Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 16 
Figyelj, zavaros kis pasas
  2016-11-15 21:34:52, kedd
 
 
Tamás Róbert 2016-11-14

Figyelj, zavaros kis pasas


Nem csak Bálint idegesítette magát a mai parlamenti cirkusszal, hanem én is. Esküszöm, a víz vert le az Orbán Viktor nevű, franc tudja hány magyar miniszterelnökének elképesztő szereplésétől. Egészen idáig úgy gondoltam, hogy értelmes ember, csak éppen geci. A második jelző maradt, az első ugrott. Ostoba, gagyi előadást hallhattunk. Az egy dolog, hogy ő mindenkit hülyének néz, az egy másik dolog, hogy ő maga sem dicsekedhet.

Értem én, hogy meg kell védeni az ő kutyája kölykét, egy alomból vannak, szorítják egymás tökét keményen. Nem lehet elengedni, mert az beláthatatlan következményekkel járna. Mert beszélne. Vallana. Mert nem fogja sem elvhűségből, sem más okból elvinni a balhét. Az tényszerűen így igaz, hogy védeni kell egymást az utolsó csepp takonyig. Ha egy bukik, mindenki bukik.

És nem Rogánnal van a baj. Az egész rendszer bűzlik. Ilyenek, mint amilyen Rogán, de akár mint Orbán, Lázár, Szijjártó és a többiek, mindenhol vannak. Csak ameddig a hasonló szellemi kvalitású előgerinchúrosok többnyire műanyag öltönyben, műanyag aktatáskával, félromos Suzuki Swiftből kikászálódva a nyugdíjasok pénzére ácsingóznak, varázsmatracot, mindenre jó mágneses karkötőt és birkából készült ágyneműt árulva, addig ez a másik eresztés rászabadult az országra.

Nekik már nem elég, hogy kifoszthatják a hiszékeny, az idős korral járó tünetektől bármi áron szabadulni akaró embereket. Nekik minden kell és még annál is több. Úgy alakították a rendszert, hogy mindent megtehessenek. A törvényektől a legfőbb ügyészig őket szolgálja minden. A gond ott lesz, már most is ott van, hogy annyira leépültek, hogy már hazudni sem tudnak. Már a hívek közül is egyre többen látják, hogy meztelen a király. Egyszer - nem is sokára - jön egy kisgyerek és ki is fogja mondani. Meztelen a király. Látod?

Ma már ordító volt a különbség a parlamentben is. Nem kedvelem a Jobbikot. Ezen nem fog semmi változtatni. Éppen ezért nehéz kimondanom, hogy a Jobbik képviselőinek szellemi színvonala és a miniszterelnök agyállása között annyira ordító különbség van, hogy az bárki szemét kiveri. Az LMP, az MSZP, a Jobbik képviselőinek érthető, tiszta kérdéseire adott zűrzavaros hadoválás olyan leépülés jeleit mutatja, amit én eddig még nem láttam. Honnan veszi a bátorságot akárhány magyar miniszterelnöke - formálisan az egész ország miniszterelnöke - hogy kijelentse: leszarja az ellenzéket, leszarja az ország polgárait? Már úgy sem próbál tenni, mintha nem az ő kezében lenne minden döntés. Nem is próbál úgy beszélni, mint akit érdekel bárki véleménye. Ő eldöntötte, ez van. Ő megbízik benne, ezért akár tízmillióan is bekaphatjuk, ezen nem fog változtatni.

Figyelj, zavaros kis pasas! Te elvileg egy egész országot vezetsz, vagy mi a jó eget csinálsz. Értem én, hogy tőled nyugodtan halomra dögölhetünk, marhára leszarod. Csak az érdekel, hogy a hatalmadat megtarthasd, a vagyonodat gyarapíthatsd. Semmi más nem számít és pláne senki nem számít. De legalább illene úgy tenni, mintha számítana valamit az emberek véleménye. Nem csak hogy illene, célszerű is lenne úgy tenni.

A néhány bűnostoba, bárgyú híved melletted marad a világ végéig, ez nem kérdés. De ők nincsenek elegen ahhoz, hogy úgy tehess, mintha megnyerted volna a választást. Ha neadj isten - de! - elbukod 2018-at, az már marhára kevés lesz, ha nyelvcsapkodva kihirdeted, hogy azok, akik rád szavaztak, azok 100 százalékban rád szavaztak, tehát győztél. A számokkal lehet egy darabig, egy jó darabig bűvészkedni, de van az a pont, amin túl már nem lehet. Hidd el nekem pajtás, hogy Rogánnal még a vérfideszeseknek is teli van a hócipője. Nem kicsit, nagyon. Ha te mellé állsz, vele fogsz bukni.

