Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/5 oldal   Bejegyzések száma: 47 
Egy szó mint száz, aljas és undorító a magyar „elit
  2013-12-11 22:51:08, szerda
 
  Egy szó mint száz, aljas és undorító a magyar ,,elit" 1945 óta, a választó és választott nép sajátos szimbiózisa: ha kicsit megkaparjuk a hivatalos életrajzokat, rögtön kibuknak az elképesztő kapcsolatok, a felvett nevek mögötti valóságos múlt, és az a szemfényvesztés, mellyel az országrontók szabályosan elosztották magukat jobbra és balra, minden pártba és mozgalomba, hogy soha ne lehessen őket tetten érni, leleplezni, megbüntetni, vagy legalább kérdőre vonni." (Részlet Szentmihályi Szabó Péter: Kár volt a szóért című írásából)  
 
0 komment , kategória:  Általános  
Sötétben, sötét ruhában rejtőzködő erőforrás= navajonki !
  2013-12-11 22:15:41, szerda
 
  2013-12-11. 09:11
Nőket megerőszakoló és kirabló sötétbarna hajú férfit keres az esztergomi rendőrség

December 6-án késő este megerőszakoltak egy nőt az esztergomi Szalézi utcában. Felmerült a gyanú, hogy az elkövető már októberben is ugyanott támadott meg egy nőt. A rendőrség keresi a férfit.
A rendőrség a lakosság segítségét kérte kedden egy ismeretlen férfi azonosításában.
Az Esztergomi Rendőrkapitányság ismeretlen elkövetőt keres szexuális erőszak bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt. A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint a férfi december 6-án este fél 11-kor Esztergom kertvárosában, a Szalézi úton egy nőt a földre kényszerített, majd megerőszakolta. Miután végzett, elvette áldozata iratait, mobiltelefonját és készpénzét.

Felmerült a gyanú, hogy ugyanez a férfi követett el hasonló bűncselekményt október 6-án hajnalban is. Akkor is a Szalézi úton támadott meg egy nőt.
Az elkövetőről adott személyleírás mindkét esetben megegyezik. A keresett férfi 30-40 év körüli, körülbelül 170 cm magas, sötétbarna rövid hajú, borostás arcú, kissé ápolatlan. Az elkövetéskor sötét ruhát viselt.
(HVG - police.hu)

További részletek: http://kuruc.info/r/1/121419/#ixzz2nCfILW4k
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Az ötmilliárdból épülő új holokamu-múzeum igazgatónőjének ág
  2013-12-11 22:00:11, szerda
 
  2013-12-11. 20:57
Az ötmilliárdból épülő új holokamu-múzeum igazgatónőjének ágyasa szerint Habsburg hazugság, hogy Magyarország a miénk

Gerő András történész szerint az Osztrák-Magyar Monarchia egyik öröksége a magyar önértékelés furcsasága, az a gondolat, hogy a magyar emberek a Kárpát-medencében élő más népek felett állnak kulturálisan.
A Habsburg Történeti Intézet igazgatója szerdán, a témában rendezett budapesti kerekasztal-beszélgetésen tartott előadásában beszélt arról, hogy a monarchia kulturális világából itt maradt "az önértékelés furcsasága". Kifejtette, hogy "a monarchia azt mondta a magyaroknak, és a magyarok is ezt mondták maguknak: ez az ország, az ő országuk".
Az igazság az, hogy a magyarok csak 1900 után kerültek többségbe a Magyar Királyság területén. Tíz évvel később sem volt nagyobb az arányuk 54,5 százaléknál - mondta Gerő András, hozzátéve, hogy ez részben a zsidó asszimilációval és a nemzetiségi vidékekről történő kivándorlásával állt elő.
Gerő András úgy fogalmazott: a magyarok elhitték azt, hogy ez az ő országuk. Az ő országuk volt, de azt mondták, hogy csak az ő országuk, miközben más embereknek is az országa volt.
"Azt gondolták, hogy ők megérdemlik ezt az országot, mert kulturálisan felette állnak" a más embereknek - mondta a történész, majd hozzátette, hogy szerinte "ez a magyar önértékelési attitűd továbbra is itt van velünk".
Ez nem a diplomáciai, politikai nyelvben, hanem a köznyelvben van jelen. Nagyon ritkán hallani, hogy románról vagy szlovákról ne lekezelően essen szó. "A magyar azt gondolja, hogy ő jó" - mondta Gerő András.
Szerinte továbbá "itt maradt velünk", ami a monarchia kultúrájára abszolút jellemző volt, a "kölcsönös utálat kultúrája". Abszolút magyar sajátosság volt, hogy "egy krecliben volt mindenki, de mindenki mindenkit utált". Ez az utálatkultúra testet öltött abban is, hogy az egyik magyar utálta a más gondolkodású magyart, a magyarok utálták a nemzetiségeket, és a kisebbségek is a magyarokat - mondta Gerő András. Hozzátette: a napi politika, a napi élet szintjén ez abszolút jelen volt.
A Habsburg Történeti Intézet szervezésében Az elveszett "aranykor" - Az Osztrák-Magyar Monarchia világa címmel megtartott kerekasztal-beszélgetésen előadást tartott még Diószegi István diplomáciatörténész a monarchia külpolitikájáról és Zeke Gyula író, történész a monarchia korának irodalmi lenyomatáról.
(MTI)

