Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 23 
Évnyitó elmélkedés a kettős mé
  2011-01-01 22:33:09, szombat
 
  Évnyitó elmélkedés a kettős mércéről: vajon ki lophat áramot és ki nem?

2011. január 1. 23:04:28

Már elöljáróban jelezzük, hogy amennyiben a kedves olvasónak bizonyos etnokulturális vonatkozású képzettársításai és bizsergető háttérsejtelmei támadnának a cím láttán, abban az esetben bizony nem téved, mert valóban, a cigánybűnözés problémájáról lesz most itten szó.

A múlt héten, szent karácsony második napján történt a tragikus eset. A szabolcsi Kemecsén egy cigány férfi a rendőrségi intézkedést követően elhalálozott. Témánk szempontjából most közömbös, de nem hagyhatjuk szó nélkül, hogy az illető, 46 esztendős személyt azért kereste a hatóság, mert az 1 év 4 hónapra szóló szívélyes BV-invitálásnak - finoman szólva is - késedelmesen szándékozott eleget tenni. Nos, történetünk főhőse bebújt az ágy alá, így a rendőröknek onnan kellett elhurcolniuk őt, s a cigány szemtanúk egybehangzó állításának "tanúsága" alapján a kényszerintézkedés közben a hatósági emberek sokkolót alkalmaztak. Ne firtassuk, mennyire tekinthetők hiteleseknek az efféle "vallomások", hiszen a millió hasonló példa közül egyetlen egyet emeljünk csupán ki: az olaszliszkai tragédia kapcsán először azt hazudták a putrisor lakói, hogy "megölte a magyar a gyereket", noha, mint utóbb kiderült még csak Szögi tanár úr autójának visszapillantója sem érintette annak testét.

A kemecsei eset azért is figyelemre méltó, mert azt hallván, az ember először nem akart hinni a fülének, esetleg olybá gondolta, az általános iskolában hajdanán meg kellett volna őt buktatnia tanárának a matematika tantárgyból. Tehát, nem elírás, netán tévedés, hanem rideg statisztikai tény, hogy főhősünk eddigi életéből csekélyke 28 évet ült már börtönben. Erre szokták amúgy póriasan-közönségesen mondani: ez aztán nem semmi! 46-ból 28 a sitten! Ehhez képest igazán bagatell dolog, ha valaki elmondhatja magáról azt, hogy fél életét a börtönben töltötte. Maradjunk még néhány röpke pillanatig a számtan egzakt világának birodalmában. Ha a tragikus véget ért áldozat életkorának számából kivonjuk a BV-vendéglátó intézményeinek jótékony oltalmában eltöltött évek végösszegét, mit ad Isten, épp 18-at kapunk. Ergo: a kemecsei sztori főszereplője egész eddigi felnőttkorát a börtön rácsai közötti világban élte le. Erre aztán már hirtelenjében nem is tud az ember valami szalonképes szófordulattal előhozakodni. No meg aztán eme tény kapcsán számos, kapcsolódó kérdés is felmerül, melyeknek pusztán csokorba gyűjtése is szétfeszítené ezen írás kereteit, ezért most a problémakör továbbgondolását, s az alternatív - politikailag akár nem korrekt - megoldási javaslatok programjainak kidolgozását kedves olvasóink termékeny és kreatív fantáziájára bízzuk...

Ami viszont ezen írásunk témáját illeti, a különböző hírcsatornák tudósításainak képsorait figyelve, feltűnhetett a figyelmes nézőnek egy filmkocka. Röviden leírva, azt láthattuk rajta, hogy az egyik helybéli cigány porta házának a falából ki volt szerelve a villanyóra, s a közvilágítást adó villanyoszlopról egy kábel kígyózott be a szegény romák hajlékába. Nemes egyszerűséggel mondva: a hírműsorok által bemutatott porta cigány lakói lopják az áramot. S ezen a ponton válik történetünk - hogy úgy mondjam - tágabb, általános szociológiai problémát érintő jelentőségűvé. Kíváncsiak vagyunk arra, hogy az E-ON emberei vajon hány darab felszólító levelet küldtek már ki az érintetteknek tartozásuk rendezése céljából? Amennyiben a sorscsapások árja által sújtott, halmozottan hátrányos helyzetű etnikai kisebbségi kedvenceink nem rendezték a szolgáltatóval a sorozatos felszólítások ellenére sem a fennálló adósságukat, vajha átadta-e az E-ON a Díjbeszedő Faktorháznak a követelés behajtásának a jogát? S amennyiben igen, miként vasalták be a faktorházasok az érintetteken a vélhetően nem csekély összeget? S ha nem szedték ezt be, miféle további intézkedéseket tettek a számla kiegyenlítésének rendezése céljából? S minthogy az áramlopás mégiscsak lopás, azaz bűncselekmény, megtörtént-e már ez ügyben is az ilyen esetekben szükséges és elmaradhatatlan hatósági intézkedés, illetve a büntetőeljárás lefolytatása a gyanúsítottakkal szemben?

Ezen kérdések felvetését azért is tartjuk maradéktalanul és hiánypótlóan fontosaknak és szükségeseknek, mert amennyiben egy magyar embernek (a már felhangzó polkorrekt jajveszékelést megelőzendő, maga az érintett etnikum is - egyébként magától értetődően - magyarként határozza meg a magyart és cigányként a cigányt, nincs ezzel semmi baj) néhány száz forintos áramszámla-tartozása van, úgy az E-ON késedelmi kamatostól, postaköltségestől, szőröstől-bőröstől, mindenestől sem rest azt behajtani a szerencsétlen fehér halandón. Ami ugye, teljes jogi nonszensz. Amennyiben nem fizet, a magyar tulajdonos ellen eljárást indítanak, bíróság elé kerül az ügy, végső soron jelzálogjogot jegyeznek be az ingatlanra az áramszolgáltató javára. Ellenben a cigány tartozást jogi értelemben nagyvonalúan elejtik. Most akkor van állampolgári jogegyenlőség Magyarországon, vagy nincs? Végezetül már csak egy nagyon is költői kérdésünk maradt: az áramlopások okozta bevételkiesést az E-ON elkönyveli egyfajta üzemeltetésből következő üzleti veszteségként, s nagyvonalúan, mellényzsebbe nyúlva kiegyenlíti a kontót, netán a tisztességes magyar fogyasztókkal fizetteti ki a tolvaj gazemberek által lopott áram árát is?

Lipusz Zsolt - Kuruc.info

http://nemenyi.net/default.asp?SID=0&AID=0&Direkt=74861
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Magyargyűlölő izraeli zsidó is
  2011-01-01 22:05:43, szombat
 
  2011-01-01. 20:10
Magyargyűlölő izraeli zsidó is lehet állampolgárságra jogosult határon túli magyar


