Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/6 oldal   Bejegyzések száma: 56 
Politikusok énekelnek hajlékta
  2008-02-04 23:20:16, hétfő
 
  Politikusok énekelnek hajléktalanokért (2008.01.24. Fidelio)

A Megbékélés Háza kilencedik éve tartó programsorozata részeként, január 28-án rendhagyó jótékonysági koncertre várták az érdeklődőket, ahol parlamenti képviselők kórusa lépett fel az otthon és fedél nélkül maradtakért.Az est fő előadója a Szená-Torok kórus volt, amely országgyűlési képviselőkből alakult 1996-ban, és minden parlamenti pártból vannak tagjai.



Az ember elolvassa a hírt, és talán még tetszik is neki, milyen kultúrált és jó lelkű politikusaink vannak. Ök már eljutottak az önzetlen, polgári kultúrájú világba, s annak megfelelően viselkednek. Művészeti tevékenységükkel mozgósítják a polgárokat, segítsék az otthon és fedél nélkül maradtakat. Kezdetben nem érteni, miféle disszonancia van itt, vagy tán hamisság, de érezhető, hogy valami nincs rendben.


A művészek szoktak ilyen módon segíteni a rászorulóknak. A polgárok is szoktak gyűjteni különböző célokra, s gyűjtési tevékenységük közben szoktak zenélni. Az emberek pedig ilyenkor - minden hátsó gondolat felmerülése nélkül - adakozni szoktak.

Mikor Sir Paul McCartney koncertje közben tiltakozott a taposóaknák használata ellen, vagy amikor tudomásunkra jutott, hogy támogatja azok felszedésére irányuló kezdeményezéseket, soha senki sem gondolt olyat, hogy tán Sir Paul telepített volna akár csak egyet is.



A magyar politikusok és a hajléktalanok, az otthon és fedél nélkül maradtak kapcsolata más. Itt eggyel több szereplő van: Isten szegényei és önmaguk szegényei mellett jelentős számúak a politikusok munkásságának szegényei.

Mekkora ez a szám? Állítólag mintegy 8000 hajléktalan ember tartózkodik Budapesten egy átlagos téli éjszakán. A hajléktalanok száma országos mértékben több, mint 25000 fő. A fedél nélkül maradtakat pontosan nem is lehet tudni, de csak Budapesten több ezren vannak.

Az otthon nélküliek egy másik kategória. Ők azok, akik lakástalanok, vagy lakásuk nem alkalmas az elemi szükségletek kielégítésére (ezt az állapotot adhatja a lakás fizikai színvonala, de a laksűrűség is). Ez a csoport ma Magyarországon 3 millió főt jelent, azaz 1 millió háztartást. (A közölt számok a biztosan vállalható minimális becslések. A mai valós értékek ennél csak nagyobban lehetnek.)



Az adatok alapján látható, hogy érintett képviselőinknek téves elképzeléseik lehetnek az adakozásról, a polgári társadalomról és többek között a hajléktalanok valódi helyzetéről.



Ha az ember segíteni akar valakin, előveszi a pénztárcáját, és átadja a gondolt összeget.

Ha az ember segíteni akar egy családon, szintén átadja az összeget.

Ha az ember több emberen, több családon akar segíteni, s látja, hogy erre ő egyedül nem képes, igénybe veszi az erre biztosított állami csatornákat (pl. megfelelő alapítványok támogatása), és az egyházi szervezeteket (ahol egyszerre adakozhat is, és tevékenyen részt is vehet a folyamatban). Ha úgy látja, hogy ő ennél többre képes, megpróbálja a nemes cél érdekében mozgósítani a polgárokat. Ekkor van helye például a hangverseny szervezésének. Ez azt jelenti, hogy népszerű művészek lemondanak tiszteletdíjukról, s azt felajánlják az általuk megnevezett nemes célra. Ennek igazán polgári változata az, mikor a közönség ingyen megy a koncertre, s távoztakor adakozik az általa elgondolt mértékben. (Ennek mai magyar változata: a terem költségei és a szükséges technika kifizetése címén lenyúlják az összes adományt - jegybevételt az utolsó fillérig.)

