Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     2/3 oldal   Bejegyzések száma: 20 
HIDALJUK ÁT A NEHÉZSÉGEKEt
  2015-03-19 17:03:18, csütörtök
 
 
2015. március 19., csütörtök

HIDALJUK ÁT A NEHÉZSÉGEKET

Lelkes politikai akcionisták maroknyi csapata lezárta ma a Lánchidat, közel egy órán keresztül minden reakció és a rokonszenv legkisebb jele nélkül kerülte ki őket az apatikus közlekedők sokasága.
A hídzár egyébként az Alkotmánybíróság ellehetetlenítése, a kormányzat legutóbbi intézkedései és egy korábbi tüntetésük megakadályozása miatt történt,.
Mindenki tette a dolgát, tüntető is, rendőr is, semmi személyes, csak a munkájukat végezték...
Tulajdonképpen lehangoló ez a dolog, de persze - az összes többi hasonlóval együtt - elgondolkodásra kellene, hogy késztesse a demokratikus politikusokat, de az őket támogató tömegeket is.

Olyan ez, mint mikor az artista gyakorol és ötszázhetvenkettedszer csinálja meg ugyanazt a mozdulatsort, melynek az utolsó eleme mindig az, hogy jól pofáraesik öt méter magasból. Felcser, mentők, gipszágy, miegymás, - majd kisvártatva kezdi elölről.
Az valahogy - talán a sorozatos agyrázkódások miatt - nem jut eszébe, hogy megvizsgálja: ezt az attrakciót így, ahogy itt kísérletezget vele, fizikailag lehetséges-e végrehajtani.
Merthogy úgy tűnik, hogy nem, különösen akkor nem, ha mikor éppen úgy is nézne már ki, hogy sikerülhet, akkor jön a narancssárga bohóc és leönti vízzel - jöhet a pofáraesés, stb...

Szerintem a baj ott van, hogy ezt az attrakciót olyanok erőltetik, akik azt gondolják, hogy egy társadalmi problémát harmincezer ember ordítozásával meg lehet oldani.
Valahogy úgy képzelhetik, hogy majd egy jó nagyot kiabálunk, akkor a hatalom megijed és elszalad, a társadalom pedig mögénk áll, majd mi egy gyors, ruganyos mozdulattal felugrunk a hatalom csúcsára és elkezdhetünk gondolkodni azon, hogy milyen posztot is töltsünk be az új leosztásban - na jó, a Péter legyen belügyminiszter, a Marci meg minimálisan is miniszterelnök.
A forradalmár általában türelmetlen ember, mindent hirtelen felindulásból csinál, tán még gyereket is.
Rohanni szeret, meg zászlót lengetni, felhevült szónoklatokat mondani, lobogni és lángolni - időnként az alkoholgőztől kissé kékes lánggal - meg túlbuzogni.
Mindezt egyébként a megszokott öt négyzetkilométeren, ahol az általa forradalmasított kerület száma sem lehet kétjegyű.
Ilyen helyen legfeljebb lakik a forradalmár, de a terep máshol van.

A forradalmár nem egy jómunkásember, a forradalmár nem szöszmötöl a melóval, hanem ráront a népre, mint liba a friss vetésre, sokszor hátra se néz, hogy észlelje - jön-e még utána valaki.
Ha nem jön és ez kiderül, mikor szónokolni akar, akkor sértett pofákat vág és legszívesebben seggberúgná a népet, aki kritizálja azt minimálisan is kizárja abból a szervezetből, melynek létrehozásában a névadásig jutott el, továbbiakra ugyanis nem volt se ideje, se türelme, se energiája.
A fizetett forradalmárok népes serege, a pártok krémje meg egyszerűen eltűnt, merthogy fene kényelmes dolog széttárni a kezünket és azt mondani, hogy a civilek elszívták előlük a levegőt, hát csinálják, ha jobban tudják.
Csakhogy a civilek még annyira sem tudják, merthogy a civil nem vezetésre, hanem megvezetésre van optimalizálva, ebben pedig a Fidesz profi, mint ahogy ügynökügyileg is jól állnak, ismerik már régóta a dörgést.

Most már eltelt egy év a választások óta, ennyi idő egy politikusnak elég kellene legyen, hogy értékelje a helyzetet és ha szükséges, akkor átértékelje.
Ennyi idő alatt rá kellett volna már jönni, hogy a helyzet ma nem forradalmi, ha valahol fellobban is a forradalom aprócska lángja, akkor sürgősen akad egy párt vagy egy civil, aki lehúzza a sliccén a cipzárt és lepislogja.
Itt az ideje más utakat járni.
Mondjuk, el lehetne kezdeni szervezeteket építeni, mert ugyan itt mindenki hüledezik a jobbik eredményei láttán, de az okok között rendkívül kevesen emlegetik, hogy a jobbik szervezettsége toronymagasan veri bármelyik demokratikus párt szervezettségét.
Ők ott vannak a legkisebb településeken is, míg mi minden bázisunkat hagytuk szétverni, kihalni, megfélemlíteni, csalódni.
A mi sok vízfejű vezérünk az ország vízfejére koncentrált, de még azt sem volt képes hatékonyan maga mellé állítani.

A nép két dologért megy a Jobbikhoz, egyrészt mert nekik még nem volt módjuk lopni, másrészt mert ők konkrét dolgokról beszélnek.
Nem beszélnek okosságokat, de az ostobaságaikat érthető, emberi nyelven fogalmazzák meg, és ezt képesek eljuttatni a társadalomhoz, mert az embereik mindenhol ott vannak.
és ha már ott vannak, akkor terjesztik is nagyon egyszerű, a legalantasabb ösztönökre épülő eszméiket, kiszolgálva a szegényember nyomorából fakadó ellenségkeresési vágyát, merthogy a szegénységének, a nyomorának nyilván más kell legyen az oka, nem ő.
Ebben talán nem kellene követni őket, de az érthető és egyszerű beszéd lehet, nem lenne hátrány, merthogy számukra az értelmiségi szalonok zsargonja érthetetlen és ellenszenvet keltő.

Szóval, lehet reménykedni a csodában, de ha a hátralevő három évben nem dolgoznak a pártok a terepen, nem végzik el a szükséges aprómunkát, nem tudnak ismét kapcsolatot találni a magyar társadalommal, akkor Vona miniszterelnök majd gondoskodik arról, hogy ne legyen többé gondjuk a társadalomra.
Ha egy faluban csak katolikus pap van, akkor a nép csak hozzá fordulhat az isteni igazságért, de ha van kínálat és az evangélikus pap szebben hirdeti az igét, vagy a Hit Gyülekezete közelebb kerül az emberekhez, akkor nagyobb az esély a helyes értékrend kialakítására, mert lehet a nézeteket ütköztetni.
Ehhez persze apparátus kell, aktivisták kellenek, támogatók kellemek - és nem csak papíron.

Szóval lenne itt feladat, a demokratikus oldal pártjainak át kellene gondolni saját szervezettségüket, módszereiket, mert ezekből a mai állapotokból semmi jó nem jöhet ki.
És el kell végezni a nagytakarítást is, minden pártnak tisztázni és egyértelműsíteni kell a többi párthoz való viszonyát, ki kell selejtezni a kalandorokat, a bohócokat.
Aztán lehet dolgozni, szépen, okosan, nem elvtelenül, de pragmatikusan.
Szerintem.

De lehet, hogy tévedek...

