Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 15 
Aki hazudik, az lop is
  2014-01-12 20:42:45, vasárnap
 
  Aki hazudik, az lop is
2014.01.12. 07:26 E.Swan

A címet adó mondást nem én találtam ki. Nem is a Fidesz, de ők alkalmazzák igazán ügyesen.

A rettentő nagy honvédő háborúskodás közben elfelejtettek szólni az embereknek, hogy ameddig ők a bozótban hasalva védik a rohadtmocskosimperialistauniós támadásoktól a Szent Anyaföldet, addig pártunk és kormányunk csöndesen kilopja azt a lábuk alól.

Nem mondom én, hogy nagyon titokban, vagy különösebben ügyesen teszik, mert nem. Viszont működik a dolog, mint a többi aljas húzásuk is. Profi módon hazudnak és lopnak, kétség sem fér hozzá. Közben még azt is elhitetik sokakkal, hogy értük, az ő érdekükben teszik. Valamiféle misztikus módon, talán tömeghipnózissal még azt is elérik, hogy a kisemmizettek segítsék őket a rablásban.

Kezdték ugye a magánnyugdíjakkal. Mondván, hogy majd ők megvédik nekünk a magánbiztosítóktól, zsebre tették a pénzünket. El is költötték azóta. Normális országban már ezért börtönben ülne a komplett kormány, na de hol normális ország ez?

Aztán kidolgoztak egy végtelenül egyszerű, de hatékony módszert. A megvédés ugye már jól bejött, nem is térnek el tőle. Tehát első lépésben védenek. Második lépésben államosítanak. Harmadik lépésben az államosított javak élére kineveznek egy "megbízható" elvtársat. Negyedik lépésben jobbnak látják mégis, ha nem állami tulajdonban, hanem magánkézben van a megvédett érték. Mivel már amúgy is birtokon belül van az, akinek eleve is szánták a dolgot, egyszerűen lehet élni az elővásárlás lehetőségével és hipp-hopp, lett egy új gazda.

Itt van az állami földek bérbeadása. Azt még államosítani sem kell, mert helyből állami tulajdon. Megpályáztatják a látszat kedvéért, de már régen ki vannak osztva azok a földek. A hithű elvtársak megkapják a területeket bérletbe. Aztán ugye majd dönthet úgy pártunk és kormányunk, hogy akkor van jó alaposan megvédve a Szent Anyaföld, ha magánkézben van. Tehát eladja. Persze annak, aki amúgy is bérli. Akár 5 forintért, mert a pénz nem számít, a lényeg a megvédés. Így lesz aztán sok kis Mészáros Lőrincből nagygazda, gróf, báró. A hülye magyar paraszt meg les ki a fejéből, mert úgy megvédték, hogy neki egy talpalatnyi föld sem maradt. De nem baj, kormányunk nem hagy magára senkit! A falvak lakói, akik eddig a környező területeken gazdálkodtak, most majd mehetnek közmunkában az új földesurakhoz dolgozni. Azért nem alkalmazottnak, mert akkor többet kellene fizetni. Meg hát a közmunkás bérét ki állja? Na ugye! Tökéletes.

A gazdálkodáshoz azonban érteni kell. Azzal munka van, szántani kell, vetni, aratni. Vagy ha legelő, az állatokkal van a sok macera. Az új földbirtokosok nem is értenek hozzá, nem is akarnak vesződni ezzel. Nem is ez a cél. Felveszik a földalapú támogatást, annak egy töredékéből gyomtalanítják a területet és a maradék összeget zsebre vágják.

Az így birtokba került tulajdonosok minden eszközzel védeni fogják persze Viktorukat, mert addig vannak biztonságban ők is és a frissen szerzett tulajdon is. Márpedig iszonyú tőke koncentrálódik néhány kézben. Akkor is, ha ennek egy részét hálásan megosztják az adományozóval. Az új földbirtokosok, cégtulajdonosok, akik az állami pályázatok és támogatások egyedüli nyertesei, nem fogják sajnálni a pénzt, hogy harcba hívják a népet a kormány mellett. Nem nagy áldozat finanszírozni a "civil" szervezeteket, buszokat bérelni, transzparenseket gyártani, plakátokkal teríteni be az országot, újságokkal árasztani el a háztartásokat. Mindent meg fognak tenni, hogy maradjon a kormány. Lehetőség szerint örök időkre.

A mostani honvédők, akik üvöltve bizonygatják, mennyire nagyon magyarok és így lehet kiszorítani a büdös-mocskos külföldi multikat, hamarosan meg fognak lepődni. Ugyanis a Lázár fivérek üzleteibe betérve nem fognak kapni magyar húst, magyar almát, répát, krumplit. Nem lesz magyar liszt, vaj, tej. A Nemzeti Túró Rudi is külföldi túróból fog készülni. Ugyanis a meg nem termelt gabonát nem lehet megőrölni, a fel nem nevelt tehenet nem lehet megfejni. A tyúk is külföldön fog nekünk tojni. Nemzetileg.

A falvak lakói meg nem tudják a hátukra venni a házaikat, hogy boldogabb országba költözzenek. Maradnak és csöndesen elsorvad a vidék. Munkahely nem lévén, mit tudnak tenni? Semmit. Aki még mer gyermeket vállalni, az majd elküldi a kölykét a Nemzeti iskolába, ahol Nemzeti tankönyvből megtanul olvasni (vagy nem), aztán 16 éves korában már mehet is Nemzeti zsellérnek. Mondjuk Mészáros Lőrinc földesúr birtokaira.

Akik most lelkesen bizonygatják: tessék, működik az ország, nem mentünk csődbe, a huhogók is láthatják: jó az unortodox gazdaságpolitika, azok tévednek. Működik, ideig-óráig. Mint amikor a hülye Gyuri tavaszkor kimegy a kertbe és egy rozsdás fejszével kicsapja az éppen virágzásnak induló facsemetét. Beviszi a lakásba, egy vödör vízbe állítja és döngeti a mellét: "Tessék, itt is virágzik! Nem pusztult el!" Igaz, nem pusztult el. Még. Virágzik, mert az életerő még hajtja. De teremni nem fog. Sem most, sem soha. Jövőre meg virágozni sem fog. Ugyanis elpusztul.

A mostani harcos honvédők meg magyarázhatják a gyereküknek, unkájuknak, hogy: - Bocsi, valamit félreértettem.

Meg mi is magyarázhatjuk a mi utódainknak: - Gyáva voltam.

http://orditok.blog.hu/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Oda a fele spanyol királyság
  2014-01-12 20:25:45, vasárnap
 
 
Oda a fele spanyol királyság
Bede Márton

Bede Márton
külföld
ma 18:04


Kevesebb mint egy év alatt teljesen összeomlott a spanyol királyi család.
Nőügyektől a sikkasztásig minden van, amit egy olyan monarchia sem viselne el, amit nem tett tönkre a gazdasági válság.
I. János Károly egykor a demokratikus átmenet hőse volt, ma már csak szégyenkezni lehet miatta.
Senki sem tudja, mi jön a megroggyant király után, és még az is lehet, hogy nem lesz utódja a trónon.

Apa csajozik, anya szomorú, a vő lop, talán a lány is, a másik lánynál valami nem stimmel, az egyetlen fiú meg olyan mulya, hogy semmit nem lehet rábízni. Ez egy egészen hétköznapi család lenne, ha nem pont Spanyolország uralkodóiról lenne szó. A hónapok óta botrányról botrányra vergődő királyi ház a héten ért el a mélypontra, amikor kiderült, Cristina hercegnőnek bíróság előtt kell beszámolnia arról, hogy mit tudott férje piszkos ügyeiről.

