Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 21 
Dömötör Csaba: a Pharaon tömegnév az arab világban
  2016-11-03 21:52:03, csütörtök
 
  Dömötör Csaba: a Pharaon tömegnév az arab világban | 24.hu

TÖMEGNÉV!
Mit tudhat ez a faszi, ha ennyire védik?
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Amikor egy parasztgyerek “dubajozik”.
  2016-11-03 19:17:02, csütörtök
 
  Amikor egy parasztgyerek “dubajozik".

Közzétéve 2016-11-03


Juhász Péter szerint Rogán Antal egy 5 csillagos dubaji szállodában szállt meg, a minisztérium ezt tagadja

,,Rogán Antal kicsekkolt az 5 csillagos Dubai Palm Hotelből" - állítja Juhász Péter, az Együtt politikusa a Facebookon. Mint írja, ezt onnan tudják, hogy ma felhívták a hotelt, miután valaki szólt, hogy ott látták a propagandaminisztert egy másik férfi társaságában, aki Varga Lajos, a Valton Security tulajdonosa.

Juhászék fel is vették a beszélgetést, amiben hallatszik a ,,Dubai Atlantis" bemutatkozás. Amikor rákérdeznek, hogy van-e Rogán Antal nevű magyar vendégük, mire azt a választ kapják, hogy látják a rendszerben, és aznap kicsekkolt (,,I can see the order they already checked out"). Utána viszont helyesbít, azt mondja, hogy néhány nappal korábban (,,Sorry, they checked out a long time back, not today, a few days back"). Arra a kérdésre, hogy Rogánék voltak-e a hotelban, azt mondja, hogy biztosan (,,Certainly").
A minisztérium szerint ez Rogán magánügye
A Miniszterelnöki Kabinetiroda sajtósát megkérdeztük, hogy Rogán Antal az elmúlt napokban kivel, és mettől meddig volt Dubajban, hivatalos vagy magánúton volt-e ott, kivel tárgyalt, és tényleg Varga Lajos, a Valton Security tulajdonosa volt-e vele.
Azt a választ kaptuk, hogy Rogán Antal hivatalos programjaival, utazásaival kapcsolatban bármikor készséggel állnak a sajtó rendelkezésére, ,,de az, hogy a miniszter úr hol tölti a szabadidejét, magánügy". ,,Kérjük, tartsák tiszteletben" - írták, tagadva a Juhász által írtakat: ,,A hamis híresztelések elkerülése végett azonban tájékoztatjuk, hogy Rogán Antal személy szerint egyetlen percet sem töltött a hétvégén Dubajban."
Ezután rákérdeztünk, hogy ezek szerint ezen a héten egyáltalán nem járt-e Rogán Antal Dubajban, mire azt a választ kaptuk, hogy: ,,Rogán Antal ahogyan a hétvégén, úgy ezen a héten sem járt Dubajban. Juhász Péter, Portik Tamás samesza megint hazudik."
Végül arra is rákérdeztünk, hogy mától számítva az elmúlt egy hónapban Rogán Antal járt-e Dubajban. Amint válaszolnak, megírjuk.
(444)
Bal-Rad komm: De hát valóban: mi köze van ahhoz bárkinek is, hogy Ragály Tonyó hol és kivel tölti a szabadidejét? Ami-ugye-neki is jár! Persze nem biztos hogy egy MINISZTERNEK IS-aki ugyebár a KÖZ SZOLGÁLÓJA-mint a Tonyó is. De hát a szorgalmasan a közt szolgáló Tonyónak is lehet néha egy-egy kis szabadideje! Amit Dubajban tölt el. A Valton tulajjal. NEM A CILI ASSZONNYAL! Kis kanbuli erejéig! Kijár neki egy sikeres népszavazás fáradalmai után! A Füves meg amúgy is rosszindulatú őiránta. Meg samesz is!
Ha pedig a parasztgyerek magánprogramot csinál, ahhoz senkinek semmi köze! Majd ha akarja, megossza a programjáról az információkat.
De amúgy meg lehet hogy ott se vaút!

http://www.balrad.com/2016/11/03/amikor-egy-parasztgyerek-dubajozik/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ez az egyetlen esély, hogy 2018-ban megszabaduljunk Orbánól
  2016-11-03 19:12:44, csütörtök
 
  2016.11.01.
Ez az egyetlen esély, hogy 2018-ban megszabaduljunk Orbánól

Hakapeszi Miki

Alapvetően tök mindegy, hogy milyen jelzőt biggyesztenek az okosok a kiépülőfélben levő rendszerre, az orbáni autokrácia, a haveri kapitalizmus elképesztő károkat okoz. Az is tök mindegy, hogy a főnök valóban azt hiszi, hogy amit művel, az végső soron jó az országának is, vagy pontosan tisztában van a rombolással, amely csak járulékos veszteség az egyetlen fontos tényező, a hosszú távú hatalommegtartás mellett.

Viktor a második ciklusban megmutatta, mi a cél. A demokratikus intézményrendszer leépítése, az állam erejének saját hatalmi célok szolgálatába állítása csak a módszer, a cél a javak döntő hányadának átcsoportosítása baráti kezekbe, a kritikus hangok elnémítása, a teljes klientúrarendszer kiépítése, a megingathatatlan hatalomgyakorlás biztosítása. Nagyot haladt ezen az úton és félő, hogy ha kap egy harmadik ciklust, a folyamat sokkal nehezebben lesz visszafordítható, mint ha valami csoda folytán 2018-ban kap pocakos csodacsatár egy baszott nagy sallert.