A 2010. augusztus 20-tól hatályban levő, s a határainkon túl élő magyarok állampolgárságának egyszerűsített eljárással történő megszerzésére vonatkozó törvény legérdekesebb, ám valószínűleg nem véletlen ki- és föltétele az, hogy a magyar állampolgárságért folyamodóktól nem a magyar néphez, nemzethez való ilyen-olyan tartozást, kötődést, hanem a felmenők valamikori magyar állampolgárságának a bizonyítását követelik. Márpedig, mint köztudott, a Magyar Királyság területe Trianon előtt ugyancsak kiterjedt vala.
Még érthetőbben: A magyar állampolgárságért folyamodó határon túliaknak nem azt kell majd bizonyítaniuk, mint ahogyan eddig sem azt kellett, hogy a magyar néphez - horribile dictu - háromszéki székelyként, moldvai csángóként vagy felvidéki palócként a magyar fajhoz, nemzethez tartoznak, kötődnek, hanem csak azt, hogy valamelyik felmenőjük, valamikor a történelem folyamán állampolgárai voltak a magyar államnak. Ha például a huszti, köpcsényi, kismartoni, kolozsvári vagy abdai zsidó felmenőkkel rendelkező, ám önmagát magyarnak egyáltalán nem tartó, a magyar népet a holokauszt vélt, vagy valós történései miatt mélységesen gyűlölő izraeli zsidó gond nélkül elsétálhat a tel-avivi Pinkász utca 18. szám alatti magyar nagykövetségre, kérelmezheti, és három hónapon belül kezébe nyomják a magyar állampolgárságot bizonyító okiratot.
Megkaphatja a magyar állampolgárságot, s ha igényli az EU-országok területére is szabad beutazást biztosító magyar útlevelet. A megszerzett okmányokkal, iratokkal a zsebében még az eddiginél is szabadabban és gátlástalanabbul veheti ki részét és hasznát a magyarság által előállított, létrehozott, ám az elmúlt két évtized nemzetellenes politikusainak jóvoltából a szakadék szélére sodort ország gazdasági javainak bagóért történő fölvásárlásából. Ezért kell nekik a magyar állampolgárság, s nem pedig a Hargita bércei, a Vág völgyének szépsége, Vörösmarty Mihály, Radnóti Miklós vagy Wass Albert költészete és prózája vonzza vissza őket a Kárpát-medencébe.
Ezután még az eddiginél is szabadabban lehet majd adni-venni, haszonnal csereberélni, átminősíttetni a sukorói és a pilisi földingatlanokat, fölhúzni, majd idegen hazai és külföldi munkáltatókkal benépesíteni a keresztény magyar népesség érdekét az érdekeltek hazudozásai ellenére sem szolgáló kaszinóvárosokat, álomszigeteket, és minden mocskot, amelyeknek létesítését és működtetését - teljesen jogosan - Izrael Állam a saját területén nem engedélyezi.
Természetesen, az Izraelben és a világ más pontján élő ,,magyar gyökerekkel rendelkező" zsidók egyszerűsített állampolgárságának elősegítése szigorúan a kölcsönösség elve alapján működik majd. Erre a fene nagy kölcsönösségre mi csak egy szerény óhajjal szeretnénk példálózni. A kölcsönösség elvének alapján szeretnénk megérni azt, hogy például a mórahalmi Kovács János nevű goj, izraeli keresztény hitsorsosai és ottani befolyásos politikusok közreműködésével a Negev sivatag homokján elterülő, a beduinok tevekaravánjai által taposott földingatlant, s a zsidó államot jelentősen megkárosítva átcserélné a Jézus Krisztus e világi tevékenysége idején még Tibériási tengernek, ám manapság héberül Kinneret-tónak nevezett Genezáreti tó nyugati partvidékének egyik, datolyapálmafákkal szegélyezett luxustelkére.
De el tudnánk képzelni azt is, hogy a tel-avivi Dizengoff téren (közel a szökőkúthoz) magas oszlopon álló óra lapjáról a békés izraeli járókelő leolvashatná, hogy Budapesten abban a pillanatban mennyi az idő, sőt, még azt is, hogy azon a napon milyen fontos esemény történt a magyar történelem elmúlt századaiban. Úgy, ahogyan teheti ezt a magyar goj, mondjuk a néhány órával ezelőtt még az Európa kulturális fővárosa megtisztelő címmel büszkélkedő Pécs városában, ahol a köztéri óra azóta is mutatja a jeruzsálemi pontos időt, és azt, hogy a héber naptár szerint hány esztendő telt el azóta, amióta Isten az eget és a földet teremtette. De jó lenne sétálgatni - a kölcsönösség jegyében - Tel-Avivban, vagy Haifában a Kossuth Lajos téren, amint a magyarok teszik ezt nap mint nap, amidőn Budapesten elhaladnak a politikai cionizmus megteremtőjéről, Theodor Herzlről elnevezett téren.
Arra pedig, hogy a Szentföldre távolba szakadt honfitársaink és azoknak leszármazottjai, a magyar állampolgárság potenciális várományosai mennyire ragaszkodnak a magyar hazához, nyelvhez és a magyarságukhoz, lássunk néhány meggyőző példát a most búcsúzott 2010-es esztendőből. Ezeket a bizonyítékokat, példákat, a ,,magyar gyökerekkel rendelkező" izraeli zsidók megfogalmazta ,,jókívánságokat" annak idején a Kuruc.info is közkinccsé tette. Így, újévkor nem árt megismételni őket. A sok jóakarónk közül ezúttal csak két ismert személyt, valamint a vörösiszap-katasztrófa idején egyes izraeli lapokban megjelent olvasói kommentárokat idézünk:
Mose Gánán, író, költő, irodalomtörténész, Budapesten született magyargyűlölő az egész magyarság elégését kívánja , tehát neki is jár a magyar állampolgárság. Mordeháj L. Kremer, neves izraeli kémikus szintén Magyarországon született, s megfelelő hévvel gyűlöli a magyarságot, tehát neki is jár a magyar állampolgárság.
A Fidesz által hosszú évek óta - valamilyen egykori ügynök meg nem választása körüli hercehurca miatt - teljesen ellehetetlenített Magyarok Világszövetségében a mintegy 250 ezer lelket számláló, úgynevezett magyar ajkú izraeliek sosem képviseltették magukat, ám a körülbelül 20 ezres, fekete bőrű, muszlim vallású szudáni és egyiptomi magyarábok igen. Azért, mert az előbbiek nem, míg az utóbbiak magyarnak tartják magukat.
Igen, a mától alkalmazható új magyar állampolgársági törvény kimondottan úgy lett megalkotva, hogy azt a jobbára magyargyűlölő, ám az EU-tagállam Magyar Köztársaság útlevelét bizonyos meggondolások és számítások miatt igénylő izraeli zsidók is igényelhessék. Nagyon érdekes, hogy a hasonszőrű sajtó közreműködésével Izraelt mintaállamnak beállító magyarországi politikai ,,elit" sosem azt tanulja el a zsidóktól, amit kellene: a magyar nemzet szeretetét és tiszteletét.

Hering József - Kuruc.info


http://kuruc.info/r/26/71915/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Kubinyi Tamás: Médiamanipu
  2011-01-01 21:52:51, szombat
 
  Kubinyi Tamás: Médiamanipuáció, tudatipar, történelemhamisítás

http://tdyweb2.wbteam.com/Kubinyi_Mediamanipulacio.htm
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
a liberális közgazdászok érvei
  2011-01-01 21:24:36, szombat
 
 
Mindig érdeklődve figyelem a liberális közgazdászok érveit, miért nem szabad támogatni a magyar vállalkozásokat. Leginkább azért, mert kicsik, versenyképtelenek, csak
felélik az állami támogatást, de nem ruháznak be. Alighanem ilyen érvekkel hallgattatták el Széchenyit is az osztrák közgazdászok, akik viszont reménytelennek érezték
a versenyt az angol iparral. De vajon akkor mi a magyar ,,kitörési pont"? Természetesen a szolgáltatás, mondják a liberális közgazdászok, hiszen szerintük egész Euró-
pa lassan csak a szolgáltatásból él. Azt is mondják, hogy az országot úgy kell vezetni,
mint egy nagyvállalatot, ami veszteséges, azt abba kell sürgősen hagyni, bezárni az
iskolákat, vasútállomásokat, postákat, ha kell, egész falvakat, jöjjön a gyógyturizmus,
épüljön még több wellness hotel, pláza és persze kaszinó, az vonzza ide a gazdag külföldieket. Ezzel a logikával csak az a baj, hogy mindenütt ugyanezt tanácsolják ezek a
tudós emberek: nincs szükség helyi iparra és mezőgazdaságra, mert máshol mindent
olcsóbban állítanak elő. A nagy államok is beleestek ebbe a csapdába: az amerikai fogyasztó már meg sem nézi az általa vásárolt áru eredetét, hiszen majdnem biztos,
hogy Kínából vagy Indiából származik. Annak idején sokat és okkal szidtuk a KGST-t,
amely ,,szakosította" a tagállamok ipari termelését, most azonban az ellenkező-
jét nyögjük: az Európai Unión belül is ádáz verseny folyik a piaci szabadság nevében,
és a Magyarországhoz hasonló kis vagy közepes államok természetesen ugyanazzal a problémával szembesülnek, mint Széchenyi idejében. Vagyis szabad versenyeznünk a német, az angol, a francia iparral, akár repülőgépeket vagy tengeralattjárókat
is gyárthatnánk. Az emberek, eszmék és áruk szabad áramlása elvileg gyönyörű dolog. Csak az a kérdés, honnan és hová áramlanak, védővámok nélkül.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Polgári értékek - Szabadság -
  2011-01-01 21:14:25, szombat
 