Ami nem baj, csak szólok. Értem azt is, hogy sarokba szorultál, nem maradt mozgástered. Elvertél egy talicska pénzt arra, hogy legyen egy érvénytelen népszavazásod, amit nagy lelkendezve mindjárt bele akartál vésni az alaptákolmányba, de még az sem jött össze. Közben az Unió is szorongat, a vejed ügyei is elkezdenek már megint kidudorodni a szőnyeg alól. Csak szólok, nem fogsz bírni Sajátlábbal sem, a vővel sem. Azok is olyan mohó gecik, mint a kedves papa. A fejedre fognak szarni. Hamarosan. Most megpróbáltad Trump győzelmét meglovagolni, de az egyszerűagyúak is hamar rá fognak jönni, hogy Trumpot annyira sem érdekled, mint egy ledobott lyukas zokni. Nem vagy tényező. Az egész ország nem tényező.

Akkor marad a valóság. A kicsi ország kicsi miniszterelnöke, az elfogyó uniós források, a szétlopott közvagyon, a folyton éhes udvaroncok és az egyre dühösebb polgárok. Közben valószínűleg Putyin is kéri a jussát. Amiben megállapodtatok. Amiért a zsebébe toltad a paksi paktumot. Amit titkosítottatok. De túl nagy ész nem kell hozzá, hogy mik a terveid. Nem, nem vagy olyan agyafúrt, mint hitted. Annyira sem vagy agyafúrt, mint amennyire én hittem. Gáz lesz, drágaszép miniszterelnök úr. Nagyon nagy gáz. Nem baj, egyet se félj! Mi ott leszünk akkor is, ahogy most is itt vagyunk. Csak akkor nem az lesz a kérdés, hogy mire vagy hajlandó válaszolni és mire nem, hanem az, hogy mi hány évet ér. Tudod? Tudod. Ezért vagy ideges.


http://kolozsvaros.com/2016/11/14/figyelj-zavaros-kis-pasas/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Tudat alatti reklámokkal kísérletez a TV2?
  2016-11-15 21:23:47, kedd
 
  Tudat alatti reklámokkal kísérletez a TV2?

november 15, 2016 Jabronka Richárd

A hatvanas évek Amerikájában James Vicary komoly vitákat kavart kísérletsorozatával, amelyben állítólag gyanútlan mozilátogatókat vett rá, hogy pattogatott kukoricát meg kólát vegyenek. A módszer meglehetősen egyszerű volt: egy moziteremben felállított vetítővel 1/3000 másodperc erejéig, ötmásodpercenként olyan feliratokat vetített a filmbe, mint hogy: ,,Igyál Coca Colát!", meg hogy: ,,Éhes vagy? Vegyél pattogatott kukoricát!" S bár ez az idő sokkal kevesebb, mint ami a tudatos feldolgozáshoz kell, a büfében állítólag 18,1 százalékkal megnőtt a kólaeladás, a pattogatott kukoricát meg vitték, mint a cukrot. Később aztán kiderült, hogy mindez legenda. Az Urbanlegends.hu weboldal utána is járt, hogy pontosan miért.



Ennek ellenére a médiatörvény tiltja az efféle reklámokat, mivel amennyiben releváns adatokat tartalmaz a felvillanó üzenet, hathatnak ránk. Igaz, nem vesznek rá semmire akaratunkon kívül, de preferenciáinkat befolyásolhatják. A TV2 meglehetősen különös próbálkozással állt elő a napokban.

A Paksi Atomerőmű logóját mindig csak egy pillanatra villantották fel két reklám között - az ilyesmi pedig a “tudatosan nem észlelhető", egyébként tiltott reklámok fogalmát kimerítheti. Más kérdés, hogy amíg ezen lamentálgatunk, pont az történik, ami a hirdetőnek a legjobb: hosszan beszélgetünk az egyetlen pillanatra felvillantott (tehát valószínűleg nem túl drága) reklámról.

A TV2-n két reklám között egy pillanatra felvillan a Paksi Atomerőmű logója - de tényleg csak egy felvillanás látható, kontextus nélkül (előtte egy Skoda, utána egy Béres Porcerő reklám szerepel, ahogy az alábbi videón is látszik):



A Forbes megkereste a TV2-t, a csatorna sajtóosztálya azt válaszolta: “November 10-én a tudomány világnapja alkalmából egész napos együttműködésünk volt az MVM Pakssal, melynek keretén belül pillanatreklám, más szóval sting megjelenések is voltak".

