Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 15 
Sukoró: Ez már a gyarmat harca
  2011-01-09 20:26:44, vasárnap
 
  http://hunhir.info/?pid=hirek&id=36543


Sukoró: Ez már a gyarmat harca a Zsidó Világkongresszusal

2011. január 09. 10:58
Lajtabán Pál - Hunhír.info

A kormány részéről politikai döntés született arról, hogy Sukorón nem lesz kaszinóberuházás - mondta n az elszámoltatási kormánybiztos. Vajon túlmutat-e ez a bejelentés egy üzleti harcon, illetve egy törvénytelen gazdasági tranzakció megtorpedózásán. A szereplőket illetően, úgy tűnik. Az ügyben szereplő Joav Blum zsidó bócher ugyanis csak a nevesített csicska. Az ügy főszereplői: a magyar kormány, illetve a világ legnagyobb cionista szervezete, a Zsidó Világkongresszus.

,,Úgy gondolom, hogy ez Joav Blum úr részéről egy beismerő vallomás" - mondta el Budai Gyula annak kapcsán hogy az izraeli befektető kifizetné az 1,3 milliárd forintot, amit az ügyészség a sukorói kaszinóberuházás során értékkülönbségként megállapított. Kifejtette: ez arra utal, hogy Blum a szerződés megkötésekor tudta, hogy értékén alul vásárolja meg, illetve cseréli el a sukorói ingatlanokat. Budai szerint azonban ,,ha Blum tudta, akkor tudta Tátrai és tudta mindenki, aki ebben a jogi ügyletben részt vett". ,,Innentől kezdve a feladat az ügyészségre hárul, hogy ezt a körülményt tisztázza" - fogalmazott kormánybiztos. Innentől kezdve vesz az ügy újabb, mélyebb fordulatot. Tátrai is meg a többi egy tőrŐl metszett is tudta,: itt nem arról van szó, hogy egy magányos zsidó bróker különféle évezredes gyakorlati praktikák alkalmazásával egy kaszinóvárosnak álcázott zsidó szórakoztató és lakóparkcentrumot akar létrehozni. Itt arról van szó, hogy az általa képviselt cég, a leghírhedtebb cionista világszervezet, a Ronald Lauder vezette Zsidó Világkongresszus tulajdona. Az izraeli cionista zsidó fővezér már értelműen és határozottan bejelentette, hogy Magyarországot is megszerezték. Ha az övék, akkor kell nekik egy kozmopolita szórakoztató és konferencia-központ, és ezt a célkitűzést támogatta a Zsidó Világkongresszus. A kormány részéről politikai döntés született, hogy szembe megy a cionista világerőkkel. Miután Budai azt is lebegtette, hogy más befektetőkkel akár tárgyalhatnak is, újabb zsidó cég jelenhet meg a piacon. Lehet, hogy egy másik zsidó érdekköré, hiszen nem minden zsidó cionista. HAZÁNK JÖVŐJE ATTÓL IS FÜGG, HOGY MILYEN MÉRTÉKŰ A VILÁGON A ZSIDÓ BELHÁBORÚ, ÉS EBBŐL MELYIK CSAPAT KERÜL KI GYŐZTESEN.

Hozzászólás


Lidércfény - 2011.01.09. 18:36
Azért ne felejtsük el megemlíteni, azt is mondták, hogy a magyar szabályokat betartó "befektetőket" természetesen várják. Magyarán ez a terület már nem sokáig szabad, se így, se úgy. Legközelebb majd jobban vigyáznak...

lobogo - 2011.01.09. 17:55
Innen üzenem ennek a kis mócsing takony komcsi-zsidó martonyinak,hogy van még Magyar millió szám,akiknek egyáltalán nem fontos a zsidó közösség,de azért szeretettel megmagyaráznánk neki és nekik,hogy mit is értünk mi a "lámpavas"alatt..Vannak még MAGYAROK is ebben az országban..és akad még lámpa vas is!

resist - 2011.01.09. 17:52
gyurcsányi is tudta, de ő mikor fog ülni, napról-napra egyre hosszabb a rábizonyítható de "bizonyíthatatlan" bűnlajstroma!
Egyszer talán csak bekattan végre valami porszem és akkor dől a dominó ...

Mert a "holló a hollónak nem vájja ki" - de közben az a holló véletlenül meg is dögölhet ám!


