Regisztráció  Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/20 oldal   Bejegyzések száma: 197 
Új német-orosz barátság kezdődik
  2018-05-23 21:29:27, szerda
 
  Új német-orosz barátság kezdődik

Fellegi Tamás, 2018. május 23., 06:07

Privátbankár.huMúlt héten találkozott a német kancellár és az orosz elnök, az időzítés nem véletlen. Úgy tűnik, több tényező van, ami miatt a barátság felé kellene hajlania a két országnak, szemben az utóbbi évek időnként feszült viszonyával. Gazdaság, politika, történelem: mind ebbe az irányba mutatnak.

Nem jó rosszban lenni

A német-orosz viszony Németország egyesülése, illetve a Szovjetunió felbomlása után gyümölcsöző volt, egészen 2014-ig, amikor az ukrajnai események miatt a nyugati világ oroszellenes lett, és ehhez Németország is csatlakozott hol kisebb, hol nagyobb lelkesedéssel. Míg Amerika számára nem okozott gondot a viszony megromlása és szankciók életbe léptetése, Németország esetében annál inkább.

Németország földrajzilag közel van Oroszországhoz, fontosak a kereskedelmi kapcsolatok, és végül a történelem arra tanítja a két népet, hogy nem kellene egymással ellenségeskedni, ráadásul igazán nincs is miért, hisz a társadalmi rendszer nagyjából egyforma, az egymás kárára történő birodalmi hódítások kora rég lejárt, miközben a múltbeli konfliktusok mély történelmi nyomokat hagytak.

Már a hidegháborúban és vigyáztak

A két ország mindkét világháborúban szembekerült, mindkét konfliktus évekig tartott és sok szenvedést hozott, de a második világháborús konfliktus a történelem eddigi legbrutálisabb, és legtöbb halálos áldozatot követelő összecsapása volt. Azóta mindkét oldal óvatosabb, tudják, hogy jó viszonyra van szükség, ez persze a hidegháborúban csak felemás módon valósulhatott meg: az Nyugat-Németország kapitalista ellensége, az NDK hű kommunista csatlósa volt a Szovjetuniónak.

Igazán azonban nem volt rossz a nyugatnémet-szovjeti viszony: mindkét oldal kereste a kompromisszumot. Most mintha ugyanezt lehetne érzékelni: Németország mintegy illedelemből, a szövetségesekhez való alkalmazkodásként csatlakozott a szankciókhoz. Ukrajna kérdése ráadásul különösen kényes: a két fél között véres harcokban cserélt gazdát az ország a második világháborúban.

Irán miatti változás

Most azonban repedés keletkezett egy kérdésben Amerika is szövetségesei között: Amerika felmondta az Iránnal kötött egyezményt, a többi aláíró fél viszont megmentené azt. Ezért azonnal tárgyalniuk kell, így Németországnak és Oroszországnak is, és ha már sor került erre, a két fél egy nagyon fontos gazdasági kérdést is megtárgyalt: az Északi Áramlat olajvezetéket, amely közvetlenül juttatná el az orosz gázt Nyugat-Európába, Ukrajna megkerülésével.

Ukrajna ezzel ugyan tranzitbevételektől esik el, és a nyugat elvileg támogatja az országot, amiben lehet, ugyanakkor a hosszú ideje fennálló orosz-ukrán feszültség miatt túlzottan bizonytalan a tranzit gázszállítás, így a biztonságos szállítás érdekében szükség van az elkerülő útvonalra. Hogy Ukrajna és Oroszország között mikor rendeződik a helyzet, az négy év után felmérhetetlen, ugyanakkor nincs értelme, hogy ez a végtelenségig megterhelje az orosz-német kapcsolatokat.

https://privatbankar.hu/makro/uj-nemet-orosz-baratsag-kezdodik-318636
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A nemzeti értékek megbecsülése miért elképzelhetetlen lopás
  2018-05-23 21:11:25, szerda
 
  A nemzeti értékek megbecsülése miért elképzelhetetlen lopás nélkül?
Molnár Bálint | Május 22, Kedd | 8:07

Jó reggelt, kedves és drága! Nem elég, hogy oda a pünkösdi vigasság (jó, attól persze lehet szemet forgatva kereszténykedni) és már megint egy szürke hétköz- és munkanappal kell szembenézni, de azt is olvastam, hogy Németh Szilárd már valószínűleg nem fog egy országot napi/heti/havi random időkeretben szórakoztatni, merthogy - gondolom, Habony éppen magához tért - azt találták ki, és a mindig jól értesült Magyar Időknek el is bizalmaskodták, hogy új arcokra bízza a Fidesz a kommunikációját. Pontosabban Hidvéghi Balázs, a Fidesz kommunikációs igazgatója a Karc FM Álláspont című műsorában beszélt erről. Erről is.

Vagyis egyrészt arról, hogy ugyanazokat a foltokban igazságokat is tartalmazó, általában a nettó uszításra kalibrált szólamokat más figurák rágják majd bele a szánkba. Azért mindenki nyugodjon meg: Kovács Desikerült? Zoltán és Hidvéghi Balázs a helyén marad, de például Hollik és Budai Gyula kihullott a választási rostán, helyettük kell találni hasonló kalibereket, Szilust meg Tuzson Bencét viszont hátrébb húzzák-vonják a frontvonalból. Nekik már nem kell megküzdeniük saját magukkal, meg az idegesítő újságírókkal, akiknek Szilárd úr eddig sem válaszolt a központi ukáznak megfelelően. Hogy kik lesznek az új arcok, arról nem született döntés. Mármint a másodszor is nagyapává avanzsált Orbán Viktor még nem döntötte el.

Másrészt arról is szólt a Hidvéghi nevű beszélő öltöny, hogy nagy dolgokra készülnek ők. Rögtön két ügyben - demográfiai kérdésekről/családpolitikáról, valamint az EP-választások előtt európai kérdésekről - tartanának nemzeti konzultációt, ugyanis ezt a műfajt igen sikeres eszköznek tartják. Ehhez valóban nem fér körömfeketényi kétség sem: ez a soha senki által nem ellenőrizhető, átláthatatlan, tetszőlegesen manipulálható, álkérdéseknek álcázott, a kormány által elvárt válaszokat magában foglaló, rengeteg közpénz pofátlan lenyúlására és a közbeszéd tematizálására alkalmas áldemokratikus szemfényvesztés valóban eddig is rendkívül sikeres volt. Az igaz, hogy a tavalyi nemzeti konzultációjukban is öblöseket hazudtak és már bírósági papírjuk is van erről, de a kollektív memória rövidsége, meg az ebből adódó következmény nélküliség okán ebből a világon semmi bajuk nem származott. Most majd újratöltik ezt az infantilis, mindenkit hülyének néző népnemzeti társasjátékukat, és úgy tesznek, mintha az előre megrágott egyenvéleményeken kívül bármi másra kíváncsiak lennének. Fasza.

Arról a kérdésről egyébiránt - mármint hogy megszületett a nemzetvezető második unokája, Johanna - nem siettünk feltétlenül hírt adni és hosszasan mesélgetni, pedig biztosan jó sok kattintást hozott volna. Ellenben azt meg kell állapítanom, hogy a hahófacebookosok tömött sorokban, tízezres nagyságrendben siettek a nyilvánosság elé (a Fidesz összes létező csatornáján meglebegtetett) teregetett magánügynek szívből örülni. Nagyon helyes, egy gyermek születése mindig öröm, és Orbán Viktornak szíve joga ezt a legmélyebb magánügyet jelentő eseményt is saját politikai céljaira felhasználni. Bár Orbánról van szó, és nekem elég kiforrott véleményem van az ő politikusi és emberi nagyságáról, nem díjazom az ilyenkor előkerülő népi rosszindulatot, pláne, hogy az a csecsemő a világon semmiről nem tehet. Arra viszont szeretném felhívni a figyelmet, hogy amikor az ember kiteregeti a senkire nem tartozó magánéleti líráját a saját maga által naponta hergelt nagy nyilvánosság elé, akkor utána elég szánalmas azzal takarózni, hogy báncsák az embert, pedig senkinek semmi köze a családjához. Erről ennyi a mondanivalóm, sok egészséget kívánok Johannának, akinek sok mindent lehetősége lesz megválogatni az életben, ez a családjára és szerető nagypapájára azonban nem vonatkozik.