Ez a Forbes szerint aggályos, hiszen a Reklámtörvény tiltja a tudatosan nem észlelhető reklámok közzétételét - például azokat, amelyek túl rövid időre jelennek meg. Ez persze nem túl konkrét definíció, így nehéz megmondani, hogy kimeríti-e a fogalmat a most sugárzott hirdetés. A lap által megkérdezett szakjogász szerint mindenesetre ebben a reklámban megvalósul ez a fajta tiltott reklámtevékenység, hiszen ennyi idő kevés ahhoz, hogy a felirat és a teljes vizuális forma feldolgozható és tudatosan észlelhető legyen - írja a Privatbankar.hu.

Ha a napokban többet gondolunk Paks 2-re, ne felejtsük el, hogy melyik csatornán táplálták belénk ezt a képet...



http://ellenszel.hu/2016/11/15/tudat-alatti-reklamokkal-kiserletez-a-tv2/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Hosszú Katinka megírta eddigi legdurvább levelét
  2016-11-15 21:22:09, kedd
 
  Hosszú Katinka megírta eddigi legdurvább levelét

november 15, 2016 Jabronka Richárd


Hosszú Katinka a Facebook-oldalán tette közzé nyílt levelét Gyárfás Tamásnak, ahol lemondásra “ösztönözte" őt. Változtatás nélkül közöljük a tartalmat.



“Az utóbbi időben Gyárfás Tamás részéről napvilágot látott nyilatkozatok miatt úgy döntöttem, ideje megszólalnom. A felkészülésem most is a legfontosabb, ezért nem reagáltam eddig az általa mondottakra, de úgy határoztam, nem mehetek el tétlenül a szavai mellett. Teljes mértékben értetlenül állok Gyárfás Tamás azon nyilatkozatai előtt, miszerint minden a legnagyobb rendben van köztünk. A Szövetséggel való viszonyom továbbra is változatlan. Gyárfás Tamás volt az első, aki 2008-ban azt mondta, hagyjam abba az úszást és vonuljak vissza.

Ha rajta múlik, Magyarország a riói olimpiáról 3 arany- és egy ezüstéremmel kevesebbel tért volna haza. Idén januártól teljes mértékben egyedül, az Úszószövetség segítsége nélkül edzettem. Állíthatom, hogy megkönnyebbültem, teljes erőbedobással a felkészülésemre koncentrálhattam, ami szerencsére az eredmények tekintetében is megmutatkozott.


http://ellenszel.hu/2016/11/15/hosszu-katinka-megirta-eddigi-legdurvabb-levelet-g yarfasnak/

Ami Gyárfás Tamás állításait illeti, a helyzet nem hogy nem változott tavaly ilyenkorhoz képest, hanem csak romlott 2015 óta. Egy év elteltével jóformán ugyanott tartunk, ahol eddig. Az olimpiai felkészülésemet 0 fokban, sokszor zuhogó esőben, kültéri medencében kellett végeznem, és nem én voltam az egyetlen. A feltételek mind a mai napig rosszak, a profi felkészülés körülményei nem biztosítottak sem az uszodában, sem a szárazföldi edzések terén. A ,,felújítási" munkálatok miatt teljesen kiszámíthatatlanná vált minden, nem tudunk előre tervezni. A Komjádi uszodában az elmúlt másfél évben ez a második átalakítás, ami egyszerűen nonszensz. A renoválás ellenére mind a mai napig vannak problémák, amiket már a szülők és a gyerekek is észlelnek. Az, hogy a magyar úszás soha nem élt jobb napokat, egyszerűen nem igaz. Rosszabb lett.

Számomra elfogadhatatlan, hogy az eredményeinkkel, keserves, mindennapi munkánkkal a Szövetség sajátjaként dicsekszik, és arra hivatkozik, nélküle nem lenne világversenyek otthona Magyarország. A lényeg nem az úszásról, még kevésbé az úszókról szól. Az egész rendszer érdekek mentén szerveződik. Elfogadhatatlannak tartom, hogy Tamás arra hivatkozik, hogy az úszók ,,nehéz emberek", mikor egy egyértelműen szabályokat mellőző és működésképtelen rendszer ellen emelik fel a szavukat. Mélységesen felháborít, hogy tehetséges, sokat bizonyító, a világ élvonalában lévő úszóknak aggódniuk kell, vajon milyen következményekkel jár, ha hallatják a hangjukat. Elárulom, semmilyennel.

Gyárfás Tamás kizárólag azért ülhet abban a pozícióban, ahol, mert mi hozzuk az eredményeket, és mert az úszóklubok többsége lehetetlen helyzetben van. A szavazások mellőznek mindenféle demokratikus jelleget, a tisztségekről nyílt, kézfeltartásos szavazással döntenek. Innentől kezdve nem nehéz elképzelni, hogy hányan mernek szembeszegülni a rendszerrel. A tisztségviselő választás során sokkal több forog kockán a kluboknak, mint a vezetői pozíciók. Komoly támogatások vannak veszélyben.