:O)))
Bejegyezte: PuPu dátum: 0:20 20 megjegyzés A bejegyzésre mutató linkek
Küldés e-mailbenBlogThis!Megosztás a TwitterenMegosztás a FacebookonMegosztás a Pinteresten
Vélemények:
2015. március 18., szerda
VAKEGEREK
Szenvedünk itt a nevetséges, pitiáner kis problémáinkkal, hadakozunk egymással, nemzeti a libsivel és viszont, miközben az ország megválasztott vezetői a nép csendes egyetértésével, de legalábbis csendes beletörődésével lopják az ország vagyonát.
És hogy ennek ne legyen akadálya, hát nyalintanak egyet az USA hátsóján - száz katonát küldenek Irakba, egyik sem az ő gyerekük, pedig Gazsi már délceg...
Olyanok vagyunk, mint a vakegerek, egyszerűen nem látjuk, hogy a világ rohan a III. Világháború felé, amiből kimaradni annyi az esélyünk, mint Szálasinak volt a főtárgyaláson.
Mi meg itt jól elvagyunk, és Pakson vitatkozunk, pedig igen hamar megtörténhet, hogy megismerjük a hőtermelésnek egy olyan módját is, melyet ugyan atommal fejlesztenek, de a folyamat szabályozása valamiért elmarad.

Játszanak az életünkkel a nagyhatalmak, elszórakozgatnak egymással, ennek eredményeképpen vagy hatezer ember máris meghalt a Donyeck-medence birtoklásáért folytatott harcok során, de még ez sem józanította ki a harcimarcikat.
A dolog ma úgy áll, hogy az amerikaiak katonákat küldtek Ukrajnába kiképzőnek, harci eszközöket küldtek Lettországba, az amerikai hadsereg 750 tankja, helikoptere és járműve érkezett Rigába, hogy a balti államok fegyveres erőivel együtt háromezer amerikai katona ott gyakorlatozzon az orosz határok mentén.
A Fekete tengeren hét NATO ország részvételével tartanak tengeri hadgyakorlatot, az oroszok pedig nem hagynak semmit válasz nélkül.
Most éppen harckészültségbe helyezték a Balti Flottát, a Nyugati Katonai Körzet és a légideszant egyes alakulatait, nehézbombázókat küldtek a Krímbe, 38000 katona áll teljes fegyverzetben harcra készen, harckocsikkal, helikopterekkel, repülőgépekkel, hajókkal - de ez persze csak az orosz haderő kis töredéke.
Semmi kétség, hogy az amerikaiak ingerelni akarják Putyint, és nem hiszik el, hogy a tűzzel játszanak.
Sajnos, az Unió is beszállt - Porosenkó ukrán elnök szerint országa tizenegy európai államtól kap katonai segítséget
Pedig Meskov, az orosz külügyminiszter helyettese figyelmeztette Európát, hogy a fegyverszállítások ellentétben állnak nemzetközi kötelezettségvállalásokkal és ezek megszegése nagyon komoly következményekkel járhatnak Európa biztonságára nézve.

Igen kiélezett a helyet, Putyin nem fogja sokáig tűrni országa biztonságának veszélyeztetését.
Az amerikaiak messze vannak, hagyományos eszközökkel vívott amerikai-orosz háború pedig szerintem még a fantázia világában sem létezik, márpedig egy atomháború nem válogat, szép csendesen elpárologhatunk valamennyien, még a liba is sütve érkezik a halotti torunkra, ha marad, aki megegye.
Nem is értem az Egyesült Államok irányítóit, lassan olyanok, mint a medvevadász, aki három egymást követő alkalommal kényeztette már szájával a medvét a sikertelen lövés után, mikoris a medve végül megkérdezte tőle - te vadász, te tulajdonképpen vadászni jársz ide, vagy szopni?

Valamit elkúrt itt Amerika, hogy a hazai szakkifejezéssel éljek - nem kicsit, nagyon:
Ha itt nukleáris háború lesz, azt Amerika sem ússza meg szárazon - biztos vagyok benne, hogy az orosz rakétahordozó tengeralattjárók már támadásra alkalmas pozícióban vannak, az orosz rakétacsapatoknál sem lehetnek túl sokan szabadságon, és nem lepne meg nagyon a dolog, ha kiderülne, hogy eltűnése idején az orosz elnök az elképzelhető különböző helyzeteket modellezte tábornokaival.
Abban is biztos vagyok, hogy ezek között lehetett olyan is, melynek során a problémát gyökerénél ragadják meg és az orosz alakulatok előreszaladnak az ukrán határokig, amit a Nyugat még kevésbé tudna lenyelni, mint a jelenlegi helyzetet.
Olyat találni, aki behívná őket - nem egy nagy kunszt, volt ilyen anno Magyarországon is, Csehszlovákiában is, Afganisztánban is, miért ne lehetne ilyet találni az ukránoknál is, akiket egyébként kisoroszoknak is szoktak hívni?

Mi meg ülünk itt egy nagy rakás slamasztikában, nyakunkban egy idióta pávatáncossal, egy alkalmatlan külügyminiszterrel, torzsalkodó ellenzékkel, tolvaj elittel, tehetetlenül.
Mert ez nem a kisemberek háborúja, mert a kisembernek minden kell, csak háború nem.
A kisembernek nyugalom kell, relatív gondtalan hétköznapi élet, rend, előrejutási lehetőség a gyerekeknek, vasárnap pörkölt, utána egy-két üveg sör - ki az a marha, aki ehelyett agyon akarná lövetni magát?
Szóval, csak ne nagyon csörömpöljenek nemlétező kardjaikkal a helyi vitézek és hősök, csak szépem, halkan, fal mellett, mert most ezt követeli az ország érdeke.
Mi nem vagyunk tényezők, még paraszt sem vagyunk azon a táblán, ahol ezt a mérkőzést játsszák.
Jut eszembe, Amerikát Kína is eléri a rakétáival, úgyhogy a helyzet igen bonyolult, mert a Krím annektálását igen hamar követheti Tajvan annektálása, ha az amerikaiak éppen másfelé vannak elfoglalva.
És könnyen lehet, Izrael is kezébe veszi a sorsát, ha úgy érzi, hogy magára hagyták.

Jó lenne, ha megúsznánk...

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Érdeklődöm csak halkan
  2015-03-19 17:00:38, csütörtök
 
  Érdeklődöm csak halkan

HOL LESZ AZ EGYMILLIÓ MUNKAHELY???
A Magyar Hajó és Darugyárban? Az IKARUS-ban? A GANZ-MÁVAG-nál? Az ÁÉV-eknél? A konzervgyárakban? A Győri Vagon és Gépgyárban? A MALÉV-nál? A MAGÉV-nél? Az UVATERV-nél? Vagy hogy kedvenc területednél maradjunk-valamelyik Állami Mezőgazdasági Kombinátnál? Vagy Tsz-ekben?
Esetleg a DIGÉP-nél? Talán a Péti Nitrogéművekben? Salgótarján, Ózd, Miskolc kohászati üzemeiben? A TAURUS-ban?
Soroljam még ??
Ja! Vagy ezek már nincsenek is?!
Mert már csak Opel van! Mercedes van! Suzuki van! Coca-Cola van! Audi van! Hankook van!
Meg bankok! Meg KÖZGÉP!
DE HISZEN EZEK NEM MAGYARORSZÁGNAK TERMELNEK!!!!!!!!!!!!!!!!
Hiszen most is a multiknak képeztek diplomásokat! Nem Magyarország-NEM A MAGYAR GAZDASÁG számára!
TI CSAK ORBÁN ALATTVALÓIT AKARJÁTOK KÉPEZNI!
A BALLIBERÁLISOK MEG A KAPITALIZMUS SZALAGMUNKÁSAIT!
Ez a két tábor csak ennyiben különbözik egymástól!
-Orbán a Gazdának nyal!
A "ballibek" meg közvetlen a Gazdának!
Magyarország, a magyar nép-számotokra csak alany! Egy terv kiszolgálója!
Senkiházi hazaáruló bitangok vagytok egytől-egyig! Zsákmányért marakodó sakálcsordák!"
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Elárulta a Klik, hány diák volt ott az Orbán-beszéden
  2015-03-19 16:56:31, csütörtök
 
 
Elárulta a Klik, hány diák volt ott az Orbán-beszéden

Lengyel Tibor2015. 03. 18. 15:07


március 15.
Klik
Madách Imre Gimnázium

A főváros és Pest, illetve Fejér megye 307 iskoláját kereste meg a Klik, hogy a március 15-i központi, budapesti rendezvényekre invitálja a diákokat, végül a várt háromezer helyett 522 tanuló érkezett. A Klik megígérte, hogy a programot visszautasítóknak nem kell retorzióktól tartaniuk.