Ennél fontosabb kérdéseket feszeget Spanyolország legnagyobb napilapja, az El País. Csak a lényeget mondom. A katalán elszakadási kísérlet kapcsán kialakult patthelyzettől a szerző eljut az Európai Unió saját problémáihoz. Az európai reformok szükségességével egyetért, azonban Orbánnal és lengyel kollégájával, Mateusz Morawieckivel az a problémája, hogy az ő javaslatuk a kirekesztés Európája, nem pedig a befogadásé. Írását a publicista azzal zárja, Európa egykor politikai, jogi, filozófiai és kereskedelmi eszmény volt, de ma egy olyan hely, amely tele van elveszett bürokratákkal, akiknek nincs válaszuk Magyarország, Lengyelország és Katalónia problémájára. És legkevésbé a saját problémájukra. Mélységesen egyetértek. Az az érzésem - és ennek többször is hangot adtam -, hogy a karba tett kézzel értetlenkedő, hümmögő, ejnyebejnyéző Európa ebben az eszmei pillanatban sem érti, hogy mit kellene kezdenie Orbánnal. Ez pedig azért van így, mert valójában azt sem fogták fel, milyen hosszútávú veszélyeket és milyen már most is helyrehozhatatlan károkat okoz az ő hatalmi pávatánca, amit Európa ellenében folytat. Persze kicsit álszentség elmarasztalni őket ezért, hiszen a saját népe sem érti, hogy mi történik vele, körülötte és hova vezet az, ha egy országot a feneketlen gyűlölet moslékával zabáltatnak hosszú éveken keresztül.

És természetesen ez csak az egyik vonatkozás, bár kétségtelenül a súlyosabb. A másik sem kutya. ITT olvasható egy tanulságos cikk arról, hogy kockázat nélkül nyúlhatók le az uniós támogatások. Ízelítőül: még mindig nincs gyanúsítottja annak az évek óta tartó nyomozásnak, amely a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal különböző pályázatain elnyert állami támogatások jogosulatlan, illetve céloktól eltérő felhasználása miatt indult. Pedig a hivatalos iratok szerint az ügy nem túl bonyolult. A gyanúval érintett társaságok időközben sorra bedőltek, a főszereplő pedig - mintha mi sem történt volna - már új cégeket irányít. Ez nem egy vélemény, ezek tények, de majd az ügyeletes NER-társ, vagy NER-társnő biztosan elmagyarázza, hogy a balos sajtó hazudozik unalmában. Mondjuk ahhoz képest, hogy a világ rajtunk röhög, amiért a közpénztelevízió viccoldalak muszlimofób szatíráit tekinti hiteles hírforrásnak és ezzel zsibbasztja a nagyérdeműt, én nem nagyon pattognék az ügyeletesek helyében.

Azt nem tudom megmondani, hogy miért került kétéves mélypontra a forint, de hogy közel a 320 euróárfolyam, az hétszentség. Biztosan a jobban teljesítés része ez is, meg kicsire amúgy sem adunk, a nagy célok mindenek előtt. Példának okáért: nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségűnek minősítette a kormány a felcsúti iskolaépítést. Úgyhogy 304 millió forintból épül iskola Felcsúton, az előkészítő fázis lezárásáig 2018. június 30-ig adott határidőt a kormány. Nahát. Szerintem is tök jó hír ez, még akkor is, ha ebben az országban rengeteg olyan település van, amit nem Felcsútnak hívnak, amelyek kiemelt jelentéktelenségbe fulladva küzdenek az életben maradásért. Na és?

És akkor a végére egy kis bulvár: miután kiderült, hogy Lölö kartárs 2rule nevű sportmárkájával azonos nevű márka már évek óta működik Nigériában, a reneszánsz csilliárdos megüzente a lakájmédiában valamelyik alattvalójával: hogy brühühü, az ellenzék támadja az új márkát. Úgyhogy:

Visszautasítjuk azokat a valótlan feltételezéseket, amelyekkel a szigorú szakmai szempontok szerint készülő magyar márkát támadják, miközben annak hátterében a munkahelyteremtés szándéka, továbbá a sportban megtestesülő nemzeti érték becsülete áll.

A nigériai márkával kapcsolatban Lölö alattvalója azt hazudta: évekkel ezelőtt megszűnt az említett vállalkozás, hat éve semmilyen forgalmat nem bonyolítanak az afrikai országban, nemzetközi értékesítést pedig soha nem folytattak. Ehhez képest a nigériai cég, köszöni jól van. Hát erről ennyit: ezek még a sportban megtestesülő nemzeti értéket is csak úgy tudják megbecsülni, hogy lopnak.

https://kolozsvaros.com/rovidek/a-nemzeti-ertekek-megbecsulese-miert-elkepzelhete tlen-lopas-nelkul/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Hogy a főnök gyógyszere ne guruljon még messzebbre
  2018-05-23 21:09:33, szerda
 
  Hogy a főnök gyógyszere ne guruljon még messzebbre

Szalonna | Május 22, Kedd | 14:01

Olvastuk mi a brutális médiafölényben dagonyázó baloldali, liberális, Soros-zsoldos sajtóban (még mielőtt az ügyeletes NER-társ/társnő elkezdené csapdosni magát a földhöz, hogy a tényeket figyelmen kívül hagyjuk, és a saját szánk íze szerint magyarázzuk félre a valóságot: dokumentálva van a dolog, csak éppen ki nem üti az ember szeme világát a nyilvánvaló), hogy úgynevezett ingyenjeggyel és úgynevezett ingyen buszoztatással próbálnak a nemzetgazdaságilag kiemelt jelentőségű, felcsúti illetőségű futballcsapat számára szurkolókat toborozni.

Mégpedig azért, hogy a holnapi Puskás Akadémia-Újpest magyar kupadöntő alkalmából a 22 ezer férőhelyes Groupama Aréna felcsúti szektorában ne fütyüljön a szél az üres széksorok között. Márpedig erre pillanatnyilag igen nagy esély van, mivel a rossz nyelvek szerint eddig kevesebb mint ezer felcsúti szurkoló vásárolt jegyet a Puskás szektoraiba a szerdai mérkőzésre.

Mondjuk ez tényleg nem egy kirobbanó sikertörténet, de szerkesztőségileg támadt nekünk egy nagyszerű ötletünk, hogy ne maradjon szégyenben a haza. Vagy izé, szóval hogy miképpen lehetne áthidalni ezt az áldatlan állapotot. Jó, persze igazságtalannak érezzük, hogy miközben egy Újpest szurkolónak néhány ezer forintba kerül a belépő a döntőre, a Felcsúton is világhírű Puskás Akadémia lelkes (azazhogy a fenti ábra szerint meglehetősen közömbös) rajongóit valószínűleg nem Mészárosék konyhapénzéből, hanem jellegét elveszített közpénzből hurcolják biodíszletnek oda, ahova. Hogy a főnök gyógyszere ne guruljon még messzebbre.

Szóval azt kéne csinálni, hogy azokat a közéleti személyiségeket, újságírókat és komplett szerkesztőségeket (kiskutyát, kismacskát is beleértve), akiket mindenféle közérdekű eseményekről testületileg ki szokott tiltani, vagy be sem szokott engedni a párthoz mindig hű túlteljesítési komplexus, akiket futballmeccsektől, veretes konferenciáktól, közpénzből finanszírozott, közpénzekből támogatott, a nagy nyilvánosság számára csak korlátozottan hozzáférhető belterjes köldöknézésektől távol tartott az állampárt, azokat most mind oda kellene vinni meccset nézni. Vihetnék a barátaikat, családtagjaikat, közeli és távoli rokonaikat, ismerőseiket, és máris teljesítve lenne a kvóta. Amitől Orbán Viktor is elégedett lenne, a mérkőzés eredményétől teljesen függetlenül.