Ma is csak a társadalom nagyjából negyede támogatja, de durván a fele utálja, amit Orbán művel. Mégis, komolyan vehető ellenfél híján hatalmas a bizonytalanok és a beleszarók tábora. Egyre kisebb az esély arra, hogy kívülről érkezzen egy olyan új kihívó, aki esélyes lehet 2018-ban. Miközben egyre égetőbb, hogy ha nem sikerül megbuktatni másfél év múlva, a károk jóvátehetetlenné válnak, az optimális megoldás, egy friss, új erő feltűnése és megerősödése irreálisnak látszik. De akkor hogy is bukhat meg Viktor?

Mivel a politikai erősörrend az elmúlt két évben a folyamatos fideszes botrányok, a rendszer egyre durvább lealjasodása ellenére szinte semmit se változott, feltételezhetjük, hogy sokat már nem is fog. Így viszont egyszerű matekozás, hogy mikor lehetne eltakarítani a Fideszt. A jelenlegi választási rendszerben ehhez az kell, hogy a választókörzetek többségében csak egyetlen ellenzéki jelölt induljon a fideszessel szemben. Nem véletlen, hogy nagy erőket fektetnek annak biztosításába, hogy sok kis szerencsétlen hülye álljon velük szemben a túloldalon, akik lehetőleg rühellik is egymást. És ez működni is látszik.

Persze körzetről körzetre végig lehet ezt elemezni és van, amit így is behúz a fideszes, meg van, amit három jelöltnél is elvisz a baloldal, vagy a Jobbik, de a többségnél a Fidesz keményen beszopja, ha csak egy valaki áll vele szemben. Noha a z MSZP és a Jobbik közti átjárást már sokszor kimutatták, nyilván sokan vannak, akik semmi szín alatt se szavaznának például az ex-nácikra, vagy ex-kommerekre. Nehéz is így az egyéni körzetek eredményeit belőni, de nagyon úgy fest, hogy a kérdés ennyire egyszerű: vagy mindenki leküzdi undorát, vagy marad Viktor.

Nyilván ezer kérdés merül fel a pártok oldaláról, például Gyurcsány hajlandó-e engedményt tenni a Jobbik felé, vagy marad a híres elveinél és nagyravágyásánál, amivel esetleg sokadszor segíti hatalomba, vagy tartja ott Orbánt. Az is jó kérdés, hogy milyen kormány lenne az, amiben a mai ellenzéknek kellene együttműködnie. De ha abból indulunk ki, hogy a legrosszabbat, Orbán hatalmának megszilárdítását sikerülne megakasztani, lehet, hogy megérné egyetlen ellenzéki jelöltet küldeni mindenhová.

Mindez persze nem túl biztató, de nincs mese, per pillanat úgy tűnik, ez az egyetlen út ahhoz, hogy Viktor egy választáson bukjon meg. Mi itt a Mentális stábban azon agyalunk, hogy ha az érintett pártok felkínálnák a lehetőséget ehhez, élnénk-e vele. Tudnánk-e Vonára szavazni, ha ezzel bukna a Fidesz? Géza még azt mondja, nem, én jobban hajlok arra, hogy a Fidesz pusztítását látva egy hányózacsival a kézben, de behúznám azt az ikszet a nemfideszes akárkire.

Megér ennyit? Nyomj egy szavazatot!


Ha megbuktatható lenne a Fidesz azzal, hogy mindenhol közös ellenzéki jelölt indul, szavaznál egy Jobbikosra?

Igen
68,3%
Nem, nem mennék el
12,9%
A fideszesre szavaznék
11,9%
Faszt rajzolnék
6,9%



http://mentalisdeficit.blog.hu/2016/11/01/az_egyetlen_lehetoseg_hogy_2018-ban_meg szabaduljunk_orbanol
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Álhír:
  2016-11-03 19:06:14, csütörtök
 
  Álhír:
Orbán egy gyakori név Magyarországon - nyilatkozta az illetékes -, úgyhogy nem azonos azzal, aki kiépítette a diktatúrát, lerabolta az országot, tönkretette annak hírnevét és beleőrült a hatalomba.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Még egyszerűbb lehet a korrupció, ha elfogadják a kormány te
  2016-11-03 19:04:58, csütörtök
 
 

2016. 11. 3. 10:06
Még egyszerűbb lehet a korrupció, ha elfogadják a kormány tervét?


Jelentősen módosítaná a kormány az éppen egy éve hatályba lépett közbeszerzési szabályozást. Az ennek érdekében benyújtott két törvényjavaslat nagymértékben megkönnyítheti, hogy a közpénzek átláthatatlanul kerüljenek haveri zsebekbe - írja a Transparency International Magyarország.

A jövő évi költségvetési törvényt megváltoztató módosítás szerint közel megduplázódnak a közbeszerzések alsó értékhatárai. A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy az eddigi 8 millió forint helyett 15 millió forintig lehet közbeszerzés kiírása nélkül árut és szolgáltatást vásárolni, míg építési beruházás esetén a jelenlegi 15 millió forintos értékhatár 25 millió forintra emelkedne. A kormány szerint erre annak érdekében van szükség, hogy alacsony értékű szerződések esetén ne kelljen a bonyolult közbeszerzési szabályokat alkalmazni. Ezzel szemben a TI álláspontja az, hogy az alacsony értékű közbeszerzéseknél a legnagyobb a korrupció veszélye, ezen a területen a legátláthatatlanabbak a szerződések.

A közpénzt költő szervezetek, például minisztériumok, állami vállalatok sokszor trükkös módon igyekeznek kijátszani a törvényeket, például feldarabolják a beszerzéseiket, csak hogy ne kelljen közbeszerzést lefolytatniuk. Korrupciós szempontból ezért a TI kifejezetten veszélyesnek tartja a közbeszerzési eljárás nélkül elkölthető összegek ilyen mértékű emelését.