  Polgári értékek - Szabadság - egyenlőség - testvériség


|

Tanmese

A sas alacsonyan repülve vadászott. Ezt meglátta a jakubinus-polgári értékrend alapján a fűben lapuló szar, és felkiáltott a sasnak: - Szabadság, egyenlőség, testvériség! Ez rád is vonatkozik sas polgártárs, mert ez mindennek az alapja.

A sas egy pillanatig gondolkodott, hogy válaszoljon-e erre a mélyből felhangzó böfögésre, de mivel jókedvében volt, gondolta, miért ne leckéztesse meg ezt az öntudatra ébredt szart. - Rendben van - válaszolta - akkor most repülj velem, és vadásszunk együtt!

- Diszkrimináció - üvöltött fel a fűben lapuló - a fajgyűlölet és az antiszemitizmus megnyilvánulása az ilyen gyűlöletbeszéd! Neked kell leszállnod, és itt mellettem a fűben bűzlened! És aki jobban bűzlik az egyenlők között, az a legegyenlőbb.

A sas válaszra már nem méltatta, egy enyhe kanyarral fölé repült és leszarta, amitől ez végtelenül boldog lett, mert teljesült az álma a szabadságról, egyenlőségről, testvériségről. Lényegében erre vágyott mindig, és az örömtől ájuldozva nem látta és nem hallotta, hogy a sas a nap felé emelkedve gúnyosan vijjogja: - Testvériség? Szabadság? Egyenlőség? A szarnak minden szar, a hasonló a hasonlónak örül. Szabadságuk a rothadás szabadsága, testvériségük a bűzlők testvérisége és egyenlőségüket a trágyadomb jelenti. Undorító jakobinus-polgári ideológia!


V. István - Jövőnk.info
2011. január 01

http://www.jovonk.info/2011/01/01/polgari-ertekek-szabadsag-egyenloseg-testverise g
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Bódi Gusztiék újévi üzenete:))
  2011-01-01 20:43:29, szombat
 
  Bódi Gusztiék újévi üzenete

http://hirextra24.blog.hu/2011/01/01/bodi_gusztiek_ujevi_uzenete
 
 
1 komment , kategória:  Általános  
Belső elhárítás tisztogat a re
  2011-01-01 20:42:32, szombat
 
  Belső elhárítás tisztogat a rendőrségnél

Jövőre Nemzeti Védelmi Szolgálat néven áll munkába a rendvédelmi szervek belső szűrésére rendelt szervezet. A tájékoztatások szerint a szolgálat ötszáz fővel, ügyészi engedéllyel végez belső ellenőrzéseket a rendvédelmi szervekben. A hivatalos közlés szerint bűnmegelőzést és bűnfelderítést végeznek, felderítik a hatáskörükbe tartozó bűncselekményeket, ellenőrzik az állomány tagjainak kifogástalan életvitelét, és végzik a megbízhatósági vizsgálatokat.

A helyzetet, a várható történéseket és a kormány törekvéseit ismerve, ez magyarra fordítva azt jelenti: elkezdik felmérni, kiszűrni a hatalom számára megbízhatatlan (azaz becsületes, szakmáját komolyan vevő és főként hazafias) rendőröket. Akták készülnek, melyekbe mindezekre vonatkozó adatok bekerülnek - elsőként a TMRSZ tagság. Ennek alapján kerülhet majd sor előléptetésekre vagy lefokozásra, különböző ürügyekkel való eltávolításra.

A teljes állomány kirostálására idő szűkében már nemigen lesz lehetőség, ezért a hangsúly valószínűleg a vezető pozíciókban lévő tiszteken lesz, az állományt illetőleg a helyzetfelméréssel kell beérni.

Korábban magától értetődő volt, hogy a rendvédelem egyenlő a rendőrséggel. A Fidesz szervezeti átalakítása ezt felborította. Az általános rendvédelmi feladatokat ellátó szerv (a tényleges rendőrség) mellé egyenrangú szervezetként létrehozta az államhatalmat védeni hivatott magánhadsereget Terrorelhárító Központ néven, valamint a rendőrségi belső besúgóhálózatot Nemzeti Védelmi Szolgálat néven.

Az átalakítás oka, hogy a rendőrség helyzetéből adódóan megbízhatatlan egy nemzetidegen elnyomó hatalom számára. Szükség van tehát egy olyan szervre, aki biztosan megvédi a hatalmat a néppel szemben is (de a tananyagban terroristának és banditának beállított hazafiakkal szemben mindenképp), és egy olyan egységre, mely felméri, és ellenőrzés alatt tartja a néphez kötődő rendőri állományt.

Tudják, hogy mit csinálnak.


Bükkfalvi Roland - Jövőnk.info


2011. január 01

http://jovonk.info/2011/01/01/belso-elharitas-tisztogat-rendorsegnel

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Belülről vakolják a templomot
  2011-01-01 20:39:36, szombat
 
  Belülről vakolják a templomot




Elszorul a szívem attól, amikor Jézus Krisztus egyetemes, katolikus egyházát széthullani látom, amint már nyelvében elkülönül a való világtól, mintha nem akarnák tagjai, hogy az emberek értsék Urunk üzenetét . Jézus nevében, általa ítélkeznek gyilkosai ! Mert miként feledhetjük azt, hogy tenyerébe, és lábfejébe vert szögek a zsidók akarata szerint, s a Római Birodalom által lettek beütve, tehát rájuk száll halálának súlya is . Miként változhattak meg mára azok a tanok, amelyek judeo-kereszténységről beszélnek, s ragaszkodnak a mózesi Ótestamentum soraihoz .

1054-ben különvált a keleti ortodoxia a pápaság nyugatrómai birodalmától . Sok minden történt ezalatt a millenium alatt, mikor még Szent István királyunk korában egységes kereszténységről beszélhettünk . Kik őrzik még lángját szívükben annak a kétezer év előtti történetnek, amely megreformálta a világot, értelmet adott neki születésével, kezdetet 2010 évvel ezelőtt . Időszámításunknak is ez az alapja, és mégis hagyjuk elsikkadni nemes személyét a gazdagság hamis pénzesbugyrában !

Ma már csak nagyon kevesen vállalják fel a világon ezeket az őszinte értékeket, melyeknek vezetniük kellene bennünket, mindannyiunkat ezen a földi léten át . Mózesnak megadatott annak a lehetősége, hogy az isteni bölcsességet szavakba foglalva szólhasson népéhez, kik önző módon saját maguknak tartották meg ezeket a kötelező törvényeket . Más feletti uralkodásra tanítja őket tanítóik sora, akik már Jézus előtt 200 évvel belekezdtek a maguk által szentesített könyvükbe, a Talmud megírásába . Ez a 700 éven át szerkesztett istentelenség ígérte meg ennek az elátkozott népnek földi királyságát, saját messianizmusát is . Ebből ered kiválasztottságtudatuk minden hazugsága . Miként is választhat ki egy népet magának Isten a törvényei által ? Hiszen törvényei mindannyiunknak szólnak ! Aki ezen törvények ellen vét, az hetedíziglen fizet konokságáért ...