Misericordia - 2011.01.09. 16:26
Nem merem biztosra venni, hogy "Budaházynak érdemkeresztet kellene kapnia, és nem börtönben ülnie."
Sukoróért viszont illene ülnie " Blum tudta, akkor tudta Tátrai és tudta mindenki, aki ebben a jogi ügyletben részt vett urakoknak.


sehonnai - 2011.01.09. 16:19
Varnak egy evet, elul a viszhang es felepitik mashol. Ez megy nyugaton is. Miutan az orszag fele pornozasbol el es kabitoszerre kolti maradek penzet, kell meg egy nagy vegas stilusu kaszino kozpont is ahol eljatszhatjak megmaradt eletuket. A koznepi proli a hibas es az az 1% ami normalis, csak kinlodik, lasd Budahazy.


Imre33 - 2011.01.09. 16:00
bubó most megleptél,ez az 1. értelmes hozzászólás tőled amit itt idáig módomban volt olvasni tőled....
csúzlissal és Inrikkel maximálisan egyetértek!


csúzlis - 2011.01.09. 14:25
Ha pár civil nem kezd aláírást gyűjteni Sukorón, ha Budaházy nem áll ki az ügy mellett, és nem tárják fel a tényeket, már készülne a King's City. De így már nem lehetett eltitkolni. Sukoró egy példa, hogy a valódi változás alulról, az egyszerű emberektől indul el. Budaházynak érdemkeresztet kellene kapnia, és nem börtönben ülnie.


Inrik - 2011.01.09. 14:06
Szerintem nincsen itt semmilyen komoly harc a kormány részéről. Ez a beruházás Budaházynak és a Jobbiknak köszönhetően (médiavisszhang, pofátlanságok, MSZP propaganda, stb.) vállalhatatlan lett.
Majd visszakapja a befektetői kör máshol, azt amit most nem hagynak nekik megcsinálni.
Ne legyünk naívak. Mit is mondott martonyi a hanuka gyertya meggyújtásakor a Nyugati téren a kormány nevében? Azt mondta, hogy "...a zsidó közösség, ami olyannyira fontos nekünk." Egyszer, de tényleg csak egyszer hallanám már valamelyiktől, hogy a magyar kormány számára a magyarok a legfontosabbak.



Papi1 - 2011.01.09. 14:06
Nézzétek! A talmud szerint nem követett el semmi bűnt! Az állampolgári esküt sem kell nekik betartani, mert a talmud felülírja! Ennek ellenére a mi erkölcsi érzékünk a "hibás" hiszen másról is azt feltételezzük, hogy emberek! Pedig, hát nagyon mások, és nem is emberek. Azt hisszük, mi kis naivak, hogy a "vendégjog" fogalmát mások is "adaptálták", miszerint a befogadó ország törvényeit kell követnie a "behatolónak", ha másként nem, akkor kötelezően!
Ha rajtam múlna ilyen gyurcsányista hazaáruló és kiárusító embereket mint a középkorban felnégyelném! Az ország négy sarkáig, majd onnan körbe vitetném, mint elrettentő példát, miközben egyszáz-forintért le is köpködhetnék az őket elítélők!Addig úgy sem leesz itt sem Magyar kormány, sem béke, amíg egy is él köztünk, ezekből a bélférges haszonélezőkből. El jön az az idő, amikor a proletárdiktatúra helyett IGAZI, MAGYAR alkotmányos diktatúra léphet.


L_Matyi - 2011.01.09. 13:10
Ámen!



lobogo - 2011.01.09. 12:57
Kurva jó!!Erről írtam egy másik hozzászólásomban!!Tehát csak annyi a lényeg,hogy az egyok zsidó pajeszos,a másik meg nem!!Hát ez itt szerintem teljesen mindegy!De azt megmondom,hogy ha elkezd épülni ez a szörny-centrum,lesznek itt bőven merényletek,meg robbantások,meg levadászások is,mert vannak még itt metéletlen kemény faszú magyar gyerekek,akiknek teljesen tele van a tökük viktorral,lauderral,zsidóval,cigánnyal,meg minden szarral amit ez a tetves liberális világ be akar borítani,mint szaros bilit, a Kárpát-medencébe!!Majd mehet még iványi gábor meg a faszom se tudja még kicsoda,cigányt temetni,aztán majd eltemetik őt is..Prohászka Ottokárral mindenesetre mélyen egyetértek!


lenhardt - 2011.01.09. 11:47
Miért nincs még börtönben Joav Blum? Csalt, hazudott, korrupcióban vett részt. Ennyi nem elég?


Misericordia - 2011.01.09. 11:42
Takarodjanak!


dr. bubó - 2011.01.09. 11:14
Hogy is mondta Prohászka Ottokár? Én nem a zsidókat gyűlölöm, hanem az aljas embereket. De a legtöbbjük zsidó...