Viszonylag ritkán lehet élőben követni egy királyság teljes összeomlását, de ami most Spanyolországban zajlik, az egyre inkább ennek tűnik. Egy eleve ezer sebből vérző ország királyi házának szinte minden tagjában megrendült a bizalom, és senkinek sincs fogalma sem, hogy lehetne ebből kimászni. Pedig pont ez volt az az európai királyi család, amely évtizedeken át tűnt modernnek, normálisnak és borzasztóan népszerűnek.
A jóságos János Károly

Spanyolország újkori történelme egyetlen bekezdésben, mielőtt belevágnánk a lopásokba, a szexbe és a kokainba. Francisco Franco 1975-ben halt meg, kijelölt utódja a diktátori székben János Károly herceg volt, akit Spanyolországban, szüleitől gyakorlatilag elrabolva neveltek erre a pozícióra. A trónra lépő király azonban nem kért az önkényből. Alkotmányos demokráciát vezetett be, és akkor is kitartott a szabadság mellett, amikor 1981-ben egy katonai puccs zászlajára az ő nevét tűzve próbálta visszaállítani az előző rendszert. Ezért a spanyolok nagyon hálásak voltak a fess királynak, és nagyon úgy tűnt, hogy mindenki boldogan él, míg meg nem hal.
A megroggyant király és Zsófia kirányő. AFP PHOTO/ POOL/ GERARD JULIENA megroggyant király és Zsófia kirányő. AFP PHOTO/ POOL/ GERARD JULIEN

I. János Károly és családja persze a királyságon belül nem mindenhol volt egyformán népszerű. A birodalom nem spanyol alattvalói, a katalánok és főleg a baszkok minden alkalmat megragadtak, hogy nemtetszésüket fejezzék ki, esetleg megpróbálják meggyilkolni az uralkodót. Az idillt még a Spanyolországot különösen durván sújtó gazdasági válság sem tudta megbontani. A királyi család elsöprő népszerűségét minden közvéleménykutatás bizonyította, a sajtó pedig - szemben például az Angliában megszokottakkal - nem vájkált a királyi család tagjainak magánéletében.

A kártyavár 2012 áprilisában kezdett összedőlni. A király ekkor kedvenc hobbijának hódolva éppen Botswanában vadászott, amikor egy szerencsétlen esés következtében jól összetörte magát. A kiváncsi spanyolok gyorsan megtalálták a kiruccanást szervező cég honlapját, amin az elégedett, dúsgazdag ügyfelek fényképei közt I. János Károly is ott pózolt büszkén egy elejtett elefánt mellett.

Azt még talán lenyelték volna a spanyolok, hogy a király, aki egyben a világ egyik legnagyobb állatvédő szervezete, a World Wildlife Fund spanyol fiókjának elnöke is volt, nagyvadakra vadászik. Azt viszont már nem, amikor kiderült, hogy pontosan mennyibe kerül egy ilyen kis lövöldözős kiruccanás. A súlyos megszorításokkal és elképesztő munkanélküliségi adatokkal küzdő ország úgy hördült fel a király ellen, mint még korábban soha.

A WWF gyorsan kirúgta a királyt, ő pedig néhány nap múlva két botra támaszkodva, elég dekoncentráltan elnézést kért alattvalóitól, amiért a pénzüket szórta, miközben ők anyagi gondokkal küzdenek. Talán itt még meg lehetett volna állítani a királyi családra zúduló szarzuhatagot, ekkora azonban a korábban baráti spanyol sajtó türelme is elfogyott, és elkezdtek arról is cikkezni, hogy kivel is volt vadászni János Károly.
A királyi kan

Corinna zu Sayn-Wittgenstein nevét korábban senki nem mondta ki a spanyol médiában, pedig mindenki tudott róla, mint ahogy arról is, hogy a fiatalabb korábban kifejezetten jóképű király nem csak elefántra szeret vadászni. A legdurvább pletykák szerint Diana is megvolt neki. A Larsen néven született, kétszeresen elvált, a királynál 25 évvel fiatalabb német Corinna viszont már sokkal több volt pletykánál.
János Károly és Corinna egy 2006-os fogadáson. Carlos Alvarez/Getty ImagesJános Károly és Corinna egy 2006-os fogadáson. Carlos Alvarez/Getty Images

A botswanai vadászatot is ő szervezte, és bár később egy interjúban azt állította, hogy ő és János Károly külön sátorban aludtak, ezt már tényleg senki nem hitte el Spanyolországban. A nő tovább rontotta helyzetét, amikor arra hivatkozott, hogy ő a király közeli barátjaként mindenféle szupertitkos küldetéseket hajtott végre Spanyolország érdekében, amit aztán maga a spanyol titkosszolgálat vezetője volt kénytelen cáfolni.

Sayn-Wittgenstein a botrány után elhagyta az országot, ami valamivel könnyítette a király helyzetét. Ekkor azonban már nem lehetett az egészet azzal elütni, hogy egy szenilis vén kecske tévelygéséről van szó, mivel időközben a királyi családot egy szimpla hűtlenségnél sokkal súlyosabb botrány rázta meg. Kiderült, hogy Cristina hercegnő férjének enyves a keze, és még az is lehet, hogy nem csak a hercegnő, de maga a király is tudtak a dologról.
A családi idill

Évtizedeken át a spanyol királyi család zavarba ejtően normálisnak tűnt - pláne olyan botrányfészkekkel összevetve, mint az angol. János Károly 1962-ben vette el Zsófia görög királylányt, akitől három gyereke született: 1963-ban Elena, két évvel később Cristina, 1968-ban pedig a trónörökös Fülöp herceg. Népszerűek voltak, sportosak és divatosak, Fülöp herceg még az 1992-es barcelonai olimpián is indult vitorlázásban.
Elena és Jaime. AFP PHOTO PATRICK BERNARDElena és Jaime. AFP PHOTO PATRICK BERNARD

Az egyetlen gond Elenával volt. Hogy pontosan mi a gond, azt senki nem tudta megmondani, de a helyzeten sokat rontott, amikot 1995-ben hozzá ment a nemesi származású, szintén elég furcsa Jaime de Marichalarhoz. Született ugyan két gyerekük, de Marichalart sokkal jobban érdekelte a divat világa, mint az egy spanyol királyi machónak megengedett, és voltak makacs pletykák kokainfüggőségről is. 2001-ben állítólag szobabiciklizés közben állítólag agyvérzést kapott, és innentől kezdve minden még furább lett. 2009-ben aztán el is váltak.

Amikor 1997-ben a normális lány, Cristina is megházasodott, mindenki nagyon boldog volt. Neki egy igazi főnyereményt sikerült kifognia: a spanyol kézilabdaválogatott kapitányát, a kiváló, ám nem nemesi családból származó Iñaki Urdangarint. A házasságból négy gyerek is született, azonban Urdangarinnak meg kellett megküzdenie a visszavonuló sportolókra és dúsgazdag arisztokratákra egyaránt rátörő unalommal, és ez így együtt már soknak bizonyult.
A Nóos-balhé

Urdangarin 2000-ben vonult vissza a kézilabdától (helyére csapata, az FC Barcelona egy tehetséges magyar fiatalt, Nagy Lászlót igazolta le). Üzleti iskolába járt, és itt ismerkedett meg egy bizonyos Diego Torresszel, aki tanárából hamarosan üzlettársává lépett elő. a Nóos nevű furcsa alapítványban. A Nóos üzleti modellje nagyjából az volt, hogy a királyi család nevét és kapcsolatait felhasználva szerzett megbízásokat mindenféle közintézményektől és önkormányzatoktól sportrendezvények és konferenciák szervezésére, valamint üzleti tanácsadásra.
Urdangarin, Cristina és a gyerekek. AFP PHOTO / RAFA RIVASUrdangarin, Cristina és a gyerekek. AFP PHOTO / RAFA RIVAS

Ez így már magában sem volt valami tiszta ügy, a 2000-es évek végén pedig már egyre több olyan konkrét esetet szellőztetett meg a sajtó, amelyben a Nóosnak furcsa körülmények közt juttatott közpénzekről volt szó. 2010-ben a rendőrség is elkezdett nyomozni, és pillanatokon belül nyilvánvalóvá vált, hogy Urdangarinék alapítványa egészen pofátlanul túlszámlázott több önkormányzatnak, az így befolyt pénzeket pedig mindenféle adóparadicsomokba menekítették ki.

Innentől kezdve már csak az volt a kérdés, pontosan ki és mennyire volt benne a piszkos üzelmekben. Eleinte úgy tűnt, Torresre lesz rákenve minden, ő és ügyvédei azonban ezt nem hagyták, és olyan dokumentumokat és emaileket tettek közzé, amelyek Urdangarint is egyértelműen belekeverték az ügybe. A Nóos igazgatóságában is helyet foglaló hercegnő és férje éveken át lényegesen jobban éltek, mint azt hivatalos bevételeik lehetővé tettek volna, és egy idő után a spanyol sajtó már arról cikkezett, hogy pontosan mi a fenéből is tudták olyan szépen felújítani barcelonai házukat.

Cristina becsületére legyen mondva, hogy végig kitartott a királyi családból mára már gyakorlatilag eltávolított férje mellett. Az egyre szövevényesebb ügy 2014 elején újabb fordulatot vett, amikor Cristinát szégyen szemre beidézte a spanyol bíróság, amely többet szeretne tudni arról, hogy pontosan mit tudott. A törvény elé állított hercegnő nem sokat fog javítani a királyi család spanyolországi megítélésén.