Templomot építettek Jeruzsálemben, földi királyságot, ahol nem maradt hely Isten egy fiának, a megváltást hordozó Jézusnak . Sőt minden akkor született csecsemőt, kisgyermeket kiirtatott azon a vidéken sajátjai közül . Mégis, amikor megjelent a nagy tanítómester az emberek között, kevesen ismerték fel benne a megváltót . Amikor korbáccsal kezében kiverte az Úr templomából a pénzváltókat, kereskedőket, akkor egyemberként ellene lázadtak, majd a vérét követelték . Követői, a korai keresztények százával estek áldozatul abban a korban, amikor vadállatok elé vetették őket római polgárok szórakoztatására .

Jó példa erre Saul esete nekünk, amikor zsidók, rómaiakkal vállvetve üldözték Jézus híveit mindaddig, amíg meg nem jelent hitetlen szemei előtt Jézus Krisztus, addig ő is könyörtelenül gyilkolta őket, majd ekkor látványosan megtért, sőt az egész Római Birodalom is átalakult, az egyetemes keresztény egyház alapítójává vált . Így kerülhettek farizeusaink ismét hatalom közelbe az egyre erősödő kereszténység hátán, pedig tudták, hogy Jézust és Pilátust egyformán szolgálni nem lehet !

Napjainkban két görög-keleti ortodox püspök kijelentette a legnagyobb görög TV nyilvánossága előtt, hogy a Rotschild-Soros páros által képviselt pénzoligarchia tette tönkre hazáját Görögországot !

Ezek a bátor papok nyíltan vállalták szavaik következményeit, ami a cionista, globális médiahálózat részéről tiltakozásvihart kavart . De ezek a bátor egyházi főméltóságok ragaszkodnak szavaik súlyához, még kiközösítésüket is vállalnák, ha feletteseik ezt kérnék tőlük . Vannak bátor egyházi vezetők máshol is a világban, akik emelt fejjel állnak ki az igazság mellett, mint Williamson püspök is Angliában, akit rengetegen támadnak azóta is, amióta a holokauszttal kapcsolatban kifejezte véleményét . Néhányan találkoztak már jóval korábban azzal az isteni sugallattal, amely helyes irányba vezeti a mélyen hívő, keresztény embereket .

Még 1917-ben, amikor a sátán vörös csapatai megszállták a háborúban legyengült Oroszországot a bankárok segítségével, akkor Portugáliában megjelent a Szűzanya, s üzenetet küldött az emberiségnek Fatimában . Üzenete egyszerűen hírül adta nekünk, hogy Isten házába fészkeli be magát a gonosz, mégpedig a legmagasabb szinten a közeljövőben . Ez vált valóra 1972-ben, amikor VI Pál személyében zsidó pápát avattak, aki minden cselekedetével rombolni igyekezett,szétakarta veretni ezt a kétezer éves intézményt belülről, a híveivel .

Titkos társaságok követői jelentek meg a püspökök soraiban, s kezdték maguk körül vakolni a falakat, levegőt sem engedve a bennrekedteknek . Évszázadok óta folyik ez a próbálkozás, azt hiszik, hogy elegendő pénzzel lerombolhatják Isten Házát Lucifer követői . Útólsó esélyként II János Pál személyében küldött lengyel pápa igyekezett bennünket figyelmeztetni a legmagasabb pulpitusról, de csak nagyon kevesen hallották egyre gyengülő hangját . Szemünk előtt sorvadt el ez a szent ember, aki megpróbált erején felül is mindannyiunkhoz szólni, de belső köreiben elfojtották még a lehetőséget is neki .

Egyre szorul a globális polip hálója körülöttünk, és ebben a halálos szorításban újabb jel érkezett felénk, ezeknek a bátor keleti papoknak a kiállása által . Metropolita Seraphim és Metropolita Anthimos üzenete megtette a közeledés első lépését, az ezer éve szétszakított kereszténység megmentésére . Ha mindannyian követnénk ezeket a bátor püspököket, talán általános zsinatot tarthatnának a Vatikánban, s ez a megtisztulás kimosná ezeket a beépült, gonosz vakolókat Isten Házából ! Akkor, de csakis akkor, visszanyerné vezető szerepét a katolikus egyház, és újra hallatná szavait fogyatkozó hívei előtt .
Hazánkban hasonló próbálkozások érezhetők Böjte Csaba ferencesrendi szerzetes tevékenységéből, aki erejét nem kímélve dolgozik elárvult magyar gyermekekért Erdélyben . Ő tartotta idén a csíksomlyói szentbeszédet sokszázezer zarándok előtt, akik egyre népesebb csoportot képviselnek hazánkban . Ezek nélkül a szent emberek nélkül, teljesen eltűnne a kereszténység évezredes intézménye, hiszen annyira magára maradt latin szavaival, amit kevesen értenek ma már . Tiszta magyar szóval kellene a hívekhez szólni, Isten gondolatait ekként tolmácsolni, s ezzel megtelnének újra templomaink Magyarországon is, nem csak az elszakított országrészeken .
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
"Menjetek a p...-csába!", "Sza
  2011-01-01 20:16:06, szombat
 
  "Menjetek a p...-csába!", "Szarháziak vagytok", "Szánalmas vagy" - beszólások a Parlamentből

Hírszerző összeállítás bullet 2011. január 01. 12:33

Annak ellenére, hogy sok új képviselő került be a Parlamentbe, a politika hangneme és a házban való viselkedés nem igazán változott a kormányváltás óta. Hol durván, hol cinikusan szólnak be egymásnak a képviselők; egy ülésen többször is figyelmeztetnie kell a házelnöknek őket, hogy magatartásuk méltatlan a Parlamenthez. A Hírszerző a 2010-es jegyzőkönyvekből szemezgetett.

Egy-egy ülésnap követésekor a Parlamentbe látogatónak olykor egy zsibvásár, vagy egy neveletlen kamaszokból álló osztályterem jut eszébe. Párttól függetlenül hőbörögnek, kiabálnak, hangos megjegyzéseket tesznek az országgyűlési képviselők és túllépik a felszólalásra rendelkezésre álló időkeretet. A jegyzőkönyveket böngészve úgy tűnik, a képviselők még mindig inkább magukkal, illetve a többi frakció ,,megalázásával" és piszkálásával vannak elfoglalva, mint a konstruktív ötletek felhozatalával és kulturált megvitatásával.

A Házelnök idén sem kímélte csengőjét: volt olyan nap (2010. február 15.), amikor húszszor kellett rendre utasítania a politikusokat.
Hogyan bosszantsuk a másikat?

Navracsics Tibor (Fidesz) még februárban, a választások előtt köszörülte az MSZP-n a nyelvét: ,,Újságban azt olvastam, hogy a Magyar Szocialista Párt az elmúlt időszak eredményeit fogja a kampányának középpontjába állítani. Ha ez valóban így van, akkor egy példátlanul nyugodt, csendes kampányidőszak vár Magyarországra, hiszen vélhetően a Magyar Szocialista Párt nem fog tud mit mondani, tekintettel arra, hogy nincsen semmi eredménye az MSZP-nek".

Szabó Zoltán (MSZP) az Európai Bizottság, az Eurostat és az IMF által közölt magyarországi makroszámok hallatán ragadta meg az alkalmat, hogy szurkálja Orbán Viktort (Fidesz): ,,Mégis úgy gondolom, hiba lehet ezek körül az adatok körül, tekintettel arra, hogy az ellenzék vezére ennek pont az ellenkezőjét állította, márpedig róla tudjuk ‑ éppen tőle magától ‑, hogy még sohasem hazudott. Úgy vélem tehát, miniszter úr, hogy itt valami nagy nemzetközi összeesküvés lehet kibontakozóban."