 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Éljenek a fülkeforradalmárok!
  2011-01-09 20:11:23, vasárnap
 
  2011-01-09 17:31
Százezreket kapnak a polgármesterek - továbbra sem bontanak szerződést

Több mint százezer forintot kap havonta a Pécsi Vízműtől az a nyolc polgármester, akik még mindig nem akarnak szerződést bontani a céggel. A polgármesterek rotációs elven, felváltva, évente ketten kapják a pénzt, mint felügyelő bizottsági tagok.



Mint ismeretes, eredménytelen volt a Tettye Forrásház Zrt. december végi néhány perces vízkorlátozása, a Pécsi Vízmű ugyanis azóta sem egyenlítette ki a több mint 167 millió forintos tartozását, noha a díjakat minden településen beszedik a lakosságtól. A Tettye január 20-án félnapos korlátozásra készül a 8 faluban, ha addig nem sikerül megállapodni az érintett polgármesterekkel arról, hogy bontsák fel a szerződést a Pécsi Vízművel. (da)

hírTV
http://www.hirtv.hu/belfold/?article_hid=357302
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Piramisjátékra épül az euróöv
  2011-01-09 16:24:21, vasárnap
 
 
Piramisjátékra épül az euróövezet?


barikad.hu
2011, január 9 - 16:04
Ivetas Radicova szlovák miniszterelnök szerint piramisjátékra épül az euró fenntartására kialakított stratégia.


Iveta Radicová nem gondolja úgy, hogy mindenáron meg kellene tartani az eurót, a pénznem összes előnye ellenére. A kormányfő szerint piramisjátékra épül az euró fenntartására kialakított stratégia.

Radicová mindezt a szlovák rádióban jelentette ki. Úgy véli, hogy az euró sorsa elsősorban attól függ, vajon sikerül-e az európai államoknak életet lehelniük saját gazdaságukba, nem pedig a védelmi intézkedésektől.

A miniszterelnök figyelmeztetett arra, hogy az államok megtakarításra irányuló intézkedései végső soron az életszínvonalra vannak hatással, egyben csökkentik a politikai stabilitást. ,,Minden politikusnak érdekében áll inkább ismét eladósítani az országot, hogy hatalmon maradjon, tehát ez a kormányok felelőssége is. Ha az egyes államok nem állják ki ezt a próbát, akkor helyénvaló a kérdés az eurózóna indokoltságáról" - jelentette ki a politikus.

Radicová állást foglalt a közös uniós pénzügyi politika ellen. Meglátása szerint Szlovákia számára az egységesített adók és illetékek hátrányt jelentenének, csökkennének a bérek és a foglalkoztatottság.

MTI - barikad.hu


http://barikad.hu/piramisj%C3%A1t%C3%A9kra_%C3%A9p%C3%BCl_az_eur%C3%B3%C3%B6vezet -20110109
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Hazánk a legkockázatosabb adós
  2011-01-09 15:55:48, vasárnap
 
  Hazánk a legkockázatosabb adósok top 10-es listáján


Görögország a világ legkockázatosabb adós országa, megelőzve Venezuelát, de a legmagasabb kockázatú államadósok tízes globális listáján négy további EU-tagállam is szerepel, köztük most először Magyarország - áll az egyik legnagyobb londoni adósságpiaci adatszolgáltató csoport hétvégén ismertetett összesítésében.
2011. január 9. 15:02


A CMA DataVision 2010-es évzáró listáján - amely az államadósság-törlesztési leállás kockázata ellen kínált származékos biztosítási csereügyletek (credit default swaps, CDS) decemberi utolsó árazásai alapján sorolja be az egyes szuverén adósokat - a súlyos adósság- és államháztartási gondokkal küszködő Görögország átvette a sokáig listavezető Venezuelától az első helyet.

A legkockázatosabb tízes csoportban - Görögországgal együtt - összesen öt EU-tagállam van a legfrissebb kimutatás szerint, köztük két új: Magyarország és Spanyolország. Ez utóbbi két uniós tagállam még nem szerepelt a CMA által összeállított előző negyedéves adóskockázati kimutatások felső tízes mezőnyében. A tíz legkockázatosabb szuverén adós között van még az EU-tagállamok sorából Írország és Portugália, de ezek már jó ideje jelen vannak az első tízben.

Magyarország a lista összeállításához figyelembe vett december 31-ei zárószint alapján 378,0 bázispontos CDS-középárfolyammal került fel a legkockázatosabb tízes államadósi csoportba, ám azóta is jelentősen romlott a magyar államadósság-törlesztési kockázat megítélése a londoni piacon. A CMA DataVision adatsora szerint a magyar CDS-tranzakciók árazása az elmúlt heti londoni kereskedést 390,9 bázisponton zárta.