Ennél is súlyosabb, hogy a Nóos alapítvánnyal kapcsolatban többen felvetették a király felelőségét is. Azt biztosan tudni, hogy János Károly már 2006-ban, a haraszt első megzörrenésekor figyelmeztette vejét, hogy jobb lenne hátrébb lépnie a gyanús üzletektől. Na de ha a király már tudott valamit, miért nem szólt a rendőrségnek, ahogy egy becsületes állampolgárhoz illik? És vajon a következő hét évben sem tudott meg semmi gyanúsat?
A monarchia végjátéka

2014 elején tehát Spanyolországnak van egy 76 éves, fizikailag és szellemileg egyaránt megrokkant királya, akiről még az is elképzelhető, hogy részese veje és lánya bűnügyeinek. A legegyszerűbb megoldás a legújabb európai divat, a trónról lemondás lenne: 2013-ban Belgiumban és Hollandiában is önként távozott az idősödő uralkodó, és még a pápa is meg merte ezt lépni. Spanyolországban azonban nincs ilyen egyszerű megoldás, és nem valószínű, hogy a királyi család vesszőfutása véget érne azzal, ha János Károly átadná a koronát a trónörökös Fülöp hercegnek.
Fülöp és Letizia. AFP PHOTO / MIGUEL RIOPAFülöp és Letizia. AFP PHOTO / MIGUEL RIOPA

Egyrészt azért, mert a mulyaságig jámbor Fülöp közel sem olyan karizmatikus, mint az apja. Állítólag feleségét, a korábban már egyszer házas újságírónőt, Letizia Ortizt is csak küldöncökön keresztül merte megkörnyékezni. Amióta pedig összeházasodtak, Letizia annyira ragaszkodik függetlensége deklarálásához, hogy sokszor direkt férjétől külön érkezik meg társasági eseményekre - ez más családokban is furcsa lenne, de a tradícókhoz ragaszkodó spanyol rojalisták végképp nehezen nyelik le.

Fülöp sótlansága pedig külön kiemeli azt a problémát, hogy szemben szinte az összes többi európai monarchiával, Spanyolországban az alattvalók egyáltalán nem a koronát, a királyság intézményét tisztelik, csupán lekötelezettjei voltak az uralkodónak, akinek a békés, demokratikus átmenetet köszönhették. A Bourbonok spanyol ága megszakításokkal, alig 300 éve ül a trónon, ami monarchikus időszámításban kifejezetten rövid idő.

A spanyol királyokat az ország jelentős része hagyományosan utálta, a kisebbségektől kezdve az errefelé mindig nagyon erős és nagyon harcos baloldali mozgalmakig. János Károly 1975 és főleg ‘81 után egyesíteni tudta a nemzetet, de az öreg király talán már akkor sem tudna biztos kézzel uralkodni, ha a gazdasági válság mellé nem jönnek a sorozatos botrányok.

Valószínűleg Fülöpnek jobb esélyei lennének, ha minél előbb trónra léphet, és megpróbálhat tiszta lappal indulni. Ha a népével a kapcsolatot teljesen elvesztő János Károly még sokáig húzza, és haláláig ragaszkodik a koronához, utána nagyon nehéz lesz.


http://444.hu/2014/01/12/oda-a-fele-spanyol-kiralysag/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Talán lesz valamilyen feljelentés a floridázás ügyében
  2014-01-12 20:11:58, vasárnap
 
  Talán lesz valamilyen feljelentés a floridázás ügyében

vagy.hu 2014.01.11.08:17
Szekeres Antal jegyző ,,vélhetően nem mondott igazat" - állítja a debreceni önkormányzati képviselő.

Itt a bizonyíték: nem mondott igazat a ,,floridázós" jegyző? - címmel számolt be a Népszabadság Varga Zoltán - debreceni önkormányzati képviselő (DISZ), illetve a Gyurcsány-párt országgyűlési képviselőjelöltje - tegnapi sajtótájékoztatójáról. A debreceni polgármesteri hivatal vezetője vélhetően nem mondott igazat, amikor azt állította: elhíresült floridai útjuk előtt csak pár nappal derült ki, hogy mikor utaznak Amerikába. Állítását a debreceni vagyonkezelő cáfolta, hiszen azt közölte: a jegyző repülőjegyét már másfél hónappal az út előtt megvették, sőt ki is fizették - írja a Népszabadság.
Szekeres Antal

Az önkormányzati cégeket tömörítő Debreceni Vagyonkezelő Zrt. által közölt adatok szerint nem mondott igazat Szekeres Antal jegyző, amikor azt állította: csak napokkal elhíresült floridai útjuk előtt szereztek tudomást arról, hogy mikor indul a repülőgépük Amerikába. Szekeres Antal azon állítása sem felel meg a valóságnak, hogy az út költségeit a debreceni önkormányzatnak fizette vissza, a dokumentumok szerint ugyanis a költségeket a vagyonkezelő holding állta. Habár a jegyző a városi kasszába fizette be a pénzt, onnan az összeg a vagyonkezelő holdinghoz kerülhetett, mivel eredetileg éppen a vagyonkezelő fizette ki a repülőjegyeket.

A jegyző utazással kapcsolatos korábbi állítáaait maga a debreceni vagyonkezelő vezérigazgatója, Litauszki Róbert cáfolta meg, aki szintén részt vett a floridai úton, és aki az utazás egyes részleteiről szóló adatokat és iratokat eljuttatta Varga Zoltán önkormányzati képviselőhöz. Varga pénteki sajtótájékoztatóján azt mondta: azért kérte ki az iratokat a holdingtól, hogy tisztán lehessen látni az ügyben. Szekeres Antaltól ugyanis hiába kért közérdekű adatokat, a jegyző nem válaszolt neki.

A Litauszki Róbert vezérigazgató által közölt adatok szerint Szekeres Antal magyarázkodása (miszerint csak napokkal az út előtt derült ki, hogy melyik repülőgépre van foglalásuk) azért sántít, mert a vagyonkezelő kimutatása szerint Szekeres Antal és Litauszki Róbert repülőjegyét már másfél hónappal az utazás előtt, 2013. szeptember 20-án kifizették - írja a Népszabadság.

Varga Zoltán a sajtótájékoztatón közölte: a vezérigazgató tájékoztatása alapvetően ellentmond Szekeres Antal állításainak, ezért további vizsgálatot követel az ügyben. Mint mondta, írásban felszólítja Szekeres Antalt, hogy bocsássa rendelkezésére az úttal kapcsolatos közérdekű adatokat, s ha ezt hivatalos határidőn belül nem teszi meg, akkor bírósághoz fordul, hogy bírósági ítélettel csikarja ki a közvélemény érdeklődésére számot tartó, közpénzeket érintő, közérdekű adatokat.

További részletek a Népszabadságban.


http://www.vagy.hu/tartalom/cikk/6140_talan_lesz_feljelentes_a_floridazas_ugyeben
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
De Szijjártó Péter mit keres a Wizz Airben?
  2014-01-12 20:03:35, vasárnap
 
  2014.01.12.
De Szijjártó Péter mit keres a Wizz Airben?
Hakapeszi Miki

Szerencsétlen szánalmas Budai Gyula nem is gondolta, hasonló kvalitású kiflis szőke párttársával egyetemben mekkora szállóige kialakulását segítette, amikor Oszkó Péter Wizz Aires pályfutásán értetlenkedett. Szerény űrtartalmú elméjéig max annyi jutott el, hogy őt ugyan a büdös életbe nem hívják egyetlen piaci alapon működő cég igazgatóságába se, ahhoz ugyanis inkább némi szaktudás szükségeltetik, neki meg csak nyelve és arca van, az első méteres, a másik rusnya. Ahhoz képest, hogy a kis viktornyalonc dinnyemutyis arc komcsiközeli cégként próbálta bemutatni a Wizzt, mára egyre nyilvánvalóbb, hogy a rezsim egyik kiemelt kegyeltje a magyar alapítású légitársaság.

Haladjunk időrendben. Azt már fedje jótékony homály, hogy Váradi Joe-t a Fidesz alatt vadászták le meg Malév-vezérnek, majd a lopós szocik rögtön kirúgták. Jót tettek vele, egyből megcsinálta a Wizzt, amiről a fikázók is kénytelenek elismerni, hogy nagy sikertörténet, épp a tőzsdei bevezetését készítik elő, de nem ám a kis fing magyar börzére, hanem Londonba. Sokáig nem látszott semmi politikai szál a Wizznél, persze Váradit illik gyűlölni azért, mert felnyomta a Malévot Brüsszelben, siettetve a nemzeti légitársaságnak becézett pénznyelő trágyadomb felrobbanását. De a lényeg eztán kezdődött.