További részletek: http://kuruc.info/r/26/121454/#ixzz2nCbI5H00
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Közel egymilliárd Kerényi "kulturális innovációjára, aminek
  2013-12-11 21:42:15, szerda
 
  Közel egymilliárd Kerényi "kulturális innovációjára, aminek ára van"

2013. december 11., szerda, 14:07 • Utolsó frissítés: 6 órája
Szerző: Kazimir Annamari


Kerényi Imre miniszteri megbízott sajtótájékoztatón mutatta be a Nemzeti Könyvtár legújabb köteteit. A következő "hullámban" kortárs írók műveit adják majd ki. Az esemény végén rákérdeztünk a projektekkel kapcsolatos kiadásokra, Kerényi azonban az összeget nem mondta ki, de kaptunk egy - a Népszava számára készített - írásos kimutatást, amely szerint az összköltség: 923 360 040 Ft.

https://www.youtube.com/watch?v=uLepYZowVbc

http://hvg.hu/itthon/20131211_egymilliard_Kerenyi_alaptorveny_nemzeti#utm_source= hvg_daily&utm_medium=email&utm_campaign=newsletter2013_12_11&type-id= HvgDaily&user-id=572662BE&utm_content=normal
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Megszólalt a külügy: Ukrajna jövője Európában van
  2013-12-11 20:59:27, szerda
 
  2013-12-11. 17:01
Megszólalt a külügy: Ukrajna jövője Európában van

Ukrajna jövője Európában van, a kontinensnek pedig különösen fontos egy erős, szuverén, független Ukrajna megteremtése és uniós integrációjának támogatása - jelentette ki a Külügyminisztérium parlamenti államtitkára szerdán sajtótájékoztatón a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Fehérgyarmaton.
Németh Zsolt az ukrajnai eseményekre utalva elmondta, Európának tudatosítania kell, hogy nem lehet közömbös egy olyan országgal szemben, amelynek meghatározó a szerepe az egész transzatlanti biztonsági rendszerben. Szavai szerint a magyar kormány elkötelezett az EU és Ukrajna társulási szerződése mellett, bízik abban, hogy aláírják a megállapodást.
Az államtitkár kifejtette, hogy Ukrajna nehéz napokat él át, az ország jövője szempontjából meghatározó lesz annak a politikai helyzetnek a kimenetele, amelyet a vilniusi keleti partnerségi csúcstalálkozón történt események idéztek elő. A magyar álláspont egyik leglényegesebb eleme az állami erőszak alkalmazásának elutasítása, és remélhetőleg az ukrán demokrácia képes is lesz ellenállni a demokratikus törekvések erőszakos eltiprásának - fogalmazott Németh Zsolt, hozzátéve, hogy az európai és a jogállami fejlődés ezt követeli meg Ukrajnától.
A következő napok konfliktuskezelésének iránya az erőszakos cselekmények kivizsgálása, a felelősség megállapítása és a törvényes rend helyreállítása felé mutat - mondta. Az államtitkár a tájékoztatón ugyanakkor fontosnak nevezte, hogy az ukrán belpolitikai válság párbeszéd útján rendeződjön, ezt szolgálja többek között Catherine Ashton európai uniós kül- és biztonságpolitikai főképviselő és számos diplomata közvetítése az ukrán kormány és az ellenzék között.
Németh Zsolt elmondta: a kárpátaljai magyarok számára a keleti partnerség program az elmúlt időszakban sok előnnyel járt, ennek keretében Magyarország folytatni akarja a támogatásukat. A keleti partnerség egyes programjának keretében csaknem hatvan intézményt újítottak fel Kárpátalján, a program folytatásáról szóló megállapodást pedig hamarosan Budapesten írják majd alá - közölte.
Magyarország, Kárpátalja és Ukrajna háromszöget alkot, amivel erősödhet a magyar-magyar, a magyar-ukrán, valamint a Kárpátalja és Kijev közti együttműködés is - fogalmazott Németh Zsolt.
(MTI)