Ha az ember milliókon akar segíteni, politikusnak megy.



A mi politikusaink a lakással kapcsolatosan mintha nem akarnának segíteni a rászorulókon.



Az önkormányzatok kezébe adták a lakbértámogatás szabályozását. Ha a szociálisan rászoruló lakbértámogatást kér, nem kap, mert az önkormányzat még nem hozta meg e tárgyú rendeletét. Ha a bérlő nem fizeti a lakbért, mert nem képes fizetni, bérleti szerződése 30 napon belül felmondható. Következik a kilakoltatás. A lakbértámogatásról szóló rendelet meghozatalának elmulasztása miatt az Országgyűlés még nem oszlatott fel önkormányzatot. Viszont emiatt még kilakoltatás sem maradt el.



A lakástulajdonosok anyagi helyzete egyre romlik. Annak idején, az úgynevezett ,,szocializmusban" felépült egy millió lakás. Távfűtéses. A távfűtés ma is korszerű, talán a gyakorlatban a legkorszerűbb, környezetbarát fűtés. Korszerűségét a fűtőmű minősége határozza meg. E fűtés költsége ma 4-5-ször nagyobb, mintha ugyanazt a lakást ugyanazzal a gázzal egyedi készülékkel fűtenék. Ma 1 millió lakásban 3 millió embert fenyeget annak réme, hogy nem képes fenntartani lakását az indokolatlanul magas rezsi miatt. Akik megpróbálnak e helyzetükből szabadulni, például a házat a távfűtésről leválasztani, azokat e szándékuk végrehajtásában jogi úton akadályozzák. Jellemző, hogy megindult a visszafejlődés, ma még inkább annak elhatározása. Ma már nem a korszerű, a ,,legkorszerűbb" megoldás a cél, hanem a lakhatás fenntartása, akár visszafejlődés árán is.



A lakáshelyzetet ma nemcsak az 1 millió otthon nélküli háztartásban élő 3 millió ember helyzete jellemzi. Veszélyeztetett helyzetbe került az utóbbi 18 év alatt további 3 millió polgár, akinek még van lakása, de bizonytalan, hogy fenn fogja-e tudni tartani.



Ez a helyzet az elmúlt 18 év képviselői munkájának is eredménye, különösen a 25000 fedél nélküli létszámmal is kiegészítve. Eddig e témában mindössze annyi történt, hogy az un. ,,szocialisták" megemlítették, hogy a távfűtés költségeinek mérséklésére be lehetne vezetni egy harmadik gázárat. Eddig nem tették. De a helyzet súlyosbításaként be akarják vezetni az ingatlanadót.



A tanulságot levonandó: akinek az a feladata, hogy 10 millió emberi életet vezessen és szabályozzon, aki úgy végezte feladatát, hogy 3 millió már segítségre szorul, további 3 millió pedig veszélyeztetett, az ne akarja jótékonykodással palástolni rossz munkáját. A politikai szerepvállalás léptéktévesztése az ilyen jótékonykodás. Emberileg is visszatetsző ebben a helyzetben a jótékonyság látszatát kelteni és abban tetszelegni. Talán akkor tennének legtöbbet a polgárokért, ha lemondanának - persze nem az éneklésről, hanem a képviselőségről.




Ezért ez a hangverseny a zenei produkció mellett politikailag egy tévedés, emberileg hamis, az egész egy nagy kakofónia.




Jakó Ferenc



Budapest, 2008. február 2.
http://hirklub.hu/?cat=story&id=5715
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Folytatódik a vasutassztrájk,
  2008-02-04 23:17:08, hétfő
 
  Folytatódik a vasutassztrájk, nincs megegyezés
2008. Február 03. 14:40
Abcúg.hu

Éjféltől újra sztrájkolnak a vasutasok, miután a VDSZSZ vasárnap sem tudott megegyezni követelésükről a MÁV vezetésével. Előtte a MÁV-Starttal való tárgyalás is kudarcba fulladt. A munkabeszüntetés ismét határozatlan időre szól és még az elégséges szolgáltatásokról sem tudtak megállapodni.