Joe bácsi kinézett magának néhány útvonalat azokból, amiket a Malév repült, de ezek unión kívüliek voltak, engedélyeztetni kellett őket. Mondta, hogy megérné neki Moszkva, Isztambul, Dubaj és Kijev. De a magyar hatóságok fél évig csak a rezet baszták. Lószar se történt, sőt ekkor rongyolt neki a két tehetségtelen fideszes nímand Oszkónak és a Wizznek. Aztán valaki leszólt és hirtelen odaadták a Wizznek mind a négy útvonalat. Magyar oldalról megvolt tehát az engedély, de a kinti féltől is kellett az ámen. Ezt az oroszok és a törökök kurvára nem akarták sokáig megadni, de közben beszállt a buliba a korábbi hazugság és csúsztatásbajnok szóvivőből külgizda államtitkárra lett Szijjártó.

Már az röhejes volt, hogy Petike és Joe együtt jelentette be, hogy a baltás gyilkos népszerűségét kihasználva azeri kapcsolatokat építünk, indul is járat Bakuba. Majd a titkárfiú rátett még két lapáttal, amikor a Wizz tudta nélkül elpöttyintette, hogy lesz indiai és tunéziai járat is. A hab a tortán a legfrissebb bejelentés, járat Donyeckbe. Óriási húzás, Ukrajna ötödik városa, nyilván lerohanják a magyar turisták a meddőhányókat és kohókat. Olyan, mintha Intercity indulna Kiscséripusztára, vagy Center alsóra, csak hogy létező vasútállomásokat említsek.

A Wizz kiemelt figyelmet fordít a költségek lefaragására, a szarul muzsikáló útvonalakat kíméletlenül bezárja a faszba, lehetne hosszasan sorolni a példákat. Ehhez képest Bakuba pár ezer forint a jegy, utas alig, de nyomják rendületlenül, most meg ez az ukrán kaland. Tök egyértelmű, hogy van valami deal a háttérben. A Wizz repül kormánynak fontos útvonalakat és nyeli a bukót rajtuk, cserébe megkapja az engedélyeket zsíros célokra is, mint Isztambul, vagy Moszkva - ezeknél a kormány nyilván segített abban is, hogy török és ruszki oldalról is ráüssék a pöcsétet a papírra. És akkor még arról nem beszéltünk, hogy Lajos király Debrecenjéből sem szűnnek meg járatok, legfeljebb a célállmásokat variálják, hogy kisebb legyen a cummancs.

Szopják ezek egymás farkát, a vak is látja, ami leginkább azért visszataszító, mert Joe bácsi kel ki folyamatosan önmagából, ha valahol nem tiszta a verseny. Mocsok Malév állami pénzből élt, igen, a Budapest-Bukarest útvonalat meg azért szopta be a Wizz, mert az adófizetői pénzből kistafírozott Tarom árban alájuk ígért. Az persze rögtön faja, ha a magyar kormány az ő javukra torzítja a piacot, s nem kis részben ilyen hátszéllel válnak a magyar piac idegesítően túlsúlyos szereplőjévé.

http://mentalisdeficit.blog.hu/2014/01/12/de_szijjarto_peter_mit_keres_a_wizz_air ben
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Nemcsak Bárdossy, hanem az őt utolsó útjára kísérő pap kivé
  2014-01-12 20:02:17, vasárnap
 
 


Nemcsak Bárdossy, hanem az őt utolsó útjára kísérő pap kivégzését is követelték
2014. január 10. 15:34
Ifj. Tompó László - Hunhír.info

Hatvannyolc éve, 1946. január 10-én a Markó utcai fegyház udvarán végezték ki golyóval a gyilkosai elé emelt fővel álló Bárdossy László miniszterelnököt aki a sortűz előtt felpillantott az égre, magasba emelte mindkét kezét és így kiáltott: ?Uram, szabadítsd meg az országot ezektől a banditáktól!? Akik ráadásul ?A papot is!? skandálásával az őt utolsó útjára kísérő pap, Werner Alajos kivégzését is követelték.

Werner Alajos (1905-1978) regnumi atya ? ráadásul kiváló egyházzenész ? 1946 januárjának elején a budapesti Regnumban kapta meg Géfin Gyula szombathelyi papnevelő intézeti rektor levelét, amelyben felkérte, hogy végezze el a szomorú utolsó papi szolgálatot Bárdossy mellett a siralomházban, amelyet ellátva dátum nélküli levélben így számolt be erről neki:

?Szeretve tisztelt drága jó Rektor Úr!

Boldogult B. L.-val [Bárdossy Lászlóval ? Ifj. T. L.] kapcsolatos utolsó eseményeket bizonyára méltóztatnak tudni az újságokból. ? A magam részéről még egyszer nagyon köszönöm Rektor Úrnak, hogy figyelmemet fel tetszett hívni és lökést tetszett adni, hogy fölkínáljam magamat a kegyelem szolgálatára, s talán szabad reménylenem, hogy nem hiába, s talán el szabad imádkoznom Szent Pállal: Gratia eius in me vacua non fuit . [1 Kor 15, 10 ? Ifj. T. L.]

A sok szándékos és véletlen, jóindulatú vagy rosszindulatú hírlapírói tudatlanságok vagy tévedések ellensúlyozására és mindnyájunk épülésére röviden csak a következőket jelzem, míg egyszer személyesen és élőszóval is el nem mondhatom.



Az utolsó este 8 órától másnap reggel 1/2 9-ig, a halálig én voltam vele. Este szentírást olvastatott fel magának, az ő kívánsága szerint a hegyi beszédet, a Kor 13-at [1 Kor 13 ? Ifj. T. L.], a szeretet himnuszát, s végül Jób könyvének utolsó harmadát. A Gondviselésben és Isten akaratában a vértanúkat és szenteket jellemző keresztény fölénnyel és mosolygós lélekkel nyugodott meg. Még a késő esti órákban ? 3/4 11-kor ? megáldoztattam, azután nyugodtan és jóízűen aludt, reggel 6 óráig.

7 órakor elbúcsúzott hozzátartozóitól, akik ekkor bejöttek; fél 8-tól ismét egyedül voltunk fél 9 óráig. Közben sok mindenről beszélgettünk, nem mulasztotta üdvözletét küldeni Szombathelynek, [Kovács ? Ifj. T. L.] Sándor püspök úrnak, és főként Rektor Úrnak i>[Géfin Gyulának ? Ifj. T. L.], akit sok-sok szeretettel emlegetett és üdvözöltetett.





Elkísértem a vesztőhelyre is, ott is a legnagyobb lelki nyugalommal és fölénnyel viselkedett. Áhítattal, szeretettel megcsókolta a keresztet, melyet én nyújtottam neki, és félhangosan mondta: Jézusom, irgalom! Ezután kiáltotta érces, harsány hangon, úgy, hogy az egész tömeg megértette: Istenem, szabadítsd meg Magyarországot ezektől a banditáktól! Ezután dördült el négy csőből a halálos lövés, ő kereszttel a kezében esett össze, a kereszt a mellére hullt, én pedig ott térdepeltem mellette.





Hozzátartozói kérésére hétfőn (jan. 14.) nekem kellett volna eltemetnem, egyszerűen és feltűnés nélkül. De már szombaton megtudtuk, hogy holttestét ismeretlen tettesek ellopták. A fogház elöljárósága megtagadott minden tájékoztatást, illetve nem tud róla semmit. A hozzátartozók pro forma megteszik a feljelentést az igazságügy-minisztériumban, persze ? mint tudják is ? eredmény nélkül. Így hát csak a szentmisét mondtam el érte itt a Regnumban. Íme, alig hunyta le a szemét, máris félnek tőle. Felesége elég rossz lelkiállapotban van, párszor már az őrület határán. A Sacre Coeur vállalta fölfogadását, a ciszterek pedig az anyagi ellátást. A probléma most már csak az odaszállítása.

