Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/4 oldal   Bejegyzések száma: 36 
A négy Igen!-től a három Nem!
  2008-02-14 22:06:43, csütörtök
 
  "Magyar szöveg"
-szil- 2008. február 14. 00:00

A négy Igen!-től a három Nem!-ig


Nem-ekre tüzel a pislákoló SZDSZ. Óriásplakátján nem!-et mond a szocializmusra.

E megoldás a közvetlen demokrácia megvalósult intézményét, a szociális népszavazás 2008 -at népszerűsítő plakátra utal, annak felkelő napja helyén kínálja vörösbe játszó ötágú csillag-virágát.

Huszonéves fiatalokkal értelmeztük az SZDSZ-nek ezt az élősködő plakát-orchideáját s annak népszavazás a szocializmusról feliratát.

A mostani három nem! sokakban felidézi az SZDSZ hajdani igen-igen-igen-igen! jelszavát. Ám a rendszerváltást óvodásként megéltek nem emlékeznek - hogyan is tehetnék - arra az SZDSZ kiprovokálta első népszavazásra, a ,,négyigenesre", amellyel 1989 novemberében nyertek csatát.

Mi, negyvenöttől fölfelé nem felejtünk. Jól emlékszünk, Kis János és csapata miként fogalmazta meg kérdés-csapdáját. Akkori közvetlen céljuk a rendszerváltó politikussá nőtt Pozsgay Imre kilövése, köztársasági elnökjelölésének az ellehetetlenítése volt. A magukat szabad demokratáknak nevezők ezzel a ,,vadselejtezéssel" kívánták megakadályozni az MSZMP reformszárnyának és az MDF-nek a kiegyezését, amely Pozsgay Imre közös államelnöki jelölésében manifesztálódott.

Kérdéscsapdájukat egyrészt az ismétléses evidencia jelenségére építették. Arra a törvényszerűségre, amely szerint minél többször ismétlünk egy kifejezést, minősítést, megoldást, annál evidensebbnek tűnik annak valósága és igazsága. Akkor, 1989 novemberében a négy Igen!-től volt hangos a sajtó: igen-igen-igen-igen! Így négy ,,igen" így igen sokak szemében csak magától értetődővé vált.

Különösen akkor az, ha a kérdéscsapda olyan egyértelmű ,,igen"-eket helyezett el csalétekként, amelyek akkor, a rendszerváltás eufóriájában magától értetődő követelések voltak. Íme: -,,Kivonuljanak-e a pártszervek a munkahelyekről?" -IGEN!- ,,Elszámoljon-e az MSZMP a tulajdonában, vagy kezelésében levő vagyonról?" - IGEN! - ,,Feloszlassák-e a Munkásőrséget?" - IGEN!

A kérdéscsapda akkor zárult be, amikor a szavazólap első kérdésre is a ,,négyigenes" követelménynek megfelelően a szavazópolgár IGEN!-nel válaszolt. E kérdés így hangzott: - ,,Csak az országgyűlési választások után kerüljön-e sor a köztársasági elnök megválasztására?"

Ennek a posztnak az akkori parlamenti szavazás az abszolút esélyese, az MDF és az MSZMP reformszárnyának konszenzusosos jelöltje Pozsgay Imre volt.

Ám a népszavazás demagóg kierőszakolásával - ki merte volna tagadni e kérdések a felvethetőségét?!- a csapda kifeszült.

Kifeszült és milliók lépte bele.

A ,,Csak az országgyűlési választások után kerüljön-e sor a köztársasági elnök megválasztására?" - kérdésre 2 151 926 ,,IGEN" (50,07%) és 2 145 825 ,,NEM" (49,93%) szavazat érkezett. Ám ez a 0,07 % sorsdöntőnek bizonyult.

Ez a 0,07 százalékos töltet lőtte a fellegekbe az SZDSZ rakétáját, nyerette majdnem meg vele az országgyűlési választásokat, míg Pozsgay Imrét s a mögéje felsorakozott reformereket a sárba tiporta. Ez alapozta meg az MSZMP-utód MSZP és az SZDSZ azóta is tartó politikai érdekkoalícióját.

,,Kétnemes", tehát ,,Nem-Nem!" volt a második, a 2004-es nagy - most már közös - MSZP-SZDSZ népszavazási kampány. Hetekig agitálták a két ,,nem"-mel a választópolgárt a Magyarok Világszövetsége és a Munkáspárt kezdeményezte megmérettetés előtt. A 2004. december 5-ére kiírt népszavazás két kérdése:

1. Akarja-e, hogy az Országgyűlés törvényt alkosson arról, hogy kedvezményes honosítással - kérelmére - magyar állampolgárságot kapjon az a magát magyar nemzetiségűnek valló, nem Magyarországon lakó, nem magyar állampolgár, aki magyar nemzetiségét a 2001. évi LVII.tv.19.§-a szerint ,,Magyar igazolvánnyal", vagy a megalkotandó törvényben meghatározott egyéb módon igazolja?

2. Egyetért-e Ön azzal hogy az egészségügyi közszolgáltató intézmények, kórházak maradjanak állami, önkormányzati tulajdonban, s ezért az Országgyűlés semmisítse meg az ezzel ellentétes törvényt?

Ez esetben szándékosan bonyolultra sikeredett első kérdés volt a csapda. Az ,,igen"-nel, azaz a várhatóan ide özönlő határon túli magyar százezrekkel riogatták a népet. Azt a honi magyart, akinek amúgy is mind bizonytalanabbá vált a kenyere. Akit a határon túli versenytársak nélkül is fenyegetett a munkanélküliség veszélye. Aki ennek következtében veszélyeztetve látta utolsó biztonságot kínáló menedékét, az ingyenes orvosi ellátást is.

Az MSZP-SZDSZ koalíciónak e 2004-es kettős állampolgárságról (is) szóló népszavazási ellenkampánya már félsikernek tekinthető, hiszen az igen-ek száma ugyan jelentősen felülmúlta a nem-ekét, ám az alacsony részvétel miatt a népszavazás érvénytelennek bizonyult.

Nem!-ekre tüzel a pislákoló SZDSZ a 2008-as tavaszi ,,vizitdíj-kórházi napidíj-tandíj" népszavazás előtt. Óriásplakátján nem!-et mond a szocializmusra.