A megkeresett 307 iskola 86 százaléka nemet mondott a Klebelsberg Intézményfenntartó Központnak (Klik) és visszautasította, hogy diákjait "biodíszletnek" küldje a március 15-i budapesti állami ünnepségekre, így Orbán Viktor múzeumkerti beszédére - derült ki a Klik Origónak küldött összesítéséből.
hirdetés
A 307-ből 44 mondott igent

Budapest, továbbá Pest és Fejér megye összesen 307 gimnáziuma és szakiskolája kapott meghívót az állami intézményfenntartótól, a Kliktől, hogy diákjaik vegyenek részt a március 15-i állami ünnepségeken, és hallgassák meg például Orbán Viktor miniszterelnök múzeumkerti beszédét is.

Orbán Viktor miniszterelnök beszéde a Nemzeti Múzeum előtt március 15-én
Fotó: Szabó Gábor - Origo

A Klik az Origo kérdésére közölte, a 307 intézményből 44 iskola jelezte részvételét. Összesen 522 diák "élt a Nemzeti Rendezvényszervező Hivatal által kínált lehetőséggel, és vett részt a nemzeti ünnep fővárosi programjain" - írták.

Mivel mindenhonnan legfeljebb 10 fős csoportokat - plusz kísérő - vártak, így az 522 résztvevő az elvileg elérhető háromezres létszám alig hatoda. A számokból az is kiderül, hogy a megkeresett oktatási intézmények 86 százaléka, 263 iskola mondott nemet, vagy nem válaszolt a Kliknek.
Nem kötelező, csak lehetőség

A Klik kiemelte, hogy az általa fenntartott iskolák számára "sem most, sem korábban nem tette kötelezővé központi ünnepi rendezvényeken a részvételt". Csupán azzal kereste meg őket a Nemzeti Rendezvényszervező Hivatal, hogy szívesen biztosítanak lehetőséget a diákoknak a részvételre.

A Klik pedig ezt a megkeresést "nem toborzó jelleggel, hanem felajánlásként" továbbította az intézményfenntartóhoz, "abban a szellemiségben, hogy a budapesti ünnepségeken való részvétellel a diákokhoz közelebb hozza a történelmi események eszmeiségét".
A többség nemet mondott

A programajánlatot visszautasító iskolák egyike volt a váci Madách gimnázium is - számolt be korábban az Origo. Az iskola tantestülete nem volt hajlandó az állami rendezvényre "biodíszletnek" küldeni a gyerekeket, ezért a kérést visszautasították, a Kliknek pedig válaszlevelet, petíciót küldtek.
hirdetés

Nagyobb térképre váltás

Ebben azt írták: "Tantestületünk pedagógusai nem támogatják és nem is szervezik meg a diákok politikai színezetű rendezvényeken való részvételét, elfogadhatatlannak tartják, hogy ezt a diákok számára bárki is kötelezővé tegye."
Retorziótól nem kell tartani

Megkérdeztük az állami intézményfenntartót, mit szól ahhoz, hogy miután a váci Madách gimnázium megtagadta a részvételt, a város kormánypárti polgármestere, Fördős Attila behívatta az iskola vezetőit, és "tájékoztatást kért" tőlük, holott nincs az iskola felett jogköre.

Nincs félnivalójuk azoknak a diákoknak, akik nem voltak a tömegben
Forrás: Origo

Ezt ugyan a Klik nem kommentálta, ám válaszolt arra, számíthatnak-e feddésre azok az intézmények, amelyek visszautasították az ajánlatot. E szerint "a Klik az intézmények fenntartójaként a pedagógusok és gyermekek érdekeit tartja szem előtt - a retorzió kérdése fel sem merülhet".
Rendőrség előtt az ügy

Eközben a Klik szerinti programajánlóból, amelyet az iskolák egy része kötelező toborzásként élhetett meg, rendőrségi ügy lett. Bejelentést tett ugyanis a váci rendőrkapitányságon a sorozatos fel-, illetve bejelentéseiről ismert Tényi István, aki szerint felvetődik hivatali visszaélés gyanúja, amit a rendőrségnek vizsgálnia kellene.

Hivatali visszaélés gyanújával ismeretlen tettes ellen tett bejelentésében Tényi azt kérte, a hatóság vizsgálja ki a Nemzeti Rendezvényszervező Hivatal és a Klik botrányt kavart intézkedését. Érdeklődtünk a váci rendőrkapitányságon, hogy feljelentésként értelmezték-e Tényi levelét, és indítottak-e nyomozást. Amint választ kapunk, közöljük.

http://www.origo.hu/itthon/20150318-nem-bunteti-meg-a-klik-az-orbanra-nem-kivancs i-iskolakat.html?source=hirlevel
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Életében nem teremtett értéket a brókerbotrány főszereplője
  2015-03-19 16:53:39, csütörtök
 
  Életében nem teremtett értéket a brókerbotrány főszereplője

Hír24

2015. március 19. 12:48



Tarsoly Csabának soha nem volt egyetlen olyan cége sem, amivel pénzügyileg sikeres lett volna. Nem teremtett értéket, nem csinált hasznot. Mégis mindenki gyorsan gondolkodó, penge embernek írta le, aki folyamatosan dolgozott a cégeiben. Portrét közölt róla a Figyelő.

Emlékérem 0 Ft-ért minden magyarországi lakos részére »

Tarsoly Csaba 1990-ben alapította meg a saját cégét, és rögtön meg is szerezte az első millióját, írja a Figyelő. A lap portrét jelentetett meg a brókerbotrány főszereplőjéről, a bedőlt Quaestor csoport vezetőjéről. Eszerint Tarsoly mindig vállalkozókedvű volt, de mindig ezerféle üzletet csinált, jórészt hitelből.

Az első millióját például nem sokkal azután megszerezte, hogy elvégezte a Pénzügyi és Számviteli Főiskolát. Ekkor az állami intézmények negyedével költségvetési ellátmányt kaptak. Ha bér is volt a pénzben, akkor egy részét félre lehetett tenni pár hónapra. Tarsoly és a cége végigtelefonálták az intézményeket, hogy a pénzt ne az OTP-be, hanem a magasabb kamatozású számlákra tegyék. Ezért jutalékot kaptak a bankoktól. Ebből a pénzből tudták elindítani a céghálózatot.

Tarsoly a lap szerint mindig jobboldali érzelmű volt. Misére járt, vallásos, római katolikus nevelést kapott. A rendszerváltás után még a KDNP-felé húzott. Minden egyetemi csoporttársa úgy írta le, hogy már akkor nagyon vágott az esze, folyamatosan azon gondolkodott, hogyan tudna pénzt csinálni. Ezért is tartották sokan furcsának, hogy a Quaestor teljes cégbirodalma egy hatalmas bakira épült. Azonnali visszafizetést garantáltak ugyanis, ami még akkor is likviditási gondokat okozhatott volna, ha a cég nem bocsát ki háromszor annyi kötvényt, mint amennyire engedélyt kapott.