A pénteki zárásra kialakult árazás azt jelenti, hogy a magyar szuverén törlesztési leállás kockázatára biztosítási tranzakciókat kínáló piaci szereplők jelenleg 391 ezer euró körüli éves díjat kérnek minden 10 millió euró magyar államadósság után a befektetőktől az irányadó ötéves futamidőre. A magyar CDS-kontraktusok így most csaknem 13 ezer euróval drágábbak középárfolyamon, mint a múlt év végén. A CMA számítási modellje szerint a jelenlegi magyar CDS-árszint arra vall, hogy a londoni adósságpiac hozzávetőleg 24 százalékos halmozott valószínűséggel árazza Magyarország mint szuverén adós nem fizetővé válását ötévi távlatban.

A valószínűségi modell Görögország esetében ugyanerre - szintén ötéves időtávlatra szóló, halmozódó kockázati számítási módszerrel - csaknem 60 százalékos esélyt mutat a jelenlegi, ezer bázispontot meghaladó görög CDS-árazások alapján, vagyis a piac megítélése szerint Görögország két és félszer kockázatosabb államadós, mint Magyarország. A görög szuverén adósi kockázat nagyon rossz megítélését jelzi az is, hogy Görögország az egyetlen euróövezeti tagállam, amelyet több hitelminősítő is befektetésre már nem ajánlott, "bóvli" osztályzati kategóriába sorolt vissza.
MTI

http://gondola.hu/cikkek/74685-Hazank_a_legkockazatosabb_adosok_top_10-es_listaja n.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ébresztő, magyarok! Társadalmi
  2011-01-09 13:28:09, vasárnap
 
  Ébresztő, magyarok! Társadalmi célú reklám
\t

http://kuruc.info/r/34/72257/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Az iszapkatasztrófának köszönh
  2011-01-09 12:43:20, vasárnap
 
  2011-01-09. 11:43
Az iszapkatasztrófának köszönhetően milliókat kaszáltak az ügyvédek

A Vasárnapi Hírek szerint akár százmillió forintra is rúghat már az az összeg, amelyet "állami" ügyvédek számolnak el maguknak munkadíjként, úti átalányként az iszapkatasztrófával kapcsolatban.
Eddig, egyes értesülések szerint, több, mint 69 milliót fizettek ki nekik közpénzből - írja a lap. Az újság múlt heti számában írt arról, hogy az állam által kiválasztott ügyvédeknek minden hónap 10-én kell óránként 25 ezer forint plusz áfa munkadíjukra és 10 ezer forint plusz áfa útiköltségükre vonatkozó elszámolásukat a Belügyminisztérium Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságához beküldeni.
Ők ennyiért képviselik a vörösiszap-károsultakat, miközben a károsultak az Országos Kármentő Alapból családonként, sérüléstől függően is csak 150-300 ezer forinthoz ha hozzájutottak - fogalmaznak a cikkben. A Vasárnapi Hírek kereste az ügyben Lasztovicza Jenő Veszprém megyei fideszes képviselőt, a megyei közgyűlés elnökét, a Veszprém Megyei Katasztrófavédelmi Bizottság elnökét, de szombat estig nem érte el.
(FH)

http://kuruc.info/r/2/72251/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A devizaalapú hitelezés aljas
  2011-01-09 12:24:24, vasárnap
 
  2011-01-09. 11:47
A devizaalapú hitelezés aljas csapdája, mint hazánk gyarmatosításának utolsó stációja