A pénteken kezdődött határozatlan időre meghirdetett munkabeszüntetést aznap délben a hétvégi forgalom miatt felfüggesztette az érdekképviselet, a sztrájkkészültséget viszont fenntartották. Szombaton eredménytelenül tárgyalt a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete a vasúttársaság vezetésével.

A VDSZSZ nettó 250 ezer forint egyszeri kifizetését követeli minden dolgozónak a MÁV Cargo privatizációs bevételéből, illetve 10 százalék bérfejlesztést kér. A pénteki munkabeszüntetés 142 milliós kárt okozott a vasúttársaságnak.

A MÁV egyébként a BKV-val már megállapodott arról, hogy folytatódó sztrájk esetén pótlóbuszokat indít a fővárosban. A Volán-társaságokkal pedig még tárgyal arról, hogyan lehetne vidéken pótolni a vasúti forgalmat.

Forrás: HírTv

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Vérünket adjuk a hazánknak!
  2008-02-04 23:12:48, hétfő
 
  Vérünket adjuk a hazánknak!
2008. február 04. Eseménynaptár

Vért adunkA Wass Albert zászlóalj, decemberi ígéretéhez híven, véradást szervez 2008. február 8-án 10.00 órakor a győri vérellátó szolgálatnál.

Találkozó a kórház Magyar utcai bejáratánál 09.50.kor. A véradás miatt a munkahelytől való távollétre 4 óra igazolást kapunk. Véradónként 500 Ft vásárlási utalvány jár, amit jótékonysági célra használunk fel.

Várunk minden gárdistát, gárdista jelöltet, pártolót és szimpatizánst.

Mivel pontos adatot kell szolgáltatnunk a résztvevők számáról, ezért 2008. február 6-án 20.00 óráig mindenki jelezze részvételi szándékát Szabóné Rácz Anita gárdistánál
(tel:06-30/749-8394,
email:szabone.racz.anita@citromail.hu)

A Magyar Gárda Wass Albert zászlóalja toborzást és tájékoztatót tart a leendő Hűség szakasz tagjai, pártolói és szimpatizánsai számára 2008. február 9-én szombaton 17.00 órakor.
A rendezvény helyszíne: Sopron, Wrenkh Ede Közösségi Ház (volt Káptalan ház)Szent György u. 7.

Szebb jövőt!

Szabó Róbert gárdista
megyei kapitány

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Nevessünk
  2008-02-04 23:00:34, hétfő
 
  Egy öregember üldögél egy padon, odaül mellé egy menő punk csávó a szivárvány színeiben játszó hajjal. Az öreg csak bámul rá hosszasan. Végül a punk nem bírja tovább cérnával és megkérdezi: - Mi van tata, még soha nem csinált semmi vadat életében? Mire az öreg: - Dehogynem fiam, egyszer kegyetlenül berúgtam és megkeféltem egy papagájt. Pont azon gondolkodtam nem vagy-e a fiam...


Koromsötét éjszakán valaki halkan fütyül az udvaron. Mariska kimegy,

tapogatózva megmarkolja a szekér rúdját:

- Te vagy, az Pista?




Cigány elmegy az orvoshoz, mert rosszul érzi magát.....
-Doktor úr nagyon fáj a fejem, a gyomrom, a hátam......
-Cigány vetkőzz le! Megmérem a vérnyomásod, megnyomkodom a hasad..... Orvos végez a vizsgálattal és közli :
-Cigány! Ennyi vizsgálat nem elég...itt vér, vizelet,széklet és ondó vizsgálatra is szükség van.... Erre a cigány:
-De doktor úr...nincs ilyenekre nekem időm....tudja mit? Itt hagyom az alsónadrágom és vállogasson....




Vasárnap reggel a házaspár az ágyban lustálkodik. A férj elkezd mutatni a feleség körül. Finoman cirógatja az oldalát, megérinti a derekát, lenyúl a combjához.....

Az asszony kéjesen mondja: -Egy kicsit feljebb..... Ott, ott......Most egy kicsit lejjebb.

Erre a férj hirtelen abbahgyja a motoszkálást. A feleség csodálkozva megkérdezi:


- Miért hagytad abba?


- Mert már megtaláltam a távirányitót.