Katona Tamás (MSZP) volt államtitkár februárban Nógrádi Zoltán, fideszes képviselő felszólalása kapcsán ejtett el egy-két epés megjegyzést. Nógrádi a postás szakszervezetekért aggódott: ,,...nagy elismerésemet szeretném kifejezni képviselő úrnak; most először hallom hosszú évek óta a tisztelt fideszes képviselőktől, hogy a ,,szakszervezet" szót kiejtik a szájukon, hogy egyáltalán foglalkoznak a szakszervezetekkel, és ezt üdvözlik. Ezt nagyon komoly előrelépésnek tartom..."

Mesterházy Attila is azzal kezdte egyik februári felszólalását, hogy odamondjon Navracsicsnak: ,,Tisztelt Navracsics úr, ön itt most ebben a Házban nem tanárként szól, és nem a diákjait oktatja..."
Bekiabálások

Az ,,Öszödön érzed magad? A mondjon le!, Hazudsz!, A témáról beszélj!" beszólások a rutinos parlamenti látogatónak fel sem tűnnek. Mindezeket azonban a parlamenti közvetítést televízión keresztül követők nem hallhatják, íme pár gyöngyszem.

Molnár Csaba (MSZP) épp Navracsics Tibornak (Fidesz) válaszolt, mikor bekiabálásokkal félbeszakították: ,,...természetesen az önkormányzatok hihetetlen adósságtömege, az az adósságtömeg, amit ma Magyarországon a Fidesz vezette önkormányzatok gyártottak le az elmúlt másfél-két évben. (KDNP soraiból: Szégyelld magad!)... elismerik azt a valós teljesítményt, amit nem pusztán a kormány, tisztelt frakcióvezető úr, hanem Magyarország polgárai az elmúlt nyolc évben közösen nyújtottak. (Fidesz soraiból: Szégyelld magad!)"

Vojnik Mária szerint Navracsics szánalmas
Fotó: Túry Gergely

Navracsics Tibornak Vojnik Mária szocialista politikus is beszólt: Miniszterelnök úr, ha én megfogalmazhatok önnek jó tanácsot vagy intelmet: ilyet sohase tegyen! Ha politikus lesz, akkor az ígéreteit ‑ az ígéreteit és ne csak a hitelszerződés pontjait ‑ tartsa be (Dr. Vojnik Mária: Szánalmas vagy!)

A beszólások témakörben kénytelenek vagyunk egy külön fejezetet nyitni Kövér László fideszes képviselőnek, házelnöknek.
Kövér beszólásai

Bár Kövér László fideszes honatyát - mióta házelnökké választották - szemmel láthatóan zavarja a rendetlenség, képviselőként azonban ő is sokat megengedett magának. Répássy Róbert épp az alkotmánymódosításról értekezett még a választások előtt. A Fidesz és a KDNP padsoraiból tapssal, Korózs Lajos viszont bekiabálással illette: Szégyelljétek magatokat! Kövér sem hagyta annyiban: ,,Hogy jössz te ehhez?!"

Kövér László a padsorban ülve többet enged meg magának, mint az elnöki székben ülve képviselőtársainak
Fotó: Túry Gergely
Kövér májusban sem rejtette véka alá véleményét. Pokorni Zoltán képviselőtársa megjegyezte, hogy Kovács László (MSZP) milyen régen szólalt fel, Kövér pedig csak annyit kiabált be: ,,Nem hiányzott!" Novák Előd jobbikos képviselő pedig alig, hogy megkapta a szót, máris leteremtette Kövér: "...remélem, hogy az 1998-2002 között megismert kormányzati arroganciát nem fogja folytatni a Fidesz. (Dr. Kövér László: Bocsáss meg, az ovinak melyik csoportjába jártál akkor?)

Kovács László (MSZP) az Orbán-kormány politikai nyilatkozattételéről elmélkedett májusban, szerinte a benyújtott formában való elfogadás szégyen lenne. (Dr. Kövér László: Foglalkozzatok a saját szégyenetekkel, ha szabad kérnem. Azzal is ellesztek.)
Bakik és mókamesterek

A parlamenti jegyzőkönyvek kiolvasása után kijelenthetjük, a legvidámabb ülésnap a május 14-i volt. Az alakuló ülésen a házelnök, korelnök több hibát is vétett: ,,Tisztelt Országgyűlés! Tájékoztatom önöket, hogy minden képviselő benyújtotta összeférhetetlenségi nyilatkozatát... ‑ ó, bocsánat, ezt már hallottuk! (Derültség.) Mindenki jelen van, mindenki mosolyog, köszönöm."

,,A Magyar Szocialista Párt 59 fős frakciójának vezetője Mesterházy Miklós úr. Bocsánatot kérek, bocsánat, képviselő úr. Kijavítom, tisztelt Ház: Mesterházy Attila úr. A Lehet a Más Politika16 fős frakciójának vezetője Schiffer András úr."

,,Dr. Schmitt Pál személyére az urnában megtalált szavazólapok száma alapján 380 képviselő adta le szavazatát. Ennek megoszlása a következő: érvénytelen szavazatok száma: ten... ‑ illetve tíz."

Attila vagy Miklós - nem mindegy

Sneider Tamás jobbikos politikus épp a kormányprogramot ostorozta, mikor rájött, ki nincs az ülésteremben. ,,Én nem tudok kórház-privatizációról. Ugyanis például Sós Tamás itt jelen lévő képviselőtársunk, illetve éppen most nincs jelen..."

Idén május 29-én szavaztak Orbán Viktor miniszterelnökké választásáról. ,,Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, megválasztja-e Orbán Viktort a Magyar Köztársaság miniszterelnökének, és ezzel egyidejűleg elfogadja-e a kormányprogramot. Kérem, szavazzanak! (Szavazás. ‑ Egy hang: Nem. ‑ Közbe­­­szólások: Igen)". A beszóláson több képviselő is jót derült.

Úgy tűnik, a meleg beköszöntével Kósa Lajos (Fidesz) is elvesztette a fonalat, nem tudta, kiknek beszél: ,,Úgyhogy, tisztelt közgyűlés... ‑ nem. (Derültség.) Tisztelt parlament ‑ a közgyűlés az a fenntartónál van ‑, még egyszer szeretném hangsúlyozni...", de Józsa Istvánnak (MSZP is megbotlott a nyelve: ,,Hallgatva itt az előző jogdogmatikai vitát a Népszabadságról ‑ Népszabadságról...? (Derültség.) ‑, népszavazásról, ami a nép szabadságjogai közé tartozik..."

Baracskai József MSZP-s képviselő azt kérdezte, mire számíthatnak az idős emberek egy élet munkája után a Fidesz-kormánytól ,,Meg kívánják-e tartani a nemzeti szolidaritást megjelenítő, a felosztó-kirívó (Közbeszólások a Fidesz soraiból: Kirovó!)"

A házelnök Seszték Miklósnak adta meg a szót és hiába kiabálták be a KDNP soraiból, hogy ,,Oszkár", a házelnök lecsengette őket. ,,Kérem, legyünk tekintettel a felszólalókra. Seszták Miklós képviselő urat illeti a szó. (Közbeszólások a KDNP soraiból: Oszkár! Oszkár!) Tisztelt Országgyűlés! A monitoromon Seszták Miklós képviselő úr neve jelent meg, ezért tévesen jeleztem. Most kaptam meg írásban a módosítást, tehát Seszták Oszkár képviselő urat illeti a szó".