Egy tiszta léleknek szeretettel ajánlva...
Napjainkra már csaknem össztársadalmi katasztrófát eredményezett az az egetverő, banki uzsorás szélhámosság, amelyet a köznyelvben devizaalapú jelzálog-hitelezés néven szokás eufemizálni. A történet tragikusan közismert. Az ezredforduló tájától magyar családok százezrei vették fel - döntően - svájci frank alapú lakáshiteleiket, lévén a kedvező világgazdasági környezetben stabil a magyarországi gazdaság akkori állapota, ennélfogva úgy tűnhetett, hosszú távon reális esély nyílik arra - legalábbis hatalmi berkekből ezt hitették el az emberekkel -, hogy a forint tovább erősödjön, miközben az ingatlanok árai is folyamatosan növekszenek majd. Magyarán, a mind értékesebbé váló ház, illetve lakás után egyre kevesebb havi törlesztőrészletet kell a jövőben fizetni.
A valóságban a dolog épp fordítva történt, milliókat juttatva koldusbotra és az egzisztenciális ellehetetlenülés pokoli örvényébe. Anélkül, hogy valamiféle beteges világösszeesküvés-elméletet fabrikálnánk, bízvást kijelenthetjük, hogy korántsem valami fatális véletlenről, előre nem látható globális ökonómiai szerencsétlenségről van szó. A magyar családokat a fináncoligarchia és a vele egylényegű politikai elit azzal az előre tudott, megfontolt, aljas szándékkal kényszerítette bele a devizaalapú hitelfelvételbe, hogy ezt követően mesterségesen előidézett tőzsdei, valamint banki és politikai tranzakciókkal és spekulációkkal rontsák, gyengítsék a forint árfolyamát (vagyis az euróét, dollárét és a svájci frankét erősítsék), illetve ezzel párhuzamosan azon ingatlanok árai, melyek egy közép vagy alsó osztálybeli magyar család számára egyáltalán az elérhető realitás világának határain belül mozognak, drasztikus, zuhanórepülésbe kezdjenek.
A cél voltaképpen az utolsó nemzeti tulajdonban lévő vagyonhányad megszerzése a globális tőke részéről. Hiszen a volt állami nagyvállalatok, mezőgazdasági üzemek, ásványkincseink, energiaforrásaink, a banki szektor, és a média már régóta nincsenek nemzeti tulajdonban. Ezek már a magyarság ellen történelmi léptékű bűntettet elkövető, nemzetáruló Antall-kormány alatt kótyavetyére bocsáttattak. A drámai végkifejletet éljük manapság: a családi vagyont is elragadja egy bűnözői-uzsorás harácskör a tulajdonosoktól, így végérvényesen rabszolgasorba taszítja a honi őslakosokat. Ahelyett, hogy a disznófejű nagyurak kerülnének kerülnének sittre. Esetleg valamely archaikus népi, büntetés-végrehajtási eszköz magaslatára.
Sajnálatos, de cáfolhatatlan tény, hogy a múlt év tavaszi kormányváltás óta lényegi változás nem történt a devizahitelesek sorsát illetően. Sőt, a svájci frank tovább erősödött a forinthoz képest (a nyár eleji 180 forintról 220-225 forintra), ugyanakkor semmiéle, érdemi törvényhozási döntés nem született annak érdekében - ellentétben a mindenható bankokkal, melyeket 1990 óta az általuk előidézett válságból közpénzzel már két alkalommal is kisegített a "magyar" állam -, hogy a lehetetlen, krízishelyzetbe jutott milliók sorsát perspektivikus értelemben is megnyugtatóan rendezzék, "konszolidálják". (Ezzel egy időben számos, "égető" kérdést persze rendezett országgyűlésünk, például, mint rendkívüli társadalmi veszélyt jelentő problémát, szankcionálták a holo-sztori tagadását, a médiatörvény pedig olybá szerencsétlen kivitelezésűre sikeredett, hogy a minap az egyik Fidesz-közeli televízióban még a cigánybűnözés szót is kitakarták portálunk fejlécén. Miként a viktoriánus Anglia prűd világában, harisnyát húztak a széklábakra, mondván ne legyenek oly szemérmetlenül szexisek és mezítelenek. E hülyeségekhez mindössze ennyit: no comment.)
Az még tűzoltásnak is elégtelen, hogy áprilisig kilakoltatási moratóriumot rendelt el a kormány, hiszen a családok részéről fennálló adóssághalmazt, s a közben megállíthatatlanul emelkedő havi törlesztőrészleteket, illetve törzstőkét ez semmilyen tekintetben nem érinti. Arról van szó, hogy a jelenlegi kormányzat és törvényhozás is elismeri, miszerint a közgazdasági értelemben nimfomániás tünetegyüttest hordozó bankok csillapíthatatlan követelései jogosak, csupán kegyeskednek eltekinteni attól, hogy áldozataikat a tél közepén űzzék ki a csillagsátor alá. Nem, megvárják a tavaszt, a jó idő beköszöntét, amikor attól már mégsem kell tartaniuk, hogy szerencsétlenségre kárhoztatott földönfutóik megfagynak az Isten szabad ege alatt. (Ennyiben valóban humánusabbak Mammon hiénái, mint a vörös férgek voltak, akik akár tél közepén is kilakoltatták a reakciós osztályellenséget a lakásából).
A devizahitel frontján azért is tűnik elkeserítőnek a helyzet, mert jelenleg még a szándéka sem látszik annak, hogy a kormányzati tényezők érdemben próbálnának segíteni az önhibájukon kívül fizetésképtelenné vált emberek helyzetén. Ismert, hogy az off-shore oligarchák nagy valószínűséggel egyszeri, 16%-os adólerovással tisztára moshatják magukat és rablott vagyonukat. Amennyiben ez lehetővé válik, úgy a devizahiteleseket is meg kell illesse egy hasonló jellegű, méltányos, amnesztiát jelentő eljárás, vagyis az egész problémát úgy lehetne megnyugtatóan rendezni, ha az érintett, devizában eladósodott családok banki tartozásaikat szintén leírhatnák egy egyszeri, 16%-os illeték lerovása után.
Az európai történelemben alighanem párját ritkító szociológiai jelenség, amikor egy ún. elit folytatólagosan és visszaeső bűnelkövetőként rátámad saját népére. 20. századi históriánkban legszerényebb számításaink szerint is legalább öt ilyen sorsfordító alkalom volt. A 21. század elejének sajnálatos mérlege az, hogy a magánérdekeket érvényesítő pénzintézetek, illetve az elvileg a közjó primátusának gyakorlata felett őrködő állam egyszerre, s egymást túllicitálva fosztja ki a magyar nemzetet. Pontosabban ennél sokkal rosszabbat tesz: genocídiumot hajt végre a magyarság ellen. S miután kellően legyengítette az össznemzeti spirituális-tradicionalista gyökerű immunrendszert, azt tesz egy birkanyáj-entitással, amit akar. Az "Endlösung" az lenne, ha kaszaélre hánynánk végre valamennyi gazembert. Ott jobban mutatnának, mint a Reich kora óta kissé meglehetősen amortizálódott Mercedesükben, vagy BMW-jükben....