E megoldás a közvetlen demokrácia megvalósult intézményét, a szociális népszavazás 2008 -at népszerűsítő plakátra utal, annak felkelő napja helyén kínálja vörösbe játszó ötágú csillag-virágát. Számukra az egészségügy piacosítása az egyetlen demokratikusan szabad, értsd szabad demokrata megoldás. Aki ezzel ellenszegül, az visszahúzó, retrográd.



Hogy hová ,,vissza"?!

Hát az ,,átkosba", a Kádár rendszerbe, vissza a szocializmusba.

Huszonéves fiatalokkal értelmeztük az SZDSZ-nek ezt az élősködő plakát- orchideáját s annak népszavazás a szocializmusról feliratát.

Elsőként konstatálták, hogy a plakáton felkelő ötágú vörös csillag valójában narancsvörös. Ez a Fidesz egyik azonosító színe. A felirattal együtt a következtetés: garantált állami egészségügyi ellátás = szocializmus. Szocializmus = Fidesz. Magyarán a Fidesz világa nem más, mint álcázott Kádár-rendszer, mint polgári bőrbe bújt államszocializmus.

Ám a fiatalok jelentős része ,,szocializmus-mumust" nem érzi elég ijesztőnek, állásfoglalásra késztetőnek. Túl ideologikusnak tartja. Olyannak, amely ebben a formában alkalmas ugyan a mai káoszban értékrendet kialakítani kívánó fiatalok dezorientálására, de megmozgatására aligha.

Számba vettük a szaporodó munkanélküliekre gyakorolt hatását is. Arra jutottunk, hogy ezek a tömegek most éppen nem a szocializmusra haragszanak nagyon.

A nyugdíjasok közül pedig igen sokban - unokáik megítélése szerint - inkább nosztalgikus érzéseket kelt a szocializmus fogalma.

A fiatal elemzők szerint ez hirdetéses ellenkampány az egyik válságából a másikba tántorgó SZDSZ szellemi impotenciájának a plakát-tükre. Már csak ennyi telik tőlük, mert a legújabb balhéjuknak, az elnökválasztásukkal kapcsolatos, most napvilágra került botrányszagú dokumentumokat mégsem emelhetik az óriásplakátra.

Az egyik huszonéves elemzőnk mindjárt fel is kínálta az SZDSZ-nek a pártbeli öntisztulást szükségességét népszerűsítő óriásplakát tervét. Ezen a saját guanójukról felröppenő SZDSZ-madarak alatt a következő idézet olvasható: ,,Valami bűzlik Dániában".


http://www.gondola.hu/cikkek/57957
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Nyájas Orbán az ellentábornak
  2008-02-14 21:36:00, csütörtök
 
  Nyájas Orbán az ellentábornak beszélt
2008. február 13. 19:15 FigyelőNet

Nem a saját, hanem az ellentábor híveinek szólt Orbán Viktor évértékelő beszéde - vélték egybe hangzóan a FigyelőNetnek nyilatkozó elemzők. Orbán ezúttal nem ütött meg militáns hangot, nem gyalázta a kormányt, a mérsékelt hangütés egyértelműen a távol maradást fontolgató vagy nemmel szavazni kívánók meggyőzésére ment ki, ami persze csalódást okozhatott a saját táborban.

A korábbi beszédekkel összevetve a legfeltűnőbb jellemző a visszafogottság volt - osztotta meg első benyomását lapunkkal Debreczeni József politológus. Most hiányzott az agresszív, militáns hangütés, a politikai ellenfelet szimpla ellenségként beállító gondolat.

Az egész beszéd kizárólag a népszavazásra koncentrált, így a kampány szerves részének tekinthető, ez magyarázza a visszafogottságot - vélte a politológus. Jól látszik az is ugyanakkor - tette hozzá -, hogy Orbán az elmúlt két évben fokozatosan vett vissza a tempóból, hiszen míg 2006. október 23-án a kormány megbuktatásáról, tavaly március 15-én a kormány elkergetéséről beszélt, addig a küszöbön álló népszavazást már csak az első lépésként aposztrofálta azon az úton, ami változást hozhat.

Nem riogatni

Debreczeni József szerint Orbán beszéde egyértelműen azoknak szólt, akik inkább a kormánnyal lojálisak még mindig, de nem rokonszenveznek sem a vizitdíjjal, sem a tandíjjal. Óvatosan dicsérő szavak hangzottak el a Kádár-korszak egészségügyi és oktatási eredményeiről. Kifejezetten óvakodott attól Orbán Viktor, hogy megriassza ezt a közeget - elemzett a politológus.

Persze valószínű, hogy a kampányban a "munkamegosztás" más mozgósító hangokat és stílust is felszínre hoz majd, mint ahogy az sem kizárt, hogy a más megszólalást máskorra és máshová időzíti a Fidesz.

Az viszont majdnem biztosra vehető, hogy ez a beszéd a Fidesz szavazótáborában csalódást okozott. Ez abban is érzékelhető volt, hogy a korábbiakkal ellentétben alig szakította meg taps a szónokot, s elmaradt a "Viktorozás" is, de lehet, hogy erre kifejezetten megkérték a szigorúan válogatott publikumot - mondta Debreczeni József.

Pozitív beszéd

Ahogy előre be is jelentette, tényleg pozitív beszédet mondott Orbán Viktor. A korábbi megszólalásaival ellentétben kerülte a negatív képeket, lelkesítő, integráló megszólalás volt - értékelt Szomszéd Orsolya, a Vision Consulting elemzője. Orbán ezúttal lényegében törölte szótárából az oly közkedvelt szociális válság, hazugság szavakat, persze azért bírált is.

Olyan pozitív szavakra építette mondandóját, mint a siker, a növekedés, az egyetértés, a remény. Érdekes - jegyezte meg az elemző -, hogy például a remény kifejezés eddig inkább Gyurcsányhoz, illetve Kóka János pártelnöki kampányához volt köthető. Orbán most "elbitorolta" a kifejezést, bár az is igaz, hogy a siker itt a reform alternatívájaként fogalmazódott meg, ami az Orbáni értelmezésben a kudarcot, s ennek megfelelően a kormányt testesíti meg.