Nálam van B. [Bárdossy ? Ifj. T. L.] búcsúlevele édesanyjához és nővéréhez. Kért, hogy juttassam el Rektor Úrnak, talán módját ejti annak, hogy kijusson Burgenlandba, ahol ők tartózkodnak. Anyósa egy-két sor kíséretében egy borítékba tette, és Gotthart Sándornak címezte, állítólag ő tudja a pontos címet. Arra kérem Rektor Urat, ha a papok közül valaki Pestre jön, adjon neki utasítást, hogy keressen föl engem, és vegye át tőlem a levelet. Rektor Úr bizonyára módját fogja találni, hogy akár Gottharton keresztül, akár más úton-módon biztosan eljusson rendeltetési helyére. B. kérése szerint postára ne bízzuk.

Kérem Rektor Úr, tolmácsolja Püspök Úr Őexcellenciájának [Kovács Sándor akkori szombathelyi megyéspüspöknek ? Ifj. T. L.] b. üdvözletét.

Az egész ügyet pedig, főleg a lelki vonatkozást, nagyon buzgó imáikba és szentmiséikbe, mementóikba ajánlom, és szabad legyen éppen ezzel kapcsolatban a magam számára is lelki támogatást kérnem. Bár hálás vagyok az isteni Gondviselésnek, hogy éppen én lehettem ott egy hős és vértanú halálánál, de érzem a súlyát is. De én is bízom Jézus szentséges és irgalmas Szívében.

Szabad legyen még azt kérnem, hogy mindaz, amit itt írtam, nem a nyilvánosságnak szántam. Reméljük, lesz idő, amikor Szombathely nagy fiának utolsó órái is méltó keretben tárulhatnak polgártársai elé.?

A levél gépírásos másolata az esztergomi Prímási Levéltárban található (jelzete: 579/1946.), s méltán ad betekintést egy hitét és hazáját forrón szerető lelkipásztor szellemiségébe, aki az őrjöngő, a tárgyalására és kivégzésére belépőjegyet váltó közönségből jövő ?A papot is!? felkiáltásra sem ingott meg, ráadásul (amint a dr. Diós István-Viczián János által szerkesztett Magyar Katolikus Lexikonban olvasható) négy év múlva felmentették egyetemi tanári állásából, sőt 1961-ben letartóztatták, mint a Regnum-perek egyik fő vádlottját s öt és fél év börtönre és (ötezer forint értékű) vagyonelkobzásra ítélték, majd 1963-ban részleges közkegyelemmel szabadult, azonban továbbra is rendőri felügyelet alatt tartották, mígnem egy évre rá ismét letartóztatták. 1965-ben hat paptársával ismét börtönre ítélték, ezúttal két és fél évre, amit aztán másfél évre mérsékeltek, így Tökölön és Vácott raboskodott 1967-ben bekövetkezett kiszabadulásáig.

Illő tehát, hogy amikor Bárdossy vértanúságáról megemlékezünk, fejet hajtsunk előtte is főpapjaink sorából leginkább Mindszenty József bíboros és Uzdóczy-Zadravecz István tábori püspök hősiességére emlékeztető magatartásáért, a száztizenegyedik zsoltár hetedik versével: ?in memoria aeterna erit justus, ab auditione mala non timebit?, vagyis ?örök emlékezetben lesz az igaz, nem fél gonosz hírhallástól?.


http://hunhir.info/index.php?pid=hirek&id=71783
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Krónikások munkaértekezlete
  2014-01-12 19:55:46, vasárnap
 
  Krónikások munkaértekezlete

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=5rCgx8KO7q0
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Sok sikert: öngyilkosságra készülnek Szita Bence gyilkosai
  2014-01-12 19:42:00, vasárnap
 
  Cigánybűnözés :: 2014-01-12. 10:51
Sok sikert: öngyilkosságra készülnek Szita Bence gyilkosai

Ha jogerősen is életfogytiglant kapnak, végeznek magukkal. Ezt mondta újságíróknak Kertész József és Bogdán József. Ítéletük ez lett, a börtönben halnak meg. Most kiemelten őrzik őket celláikban.
Szita Ben­cét 2012. október 29-én ölték meg. Gyilkosait - Polcz Erikát, Kertész Józsefet és Bogdán Józsefet - pénteken jogerősen is életfogytiglanra ítélték. A Borsonline újságírója készített utoljára interjút Kertésszel és Bogdánnal, akik arról is beszéltek, mit tesznek, ha jogerőre emelkedik az ítéletük. A beszélgetésre az elsőfokú ítélet után került sor.
- Elájult, amikor az elsőfokú ítélet kihirdetésekor megkérdezte a bíró, hogy megértette-e az ítéletet. Felfogta abban a pillanatban, hogy élve már nem kerülhet ki a börtönből? - Megértettem az ítéletet, de nem fogtam fel. Én ma is abban bízom, hogy kiderül az igazság - válaszolta a kérdésre Kertész, majd hozzátette. - Megvárom még a jogerős ítéletet, aztán csak az marad nekem, hogy felvágjam az ereimet.
Hasonlóan nyilatkozott Bogdán József is, aki eddig csaknem harmincegy évet töltött börtönben. - Én másodfokon arra számítok, hogy megszüntetik ellenem az egész eljárást - nyilatkozta hónapokkal ezelőtt Bogdán azok után, hogy őt és Kertészt a sop­ronkőhidai börtönben az elkülönített, úgynevezett különleges biztonsági körletbe (KBK) helyezték, ahol a rabok egymaguk vannak egy zárkában.
Zoom
Bogdán, Kertész és Polcz Erika az ítélet kihirdetésekor
- Hogyha nem lesz semmi lehetőségem, hogy az igazamat bizonyítsam, és jogerős lesz az ítélet, akkor már nekem mit ér az élet? Semmit - folytatta. - Pontosan tudom, hogyan fogom csinálni. Akkor is lett volna lehetőségem végezni magammal, amikor még nem itt ültem a KBK-n és most is van.
- Minden hosszú ítéletest különös figyelemmel kísérünk, főleg közvetlenül a tényleges életfogytiglani ítéletet követően - nyilatkozta a Borsnak Szalai Tímea, a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága sajtóirodájának osztályvezetője.
Polcz társat kapott Kalocsán
Egyéb forrásból megtudták, Polcz Erika a kalocsai női börtönben tölti büntetését. Neki - szemben a két férfival - van egy zárkatársa, akit szintén emberölés miatt ítéltek el.
Nála édesanyja és a lánya rendszeresen ott van a beszélőkön. Kertészt és Bogdánt senki nem látogatja, csomagot sem küldenek nekik. Biztonsági okokból a konzerveiket előre felbontják az őrök, még a kolbászt is csak felkarikázva kaphatják meg.
(Borsonline nyomán)

További részletek: http://kuruc.info/r/2/122586/#ixzz2qD9K4sPa
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Földmutyi: Lázár részvényes a cégben, ami tarolt
  2014-01-12 19:28:46, vasárnap
 
  Földmutyi: Lázár részvényes a cégben, ami tarolt

Belföld
|
2014.01.09. 15:54


Több mint 1300 hektár állami földet nyert a hódmezővásárhelyi Gorzsai Mezőgazdasági Zrt., és az ellenőrzése alá tartozó társaságok. A cég legnagyobb tulajdonosa Lázár János rokona - írta a hvg.hu. Lázár vagyonnyilatkozatából kiderül, nemcsak rokonának van köze a céghez, Lázár János is részvényes.

A Gorzsai Mezőgazdasági Zrt. és az ellenőrzése alá tartozó korlátolt felelősségű társaságok az állami földbérletpályázatokon eddig összesen 1362 hektár föld használati jogát nyerték el, 27 pályázaton. A zrt. saját jogon 10 pályázattal 295 hektár földbérlethez jutott, de sikeresen pályázott a zrt. érdekeltségébe tartozó Gorzsai Takarmánytermelő Kft., amely 804 hektár földbérletét kapta meg 10 pályázaton, valamint a Gorzsai Paprikatermelő és Értékesítő Szövetkezet, amely 262 hektárral gyarapította a csoport által művelt birtokot, 7 nyertes pályázaton.

A zrt. fő tulajdonosa az államtitkár édesanyjának az unokatestvére, Gyapjas Károly. A cégnek 2001 és 2012 júliusa között maga Lázár is az igazgatósági tagja volt, a vagyonnyilatkozatában szereplő, tulajdonában lévő földeket (kb. 40 hektár) is a Gorzsai Zrt. műveli - derítette ki a hvg.hu.

Ám nemcsak ez a kapcsolat, vagyonnyilatkozata szerint a cégnek Lázár János részvényese, 2%-nyi részvényt birtokol. A vagyonnyilatkozat 2013 januárjában született, és mivel a kisrészvényeseket egyik online adatbázis sem tünteti fel, így az nem derül ki, hogy Lázár János azóta megvált-e részvényeitől. Ezzel kapcsolatban kerestük a Miniszterelnökséget, akik közölték: még mindig részvényes az államtitkár.