További részletek: http://kuruc.info/r/2/121447/#ixzz2nCLuXmR3
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kamarai tagdíjakból fizették a parkolási büntetést
  2013-12-11 20:46:17, szerda
 
  Kamarai tagdíjakból fizették a parkolási büntetést

2013. december 11. szerda 0:28 Forrás: AN, MTI


Kamarai tagdíjakból fizették a parkolási büntetést

Budapest - Bajban van Éger István, és az általa vezetett Magyar Orvosi Kamara. A felügyelőbizottság számos szabálytalanságot állapított meg a MOK gazdálkodásával kapcsolatban, a többi között parkolási büntetéseket, valamint összetört autók javítását fizettek a tagdíjakból, emellett ügyvédekre is 26 millió forintot költöttek.

Éger István a Gyurcsány-Bajnai kormányok idején harcos érdekvédő volt, ő maga nyilatkozta büszkén akkoriban, hogy ott fekszik keresztbe a Gyurcsány Ferenc által kezdeményezett egészségügyi reformnak, ahol csak tud.

Orbánék kormányra kerülése után sértett ember lett belőle. Miniszteri, de minimum államtitkári posztot remélt magának, talán ígértek is neki ilyet, de az sem kizárt, hogy csak álmaiban jelent meg a miniszteri bársonyszék. 2010 után harcossága tovatűnt, mert annyira azért nem bátor, inkább csendben morog.

A beszámolók szerint a kamara küldöttgyűlésén a felügyelőbizottság jelentése több ponton elmarasztalta a MOK vezetőinek ténykedését, ám a dokumentumot a jelenlévő küldöttek többsége elutasította. A vitatott jelentés egyebek mellett azt veti a kamara vezetőinek szemére, hogy rosszul gazdálkodtak a tagdíjakkal, így például parkolási büntetőcédulákat és önhibás autótörés javítását is a kamarai tagdíjakból fizették ki. A felügyelőbizottság borsosnak ítélte az ügyvédi számlákra tavaly kifizetett 26 millió forintot is.

Bánki Magdolna, a felügyelőbizottság elnöke akkor azt mondta, nem tekinti lezártnak az ügyet, és a felügyeleti hatósághoz fordul. Állásfoglalást kér az adatvédelmi hatóságtól is, mivel a kamara úgy kötött az orvosokra csoportos életbiztosítást, hogy adataik átadásához nem kérte az engedélyüket.

Éger István szerint a kamara gazdasági tevékenységéről a hivatalos szervek bármikor meggyőződhetnek, és “mindaz, amit egyesek nyilvánosságra kívántak hozni, az nem fedi a valóságot és nem megalapozott".

http://nepszava.com/2013/12/magyarorszag/kamarai-tagdijakbol-fizettek-a-parkolasi -buntetest.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
"Tudja, hogy van pénzem, és ha kell, el is veszi" - Miért te
  2013-12-11 20:44:31, szerda
 
  Cigánybűnözés :: 2013-12-11. 20:11
"Tudja, hogy van pénzem, és ha kell, el is veszi" - Miért teljesen helyénvaló a cigánybűnözés kifejezés?