Lépésről lépésre

Hangsúlyos volt Orbán beszédében a tét és a következmény kifejtése Szomszéd Orsolya megítélése szerint. A pártelnök ezúttal emelte a tétet, amennyiben óriási jelentőségűnek állította be a népszavazást, illetve annak eredményét. Óvatos volt ugyanakkor a következmény felvázolásában, amennyiben az új korszak első lépésének nevezte a népszavazást. Ez illik a Fidesz utóbbi időben követett stratégiájába, hogy mindig kijelöl egy következő lépést. Nem volt szó Orbán beszédében kormányváltásról, előre hozott választásról.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Adósságspirálban Pécs?
  2008-02-14 21:24:24, csütörtök
 
  Adósságspirálban Pécs


Növekvő adósságai miatt csődbe mehet Pécs 2010-re a város pénzügyi
bizottságának fideszes elnöke szerint, aki erről sajtótájékoztatón beszélt
szerdán, a baranyai megyeszékhelyen. Tasnádi Péter polgármester azt mondta:
a hitelállomány jelentős, de kezelhető.

"A város vezetése olyan adósságspirálba hajszolta Pécset, melyből képtelen
kikerülni. Pécs idei költségvetése 39,7 milliárd forint, a hitelállománya 19
milliárd forint, amely év végére eléri a 21 milliárd forintot, a
kamatfizetési terhek pedig milliárdos nagyságrend fölé kúsztak" - mondta
Nagy Csaba annak kapcsán, hogy a városi közgyűlés csütörtökön tárgyalja a
költségvetés tervezetét.

Az ellenzéki politikus szerint mindezt az előző, és a mostani szocialista
városvezetés az elmúlt hat évben "hozta össze". Úgy vélte: "a városvezetők
arra is képtelenek voltak, hogy a Toller László és Tasnádi Péter
polgármesterek által összeállított költségvetéseket végrehajtsák." Csak
ezzel az elmúlt három évben 5,1 milliárd forintos nem tervezett hiányt
okoztak a városnak.

Nagy Csaba hozzátette: az idei büdzsét is súlyos feszültségek jellemzik. "Az
egyik oldalon adókat emelnek, intézményeket vonnak össze,
pedagógus-álláshelyeket szüntetnek meg, osztályokat vonnak össze, míg a
másik oldalon szórják a közpénzeket. Kényük-kedvük szerint cserélgetik a
vállalatvezetőket, fizetik a sokmilliós végkielégítéseket."

"A kormányzati és a szocialista városvezetés felelőtlen, hazug politikájának
az árát most és az elkövetkező 25 évben közösen kell megfizetnünk. De ha a
városvezetés így folytatja, félő, 2010-re, az Európa Kulturális Fővárosa
program évére kezelhetetlenné válik az amúgy is kényszerpályán lévő város
helyzete" - mondta a pénzügyi bizottság elnöke.

Tasnádi Péter polgármester erre reagálva azt mondta: a hitelállomány valóban
jelentős, de kezelhető, és a költségvetés tartalmazza azokat az elemeket,
intézkedéseket, melyekkel a 21 milliárdos adósság több milliárddal
mérsékelhető. A politikus ezek közül több ingatlan értékesítését,
önkormányzati intézmények, cégek költséghatékony működtetését említette.

Amúgy pedig az ellenzéknek az a dolga, hogy kritikákat fogalmazzon meg a
mindenkori pénzügyi helyzettel, költségvetéssel kapcsolatban - jegyezte meg
a szocialista városvezető.

Hírszerző
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
100 m bírság a csaló Tesconak
  2008-02-14 20:52:54, csütörtök
 
  100 m bírság a csaló Tesconak
2008-02-14 13:55:17, Csütörtök

Egy tavalyi akciója hirdetésekor megtévesztette a fogyasztókat a Tesco Global Áruházak Zrt., ezért a hipermarketláncnak 100 millió forint bírságot kell fizetnie - közölte a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) csütörtökön.

A GVH közleménye szerint a Tesco irreálisan alacsony indulókészlettel készült fel a tavaly január 19-e és február 1-je közötti akciójára. Ezen túl egy ruházati termék a meghirdetett árnál drágábban volt elérhető áruházaiban.

A Tesco a leárazásra akciós újságjában hívta fel a vásárlók figyelmét. A GVH vizsgálata azonban megállapította, hogy az akciós katalógusában meghirdetett 512 MB-os MP3/WMA-lejátszó és egy digitális fényképezőgép az adott akciós időszak elején nem volt megvásárolható egyes áruházaiban. Megállapították azt is, hogy a ruházati termékekre vonatkozó végső kiárusítás részeként egyes - az akciós újságban kiemelten hirdetett - termékek az adott akciós időszak elején egyáltalán nem voltak elérhetőek egyes áruházaiban.

A fogyasztók megtévesztése miatt a Tesco Global Áruházak Zrt.-re 100 millió forint bírságot rótt ki a GVH. A bírság összegének megállapításakor a közlemény szerint súlyosító körülményként vették figyelembe, hogy a hipermarketlánc az elmúlt öt évben többször is elkövetett hasonló jogsértést. Enyhítő körülménynek bizonyult ugyanakkor, hogy a Tesco komoly intézkedéseket tett a jogsértő helyzet mielőbbi felszámolása érdekében.

A versenyjog által nem tiltott az akciók megtartása és az ezekről való tájékoztatás. Az akció, illetve az erről tájékoztatást adó reklámújságok esetében ugyanakkor elvárt, hogy a fogyasztó pontos képet tudjon alkotni az akció mibenlétéről, az akcióban való részvétel esetleges feltételeiről, az akcióban résztvevő termékekről vagy az újságban egyébként reklámozott termékekről - áll a GVH közleményében.

(MTI)

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Az SZDSZ új kampányfilmje a Fű
  2008-02-14 20:51:16, csütörtök
 
  Az SZDSZ új kampányfilmje a Fűrész nyomdokain
2008.02.14. 07:40




Úgy véltem, a nem ötágú és nem vörös csillagtól már nincs lejjebb, de az SZDSZ mindig tud meglepetést okozni. Nehéz a szituáció: vajon hogyan, mivel győzzük meg az embereket, hogy szavazzanak vizitdíj és tandíj mellett? Egy izzasztós brainstorming alatt születhetett meg a legújabb kampányuk, amelyben nemes egyszerűséggel egy emberi agyat sikálnak egy kefével.