A Szövetség vezetősége nem csak az úszókat, teljes klubokat tart sakkban ígéretekkel vagy megfélemlítéssel. A létbizonytalanság megőrzése Gyárfásék számára elengedhetetlen. A rendszer és a rosszul rögzült, ősrégi metódusok semmiképpen sem szolgálják a magyar úszósport érdekét. Azon dolgoznak, hogy elhitessék a rendszeren kívül nincs élet, hogy semmi sem működhet a Szövetség közbenjárása nélkül. Ez egyszerűen nevetséges. Én magam vagyok az élő példa arra, hogy van élet a Magyar Úszószövetség után, sőt, akkor van csak igazán.

Nem csak magamra kell gondoljak, és a versenyző társaimra, hanem azokra a gyerekekre, fiatalokra, akik elhivatottan vágnak bele az úszósportba. A mi felelősségünk, hogy kiálljunk magunkért és a leendő úszókért, mert ezt senki nem fogja megtenni helyettünk. Nem engedhetjük, hogy egymás ellen hangoljanak minket, hogy a fejünk fölött döntsenek a minket illető dolgokban, legyen az kvalifikáció vagy bármi más.

Amennyiben Gyárfás Tamásnak valóban fontos a magyar úszás, és olyan elhivatottság van benne a sport iránt, mint ahogy azt állítja, önként távolítsa el a magyar úszásra legártalmasabb tényezőt, önmagát és mondjon le tisztségéről."
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ennyit tudunk az EU-pénzek nélkül
  2016-11-15 18:57:44, kedd
 
  Csak Hans, Joachim és Günter ne jöjjön rá Németországban, hogy az adóikat már akkor elloptuk mi, magyarok, amikor befizették azokat, mert akkor a Kisjézus sem ment meg minket a "Több tiszteletet a németeknek" és "Üzenjük Budapestnek"-kampányoktól!
John, Edward és George már rájöttek Angliában. Rájöttek, hogy adó-fontjaik, a bohóc-EU közreműködésével, magyarországi kalandparkok mutyiépítkezésein végzik. Nem csoda hogy kiléptek.

az építőipar, a totálisan fölösleges kalandparkok, stadionok, (nyári) szánkópályák, (völgy)kilátók, (semmibe)libegők, (kerti) kisvasutak és hasonló eszementségek építgetése a magyar gazdaság egyetlen útja? Nem értünk máshoz, mint a kubikoláshoz, betonozáshoz, furiktologatáshoz??? Mikor röpke 26 évvel ezelőtt még gyakorlatilag bármit tudtunk gyártani, termelni, mégpedig világszínvonalon: autóbuszt, traktort, Ganz-darut, acélt, ágyút, villanykörtét, televíziót, hűtőgépet, számítógépet, csokoládét, almát, gabonát, bort, zöldséget, tojást, sajtot, húst, kolbászt, stb. stb. stb. És persze el is tudtuk adni, és nem csak az oroszoknak.

Akkor miért is kizárólag a kubikoláshoz értenénk ebben az óriási EU-Kánaánban? Csak nem szándékosan felszámolta valaki a gazdaságunkat, piacainkat, és adott helyette nekünk, üveggyöngyként ostoba bennszülötteknek, kalandparkokat meg kubikolást??



*********************


15. 10:17 2016. november. 15. 13:59 GAZDASÁG


Ennyit tudunk az EU-pénzek nélkül




szerző:
hvg.hu


Brutális mélyrepülésben van a magyar építőipar az EU-pénzek nélkül, 2015 vége óta, amióta nem érkezik brüsszeli segítség, ötödével zuhant össze, és még mindig nincs sok jele, hogy megállna az esés. A stadionépítések azért segítenek, és a lakásépítések felpörgetése is sok reményt ad.

Tovább tart a magyar építőipar zuhanása, újra két számjegyű esést mért a KSH. A mostani 13,2 százalékos visszaesés nem lóg ki a sorból: amióta 2015 végén kifutottak az EU-pénzből finanszírozott projektek, egyetlen hónap volt csak, amikor nem volt két számjegyű a visszaesés.

Azt, hogy mennyire durva mélyütés volt az EU-s projektek befejezése, azon lehet a leginkább látni, hogy az egyéb építmény kategóriában 25 százalékos a zuhanás. Ez az elsőre rejtélyesnek tűnő név fedi többek közt az összes útépítést és a vasúti építkezéseket is, márpedig a leginkább ezek az ágazatok vannak rászorulva Brüsszelre. Az épületek közt már növekedést mértek, de ez még nem igazán a lakásépítések felpörgetésének köszönhető. Sokkal inkább az ipari épületek húzták ezt a csoportot, de ide számolták el a stadionépítéseket is.


