutto az csak propaganda.
De amit kézhez kapsz minusz 30% áfa.


**************************

Kiváló időzítés!

Közzétéve 2016-11-23 | Szerző: Admin

Így juthatnak főszerephez a nyugdíjasok a Fidesz választási játszmájában



Túl kicsi a nyugdíjemelés? Toldd meg egy minimálbér-emeléssel! Orbán Viktor erre utalt egy interjúban, ám a kormány javaslataival elsősorban nem a nyugdíjasok, inkább a kormány járhat jól.


A minimálbér jelentős emelése kell ahhoz, hogy a nyugdíjak se csupán 0,9 százalékkal nőjenek jövőre - erre utalt hétfő reggeli interjújában Orbán Viktor. A miniszterelnök így fogalmazott: ha meg tudnak állapodni a vállalkozókkal egy magasabb minimálbér-emelésben, akkor ez, valamint a nyomában magasabbá váló infláció lehetőséget ad majd magasabb nyugdíjemelésre.

A logika egyszerű, ám sántít - hívták fel a figyelmet a hvg.hu-nak nyilatkozó szakértők. Arról ugyanis a kormány döntött, hogy jövőre rekordalacsony mértékben, mindössze 0,9 százalékkal emeli meg az öregségi és egyéb juttatásokat. Az emelés mértéke az inflációhoz kötött, vagyis azért ennyivel - az idén 120 ezer forintos átlagnyugdíj esetében mindössze 1080 forinttal - nő az ellátás, mert a költségvetési törvény is csak ekkora pénzromlással számol.

Az persze kérdés, hogy miért ennyire visszafogott a kormányzati jóslat. Legújabb prognózisaiban az Európai Bizottság és az ellenzékiséggel nem vádolható Magyar Nemzeti Bank is 2,3 százalékos inflációt vár 2017-ben, de az elemzői konszenzus is 1,8 százalékos. És nagyjából ekkora volt májusban is, amikor a jövő évi költségvetést beterjesztette a kormány a parlament elé - mindössze 0,9 százalékos pénzromlással kalkulálva.

Túlzott borúlátás

Matolcsy György jegybankelnök előszeretettel beszél ugyan arról, milyen jó, ha nincs infláció, ám a képlet nem ennyire egyszerű. A túl alacsony pénzromlás ugyanis a gazdasági növekedés lassulását hozza - a 0,9 százalékos szintnél akár visszaesés sem elképzelhetetlen. Elég csak arra gondolni, hogy ha nem nőnek a jövedelmek, az emberek - és a cégek -- nem költenek többet. Így pedig nem nő a fogyasztás sem, márpedig jelenleg Magyarországon úgy tartják, hogy a GDP-növekedésnek ez az egyik fő motorja, költeni pedig - eladósodás nélkül - épp a növekvő GDP-ből lehet.

A bérek és a minimálbér emelése tehát ebből a szempontból lehet fontos, és itt a kormány nem is félt nagy számokat bedobni: a bértárgyalásokon 15 százalékos emelésről egyeztek meg a minimálbér esetében, míg a garantált bérminimumot 25 százalékkal növelik 2017-ben. Ezt a havi 16,7 ezres, illetve 32,3 ezer forintos összeget nem az államnak, hanem a munkáltatóknak kell kigazdálkodniuk, cserébe 5 százalékos járulékcsökkentést kapnak jövőre, ami viszont csak néhány ezer forinttal csökkenti fizetési kötelezettségüket.

Ezért is dobhatta be a kormányfő a bértárgyalások kellős közepén a társasági adó csökkentésére vonatkozó javaslatát. Ennek az “előkészítettségét" jelzi, hogy szóba sem került ilyesmi tavasszal, amikor a költségvetést beterjesztették, de még az október végén benyújtott őszi adócsomagban sem volt ilyesmiről szó. (A kiszámíthatatlanság magyarázza azt is, miért kételkednek a cégek a kormány hatéves járulékcsökkentési programjában.)

A társasági nyereségadó csökkentési terve legalább konkretizálódott: a mostani 19 százalékról egységesen 9 százalékra csökkenne az adó, így az a kedvezmény is megszűnne, hogy 500 millió forintos adóalap alatt 10 százalékot kell befizetniük a cégeknek. Vagyis azoknak a kis- és közepes vállalkozásoknak, amelyeknél igazán nehéz kigazdálkodni a béremelést, sokat nem segít a kormány, hiszen ezek adóterhe mindössze 1 százalékkal csökken.

A nagy cégeknél nagyobb a különbség, de nekik eddig is könnyebb volt kigazdálkodniuk a magasabb fizetéseket - ráadásul nem ritkán egyedi adókedvezményekkel is csökkenteni tudták befizetéseiket. (Ezeknek a mértéke pedig egy nemrég elfogadott törvénymódosításnak köszönhetően adótitoknak minősülhet a jövőben.)

Fideszes matematika

tenf

Ebbe a magáncégekkel folyó alkudozásba vonta tehát be Orbán Viktor hétfői nyilatkozatával a nyugdíjasokat, pedig ha valakinek van mozgástere az öregségi ellátás emelésénél, azok nem a munkáltatók, hanem épp a kormány. Módosíthatná persze az inflációs előrejelzést is, ám ez bonyolult, hiszen a költségvetés minden sorát át kellene írni, a kiadásokéit is. A módosítás elmaradása lehet taktika is. Ha ugyanis a valós infláció magasabb, mint ami a költségvetésben szerepel, az általában azt hozza magával, hogy a tervezetthez képest magasabb lesz az adóbevétel (például a megnövekedett fogyasztás miatt). A bevételnövekedésnek köszönhetően pedig év végére a vártnál több pénz lehet az államkasszában, így nagyobb mozgástere lehet a kormánynak az év végi osztogatáshoz.

atlagnyugdij

És ez jól jöhet a nyugdíjak esetében is. A rendszer ugyanis úgy működik, hogy ha az infláció magasabb az év eleji emeléskor várt szintnél, novemberben kompenzálhatják az eltérést. Ha valóban 2,3 százalékos lesz a pénzromlás, akkor jelentős lesz a korrekció: az átlagnyugdíjnál havi 1680 forint, több mint az 1080 forintos eredeti emelés. Ezt a pótlást ráadásul a novemberi nyugdíjjal együtt, egy összegben visszamenőlegesen kaphatják majd meg a nyugdíjasok, ami 18 480 forintos többletet jelenthet egy 121 080 forintos ellátás mellé.