Hmmmmm.








 
 
0 komment , kategória:  Humor  
a dedikálásra jöjjön el Ön is!
  2008-02-04 22:36:22, hétfő
 
  Adjátok vissza hegyeimet! -a dedikálásra jöjjön el Ön is!

2008-02-04 21:22 Barikád.hu


Koltay Gábor február 8-án, pénteken, 16-18 óráig dedikálja legújabb filmjét (DVD), Wass Albert: "Adjátok vissza a hegyeimet" címmel, a Mind-Zene Zeneáruházban. Az alkotás különösen aktuális az író-költő születésének centenáriuma alkalmából.

Cím: 1054. Budapest, Vámház krt. 4.

A szervezők mindenkit szeretettel várunk!

A Barikád.hu értékelése a filmről

Barikád.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A szerb soviniszták dühösek, m
  2008-02-04 22:33:32, hétfő
 
  A szerb soviniszták dühösek, mert Tadić a győzelmét a magyaroknak

köszönhetihubatka, h, 2008/02/04 - 21:13
Kategóriák: Elszakítva Délvidék

Tomislav Nikolić Szerb Radikális Pártjának dél-bácskai vezetője, Milorad Mirčić úgy értékelte Tadic győzelmét, hogy az a délvidéki magyar vezetőknek és Nenad Čanaknak, a Vajdasági Szociáldemokrata Liga elnökének - a tartomány egyik meghatározó politikusának - köszönhető, írja az MTI.
"Ha összeszámoljuk Pásztor István, Ágoston András és Páll Sándor szavazóit, azonnal kiderül, hogy a választás második fordulójának az eredménye előre látható volt" - mondta Mirčić. A pártfunkcionárius szerint az ország déli részén pedig a muzulmán politikusok kiállása segített Tadicnak.
"Nagy veszélyt jelent Szerbiára nézve, ha a vajdasági magyarok segítsége mögött a törekvéseikhez nyújtott támogatás rejlik" - jelentette ki az elnökválasztáson nem sokkal veszítő Nikolić párthíve.

(vajdasagma.info nyomán)

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Szegeden cigányok fosztogatják
  2008-02-04 22:31:37, hétfő
 
  Szegeden cigányok fosztogatják a fiatalokat

2008-02-04 21:48 Barikád.hu Bűnügy

Két 17 éves bűnőző cigány ellen folytat nyomozást a Szegedi Rendőrkapitányság rablás miatt egy hétvégén történt eset kapcsán.

A gyanú szerint szombaton este a szegedi Zápor tónál az egyik feltételezett elkövető bántalmazta a sértettet, majd egy padra ültette azzal, hogy elmondja neki a korábbi sérelmeit. Ezt követően közölte a 15 éves fiúval, hogy amennyiben átadja neki a mobiltelefonját, futni hagyja. Ekkor lépett oda a másik 17 éves cigány egy nagy testű fekete kutyával, aki már azzal fenyegetőzött, hogy amennyiben nem adja át a telefonját, ráuszítja a kutyát. A fenyegetés hatására a fiatal fiú átadta telefonját.

A feljelentést követően a készenléti nyomozócsoport a helyszín közelében az eltulajdonított mobilt megtalálta és lefoglalta, a feltételezett elkövetőket pedig előállította. Kihallgatásuk során természetesen egyikük sem ismerte be a bűncselekmény elkövetését.

Figyelemmel arra, hogy az egyik cigánnyal szemben több büntetőeljárás is folyamatban van vagyon elleni bűncselekmények miatt, ezért őt rendőrök őrizetbe vették és előterjesztést tettek a Szegedi Városi Ügyészség felé előzetes letartóztatásának indítványozására.

Ceterum censeo: Cigánybűnözés márpedig létezik!

Barikád.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Az MSZP feladja alapját, a szo
  2008-02-04 22:29:13, hétfő
 
  Hajnalhasadás



Nyiri János 2008. február 4. 00:00

Az MSZP feladja alapját, a szociális elvet




Az SZDSZ könyörtelen céltudatossággal viszi véghez az egészségügy privatizációjára vonatkozó koncepcióját. Nem hagyja magát eltéríteni semmitől, az e ciklusra betervezett kisebb (néhány tízmilliárdos, bagatell) ügyletek másodlagosak a Grand Prix, az egészségbiztosítás magánosítása mögött.