A lap szerint a cégcsoport ügyeiben mindig Tarsoly döntött, mindenben aktívan részt vett. Folyamatosan dolgozott, gyakorlatilag reggeltől estig. Ezért is lehetetlen, hogy ne tudott volna a gyanús ügyekről.

Az igazán érdekes viszont az, hogy Tarsoly egyetlen cége sem termelt soha igazán hasznot. Soha nem volt olyan, hogy a cégcsoport vett volna egy drága ingatlant, felújította, majd eladta háromszor annyiért. Mindig elaprózódott üzleteket kötöttek, rengeteg idegen tőkével, ezért soha nem kerestek rajtuk annyira sokat.


http://fn.hir24.hu/gazdasag/2015/03/19/eleteben-nem-teremtett-erteket-a-brokerbot rany-foszereploje/?utm_source=newsletter&utm_medium=email&utm_content=nap i&utm_campaign=fn_2015-03-19
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Szorul a hurok az áfabotrányban? Gyanúsított a NAV-vezetők k
  2015-03-19 16:48:42, csütörtök
 
  Szorul a hurok az áfabotrányban? Gyanúsított a NAV-vezetők között

2015. március 19., csütörtök, 11:10 Utolsó frissítés: 5 órája

Szerző: hvg.hu

Mintha fordulna a kocka a NAV-botrányban: nem elég, hogy az Állami Számvevőszék pár napja kínos jelentést tett közzé a hatóságról, a legfőbb ügyész már azt is elárulta, hogy hivatali visszaéléssel gyanúsítják az egyik NAV-vezetőt, akit emiatt ki is hallgattak. Közben Vida Ildikóék megleckéztetnék az őket támadókat, sorra perlik be leghangosabb kritikusaikat, amiért korruptnak nevezték őket, és milliókat követelnek sérelemdíjként. A NAV-elnök a volt parlamenti képviselő Vágó Gábort is beperelte, többek között egy Facebookra kitett Vida-mém miatt.

Az áfacsalási botrány 16 hónappal ezelőtti kirobbanása óta a kormány és a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) folyton azt ismételgeti, nincs is NAV-botrány, semmi probléma az adóhatóság működésével, Horváth András, a kitálaló volt adóhivatali munkatárs pedig a levegőbe beszélt, amikor volt munkaadóját felelősnek állítja be az áfacsalások leleplezésének elmulasztásáért. Most viszont kiderült, hogy mégis lehet valami probléma a hatóságnál, nem is kicsi, és ez immár hivatalos álláspont: Polt Péter, a legfőbb ügyész azt mondta hétfőn a parlamentben a NAV-ügyében folyó nyomozásról, hogy "a hatóság gyanúsítottként felelősségre vonta a NAV egyik vezető tisztviselőjét hivatali visszaélés bűntettének megalapozott gyanúja miatt".

A gyanúsítotti felelősségre vonás egy olyan ügyben történt, amelyben azt vizsgálja a nyomozóhatóság, hogy megakasztottak-e vizsgálatokat a NAV-nál.

A legfőbb ügyészt az LMP-s Schiffer András kérte számon, és azt mondta, hogy a NAV-botrány kipattanása óta keresik a "zöld dosszié" tartalmát. A dossziét, amely Horváth Andrásnak a NAV-nál történt visszaélésekről összegyűjtött dokumentumait tartalmazta, a rendőrség 2013 decemberében vitte el az áfabotrány kirobbantójától. Polt Péter szerint viszont a zöld dosszié nyitva van, és remélhetőleg ki fog derülni, hogy mennyi igazságtartalma van.

Nem árulják el, ki a gyanúsított

A nyomozás, amiről a legfőbb ügyész beszélt, Horváth András feljelentése alapján indult 2013 decemberében, hivatali visszaélés és más bűncselekmények miatt. Azóta többször meghosszabbították az eljárást, legutóbb 2015 júniusáig. Polt Péter elmondása szerint öt pontban merült fel bűncselekmény gyanúja, ebből egy pontban nem tárható fel bűncselekmény a beszerzett bizonyítékok alapján, viszont további három tényállási pontban folytatódik a vizsgálat, ahogyan a vizsgálatok megakasztásával kapcsolatban is, amelyben a NAV-vezetőt meggyanúsították.

Megkérdeztük az ügyészséget, hogy melyik NAV-vezetőt gyanúsították meg, és milyen intézkedést alkalmaztak vele kapcsolatban. Az ügyészség annyit árult el, hogy a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Irodán indult bűnügyben 2014. november 4-én hallgattak ki egy személyt gyanúsítottként. A gyanúsítotti kihallgatással összefüggésben ügyészi intézkedésre nem került sor, ami feltehetően azt jelenti, hogy nem tartották szükségesnek a NAV-vezető szabadságának korlátozását. (Talán csak véletlen egybeesés, de a NAV elnökével, Vida Ildikóval másnap, november 5-én jelent meg interjú a Magyar Nemzetben, amelyben elismerte az adóhatóság első embere, hogy rajta van az Egyesült Államokból kitiltottak listáján - vagyis vélhetően az interjú aznap készült, amikor a rendőrök egy NAV-vezetőt gyanúsítottként kihallgattak.)

Horváth András és a zöld dosszié

Fotó: Túry Gergely

Arra nem kaptunk választ, hogy konkrétan milyen pontokban folyik a nyomozás, de Polt Péter parlamenti felszólalásából annyi kiderült, hogy a vizsgálatok megakasztása mellett azt is vizsgálják, meghiúsultak-e ellenőrzések, illetve milyen magatartást tanúsítottak a NAV-nál az ellenőrzések során. Ennek keretében tanúkat hallgatnak ki, és nagyon széles körű iratbeszerzést folytatnak a hatóságok Polt Péter elmondása szerint.

Azt is megkérdeztük az ügyészségtől - és az adóhatóságtól is -, hogy tudja-e a NAV, hogy ki a meggyanúsított hivatali vezető, illetve felfüggesztették-e a gyanúsítás miatt? De csak azt a választ kaptuk, hogy a rendőrség hivatott tájékoztatást adni az ilyen ügyekben. A rendőrséghez fordultunk, amint válaszolnak, cikkünket kiegészítjük.

Reagáltak a kínos ÁSZ-jelentésre

Csak az elmúlt egy hetet összegezve a NAV-os vezetők szénája mintha egyre rosszabbul állna: múlt szerdán már az Állami Számvevőszék (ÁSZ) is kínos jelentést publikált a hatóságról, és olyan hiányosságokról számolt be, amelyek alapján a Horváth András által kirobbantott áfacsalási botrány egyáltalán nem volt a valóságtól elrugaszkodott történet.

Az ÁSZ ugyanis éppen azokon a területeken talált hiányosságokat, amelyeknek közük lehetett ahhoz, hogy az áfacsalás, illetve a kiemelt adózók adóelkerülése megnövekedjen. A NAV az ÁSZ megállapításait több ponton is vitatta, ahogyan a miénket is, és a hvg.hu kérdésére azt írták, az ÁSZ jelentése a hivatalt ért korábbi vádakat nem támasztja alá, nem kérdőjelezi meg az erőfeszítéseit a feketegazdaság visszaszorítására. Az ÁSZ-jelentés azonban nem csak a sajtó számára tűnhetett kínosnak, Varga Mihály ugyanis nyilvánosan, közleményben üzent a NAV elnökének, hogy tegyen rendet.

A NAV szerint az ÁSZ szabályszerűségi vizsgálatának más volt a fókusza, ezért megállapításait nem lehet összevetni a hivatalon belüli belső ellenőrzések végeredményével, amelyeket az áfaellenőrzéseket érintő korrupciós gyanú, illetve az amerikai cégeket érintő eljárások miatt végzett el a hatóság a szervezeten belül (utóbbi a Bunge amerikai étolajgyártóval kapcsolatos korrupciós ügy volt, amely vélhetően az egyik oka volt annak, hogy az Egyesült Államok más, eddig hivatalosan meg nem nevezett NAV-vezetőkkel együtt kitiltotta Vida Ildikót a területéről).