A közbeszerzési törvény módosítása az eddigieknél is szélesebbre tárhatja a kaput a visszaélések előtt - véli a Transparency. Mentesítené ugyanis az európai uniós vagy hazai költségvetési pénzekből gazdálkodó cégeket a közbeszerzési kötelezettség alól. Jelenleg azok a vállalatok, amelyek legalább 25 millió forint összegű európai uniós, vagy magyar állami támogatásban részesülnek, kötelesek közbeszerzést kiírni. A tervezett módosítás ezt az értékhatárt egyrészt felemeli 40 millió forintra, másrészt felhatalmazza a kormányt arra, hogy kérelemre, egyedi esetekben felmentést adjon e kötelesség alól. A kormány akkor biztosíthatna közbeszerzési mentességet, ha a ,,közbeszerzési eljárás alkalmazása nem szolgálná a közpénzek hatékony felhasználásának célját", továbbá akkor, ha a ,,támogatási összeg gazdaságilag legkedvezőbb módon történő felhasználását" közbeszerzés nélkül lehet biztosítani. Magyarul: a kormány bármikor, akár mondvacsinált ürüggyel is felmentést adhat a közbeszerzések alól. Így a cégek, ahelyett, hogy nyílt versenyben keresnék a rájuk bízott közpénzek legolcsóbb felhasználási módját, inkább a kormány kegyeiért fognak versenyezni.

Mindehhez képest már csak hab a tortán, hogy a ,,versenyélénkítés jegyében" a kormány 100 millió forintról 300 millió forintra emelné azt az értékhatárt, amely összegig hirdetmény, azaz nyílt verseny nélkül lehet közpénzből építési beruházásokat rendelni - véli a TI. A kormány az építőiparban tehát tovább könnyítheti, hogy a közvagyon magánzsebekbe vándoroljon. Márpedig a hirdetmény nélküli közbeszerzések aránya - miként arra az Európai Bizottság legutóbbi országjelentése is rámutatott - már eddig is az egyik legmagasabb volt az Európai Unióban.

http://www.vg.hu/gazdasag/meg-egyszerubb-lehet-a-korrupcio-ha-elfogadjak-a-korman y-tervet-477457?utm_source=hirlevel&utm_medium=hirlevel&utm_campaign=gazd asagi
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Aki nem szereti Orbán Viktor Fényestekintetű Népmegváltó Fe
  2016-11-03 18:44:23, csütörtök
 
 
Forgács Erzsébet 2016-11-03


Aki nem szereti Orbán Viktor Fényestekintetű Népmegváltó Felszabadító Harcifélistent


Őszi napnak alkonyulatánál mi mást is tehetne az ember, ha már elege van Rogán zűrös ügyeiből, Lázár mesedélutánjából, Mészáros Lölö lábszagából, minthogy Magyar Időket olvasgat a kandalló fényénél. Esetleg még a villanyt célszerű felkapcsolni ebben az esetben, bár nem feltétlenül szükséges.

Tehát itt ülök én, ölemben Gajdics Ottó babérleveles költőóriással - nem tényszerűen ül az ölemben Gajdics, hála legyen a jó istennek, hanem csak a laptomomat szokásom ölbe venni olvasásilag - és elfutja a könny a szememet, ahogy nagyszerű, szívbemarkoló, hol andalító, hol a nemzeti érzelmeket a sztratoszférába felkatapultáló sorait böngészem.

Nem vagyok egy irigy dög, ezért itt az egész cikk, ha valaki el szeretné olvasni. Aki nem szeretné elolvasni, annak pedig elmesélem, mi van benne. Erős felütéssel kezd a mester. Ennél a mondatnál mondjuk nem is lesz jobb az egész cikkben, úgyhogy örökítsük meg az utókor számára:

,,Végstádiumában az Orbán-fóbia az épelméjűségnek a látszatától is megfosztja az ebben a kórban szenvedőket."

Természetesen a balliberálisokról szól az opusz. Nem is akármilyen balliberálisokról - bár a költő szerint gyakorlatilag egyféle van, olyan, amelyik nem normális - hanem a megvadult balliberálisokról. Ezt úgy kell elképzelni, mint - idősebbek emlékeznek még talán rá - az Energomat névre hallgató mosógépet. Amelyik elvolt magának a sarokban, csöndesen elmatatott a piszkos ruhákkal, ám azon nyomban változott a helyzet akkor, amikor centrifugálásra került a sor. Az addig békésnek tűnő kis gép hirtelen tomboló vadálattá változott, törni-zúzni kezdett. Rutinos háziasszonyok és háziemberek ilyenkor betmenesen rárepültek a szerkezetre, hogy saját testükkel fékezzék annak fékevesztett tombolását.

Gajdics Ottó is valami hasonlót adott elő, csak ő verbálisan vetette rá magát - sajnos nem az Energomatra - a balliberálisokra. Ilyen balliberális Juhász Péter a fütyülőjével, Ungváry Krisztián a direkt vérző szemöldökével, Szigetvári Viktor a gyávaságával, Vajda Zoltán főállású tüntetésszervező és Hadházy Ákos, aki szimplán áruló. Ők így egyben a balliberálisok, akik egészen Brüsszelig rohannak sírva, ha bajuk van és ott kérnek segítséget Sorostól, Schulztól, vagy Clintonnétól.