Na, kedves Lölö barátunk, hogy tetszik az ötlet? Nem meritek bevállalni, mi? Pedig kiváló húzás lenne. A főnöknek nem is kellene elmondani, hogy azok ott mind hazaárulók, ellenben majd jól megvakargatná a füled tövét, hogy milyen ügyes voltál.

https://kolozsvaros.com/rovidek/hogy-a-fonok-gyogyszere-ne-guruljon-meg-messzebbr e/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
De nincs senki, aki visszakérdezhetne: ezt így mégis hogy?
  2018-05-23 21:08:29, szerda
 
  De nincs senki, aki visszakérdezhetne: ezt így mégis hogy?

Molnár Bálint | Ma | 8:03

Tiszteletem, jóreggelt, csókolom, pacsi! Szerda van és telik-múlik a május, ami április után van. Amint látható, nem döglöttünk bele a traumáinkba, mert mindent is meg lehet szokni. Úgyhogy a legszebb idejét láttam elérkezni annak, hogy beszélgessünk egy kicsit az utóbbi napokban méltatlanul alultárgyalt ellenzékről.

Egyelőre a Toroczkai-féle akcióról, aminek keretében a radikális, mozgalmi Jobbik szellemiségét (bárcsak tudnám feledni) életre kelteni igyekvő szélsőséges arc rendkívüli módon bejelentette, hogy plagizálni ő is tud, nem csak Schmitt Pali bácsi meg Mészáros Lölö. Már amennyiben az eredeti ötleteiről ismert migránsverő-határvédő polgármester már évekkel ezelőtt is csinált egy Mi magunk nevű önképzőkört, és a sikereken felbuzdulva most megint. (Az IRA terrorszervezet azonos nevű - Sinn Féin - politikai szárnyát most nem keverem ide, mert elég súlyos ez már önmagában is.)

Tehát most az lesz, hogy Mi magunk néven (korrektebb lenne a Mi magunk 2.0) platformot kíván létrehozni a párton belül. Amely platform az ő zászlaját június 23-án fogja kibontani - szimbolikusan - Ásotthalmon, ahol majd kiderül, hogy mennyien vannak, akik szerint a Jobbik szélsőségességben jócskán lemaradt a Fidesztől, és ezt sürgősen orvosolni kéne. Tök vicces volt hallgatni (jó, kurvára nem volt vicces), hogy a Vona Gábor oldalán a parlamentben évekig szende szűzként mosolygó Dúró NovákElődfelesége Dóra máris jelezte: segédkezet nyújt ő a süllyedő hajó elsüllyesztésében. Igaz, egyelőre a 26 fős Jobbik-frakcióból ő az egyedüli, aki kapható erre, de ami késik, az jön.

Azt is tudjuk, hogy a Vona-féle/Sneider-féle vonulat nem díjazta maradéktalanul Toroczkai és zenekara megmozdulását, és világossá tette: a platform létrehozásának nincs létjogosultsága. Mondjuk ez így nekem elég fideszül hangzik és bassza is rendesen a fülemet, de nem ez a lényeg. Hanem hogy remélhetőleg senki nem kételkedik abban, hogy ez az előre borítékolható pártszakítási kísérlet első felvonása volt, amit megpróbáltak ilyen demokratikus mázba forgatni, hogy majd a kongresszus és az alapszabályzat és az elnökség és készek figyelembe venni és tárgyalni. Hát nem sikerült túl meggyőzőre a produkció. Szegény Morvai Krisztina meg dőlhet szépen bele az ő kardjába, hogy éppen mostanság lengette be jövőre esedékes távozását a politikai életből. Éppen pont mire Toroczkai és bandája megleli majd a Jobbik elveszettnek hitt lelkét, ami soha nem hozható közös nevezőre - hogy az EP-képviselő asszony kedvenc szófordulatával éljek - a szemkilővető Gyurcsánnyal, ugye. Pedig szerintem ha ennek a platformnak, úgy értem leendő pártnak valakire szüksége van, az mindenképpen hazánk brüsszeli védőszentje, Morvai asszonyság. Naszóval, szép lesz ez, akárki meglássa. Az meg még szebb lesz, amikor a Jobbik hulláján betyár jelmezben csürdöngölőt járó Toroczkai becsatlakoztatja a formációját a Fideszbe. Nemzetet védeni, hergelni, uszítani. Na, akkor szerintem kiütöm magam vagy 48 órára.

Addig is a másik kedvencem, Schmidt Mária, a ballibsik és sorosista újságírók védőszentje mesélt hosszasan a Mandiner nevű pártfaliújságnak arról, hogy mekkora Európa-párti szurkoló ő valójában. Igaz, hogy ezt egészen jól palástolja valamennyi történészi, médiatulajdonosi, Orbán-rajongói, NER-ideológusi megszólalásában, de semmi para, neki bármi ráfér az arcára. És milyen jó, hogy nincs ezzel egyedül. A kedvenc passzusaimat azért ideteszem, remélem könyv formájában, CD-n és DVD-n is kiadják ezt az irgalmatlan szófosást (zum Beispiel: a németek önző pénztárca-soviniszta politikája), mert annyira menő, hogy sírni tudnék:

Mandiner: Megvan-e nálunk a lemaradás előnye? És nem semlegesítik-e ezt azok a demográfiai és mentális problémák, amelyektől a magyar nép szenved?

S. M.: Arra gondol, hogy Franciaországban egyre több muszlim születik? Azt nem tudom, hogy hol több az alkoholista, Magyarországon vagy Hollandiában; lehet, hogy ott nem isznak alkoholt, mert ott annyi a kábítószer, hogy nincs alkoholra szükség. A lemaradás előnye megvan nálunk, mert a kontinens nagyobbik fele rossz fele megy, így mi, akik nem tartunk velük, tudunk korrigálni.

(...)

Nyugat-Európából olyan javaslat, amit érdemes komolyan venni, még nem hangzott el. Macron víziója annyi, hogy Napóleon szeretne lenni, de ezen kívül más alapja nincs az elképzeléseinek. A többiek ragaszkodnak Brüsszelhez és a fizetésükhöz.

(...)

Itt van egy büszke, határozott magyarságtudat, amihez lehet igazodni, integrálódni. Ha itt valaki megtanul szépen magyarul, akkor mi őt megszeretjük és azt mondjuk, hogy maradjon. Mi sosem úgy beszéltünk azokról az emberekről, akik idejöttek tanulni és itt maradtak, hogy ,,vendégmunkás". Nem hagyta volna el egy magyarnak a száját ez a szó.

Mandiner: Nem lehet, hogy azért nem neveztük őket vendégmunkásnak, mert nem is voltak azok?

S.M.: Nem. Azért nem neveztük őket vendégmunkásnak, mert nem csak a munkájuk volt a fontos, hanem az is, hogy mit hoznak magukkal a kultúrájukból, a tradícióikból. És ha elfogadtak minket és akartak velünk, a mi szabályaink szerint együtt élni, megtartva és nekünk megmutatva a hagyományaikat, akkor örömmel fogadtuk be a nemzetünkbe őket. A vendégmunkásnak csak a munkája fontos, maga az ember nem: és akkor ő is így fog ehhez viszonyulni.

Mandiner: 2010 óta van kormányon a Fidesz, újra kétharmada van a parlamentben a harmadik ciklusra. Nem aránytévesztés a baloldalt, a baloldali véleményformálókat, médiát úgy támadni, mint 2010-ben?

S. M.: Miért, meg voltak támadva? Volt ilyen?

(...) Lehet, hogy nekünk nem is lesz annyira extra Milo, mint nyugaton. Ott sokkal kevesebbet engednek ma már meg, mint mi, ott már nincs szólásszabadság.

Mondja ezt Mária, aki szinte a komplett magyar sajtót (a pártmédia nem média!) kizárta a rendezvényéről. És akkor még mindig hátravan a lényeg: az alt-right-os, féknyúzgyáros, Breitbart-alapító Steve Bannon seggének nyalása közben azt állítja, hogy ma már a konzervatív a szexi. Melyik konzervatív, Mária? Mi köze a konzervatívnak az alt-right-hoz, amivel ön közelebbről meg szeretne ismerkedni Bannon professzor életművén keresztül? A világ egyik tragédiája, hogy a konzervatív már egyáltalán nem szexi, ehelyett az ún. alternatív jobb a menő. A kettőnek baszottul semmi köze egymáshoz, már amennyiben ez utóbbi elutasítja a hagyományos jobboldali konzervativizmust. És ez történész, és nincs senki, aki visszakérdezzen, hogy ezt így mégis hogy, Mária? Irigylem Edgart, aki ennyivel letörte a vergődésemet: én őt nem tudom minősíteni, annyira minden alatt van, hogy még utálni se tudom. Hát én se utálom, de kegyetlenül irritál, hogy mekkora arca és hatalma van ennek a - szellemi értelemben - fapados trollokat megszégyenítő mélységben és sötétségben dagonyázó arrogáns, ostoba oligarcha naccságának.