A 2006-os választások óta elmúlt időben az SZDSZ sikeresen kényszerítette ki az MSZP-ből a társadalombiztosítási ,,reform" sorsdöntő elemeit. A párt és a mögötte álló sajtóhadsereg, illetve a rá szavazó cirka 350 ezer választó a magyar társadalom egyik keresztje. Viszont kétségtelen, hogy elvi alapjuk, a liberalizmus értelmezhető úgy is, hogy a szegény dögöljön meg. Az tehát, hogy ők lassú (vagy gyors) halálra ítélik a szegényeket, végeredményben nem lephet meg senkit sem.

Ellenben az a társaság, amely most éppen Magyar Szocialista Pártnak hazudja magát, a jelek szerint eldöntötte: beáldozza a szocializmust is a koalíció és a hatalmon maradás rövid távú előnyeiért.

A párt ,,társulás a szociáldemokrata értékekért" platformja a minap összeült, tanácskozott - és ezen megdöbbentő kijelentések találtak megértésre.

Megállni őrültség, visszafordulni bukás, folytatni, továbbvinni: a siker esélye - mondta beszédében Hiller István, az MSZP alelnöke, a platform társelnöke, oktatási és kulturális miniszter. Szeretném, ha ezt hallaná a hétfőn összeülő frakció - tette hozzá a szocialista politikus, aki szerint meggondoltan, a helyes irányt megtalálva kell haladni tovább.

Aki meg tudja fejteni eme mondatok tényleges értelmét, annak felajánlunk egy tűzpiros Ferrarit. Szóval Hiller tanár úr szerint menni kell tovább - csak azt nem tudja, hova. Azt majd - talán - a hétfőn összeülő frakció fogja megtalálni.

És ez az ember miniszter! Meg képviselő. És alelnök a pártjában...

Baráth Etele, a platform másik társelnöke arra hívta fel a figyelmet, tisztázni kell, hogy milyen viszony van a párt, a kormány és a frakció között. A politikus szerint a pártnak az értékeket, míg a kormánynak az érdekeket kell képviselnie, a frakciónak pedig a helyes mértéket kell megtalálnia.

Ez legalább valami, mondhatni oázis a Hiller-féle szellemi sivataghoz képest. Képviseljen érdekeket a kormány, viszont a párt tisztázzon (és védjen) értékeket - ez jó. Ne akadjunk fönn azon sem, hogy a szereposztás elvben sem lehet ennyire romantikusan fekete-fehér, nyilván Baráth sem úgy gondolta. Ólomsúlyú probléma azonban, hogy a párt - tudják, a szocialista - éppen a szociális alapelveket tagadja meg a tanácskozáson, amelyet a ,,szociáldemokrata értékekért" platform szervezett. S megtagadja a kormányzásban is. Meg a T. Házban, amelynek tagja Baráth Etele is.

Vissza kell szerezni a párt, a kormány és a miniszterelnök elvesztett hitelét, ehhez pedig határozottabban ki kell állni az eddigi politika mellett, és éreztetni kell az emberekkel, hogy a kormány tud élni a pénzügyi stabilitás adta lehetőségekkel. Amit eddig a kormány csinált, szükséges, indokolt és vállalható volt - jegyezte meg Horn Miklós, a platform alelnöke.

Ez a Horn nem az a Horn. Horn Miklós volt választmányi elnök is az MSZP-ben, de fontosabb emlékeztetni arra, hogy egyik gyermeke az SZDSZ-vezető Horn Gábor. Az idézett hozzászólás is mintha SZDSZ-üzenet lenne. Logikus tartalma ugyanis nincsen, amit eddig a kormány ,,csinált" (ez speciel gyurcsányizmus), az nem volt sem szükséges, sem indokolható, sem vállalható. Értelmetlen, romboló és fölösleges volt, elég megnézni a statisztikai adatsorokat akár a gazdaságról, akár a társadalomról. Egyáltalán: a 2007. évi háborús mértékű pusztítás, a béke 51. évében, semmivel sem magyarázható.