A cég egyébként a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium adatbázisa alapján 2012-es eredménye után104 millió forint osztalékot fizetett ki, Lázárra ebből, ha az általános osztalékfizetési szabályokat követik, 2 millió forint jutott.

Oroszi Babett Szerző: Oroszi Babett

http://www.hir24.hu/belfold/2014/01/09/foldmutyi-lazar-reszvenyes-a-cegben-ami-ta rolt/?fb_action_ids=684704894894293&fb_action_types=og.recommends&fb_sour ce=other_multiline&action_object_map=[593112110763961]&action_type_map=[% 22og.recommends%22]&action_ref_map=[]
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Labancroham A "szélsőjobb" igazi arca
  2014-01-12 13:21:18, vasárnap
 
  Mottó:
„Kár, kár, kár, kár vala Ocskay Lászlónak,
Ilyen nagy vitéznek — lenni árulónak!
De nem kár, hazáját, vérit eladónak
Szemeit kivájni fekete hollónak!"



Labancroham

A "szélsőjobb" igazi arca

Megtörtént hát! A Jobbik ledobta álarcát. Vona - Zázrivecz kiterítette cinkelt kártyáit. A Jobbik együtt menetel immár a szalon-nyilasokkal, a pápista hungaristákkal egy judeo-európai "szebb jövő" irányába. Tulajdonképp nem vagyok meglepve. Csupán az időzítésen kell még gondolkodnom.

Azt mondogatják, hogy a keresztény középosztály a nemzeti tudat hordozója, a nemzeti érdekek képviselője. A mai "keresztény középosztály" azonban semmit sem hordoz, semmit sem képvisel. Teljesen elmerült az egzisztencializmusban, a hedonizmusban, a közömbösségben, a gyávaságban, a zsidó, a papimádat ban. Nálunk még a hungaristák és a nyilasok is vad pápisták. [Több alkalommal főleg "Pápista hungaristák" c. írásomban ütköztem meg ezen.]

Összeütközésbe kerültem Domokos Endre János testvérrel a nyilas nemzetvezetővel is. Levélváltásunk során "Vér és becsület - sértés" formájában biztosítottuk egymást kölcsönös, mély és őszinte megvetésünkről...

Nos ők mostantól együtt lépnek a Jobbikkal. Valóban összenő, ami összetartozik. A Martens bakancsok meg nem kényesek egymás szagára.

A "nemzeti radikalizmus" behúzódott a Szentkorona alá és onnan kukucskálva a világra, próbálja azt megváltani. Ezt nemrég kezdtem pedzegetni egy nyilt levélben amit a "Hazaffyaknak": Vonának és Kásler Árpádnak címeztem. Akkor azonban még nem volt kerek a kép. Mostanra minden világossá vált, számomra legalábbis.

A éjsötét Jobbik, ill. Vona/Zázrivecz nyilt átállása kapcsán engedtessék meg legalább olvasóimat emlékeztetni arra, hogy egy időben sokat foglalkoztam velük. Írásaim jegyzékét - 12 cikket és 8 blogot - mgtalálhatja az olvasó "Jobbik bajok" c. írásomban. Ezek a cikkek hosszúak, mondanivalójuk lényege azonban rövid: a Jobbik ál-nemzeti, ál-szélsőséges, ál-antiszemita párt. Ez eddig is kikandikált a kuruc gúnya - a gárda egyenruha - alól, most azonban ezt is ledobták. Az új módi úgy nézhetne ki, ahogy Jókai leírta anno. "A labanc kapitány belépett ....nagy karimás, tollas kalapjával ... az akkori dragonyosok egyenruhája volt rajta; széles, felhajtott ujjú wammsz veres melltakaróval, bő plundra, szétálló, tölcséres csizmaszár, felkötött sarkantyúval; bajusza hegyesen fölfelé, kecskeszakálla merészen előre szoktatva. Kiegészíti az alakot a hosszú csigákba fodo órított allongeparóka, ami akkori idők szerint a civilizáció divatja vala." [Jókai: "Szeretve mind a vérpadig."

Képzeljék el, a sármos Zázrivecz minő sikert arat a nőí szíveken, ha a gárda jelmezt felcseréli a labanc plundrával...

De miről is van szó?

Az ifjonc (külsejü) Techet Péter egy magyarpukkasztó cikket írt "Várjuk a királyt" cimmel. Erre a labdára vetődött Zázrivec, úgyis mint történész, mégpedig a Magyar Nemzet (!) hasábjain. Eddig remélem minden világos...

[Jut eszembe, Techet Péter cikkét a Jobbik.net-en (is) olvastam. Tudják, azon a szájton, amelyiken megjelent a "Kuruc hívja a labancot" c. figyelemre méltó írás (még 2009-ben...). Ez a régi história most kezd újra érdekessé válni, hogy a Jobbik is labanccá vedlett.]

Vona-Zázrivecz 2013.10.03-i válasz cikkének címe "Monarchizmus vagy nacionalizmus?" A kérdés jó, mondhatnók (a címre), mert azt sugallja, hogy a kettő kizárja egymást. De nem, Zázrivecz ügyesen összekeveri a kettőt, miközben az önmagának feltett három ravasz kérdésekre felel, ugyan csak ravaszul...

1) Kell-e, lehet-e királyság Magyarország államformája? 2) Ha igen, akkor Habsburg legyen-e az uralkodó? 3) Mi hazánk regionális jövőképe?

Az elsőre azt válaszolja "Monarchista szemléletű történészként természetesen igen a válaszom." A fene se tudta, hogy történész, azt pedig pláne nem, hogy monarchista. Tudtuk persze régen tudtuk, hogy a demokráciáról és az annak megfelelő államformáról a köztársaságról a Jobbiknak nincs valami nagy véleménye. Kimondta ezt Vajda B. Tamás és kimondták a Jobbik soraiba nagy számban bepréselődött vajdabétamások áperté.

Eddig rendben is lenne. Mondjuk, hogy Zazrivecz a vajdabétamások "néphangulatát" lovagolja meg, a tömeg uszályába kerülve ácsingózik a királyság után.

De a Habsburgok? Én nem vagyok történész és későn tudtam meg, hogy a Google-ban nem lehet úgy keresni egyesszámban, hogy a "Habsburg ház trónfosztása" mert a fránya kereső úgy írja ki, hogy trónfosztásai - többesszámban... (négy volt). De ezzel nem ússza meg az ember, mert úgy van írva, hogy "magyarországi trónfosztásai". Ha már ennyire belemászik továbbgörget. És mi derül ki, hát hogy otthon Ausztriában is... De ezt már a történészekre hagyom.

Viszont a Habsburgokról köztudott, hogy zsidó származásúak az olasz Pierleone család leszármazottai. A megboldogult ottó papát igy méltatták Izraelben. "A hatvanas évek végén ... a tel-avivi JEDIOTH CHASADOTH című cionista újságban megjelent egy Otto von Habsburggal készített exkluzív interjú, amelynek szerzője dr. Unger megállapítja, hogy 'Habsburg Ottó zsidóság iránti szeretete a véréből fakad. Valódi fenntartás nélküli belső érzésből kifolyólag vallja magát dr. Ottó von Habsburg Izraelhez tartozónak, annak az Izraelnek, amelynek politikai helyzetét a legapróbb részletéig ismeri, és amelynek gazdasági fejlődésében - egészen a legutóbbi eseményekig - együtt érez. A legélesebb kritikát gyakorolta Nasszerről és teljesen Izrael oldalán áll a hatnapos háború kérdésében is." Ha az ember találgatna, azt mondaná Zázrivecz a monarchista magyar királyt akar. De Zázrivecz nem lenne Zázrivecz ha azt akarna, ill. világosan fejezné ki magát.

Ami ezután következik annyira zázriveci, hogy az egész passzust idemásolom, lesz ami lesz.