Kicsit túlcsordítottam ezt a posztot Mária okán, úgyhogy csak címszavakban az egyebekről:

- a 168 órát a Bálnába sem engedik be Milo Yiannopoulos előadására, ott is szűk a hely;

- Orbán odaviszi a segítséget: amennyiben a biztonsági körülmények adottak lesznek, Magyarország 5 millió euró (mintegy 1,5 milliárd forint) értékben kórházat fog építeni Szíriában;

- ,,Egyszerűen nem volt válasz, amiben ne lettek volna legalább súlyos csúsztatások, vagy tudatos mellébeszélés, és több esetben sajnos egészen konkrét hazugságok. Egy ilyen súlyú ügyben ez a magatartás elképesztő" - erre a következtetésre jutott két társadalomtudós, aki pontról pontra kielemezte a magyar kormány válaszát a LIBE-jelentésre.

- Imádják a csehek Orbán Viktort. A csehek is. Legalábbis valamiért ezzel a hülye dumával nyomatta a pöcegödörmédia annak a közvélemény-kutatásnak az eredményeit, amelyben mintegy tucatnyi, a cseh, a közép-európai, illetve a világpolitikában fontos szerepet játszó személyiségről kérdeztek cseh állampolgárokat. Orbán Viktor a negyedik lett. A magyar miniszterelnökben a csehek 25 százaléka bízik, míg 26 százaléka nem. És akkor mi van? Ja, semmi.

- Mark Zuckerberget (akinél még Lölö is okosabb, ugye) mintegy másfél órán keresztül faggatták az Európai Parlamentben anélkül, hogy fontos kérdésekben érdemi válaszokat sikerült volna kihúzni belőle. Ha valakit megnyugtat, a Facebook atyja bocsánatot kért, amiért korábban nem tettek meg mindent a visszaélések megelőzése érdekében. Akkor minden fasza.


https://kolozsvaros.com/rovidek/de-nincs-senki-aki-visszakerdezhetne-ezt-igy-megi s-hogy/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Brüsszel új szabályokat javasol, hogy az OLAF hatékonyabban
  2018-05-23 21:05:58, szerda
 
  Brüsszel új szabályokat javasol, hogy az OLAF hatékonyabban léphessen fel az Európai Ügyészséggel együtt

Herczeg Márk
eu
ma 15:05

Az Európai Bizottság új szabályokat javasol az EU Csalás Elleni Hivatalára (OLAF) vonatkozóan, hogy az megfelelő eszközökkel rendelkezzen az Európai Ügyészséggel folytatandó szoros együttműködéshez a csalások EU-n belüli feltárása és kivizsgálása érdekében - közölte a brüsszeli bizottság.

A közlemény szerint a javasolt módosítások a hatékonyság érdekében pontosítják az OLAF rendelkezésére álló eszközöket, amik a közigazgatási vizsgálatok lefolytatására szolgálnak. Ez különösen az ellenőrzésekre és vizsgálatokra, a bankszámla-információkhoz való hozzáférésre és az áfacsalás elleni küzdelmet szolgáló eszközökre terjed ki.

,,A költségvetés valóban az uniós hozzáadott értékről szól. Biztosítanunk kell, hogy minden egyes eurócentet a polgáraink javára költünk el. Ez azt jelenti, hogy a csalás és a korrupció elleni küzdelmet minden eddiginél erőteljesebbé kell tennünk. Biztosítanunk kell, hogy az OLAF megfelel a céljának, és zökkenőmentesen és hatékonyan dolgozik együtt az Európai Ügyészséggel. Meg kell őriznünk az erős OLAF-ot, amely az Európai Ügyészség büntetőjogi megközelítését szilárd közigazgatási vizsgálatokkal egészíti ki" - mondta Günther H. Oettinger költségvetésért és emberi erőforrásért felelős európai biztos, aki Orbán Viktor egyetlen brüsszeli barátja.

Az Európai Ügyészséget hatáskörrel látják el az EU-s költségvetést érintő büntetőügyek, például az EU-s költségvetéssel kapcsolatos korrupció vagy csalás, illetve a határokon átnyúló héa-csalás kivizsgálására és büntetőeljárás alá vonására.

Az Európai Ügyészségben részt vevő tagállamokban (Magyarország nem ilyen) az OLAF vizsgálatai az adminisztratív behajtás megkönnyítésére és az EU-s pénzügyek további károsításának közigazgatási intézkedésekkel történő megelőzésére irányulnak majd. Amikor az OLAF lehetséges bűncselekményt tár fel, haladéktalanul jelentést tesz az Európai Ügyészség felé, ami a kérésére támogatja a nyomozást. Az OLAF ezen felül minden tagállamban kivizsgálja a nem csalárd szabálytalanságokat, ezekben az Európai Ügyészségnek nincsen hatásköre. 2016-ban ezek tették ki a bejelentett szabálytalanságok 93 százalékát, a pénzügyi hatásuk kb. 2,8 milliárd euró volt. Emellett az OLAF folytatja a csalással és korrupcióval kapcsolatos vizsgálatait az Európai Ügyészségben részt nem vevő tagállamokban.

A módosítás sok korlátozott, de fontos pontosítást is tartalmaz, amik erősítik az OLAF közigazgatási vizsgálatainak eredményességét, a Bizottság közelmúltbeli értékelése alapján. A középpontban olyan konkrét területek állnak, amiken a mostani rendelet nem biztosítja a kellő egyértelműséget és az OLAF vizsgálatainak eredményességét veszélyeztető akadályokat állít. A módosítás szabályozza a helyszíni ellenőrzéseket és vizsgálatokat, amik az OLAF hatáskörének központi elemét adják, és nagyon fontosak a feltételezett jogellenes magatartást alátámasztó vagy megcáfoló bizonyítékok feltárásához.

Ez a javaslat a bizottság szerint egy újabb lépés afelé, hogy erősítsék az EU pénzügyi érdekeinek védelmét, miután 2017-ben elfogadták az Európai Ügyészség létrehozására vonatkozó megerősített együttműködés bevezetéséről szóló rendeletet és az EU pénzügyi érdekeit érintő csalás ellen büntetőjogi eszközökkel folytatott küzdelemről szóló irányelvet. (Európai Bizottság)


https://444.hu/2018/05/23/brusszel-uj-szabalyokat-javasol-hogy-az-olaf-hatekonyab ban-lephessen-fel-az-europai-ugyeszseggel-egyutt
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Nyomozás indult a lovarda ügyében, amit a gyerekek helyett a
  2018-05-23 21:03:34, szerda
 
  Nyomozás indult a lovarda ügyében, amit a gyerekek helyett az államtitkár veje használ

Urfi Péter
POLITIKA
május 22., kedd 17:02


Költségvetési csalás gyanúja miatt elrendelte a nyomozást a tápiószentmártoni lovascentrum ügyében a NAV Közép-magyarországi Bűnügyi Igazgatósága - írja a hvg.hu. Felmerült ugyanis a gyanú, hogy

,,a jóváhagyott céltól eltérően használtak fel" közpénzt,

ráadásul jelentős vagyoni hátrányt okozhattak.
Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter és Czerván György a Vidékfejlesztési Minisztérium agrárgazdaságért felelős államtitkára ismerteti a Hungarikum Bizottság döntését a tápiószentmártoni Kincsem LovasparkbanFotó: MTI Fotó: Bugány János

Az eredeti tervek szerint a létesítményben a diákok ismerkedhettek volna a lovaskultúrával, de a helyszínre látogató hvg.hu szerint az épületet szinte teljesen egyedül használja Czerván György fideszes államtitkár veje, ifjabb Galbács Ferenc fogathajtó, aki anno a trafikpályázatokat is remekül meglovagolta.