Olvasónk írja:
Tisztelt Szerkesztőség, Tisztelt Kurucok!
Adjon az Isten!
A 2013. december 7-én megjelent, "Dolgozz, magyar, hogy ezeknek a szegény cigányoknak legyen mit elszedni tőled!" című cikk olvasása inspirált az én történetem leírásához.
December 4-én este fél hat körül Székesfehérváron, balgán bízva Pintér úr rendjében, gyalogszerrel tartottam az Interspartól a Kölcsey utcába, a vasútállomás felé. A Lövölde utca egyik gyalogátkelőnél, a jó ég tudja honnan, talán valamelyik csatornából előbújva elém állt egy "jóvágású fiatalember". Hangosan köszönt és ha jól emlékszem azt is megkérdezte, hogy hogy vagyok.
Mit csinál ilyenkor az egyszerű ember? Vagy megáll és megvárja mit akar, vagy határozottan kikerüli. Tudtam, hogy az első megoldásból nem jöhetek ki jól, mert valószínűleg vagy cigarettát (ami nem volt nálam), vagy pénzt akar szerezni magának. Ebben a dübörgő gazdaságban nem tehetem meg, hogy mindenféle gyanús kinézetű, pufidzsekis, kapucnis alakot akár csak 100 Ft-tal is támogassak, erre a célra már a személyi jövedelemadómból átcsoportosították a megfelelő összeget. Így hát a második lehetőséget választottam és a "ne haragudj, sietek", a pesti aluljárókban már jól bevált szófordulatot használva kikerültem és határozott léptekkel haladtam tovább. Nem volt még késő este, így voltak járókelők az utcán, és autók is elég sűrűn jártak, így gondoltam, hogy nem lehet baj. Figyeltem egy darabig, hogy nem jön-e utánam, de ahogy felbukkant, úgy tűnt el. Mire megtettem kb. 50 métert, addigra már sehol nem láttam.