"A vita második kérdésére, vagyis hogy Habsburg legyen-e a király, a fenti sorok fényében nem kívánunk válaszolni. Megjegyzéseket azonban teszünk. A vita eme részét ugyanis meddőnek tartjuk. Az egyik oldalon állnak a dogmatikus legitimisták, a másikon az érzelmi nacionalisták. Bibói értelemben mindketten túlzott lényeglátók. Törvényes királyaink voltak a Habsburgok? Törvényes igényük lehet a koronára? Igen, a legitimistáknak igazuk van. De figyelembe kell-e vennünk a magyar függetlenségi hagyományt? Beleivódott-e a magyar lelkekbe Petőfi és Kossuth? Igen, a nacionalistáknak igazuk van. Pontosabban, egyiknek sincs teljes igazsága: az egyik oldalon, a legitimisták negligálják a magyar közösség történelmi élményeit, a néplelket, a nacionalisták pedig a monarchizmus alapvető lényegét, logikáját és teremtő erejét. Így jön az állóháború, ahol az egyik a nacionalizmusok szűkkeblűségében, a másik a Habsburgok magyarellenességében véli a maga ősellenségét. A nacionalizmus és a monarchizmus egymásnak szegezése helyett mindkettő 'átszellemítésére' lenne szükség. Ez azonban önkritikát feltételez. A legitimistáknak első lépésként el kellene ismerniük, hogy a Habsburg-ház trónutódlása megkérdőjelezhető, a nacionalistáknak, hogy a Habsburg név önmagában még nem ördögi. Félek tőle, ennyit ma el nem várhatunk…" Azannya' de jól körülcifrázta! Bocsánatot kérek, de erre a szellemi müveletre csak egy odaillő jellemzést találtam: "összekeverte a szart a májjal." Ebben eddig is nagymester volt Zázrivecz és folyton fejlődik.

Nem várnám én el egy ilyen nagyléptékü történésztől, hogy legitimista vagy pláne nacionalista legyen. Olyan csúf ez a szó, pláne egy Zázrivecz szájából... De hogy lehet "átszellemiteni" pl. az aradi bitófák látványát? Óh, mi sem könnyebb ennél. "Én Világost tudva vagyok tántoríthatatlan monarchista, Mohácsot siratva vagyok meggyőződéses turanista, és Erdélyben orosz találattól elesett nagyapám emlékét tisztelve vagyok az Ország gyűlés orosz-magyar baráti tagozatának elnöke." Nem semmi! Lám ilyen hibrid jön létre egy politikus és egy történész keresztezéséből. De életképes e? Még Micsurin is mekkora bakikat csinált...

Aztán az orosz - magyar baráti tagozat... Orbánnal is sokat foglalkoztam én, nemcsak a Jobbikkal. Azt hiszem sikerült kimutatnom, milyen katasztrofálisan hülye orosz politikát folytatott éveken keresztül. Zázrivecznek is éreznie kéne, hogy a világ újra kétpólusúvá vált és az orosz erőtér egyre tágul, vonzása egyre intenzívebb. És mi a - nem is Zázrivecz hanem - "hazánk jövőképe"? "Én a visegrádi négyek – mondjuk már ki! – kudarcos erőlködése helyett egy történelmileg szintén igazolható és sokkal ígéretesebb lengyel-magyar-horvát államközösségben, a tengertől tengerig tengely megvalósításában látom" (a megoldást). Hát ez nem lenne rossz. Szavalhatnánk megint

Oh nagy volt hajdan a magyar,
Nagy volt hatalma, birtoka;
Magyar tenger vizében húnyt el
Éjszak, kelet s dél hullócsillaga.

Csakhogy ezt Petőfi írta, az meg inkább kuruc volt. Kuruc - kuruc ... mi is motoszkál a fejemben ezzel kapcsolatban? Ja igen! A Jobbik egyik szócsöve a Kuruc Info szerkesztősége miért nevezte a lapot anno kurucnak? Mit értett alatta és mit akart kifejezni vele? Tyukodi pajtás énekének utolsó strófájára gondolhattak?

Bort kupámba, bort, embert a gátra,
Tyukodi pajtás, induljunk rája,
Verjük által a labancot az másvilágra,
Úgy ad Isten békességet édes hazánkra.

Aligha!

Dehát nem csupán erről, hanem a labancság összehangolt általános támadásáról van szó, ahogy a cím jelzi. Előre bocsátom, nincs szándékomban sokáig és mélyen túrkálni abban a híg büdös katyvaszban, amit a hungaristák, nyilasok és a jobbikosok ideológiának neveznek. E zagyvalógia néhány eleme azonban említést érdemel.

A hunagarista - nyilasoknak és személy szerint Domokos Endre Jánosnak természetesen van saját különbejáratú szentkorona, ill. alkotmány elméletük is. Domokos szerint ... Az utolsó törvényes, Szent Koronára felesküdött magyar államfő meggyilkolásával és a második köztársaság (mely az elsőnek minden tekintetben méltó utódjának bizonyult) kikiáltásával a jogfoly tonosság de jure is megszakadt (de facto 1945 áprilisában, amikor az ország teljes egésze bolsevista megszállás alá került). Mivel a Szent Korona-tan íratlan és visszavonhatatlan alkotmányos hagyomány, másrészt törvényes Országgyűlés nem rendelkezett a hatályon kívül helyezéséről (ezt egyébként sem tehetné meg, hiszen így önmaga legitimitását szüntetné meg), így mind a mai napig hatályos, a Magyar Apostoli Királyság - jogi értelemben - mind a mai napig létezik, csak működésében akadályozva van (provizórikus - átmeneti - állapot áll fenn). Sőt, az 1939-ben megválasztott (és soha fel nem oszlatott) Országgyűlés maradéka 1947 augusztus 20-án a bajorországi Altöttingben még egyszer összeült, és kimondta a Szent Korona jogfolytonos ságát.

Ez talán rendben is volna, ha Domokos ismerné, ill. értené Szálasi "Hungarizmus" c. könyvét és Szálasi egyház-felfogását. Szálasi írja: "Kutatva, hogy miért helyezkedik szembe a vallás a nemzetiszocialista mozgalmakkal, két lényeges okot találunk. Ezeket az okokat mozgalmunkban felvilágosító munkával ki kell küszöbölnünk. Az egyik okot az Egyháznak a vallási és világi totalitásra való törekvése adja. A vallási totalitásra való törekvés krisztusi parancsra történik, tehát ez tőlünk függetlenül is abszolút helyes. Az Egyháznak világi totalitásra való törekvése azonban csak a krisztusi parancsok gyarló emberi félremagyarázásán és bűnös 'mellémagyarázásán' alapszik. Az Egyház a két törekvésének ellentétes széthúzó ereje miatt határozottan kettéválasztható két külön lényegre bomlott. Az egyik a vallási Egyház, a másik a politizáló Egyház. Mozgalmunknak a vallási Egyházzal soha semmi baja nem lesz, sőt bennünk fogja minden körülmények között legigazibb, leghívebb, legerősebb támaszát megtalálni. A politizáló Egyházat azonban mozgal munk semmilyen formában nem fogja tűrni."

Ezek után már csak azt kell megmagyaráznunk, hogy Domokos mit ért "Magyar Apostoli Királyságon" és mi következik ebből?

Ezt a témát Zagyva Gyula HVIM képviselő is lanszírozta már az Országházban. "A cél az Apostoli Magyar királyság visszaállítása" címet viselő videoclipben.

A "Magyar Apostoli Királyság" a Habsburg házat jelenti az alábbi értelemben. A magyar trónon az első Habsburg-házi uralkodó 1437 és 1439 között Albert király volt, azaz Magyarországot egy zsidó dinasztia uralta mindaddig, amíg a második királypuccs után IV. Károly 1921 október 31-én végleg elhagyta az országot, azaz 484 éven át.

Ez az uralom olyan értelemben "apostoli", hogy a Hartvik legenda szerint, II Szilveszter I. Istvánt apostolinak nevezte. Ez a minősítés amúgy csak a pápát illeti. 1758- tól Mária Terézia és utódai pápai engedéllyel használták.

A magyargyilkos Ferenc Jóskáról írják, hogy "nemcsak személyében volt vallásosnak mondható, de már fiatal korában kialakult benne az a konzervatív meggyőződés, hogy az egyház a birodalom egyik legfontosabb támasza, melyet neki, mint 'apostoli' uralkodónak oltalmaznia és támogatnia kell."

2011-ben jelent meg Domokos Endre János nemzetvezető testvér rőfnyi hosszú agymenése a kulturális forradalomról, meg a nyugati kultúra alkonyá ról. Ebből egy passzust hívok ide. [A nagy egész a fenti linkről elérehető - élvezhető.]