Jól látszik a grafikonon, melyik ponton értek véget az EU-s finanszírozású projektek.
© KSH
A mostani adat különösen úgy durva, ha az egész évet figyeljük: idén nemhogy még nem volt hónap, amikor ne csökkent volna az építkezések mennyisége a tavalyihoz képest, általában teljes összeomlást mutattak a számok. Az év első öt hónapjában folyamatosan 20-30 százalékos zuhanást mértek, mélypontként márciusban harmadát elvesztette az építőiparunk. A nyáron már látszottak a kilábalás apró jelei, augusztusban csak 9 százalékos volt a visszaesés, most azonban újra úgy látszik, mennyire súlyos a helyzet. Az első kilenc hónapot összesítve még mindig 20 százalékosnál nagyobb a zuhanás.

Balogh László, az ingatlan.com vezető gazdasági szakértője azt várja, hogy jövőre mutassa az építőiparunk a látványos bővülés első jeleit. Ennek az oka egyrészt az, hogy idén katasztrofális számok érkeznek, amiknél szinte már csak jobban lehet teljesíteni. Még fontosabb viszont, hogy addigra beérnek a mostani lakásépítési szerződések. A szakértő úgy számol, hogy 2018 végéig 15-20 ezer új lakás kerülhet piacra, ami szintén felfelé fogja húzni a számokat.

Az persze nem meglepetés, hogy Magyarországnak úgy kellettek az uniós pénzek, mint egy falat kenyér. Fejlesztésekre nem nagyon tellett volna, ha az EU nem ad: a bizottsági értékelés alapján a 2007 és 2013 közt lehívott 21 milliárd euró az összes kormányzati beruházás több mint felét, 57 százalékát tette ki. Ezzel rekorderek vagyunk az EU-ban.







http://hvg.hu/gazdasag/20161115_Ennyit_tudunk_az_EUpenzek__epitoipar#utm_source=h vg_daily&utm_medium=email&utm_campaign=newsletter2016_11_15&type-id=H vgDaily&user-id=572662BE&utm_content=normal
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Csernus Imre kezeli Hillary Clintont
  2016-11-15 18:19:29, kedd
 
  Csernus Imre kezeli Hillary Clintont


By Angyal Bandi - 2016-11-12 1 4,463


Az amerikai elnökválasztást az utolsó pillanatban elbukó Hillary Clinton olyan súlyos mentális károkat szenvedet, hogy Amerika csúcspszichiáterei sem tudják megvigasztalni.

,,Képzeljék csak el: ez olyan, mint kettő nullás vezetésről kikapni egy világbajnoki döntőben, vagy elveszíteni az országunk területének kétharmadát. Ide komoly szakember kell, nekünk ez már sok!" - mondta John-Moritz Edelsteen, brooklyni pszichiáter.

Dr. Csernus Imre főleg referenciái miatt keltette fel a reményvesztett szakemberek figyelmét. A Nő című könyve, mint pszichoanalitikai és irodalmi remekmű kövezte ki az utat Clintonnéhoz, hiszen több elemző állítás szerint Hillary is egy nő. ,,Olyan pacientúrával a világon senki nem rendelkezik, mint Csernusdoki: Black Terry, Dánielle Benkő, Monique Cüvé and so on..."- folytatta Edelsteen.

Kapcsolódó hír, hogy az MTI információi szerint Bill Clintont - egészen más tünetek miatt - pedig Zacher Gábor fogja kezelni.

http://hircsarda.hu/2016/11/12/csernus-imre-kezeli-hillary-clintont/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Egészségére!
  2016-11-15 18:17:21, kedd
 
 
A fenekét mossa egy bevándorló egy olaszországi sétálóutca közkútjánál, de az igazi gusztustalanság csak ez után jön. Videó!




https://youtu.be/niU7i2bpfSs
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Tovább fékezett a magyar gazdaság
  2016-11-15 18:14:15, kedd
 
  Mindig a jók mennek el. :(
Jó hír viszont, hogy a korrupció ennek köszönhetően gyorsult.
Fasznak kellett elengedni Kovács Géza Audi összeszerelő-sori melóst 2 órával korábban a szülői értekezlet miatt.
Úristen,mi lesz ha sztrájkba kezdenek a Mercinél?!
ez a gyorsnaszád vagy mi egyre inkább hajaz a szt istván nevű hajóra.