Pár Horn Gábor mondat, csak hogy be tudjuk lőni mi zajlik a liberális agyakban:"Ami itt folyik, az egyfajta agymosás, egyfajta tisztességtelen

emberkísérlet arra, hogy bebizonyítsák, a Kádár-időszak alatt jobb

volt, mint a mai modern piacgazdaságban. Ne

hagyjuk átírni a múltat a fejekben, a hívó szó nem lehet számunkra az

olcsóság. Nem lehet elfogadni a diszkontáruházak szlogenjét, ami arról

szól, hogy sokat spórolhatsz. Okos ember, felelős szavazó ezt a

maszlagot meggyőződésünk szerint nem veszi be"

"Okos ember, felelős szavazó", "józan ész nevében" .....

Én már József Attila szimbólumainál elvesztettem a fonalat, áruljátok már

el, hogy ez az agyas kampány mi a fenét akar jelenteni?
Mert undorítónak undorító, úgy ahogy van. Mi lesz a következő ötlet?
Élveboncolás? Kutya kasztrálás ivartalanítás? Webkamera az elfekvőből?

Íme egy szolíd(abb) Fűrész plakát, ezzel az erővel a kisfilmek meg a plakát a következő Fűrészben is megállnák a helyüket:



http://www.youtube.com/watch?v=eVQLdamI30k
http://www.youtube.com/watch?v=BMIhUEV8tdQ
http://www.youtube.com/watch?v=ngX4JxDSDWQ
http://www.youtube.com/watch?v=2L3tkM6UB1Y


És akkor az SZDSZ új kampányreklámjai. Jó étvágyat és jó szavazást!
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
"Az ország lelki agóniája látv
  2008-02-14 19:53:10, csütörtök
 
  "Az ország lelki agóniája látványos" - exkluzív interjú Posta Imrével
2008-02-14. 18:55

Posta Imre, a Köztársasági Őrezred elbocsátottt szakpszichológusa, a REND-ŐR-KÖZ-I-GAZSÁG című sikerkönyv szerzője volt szerkesztőségünk vendége tegnap. A bátor szakember az elhallgattatására irányuló nyomások ellenére sem hallgat, hanem beszél a Rendőrségen belüli áldatlan állapotokról, korrupcióról, a rendvédelmi szerveket megszálló izraeli érdekeltségű In-Kalról, a 2006-os rendőrterrorról, és hazánk lelki agóniájáról.

- Nem régen megjelent könyve, a REND-ŐR-KÖZ-I-GAZSÁG óriási siker hírportálunkon. Hatalmas az érdeklődés, százával rendelik, több interjút adott ennek kapcsán, a könyvesboltok mégsem kapkodnak utána, szinte alig lehet rajtunk kívül hozzájutni. Mi ennek az oka?

- Először a könyv címére szeretnék néhány gondolat erejéig kitérni. Szótagolva van, hogy még a kisiskolás gyermek is megérthesse. Jelen világunkban minden olyan kusza, zagyva, összekeveredett. A REND-et ŐR-zők sincsenek már tisztában azzal, hogy valójában nem a KÖZ-t szolgálják, és az IGAZSÁG-ot védik, hanem a GAZSÁG-ot. A két fogalom nyelvtanilag is közel áll egymáshoz, csak a kicsiny ,,i" betű a különbség. Vegyék észre, és tegyék fel a pontot az ,,i"-re, nehogy az IGAZSÁG mégiscsak GAZSÁG maradjon! Úgy tűnik, hogy rengetegen ki vannak éhezve a korrekt tájékoztatásra, hiteles információkra, és valódi tudás birtokába szeretnének jutni azzal kapcsolatosan, hogy mi zajlik a mai magyar közigazgatásban, ügyészségeken és a rendőri szervezeteken belül: a társadalmi közös célok megvalósításának üres lózungjai mögött. Egyre inkább érdekli az embereket a saját sorsuk alakulása, s kezdik megérteni, hogy a legtöbbet mindezért nem a bizalmukat eljátszott, magát a végtelenségig lejáratott, hitelüket vesztett politikusok, közigazgatási káderek, hanem önmaguk tehetnek úgy, hogy gondolkodnak és döntenek. A könyvet kénytelen voltam magánkiadásban megjelentetni. Még a nyomdászom is félve vállalta be, és előérzete nem is csalt. Amikor kiajánlottam a nagykereskedő hálózatoknak, alig akadt olyan, aki érdemben tárgyalt volna velem, és a rendszerébe befogadta volna a munkám. Az egyik legnagyobb hazai kereskedőhálózat munkatársától megtudtam, hogy a tartalom miatt (kompromittált miniszterelnök, rendőri vezetők...) nem fogják terjeszteni a könyvet, ám könyvárus ismerősöm is egyértelművé tette a számomra, hogy ,,feketelistára" tettek, több mint valószínű, politikai nyomásnak engedve. Azért úgy látom, hogy csak ideig-óráig lehet feltartóztatni a piacra kerülését. Ma már a boltokban is egyre többen keresik, és az üzletvezetők kénytelenek megfelelni a vásárlók elvárásainak.

- Könyvében megtörtént eseteket ír le, de a nevek nem valóságosak. Azért nem, mert egy esetleges személyiségi jogi perben nem tudná bizonyítani állításait?

- Eredetileg minden intézmény és érintett személy a saját nevén szerepelt. Sokat gondolkodtam azon, hogy személyiségi jogi perek garmadáját a családom és én magam is hogyan viselném? Aztán arra is rájöttem, hogy igazából nem is lényeges, kinek mi a neve, hiszen a kollégáim és a közeget jól ismerők így is beazonosíthatják, akit akarnak, a laikusnak meg nem biztos, hogy Kovács, illetve Kiss neve mondana valamit, viszont értheti Inal Jankó, Lóti Futi ezrelék, Pacal Apu, Vívódó Ivó, Vasbugyi Pintyőke és Szabotőr Egyed elnevezésének szimbolikus jelentését. A könyvben felemlegetett ügyek mindegyikére van bizonyíték, sőt maga a könyv sem más, mint az ellehetetlenített és kiszolgáltatott rendőrségi dolgozók segélykiáltása. Az ügyészségen fellelhető tanúvallomások minden általam is felvázolt esetet igazolnak, ám az ügyészség szerint ezek egyik része nem bizonyítható, másik része már elévült, harmadrészben pedig nem minősül katonai bűncselekménynek. Azt is el kell mondjam, hogy a könyv csak szárnypróbálgatás volt, és az igazi kemény ügyek csak a folytatásba kerülnek beválogatásra. Az önök számára talán az lehet a legbeszédesebb, hogy nem vádolt még meg senki semmivel, mert pontosan tudják az érintett rendőri és ügyészségi vezetők, hogy állításaimra bizonyítékok vannak, amelyeket ők nagyon nem szeretnének, ha nyilvánosságra kerülnének, mert a pikáns eseteken kívül nemzetbiztonsági kérdések is komolyan terítékre kerülhetnek.