A korábban a lovardát használó Bozsik József fogathajtó bajnok - aki jobbikosként indult a választáson - állítja, hogy a lovascentrum ugyan elnyerte a pályázati pénzt, de egy rakás berendezést nem is vettek meg, csak kölcsönkérték, majd az ünnepélyes átadó után visszavitték a tulajdonosának.

Amikor áprilisban a Hír Tv rá akart kérdezni az ügyre, Czerván államtitkár annyit mondott, hogy ,,ha problémájuk van, jogilag rendezzék". Bozsik József feljelentést tett, a nyomozás elindult.
https://444.hu/2018/05/22/nyomozas-indult-a-lovarda-ugyeben-amit-a-gyerekek-helye tt-az-allamtitkar-veje-hasznal
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A csúti helyében nem bíznék olyan nagyon a kereszténység hat
  2018-05-20 10:18:39, vasárnap
 
  A csúti helyében nem bíznék olyan nagyon a kereszténység hatásában

Benedikty Béla | Május 18, Péntek | 12:00

Olvastam egy néhány mondatos idézetet. Azért olvastam, mert Lázár Gergő idézte (A honvédség ereje tényleg a kereszténységben lenne? - Kolozsvári Szalonna, 2018. május 15.), az ő írásait kedvelem, ez meg itt benne volt a szövegében, ha már ő kibírta ennek az elolvasását, nekem is bírnom kell:

Kitért arra is, hogy Nyugaton napjainkra ,,sokan elhagyták lelküket". Azt kell üzenni a nyugati civilizációknak, hogy erősítsék meg keresztény hitüket - mondta Simicskó István, hozzátéve: ,,ennek köszönhetjük megmaradásunkat". Benkő Tibor vezérezredeshez, leendő honvédelmi miniszterhez fordulva azt kérte: lélekből dolgozzanak továbbra is, mert ezen keresztül tudnak példát mutatni a civileknek és más emberi közösségeknek.

A hetvenes években rendeztem egy dokumentumjátékot, Az út volt a címe. Egy rendkívül rokonszenves, Felvidékről Rémbe (zsákfalu Bács-Kiskun megyében) kitelepített parasztember életútjáról szólt, azaz voltaképpen a XX. század történelméről. Az önmagában is hangulatos, falusi atmoszférában fölvett elbeszéléshez ki akartam találni valamit, amivel bontani tudom a szöveget, megkértem a zenei szerkesztőmet, hozzon ki mindent a Magyar Rádió archívumából, amit jellemzőnek talál a 20-as évektől kezdve. Zenéket, beszédeket, hangképes tudósításokat, lehetőleg olyanokat, amikre pusztán az elhangzásuk alapján rá lehet ismerni, mert azt nem akartam, hogy ezek a bejátszások testidegen konferálásokkal el legyenek választva egymástól.

Volt köztük egy rendkívül gusztustalan beszéd egy rendkívül ellenszenves hangú, iszonyatosan ostoba ember által füllel hallhatólag nagyszámú közönség előtt előadva, amiről nem tudtam, ki lehet, mi lehet. Összehívtam a stúdióba az okos embereket (akiket én annak tartottam, akiket referenciaszemélyként tiszteltem), Cserés Miklóst, a Rádió korábbi főrendezőjét, Boros Jánost, aki a polgári törvénykönyvből is tudott volna izgalmas műsort szerkeszteni, Lévai Bélát, a Rádióújság főszerkesztőjét, Körmendi Lászlót, a ,,Rádió hangját" (ő mondta 1956-ban az el nem felejthető mondatot, a ,,hazudtunk éjjel, hazudtunk nappal"-t) - mindenkire nem emlékszem, az volt még fontos, hogy nálam 20-30 évvel idősebbnek kellett lenniük, lejátszottam nekik a felvételt, alig szólalt meg, már jött is a név: Zadravecz püspök. Szinte egyszerre mondták. Majdnem egyforma undorral az arcukon. Azt a beszédet nem sikerült előkerítenem (szerintem már a Rádióban sincs meg, ahogy én ezt a '90 óta uralgó bandát ismerem - a politikusokra gondolok), már Rádió sincs, nemhogy archívum. De találtam mást, azt hiszem, ez is megteszi:

Zadravecz tábori püspök. Ő ,,lelkesítette"" a katonákat, hogy menjenek csak bátran meghalni, mert akkor nekik már majd milyen jó lesz odafent a mennyországban, és egy vitéz magyar katonától azért tényleg az a legkevesebb, hogy az életét adja a hazáért. Ez a Zadravecz Magyarország egyik legförtelmesebb korszakának a terméke, az isten nevében uszítók világtörténelmi hagyományának folytatója a kis magyar pornográfiában. Tábori püspök. Ez egy rang, erre kineveznek valakit. Hogy kicsoda nevez ki? A Honvédelmi Minisztérium helyettes államtitkára. Ez ugyanis nemcsak egyházi rang, katonai is. Tetszik érteni? Pap katona.

Ez a Simicskó nevű szerencsétlen kirúgott miniszter még haló poraiban is hatalmas nyelvcsapásokkal nyalja a hordóhasú futballistának, közben levegőt kapkodva keresztényezik, mert az még mindig szükséges, az istennel való megfélemlítés még mindig nem működik elég széles körben, mint ahogyan Zadravecz idejében megbízhatóan hatékony volt - azt kell elérnünk. Van egy elég rossz hírem: nem is fog működni.

A tíz évvel ezelőtti statisztikai adat szerint az azt megelőző tíz év alatt 6%-kal esett azoknak a templomba járóknak a száma, akik egy hónapban egyszer eljárnak templomba. Friss adatot nem találtam, de a gyorsuló időben ez a szám nyilvánvalóan csökkent, alig hiszem, hogy a teljes népességnek a 4-5%-ánál magasabb volna. Ezenkívül csöndesen megállapítom (anélkül, hogy bizonyíthatatlan pszichologizálásba fognék): a havonta egyszer templomba járók már nem az a biztonságos bigott fajta. Az már el tudja intézni magával, hogy isten elnézi neki, ha nem megy minden vasárnap templomba. Az már alkudozik az istenével. Aminek általában az a következménye, hogy fokozatosan elmúlik az a havi egy is. Nem szívesen keveredem hitvitába senkivel, ebben az országban nemcsak a futballhoz ért mindenki, hanem a Bibliához is, én meg nem igazán értek hozzá, eddig még csak másfél könyvet írtam róla tizenöt év meglehetősen alapos kutatás alapján (ráadásul abból az egyiket, a teljesen a Bibliáról szóló könyvet még oda sem adtam a kiadómnak, mert még mindig olvasok, és mindig új dolgokra találok), annyit azért megkockáztatok, hogy én a csúti gazember helyében nem bíznék olyan nagyon a kereszténység hatásában.

Egyrészt azért nem, mert a Biblia minden átkozódása és riogatása ellenére is sokan meg vagyunk győződve róla: akik azt a könyvet írták, nem igazán foglalkoztak az isten valószínűleg ,,valódi" természetével, azaz hallani sem akartak volna arról, hogy az általuk vágyott fenyegető és büntető isten bizonyosan nem létezik, mint ahogyan a megbocsátó sem. Valamint azt sem voltak képesek felfogni, hogy az az isten, akinek a tetteit ők érteni vélik, ennélfogva magyarázni próbálják, az nem létezhet, egyszerűen azért, mert ha már emberi ésszel felfogható, akkor nem isten. De van egy ennél rosszabb hírem is. A ,,nyugati civilizációkban", akiknek üzenni akarna ez a szerencsétlen paprikajancsi, miszerint ők a kereszténységnek köszönhetik a megmaradásukat, egyre többen sejtik, hogy ennek éppen az ellenkezője igaz - az atlanti térségben működő élet és kultúra a kereszténység pusztításának ellenére maradt fenn. Sok évszázados, kegyetlen, embermilliók életét követelő küzdelemben jutott el odáig, hogy már vannak, akik mernek havonta csak egyszer templomba menni.


https://kolozsvaros.com/2018/05/18/a-csuti-helyeben-nem-biznek-olyan-nagyon-a-ker esztenyseg-hatasaban/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ettől lejjebb neked már tényleg nincs!
  2018-05-20 10:15:23, vasárnap
 
  Ettől lejjebb neked már tényleg nincs!