Ez volt az a hiba. A struccpolitika. Ha nem látunk valakit (vagy inkább valamit), az nem jelenti azt hogy ő/az sem lát minket. Mint utólag kiderült, ez a jó képességű fiatal nem csak, hogy látott, figyelt is.
A vasútállomás mellett haladtomban, ismét megjelent, de akkor már ellentmondást nem tűrően pénzt követelt. Hozzátette, hogy nehogy azt mondjam, hogy nincs pénzem, mert ő tudja, hogy van, és ha kell, el is veszi.
Hiába próbáltam meg továbbmenni, nem engedett. Visszarántott, elém állt, és éppen hogy csak nem ütött meg. Miután adtam neki némi aprót (kb. 150 Ft-ot), azt mondta, hogy "ne hazudj, hogy csak ennyid van, forgasd ki a zsebeidet". Természetesen nem forgattam ki. Ekkor jobb kezét felém emelte, bal kezét pedig zsebre tette. Nekem úgy tűnt mintha a bal zsebében fogna valamit. Bizonyára én vagyok a rasszista, hogy azt hiszem az effélékről, hogy kést tartanak maguknál, de elég komolynak látszott a fenyegetés. Ekkor kiforgattam az egyik zsebemet. Azt, amelyikben csak 1 500 Ft volt. Ezt át is adtam neki, de ennyi nem volt elég. A másik zsebemet nem kellett kiforgatnom, mivel fajtársaitól eltérő módon ez a putriszökevény gyorsan tanult, és hamar önállósította magát. Bal kezét továbbra is zsebében tartva jobb kézzel benyúlt a másik zsebembe és kivette az aznap megkapott fizetésem készpénzeben felvett részét, 30 000 forintot. Ezután még füvet akart tőlem, meg valamit, amit még életemben nem hallottam, de feltehetően az is valami olyan kábítószer, amit nem tiltanék be, hanem inkább kilószámra zabáltatnék az ilyennel, hátha valami baja lesz tőle.
Miután mondtam, hogy nem élek ilyenekkel, nem akart már mást, sőt azt is mondta, hogy vissza fogja adni a pénzem, csak menjek el vele a dohányboltig.
Innentől megfordult a helyzet, ő megpróbált mihamarabb lelécelni, én meg mentem a pénzem után. Továbbra is tartottam tőle, de mivel több mint 30 000 Ft-om nála volt, és már sokkal kevésbé volt agresszív, így mentem vele. Tudtam, hogy a dohánybolt és a környéke be van kamerázva, úgyhogy reménykedtem benne, hogy így legalább videofelvétel lesz róla.
Mielőtt a mutyidiszkonthoz értünk, elkanyarodott és a közelben lévő éjjel-nappali mögé indult, közben többször elmondta, hogy menjek vele, ott visszaadja a pénzem.
Mit tehettem, mentem vele. A rendőrséget nem mertem hívni, mivel többször is mondta, hogy ha fel merem hívni a rendőröket, akkor végem lesz, meg a feljelentésből tudni fogja, hogy hol lakom, és a családommal kiirtásával fenyegetett (ugye neki lehet kiirtással fenyegetni akárkiket, mert ő az ártatlan kisebbség).
Az éjjel-nappali mögött előkapta a pénzem a zsebéből, de egy 20 000 Ft-os hiányzott. Heves sajnálkozás ("jáj tesvírem"x100) közepette azt mondta, hogy valahol kirántotta a zsebéből.
Ekkor egy pillanatig nem figyelt és kivettem a kezéből a maradék pénzem. Legnagyobb meglepetésemre nem esett rögtön nekem, hanem elindult a trafik felé.
A trafik előtt mondta, hogy cigit akar venni, de nincs nála pénz. Gondoltam, ha bemegy a trafikba, akkor legalább telefonálhatok, meg lesz róla rendes videofelvétel is, így a visszaszerzett pénzemből adtam neki egy ezrest. Mialatt bement a trafikba elővettem a telefonom és hívtam azt a barátomat, akihez eredetileg indultam. Ő eddigre már gondolta, hogy valami baj van és elindult megkeresni. Nem volt időm sokat beszélni vele, úgy emlékszem csak annyit mondtam, hogy "a trafiknál vagyok, para van", de mire ezt elmondtam kijött a füstösképű a trafikból. Ekkor mondtam, hogy adja vissza a pénzem, tartsa meg a cigit, aztán mindenki menjen a dolgára (ekkorra már neki is rengeteg dolga akadt, saját bevallása szerint mennie kellett kurvázni). Egyszer csak megérkezett cimbora, és látván, hogy egy ismeretlen alakkal társalgok megkérdezte, hogy mi a probléma, mire a koszos azt felelte, hogy én elhagytam a pénzem és most tőle akarom elvenni. Pillanatok alatt áldozatot csinált magából, és mivel az éjjel-nappali környéke forgalmas hely, elég sokan hallhatták ezt a történetet. Így már felesleges volt rendőrt hívnunk, mert ahogy ezt el is mondta, ha kihívom a rendőrséget, ő úgyis ezt fogja mondani, meg különben is, ha őt elviszik nekem és a családomnak vége.
Nem tudtunk mit csinálni, igazából már annak is örültem, hogy ép bőrrel megúsztam ezt az egészet, így hát hagytuk elmenni.
Utána körbekérdeztünk a környéken, hogy ismerik-e esetleg. Így tudtuk meg, hogy már ült Baracskán, sőt néhány héttel azelőtt a trafikból is kihívták miatta a rendőröket, mert onnan is lopott.
Ezek alapján már csak azt nem értem, hogy ha ekkora rend van ebben az országban, akkor hogyan lehet az - és ezt most Orbán, Pintér és Balog uraktól kérdezem elsősorban - hogy egy büntetett előéletű egyén hogyan lehet szabadlábon, miután lopott egy trafikból?
Javítsanak ki, ha tévedek, de véleményem szerint azért, mert a rendőrség részéről ez sokkal több munkával járt volna, mint a fűtött autóból 30-300 ezer Ft értékű művészi fényképeket készíteni, meg különben is, ha cigány az elkövető, akkor nagyon alapos bizonyítási eljáráson kell átesni az ügynek, nehogy a rendőrséget rasszizmussal lehessen vádolni.
Másnap kollégáim tanácsára mégis bementem a rendőrségre feljelentést tenni. Már a portán láttam, hogy ez hatalmas nyűg nekik, hogy egy egyszeri magyar ilyen csip-csup ügyekkel zaklatja őket. Azonban ehhez azt is el kell mondanom, hogy minden tiszteletem a jegyzőkönyvet felvevő hölgyé. Nagyon segítőkész volt, látszott rajta, hogy ő mindent megtenne, sőt meg is tett az ügy kivizsgálása és megoldása érdekében, de ő sem biztatott különösebben, mert látta, hogy valószínűleg nem fognak nagy erőket bevetni a nyomozás során.
Nem tudom, hogyan kerülhettem volna el ezt a egészet, vagy mit kellett volna máshogy csinálnom, hacsak nem azt, hogy a megtakarított pénzemet nem egy bankban tartom, hanem lőfegyvert veszek belőle. Nagyobb hasznom lett volna rajta.
Ez lett volna az én történetem, amit azért írtam le, hogy ha lehet, más ne kerüljön ilyen helyzetbe, tanuljon a hibáimból.
Nem tartozik szorosan a történetemhez, de ezen már régóta gondolkodtam: amikor valaki azt a szót meri használni, hogy "cigánybűnözés", miért határolódnak el olyan sokan, olyan hirtelen?
Mindenki arra hivatkozik, hogy ez általánosítás, sértő a rendes (elenyésző mennyiségű) cigányokra nézve.
Az én eszmefuttatásom:
- Nem mondom azt, hogy minden cigány bűnöző - ez ugye általánosítás.
- Azt sem mondom, hogy minden bűnöző cigány - ez is általánosítás.
- Azt viszont mondom, és meg is tapasztaltam, hogy amikor egy cigány elkövet valamit, azt vagy azért teszi, mert nincs tudatában a tettei súlyával és következményével (cigány mivoltából fakadóan), vagy pedig azért, mert felsőbbrendűségi érzése van (cigány mivoltából fakadóan) és azt hiszi (egyre inkább a "tudja" kifejezés lesz helytálló) bármit megtehet.
Na ezért teljesen helyénvaló a "cigánybűnözés" kifejezés.
Szebb Jövőt!