Végén csattan az ostor:

Vitányi Iván, a platform elnöke a tanácskozást követő sajtótájékoztatón hangsúlyozta: meg kell szerezni a reformok folytatásához a társadalom támogatását. Kitért arra, hogy elkerülhetetlen többek között az egészségügy, az oktatás és az önkormányzatok átalakítása, de a reformokhoz meg kell szerezni a társadalom támogatását. (Itt áruljuk el, a dőlt betűs textusok az MSZP honlapjáról vannak, azért olyanok.)

Vitéz nagybányai Horthy Miklós sajátos (ám bizonyos szempontból hibátlanul következetes) életutat bejárt rokonától szépek ezek a mondatok. Profi mellébeszélés ez: csak nyilvánvaló igazságokat mond, anélkül hogy bármi konkrét tartalma lenne szavainak. Vitányi professzor úrtól sem tudjuk meg, hogy miért éppen a gyurcsányi ,,reformok" lennének szükségesek a magyar társadalmi és gazdasági gondok orvoslásához.

Kilépve a mókuskerékből, utalva a mai MSZP-frakcióülésre, szögezzünk le néhány nyilvánvaló igazságot. Csak mielőtt feledésbe merülnének...

A szocializmus szó etimológiája valahol a társaság, szövetség, bajtársiasság, közösség fogalmak metszéspontja. Az MSZP nevében ugyan szocialista, a tb-törvény elfogadásától fogva azonban nyilvánvalóan az ellenkezője. Nevét ezért Magyar Antiszocialista Pártra kellene változtatnia, ha őszintén akar a nyilvánosság elé állni.

Igaz, ezt nem várhatjuk, mert ha az őszinteség bármit is jelentene ebben a pártban, akkor 2004. december 5-e óta az Antimagyar Szocialista Párt nevet kellene viselnie. Február 11-e után tehát az Antimagyar Antiszocialista Párt lenne a helyes megnevezés - ha elfogadják az SZDSZ erőszakolta egészségügyi reformot.

A szocialista mozgalmak történetének kulcsfogalma a szolidaritás volt. A szolidaritás etimológiája: közösségvállalás, kölcsönös felelősségvállalás, egyetemleges kötelezettségvállalás. Ettől készül elbúcsúzni a Gyurcsány és az SZDSZ rabságában sínylődő szervezet.

Egyébként a szolidaritás mögött a latin solid ('tartós, erős, szilárd') búvik meg. Na ettől is elköszönhetnek a szocik februárban.


http://www.gondola.hu/cikkek/57745
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Bábukká degradált MSZP-sek
  2008-02-04 22:27:58, hétfő
 
  FH 2008. február 4. 19:51

Valódi demokraták! - Bábukká degradált MSZP-sek



Az egészségbiztosítási törvény zárószavazásán kötelezően igennel kell szavazni a MSZP-frakció tagjainak. A Fidesz a törvénymegerősítő népszavazási kezdeményezésére pedig nemet mondanak.

Nemet mond a Fidesz a törvénymegerősítő népszavazási kezdeményezésére az MSZP a február 11-én várható szavazáson - jelentette be Lendvai Ildikó, a párt frakcióvezetője a hétfői évindító frakcióülés után. A szocialista politikus kitért arra is, hogy ugyancsak hétfőn az egészségbiztosítási törvény zárószavazásán az MSZP-frakciónak egységesen igennel kell szavaznia.

Két képviselő: Karsai József és Farkas Imre jelezte, hogy távol maradna, vagy nem szavazna a voksoláson. A frakció azonban nem támogatja ezt, így ha nem az egységes álláspontnak megfelelő igennel szavaznak, akkor a frakció etikai bizottsága dönt majd arról, éri-e valamilyen szankció őket ezért.