Hogy Soros, plánehogy Clintonné mi a jó fenét keres Brüsszelben, azt tessék megkérdezni Gajdics művészúrtól, mert én nem tudom megmondani. Mindjárt Clintonné után a szerző el is lövi a patronjait - vagy hát azt az egyet, ami van nála éppen - amennyiben a cikk közepére időzíti a katarzist. Ímelám:

,,Magyarországon a többség normális. Még akkor is, ha hatással van a társadalom bizonyos hányadára a mindent lealacsonyító fikakultúra, a kritikának álcázott állandó nyavalygás, aminek egyetlen célja a rossz közérzet terjesztésével a bizonytalanság növelése, az alkotó energiák elfojtása, a nemzeti megbékélés és az összefogás megakadályozása."

Zömítsünk: aki nem szereti Orbán Viktor Fényestekintetű Népmegváltó Felszabadító Harcifélistent, az rohadék balliberális. Akinek nem tetszik a jelenlegi Maffiokrácia és ezt van pofája elmondani, az rombolja a magyar emberek vadvirágos, rigófüttyös jókedvét. Sőtpláne! Aki azt meri állítani, hogy le kell váltani a francba az Orbán nevűt és marhára nem biztos, hogy ez egy választáson menni fog, az direkte haza-, egyszersmind felségáruló is. Egy lendületből.

Ésésés! Ha nem tiltaná a vallásom, ide raknék huszonöt felkiáltójelet, már csak az izgalom csigázása végett is. De nem rakok. Ámde! Micsodája van a balliberális, nyavalygó, fikázó, Brüsszelbe futkosó ellenségeknek? Figyelj!
Életerőt elszívó dementormentalitás

Ez van nekik. Vagy nekünk, mert történetesen én sem szeretem az egyélőistent.

Összegezve Gajdics Ottó zseniális, kötelező érvényű, valamint mohazöld gondolatait: a baloldal - kompletten - dementorokból áll. Aki nem Orbán Viktor, az mind baloldal. Ezért fogja megnyerni a Fidesz és Gajdics Ottó a 2018-as választást.

Tudom, hogy süket füleket döngetek, de azért az utolsó szó jogán, mielőtt jön Ottó Potter és felrobbant a varázspálcájával, szeretném felhívni a figyelmet valamire. Orbán Viktor nem jobboldali, az Orbán-kormány sem jobboldali és a híveik sem jobboldaliak. Ha azok lennének - és bárcsak azok lennének - ez az ország nem itt tartana, ahol tart. Szerintem.


http://kolozsvaros.com/2016/11/03/aki-nem-szereti-orban-viktor-fenyestekintetu-ne pmegvalto-felszabadito-harcifelistent/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kurvára belefáradtam ebbe az egész ragacsos, gusztustalan, k
  2016-11-03 18:35:42, csütörtök
 
 
H. Andrea 2016-11-03

Kurvára belefáradtam ebbe az egész ragacsos, gusztustalan, kisstílű, avítt, savanyú szagú pofátlanságba


Ötszázezer magyar dolgozik külföldön. A legtöbben, ezt még a három szólamban felharsanó hazaárulózás elé bocsátanám, nem igazán jókedvükben: hanem azért, mert megfeszített politikusi közakarattal lassan sikerül tényleg emberi tartózkodásra tökéletesen alkalmatlanná tenni ezt az országot - pedig húszpár éve még kicsit másképp festett a dolog.

Azt is elmondom gyorsan, nem a kabrió Ferrarimat kérném számon lassan negyedszázad lassan összes úgynevezett politikusán, azaz puhatestű, lelketlen és lelkiismeretlen, cinikus kóklerén, gátlástalan, hazug, uszító szemfényvesztőjén, köpönyegforgató, gerincmentes, semmirevaló alkalmatlanján, elvtelen, lapuló, gyáva seggnyalóján: csupán egy emberhez méltó életet várnék el.

Amit most, legyünk pontosak, ezen a héten épp 2020 környékére ígérnek. Ha jól emlékszem. Ígérnek: a századik játékszabály-módosítás után. Én - és kétlem, hogy egyedül lennék ezzel a nem ma született óhajommal - csak normálisan szeretnék élni: ha lehetne, ha egy árva, picurka kis mód lenne rá, itt és most. Itt, mert minden ellentétes híreszteléssel szemben bizony nekem is ez a hazám; és most, mert nem igazán bízom mondjuk a lélekvándorlásban, ráadásul sokkal jobban szeretném motorozással és más hasznos cselekvésekkel tölteni az időmet, mint ötszáz évre reinkarnálódni vécéülőkeként, amilyen az én formám.

És legalább ugyanennyire nem bízom a három, nyolc, tizenkét év múlva most már tényleg isten bizony beváló jóslatokban. Mellesleg, megjegyezném, soha nem is bíztam bennük - csak a nyolcvanas években, bár hülye nem, de fiatal voltam, most viszont egyre inkább azt érzem, rútul és viharsebesen fogy az időm. De minimum az a része, amiben még igazán örömömet lelhetem.

Éppen ezért baromira nem érdekel már, ki és hol cseszte/cseszi el ezt az egészet, legszívesebben azt mondanám, ha rajtam állna, legyen egy hét teljes parlamenti amnesztia, fusson innen mindenki, az összes (oldaltól, színtől, elhivatottságtól, nemtől függetlenül - az egy százalék mérsékelten becstelen így járt, őszintén sajnálom, tetszettél volna valami szakmát tanulni), büntetlenül, hótisztán, csak induljon már végre az egész társaság, húzzanak a tökéletesen törvényesen körbebástyázott, lassan huszonöt éven át egyetlen ellenszavazat nélkül önmaguknak megszavazott lakhatási-utazási-étkezési támogatásukból, bizottsági főteremburai tiszteletdíjukból, a nemzetképviselői jövedelmükből, kormánytanácsnoki járandóságukból, alsófelügyelőbizottság-helyettesi javadalmazásukból, az általános örökös jussaikból Barbadosra, Kolumbiába, Szaúd-Arábiába, Ausztráliába vagy Örményországba, nekem tényleg fukszmindegy, csak itt ne lássam már őket, ne halljam a hangjukat, ne olvassam a csak magukra szabott, de kizárólag minket telibe szopató törvényeiket...