Vidáék egy rakás pert indítottak

A tavaly októberben kirobbant kitiltási botrány óta a NAV, illetve egyes vezetői egyre vehemensebben védenék a becsületüket, az elmúlt hónapokban sorra pert indítottak fő bírálóik ellen.

A legfrissebb fejlemény, hogy Vida Ildikó beperelte Vágó Gábort, és 3,5 millió forintot követel tőle sérelemdíjként, valamint azt, hogy kérjen tőle nyilvánosan elnézést. A NAV elnöke ugyanis - a bíróságra beadott keresete alapján - úgy látja, hogy a volt LMP-s képviselő tavaly novemberben tett nyilatkozatai sértik a becsületét és a jó hírnevét, alkalmasak voltak a Vida Ildikó tevékenységével szembeni negatív értékítélet kiváltására, illetve a vele szembeni közbizalom meggyengülését okozhatták és okozták is. Vida Vágó Gábor tévészerepléseiből és több portálon megjelent interjúiból ragadott ki nyilatkozatokat, de azt is számon kéri a volt képviselőn, hogy a Facebookon közzétette ezt a Vida-mémet. (A kitiltási botrány kipattanása után rengeteg ilyen mémet szült az internetes folklór, itt vannak egy rakáson.)

Azt is sérelmezte a NAV-elnök, hogy Vágó azt is kiírta a Facebook-oldalára, hogy "mindenki menjen csoportosan a NAV-hoz érdeklődni, lemondott-e már a korrupció nagyasszonya, Vida Ildikó! Hosszú sorok kígyóznak majd az adóhatóság irodái előtt!".

A NAV-elnöknek - keresete alapján - leginkább azzal volt problémája Vágó Gábor nyilatkozataiban, hogy egy korrupt adóhatóság képét vázolta fel, és Vida Ildikót például a korrupció nagyasszonyának nevezte, akinek tudomása van a NAV-nál zajló korrupciós ügyekről, de nem tesz ellenük. Vida szerint Vágó megnyilatkozásaival nem csak a jó hírnevét, az emberi méltóságát és társadalmi megbecsülését sérti, hanem "kijelentéseivel az adómorál rombolására törekszik", és rendszeresen utal arra, hogy "az állampolgároknak nem kell teljesíteniük adófizetési kötelezettségüket, veszélyeztetve ezzel a költségvetési bevételek teljesülését".

A kereset szerint Vida Ildikó nem közszereplő, és NAV-elnöki tisztsége nem jelenti azt, hogy bűncselekmény elkövetésére utaló alaptalan feltételezések jelenhetnek meg róla a sajtóban.

Vágó nyílt levélben köszönte meg, hogy Vida őt sem hagyta ki, miután a korrupciót bejelentő Horváth Andrást, valamint a korrupciókutató Jávor Istvánt, és André Goodfriendet, az Egyesült Államok ügyvivőjét is beperelte. Horváth Andrást és Jávor Istvánt egyébként a NAV perelte be becsületsértés és jó hírnevének állítólagos megsértése miatt, és 3 milliót követelt tőlük, de első körben a bíróság - lényegében pontatlanságra hivatkozva - elutasította az adóhatóság keresetét, azonban fellebbezési lehetősége volt a hivatalnak, és élt is vele. Arról nincs tudomásunk, hogy a fellebbezés után hol áll az ügy.

Úgy tudjuk, Dávida Marianna, a NAV központi hivatalának ellenőrzési főosztály-vezetője is beperelte a Népszabadságot és a Népszavát, mert azt írták, hogy valószínűleg fenn van az Egyesült Államokból kitiltottak listáján.

Kérdeztük a NAV-ot, hogy helytállóak-e ezek az információk, miért perel a NAV vagy a NAV-os vezetők, illetve kiket még, de a NAV-tól csak azt a választ kaptuk, hogy a részletekről nem a sajtón keresztül tájékoztatja az egyes perek érintettjeit.

André Goodfriendet mindenesetre nem tudta megleckéztetni a magyar adóhatóság. Az Egyesült Államok akkori ügyvivőjét Vida Ildikó a kitiltási botrány miatt jelentette fel rágalmazásért, miután Orbán Viktor kifejezetten felszólította erre tavaly decemberben, majd be is perelte, szintén többmilliós sérelemdíjat követelve. Időközben az amerikai ügyvivő magyarországi megbízatása megszűnt, de az Egyesült Államok nem vonta vissza Goodfriend diplomáciai mentességét, ezzel pedig - tolmácsolta a magyar kormány álláspontját a külügyi államtitkár - a magyar fél jogi értelemben lezártnak tekinti az ügyet.

http://hvg.hu/gazdasag/2015031_Szorul_a_hurok_az_afabotranyban_Meggyanus#utm_sour ce=hvg_daily&utm_medium=email&utm_campaign=newsletter2015_03_19&type- id=HvgDaily&user-id=572662BE&utm_content=top
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Orbán küzdelme azért, hogy a vörösök ne jöhessenek vissza: S
  2015-03-19 16:31:19, csütörtök
 
  2015. március 19. 15:33

Orbán küzdelme azért, hogy a vörösök ne jöhessenek vissza: Szili Katalin a nemzetpolitikai államtitkárságon dolgozik


Szili Katalin Semjén Zsolt nemzetpolitikáért felelős kormányfőhelyettes felkérésére a Miniszterelnökség nemzetpolitikai államtitkárságán dolgozik, autonómiakoncepciók kidolgozásával foglalkozik - közölte a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője az MTI érdeklődésére csütörtökön. Zoom Az MTI azt követően kereste meg Havasi Bertalant, hogy az Országgyűlés plenáris ülésén, egy nemzetpolitikai témájú vitában a szocialista Kiss László megemlítette: arról hallani, hogy Szili Katalint a határon túli autonómiatörekvések támogatásával kapcsolatos feladat ellátásával bízzák meg. Semjén Zsolt arra kérte fel Szili Katalint, hogy az autonómiakoncepciók kidolgozásában segítsen a külhoni nemzetrészeknek - tájékoztatott Havasi Bertalan. Zoom Elmondta: az Országgyűlés egykori szocialista elnöke a Kárpát-medence magyar lakta vidékeit járja, és segít az adott közösségeknek "testre szabott" koncepciót kidolgozni, hiszen a különböző területeken más-más önrendelkezési formákra van szükség. Havasi Bertalan emlékeztetett: Szili Katalin hívta életre a Kárpát-medencei Magyar Képviselők Fórumát, amikor miniszterelnöksége idején Gyurcsány Ferenc ellehetetlenítette a Magyar Állandó Értekezlet működését. (MTI)
Forrás: https://kuruc.info/r/2/140891/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kedves romavédő polgárok!
  2015-03-19 16:26:56, csütörtök
 
  Kedves romavédő polgárok!