Lipusz Zsolt - Kuruc. info

http://kuruc.info/r/7/72256/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Tarlós Pityut meg a régi szade
  2011-01-09 11:13:10, vasárnap
 
  Tarlós Pityut meg a régi szadeszos eftársak látják el szaktanáccsal

800 milliárdos hiány Demszkyék után
2011. január 08. szombat, 18:48

Katasztrofális gazdasági helyzetet hagyott maga után az MSZP-SZDSZ városvezetése a Fidesz-KDNP szerint. Budapest 800 milliárdos pénzhiánnyal küszködik.

A szocialisták által megfogalmazott költségvetési bírálatokra reagálva Németh Zoltán, a Fidesz-KDNP frakcióvezetője közleményt juttatott el az MTI-hez, melyben kifejtette, hogy pont azok miatt kell most szigorítaniuk a büdzsét, akik ezt a lépést bírálják. Horváth Csaba az MSZP politkusa úgy nyilatkozott korábban, hogy megszorításokról szól a fővárosi költségvetés tervezete.

Németh Zoltán kifejtette, hogy óriási a főváros hitelállománya, valamint a szerződésállomány jelentős része döbbenetesen hátrányos. Azon közszolgáltató cégek felét, melyeket a főváros üzemeltet, az előző városvezetés a csőd szélére sodorta.

http://bombahir.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=9788%3A80 0-milliardos-hiany-demszkyek-utan&catid=99%3Arovat-belfold-budapest&Itemi d=481
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Juhász: az "erőpolitikához szo
  2011-01-09 11:11:36, vasárnap
 
  2011-01-09. 10:21
Juhász: az "erőpolitikához szokott" kormány meg tud-e küzdeni a kompromisszumokra épülő uniós feladatokkal?

A politológusok szerint Magyarország nemzetközi pozíciója a tét.
Juhász Attila, a Political Capital vezető elemzője a következő hat hónap legnagyobb kérdését abban látja, hogy a kétharmados parlamenti többségre támaszkodó, "erőpolitikához szokott" kormány miként tud megküzdeni a bonyolult egyeztetési folyamatokra és kompromisszumokra épülő uniós feladatokkal. Kiemelte: Magyarország a tagállamok vezetőjeként elsősorban a költségvetésileg gyenge államokat fenyegető válság miatt van nehéz helyzetben. A következő időszakban ráadásul a kiéleződött tagállami ellentétek és a közös valuta jövőjének megkérdőjeleződése mellett kellene válságkezelő intézkedéseket hozni - mutatott rá.
Szomszéd Orsolya, a Nézőpont Intézet elemzője kiemelte továbbá, hogy a magyar elnökségnek már indulásakor egy többlettehertétellel kellett szembenéznie a médiatörvényt ért külföldi bírálatok miatt. Az elemző szerint ennek következtében a következő időszak tétje is megváltozott: a kabinetnek a pozitív üzenetek közvetítése mellett a médiatörvény, illetve a szintén bírált különadók ügyében is rendeznie kell a helyzetet, ha szükséges, a jogszabályok korrekciójával.
Gyömöre Máté, a Magyar Progresszív Intézet elemzője úgy vélekedett, hogy a médiatörvény fogadtatásához hasonló ügyek akár még egy sikeresnek mondható elnökséget is elhomályosíthatnak, ezért az elemző szerint nem véletlen, hogy Orbán Viktor miniszterelnök pénteken már azt mondta, nemcsak jogi, hanem politikai aggályok miatt is hajlandó módosítani az említett jogszabályt.
Juhász Attila ugyanakkor arra is rámutatott, hogy a kormány mellett Brüsszel is érdekelt a magyar elnökség sikerében. Ez magyarázhatja azt, hogy a médiatörvény és válságadók körül kialakult konfliktus is egyelőre inkább a kétoldalú kapcsolatokban van jelen, és nem közösségi szinten - fűzte hozzá.
Szomszéd Orsolya szerint a kormánynak a hitelesség visszaszerzése mellett a magyar kezdeményezéssel indult, cigányok integrációjára vonatkozó európai keretmegállapodás tető alá hozása lehet a legfontosabb célja, az előre behatárolt feladatok teljesítése mellett. A Magyarországgal szembeni elvárások leginkább a gazdasági kormányzás elindításával, valamint a költségvetési fegyelem erősítésével összefüggő tárgyalások előremozdítására vonatkoznak, hiszen az nyilvánvaló, hogy a válságból való kilábalás nem oldható meg fél év alatt - fejtette ki a Nézőpont Intézet elemzője. Szomszéd Orsolya az EU-elnökség lehetséges belpolitikai hatásaira kitérve megjegyezte: a kormány a nemzetközi sikerétől is csak rendkívül kis pártpolitikai hasznot remélhet, míg egy esetleges kudarc rendkívül káros lehet a Fidesz számára.
Gyömöre Máté ezzel szemben az ellenzék nehéz helyzetére mutatott rá, mivel szerinte ők a kormánnyal szembeni kritikus magatartásukkal könnyen az "ország ellenségeiként" tűnhetnek fel, miközben véleménye alapján a kabinetnek akár komoly fegyvertényt is jelenthet egy sikeres elnökség.