- Érték már atrocitások, fenyegették meg az Ön által kimondott igazságok miatt?

- Szerintem sokáig csak a fogást keresték rajtam az RSZVSZ-en keresztül, hogy esetleg megzsarolhassanak. Ez eddig még nem jött össze. Később abban bízhattak, hogy az ügyészség aktív ,,elkenős" manőverei után majd csak elcsendesül az ügy, mert beleundorodom, vagy megijedek a közigazgatási apparátus vízfejű szörnyetegétől, de nem vagyok az az ijedős fajta sem, miközben az idő is engem igazolt. Egyre több politikai-rendőrségi-ügyészségi balhé látott napvilágot, amit - ha valaki figyelmesen olvassa a könyvemet - előre jeleztem, s újabb táptalajt adott mondandóm mind nyomatékosabb hangoztatásának. A direkt fenyegetés sokat árthatna a jelenlegi politikai lobbinak, mert elismernék vele, hogy van félnivalójuk, és számít az, amit csinálok, amit felvállaltam. Lélektanilag sokkal egyszerűbb módját választották a személyem okozta probléma megoldásának. Egyszerűen nem vesznek rólam tudomást. Nem vitatkoznak velem (nincs is miről, hisz a tények makacs dolgok), miközben belső berkekből tudom, hogy minden létező média-megjelenésemet próbálják megakadályozni - nagy sikerrel. Ha már sikerült izolálniuk, és még akkor ,,sem értenék a szóból", akkor jöhet a fenyegetés, hiszen a nyilvánosság már nem védhet meg, nem lesz kihez fordulnom. Jól ki van az találva, csak a publikum számára másként van tálalva. Még tavaly nyáron, amikor a Hír Tv készített velem és egy másik bátor rendőr kollégámmal interjút, akkor a riporteren keresztül üzent az In-Kal tulajdonosa a kollégámnak, melynek értelmében jó lenne, ha ,,nem dumálna"! Dumált. Azzal, hogy volt cégemnél is kihirdetésre került: ,,Határolódjanak el tőlem! Nem állhatnak szóba velem!", és ma már szinte minden ismerősöm tudja, hogy a telefonomat is valószínűleg lehallgatják, nem igazán tartom a kapcsolatot senkivel (legalábbis így), mert nem szeretnék bajt hozni a fejükre. Ugyanakkor egyre több rendőr is érzékeli, hogy a Rendőrség csöndes ,,privatizációjára" az ő bőre is rá fog menni, és ez ellen tenni kell. De még mindig csak kevesen mernek tenni. Majd idővel.

- Mi a véleménye arról, hogy jelen pillanatig egyetlen egy rendőrt sem ítéltek végrehajtandó szabadságvesztésre a 2006 októberi rendőri kegyetlenkedések miatt, és egy rendőr sem volt ilyen ügyekben őrizetben, vagy előzetes letartóztatásban?

- Tényleg csak a véleményem, hiszen erre az érintettek adhatnának bizonyíték erejű választ. Szerintem parancsra cselekedtek. Ukázt kaptak arra, hogy ha kell, akkor bármilyen elrettentő módon, de torolják meg a korábbi, az MTV-székháznál elszenvedett sérelmeiket, és vegyék el a kedvét az utcára kivonuló embereknek ettől a rossz szokásuktól. Ha nem is hangzott el, hogy ,,fojtsák vérbe" a demonstrációt, de igen közel állhatott ehhez a parancs. Arról talán fölösleges is szólnom, hogy a kormány igen retteghetett, s a félelem nagy úr. Sok meggondolatlan utasítás hangozhatott el a legmagasabb körökből a hatalmukat biztosítani hivatott rendőri vezetők felé. A hiba ott van, hogy rengeteg bizonyíték, felvétel került elő, amelyről akkor is lehetett némelyeket azonosítani, ha az ügyészek ezt nagyon nem szerették volna. Ha a rendőrök vallanak, akkor a feletteseikre is terhelő vallomást kell tenniük, ezt pedig nem engedhetik meg, mert akkor az is kiderülhetne, hogy a rendőri vezetők is felsőbb utasításra cselekedtek. Borul a dominó. Ezért nem ítélhetik el a bizonyíthatóan is vétkes rendőröket, mert valójában ebben a kérdésben ők a ,,legártatlanabbak", és ezt az ügyészek, bírók is mind pontosan látják. Tudom, hogy ez nem nyugtatja meg azokat, akik a brutalitást elszenvedték, de a logika és a rendszer szabályai szerint kizárólag ezt a magyarázatot tudom elképzelni. Itt csak a sértetteknek érdeke, hogy az igazság kiderüljön, senki másnak, legfőképp az ,,igazságszolgáltatásnak" nem, aki fölfelé fedezi a ,,mutyit". Ebben az egészben egyébként a Rendőrség is sokat veszíthet, mert maguk a rendőrök sem bíznak, bízhatnak abban, hogy egyszer valójában a rendet tudják képviselni, mert cinkosokká váltak, és nem tudnak megtisztulni lelkileg. Pontosan tudhatják, hogy addig számítanak, amíg a vezetőségnek falaznak. Ha csak a saját hülyeségük miatt kerülnének bajba, az ügyészek a föld alól is előkerítenék őket, és akkor nem lesz pardon! Ennyit a mundérról és annak becsületéről.

- Pszichológusként hogyan értékeli azt a tényt, hogy Magyarországon 2006 őszén megtörténhetett az, hogy a hatalmi szervek a közszolgálati Magyar Rádió belső udvarát gyakorlatilag szabadtéri fogdának rendezték be , ahol a rendőri kiemelő egységek által előállított személyeket hátrabilincselt kézzel, a fal felé térdepeltettek, és aláztak meg? Milyen állapotban lehet az az ország, ahol ez megtörténhetett?