**

Tovább fékezett a magyar gazdaság

kasnyikm GAZDASÁG ma 9:48 0 0
Újabb bukkanóra lépett a magyar gyorsnaszád pannon pumája a gazdasági növekedés rögös útján, jelenti a KSH. A GDP növekedése ugyanis a harmadik negyedévben az előző negyedévi 1,9 százalékról 1,4 százalékra esett éves alapon a szezonálisan kiigazított adatok szerint. A második negyedévhez képest mindössze 0,2 százalékkal nőtt a magyar gazdaság kibocsátása.
Jól kirajzolódik az ábrán, hogy 2014 közepe - az EU-s források lehívásának hajrája - óta folyamatosan lassul a magyar növekedés.

(szezonálisan és naptárhatással kiigazított adatok)
Az ok az EU-s források kiesése és a gyatra beruházási statisztikán kívül az, hogy a magyar gazdaság korábbi húzóágazatának, a feldolgozóiparnak elég béna éve volt. Ezt kellene ellensúlyoznia a belső fogyasztás erősödésének, aminek vannak jelei, de csak ennyire elég.
Két százalékos növekedéssel legalább egy évszázad kell ahhoz, hogy Magyarország utolérje Ausztriát - ha közben az osztrák gazdaság nem növekszik semmit.

http://444.hu/2016/11/15/tovabb-fekezett-a-magyar-gazdasag
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Elvehetik a cafeteriát az iskolák államosítása miatt
  2016-11-15 14:38:03, kedd
 
  Mindent megtesznek a ,,fiúk,, azért, hogy csak ,,biorobotok,, kerüljenek ki az iskolákból, most éppen ez a kör van műsoron..
Miután mindent tönkrevertek, szedik a sátorfájukat és elvonulnak ,,élvezni,, a lopott kincseket, az ország meg itt marad a kakikban nyakig, se termelés, se oktatás, se egészségügyi ellátás, és legfőképpen se pénz, az előzőket tönkreteszik, az utóbbit ellopják, mégis csak fel kéne aggatni őket már!!!

**************************

Elvehetik a cafeteriát az iskolák államosítása miatt


tegnap, 19:13

Elveszíthetik a béren felüli juttatásukat azok a jelenleg még önkormányzati dolgozók, akik az iskolák működtetésének államosítása miatt a jövőben az átalaku­lás alatt álló Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (Klik) munkavállalói lesznek - írja a Magyar Nemzet.

Az érintettek a jelenleg még önkormányzati dolgozók, pont az olyan alacsonyabb keresetűek, mint például a takarítók, a portások, a gondnokok vagy a karbantartók. A lap értesülései szerint már van is olyan tankerület, ahol bejelentették, hogy a dolgozók nem számíthatnak a jövőben cafetériára.

Az üzemeltetés átadás-átvételről szóló megállapodásokat egyébként a tankerületi központok helyi szinten kötik meg az önkormányzatokkal december 15-ig. Az egyeztetések jelenleg is folyamatban vannak. Ezért helyszínenként más és más szerződések jönnek létre, így még nem tudni, hol maradhat esetleg meg a cafetéria.

Téves az államosítás fogalmát használni, mivel az önkormányzatok maradnak továbbra is az ingatlanok tulajdonosai, a tankerületi központok csak a feladatokat veszik át, a tulajdonjogot nem - egészítette ki válaszát a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ.


http://propeller.hu/itthon/3251508-elvehetik-kafeteriat-iskolak-allamositasa-miat t
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Amikor egy országot néznek hülyének. Blöff.
  2016-11-15 14:33:51, kedd
 
 
Amikor egy országot néznek hülyének. Blöff.

2016.11.15. 12:27

"-Te Tóni. A tököm már nagyon tele van veled. Nem tudnád egy kicsit visszafogni magad? Helikopterezel, táguló lakásod van, új táskát veszel egymillióért. Most meg az Árpival kapnak el, mint egy amatőrt.
- De Viktor, visszafogom magam. Nekem sem öröm naponta kimosni a szaros alsód ha Mészáros Lőrinc kerül szóba. De a vejedtől is ki vagyok, annak sem győzőm a saját lábon állását kimagyarázni. Megegyeztünk. Enyém a Belváros, és a letelepedési kötvény biznisz, te meg viszed a földeket, kisvasutazol, hajókázol, meg összeraksz egy cégbirodalmat magadnak. Már stadionod is van. Lőrincet is nekem kell felügyelni, egyedül a cipőjét sem tudja bekötni. Választhattál volna egy másik idiótát, ez még annak is rossz.
- Jól van Tóni, szépen higgadjunk le. Mindenki csinálja a maga kis üzletét, de közben még úgy is kellene csinálni, mint aki kormányoz. Neked az a feladatod, ennek a látszatát magyarázd el, cserébe fedezem a segged.
- Rendben van Viktor, akkor ezt túl is tárgyaltuk. Holnap majd baszogatnak miattam, nevezd majd blöffnek. Matolcsynál is bevált, pedig ő egy elmebeteg.