(MTI nyomán)

http://kuruc.info/r/2/72246/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A gyarmati létezés minden nyűg
  2011-01-09 11:08:11, vasárnap
 
  A gyarmati létezés minden nyűge

2011/01/09



Dúl a háború. A vadonatúj médiatörvény kapcsán - amely a hivatalos kommunikáció szerint tulajdonképpen nem is annyira ,,vadonat" és nem is annyira új, lévén különböző európai társtörvényeiből ollózták össze - zajlik a kommunikációs kardcsörtetésektől sem mentes nagy hangú adok-kapok a nemzetközi színtereken. Inkább csak a kapok, mint az adok, de hát a népi bölcselet szerint nem az a legény, aki adja, hanem az, aki állja.

Mindeközben a kötelező magánnyugdíj-pénztárak fel vannak háborodva, hogy a törvény szerint nekik kell kiszámolniuk a betétesek hozamát. Se infrastruktúrájuk hozzá - mentegetőznek -, se azt nem tudják, hogy mi alapján számolják ki. A TV2 reggeli beszélgetős műsorában pedig sem a gyönyörű Demcsák Zsuzsa, sem a szinte kimondhatatlan nevű majdnem Pulitzer-díjas oknyomozó sztárriporter nem akad fenn ennek az első látásra is arcátlanul pimasz és pofátlan szélhámosságnak a láttán. Nincs senki, aki a média nagy nyilvánossága előtt azonnal megkondítaná, félre verné a vészharangokat.

Ez bizony döbbenetes!

Én meg, a nép egyszerű gyermekeként, csak ülök a televíziókészülék előtt, és oly formán nézek szemeimmel, mint nézni szokott a halandó, ha nem érti a dolgot. Hiszen elsőre kibukik a turpisság, hiszen mindenkiben azonnal fel kellene merülnie a kérdésnek, ha most nem tudják mi alapján és hogyan számolják ki a hozamot, a későbbiekben, bármikor hogyan fogják tudni? Csak nem azt akarják sugallni a magánnyugdíj-pénztárak, hogy becsapják az ügyfeleiket, csak úgy hasra ütve kitalálják, hogy volt-e egyáltalán hozam vagy pedig nem? Önök értik ezt? Mer' én nem.

De ha azt hiszik, hogy ezt aztán már végképp nem lehet überelni (alul- vagy felülmúlni, nem is tudom melyik szóhasználat a leginkább megfelelő ide), hát akkor nagyon tévednek.