- Azt már talán minden gondolkodó honfitársam pontosan érzékelte, hogy módszereiben, technikai felszereltségében, kiképzettségében az említett események megtörténésekor legalább húsz éves lemaradásban volt a Rendőrség. A vezetőknek az 50-60-as évekből származtatható beidegződéseik, reflexeik működtek. Nehéz újat tanulni a piás összejöveteleiken, az egymás fényezéséről szóló értekezleteken és más korrupcióval összefüggésbe hozható nagyon szakmai tevékenységük során. A humanizmus meg igen nehezen elsajátítható létforma, amire az elmúlt évtizedekben nem sok igény mutatkozott a politika részéről. Biztosak lehetnek benne, hogy nem egy őrmester döntötte el, hogy mindez így legyen, s valószínűleg semmilyen formában nem is voltak felkészülve a lefogott személyek ,,tárolására". Mint szakember azt mondom, hogy a vezetők a demokratikusnak vélt Európától akkor még nagyon távol álltak, de a közeledésre nem is volt igény, s ma is csak a számukra hasznos gyakorlatot hajlamosak átültetni. Alkalmasságuk szakmai szempontból már régtől kérdéses volt, de ma már azt is tudhatják, hogy nem is ez számított, s talán ma sem még, csak a látszat lett kissé tetszetősebb. Az ország lelki agóniája látványos. A Rendőrség az ügyészségek és bíróságok a politika kiszolgálói és kárvallottjai is, mert nem képesek a felesküdött kötelezettségüknek eleget tenni az összefonódások, a ,,rendszerváltozást" megelőző reflexek, korrupciós hagyományoknak hála. Rengeteg az alkalmatlan, az alkoholista vezető és beosztott ezeknél a szervezeteknél (is), de eddig ez nem tűnt ennyire szembe. A demokráciának pedig csak a puhított változatát éljük. Intézményeink megvannak, ám hiányoznak a demokratáink, akikkel nem lehet ,,lezsírozni" mindent, csak a látszat megtartásának érdekében. Helyettük bürokráciát nevelt ki magának ez a velejéig megrontott hivatali rendszer.

- Mi a véleménye arról, hogy a rendőrség egységei kábelkötelegelővel bilincseltek meg 2006 októberében embereket, holott a műanyag bilincs még csak rendszeresítve sem volt a rendőrségnél ebben az időszakban? Egy jogállamban ez következmények nélkül maradhat?

- Jogászállamban élünk, ahol az igazságot adják-veszik, jó pénzen. A régi típusú bilincseket még képesek voltak használni azok, akik erre ki lettek képezve. Az újabb gyártású acélbilincseket nem ergonómus tervezte, mert még nyugodt állapotban is alig lehet föltenni a delikvensre anélkül, hogy maradandó károsodást ne szenvedjen tőle. Szerintem erre a rendeltetésre majdnem használhatatlan. A rendőrök is tudják ezt. Mióta rájöttek, hogy a célra sokkal praktikusabb a ,,műanyag bilincs", azóta használják. A vezetőik tudtával. Praktikus megoldás. Olyan, mint a ,,vipera", amely valójában a gépjárművek alvázára erősített robbanószerkezeteket, a gépjármű alá kúszás nélküli detektálására alkalmazható taktikai tükörtartó teleszkópos bot, amellyel egyébként ütni is lehet, nagyot. A gumibotok gyatra minőségűek voltak, használhatatlanná is váltak gyorsan, amikor alkalmazásukra sor került.

- Mit tud a REBISZ (ma már "Készenléti Rendőrség") személyi állományáról, hivatástudatáról, milyen alapon válogatják oda a munkatársakat?

- A pszichológia alkalmassági vizsgálatok összképéről a könyvben is értekeztem, ám röviden annyit mondhatok, hogy minden pszichológus kollégám arra törekszik, hogy a nagyon gyenge képességű, súlyosabb patológiás tüneteket a személyiségében, viselkedésében magán viselő személyeket kiszűrjük. Nagyjából elmondható, hogy a ,,normális" hétköznapi embereket keressük, amelyeket aztán kiképzéssel, munkahelyi szocializáció útján állíthatnak hadrendbe. Ez a tézis vonatkozik a REBISZ-es állományra is. A kulcskérdés a képzés, kiképzés, munkahelyi szocializáció, vezetői elvárások egyeztetése, illesztése. A motiváció egyre kevésbé fakad a hivatástudatból, inkább a megélhetés lehetőségének keresgélésében merül ki. Ha valakiben már kialakult valamiféle hivatástudat, esetleg gyermekkori idealizált motívumok kapcsán a hivatását a szakma szabályai szerint szeretné végezni, akkor igen gyorsan, elkerülhetetlen kudarcokkal kell szembesülnie. Sokszor éppen a vezetők részéről tapasztalt visszaélések, értelmetlen parancsok ölik ki a munkája iránti szentimentálisnak tűnő odaadást, emberséget. ,,Robotzsaruvá" válnak előbb vagy utóbb. Ma már a rendszerben benne rejlő alapmechanizmus ez az ,,antihumanizmus", ahogyan a szervezeten belül a rendőrökkel is a vezetőik bánnak. Cél a nem gondolkodó, nem érző, a parancsot feltétlen odaadással végrehajtó ,,ember" kitermelése. A kollégák is sokat szenvedtek mindettől, mert sértőnek, megalázónak érzik a feléjük sugárzott vezetői elvárásokat. A probléma maga a vezetői alkalmasság kérdése. Ma már nagyítóval sem lehet alkalmas rendőri vezetőt találni. A jelenlegiek mind fertőzöttek a múlt korrupt gyakorlatával, s az utánpótlásról is gondoskodtak már. Előlröl kellene kezdeni, a nulláról, ha lehetne, de nem lehet, mert nincs meg hozzá a politikai akarat.

- Milyen maradandó pszichés károsodásokat szenvedhettek el azok a 2006 őszén ártatlanul letartóztatott, és több hetet fogvatartott, megalázott fiatalok, akikkel szemben később még az ügyészség is kénytelen volt megszüntetni az eljárást, a "hivatalos személy elleni erőszak" ügyében, hisz kiderült, hogy nincs ellenük semmilyen bizonyíték a rendőrök vallomásain kívül?