További részletek: http://kuruc.info/r/20/121388/#ixzz2nCIB19Z9
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
MIT MOND a TALMUD? – DISZNÓVÁGÁS
  2013-12-11 20:35:20, szerda
 
  MIT MOND A TALMUD? - DISZNÓVÁGÁS

Kérdés:
Szabad-e sabbathkor disznót vágni?

Válasz:
Nem, nem szabad. Egy csendestárs magánszemély Zrt-jén keresztül, az állami szektorból privatizálni kell az egész ágazatot, majd hagyni, hogy a gojok vágjanak e szent napokon is!
() Varga B. Tamás ()
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Iráni tábornok bírálta a kormányt
  2013-12-11 20:26:25, szerda
 
  Iráni tábornok bírálta a kormányt
2013, december 11 - 14:03

Az iráni iszlám Forradalmi Gárda elitalakulat főparancsnoka egy egyetemi látogatásán bírálta a kormányt, amiért szerinte hagyja magát befolyásolni a nyugati eszmék által, ezért, mint mondta, "alapvető változtatás kell" - jelentette szerdán a Fars hírügynökség.

mohamedNem sok példa volt arra a mérsékeltnek tekintett Haszan Róháni államfő augusztusi hivatalba lépése óta, hogy magas rangú iráni tisztségviselő nyilvánosan olyan élesen bírálja a kormányt, mint ahogy azt Mohammad Dzsafari tábornok tette kedden, amikor látogatást tett a Szádik Imám Egyetemen.

Róháni kormánya diplomáciai kezdeményezéseivel elérte, hogy Irán novemberben megállapodást kötött atomprogramjáról hat nagyhatalommal. A megállapodást nagyon sok iráni üdvözölte mind kül-, mind belföldön, de az iráni hatalmi rendszer különböző szintjein pozíciót betöltő konzervatívokat bosszantja, hogy irányváltás történt a külpolitikában, és óva intik a vezetést attól, hogy az ország túl közel kerüljön a Nyugathoz. "A hadsereg és az ország közigazgatási rendszerét irányító rendszer és eljárás ugyanaz, mint korábban, csak egy hajszálnyit változott, de sajnos megfertőzték azt a nyugati gondolatok, ezért alapvető változásnak kell történnie" - szögezte le a tábornok, de nem fejtette ki, milyen változásra gondol.