Vannak tisztességes romák is, igen. De azok ugyanúgy az ilyen bűnözők ellen vannak, akik kaszákkal, szablyákkal, vasvillával felszerelkezve mennek, támadnak a békésen élő idősekre és az (általatok szélsőségeseknek nevezett) állampolgárokra. Megjegyezném, a "szélsőségesek" nagy része dolgozik becsületesen, és adózik becsületesen. Az általuk befizetett adóból tartják el Orsós Úrék ezt a csürhét, akiknek nem elég az ingyen kapott iskolafelszerelés,, a különböző jogcímeken kapott segély, amiért még semmit nem raktak le az ország asztalára, hanem mennek és ártatlan idős nőket, embereket bántalmaznak, kínoznak meg, (olykor még a nemi erőszaktól sem visszariadva) és rabolnak ki. Egyes településeken a gyerekek az iskolában is rettegnek, hiszen a tisztességesen élő szülők gyerekei visznek ennivalót és fizetnek a menzáért, amit az ingyenélő csürhe gyerekei simán elvesznek tőlük, mert nekik lehet és jár. És természetes, hogy a magyarnak át kell adni a szegény elnyomott kisebbségnek. De ha a kedves romavédők ilyet még nem éltek át a családban,(nem gonoszságból, de) kipróbálhatná. Na akkor hallgatnám meg újra a véleményét! Addig meg költözzön az ilyen emberek mellé. A "megélhetési bűnözők" közé. Ebből van elegük a MAGYAROKNAK! Van olyan roma vezető, aki ezt elismerte és tenni akart ellene. Mondanom sem kell: eltávolították, színét sem látni azóta.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Baltával támadt az őt később leterítő rendőrre a körözött ci
  2015-03-19 16:25:08, csütörtök
 
  Cigánybűnözés :: 2015. március 19. 13:03 ::