Sajnálom, elnézést a csúnya beszédért... most érzem csak, milyen kurvára belefáradtam ebbe az egész ragacsos, gusztustalan, kisstílű, avítt, savanyú szagú pofátlanságba, amiben mostanra tényleg kicsúcsosodni látszik az elmúlt huszonsok elfecsérelt évünk, meg mindennek a legszara. Elkapott a gépszíj, bocs: eredetileg csak arról akartam írni, hány száz milliárdot veszítünk mindannyian e félmillió kitántorgott máshol befizetett adója, nem itt elköltött pénze, nem a mi javunkra fordított munkaereje, tudása, magyarsága miatt... és persze a pénzen túl... vajon érdekel-e valakit is, nagyuraink, mit veszítünk azzal, hogy lassan a gyerekeink egyetlen lehetősége, vágya, ambíciója, útja is a sima menekülés lesz, lényegében bárhová...

És vajon van-e, aki szerető szülőként ma ép ésszel azt mondja: Maradj csak, fiam... mert itt... izé... tudod... élned... meg halnod... - amikor utóbbira túlságosan korán túlságosan nagy, az előbbire meg szinte semmi sansz...


Szerző: Boda András

http://kolozsvaros.com/2016/11/03/kurvara-belefaradtam-ebbe-az-egesz-ragacsos-gus ztustalan-kisstilu-avitt-savanyu-szagu-pofatlansagba/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Az összes megyei lapnál a kormány diktálná a cikkeket
  2016-11-03 12:01:41, csütörtök
 
  sajnos semmi sem történik :(
nem értem miért. mely rétegnek jó ez a rendszer?
Annak a hárommilliós rétegnek, amelyik nem kar gondolkodni, nem akar semmiért felelősséget vállalni és aki gyűlöl mindent és mindenkit, aki nem 100%-ig ugyanolyan selejtes barom, mint Vitya.
ezeket a nyomorékokat akiket ma magyaroknak nevezünk, egy dologgal lehetett az utcára vinni. a fizetős fészbúkkal.

kéne pár óriásplakát, hogy orbán fizetőssé teszi a facsét. na összedobjuk rá?


***



2016. november. 03. 06:30 2016.

Az összes megyei lapnál a kormány diktálná a cikkeket

szerző:
Gyükeri Mercédesz


Újabb szerzeményekkel bővülhet a kormányközeli megyei napilapok köre - tudta meg a hvg.hu. A váltás után a direkt politizálás jöhet ezeknél az újságoknál is. Emiatt elpártolhatnak az olvasók, a kormányzatnak mégis megéri lecsapni erre a terepre.

Szinte a teljes megyei napilaphálózat a kormányhoz közeli vállalkozókhoz kerülhet - ezt vetítették előre a hvg.hu forrásai azt követően, hogy a Mediaworks és vele a kiadó tulajdonában levő 12 megyei újság az Opimus Presshez került.

A következő célpont a Russmedia lehet, iparági hírek szerint a cég már közel áll a felvásárláshoz. Az osztrák tulajdonban levő kiadó három napilapot publikál, hozzá tartozik a Hajdú-Bihari Napló, az borsodi Észak-Magyarország és a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Kelet-Magyarország. A tranzakcióról megkérdeztük a cég ügyvezető igazgatóját is, Fodor István azonban nem kívánta kommentálni értesülésünket.
A Mediaworks és a Népszabadság székháza
© Túry Gergely

Az mindenesetre a publikus adatokból is látszik, hogy a céget nemrég átszervezték: szeptember végén jegyezték be a Russmedia Digital holdingcéget, amelyet a kiadóhoz hasonlóan Josef Kogler és Fodor István vezet, központja viszont Budapesten van. A holding egyetlen tagja a Russmedia Kiadó - vagyis a csoport többi cége, például a veszteséges ingatlankezelő kimarad belőle.

A holding alapítása persze nem jelent automatikusan eladást, ám hasonló modellt láthattunk nemrég a Mediaworks esetében is, ott is egy cégbe szervezték az eladásra kínált portfóliót.

Fontos változás történt nemrégiben a negyedik nagy megyeilap-kiadónál is. A két legnagyobb példányszámban eladott ilyen újságot, a csongrádi Délmagyarországot és a Győr-Moson-Sopron megyei Kisalföldet kiadó Lapcom éléről a jövő év elején távozik Pallagi Ferenc. Ezt a vezérigazgató, egyben a szintén a Lapcom portfóliójába tartozó Bors főszerkesztője egy héttel a Népszabadság felfüggesztése után jelentette be.

Ez is alapot adhatott azoknak a sajtóhíreknek, amelyek szerint a Lapcom is eladósorba került, és erről már Londonban tárgyalnak a kiadó tulajdonosaival, a kajmán-szigeteki bejegyzésű Radio Bridge Media Holding képviselőivel. Erről a Magyar Narancs cikkezett azt követően, hogy október 25-én bejelentették: az Opimus Press vásárolta fel a Mediaworksöt.