- Soha nem felejtik el az élményt, ez biztos. A normál szociális létezés és a személyiség stabil alapját a biztonság iránti szükséglet, alap igény képezi. Ha az említett személyek korábban relatív biztonságban érezték még magukat, ez most bizonyosan sérült. Személyenként változó lehet, ki, hogyan élte meg a jogtalan fogva tartást. A labilisabb személyeket ez az élmény még inkább labilisabbá tehette, mert megérezték, hogy nem csak belső világukban voltak eddig bizonytalanok, de a társadalomra sem számíthatnak, ott sincsenek biztonságban. Egyfajta kiábránduláson mehettek keresztül, ami némelyikük számára igencsak keserű tapasztalat lehet. Ez egy határozott veszteség, ami komoly gyászmunkát igényel, hogy kilábalhasson belőle. Olyan mintha valamelyik szeretett személyt veszítette volna el a saját biztonságtudata képében. Az elakadt gyászmunka sok más egyéb tünet mellett depresszióhoz is vezethet, amelynek ez az élmény lényeges elemét képezheti. Paradox módon az is előfordulhat, hogy ez az ,,arcul csapás" némelyeket éppen azon az úton indíthatja el, hogy rájöjjenek, magukban kell bízni, nem pedig a társadalomban. Egyfajta nem tudatos, nem szándékos ,,sokkterápia" a rendőrség részéről, ahol az erőseket még jobban megerősítették, a gyengéket még jobban gyengítették, az ingadozók pedig esélyt kaptak arra, hogy válasszanak, döntsenek. Egy bizonyos: megköszönni kevesen fogják ezt a ,,terápiás élmény". Hozzá kell tennem, hogy ilyenkor pszichológusoknak kellene segíteniük a sértetteknek az élményeik feldolgozásában, éppen az előbb felvázolt lehetőségek miatt. A Rendőrség szerencséje, hogy nem lett öngyilkos senki az eset hatására, s remélhetőleg már nem is lesz.

Ám mindez nem a rendőri vezetés érdeme.

Juhász Réka - Kuruc.info

http://kuruc.info/r/1/21202/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Magyarország nincs többé
  2008-02-14 19:12:25, csütörtök
 
  Magyarország nincs többé



Ismeretlenek egyetlen éjszaka alatt lemészárolták a korábban "Magyarországnak" nevezett területen élő emberek többségét. Tegnap még több, mint tízmillió ember élt itt, ma reggelre azonban csak pár ezer maradt, többségük különös módon gazdag és befolyásos ember.


"Reggel, amikor kávézás közben kinéztem a kastélyom tornyából, feltűnt, hogy szokatlanul üres a város. - kezdte beszámolóját Demján Sándor - Ahogy mentem befele a Trigránitba, feltűnt, hogy egyszerűen meghaltak az emberek. Hullák feküdtek mindenfele. Sajnos köztük volt a titkárnőm is, ami azért baj mert hetekbe telik mire egy új embernek megtanítjuk az iratkezelő rendszerünket." Demján még hozzátette, hogy szerencsére a Trigránit még időben áthelyezte befektetéseinek súlypontját külföldre, így nem fogja nagyon földhöz vágni a magyarok hirtelen eltűnése.
Orbán Viktort is megkerestük, aki lapunknak kijelentette: "A Fidesz mindent meg fog tenni, hogy a tömegközlekedésben használt jegyautomaták ezentúl a papírpénzt is elfogadják, nyugaton ez már ugyanis természetes." A pártelnök még hozzáfűzte, hogy hiába ágálnak hazaáruló ellenségei, legközelebb is őt fogják megválasztani a Fideszben miniszterelnök-jelöltnek.
Horn Gábor nemzetközi sajtótájékoztatón reagált az eseményekre. "Magyarországon ma elviselhetetlen mértéket öltött az antiszemitizmus. Ez csakis annak köszönhető, hogy Orbán nem szab gátat az ordas eszméknek, mert szüksége van arra pár ezer szavazatra." Beszéde végén Horn megjegyezte, hogy a magyarok valószínűleg azért ölték meg magukat, mert nem tudtak tovább együtt élni azoknak a rémtetteknek a gondolataival, amiket a második világháború alatt elkövettek.
Gyurcsány Ferenc kormányfő sajtótájékoztatóján személyesen garantálta, hogy valójában nem halt meg senki, az emberek pusztán elaludtak. A miniszterelnök szerint olyan nagy a jólét, hogy ebéd után, ha tele a poci, akár ezt is megengedhetik maguknak.
Dávid Ibolya, az MDF elnökasszonya hangsúlyozta, hogy a parlamenti pártoknak össze kéne fogni, és egy ötpárti konferencia keretében megoldani, hogy valaki végre eltakarítsa a hullákat az utcákról. A javaslatot a többi párt elutasította, arra hivatkozva, hogy ezek a konferenciák sosem voltak eredményesek.

http://terrormedia.blog.hu/2008/02/14/magyarorszag_nincs_tobbe
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Félelem és reszketés Budapeste
  2008-02-14 18:56:27, csütörtök
 
  Félelem és reszketés Budapesten!!!

csütörtök, 2008. február 14. MTI

juj,juj,juj nyilasok!!

fuj,fuj,fuj nyilasok!

Gázkamrába velük!

gárda = nyilas

A kibontakozó új nyilas mozgalomért és az általuk elkövetett terrorcselekményekért azt a parlamenti pártot terheli a felelősség, amelyik koalícióban együttműködik a Magyar Gárdát létrehozó párttal az önkormányzatokban - jelentette ki Demszky Gábor Raoul Wallenberg szobránál.

Talpra Antifa, hív a Gabika!
Itt az idő, most vagy Antifa!

Zárjuk össze sorainkat!
Mert jőőőn a SZOCIALIZMUS!!
a nemzeti szocilaizmus!!

A mai nap, február 13-a a szabadulás napja Budapest polgárai számára. (...) Arra a ma elképzelhetetlen megkönnyebbülésre kell emlékeznünk, amit a fővárosiak éreztek az ostrom és a nyilas uralom megszűntekor - jelentette ki Demszky Gábor főpolgármester a Vörös Hadsereg által Budapestről elhurcolt, korábban zsidó lakosok életét megmentő svéd diplomata, Raoul Wallenberg szobránál tartott megemlékezésen. 63 évvel ezelőtt ezen a napon foglalták el a szovjet csapatok Budapestet, ahonnan csak 1991 nyarán távoztak.