Kökény Mihály, a hétfői frakcióülés után bejelentette: 12 módosító indítvánnyal körülbelül 60-65 ajánlási ponton módosítják az egészségbiztosítási törvényjavaslatot. Egyebek mellett rögzítenék, hogy a pénztárak 2009. február 1-én kezdik meg működésüket területi alapon, vagyis nem lesz tagtoborzás. Az első tagátlépés időpontját ugyanakkor előrehozzák 2009. tavaszára, vagyis ekkor a biztosítottak, ha akarnak, biztosítót válthatnak majd. Az MSZP egyebek mellett egyik módosító javaslatában rögzíti azt is, hogy a pénztárak felügyeleti bizottságaiba közösen egy képviselőt delegálhat majd az Országos Érdekegyeztető Tanács munkavállalói és munkaadói oldala - tette hozzá a politikus.

A vizitdíjjal kapcsolatban nem nyújtanak be módosító javaslatot.

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Lehet-e tisztességes munkával
  2008-02-04 21:01:41, hétfő
 
  Lehet-e tisztességes munkával 497 milliós adóhiányt összehozni?

"Tizenhárommillió forintért vásárolt egy BMW-t 2005-ben az az asszony, akinek - nyilatkozata és a rendelkezésre álló adatok alapján - 2001 és 2005 között csak nyugdíjból származott jövedelme. A nő nyilatkozatában a vizsgált időszakot megelőző megtakarításként 13,5 millió forintot jelölt meg, melyet férje a nyugdíjba vonulása előtt gyűjtött össze a maszek munkáiból.Az ellenőrzés ugyanakkor azt állapította meg, hogy a férj 1991 és 2000 között megszerzett jövedelme a megélhetés költségeire is csak szűkösen lehetett elegendő. Ekkor ugyanis a vele egy háztartásban élő 3 családtagjának nyugdíjból, családi pótlékból, jövedelempótló támogatásból származott jövedelme, és ezek összege még a KSH által meghatározott minimum megélhetési költségek finanszírozására sem volt elegendő. Hatmillió 830 ezer forint adókülönbözetet állapított meg az APEH."

"Testvére vállalkozását több mint 144 millió forint tagi kölcsönnel segítette az az adózó, aki az összeg fedezeteként hét magánszemélytől kapott kölcsönt és munkaviszonyból származó jövedelmét jelölte meg. Fizetése ugyanakkor az adott időszakban igen alacsony volt. Az adóhatósági vizsgálat végül 92 millió forint értékben, öt hitelező esetében elfogadta a revízió, de a hitelnyújtók közül két elhunyt magánszemélynél nem volt bizonyítható a kölcsönnyújtás jövedelmi viszonyaik alapján, illetve a házastársaiknak sem volt tudomása a kölcsön nyújtásról.
Ráadásul - pénzintézeti tájékoztatások szerint - az adózó jelentős megtakarítással is rendelkezett. Végül 68 millió forint igazolatlan eredetű jövedelmet és 25 és fél millió forint szja-adókülönbözetet állapított meg az adóhivatal."

"Lehullott ágakkal fűtöm a lakásom - állította annak a vagyonosodási vizsgálatnak az alanya, amelyben 3 autó, 2 ingatlan és közel 300 millió forint tagi kölcsönök fedezetét keresték. Az adózó nyilatkozata szerint jugoszláv magánszemélytől kapott 200 millió forintot, szülei pedig 5-5 millió forint készpénzzel támogatták, mindemellett két vállalkozástól is utaltak neki fizetést.A bevallások szerint azonban minimális jövedelemmel rendelkezett a vizsgált időszakban. Bevételeit nem minden esetben tudta igazolni jövedelmekkel. A revízió a 200 millió forintos kölcsön szerződését hiteles bizonylatként nem fogadta el, ugyanis a kölcsönnyújtó jugoszláv állampolgár ellenőrzése során azt állapították meg, hogy nem volt olyan annyi jövedelme, amelyből a kölcsönt nyújthatta volna. Mindezek alapján adókülönbözetként közel 94 millió forint befizetését kérték tőle."


http://vastagbor.blog.hu/2008/02/04/adohiany_adocsalok#more318843
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/6 oldal   Bejegyzések száma: 56 
2008.01 2008. Február 2008.03
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
2526272829 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 1291 db bejegyzés
e év: 10632 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1370
  • e Hét: 11637
  • e Hónap: 22748
  • e Év: 176244
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.