Create your own infographics

Pallagi Ferenc a hvg.hu érdeklődésére merő spekulációnak nevezte a Lapcom eladását. Úgy fogalmazott: legfrissebb információja szerint nem tettek ajánlatot a tulajdonosnak a kiadó megvásárlására.

A kormány közelében

A legnagyobb falat már ,,házon belül" van: a korábban az Axel Springerhez tartozó nyolc lap mellé a Mediaworks megszerezte a négy dunántúli megyei lapot és az ország egyetlen városi napilapját, a Dunaújvárosi Hírlapot kiadó Pannon Lapok Társaságát is. A két lapcsalád a hivatalosan szeptember 30-án bejegyzett fúziót követően már együtt került a múlt héten az Opimus Press tulajdonába.

Az új tulajdonosról két dolgot érdemes tudni. Anyavállalata a tőzsdén jegyzett Opimus, amelynek tulajdonosi viszonyai épp annyira nem világosak, mint az, hogy leánycégénél, a tavasszal alapított Opimus Pressnél ki jegyezte le azt a 20 millió eurónyi kötvényt, amelyből (legalábbis részben) a Mediaworks megvásárlását finanszírozhatták. A cégcsoport leánycégeinek vezetése ugyanakkor több szállal kötődik Mészáros Lőrinc érdekeltségeihez.

Vagyis jelenleg 12 megyei napilap tartozik már egy alig leplezetten kormányközeli portfólióba. Az új vezetői kör - az igazgatóságba bekerült Liszkay Gáborral, a Magyar Idők kiadójának vezetőjével és a lap kiadóigazgatójával, Lóczi Jánossal - első személyi döntése is ide kötődhet. Ez Pauska Zsolt kinevezése volt a digitális portfólió élére. Pauska amellett, hogy 2010 után a Pécsi Újság, majd a hirado.hu főszerkesztőjeként nem titkolta szimpátiáját a mostani kormányzat iránt, korábban igen fontos szereplője volt a megyei lapkiadásnak. 1997 és 2006 között ő volt a főszerkesztője az Új Dunántúli Naplónak, emellett a kiadó Axel Springer 2004-ben rábízta a budapesti helyi napilapnak szánt Reggel vezetését is. Ez ráadásul nem csupán egy lap főszerkesztői pozícióját jelentette, hiszen így ő került az élére az úgynevezett központi szerkesztőségnek is, amely a lapcsalád országos tartalmainak (közélet, gazdaság, életmód) előállításáért felel.
A Dunántúli Napló hirdetőtáblája 2000 januárjában.
© Horváth Szabolcs

A Reggel alig élt meg egy évet - Pauskát pedig fél évvel az indulás után leváltották -, a kilencvenes évek elején még Ferenczy Europress néven alapított központi szerkesztőség azonban azóta is működik. És nem csak a nyolc volt Axel/Mediaworks-lapnál van így, a többi kiadónál is hasonló formában állítanak elő központi tartalmakat. Vagyis a megyei lapok megszerzésével nem csupán a kiadói jog kerülhet a kormányzat közelébe, de a helyi híreken kívül a lapok negyedének-harmadának az előállítása is.

Ez ráadásul egy igen költséghatékony megoldás. A megyei laprendszert jól ismerő forrásunk kiemelte: ma a Mediaworks korábbi nyolc lapjánál és a központi szerkesztőségben együttvéve alig dolgozik több újságíró, mint a felfüggesztett Népszabadságnál. És amíg a nyolc lapból napi átlagban több mint 110 ezret adnak el, a Népszabadság második negyedéves auditált példányszáma nem érte el a 38 ezret.

És nem is ezek az újságok a legolvasottabbak a megyei napilapok közül: a 18 lap naponta több mint 400 ezer példányban kel el, ez 6-7-szerese az országos közéleti lapok együttes példányszámának. (És fényévekre van attól a néhány ezertől, amennyi a piaci becslések szerint a Magyar Időkből elkel.)

Semmi nem számít

Ezek a kiadók pedig még úgy is nyereségesek tudtak maradni, hogy 2010 óta a kormányzat rátette a kezét a helyi médiumokra. A helyi média fejlesztésére kiírt pályázatok nyomán alapított vagy fejlesztett települési (ingyenes) lapok, rádiófrekvenciák és televíziók ugyanis nem csak a megyei lapok olvasóit - és készítőit - csábították el, hanem ezek lettek az önkormányzatok rendelkezésére álló hirdetési keret haszonélvezői is.

A portfólió duzzasztása még tovább növelheti a hatékonyságot, és még ez sem minden. Ezekbe az újságokba azért is megéri befektetni, mivel sokkal jobban ellenálltak az elmúlt évek lappiaci visszaesésének, mint az országos lapok. Amíg például a Népszabadság példányszáma az elmúlt hat évben a felére esett vissza, a Magyar Nemzetből pedig alig több mint a harmadát értékesítik, mint 2010-ben, a megyékben lassabb ütemű volt a csökkenés. Sőt, a Lapcomhoz tartozó Délmagyarország még növelni is tudta a példányszámát.
© Fazekas István

Hogy mi a titok? Urbán Ágnes, a Mérték Médiaelemző Műhely kutatója két tényezőre vezeti vissza. Egyrészt egy sokkal stabilabb, jórészt idősebbekből álló olvasói bázisról van szó, amely - ellentétben az országos lapok vásárlóival - jórészt csak ezekből a lapokból tájékozódik. Magyarul: az internetes hírportálok nem jelentenek számukra (ingyenes) alternatívát. Másrészt helyi hírekről a nyomtatott lapok piacán leginkább ezekből a lapokból lehet tájékozódni, ami nem csak az olvasóknak lehet vonzó, hanem a helyi piaci (nem önkormányzati) hirdetők számára is.