Baltával támadt az őt később leterítő rendőrre a körözött cigánybűnöző


Szolgálati fegyverét használta egy körzeti megbízott egy rátámadó férfival szemben Örkényben kedd este, a férfi meghalt - közölte a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság. Egy 37 éves, felfegyverzett férfi rendőri intézkedés közben rátámadt a körzeti megbízottra. A Dabasi Rendőrkapitányság munkatársa szolgálati fegyverével hárította el a támadást, ennek következtében a férfi - az orvosi ellátás ellenére - a helyszínen meghalt. A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság vizsgálja a kényszerítő eszköz használatának körülményeit. Az ügyben a Központi Nyomozó Főügyészség jár el. Az Alfahír úgy tudja, a településen hatalmas a feszültség, a készenléti rendőrség egységeit is a helyszínre vezényelték. Frissítés: a portál meg nem erősített helyi információi szerint tegnap késő este ment ki a körzeti megbízott egy körözött férfit előállítani, aki azonban fejszével rontott rá az intézkedő rendőrre. Az egyenruhás csak fegyverrel tudta elhárítani a támadást. A Roma Sajtóközpont már magyarázkodik: az nem is úgy volt, instállom... A 37 éves örkényi férfinek egy korábbi lopási ügy jogerőre emelkedése miatt kellett volna 1 év 3 hónapos börtönbüntetésre bevonulnia, de nem tette meg, ezért körözés alatt állt. A családja tájékoztatása szerint a rendőrök többszöri sikertelen próbálkozás után tegnap késő este hatoltak be a lakásba, és a férfit otthon találták. A férfi testvére szerint a balta akkor már nem volt a kezében, mikor lelőtték, mert futás közben eldobta - írja a romasajtokozpont.hu. (MTI - alfahir.hu nyomán) 2. frissítés: jogszerű volt a fegyverhasználat Jogszerűen használta fegyverét az a rendőr, aki kedden lelőtt egy körözött férfit Örkényben - közölte a HVG-vel Nagy Andrea, a Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője. A rendelkezésre álló adatok szerint a körözött férfi fejszével támadt a vele szemben intézkedő rendőrre, aki a Dabasi Rendőrkapitányság állományába tartozik. A rendőr a támadás elhárítására fegyverével a férfi kezére célzott lövést adott le, ami a mellkasán találta el. A lövés következtében a férfi a helyszínen életét vesztette. A bűncselekmény helyszínén az éjszaka ügyészi részvétellel helyszíni szemlét tartottak. Az elsődleges adatok alapján a rendőri fegyverhasználatra - önvédelemből - jogszerűen került sor. A rendőrre támadó férfi ügyének kivizsgálására a Központi Nyomozó Főügyészség szerdán hivatalos személy sérelmére elkövetett emberölés kísérlete miatt nyomozást rendelt el. 3. frissítés: Palika, az ártatlan, csendes, jóravaló megélhetési fatolvaj, aki egy gonosz, "beilleszkedni" nem tudó rendőr áldozata A 444 nevű zsidó blogocska a helyszínen járt, az ő cigánysajnáltató riportjuk olvasható alább: Zoom Palika, a légynek sem ártó kisfiú Egyetlen lövés dördült el Örkény külterületén kedd este fél tízkor, nem sokkal azután, hogy négy rendőr - három férfi és egy nő - megpróbálta előállítani Palit. A férfi belehalt a lövésbe. A cigány férfit azért keresték a rendőrök, mert jogerőre emelkedett büntetésének letöltését, amelyet a rokonok szerint egy régebbi falopás miatt róttak ki rá, meg kellett volna kezdenie. Nem először voltak nála, mondja el édesanyja, többször is keresték már. Zoom A "fehér" putriban tengette csendesnél csendesebb napjait Örkény külterületén vagyunk, homokos lapos fás, bokros táj ez a település központjától 3-4 kilométerre egy régi tanya helyszínén, amit egy földes úton lehet megközelíteni. Zoom A putri belülről - valóban nemes lélekre vall Az áldozat rokonai és egy kisebbségi önkormányzati vezető tájékoztatja az érkező újságírókat. A rendőrök már levonultak, félóránként hajt el egy-egy járőr. Zoom A testvére mutatja, merre szállt el angyalszárnyaival a rendőrök elől Zoom Itt lőtték le Amúgy nem nagyon látni rendőröket a városban, mint egy, a helyi kapitányság előtt várakozó tévés kolléga fogalmazott: Még a kapitány ajtajáig is csak rendőri kísérettel lehet bemenni, hogy aztán közöljék az újságíróval, az ügyben már csak az országos főkapitányság nyilatkozik. Pali rokonai az egyik unokatestvér telefonját adogatják kézről-kézre: Aladár készített képeket a halottról. A véres testről az a vélemény alakul ki hamar, hogy az áldozatot nemcsak lelőtték, de előtte vagy utána még meg is verték. Zoom A nácifasiszta magyarok nemcsak megölik az ártatlan romákat, még meg is verik őket utána (!) A legnagyobb kérdés azonban az, hogy volt-e az áldozatnál balta akkor, amikor a rendőrök végül utolérték. Miután ugyanis a kiérkező örkényi rendőrök lefeszítették a lakatot, majd benyomultak a vályogház apró szobájába, Pali baltát ragadva rárontott a rendőrökre, akik kihátráltak a házból. Ezt kihasználva Pali elrohant a ház mögötti mező irányába. A rokonok szerint a baltát már futtában eldobta, később azonban a rendőröktől már azt hallották, a test alatt találták meg a fegyvert. Kérdés ugyanis, hogy a férfi négyszáz méter rohanás után baltával a kezében fordult-e az őt üldöző rendőrök felé, vagy ekkor már nem volt nála fegyver. A rendőrség álláspontja szerint Palit azért kellett lelőni, mert baltával a kezében rátámadt az őt üldöző rendőrök egyikére. A rokonok szerint a baltát eldobta, mielőtt futásnak eredt. “Mindenki tudja, aki sportol, hogy négyszáz méteres sprint után egy olyan emberben, aki életében egy téglát nem rakott arrébb, nincs annyi szufla, hogy komoly ellenállást mutasson." Ezt is egy hozzátartozó mondja, Lakatos Rudolf, aki azonban nem a tanyán él, jobban öltözött, ismeri a helyi rendőröket. Ő mesél arról, hogy évek óta problémájuk van az egyik rendőrrel, aki néhány éve Dunakesziről került át Örkénybe, mert testvére itt rendőr, de nem tudta megszerettetni magát a helyiekkel. “Túljátszotta a szerepét, a boltban igazoltatta az asszonyokat. Sok rossz dolgot tett az itteniekkel (...) Azt hiszi, hogy ő a serif." Lakatos szerint többször kivívta már a helyi cigányok haragját túlkapásaival, aki hangsúlyozza, hogy más rendőrökkel nem volt problémájuk. Szerinte nem véletlen, hogy a négy rendőr közül ő lőtt rá Palira. Paliról azt mondják, voltak kisebb vétségei, falopás, más kisebb lopások, de erőszakos nem volt, rendőrre sosem támadt. “Jó pár éve csendesen élt." Abban azonban nincs vita - és kérdés, hogy a rendőrségi eljárás erre választ talál-e majd -, hogy mindössze egy lövés dördült el kedd este. Ha figyelmeztető lövésnek szánták is, egy ember meghalt. A lövés után nem sokkal mindent lezártak a rendőrök, de már nem az örkényiek, Budapestről érkezett erősítés. A rokonság már nem is látta a négy rendőrt, őket “hátul elvitték". A helyszínt gyorsan lezárták, hajnalban vitték csak el a holttestet, 8 óráig tartott a helyszínelés. 4. frissítés: Megmondtuk mi, hogy Palika a légynek sem tudott volna ártani, még a lopás is nagyon, de nagyon távol állt tőle. (Ennek ellenére nemcsak hogy falopásért kellett volna börtönbe vonulnia, amire nem volt hajlandó, de korábban is ült már.) Mindez már a Zsindexnek a másik metélt lapnál is cigánysajnáltatóbb cikkében olvasható, melyből végre az is kiderül, hogy a rasszista, ártatlancigány-gyilkolászó rendőr barátja jobbikos - tehát egészen biztosan ő maga is az. (Következmény: azért ölt cigányt, mert az.) A fejsze pedig úgy került a cigány mellé, hogy a rendőrök utánavitték. Talán még saját magukra is ők támadtak vele korábban. Íme a mű (egy kis segítség: a "nem cigány" ezúttal is magyart jelent, de a gazdanép természetesen nem érdemel annyit, hogy leírják a nevét): Örkény, ez a Pest megyei település, ahol egy rendőr lelőtt egy, a hivatalos jelentés szerint rátámadó férfit, nem a magyar Ferguson. Az önvédelemre hivatkozó rendőr viszont a helyiek szerint kifejezetten nem szereti a cigányokat. Falopás miatt körözték azt a börtönviselt férfit, aki meghalt, és akinek olyan helyen is voltak friss sérülésnyomok a holttestén, amik talán nem is egy pisztolylövés miatt keletkeztek. A rendőrök szerint háttal ráesett a baltára, amivel előtte a kezében hadonászott. Egy történet, amit több valószínűtlen, életszerűtlen elem tarkít. Kedd este négy rendőr látogatta meg az otthonában Lakatos Pált. A férfit pár perccel később a házától ötszáz méterre lévő erdős-mezős területen lelőtték. A rendőrség azt mondja, önvédelemből dördült el a pisztoly. A helyszínen szerzett információk alapján viszont egyáltalán nem biztos, hogy csak rendőri önvédelemről volt szó. Az áldozat több szomszédjával beszéltünk, az elmondásuk alapján egyöntetűen az a kép rajzolódott ki: feltehetően az történt, hogy amikor két rendőr megpróbált behatolni Lakatos házának ajtaján, kettő pedig az ablakon, a férfi a pár négyzetméteres viskóban felkapott egy fejszét (amivel a gyújtóst szokta hasogatni), ezzel hadonászva annyira rá tudott ijeszteni a rendőrökre, hogy ki tudott szaladni a házból. Lakatos az otthona mögötti erdős-mezős részre szaladt, a rendőrök elemlámpákkal utána. Pontosabban eddig biztosan így történt. Itt következik a kulcsmomentum. A helyiek azt állítják, hogy Lakatos a házból kifutva eldobta a baltát, amit az egyik rendőr utánavitt. Ez nagyon nehezen hihető, de a helyszínen több, egymástól nem független forrás is ezt állította. A helyiek ebből vezetik le, hogy Lakatosnál nem volt fegyver, amivel rendőrre támadhatott volna a mezős részen, de a fejsze ott lehetett a holtteste mellett. Az viszont biztos, hogy az Örkénnyel szomszédos Táborfalván élő K. Péter lőtte le Lakatost. K. Péter a rendőrség örkényi körzeti megbízottja, a házát ottjártunkkor a helyi önkéntes véderő elnöke, N. János őrizte. N. is megerősítette, hogy K. adta le a lövést. N. szerint ugyanakkor egyértelmű, hogy önvédelem történt, elég annyit tudni, hogy a rendőrök egy cigánnyal álltak szemben, aki rájuk támadt. N.-hez azért hozzátartozik, hogy autóját belülről jobbikos matricák díszítik, ő pedig főleg arról beszélt, hogy a cigányokkal vigyázni kell, oda kell figyelni rájuk, ami ő és véderős társai örömmel meg is tesznek. Amíg vele beszélgettem, az út túloldalán eltekert biciklijével egy cigány fiú, N. pedig egyáltalán nem semlegesen vagy kedvesen követte végig a tekintetével, miközben arról magyarázott, hogy az elmúlt időszakban a cigányok megélhetési bűncselekményeket követtek el, de ,,ezt most már nem megy". Az örkényi cigány lakosság szerint nincsen helyi cigány-nem cigány konfliktus. Többen mondták, hogy nincs ilyen jellegű feszültség a lakosság körében, senki sem piszkálja őket, nyugodtan élnek. Nem cigány örkényiekkel is beszéltünk, akik szerint szintén nincsen kirívó etnikai alapú konfliktus a környéken. ,,Vannak tyúklopások, de hol nincsenek?" - hangzott egy középkorú nőtől. Többek szerint csupán arról van szó, hogy K. nem szerette a cigányokat, meg másokat sem. K.-t nagydarab, kopasz embernek írták le, aki egy helyi serrifnek képzelte magát: saját szakállára bírságolta meg az áruszállító kamionokat és vegzálta a cigányokat. Minderről szerettük volna megkérdezni őt is, azonban ottjártunkkor nem találtuk a házában. Milyen ember volt az áldozat? Lakatos Pált Örkényben mindenki csak Tatiként ismerte. A 37 éves férfit úgy írták le, mint aki a légynek sem tudna ártani, csendes volt. Ismerői szerint a lopás is nagyon távol állt tőle, ugyanakkor a rendőrség azért ment ki a házához, mert visszaesőként 1 év 3 hónapra börtönbe kellett volna vonulnia falopás miatt, de ő többszöri megkeresésre sem volt hajlandó erre. Lakatos már korábban is ült börtönben, 3 vagy 5 évet, erről megoszlottak a vélemények. Azt viszont többen megerősítették, hogy nagyon szerették a helyi gyerekek, kiváló csúzlikat készített nekik, gyűjtötte az elhasznált focilabdákról a bőrt és a csúzlikészítéshez alkalmas fadarabokat. Halála előtt Lakatos állatokkal foglalkozott egy ismerőse tanyáján. Milyen volt a rendőri intézkedés? Lakatost a házától ötszáz méterre lőtték le. A szomszédságában lakott egyik testvére és több rokona, akik szerették volna megnézni az áldozatot, azonban a rendőrök még a közelébe sem engedték őket, majd hét-nyolc órányi helyszínelés után úgy vitték el a holttestet, hogy akkor sem nézhették meg az áldozatot. A hozzátartozók ezt úgy értékeltek, hogy szabályosan ellopták Tatit. Ezután szállították Lakatos holttestét az újhartyáni halottasházba. A hozzátartozók ott már megnézhették, le is fotózták az áldozatot. A képek nem támasztják alá igazán sem a rendőrök, sem a rokonság sztoriját, viszont több kérdést is felvetnek. Az látszik rajtuk, hogy Lakatos teste csupa vér, vannak sérülések a fején, a fülén, a hátán, a mellkasán, a keze be van csomagolva, a test úgy merevedett meg, hogy jobb karját maga elé tartja, mintha a lövés pillanatában védekezni próbált volna. Ezekből a hozzátartozók arra következtettek, hogy Lakatost a lövés előtt vagy után megverték. N. János szerint viszont ha valakit közelről meglőnek egy 9 mm-es pisztollyal, akkor olyan nagy erővel zuhan a földre, hogy természetes, ha több helyen megüti magát. A képek alaján egyik elmélet sem túl életszerű, és egyik sem indokolja, hogy Lakatos testén miért van ennyi sérülés. Főleg azért nem, mert az áldozat homokos földre zuhant, nem betonra. Másrészt az is nagyon meglepő lenne, ha a lövés előtt vagy után Lakatost püfölni kezdték volna a rendőrök. Pláne úgy, hogy közben nagyon sok ember van a közvetlen közelükben, ráadásul olyanok, akik nyilvánvalóan az áldozattal szimpatizálnak. Lakatos rokonai a helyszínelő rendőröktől azt hallották, hogy a férfi egy fa mögül támadt a rendőrre, a lövés után pedig úgy esett, hogy a fejsze maga alá került, ezért vannak vágások a hátán. Ez a verzió szintén nem tűnik túl valószínűnek, mint ahogy az is meglepő lenne, ha a rendőrök vagdosták volna össze. Egyáltalán nem egyértelmű tehát, hogy mi történt. Ami biztos: Lakatos családja már délelőtt feljelentette a rendőrt a dabasi ügyészségen. És az is, hogy a Központi Nyomozó Főügyészség szerint viszont - az elsődleges adatok alapján - a rendőri fegyverhasználat önvédelemből történt és jogszerű volt.
Forrás: https://kuruc.info/r/2/140838/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Még nagy tetkókarrier előtt áll az SS jelmondata
  2015-03-19 16:15:46, csütörtök
 