Molnár Bálint | Május 18, Péntek | 17:59

A közpénzszolgálati szöveghűség kedvéért idézet következik alant, ha már a büdöslibsik annyira szeretik rágni a gumicsontokat, amelyeket Orbán Viktor és külön a Fidesz eléjük pakol. Nincs az a cinizmus, nincs az az arrogancia, nincs a sikamlós hazugságáradatnak olyan magas C hangja, amit ne lenne képes megütni ez az ember. És igen, fenntartom, hogy igaza van mindenkinek, aki azt állítja, hogy erre a tömény hazugságra szomjúhozik a frusztrációiból ki nem látó populáció választásokat eldönteni képes része.

Orbán: tényszerűséget, tiszteletet és méltányosságot várunk a Zsidó Világkongresszustól

Mélyen sérti Magyarországot és polgárait Ronald S. Lauder, a Zsidó Világkongresszus elnökének az Open Society Foundation (Nyílt Társadalom Alapítvány) Budapestről Berlinbe költözéséről tett nyilvános állásfoglalása; az ügyben levelet írt Orbán Viktor miniszterelnök a szervezet vezetőjének - tájékoztatta Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke pénteken az MTI-t.

“Csodálkozunk. (...) Az alapítvány elköltözésének Budapesten köztudott és nyilvánvaló oka, hogy Magyarország olyan szabályokat vezetett be, amelyek a transzparenciát kiterjesztik a külföldről finanszírozott szervezetekre is".

“Tisztelettel felhívom az elnök úr figyelmét, hogy az alapítványt és annak alapítóját személyes felelősség terheli az európai antiszemitizmus növekedéséért is. Olyan személyeket is bejuttatott a migránsok között Európába, akiknek politikai és vallási nézetei érzékelhető mértékben megnövelték a zsidó közösségek veszélyeztetettségét. Ezzel szemben Magyarország és annak kormánya az európai zsidó közösségeket is védi, amikor megakadályozza a migránsok ellenőrizetlen bejutását az Európai Unió területére".

“Politikánknak erkölcsi és elvi okai vannak, továbbá a zsidó-keresztény együttélés eszméjét is szolgálják, amelyben mi továbbra is töretlenül hiszünk. Ezért a Zsidó Világkongresszustól természetesen sem elismerést, sem köszönetet nem várunk. Elvárunk ellenben az óceán másik, biztonságosabb részén élő zsidó vezetőktől több éleslátást és együttérzést, a nyilvánosság elé tárt véleményükben több tényszerűséget, tiszteletet és méltányosságot" - írta levele végén “fogyatkozó reménységgel" Orbán Viktor.

Ronald S. Lauder a német Bild lapban szerdán megjelent nyilatkozatában aggodalmát fejezte ki az alapítvány Berlinbe költözése miatt. A Zsidó Világkongresszus elnöke szerint ugyan nem kell mindennel egyetérteni, amit Soros György mond vagy csinál, ugyanakkor méltatlannak nevezte a bánásmódot egy olyan emberrel szemben, aki olyan sokat tett a kelet-közép-európai országokban a demokrácia terjesztéséért a kommunizmus bukása után.

2015. szeptember. Orbán munkareggelin egyeztetett Ronald S. Lauderrel, a Zsidó Világkongresszus elnökével New Yorkban (Fotó: MTI)

Értjük mi vajon egyre fogyatkozó reménységgel, hogy mivel kapcsolatban méltatlankodik a miniszterelnök úr? És ha értenénk is, azt vajon fel tudjuk fogni, mit állít különös tekintettel a pirossal kiemelt gondolati egységben a Soros György őszinte gyűlöletéből és az ellene irányuló hergelésből politikai tőkét kovácsoló dakota hadvezér?

Elsősorban azt nem értjük, hogy milyen alapon sértődik meg helyettünk, a mi nevünkben Orbán Viktor. És ezt annak dacára sem sikerül megérteni, hogy fennállása óta semmi mást nem tesz. Mint hogy megsértődik és óbégatva toporzékol, mert már megint bántják a szuverén magyart. Vagy ütik a zsidót, akit szintén neki kell megvédeni. (Hajlik az a történelmi emlékezet, mint a gumigerinc.) Leginkább azokban a vérzivataros időkben menő ez (vagyis választástól választásig), amikor a legmagasabb fordulatszámon rombolja az ország nemzetközi megítélését az ő két dolgos kezével.

A helyzet az - amint arról már szó esett -, hogy baromira nem Soros György és alapítványa számára veszteség, hogy Berlinbe kénytelenek áthurcolni a putyerkát, hanem Magyarország számára, ahol 1984 óta néhány mocskos milliárdot elköltöttek már arra, hogy az egypárti önkényuralmi sötétség helyett valamiféle demokratikus kosz is ragadjon a népi mentalitásra. Hogy ez nem jött be, az nem Soros szégyene, hanem mindenkié, aki az erőskezű, korrupt vezetőbe kapaszkodva retteg a sarokban kétharmadtól kétharmadig.

Arcpirítóan gáz, hogy az Orbán a Soros-alapítvány távozásának köztudott és nyilvánvaló okait a transzparencia előli meneküléssel magyarázza.

Ordas, hétmérföldes hazugság, hogy a Nyílt Társadalom Alapítványoknak titkolnivalójuk lenne és nem működnének átláthatóan.

Ordas, hétmérföldes hazugság ez annak fényében, hogy a Tállai Benzinárcsökkentő András vezette NAV az elmúlt évben csaknem hat hónapon keresztül vizsgálódott a Nyílt Társadalom Alapítványok (OSF) budapesti irodájában, és annak fényében különösen, hogy a szervezet valamennyi éves beszámolója, és minden tevékenysége nyilvános, elérhető.

Ordas, hétmérföldes hazugság ez annak fényében is, hogy a Stop Soros nevű szégyenletes, törvénycsomagnak keresztelt jogi gánymunka valójában nem ír elő semmilyen szigorúbb átláthatósági követelményeket annál, amelyeknek az OSF, a CÖF-fel ellentétben már ma is megfelel.

Ordas, hétmérföldes hazugság ez annak fényében is, hogy a Soros-alapítványok esetében szerte a világon pontosan és tételesen követhető, kinek, milyen célra és mennyi pénzt adományoznak, globálisan is teljesen nyilvánosak ezek az adatok.

Ordas, hétmérföldes szemfényvesztés mindezek fényében megsértődni és a transzparenciára hivatkozni egy olyan kormánynak, amelyik regnálása óta mindent a kormányzati korrupció átláthatatlanságának, a titkolózásnak, a közérdekű adatok előre megfontolt visszatartásának, a nyilvánosságra tartozó ügyletek nyilvánosságra hozatala megtagadásának vet alá.

Gyalázat, hogy sértődött nyílt levelekben erkölcsi és elvi politizálásról lamentál az az ember, akinek dicsőséges önkényuralmi rezsimje az ellenségnek bélyegzett civil szervezeteknek a nyilvánosság előtti meghurcolását, listázását, Soros-zsoldosozását kormányprogrammá emelte. Aki a hatalmát arra használja, hogy eltiporja azokat a civil szervezeteket, amelyek nem csupán olyan kormányzati feladatokat vállalnak át, amelyeket a kormány magasról leszar, hanem amelyek vállaltan a magyarországi kormányzati korrupció és az átláthatóság hiánya ellen emelnek szót. Ekkor szokott jönni a szuverenitási és a belügyeinkbe való beleszólási hagymáz.