A forradalmi gárda főparancsnokának szavai jelzik, milyen nehéz helyzetben van az államfő, amikor egyszerre kell megállapodnia a Nyugattal az atomprogramról és javítania Irán külföldhöz fűződő viszonyán, közben elkerülnie azt, hogy kivívja az erős konzervatív csoportok haragját. Dzsafari tábornok ezenkívül burkoltan célzott arra is az egyetemen, hogy az ország külügyminiszterének nem kellene katonai ügyekbe avatkoznia. A helyi média a múlt héten úgy idézte Mohammad Dzsavád Zarif külügyminisztert, hogy a Nyugatnak nem kell tartania az iráni katonai védelemtől, mert ha akarná, meg tudná azt semmisíteni. Bár a külügyminiszter utólag az állítólagos megjegyzéséről kialakult belpolitikai vitában azt állította, hogy szavait elferdítették, illetve kiragadták szövegkörnyezetükből.

"Tapasztalt diplomatának tartjuk, de katonai tapasztalata nincs" - jelentette ki a tábornok Zarifra utalva, válaszul arra a kérdésre, hogy szerinte az amerikai erők néhány bombával katonailag meg tudnák-e semmisíteni Iránt. Dzsafari egyúttal visszautasította azokat a felszólításokat, amelyek szerint a forradalmi gárdának távol kellene tartania magát a politikától. "Az iszlám forradalmat a legjelentősebb veszély a politika területéről fenyegeti, ezért a gárda nem maradhat csendben ott sem" - tette hozzá. Mind Róháni, mind Ali Hamenei ajatolláh, legfőbb vallási és politikai vezető szeptemberben kijelentette, hogy a fegyveres erőknek nem kell aktívaknak lenniük a politikában.

Bírálói szerint a Forradalmi Gárda az utóbbi években gazdasági, társadalmi és politikai területekre tévedt, túlságosan nagy befolyásra tett szert annak meghatározásában, hogyan irányítsák civil vezetői az országot. Az elit alakulatnak feltehetőleg még lesznek vitái Róhániával, aki el akarja érni, hogy a nemzetközi közösség szüntesse meg gazdaságromboló büntetőintézkedéseit Irán ellen, és hogy fellendüljön az ország. Kezdeményezéseire Hamenei ajatolláh mindeddig rábólintott.

Dzsafari tábornok közölte ezenkívül, hogy Irán nem hagy fel régi szövetségese, Bassár el-Aszad szíriai elnök támogatásával. A damaszkuszi rezsim a szíriai polgárháborúban részben Teherán segítségével vissza tudta fordítani a felkelők térnyerését.
"Minden tőlünk telhetőt megteszünk Szíria védelmére, mert az arab ország az iszlám forradalom frontvonala. Már korábban közöltük, ezért köztudott, hogy vannak különleges erőink, amelyek átadják tapasztalatukat, illetve kiképzőkként, tanácsadókként vannak jelen Szíriában" - mondta Dzsafari.

MTI - alfahir.hu

http://alfahir.hu/irani_tabornok_biralta_a_kormanyt
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Tompika az ügyészséget utasítja
  2013-12-11 20:13:49, szerda
 
  Tompika az ügyészséget utasítja
2013, december 11 - 18:51

A primitív és trágár twitter üzeneteiről hírhedt Deutsch Tamás most a Facebook oldalán kezdett ámokfutásba és nekirontott a kuruc.info portáltnak.

"A Kuruc.info egy tőről metszett náci szenny(hon)lap. A létezése nettó gyalázat" - írja a közösségi oldalon Deutsch. A fideszes EP-képviselő 72 órás ultimátumot adott az ügyészségnek arra, hogy "törvényes kötelezettségének végre eleget téve egyszer és mindenkorra felszámolja ezt a gennyláda náci hírportált". Deutsch szerint a kuruc.info a törvények betartására hivatott intézmények "teljes töketlensége" miatt tevékenykedik háborítatlanul.

"Az elmúlt napokban például mosolyogva óriásplakát helyet béreltek maguknak, óriásplakátot nyomtattak, majd kihelyezték azt a kibérelt helyre és gondolom még áfás számlát is kértek a szolgáltatásokért, mert így van ez rendjén. Zavartalanul élik egy náci hírportál dolgos hétköznapjait. Munkaidőn túl pedig szorgalmasan újságírókat illetve általuk zsidónak, cigánynak, buzinak, stb. minősített embereket fenyegetnek, szóval kedvenc szabadidős náci szenvedélyüknek hódolnak" - írja. "Nincs melléduma, nincs egyfelől-másfelől! Tessenek az ügyészségnél azonnal a két hátsó lábukra állni, mert kezemben a kréta és indulok a Legfőbb Ügyészség épületéhez ugróiskolát rajzolni" - áll a fideszes Deutsch bejegyzésében.