- Tóni! Azért ne oktass ki engem, még én vagyok a főnök. Tudom mit kell csinálni. Majd szólok ha fordul a kocka, addig kussban leszel szíves lenni. Pofád befogod, kicsit visszaveszel a tempóból, és akkor majd szépen elcsendesül minden. Ahogy eddig is történt. Na akkor most mi a helyzet ezzel a grúz bulival? Nekem is kell egy rész belőle, nagy a család, etetni kell őket."

Ez persze a képzelet szüleménye, hiszen Orbán Viktor egy normális ország, felelős miniszterelnöke. Vagy nem! Hiszen ami ezzel kapcsolatban történt, az tündérországban természetes dolog. Itt minden káprázat, ahol a többség inkább elhiszi azt amit mondanak neki, és nem a saját esze szerint véleményezi a dolgokat.

Ma már, és tegnap is, az ország miniszterelnöke nyugodtan megteheti azt a pofátlan nyilatkozatot, miszerint ami kedves miniszterével történt két helikopterezés közben, azt blöffnek nevezze. Végül is az Indexen megjelent riport Rogán Antal kávézási szokásairól nem bűncselekmény. Ha valakinek meg nem tetszik ami ott történt, az tegyen feljelentést a Polt Péter vezette ügyészségen, ami Orbán Viktor régi barátjának az irányítása alatt áll, és az indítson eljárást a miniszter ellen. Majd ha ott találnak ellene valamit, akkor legyen nagy bárkinek is a pofája, és követelje a lemondását. Eddig a Polt Péter vezette ügyészség minden szakmai alapot nélkülözve mosta ki a szennyest a politika megrendelésére a kormányközeli figurák kétes üzleteivel kapcsolatban. Nem csoda, ha a Rogánhoz hasonló férgek szabadon garázdálkodnak a közpénz közelében, és biztosak a büntetlenségben. Orbán Viktor biztosítja ezt számukra, a régi barát segítségével. Így tündérország propaganda minisztere Rogán Antal marad a folyton bővülő házával, milliós táskájával, jövedelmét jócskán meghaladó életmódjával. Mert ennek így kell lenni.

Ugye nem is történt semmi valójában ami említésre méltó lenne. Rogán Antal felugrott valakihez kávézni, akiről először azt mondja nem is ismer, aztán kiderül róla mégis csak egy régi barátja. Sőt, még a letelepedési kötvény bizniszben is érdekelt az ismeretlen illető, amely üzlethez Rogán Antal választotta ki a neki megfelelő cégeket a kötvény árusítására, még gazdasági bizottsági elnök korában. Eddig minden szabályos volt, nincs ebben semmi különös. Vagy mégis? Innen érdekes a dolog, ettől kezdve sűrű homály fedi a letelepedési kötvény körüli eseményeket. Ki vesz belőle? Kinek adja el a sokszor off-shore hátterű cég? Mennyit veszít rajta a költségvetés? Hova kerül végül is a közvetítői díj? Miért nem az állam adja el közvetlenül, miért kell cégeket bevonni? Számtalan kérdés merül fel a kötvénnyel kapcsolatban, a józan eszét használó csak annyit lát maga előtt, ismét egy jó üzlet pár embernek, a veszteséget meg az adófizetők állják.

De nem ez az egyetlen furcsaság ma a tündérországi keretek között. Ott van a miniszterelnök családja, ami saját lábon áll, miután kapott pár közvilágítási üzletet a hálás kormányközeli önkormányzatoktól. Hogy a munka szarul lett elvégezve az már nem érdekes, a vő uram kiszállt az üzletből a pár milliárddal amit megkeresett, és átváltott ingatlanra. Vett kikötőt, vett ezt, meg vett azt. Vásárolt egy belvárosi ingatlant is egy arab befektetőnek nevezett professzorral, akit huszonöt éve köröznek szerte a világon. Tündérországban az ilyen személy meg szállodát épít a főváros közepén, a miniszterelnök családjának az üzletfeleként. Hogy jött ide? Miért kapott vízumot? Ezt a Pintér Sándor vezette minisztérium alig tudja ködösíteni, de az tény, a faszi itt volt, és még egy házat is vett a miniszterelnök szomszédjában. Ja, bocs, egy hozzá köthető cég vette meg. Hibázott valaki? Dehogy, minden szabályos, minden rendben van.