Nos, az már önmagában is botrány, hogy egy indokolatlanul sértődött miniszterelnöki nyílt levélbe belefér a fenti nyilvánvaló hazugság, és elhallgatódik a lényeg: a Stop Soros nevű világ szégyene förmedvény a nemzetbiztonságra hivatkozva, kormányzati engedély hiányában megtiltaná minden szervezetnek, hogy a menedékkérőknek és menekülteknek tanácsot adjon vagy képviselje őket. Vagyis az, hogy az emberi jogokat handabandaként kezelő Orbán-kormány világossá tette: eltapossák a legjelentősebb magyar emberi jogi szervezeteket és támogatóikat. Mert megtehetik, és mert a puskapor homályosítja az agyműködést. És igen, az is kimaradt a levélből, hogy az Orbán-kormánynak jogerős bírósági döntése van arról, hogy pofátlanul hazudott a Soros-féle civilekről és az emberi jogok védelmét gennyes módon összemosta a migránssimogatással és egy egész országot átvert.

Az viszont mindennek a teteje, hogy Magyarország miniszterelnöke, aki a világtörténelem legsötétebb időszakaira emlékeztető kék plakátokon hergelt egy országot és elcsatolt részeit egy magyar állampolgár ellen, egy nyílt levélben, mindenféle bizonyítékok nélkül rágalmazza az illető magyar állampolgárt azzal, hogy személyesen felelős az európai antiszemitizmus növekedéséért. Adatok, tények, bizonyítékok hiányában vádol meg egy embert azzal, hogy ő személyesen szállította Európába az antiszemita elemeket, miközben saját magának tényszerűséget, tiszteletet és méltányosságot követel.

Cseszd meg, Orbán, ettől lejjebb neked már tényleg nincs! Tegnap amiatt üvöltött a Havasi Bertalan nevű alattvalód, hogy nem is maradtál le az Európai Néppárt szófiai csoportképéről, hanem. Szerintem még pár ilyen nyílt levél, és lassan örökre letörölhetjük magunkat Európa csoportképéről. Mert az a gáz, hogy húzol magaddal minket is az alantas, cinikus, hazug gátlástalanság pöcegödrébe. Ahol bárkire rá lehet mutatni, hogy ő az ellenség, ahol bárkit bármiféle bizonyítékok nélkül meg lehet alázni, meg lehet hurcolni és egy életre tönkretenni. Ja, és nem Sorosra gondolok, mert ő már túl van az élet legtöbb árkán és bokrán.

https://kolozsvaros.com/2018/05/18/ettol-lejjebb-neked-mar-tenyleg-nincs/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Orbán nagy dolga
  2018-05-20 10:10:31, vasárnap
 
  Orbán nagy dolga

Swan Edgar | Május 19, Szombat | 17:55

Orbán Viktor megalakult. Megint, immár sokadszor. Választott magának szófogadó játszótársakat, akik hűségesen szajkózzák az aktuális okosságokat és becsületességeket, hogy a nép biztosan tudja: itt nyugalom van, biztonság és jólét. Meg zálog. Az újra megalakult a zálog, aki eldönti, megmondja, ápol és eltakar.

Most éppen veszettül keresztény, mert ezt dobta a gép. Kitalálta, tehát istenáldása, de ám kötelezően, mert aki nem, az nem is magyar. Márpedig magyarnak lenni kell, mert a turulfőnix ezt találta ki és olyan nincs, hogy itt mindenfelé döntögethet mindenki. Szépen, sorban, tessék csak vonulni. Az árok mentén, ahogy a madzag ki van húzva. Nem lógunk ki a sorból, mert azt nem szereti a főnök és ha ő nem szereti, senki sem szereti. Össznépi szeretés van. Keresztényes.

A kormányfő hangsúlyozta: olyan embereket kért fel miniszternek, akiknek közös szenvedélye Magyarország, akik azt gondolják, hogy “a mi életünkben a legnagyobb dolog, hogy magyarnak születhettünk". (MTI)

Világos. Ahogy végignézek az új és újrahasznosított beosztottak során, valóban ez lehet a legnagyobb cselekedet az életükben. Születhettek volna albánnak, vagy indiai szent tehénnek is, de ők hősiesen, erőt, energiát, senkit és semmit nem kímélve magyarnak születtek. Mert tudták, hogy egyszer eljön az a pillanat, amikor nem a németek, vagy a szovjetek fognak uralkodni ebben az országban, hanem kocaügyvédek és hobbifocisták. Meg az oroszok. Egy kicsit. És akkor, abban a diadalmas pillanatban nekik ott lesz a helyük a megszentelt lúdtalpak előtt, ahová leborulhatnak és kihirdethetik, hogy igen! Mi is azt gondoljuk, azt akarjuk, azt szeretjük, amit ő, az újjáalakult régi, Európa reménysége, akinek szintén az a legnagyobb teljesítménye, hogy magyarnak született.

Politikai közösség ő, meg harcostársak, füle mellett fütyül a golyó, de összetart, mert. És köszöni az időseknek, hogy felépítették, hogy újra építették, hogy kitartottak és hogy segítettek újra összerakni önmagát. Az idősek is biztosan köszönik a biztonságot és jólétet, amit csak neki, a kereszteslovagnak köszönhetnek.

Kimaradt az ünnepiből, de azért elmondom. Hívtak az idősotthonból, ahol egy hozzátartozóm lakik, hogy menjek be sürgősen. Baj van? Nincs, csak alá kell írnom. Mit? A nyilatkozatot, hogy a következő három (három. Miért nem kettő, vagy öt?) évben is vállalom a rokonom költségeinek fedezését. Nem magánotthonról van szó, államiról. Olyanról, amelyiknek elméletben kötelessége lenne fogadni azokat az időseket is, akik nem tudják megfizetni az ellátást, mert nincs, vagy nem elég a nyugdíjuk. Akik egyedül vannak, nincs, aki gondoskodjon róluk, nincs, aki segítse őket, nincs aki átvállalja az ellátás költségeit.

Van arra valami törvény, hogy annak is jár az ellátás, aki nem tudja megfizetni. Hát hogyne lenne egy keresztényi erkölcsökkel dúsan kivert országban? Van hát. Csak éppen már eddig sem az idős emberrel szerződött az idősotthon. Hogy miért, amikor az idős nem áll gondnokság alatt, elméletileg döntés és jogképes? Hiszen szavazhat is, helybe viszik neki az urnát. Még segítenek is kitölteni a szavazólapot, bizony. De a szerződést nem ő írja alá, hanem a rokona, hozzátartozója. Akin aztán számon lehet kérni, akin be lehet hajtani az elmaradást. Akinek nincs ilyen hozzátartozója, az sajnos úgy jár, hogy nem kerül rá a sor. Valahogy véletlenül soha sem. Jár, csak nem jut. Bizony.

De az újjászületett, megalakult, száz évre tervező azért köszöni az időseknek, hogy hatalomban tartották. Hálás nekik. Majd küld bözsiutit megint, ha a számok úgy vannak. Olyan négy év múlva. Mert gondol rájuk sokszor, csak éppen nagyon elfoglalt. Jó. Majd ha megyek aláírni a papírt három évre, akkor majd elmondom a rokonomnak és a többieknek is, hogy köszöni és hálás. Keresztényileg. Az az illető, aki azt tartja a legnagyobb teljesítményének, hogy az anyukája pont ebben az országban pottyantotta világra és nem egy másik országban. Valóban diadal, ok a büszkesége. Valóban ez a legnagyobb teljesítménye neki is, az udvartartásának is.

Én is hálás vagyok. Tényleg. Hogy pont ide született mindegyik. Meg én is ide születtem. Így együtt lehetünk az idők végezetéig, vagy ameddig az önmagát újra és újra felépítő csoda el nem kopik, mint egy ócska kalucsni.


https://kolozsvaros.com/2018/05/19/orban-nagy-dolga/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A Fidesz meg a térdét csapkodja a röhögéstől
  2018-05-20 10:09:01, vasárnap
 
  A Fidesz meg a térdét csapkodja a röhögéstől

Molnár Bálint | Május 19, Szombat | 8:00

Kellemes szép tavasznyári reggelt! Úgy értettem a kollégától, hogy lehet füvet nyírni immár, de nekem most nincs időm, meg füvem sincs, amit lenyírhatnék hirtelen, úgyhogy inkább megírom a jóreggelt posztot. Amelyben - szintén a kollégától - felhatalmazást kaptam arra, hogy az ellenzékkel is foglalkozzam, hát hiszen dübörög a fejetlenség, a marhaság, a dilettáns, megélhetési szarrágás az ellenzéki oldalon.