"A liberális demokrácia világméretű győzelmével már nem Kennedy Amerikája, vagy Adenauer Németországa kopogtatott nyugati végeinken, hanem valami egészen más. A kommunizmus Kelet-Európában megtette a magáét, mindazt amivel a liberalizmus békeidőben nem piszkolta volna be a kezét. A bennszülött vezetőréteg és értelmiség szisztematikus kiirtásával, megaka dályozta, hogy a nemzeti középosztály és a munkásság újra egymásra találva ismét 'nemzeti szocialista' rendszereket hozzon létre', illetve a nemzeti mozgalmak anyagi bázisául szolgáló nemzeti tőke megsemmisítésével előkészítette a talajt az „új elitnek". Ez az elit ugyan a kom munizmusban nevelkedett, de a kommunizmus nem meggyőződés volt számára, csupán lehetőség az érvényesülésre. A kommunista blokk elitje boldogan vonult be a liberális demokrácia vezető pozícióiba (annál is inkább, mert az új rend eszmeisége igencsak ismerős volt számára), s folytatta azt, amit kommunistaként megkezdett, de immár az új rend új eszközeivel. A nyílt terror helyét a manipuláció foglalta el. A kilencvenes évek elején a szabadságra szavaztunk, de csak a szabadság illúzióját kaptuk.

Mindez szépen hangzana, ha így is gondolnák, vagy legalább végiggondolnák saját "gondolataikat". Elmélkedtem erről "Szálasi aszemitizmusa" c. írásomban (is).

Ideje rátérnem arra, mit gondolok az eddigi radikális jobboldal gondolkodásáról. Mindenekelőtt beugrik egy korábbi írásom, "Gondolatok a gondol kodásról" Ebben arról esik (nem kevés ...) szó, hogy (gój) gondolkodásunkra mennyiben jellemző amit a Cion Bölcseinek Jegyzőkönyveiben írt a cári ochrana ravasz ügynöke (...).

Egyetlen idézet a cikkből (a Jegyzőkönyvekből) "A gójok teljességgel 'baromi eszüknél fogva' képtelenek hasznát venni az elemzésnek és megfigyelés nek, még kevésbé képesek hasznosítani a maguk számára annak előrelátását, hogy egy kérdés bizonyos elintézési módjának mi lehet a célja. ... Ez a különbség a gójok gondolkozási képessége és a mi gondolkozási képességünk között láthatóan fémjelzi azt a pozíciót, melyet mint a Kiválasztott Nép elfoglalunk, és magasabbrendű emberi mivoltunkat a gójok 'állati értelmével' szemben. Szemük ugyan nyitva van, de nem látnak semmit maguk előtt és nem találnak fel semmit (legfeljebb talán anyagi dolgokat). Ebből világos, hogy a természet maga jelölt ki minket arra, hogy vezessük és uraljuk a vilá got."

A nemzetvezető agyában felböfög valami a tudatalattiból a, de nem tudja hova illeszteni, nem tud vele mit kezdeni. Kedvéért, kedvetekért teljes egészé ben felteszem a "Szálasi Ferenc alapvető munkája és három beszéde" c. forrásmunkát, amelyből megint csak egy mondatot idézek. "A béke, a min denki békéjének szakértője a 'nemzetiszocializmus'. Végrehajtója: a Nemzet. A nemzetiszocializmus egyik legfontosabb feladata a vagyon egyenlőtlen ségek igazságos kiegyensúlyozása, a gazdasági életünkben tapasztalható gátlások, mesterségesen beállított bénulási folyamatok megszüntetése és a visszaéléseken nyugvó úgynevezett „nagyon ügyes” tehát erkölcstelen gazdagodásnak a megtörése."

Nos, ez az a szellemi, ideológiai platform amely a "baromi eszü" gójokat egyesíti egy nagy közös akol felé tartó mene telésben. Ezen az útvonalon a nemzeti szocializmus sem közbenső, sem végállomásként nem szerepel. Ezt a mene tet nem az értelem, hanem a büdös Martens bakancsok vezérlik egy nagy nemzeti meszesgödör irányába. És nincs jogotok kántálni a nyilas indulót....

Rabokká váltunk ősapáink földjén,
Ne várd a hajnalt, jöjj, hasadni kezd!
Ha összefog most, magyar a magyarral,
Győzelemre visz majd a nyilaskereszt,
Szálasi Ferenc!

... mert ti nem vagytok Szálasi követői.

Azt hiszitek, flúgos futamotokat nincs erő megállítani? Tévedtek. Gondoljatok csak az SA példájára! Amikor szembe kerültek az igazi nemzeti szocializmussal a Führer parancsára az SS sortüzei végeztek velük. Az igazi nemzeti szocializmusnak itthon ti vagytok a legveszedelmesebb ellenségei.

Ezért emlékeztet engem a nemzetvezető testvér Karl Ernst Röhm "stabschef" úrra akit Hitler e szavakkal parentált el. „ Ha valaki azt a szemrehányást teszi, miért nem a rendes bíróságokat vontuk be ahhoz, hogy ítélkezzenek, akkor neki csak a következőket mondhatom: ezekben az órákban én voltam felelős a német nemzet sorsáért, és így a német népnek legfelsőbb bírája. A lázadó divíziókat örök időktől fogva megtizedelik, így hozzák rendbe őket. […] Én voltam, aki parancsot adtam ezen árulás főbűnöseinek lelövetésére, továbbá én adtam parancsot e belső kútmérgező és a külföldet is megmérgező fekélyeknek a puszta húsig terjedő kiégetésére. […] A nemzetnek tudnia kell, hogy létét […] senki büntetlenül nem fenyegetheti. Mindenkinek tudnia kell a jövőben, hogy ha kezét ütésre emeli az állam ellen, sorsa a biztos halál.”

És Zázrivecz? Ő nem emlékeztet senkire sem. Ennek az embernek nincs is humán profilja. Mit mond Szálasiról? "Szálasit is tanulmányoztam, a naplója érdekes és elgondolkodtató volt, de a Szálasi-képre elképesztő mértékű politikai teher rakódott, így az ő életművének a valós történelmi megítélése és megírása egyelőre még várat magára."

Teccenek érteni? A történész úr nem azt mondja, hogy elolvastam Szálasi naplóját, hanem "tanulmányoztam Szálasit". Neki a kettőugyanaz.

Rosszul mondtam fentebb. Vona mégis emlékeztet valamire. Barba papára, akit trükkjei jellemeznek. [Hüp hüp hüp! Barba trükk!]

Őt nem fenyegeti megtorlás. Magától leenged majd és egy egészséges nemzeti eső lemossa a legközelebbi csatornanyíláson.

2014. 01.11

Sz. Gy.

http://www.szeszak.hu/Comment/Kommentarok/gojok%20gondolkodasa/Labancok.htm
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Miskolc polgármesterét megfertőzte a kerényizmus
  2014-01-12 12:12:01, vasárnap
 
  2014.01.11. 15:28 Fabius
Miskolc polgármesterét megfertőzte a kerényizmus


Segítség, segítség, gyorsan siessenek, a kormánypárti csinovnyik szókészlet mentén reped!

Bár ÉdesViktor szerint szerencsétlen balfogás a Kerényi levél nyelvezete, ez nem tartja vissza a holdudvart a kerényizmus vírusszerű terjedésétől. Kriza Ákos, Miskolc polgármestere elunta a kocsonyafesztivál körüli huzavonát, halálba kívánta már a levelezést meg üzengetést, így tollat ragadott és kerényibb lett magánál a mesternél is.

kriza.jpg

Úgy tette helyre a kocsonyafesztiválért lelkesedő Szitka Péter barcikai polgármestert, hogy azt bizonnyal oktatni fogják a Magyar Krónikás Mesterkurzuson.

Mivel láthatóan nem a hiteles sajtóorgánumokból, hanem a negatív szenzációt kereső és szűk politikai érdekek mentén, a tényeket meghamisító bulvármédia az olvasmánya, engedje meg, hogy e levél útján értesítsem a másfél hónapos hírről, nem kell aggódnia, Miskolcon lesz kocsonyafesztivál!


Cuki, nem? Azért ez csak megér legalább egy kisötöst a nernaplóban azzal az eleganciával együtt, amivel a miskolci önkormányzat háziasította cégeinek a kocsonyafesztivált, akarom mondani "kocsonyafarsangot", mert szellemi terméket - a rendezvény neve - nem lopunk, megelégszünk az összes többivel.


http://varanus.blog.hu/2014/01/11/miskolc_polgarmesteret_megfertozte_a_kerenyizmu s
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 15 
2013.12 2014. Január 2014.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 709 db bejegyzés
e év: 6200 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 298
  • e Hét: 631
  • e Hónap: 14823
  • e Év: 147740
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.