Az sem mellékes szempont a hirdetők és az olvasók számára, hogy ezek az újságok kevésbé átpolitizáltak, mint bármelyik országos közéleti lap. Erre egyfelől magyarázat a központi szerkesztés is - korábban többféle színezetű megyéknek kellett ugyanazt a politikai tartalmat előállítani -, de az is, hogy a pártirányultság helyett inkább a bulvárosodás volt a fő irány az elmúlt időszakban.

Urbán Ágnes szerint gyanítható, hogy ez a jövőben változik, és a megyei napilapok is a nyílt kormánypropaganda terepévé válhatnak. Ennél radikálisabb váltást aligha lehetne elképzelni, és félő, hogy az olvasótábor is elpártolhat majd emiatt. A lapunknak nyilatkozó szakértők nem tartják kizártnak azt sem, hogy a példányszám a felére is visszaeshet. Urbán Ágnes szerint ennél nagyobb zuhanás már kudarc lenne, ám távolról sem veszne minden: a választások előtt még így is csaknem egymillió embert érne el a direkt propaganda.



http://hvg.hu/gazdasag/20161103_megyei_lapok_mediaworks_opimus_lapcom_russmedia
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Orbán Viktor imája nem hallatszik az égig.
  2016-11-03 11:50:33, csütörtök
 
 
Orbán Viktor imája nem hallatszik az égig.
2016.11.02. 17:20

" Már hat éve nem beszélgettünk egymással, de egyenrangú felek között ez említést sem érdemel. Köszi, hogy akkor meghallottad kérésem, és a hatalomba segítettél. Na jó, neked is ígértem fűt, fát, templomot, millió hívet, de ugye te sem gondoltad komolyan be is tartom azokat? Végül is a választók is bevették amit akkor mondtam, de én már abban az időben biztos voltam benne sikerül őket átvágni, ahogy azt veled is megtettem. Ők sem haragudtak meg rám, még újra is választottak kis segítséggel, meg némi törvény módosítással a javamra, neked sem kellene már ezen rágódni, tehát akkor ezt a témát akár be is fejezhetjük.

Végül is nem sok bűnt követtem el amiért hozzád kellett volna fordulnom bocsánatért. Megvédtem az emberek magánynyugdíját, mára már egy vasat nem lehet belőle megtalálni, de így legalább nem fogja más zsebre tenni. Kicsit alakítottam a munka törvénykönyvén, hagy legyen már olcsóbb a munkaerő az országban, és tanulják meg beosztani a csökkentett munkabért ugyanazért a munkáért amit addig végeztek. Na jó, azt mondtam nekik ez jó dolog, és előre visz, meg milyen versenyképes az ilyen jövedelem. Végül is lehitték, még nem lógok az akácfán. Persze az is kellet hozzá néhányan jól járjanak a változtatással, és lehessen rájuk hivatkozva a többit kábítani, na és persze elmúltnyócévezni. Bejött.

Kötöttem pár szerződést, amit nem tárgyaltam meg senkivel. De mindig ezt teszem, engem más véleménye nem érdekel, csak a magam akarata számít. Hogy prüszkölnek már Paks ellen, vagy mennyire nem tetszett nekik a baltás gyilkos eladása gázért, de pont nem érdekel a véleményük. Nekem jó volt az üzlet, nyitottam keletre vagy valami ilyesmi, a többi meg mehet panaszra hozzád, azzal nem sokra megy.

Bevezettem egy csomó új adót, amiről azt állítottam az végül is nem az. Elhitték? Nem! Kifizették? Igen? Belebuktam? Nem! Ezt sem neked köszönhetem, hanem az országnak ahol engem választanak meg főnöknek. Tehát ezt sem kellet veled megbeszélnem, még a segítséged sem kellett. Meg különben is, kitaláltam nekik a rezsicsökkentést, amire végül is ráfizettek, de ez az ő pénzük, azt meg úgy költöm el, ahogy akarom. Ha nem rájuk, akkor inkább magamra, kinek mi köze van hozzá, mindent meg tudok magyarázni.

De azért azt nem mondhatod, érted nem tettem semmit. Ott van például az oktatás, ahol bevezettem a hittant, kötelezően. Meg még sok mindent, amire azt mondtam fejlesztés, de közben csak vízfej lett belőle. Még meg is akarták buktatni a Klikkemet. Na erre mit teszek? Még nagyobbat növesztek. Maradjon a hittan, hogy te is csendben legyél, legyenek a tanárok kiszolgáltatva nekem némi fizetésemelésért amit végül is többletmunkáért kapnak, a tanulók meg cipeljék a nehéz táskát, legyen jó sok órájuk, ahol alig tanulnak valamit, de így ne érzik közben az éhséget, amire azt mondták az náluk életforma.

Ja, és az egészségügy. Na ott aztán szükség van rád. Azt már annyira szépen fejlesztettem, mindenki hozzád imádkozik benne. Az orvos a műtéti eszközök meglétéért, a nővér a fizetéséért, ami nem elég neki egy hónapra. A beteg meg a gyógyulásáért. Gyógyszer, szappan, törölköző már régen nincs, a kaja förtelmes, de azért még ott vagy te nekik. Ezt nekem köszönheted.