Ez pedig nem csak a jövő évi karácsonyra készülő nagyszülőknek jön jól, de alig fél évvel a következő, 2018-as parlamenti választások előtt az újabb négyéves kormányzásra készülő Fidesz számára is komoly fegyvertény.

A kormánynak azt az állítását viszont nehéz cáfolni, hogy a nyugdíjak vásárlóértéke növekedett az elmúlt években. A 2011 és 2015 között megvalósult nyugdíjemelés 21,1 százalékos volt, közben a nyugdíjak vásárlóértéke a nyugdíjas fogyasztói árnövekedéshez viszonyítva 8,6 százalékkal nőtt.

Ami a jellemző kiadásokat illeti: az élelmiszerek ára például 17 százalékkal nőtt 2011 óta, a háztartási energiáé ugyanakkor 12 százalékkal esett vissza.

A 2016-os, vagyis az idei 1,6 százalékos nyugdíjemelés is meghaladta az infláció szintjét: annak éves mértéke a legfrissebb, októberi adatok szerint 1 százalékos, január elseje és október vége között pedig 1,3 százalék volt. Szerencse, hogy ilyenkor nem kérik vissza a nyugdíjasoktól a különbözetet.
(HVG)

Bal-Rad komm: “...a jövő évi karácsonyra készülő nagyszülőknek jön jól, de alig fél évvel a következő, 2018-as parlamenti választások előtt az újabb négyéves kormányzásra készülő Fidesz számára is komoly fegyvertény..."

-Hiszen a magyarokra oly jellemző rövid emlékezetre hatnak a “nyugdíjemeléssel"! 18480 ft? Bizony lesz NAGYON SOK NYUGDÍJAS, akik számára ez legfeljebb 12 ezer forint lesz csak! (Keveseknek akár százezer is!)

A lényeg az, hogy a nyugdíjas ARRA FOG EMLÉKEZNI A “VÁLASZTÁSKOR", hogy Döbrögi jóságának köszönhetően tudott adni tízezer forintot az unokáknak Karácsony alkalmából!

Hogy mi volt a két Karácsony közt? FELEDENDŐ! Hiszen az a lényeg, hogy MOST MAJD TUD ADNI az unokának!

Hogy mi lesz Karácsony után? Minden szép lesz és jó lesz! Hiszen a vajda-lám-gondoskodik!


http://www.balrad.com/2016/11/23/kivalo-idozites/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Villáminterjú Orbánnal: nem emlékszik már Simicskára és a G-
  2016-11-23 17:56:55, szerda
 
  2 PERC ALATT FEL TUDNÁM FRISSÍTENI A G..CI EMLÉKEZETÉT!!


***************************


2016. november. 23. 17:09

Villáminterjú Orbánnal: nem emlékszik már Simicskára és a G-napra
szerző:
hvg.hu


Miről tetszik beszélni? Miről tetszik beszélni? - ismételgette a miniszterelnök, amikor egy riporter Simicska Lajost és a G-napot firtatta nála. Pedig tavaly februári szakításuk igen emlékezetesre sikerült.

Szóba állt a KlubRádióval Orbán Viktor miniszterelnök szerdán.

A hangfelvétel szerint a beszélgetés a következőképpen zajlott le, mielőtt közbeléptek volna Orbán emberei:

Bocsánat, a Klubrádiótól vagyok. Egy gyors kérdés: ki fog egyezni Simicska Lajossal?
- Miről tetszik beszélni?
- Tudja, a G-nap és a társai.
- Miről tetszik beszélni?
- Ki fog egyezni Simicska Lajossal?

Az újabb kérdésre már nem jön válasz, de a háttérben valaki a miniszterelnök úr elfoglaltságára hivatkozik.

Pedig Orbán Viktor és a korábban a kormányhoz igen közeli Simicska Lajos üzletember szakítása igen emlékezetesre sikerült. "Bemegyek a szerkesztőségbe, és mindenkit kibaszok", "kirúgok minden orbánistát, aztán kinevezem a helyükre az én embereimet, akiket nem lehet megfélemlíteni meg lefizetni", "Orbán egy geci" - mondta tavaly február 6-án az üzletember az Indexnek. Aznap a médiamágnás cégeinek kormányhű vezetői sorra felmondtak, miután kenyéradójuk totális médiaháborúról beszélt a reklámadóról szóló kormányzati tervek hallatán. A G-napot követő időszakban folytatódott a mozgás Simicska médiaérdekeltségei felől a kormánypárti sajtóhoz, és azóta az üzletember valahogy kiszorult a közbeszerzésekről, amelyeken építőipari cégei korábban kiválóan teljesítettek.

http://hvg.hu/itthon/20161123_orban_emlekezetkieses_simicska_g_nap
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 17 
2016.10 2016. November 2016.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 511 db bejegyzés
e év: 5039 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 721
  • e Hét: 10988
  • e Hónap: 22099
  • e Év: 175595
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.