Gaudi-Nagy Tamás jobbikos képviselő egyik felszólalását még füttyel is illették, lehet, hogy ettől jött egy pillanatra zavarba: ,,...nem lehet ott félni attól, hogy valamely eszmének elragadó fényes külseje veszélybe döntse a nemzetet, mert a szabad sajtó, melynél a..." ‑ egy pillanat, mindjárt megyünk lejjebb (A laptopjáról olvassa.), elakadt a gépezet. (Derültség, közbeszólások.) Na, találják ki, hogy mi a folytatás? A sajtó szabadsága szent és sérthetetlen".
"Menj a pi..ába"

A költségvetési módosító indítványokról, sztrájktörvényről, médiatörvényről folyt a heves vita és a dömpingszavazás december végén és bizony volt olyan, aki nem bírta cérnával: ,,Menjetek a p...-csába!" - fakadt ki a parlamenti patkóban Varga László szocialista honatya, aki elmondása szerint azért trágárkodott, mert a nagyobbik kormányzó párt hajnali fél háromkor jelentette be, hogy gyorsan lezavarja a sztrájktörvény módosításának általános vitáját, és nem engedtek egyes szocialista honatyákat hozzászólni.

November elején Pörzse Sándor jobbikos képviselő verte ki a biztosítékot Mesterházy Attilánál. Bárándy Gergely felszólalása közben Pörzse Sándor jobbikos képviselő azt kiabálta a szocialistának: "szarháziak vagytok" és ezért kérte Lezsák Sándortól a házbizottság rendkívüli ülésének összehívását.

Novák Elődnek végül bocsánatot kellett kérnie kirohanása miatt

Az év talán legemlékezetesebb beszólása a radikális Zagyva György Gyuláé, aki májusban a Trianon emléknapról értekezett. Az egyik fideszes képviselőnek a vita hevében azt ajánlotta, hogy a ,,folyosón beszéljék meg" a nézeteltérést. (videóért kattintson ide)

Az elmúlt években többen ,,lógással" fenyegették meg képviselőtársukat. 2008-ban Arnóth Sándor fideszes képviselő kiabált be Iváncsik Imre napirend előtti felszólalása közben, hogy ,,lógni fogsz". Idén sem maradtak adósok a képviselők, 2010-ben Novák Előd jobbikos politikus kívánta Meggyes Tamás, volt fideszes esztergomi polgármesternek kívánt hasonlókat. A T. Ház éppen a fideszes honatya mentelmi jogának felfüggesztéséről szavazott, mikor ,,kigurult" Novákból a ,,lógjon!" kifejezés.
Ki, ha én nem, avagy a magabiztosság a tetőfokára hág

Balogh Zoltán akkor még ellenzéki politikus az előző kormányok cigánypolitikáját ostorozta: ,,...a Gyurcsány-Bajnai-kormány cigánypolitikáját az elmúlt hat évben hazudozás, támogatások csökkentése, időhúzás és tehetetlenség jellemezte. (Közbeszólások az MSZP soraiból: Idő! ‑ Na!) Az én időm lejárt, de az önöké is, az a helyzet".

Répássy már a választások előtt biztos volt abban, hogy nem kell többet Molnárral vitáznia
Fotó: Túry Gergely

Úgy tűnik, Répássyt Róbert fideszes képviselőt sem kell félteni: Molnár Csaba épp az önkormányzatok adósságáról beszélt: ,,Hogyan lehetséges az, hogy több mint két tucat önök által vezetett önkormányzat, mindegyik ugyanazt az egyetlenegy céget bízta meg ezeknek a portfólióknak a kezelésével? Önök 35 százaléknyi sikerdíjat fizetnek ezek után a befektetések után. (Dr. Répássy Róbert: Hülyeségeket beszélsz!) Nem tudjuk, hogy hova kerülnek ezek a pénzek. (Dr. Répássy Róbert: Hazudsz összevissza! Minek a 35 százalékát?) (Dr. Répássy Róbert: Hiányozni fogsz! ‑ Annyira kár, hogy vége lesz...)

Ledvai Ildikó (MSZP) a kormányváltás után a szavazófülkékben történt forradalomról és a távolmaradókról értekezett. (Lázár János: Ha elmentek volna, ránk szavaztak volna).

Önbizalomért az MSZP-s politikusoknak sem kell a szomszédba menniük. Soltész Miklós (KDNP) bocsánatot kell hogy kérjenek a szocialisták nemzettársaiktól. (Gőgös Zoltán: Nincs miért.)
Udvariatlanság

Józsa István (MSZP) hiába intézte szavait Kósa Lajosnak, ő folyamatosan Szakács Imrével és Kovács Zoltánnal konzultált ,,Köszönöm a szót. Szeretném Kósa Lajoshoz intézni szavaimat, ha idefigyel... Navracsics úr? Köszönöm szépen, legyen kedves figyelmeztetni őket! (Dr. Navracsics Tibor: Szóljon neki! Nem vagyok postás! ‑ Kósa Lajos továbbra is konzultál.)

A Fidesz frakció sem volt rest és kioktatták Józsát az illemről: ,,Ház falai között, hogy van egy törvényjavaslat, amiről már most a vak is látja, hogy nem a demokráciát szolgálja (Közbeszólás a Fidesz soraiból: Csípőre tett kézzel állsz!). Végül a Házelnök vetett véget a csipkelődésnek, kikapcsolta a képviselő mikrofonját, majd Kósa reagált:"...egy ember akkor is képes hallani a másik szavát, ha nem őt nézi meredten. (Józsa István: Gratulálok!)"

Kósa Lajos arra sem vette a fáradtságot, hogx vitapartnerére nézzen
Fotó: Fazekas István
Navracsics Tibor egyik felszólalásánál is egymásnak estek a képviselők: ,,...önök azt kérdőjelezik meg, hogy a Magyar Köztársaság mindenkori kormánya a közjó érdekében dolgozna. Én ezt nem kérdőjelezném meg. (Tóbiás József: Mást sem tettél nyolc évig, Tibor. Ne legyél cinikus! ‑ Dr. Kövér László: Szerényebben, öreg, szerényebben egy kicsikét! Szerényebben! ‑ Derültség és taps a Fidesz soraiban. Tóbiás József: Szerények vagyunk.)".
Az unalom és a magyar nyelv szépsége

Bárándy Gergely (MSZP) 15 percet kapott arra, hogy véleményét elmondja, de úgy tűnik, nem igen voltak rá a kormánypárti képviselők kíváncsiak. ,,Megadom a szót 15 perces időkeretben. (Dr. Rétvári Bence: Tizenöt perc! ‑ Közbeszólás a Fidesz soraiból: ...meccset nézni?)" ,,Köszönöm a szót, elnök úr (...) látom, hogy valóban a focimeccs megtekintésére, azt gondolom, hogy az általam jónak tartottnál is nagyobb igény mutatkozik kormánypárti képviselőtársaim részéről. (KDNP soraiból: Már inkább azt néznénk, mint téged! ‑ Közbeszólás a Fidesz soraiból: Nézz magad mögé!) Hadd mondjam azt, és hadd kezdjem azzal, hiszen... (Folyamatos zaj. ‑ Az elnök csenget.) Egy kis figyelmüket kérném, ha lehetséges! (Közbeszólás a Fidesz soraiból: Nem lehetséges!)"

Osztolykán Ágnes LMP-s képviselőbe a Jobbik frakció próbálta belefojtani a szót, majd a szóhasználatát is kritikával illették: ,,...magam is tanár végzettséggel bírok, sőt gyakorló pedagógus is voltam, mondok önnek három másik ilyen szót, mondjuk: részvétel, koherencia és inklúzió. (Közbeszólás a Jobbik részéről: Magyar szó nincsen rá?")

Babák Mihály fideszes honatya az egyik felszólalását így kezdte: ,,Pán Prezident! Gyakujem pechnye. Dobri vecser ván visnsnem mili kvosztja..." A házelnök figyelmeztette, hogy a ,,jó estét" kifejezést elfelejtette lefordítani. ,,Lefordítottam. (Közbeszólás a Jobbik soraiból: Beszélhetnénk akár magyarul is, mert a magyar parlamentben vagyunk!)"