Az utóbbi időben néha elgondolkoztam hozzád fordulok némi segítségért, de valahogy mindig kimentél a fejemből, amikor a gyógyszerek hatottak. Kicsit sok volt a bukta körülöttem, de végül is mindent tagadva eddig megúsztam a balhét. Persze a haverok okozták nekem a gondot, de értük mindent megteszek, velük magamat is védem. Ott van például az elmebeteg barátom a jegybank élén. Tudtam róla hogy hülye, de senki nem tud ellopni egyszerre annyi lóvét, amit neki ott sikerült. Ebből adott pár rokonnak, mert első a család, de vett magának cicababát is, pár kastélyt, irodát, toronyórát, meg zongorát, bár nem is tud zenélni. De hát ha ez megnyugtatja, és nem tőlem veszi el, hanem én is kapok belőle, hát akkor ugye teljesen rendben van a dolog. Akinek meg tetszik, abból hazaárulót csinálok a nyolcvan milliárdos köztévémben. Már aki azt nézi.

Meg ott van ugye a Lőrinc, aki nem strómanom, csak azt csinálja amit mondok neki. Ha kell földet vesz nekem, ha a feleségem már nem akar többet a nevére venni, ha kell, ásványvíz üzemet, ahhoz meg én adok neki piacot. Na meg újságot is vesz, de annyira hülye a lelkem, nem tudta a mait, vagy a tegnapit kell hoznia. Hát az egészet megvetettem vele, legyen nekem is Népszabadságom. De ez végül is nem bűn, én jól járok, az újságban nem buktatnak meg, így enyém marad a hatalom.

Volna még miről beszélnünk, de lassan mennem kell, már fütyülnek nekem. Na ez nem a kisvasutam helyes kis jele, mert már az is van nekem a sok szép stadion mellett, de még nem igazán kell tőle félnem, és hozzád fordulnom miatta. Ez csak amolyan megelőző beszélgetés, ha mégis csoda történne, és mindenki elkezdené az eszét használni, és nem azt hinné el, amit mondok neki. A menekültes buli is jó volt, a sok kék szar plakáttal. csak azóta sem bírom előszedni, meg nincs is belőlük elég a határon akivel riogatni lehetne. Persze most azt mondanád a keresztényi szeretet, meg a pápa, meg a rézfaszú bagoly. Nekem a menekültek csak arra kellettek, ne lássák mennyit lopok, hogy nem tudok kormányozni, de még evezni sem, hát inkább erről beszéljenek, mint az én alkalmatlanságomról.

Lassan lépek, Tóni jön a helikopterrel, megyünk az Árpihoz akit nem ismerek, és ki kell vezetnem a letelepedési kötvényt a piacról. Majd az Andivel, a szivarossal megbeszéljük hogy mi legyen a következő üzlet, amivel jól keresünk,csak az adófizetők fáznak rá. Mert inkább ők járjanak rosszul mint nekem legyen levesebb pénzem. A többit később, mondjuk hat év múlva az alaptörvényem tizenkettedik módosításánál, amilyen balfasz ország ez."

http://banditapolitika.blog.hu/2016/11/02/orban_viktor_imaja_nem_hallatszik_az_eg ig
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Hiába az örömködés, csak a 2002-es számok felénél járunk
  2016-11-03 11:48:30, csütörtök
 
  Hiába az örömködés, csak a 2002-es számok felénél járunk


2016. november 3. csütörtök 11:16:59


Bár másfélszer több építési engedélyt adtak ki a hatóságok július és szeptember között, mint egy évvel ezelőtt, ezzel együtt még mindig csak a 2002-es értékek felénél járunk.

7275 lakásépítési engedélyt adtak ki 2016 harmadik negyedévében az országban, ami majd két és félszerese az előző évi 3035-nek. Az engedélyek számának ilyen jelentős mértékű felfutása az egész idei évre jellemző, hiszen az első három hónapban 112, a másodikban 184, míg most a harmadikban 140 százalékos emelkedést közölt éves összevetésben a statisztikai hivatal. Az első kilenc hónapban kiadott 21 414 darab engedély 148 százalékkal magasabb a 2015-ösnél.

Az emelkedés mögött több ok is áll. A Nemzetgazdasági Minisztérium közleményében egyértelműen az Otthonteremtési Programra vezeti vissza a fordulatot, hiszen a kedvezményre idén eddig 20 ezer család nyújtotta be kérelmét 56,5 milliárdos értékben. A CSOK mellett persze az ingatlanpiaci árak felfutása, az alacsony kamatkörnyezet, illetve a jelentős mértékben emelkedő reálbérek is az okok között szerepelnek.


Más kérdés, hogy a harmadik negyedévben kiadott engedélyek száma még mindig csak az 56 százalékát teszi ki a 2002-es hasonló időszakiénak, míg ha évesített számokat nézünk, vagyis a mostani negyedév adataihoz hozzátesszük az előző 3 negyedév adatait is, akkor a 2002-es év teljesítményének mindössze 51,7 százalékát láthatjuk. Vagyis a lakóingatlanok építési piacán látható fordulat mindössze arra elég, hogy a 2002 évi teljesítmény felét fel tudjuk mutatni.

Még tragikusabb a helyzet, ha az átadott lakások számát vizsgáljuk, hiszen a megugró építési engedélyeket csak jó pár negyedévvel később követi a használatbavételi engedélyek felfutása. A KSH adatai szerint idén a harmadik negyedévben 1887 lakást adtak át, ami ugyan 20 százalékos növekedés tavalyhoz képest, viszont 2002 hasonló időszakához képest 68 százalékos a mínusz. Évesített számokat nézve a 2015-höz képest 5 százalékos pluszt, míg 2002-höz képest 75 százalékos mínuszt láthatunk.

mfor.hu

http://www.mfor.hu/cikkek/130022.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 21 
2016.10 2016. November 2016.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 511 db bejegyzés
e év: 5039 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 0
  • e Hét: 14230
  • e Hónap: 25341
  • e Év: 178837
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.