Demszky úgy fogalmazott: a politika nem lép fel egységesen a nyilas mozgalmak ellen, az általuk elkövetett ,,terrorcselekményekért" pedig pont azok a politikai erők a felelősek, amelyek egyik szavukkal elítélik, a másikkal pedig bátorítják őket. A főpolgármester azt mondta: azok a sajtótermékek is felelősek a nyilas mozgalmak erősödéséért, amelyek hősként mutatják be ,,a demokratikusan választott kormány erőszakos megdöntésére felhívó újnyilas vezéreket".

A főpolgármester beszédében emlékezetett: a nyilas mozgalmat 1945 februárjában Budapesten megsemmisítették, de ma - hat évtizede példátlan módon - újra rohamosan erősödik. ,,Márpedig a politikai osztály nem lép fel egységesen. A kibontakozó új nyilas mozgalomért és az általuk elkövetett terrorcselekményekért éppen azokat terheli a felelősség, akik az egyik szavukkal elítélik, a másikkal pedig bátorítják ezt a társaságot. Azt a parlamenti pártot, amelynek elnöke égre fordított szemmel határolódik el mindenfajta szélsőségtől, de engedi, hogy pártjának képviselői a zsidó közéleti személyiségek nevét felolvasó nyilas uszítók mellett szónokolhassanak a Kossuth téren. Azt a pártot, amelyik hétfőn, szerdán és pénteken elítéli a nyilasok utódpártjának 63 évvel ezelőttről ismerős egyenruhában immár mindenfelé masírozó gárdáját - kedden, csütörtökön és szombaton viszont tartózkodik az elítélésétől, vagy koalícióban együttműködik a gárdát létrehozó párttal az önkormányzatokban" - fogalmazott Demszky.

,,Baj van abban az országban, ahol a bíróság által felmentett magyar miniführerek már másnap az általuk hazaárulónak kikiáltott politikusok levadászásáról beszélnek" - mondta Demszky Gábor. Demszky Gábor szerint baj van, és sokkal nagyobb baj lehet, ha nem cselekszenek időben. ,,Hatvanhárom évvel katonai vereségük után újra a zsidók,a cigányok, a homoszexuálisok vagy akár a másként gondolkodók megfélemlítésével, nyílt terrorral próbálkoznak a nyilasok Magyarországon." Demszky Gábor beszédében többször is kitért arra, hogy a jobboldali pártok nem zárkóznak el egyértelműen a szélsőjobboldali eszméket képviselőitől, mert, mint mondta, kell az a néhány ezer szélsőjobboldali támogató a választásokon.

(MTI, budapest.hu, MNO)

http://hungary.indymedia.org/cikk.shtml?x=42260
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ülést tartott a nemzetbiztonsá
  2008-02-14 18:38:07, csütörtök
 
  Ülést tartott a nemzetbiztonsági kabinet

Lánchíd Rádió, cs, 2008-02-14 18:26



Szilvásy György miniszter elnökletével ülést tartott a Kormány Nemzetbiztonsági Kabinetje csütörtökön. A találkozón foglalkoztak egyebek között az országgyűlési képviselőket ért fenyegetésekkel is - tájékoztatott közleményében a Miniszterelnöki Hivatal Nemzetbiztonsági Irodája.

A közlemény szerint az ülésen Laborc Sándor dandártábornok az Nemzetbiztonsági Hivatal (NBH) főigazgatója ismertette a felderítő tevékenység eddigi eredményeit. Ennek részleteit azonban már nem tartalmazza a közlemény.

Az ülésen Szilvásy György miniszter kijelentette hogy a rendőri, a nemzetbiztonsági szervek, valamint az ügyészség képesek lesznek arra, hogy megvédjék a ,,demokratikus közélet szereplőit a veszélyes hivatásos zavarkeltőktől" - olvasható a közleményben.

Január óta több tucat országgyűlési képviselő kapott valamilyen port tartalmazó levelet. Múlt héten pedig öt szocialista képviselő házára dobtak molotov-koktélt. A támadásokban senki sem sérültek meg.

(FH)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Hóhér, vigyázz! – Portré
  2008-02-14 18:31:08, csütörtök
 
  gondola 2008. február 14. 14:45

Hóhér, vigyázz! - Portréfim készült Wittner Máriáról
A siralomháztól a Parlamentig


A Wittner Máriáról szóló portréfilmet több éves előkészület - emlékezők és korabeli dokumentumok felkutatása, archív anyagok összegyűjtése, rendszerezése - után, 2007 augusztusában kezdte el forgatni a két rendező, Siklósi Beatrix és Matúz Gábor, hogy megmentsék a történelmi emlékezet egy nem mindennapi életút legfontosabb pillanatait, személyes vallomásokban és időnként szívszorító dallamokban elbeszélve.

Az alkotók nem szokványos módon örökítették meg az egykori '56-os forradalmár, a siralomházban annak idején hónapokat eltöltött halálraítélt életét és gondolatait, aki mostanság a Fidesz parlamenti képviselőjeként borzolja a T. Ház falai között - és az azon kívül, ilyen-olyan színekben - a nemzetellenes politikát folytatók idegeit.

A filmben a főszereplőn kívül megszólalnak például a Wittner Máriát egészen kicsi korában nevelő apácák és visszaemlékezik a közös szenvedésekre, örömökre egy korábbi cellatárs. A portréfilm egyediségéhez hozzájárul, hogy látható és hallható benne Waszlavik ,,Gazember" László zenész, aki időnkénti felbukkanásával végigkíséri a főszereplő sorsát, tangóharmonikájával összekötve a XX. század harmincas éveit az 1956-os forradalom és szabadságharc időszakával, valamint a vérbe és gyalázatba fojtott ötvenedik évfordulóval.

A portréfilm egy másik érdekessége, hogy elkészítésében tevékenyen részt vettek a rendezők nevével fémjelzett Magyar Média Iskola, a MAMI legtehetségesebb diákjai is.


http://www.gondola.hu/cikkek/57972
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/4 oldal   Bejegyzések száma: 36 
2008.01 2008. Február 2008.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
2526272829 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 1291 db bejegyzés
e év: 10632 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 842
  • e Hét: 11109
  • e Hónap: 22220
  • e Év: 175716
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.