Hogy a kormánypárti képviselők hol töltötték az egyik júniusi ülésen a szavazás előtti perceket, csak sejteni lehet, az biztos, nem az ülésteremben. ,,Így kérdezem a tisztelt Országgyűlést, elfogadja-e a H/532. számú országgyűlési határozati javaslatot. Kérem, szavazzanak! (Kormánypárti képviselők futva érkeznek az ülésterembe)"
Idő és magatartás problémák

Vojnik Mária (MSZP) februárban kellett figyelmeztetni, hogy túl hosszúra nyújtotta mondandóját, de Zagyva György Gyula (Jobbik) is kiszaladt a megszabott időkeretből, ezért mondata közepén kikapcsolták a mikrofonját.

Hiába utasította rendre Kontur Pál fideszes honatyát a házelnök, aki arról beszélt, hogy ,,Magyarországon magyar ember van, a cigány származású ember...Kikérem magamnak, hogy külön beszéljenek mindig másról! (Az elnök kikapcsolja a mikrofonját.)" Novák Elődtől is megvonták mondandója közepén a szót: ,,Én megértem, hogy kellemetlen az ön számára vagy bármely kormánypárti képviselő számára hallgatni a Kubatov-féle adatbázis ügyét, de nagyon sérelmezem (Az elnök kikapcsolja a képviselő mikrofonját.)"

Kovács Tamás legfőbb ügyész a Kubatov-lista kivizsgálása kapcsán azt mondta: a kért intézkedésre az ügyészségnek törvényes lehetősége nincs. Novák Előd jobbikos képviselő az ,,államügyész" bekiabálással illettbe, a kormánypárti képviselők pedig azt követelték, hogy ,,vezessék el" a radikális politikust. ,,Tisztelt Képviselőtársaim! Kérem, a Ház méltóságához illő magatartást tanúsítsanak" - utasította rendre a házelnök a képviselőket.

Lendvai Ildikó (MSZP) Kósa Lajoson köszörülte a nyelvét
Fotó: Túry Gergely

Kósa Lajos (Fidesz) egyik nyári felszólalását a szocialisták szakították többször félbe. Először a ,,mondjon le", majd a bajok tetézése kapcsán Lendvai Ildikó kiabálta be, hogy ,,hát sikerült neked". A volt MSZP elnök ezután sem állt meg: ,,Ha hallgattál volna, bölcs maradtál volna!". A helytelen magatartás miatt az elnöknek ismét fel kellett emelnie a szavát, de úgy tűnik, hibába, az MSZP folytatta: ,,Magyarország visszanyerje azt a hitelességét (Közbeszólás az MSZP padsoraiból: Amit te elvesztettél.)"

Május végén Morvai Krisztina, Jobbik EP képviselőnek a szájára nem tudtak kosarat tenni. Ő Harangozó Tamás (MSZP), a rendőrség helyzetét boncolgató felszólalására vesztette el türelmét. Az elnök ugyan megköszönte a képviselő felszólalását, de alig jutott szóhoz Morvaitól: ,,Köszönöm, képviselő úr. (Dr. Morvai Krisztina közbeszól. ‑ Közbeszólás az MSZP padsoraiból: Vezettessék ki!) Kérném szépen, kérném szépen, nem adtam meg a szót. Kérem, szíveskedjen elhallgatni! Tisztelt Országgyűlés! (Dr. Morvai Krisztina közbeszól.) Tisztelt Országgyűlés! (Dr. Morvai Krisztina közbeszól.)"
Mikrofon bajok

Szilágyi László (LMP) épp a bárka-iránytű és az ország kormányzásáról szóló metaforát ecsetelte, mikor először Orbán Viktor, majd a KDNP frakció kiabált be neki, hogy ,,nem hallják" képviselőtársukat. Végül a házelnök oldotta meg a problémát: ,,...képviselő úr, talán tegye följebb a mikrofont, mert nagy érdeklődés kíséri a kijelölt miniszterelnök úr részéről, úgyhogy legyen szíves így folytatni."

A legtöbbet talán Haragozó Gábor mikrofonja rendetlenkedett az idén. Már az egyik felszólalása elején sem működött a berendezése és hiába adtak neki a május 26-i ülésen másikat, azzal sem lehetett beszédét hallani. Végül egy második kézi mikrofon oldotta meg a problémát. Máskor viszont szomszédjának mikrofonját vette fel és azért nem lehetett hallani mondandóját.

Pichler Imre László (Fidesz) mikrofonja először csak zúgott, majd végképp felmondta a szolgálatot. ,,Köszönöm a szót, elnök úr. Örülök, hogy jó a mikrofonom, mert eltörött a vezetéke egy órával ezelőtt, de kicserélték".

Kósa Lajos fideszes képviselőnek is meggyűlt a baja a mikrofonokkal, ő egy poénnal próbálta elütni a technikai bakit: ,,Képviselő úr, legyen szíves, igazítsa meg a mikrofonját, mert valami oknál fogva nem jó; vagy a kártyáját ellenőrizze. Nem lehet, hogy megcserélte a mikrofont?" Kósa beismerte, hogy igen. ,,Bocsánat, az az igazság, hogy Pokorni képviselőtársam a történelembe be akart kerülni, hogy az ő mikrofonját tette az enyémhez. Így könnyű! Ott sem volt, és mégis az alkotmánymódosítás révén vezérszónoklatot mondhat el".

A technika ördöge idén sem kímélte a képviselőket
Fotó: Bánkuti András

Úgy tűnik, a Jobbik frakció tud legkevésbé zöldágra vergődni a mikrofonnal. Voltak, akiket a technika ördöge viccelt meg, de többek rosszul csíptették fel a készüléket. Hegedűs Tamás mikrofonja is felmondta az egyik ülésen a szolgálatot, Novák Elődé pedig többször recsegett, de Szilágyi Györgyöt is figyelmeztetni kellett, hogy helyezze fel rendesen a berendezést.

Bár Zagyva György Gyula felcsíptette a mikrofont, leesett az ingéről - akárcsak Lenhardt Balázs és Balczó Zoltán képviselőtársának -, ami a jegyzőkönyv alapján úgy tűnik, derültséggel töltötte el a képviselőket, Pörzse Sándor pedig fel sem tette.

Hiába kapta meg Kalmár Ferenc KDNP-s képviselő a szót, a mikrofonja nem működött, pedig rendesen behelyezte a kártyáját a gépbe." Akkor viszont a technikus kollégákat kérem, hogy a képviselő urat segítsék. Most van már hang.) Úgy látszik, megjött a hangja a képviselő úrnak" - nyugtázta a helyzetet a házelnök. Hasonlóan járt Martonyi János külügyminiszter is. ,,Miniszter úr, a kártyája be van-e illesztve? (Balczó Zoltán: Ne a piros ászt, hanem a képviselői kártyát!) Mindjárt segítenek. (Dr. Martonyi János elé hordozható mikrofont tesznek.)"


http://hirszerzo.hu/belfold/20101230_2010_parlamenti_beszolasok_2010#utm_source=h sz_daily&utm_medium=email&utm_campaign=newsletter2011_01_01&utm_conte nt=top
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Megfáradt a rajongás, ez az ig
  2011-01-01 12:36:08, szombat
 
  Megfáradt a rajongás, ez az igazi VV, pedig bolsevikmentest kívántunk

2011. január 01. 12:12
Koldus Kálmány - Hunhír.info

"A Fidesz-MSZP világot, abban a formában, ahogy megismertük, hosszabb távon komoly veszély fenyegeti. Az, ami a gyűlöletnél, ami inkább életben tart, ezerszer ártalmasabb: az unalom, az elhasználtság és a cikivé válás veszélye" - írta Török Gábor politológus a legújabb blogbejegyzésében. Itt az új év, itt a szép új világ. Az a baj, hogy nem unalmasnak, hanem borítékoltan problematikusnak tűnik. Amikor a kitörésvágy egy lapra kerül a megfelelési kényszerrel, a szabadságérzet a felelősséggel, alkotni, és igazán építkezni nem lehet. Mert az igazság nem a színpadon, hanem a színfalak mögött rejtőzködik.