  Még nagy tetkókarrier előtt áll az SS jelmondata
2015. március 19. 13:50
Kincses Albin - Hunhír.info

A következő az lesz, hogy Dúró Dórának vélelmeznek valamilyen testrészén egy tetoválást, és neki is vetkőznie kell?! - vetette fel Volner János, a Jobbik frakcióvezető-helyettese az M1 reggeli műsorában annak kapcsán, hogy hírek szerint Rig Lajosnak, a párt tapolcai jelöltjének ,,Becsületem a hűség" feliratú tetoválása van, melyet azonban nem hajlandó megmutatni. Ennek a műbalhénak csak az lesz az eredménye, hogy egyre többen varratják majd magukra a jelmondatot. Mert nem szereti a magyar, ha például azt is megmondják neki, hogy mit tehet a testével.

A pestisracok.hu cikkében megjegyzi: az idézett felirat a náci Németország fegyveres alakulatának, az SS-nek a jelszavára emlékeztet.

Ezt egy olyan újságíró állítja, aki több millió forinttal szerepel a Fidesz frakciójának fizetési listáján - reagált Volner János, aki szerint semmi egyébről nincs szó, mint hogy a Fidesz által fizetett újságíró megpróbálja rossz hírét kelteni a tapolcai jelöltnek.

Arra a felvetésre, hogy akkor miért nem mutatja meg a tetoválását Rig Lajos, visszakérdezett: miért kellene egy politikusnak vetkőznie? Ilyen alantas eszközöket használni szerinte sehova nem vezet. Ennek egyszerűen nincs itt a helye - szögezte le.

Ennek a műbalhénak csak az lesz az eredménye, hogy egyre többen varratják majd magukra a jelmondatot. Rig Lajos tetkója viszont : Becsület és hűség. Ha ezt a kijelentést valaki azonosítja az SS jelmondatával, vagy egyáltalán ilyen baromság az eszébe jut, az a Dávid-csillagot is simán egy szintre helyezheti a vörös csillaggal, ami ugyebár tiltott önkényuralmi jelkép. Hiszen csillag ez is, az is, csak a zsidó csillagnak egyel több az ága.

http://hunhir.info/index.php?pid=hirek&id=82821
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A Charlie Hebdo támogatása miatt ölték meg Nyemcovot
  2015-03-19 16:13:20, csütörtök
 
  A Charlie Hebdo támogatása miatt ölték meg Nyemcovot
2015. március 19. 15:35
Hunhír.info

Kiszivárogtatott nyomozati adatok szerint Borisz Nyemcov ellenzéki oroszországi politikust, zsidó oligarchát, a Nyugat-imádó Jelcin kormány miniszterelnök-helyettesét - ötmillió rubel (23 millió forint) fejpénzért - azért ölték meg a bérgyilkosok, mert aktívan támogatta a Charlie Hebdo francia uszító szennylap Mohamed-karikatúráinak közzétételét.

Az értesülést a Roszbalt orosz hírügynökség szellőztette meg, arra utalva, hogy ,,alkalma volt betekintenie a nyomozati anyagokba", és azokból derül ki, hogy a politikussal a Mohamed-karikatúrák közzétételének ,,aktív támogatása miatt végeztek".

A orosz szövetségi nyomozó bizottságon (SZK) azt állítják - írja a hírportál -, hogy a gyilkosság feltételezett végrehajtója, Zaúr Dadajev olyan, egyelőre nem ismert személyek ,,megrendelésére" gyilkolta meg Nyemcovot, akikkel azonos vallási meggyőződése. Amiatt, hogy Nyemcov tevékenyen támogatta a Mohamed-karikatúrák közzétételét a Charlie Hebdóban, a szóban forgó személyek bűnszövetkezetbe szerveződtek, hogy végezzenek az egykori miniszterelnök-helyettessel. A vádlottak azt vallották, hogy a gyilkosság megrendelői ötmillió rubel (23 millió forint) adtak nekik a merénylet végrehajtására - írja a Roszbalt.

Nyemcov januárban, a Charlie Hebdo francia szatirikus hetilap munkatársainak a meggyilkolását követően az Eho Moszkvi rádió internetes oldalán azt írta, hogy ,,az iszlám a középkorban" él, és ,,iszlám inkvizíciónak" nevezte a Párizsban elkövetett gyilkosságot. Az orosz médiában már korábban felröppentek olyan, rendőrségi forrásokra hivatkozó hírek, hogy Zaúr Dadajev, a Nyemcov-gyilkosság első számú gyanúsítottja gyakorlatilag bevallotta, hogy ő szervezte meg az orosz ellenzéki politikus meggyilkolását, mert többször negatív kijelentéseket tett a muszlimokra és az iszlám vallásra.

Borisz Nyemcovot február 28-ra virradóra ölték meg Moszkva központjában, a Kreml lábánál húzódó Bolsoj Moszkvoreckij hídon, egy nappal az idegen titkosszolgálatok által támogatott ultraliberális ellenzék által szervezett, de a merénylet miatt elnapolt nagyszabású hatalomellenes tüntetés előtt.

Öt embert vettek őrizetbe egyelőre a gyilkossággal összefüggésben. Az orosz hatóságok előre kitervelt, csoportosan elkövetett, gyűlölet által vezérelt gyilkossággal vádolják őket. Feltételezett motivációik között a politikai, ideológiai, faji, nemzeti vagy vallási indíttatás szerepel a vádiratban.

http://hunhir.info/index.php?pid=hirek&id=82827
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     2/3 oldal   Bejegyzések száma: 20 
2015.02 2015. Március 2015.04
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 610 db bejegyzés
e év: 5660 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 2637
  • e Hét: 16867
  • e Hónap: 27978
  • e Év: 181474
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.