Mészáros Lőrincet már felhozni is felesleges mint furcsaságot Tündérország ügyes gázszerelőjeként. Minden pályázatot megnyer ami az államhoz köthető, a kedvéért utólag még az induló összeget is megemelik, hagy vásárolgasson be kedvére az ország vagyonából épen azt, amire Orbán Viktornak szüksége van. Ilyenkor mindig elfelejti a földi halandó, Lőrinc nem Viktor strómanja, nem neki gyűjtöget. Ez azért biztos, mert Orbán Viktor mindig is tagadta a köztük levő kapcsolatot. Lőrinc egy zseni, aki nem a saját lábon álló Ráhelnek vesz szállodákat, nem a miniszterelnöknek vásárol kastélyokat, földeket, cégeket, amelyek azonnal állami megrendelést kapnak, és tisztes hasznot vágnak ezen zsebre.

Na és ott vannak a bankok, amelyek finanszírozzák a vásárolgatást. Szegény Orbán Viktor közeli vállalkozók néha megszorulnak, nem elegendő a saját pénzük ha a miniszterelnök tévé csatornára vágyik. Na akkor az Exim bank siet a segítségükre pár milliárddal, ne kelljen már senkinek a saját lóvéját kockáztatni, ha az adófizetők is megtehetik ezt. Ha meg buknak, hát istenem, nem jött be az üzlet, a veszteség a költségvetésé, onnan lehet ezt pótolni.

Még ide lehetne sorolni a jegybank elmebeteg elnökét, annak lakás, nőügyeit, alapítványait. Ide lehet sorolni a miniszterelnök kedvenc építőjét, aki pótolja Simicskát a közbeszerzések elnyerésénél. Itt lenne a helye a sok kormányközeli üzletembernek, szomszédnak, rokonnak, barátnak, akik viszik az állam minden vagyonát, közbeszerzését, földjét, ahol csak lehetőség van a lopásra. Ezek mind közpénzből működnek, ezeknek a meggazdagodását mind az adófizetők állják a saját kárukra. Ők azok az emberek,a kik biztosak lehetnek a büntetlenségben, ameddig Orbán Viktor van hatalmon, és az engedi nekik az ilyen módon való vagyon szerzést. Ez a gesztus biztos nem önzetlen, egymás támogatása nélkül nem megy, és nem is működhetne. De védik, óvják egymást, még a józan ész határain túl is gátlástalanul tagadnak mindent. Még azt is, ami nyilvánvaló. Csak így tudnak megmaradni, csak így tudnak gazdagodni. Törvényekkel fedezik a közpénz saját zsebre történő hasznosítását. Minden szépen összeér egy nagy körben, ami számukra kiváló megélhetést jelent. Az ország meg közben szép lassan bele is törődik a hatalom játékába, és nem zavarja ha hülyének nézik közben. Mert Orbán Viktor mindenkit annak néz, amikor ernyőt tart a tolvajok felett az ország erőforrásainak a kirablása során. Lehet ezt az országot butának gondolni Viktor, csak lebecsülni nem lenne okos dolog. Márpedig most pont azt teszi. BANDITA,


http://banditapolitika.blog.hu/2016/11/15/amikor_egy_orszagot_neznek_hulyenek_blo ff
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Beszakadt az építőipar
  2016-11-15 14:32:03, kedd
 
  Beszakadt az építőipar

2016. november 15. kedd 09:28:59

13 százalékkal esett vissza éves bázison az építőipar szeptemberben, jelentette kedden reggel a KSH.

Szeptemberben az építőipari termelés 13,2 százalékkal maradt el az egy évvel korábbitól, az előző havi 9,0 és a júliusi 17,6 százalékos visszaesés után. Az előző hónaphoz képest az építőipar termelése szeptemberben 1,7 százalékkal nőtt, miután augusztusban még 4,6 százalékkal emelkedett a szezonálisan és munkanaphatással kiigazított adatok szerint - jelentette kedden a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).


A termelés a két építményfőcsoportban ellentétesen alakult: az épületek építése 3,1 százalékkal emelkedett, az egyéb építményeké 25,3 százalékkal visszaesett.

Az épületek építésének növekedése továbbra is nagyrészt ipari épületek, kisebb részben szállodák, oktatási épületek, illetve sportlétesítmények építésének az eredménye - közölte a KSH. Az építőipari vállalkozások hó végi szerződésállományának volumene szeptember végén 20,2 százalékkal meghaladta az előző évi, alacsony bázist.

MTI

http://www.mfor.hu/cikkek/130263.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 16 
2016.10 2016. November 2016.12
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 511 db bejegyzés
e év: 5039 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 0
  • e Hét: 14230
  • e Hónap: 25341
  • e Év: 178837
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.