"Az egyik legnagyobb hibát a médiafronton követte el a kormány: áterőltetett és tűzön-vízen keresztül védett egy olyan rendszert, amely lényegesen több kárt fog okozni kitalálójának, mint amennyi politikai haszonra számíthat általa" - állítja Török.Ezzel a megállapítással mindenki egyetért, látszólag egy platformra is hozhatná az egymással markáns szembenállást hirdető ellenzéki erőket, de nem ilyen egyszerű a képlet. Orbán kommunikációjában követte el a legnagyobb hibát, mert az okozat, és nem az ok jön le az egészből. Orbán úgy dobta fel a labdát, hogy kénytelen egy követ fújnia Jobbik, az LMP, és a bukott diktátor pártja, A gyurcion diktatúrára ugyanis nincs bocsánat, és a magyarság történelmében nem is lehet. De a médiatörvény végig erőltetésével mégis az történik, hogy az emberek elfelejtik 2006-ot, és már narancsos diktatúráról beszélnek.

A politológus úgy látja, ahhoz, hogy a régi-új törésvonal megerősödjön a magyar politikában, hogy a Fidesz-MSZP világgal szemben legyen valami más, valami új, sok feltételnek kell teljesülnie. "Akik azonban emlékeznek még mondjuk az 1998-as Orbán Viktorra, sejthetik, hogy milyen veszélyt jelentene ma a kormányfő számára, ha megjelenne egy, a fiatalok százezrei által kedvelt, az ő nyelvüket beszélő, dinamikus, bátor és szabadon gondolkodó politikus, akivel akár újra is játszhatnák a Horn-Orbán vitát..." -írja Török.

Ha a hűséges olvasóink visszagondolnak az elmúlt egy pár évre, akkor láthatják, hogy megpróbáltuk a szerény kis eszközeinkkel már akkor azt elérni és felépíteni, amiről Török Gábor most, 2011-ben beszél. Balczó Zoltán, a MIÉP volt meghatározó személyisége épp akkor váltott pártot, amikor neki már jeleztük, hogy az új politikai erőnél, ahova letette voksát, mindenképpen vezetőváltás, illetve egy viszonylagos ismertséggel már rendelkező új pártelnök felépítése a legfontosabb feladat. Hosszú éveken keresztül mondtuk, illetve sulykoltuk azokba, akik adtak véleményünkre, hogy a megfelelő politikai kommunikációs gyakorlatot megszerzett Jobbik-alelnökkel, Vona Gáborral visszatérése esetén lehet számolni, és vele-általa a Jobbik is sikereket érhet el.

Mi nem adtunk két lyukas fillért sem a MIÉP-Jobbik a Harmadik Útért, noha voltak olyanok, akik már ezt a politikai formációt is a parlamentbe vizionálták, és mivel az ellenkezőjét mondtuk, késhegyig menő vitákat folytattak velünk. Amikor a polgári körös tanulás után Vona Gábor visszatért, sokak nemtetszésére úgy említettük, mint "kis Orbán", ezt a vérradikálisok halálos sértésnek vették. Noha ezzel se Vonát, se Orbánt nem akartuk minősíteni, mindenesetre jeleztük, hogy a fiatal politikus előtt nyitva áll az Orbán Viktoréhoz hasonló politikusi karrier.

Tény és való, hogy pár politikailag szerencsés, vagy inkább úgy is mondhatni telitalálat a cigánybűnözés bemutatása, a szőnyeg alá söpört tabu torz tükörképének szétrombolása, a gárda-mozgalom és jól kiválasztott protokollszemélyiségek együttesen hozzájárultak ahhoz, hogy a Vona vezette Jobbik a várakozásokon felül tudott szerepelni, jóllehet ezt is többször mondtuk, ez a Fidesznek is sikerült, és így jött létre a jelenlegi, nem a legszerencsésebb politikai erőtér.

Török Gábor gondolatához csatlakozva, és a jelenről beszélve viszont le kell szögeznünk, hogy eljutott ugyan a Jobbik is és Vona Gábor is egy pontig, de ez már a jelenlegi viszonyok közepette kevés. Vonát tovább kéne építeni, ami számos tényező együtthatásának eredményeként jöhetne létre, mert amit önmagáért és a pártért tett, az tényleg sok, de jelen politikai szituációban mégsem elég. Sokkal erősebb kommunikációs stáb szükségeltetne hozzá, és itt a kommunikáció fogalmát a legtágabb értelemben nézzük a jelenlegi szóhasználat szerint a stylisttől, a beszédírást segítőkön át, a médiamegjelenésen keresztül a konkrét személy kifelé is hatalmas erőt sugárzó énjének a megrajzolásáig.

A Jobbikon belüli - akár elfogadott, akár tagadott - erőviszonyok tükrében ismét vissza kell menni a könnyebb megértés kedvéért a MIÉP-es időszakba. Csurka, a keménykezű vezér, mondhatni párton belüli diktátor a hőskorban pont azért tudott olyan erőt mutatni, mint amelyet meg is szerzett magának, mert egy kézben összpontosított mindent. Ha nem lett volna az erős kéz politikája keverve az önző érdekekkel, és a háttérben munkálkodó rossz szellem iszonyú kapzsiságvágyával, akkor tényleg modellértékű lehetne még ma is az, ahogyan egy vezetőnek a saját nyáját irányítania kell.

A vezér- és vezetőcentrikus mindenkori Magyarországon akkor tudott a társadalom fejlődni, vagy igazán látványos és a történelemkönyvben piros betűs eseményként jelzett össznemzeti produkciókat létrehozni, ha az adott társadalomra jellemző viszonyok közepette szociálisan érzékeny, de kizárólagos és a vezetettek által elfogadott és igényelt hatalommal rendelkező első ember irányítja a hadba szólított csapatokat.

Igaz, hogy Vona jóval fiatalabb mint Orbán, de azért abba nem mennénk bele, amit Török Gábor mond, hogy a fiatalok számára az ő nyelvükön beszélő vezető a legfontosabb elvárási igény a nemzeti érzelmű jelenlegi társadalmi többség számára. A kérdés nem életkor-, inkább elfogadottságspecifikus, hiszen Atilla nagykirálytól Rákóczi nagyfejedelemig nem a fiatalosnak mondott lendület, hanem a bölcs hazamegtartás és népvezetés volt a keménykezűnek igényelt politika velejárója, amely az adott pillanatban megpróbálta kihúzni a csávából a nemzetet.

A Török Gábor által említett Fidesz-MSZP törésvonal meglétét elfogadjuk, ugyanakkor nehezményezzük, hogy 2011-ben is erről lehet egyáltalán beszélni. Gyurcsány diktátort bukott pártjával együtt kellett volna legelőször a földbe döngölnie Orbánnak, de 1990 után, is most is az akkori jelszó csak az ígérgetés szintjén maradt. Azt sem szabad elfelejteni, hogy a gyurcion "kommunisták" százszor károsabbak voltak a magyar nemzetnek az elmúlt nyolc évben, mint az 1986 utáni magyarországi időszak Gyurcsányéknál sokkal "nacionalistább", vagy magyar érdekeket is azért valamilyen szinten figyelembe vevő vezetői.


http://hunhir.info/?pid=hirek&id=36342
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 23 
2010.12 2011. Január 2011.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 670 db bejegyzés
e év: 5608 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1542
  • e Hét: 11809
  • e Hónap: 22920
  • e Év: 176416
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.