A Legfőbb Ügyészség visszautasítja Deutsch Tamás néppárti európai parlamenti képviselő kuruc.infóval kapcsolatos bírálatát - reagált az MTI-nek Fazekas Géza ügyészségi szóvivő.

Fazekas Géza hangsúlyozta: az ügyészség általában nem szokott képviselők közéleti megnyilvánulásaira reagálni, ugyanakkor durva kirohanásnak és valótlan állításoknak nevezte a politikus által írtakat. Hangsúlyozta: az ügyészség több eljárást is indított a portál ellen, köztük M. Balázs ellen, aki a vádhatóság szerint főszerkesztőként rágalmazást követett el. Hozzátette: annak ellenére tudtak vádat emelni, hogy az Egyesült Államok még 2007 őszén elutasította a portál szerverének lefoglalását az amerikai alkotmány első kiegészítésére, a sajtószabadságra hivatkozva.

A vád alapjául az szolgált, hogy 2006. október 7-én, majd 16-án, majd utána több alkalommal, frissített formában a 2006 szeptemberi budapesti eseményekkel kapcsolatban a kuruc.info közzétette az ügyekben eljáró bírák, ügyészek személyes adatait. A Fejér Megyei Bíróság 2011 őszén jogerősen bizonyítottság hiányában felmentette M. Balázst.

Korábban Rogán Antal, a Fidesz frakcióvezetője a Facebook oldalára feltöltött videóban kifogásolta, hogy milyen körülmények között tölti házi őrizetét a négy ember haláláért felelős szlovák milliomosnő, Eva Rezesova. Pár órával később a bíróság megszüntette a házi őrizetet, és börtönbe vitték a szlovák milliomosnőt (amit természetesen meg is érdemelt - szerk.). Bánáti János, az ügyvédi kamara elnöke úgy fogalmazott: ,,példátlan, hogy egy politikus a jogerős bírósági döntés előtt kinyilvánítsa, hogy milyen jellegű határozatot tartana elvárhatónak". Úgy tűnik, hogy Rogán Antal után, már Deutsch Tamás is a Facebookon ad utasításokat jogi ügyekben.

Kedden az Alfahír is beszámolt arról, hogy a szélsőliberális Index ,,nyomozást" indított, mert egy budaörsi társasház falán, óriásplakáton hirdetik a Kuruc.info portált. Cikkük eredményeképpen a Hungaroplakát a plakát levételét ígérte. A következőt válaszolta a szélsőliberális hírportál megkeresésére: ,,A tárgyi helyszínen kihelyezett reklámtábla felületét Reklámügynökség részére adtuk bérbe. A hirdetés tartalmáról nem volt tudomásunk, azonban a mai napon intézkedtünk a plakát mielőbbi eltávolítása érdekében."

A Kuruc.info az ügyről azt írta, a nyáron meghirdetett, rendkívül népszerű plakátpályázatuk kiírásakor merült fel bennük, hogy köztéri óriásplakátokon is tiltakozzanak a kifejezetten portálukra szabott, hamarosan bevezetendő ,,kínai típusú internetcenzúra" ellen.

Az óriásplakátcégek az Önszabályozó Reklám Testületre hivatkozva azonban nem voltak hajlandóak még fizetett hirdetésként sem megjeleníteni a tiltakozásnak szánt reklámjukat. A portál saját bevallása szerint is meglepődtek, mikor egy olvasójuk hívta fel a figyelmüket, hogy a fővárosban mégis megjelentek a portált népszerűsítő plakátok.



alfahir.hu

http://alfahir.hu/tompika_az_ugyeszseget_utasitja
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/5 oldal   Bejegyzések száma: 47 
2013.11 2013. December 2014.01
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 878 db bejegyzés
e év: 7437 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1921
  • e Hét: 12188
  • e Hónap: 23299
  • e Év: 176795
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.