Történik mindez azt követően, hogy kiderült: az MSZP-ben halvány fingja nem volt senkinek arról, hogy Molnár Gyula pártelnökként (azaz saját hatáskörben!) még februárban lezsírozta Fodor Liberális Gáborral, hogy a nagyjából mérhetetlen, nagyjából egyszemélyes párt évi 60 millió forintot kap az MSZP-től. Ezek után megalakult a Párbeszéd ötfős frakciója, amelybe Szabó Tímea, Burány Sándor, Tordai Bence és Karácsony Gergely mellé beült az MSZP-Párbeszéd lista 15. helyéről mandátumot szerzett liberális Bősz Anett is. Aki tegnap egy sajtótájékoztatón aztán bejelentette, hogy kilép a frakcióból, miután nem látja biztosítottnak a liberális értékek képviseletét (wtf????!!!!) az MSZP-Párbeszéddel kötött választási együttműködés keretében. Vagyis, amit a választási kampányban még biztosítottnak látott Fodor Gábor és ő is, azt az elmúlt hetekben már nem.

Vegyük hozzá ehhez Szabó Tímea állításait is, aki szerint a Liberálisok nem szóltak Bősz Anett kilépéséről, őt a Párbeszéd frakcióvezetőjeként az Országgyűlés hivatala kereste meg. Másfelől Szabó úgy véli, Fodor Gábor egy politikai élősködő, aki mindig többet akart kifacsarni partnereiből, mint amit politikai teljesítménye indokolt volna. És bár az éppen darabjaira hulló Párbeszéd-frakció vezetője szerint nem titok: a Liberálisokkal úgy állapodtak meg, hogy az ötfős frakció költségvetésének 25 százalékával gazdálkodhat Bősz Anett, arra a kérdésre baszottul nem sikerült válaszolnia neki sem - pedig itt van valahol az eb elhantolva -, hogy ha ilyen jó véleménnyel van Fodorról (én a magam részéről maximálisan osztom ezt a véleményt), akkor egyáltalán mi a búbánatos francért állapodtak meg vele és mit nyert az MSZP-Párbeszéd a Liberálisokkal? Mit lehet lehet erre egyáltalán mondani? Azon kívül, hogy a Fidesznél a térdüket csapkodják a röhögéstől, és teljes joggal?

Tehát Fodor Megélhetésipolitikus Gábor kilobbizott a mérhetetlen pártjának egy befutó helyet az MSZP-Párbeszéd listáján, hozzájárult ahhoz, hogy frakciót alakítsanak, mert így évi 135 millió forintos támogatás jár nekik, és elvileg több interpellálási, megszólalási lehetőségük is van - ami elvileg kurvára fontos, ezért is ültek be a kétharmados homokozóba -, aztán pár hét múlva Bősz úgy lép ki a frakcióból, hogy az érintettek tudják meg utoljára. Miért? Mert nem látja a liberális értékek képviseletének garanciát a Párbeszéd frakciójában ülve. És ezek az emberek akarták leváltani Orbán rezsimjét? Ezek, akik a leeső koncon veszekednek (amúgy a 135 millió 25 százaléka nem 60, csak 33-34 millió) és hátbaszúrogatják egymást a nyilvánosság előtt? És ha majd Bősz Anett nem szólalhat fel napirend előtt, akkor jobban tudja képviselni a liberális értékeket? Ezt próbálják megetetni velünk, hogy ők elvi alapon politizálnak, miközben az egész méltatlan vergődés a pénzről szól.

Életemben először kénytelen vagyok a rezsim egyik ügyeletes tányérnyalójának véleményével egyetérteni, aki a közpénzmédiában azt magyarázta:

... az MSZP most valószínűleg ki akar hátrálni a megállapodásból, mert sokkal rosszabbul szerepelt a választáson, mint várta, és így kisebb állami támogatást kap.

Namármost, ez vastagon benne van a pakliban akkor is, ha egy szakértőnek nevezett, fizetett pártfogó száját hagyta el. Igen, az MSZP történelme leggyengébb választási szereplésén van túl, de most komolyan Fodor nullaegésznemtomhányszázalékos pártja tartja sakkban az ellenzéket? És tényleg van olyan, hogy egy pártelnök a pártja tudta nélkül pénzről egyezkedik politikai élősködőkkel? És Molnár Gyula még mindig az MSZP tagja? És tényleg ezt az egész cirkuszt így, ebben a formában kellett beletolni az ország pofájába? És akkor még mindig van valaki, aki megsértődik, ha azt írjuk, hogy előbb ezt az ellenzéket kell eltakarítani, mert különben soha semmi nem lesz itt? Nincs több kérdésem, lesújtó ez az egész. Majdhogynem tragikus.

És nem azért, mert én most öncélúan rugdosni akarnám azokat, akik egyébként is a földön fetrengenek, persze néhány nagyságrenddel nagyobb egzisztenciális biztonságban agonizálnak politikailag a Fidesz árnyékában, mint sokan ebben az országban. Hanem például azért, ami az Országgyűlésben tegnap is történt. Ahol a Fidesz egyszerűen nem hajlandó tudomást szerezni arról, hogy mások is vannak abban az istenverte parlamenti patkóban rajtuk kívül. Orbán pofázott, az ellenzék nem kapott szót, majd amikor napirend után mégis megszólalhattak, már csak a kétharmados bagázs hűlt helyének szónokolhattak. Már aki élt ezzel a lehetőséggel, mert a Jobbikon kívül senki más. Nem csoda, hiszen egymás gyepálásával és az ellenzék nem létező erejének további szétforgácsolásával vannak elfoglalva. Ezért aztán minden is bejön a Fidesznek, és újabb négy évig ez lesz: úgy tesznek majd, mintha nem lenne ellenzék, és ebben minden támogatást megkapnak a médiájuktól, amelyik semmiről nem fog beszámolni, ami esetleg ellenzéki oldalról elhangzik. Hát ja, ha innen nézzük, tökmindegy, hogy Bősz Anett felszólalhat napirend előtt, vagy nem. A lényeg, hogy majd képviselje a liberális értékeket az üres fideszes padsorok előtt.

Közben Vajna Bandi közpénzen vásárolt, közpénzen fenntartott szennykanális-birodalma, a TV2 Csoport továbbra sem fizet jogdíjat a szerzői jogdíjak hazai jogkezelő szervezetének, az Artisjusnak. Amelyik így kénytelen bírósághoz fordulni. A szervezet tájékoztatása szerint még sosem fordult elő olyan, hogy egy ekkora kaliberű csatorna nem szolgáltatott adatokat az Artisjus felé. Najó, de Vajna Bandi mégiscsak Vajna Bandi, faszságokkal nem szabad őt zaklatni.

Szerencsére Tállai András is fölöttébb elégedett magával, erről a lopott pénzből működő Magyar Időknek nyilakozott ő, egyben bejelentette: nem vezeti a jövőben a Nemzeti Adó- és Vámhivatalt, hanem a Pénzügyminisztérium parlamenti államtitkáraként dolgozik tovább. Jól van, ott is jó helyen lesz, mint mindenhol, ahol avatni, szalagot elvágni, a semmit megtekinteni, a semmibe bámulni, árat csökkenteni, alapkövet letenni, penészes falakat felavatni kell.

Mi pedig érjük be a maszlagokkal: mi vagyunk Európa jövője és mi vagyunk Európa leggyorsabban fejlődő régiójának zászlóshajója. Jól van akkor, remélem, ezt mindenki érzi a saját bőrén is. Hát persze. Jó hétvégét mindenkinek, még jelentkezünk!


https://kolozsvaros.com/rovidek/a-fidesz-meg-a-terdet-csapkodja-a-rohogestol/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/20 oldal   Bejegyzések száma: 197 
2018.04 2018. Május 2018.06
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 197 db bejegyzés
e év: 1381 db bejegyzés
Összes: 63801 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 4022
  • e Hét: 30359
  • e Hónap: 368794
  • e Év: 1793534
Szótár
 
Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Online Szerencsekerék, Jövő Pláza, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2016 TVN.HU Kft.