A népi naivitás állapotában leledző, s az egyszerű adófizető barom státuszába besorolt jótét lelkek, mint amilyen Isten kegyelméből magam is vónék, sokszor keseregnek azon, hogy a pénz uralta Mammon világában a magasztos eszmék, a jól bevált és kipróbált értékrendek mennyire háttérbe szorultak, s mércéül már kizárólag csak a pénz számít. Rá kell jönnünk azonban, hogy még itt, a lélektelen - Arisztotelész által csak krematisztikának, azaz pénzgazdaságnak nevezett - fiskális és monetáris létezéssíkok bankok által uralt és dirigált szövevényes útvesztői között is csak kis senkik vagyunk. Gyarmati létezésünk valódi, mindent alulmúló mélységeire az alábbi cikk irányítja rá igazán a figyelmünket. Itt hívom fel mindenkinek a figyelmét, hogy miután bekapcsolta a biztonsági öveket, suhanjon át a gondolat agytekervényein, hogy ami itten következik, az bizony most esett meg, méghozzá a vén kontinens kellős közepén, egy ún. teljes jogú európai uniós tagállamban, mely - kétségtelen, hogy össztűz alatt, de mégiscsak - pillanatokkal ezelőtt vette át a nagyságos és fényességes Európai Porta Soros elnökségét. Akkor nézzük tehát a történéseket:
Nem tudott fizetni a milliárdos családja Magyarországon

25 millió forint értékben vásárolt volna luxusórákat a világ negyedik leggazdagabb emberének, Mukesh Ambaninak két lánytestvére és édesanyja, de hitelkártyáikat nem fogadta el a terminál - írja a Bors.

Hosszas nézelődés után négy karórát választottak 120 ezer dollár, vagyis 25 millió forint értékben - mondta Czéh Nikoletta, a Franck Muller Budapest Boutique értékesítője a Borsnak. Egyetlen ember sem jár ennyi pénzzel a zsebében, ők is hitelkártyával szerettek volna fizetni.

Csakhogy sem a csúcsok csúcsát jelentő fekete American Expresszel, sem a HSBC Platina Visával nem jutottak előbbre az OTP Bank által üzemeltetett terminálnál. Holott a bank közel félmillió forintot keresett volna az átutalással - idézi fel a kellemetlen történteket a szalon munkatársa.

Az egyik kártyánál megbénult a terminál, a másik esetben pedig a hazai pénzintézet keresztkérdésekkel próbált meggyőződni a kártyatulajdonos valódiságáról. Ambani asszonyság azonban elvérzett a lakhely-meghatározásnál: nem tudta, hogy a család számos ingatlana, köztük a nemrég felépült, egymilliárd dolláros mumbai palota közül melyiknek a címét diktálja be. A közel negyven percig tartó átutalási macerában még a családi londoni bankárja is próbált segíteni, de ő sem járt sikerrel.

Az üzlet vezetősége vizsgálja a jogi kártérítés lehetőségét, és mielőbbi megoldást sürget.

Az ügyben a lap megkereste az OTP Bank kommunikációs osztályát, ahol közölték, ők a kártyatársasági szabályok szerint jártak el, nem nekik, hanem a kártyát kibocsátó banknak kell engedélyeznie a tranzakciót. Ezek szerint nem a magyar, hanem a világ legkiemeltebb kártyáit kibocsátó vezető bankoknál volt a hiba. Azon kérdéseinkre, hogy kívánják-e az érintett üzletet kártalanítani, illetve milyen tanulsággal szolgál számukra az eset, nem érkezett válasz.

Mukesh Ambani vagyona 29 milliárd dollár, ezzel a világ negyedik leggazdagabb embere. Nemrég építette fel 200 milliárd forintos, 27 emeletes lakóházát Mumbaiban, ebben 160 férőhelyes parkoló található, és 600 fős személyzet gondoskodik a család minden igényt kielégítő ellátásról.

Forrás: Deluxe Magazin



Itt tartunk ma. Közröhej tárgyává váltunk. Igaz, velünk együtt Mammon világa is. Az Európai soros elnökségének otthont adó, teljes jogú uniós tagállamban nem lehet lebonyolítani egy szaros bankkártyás vásárlást. Hát akkor tessék már megmondani nekem, hogy a rossebbe akarunk mi itt bárkivel is versenyezni, ha még egy bankkártyás tranzakciót sem vagyunk képesek lebonyolítani? Az kérem lehet, hogy széles e világ bármely részén simán működnek az ún. unlimited, azaz korlátozás nélküli bankkártyák, úgymint a csúcsok csúcsát jelentő fekete American Express, vagy a HSBC Platina Visa, de nem úgy itt, e lángoktól ölelt, egy harmadnyira zsugorított csonka Magyarországon! Él még a gyevi bíró szelleme, kérem tisztelettel! Nesztek Trianonért!

Most kezdem csak igazán megérteni azokat a hangokat, amelyek arról szólnak, hogy mi magyarok leszünk az unió végzete, ahova mi betesszük a lábunkat, ott kő kövön nem marad. A világ többi részén lesajnált euróról már nem is beszélve. Az USA-ban és a többi kontinensen bizony komoly utánjárást igényel, ha valaki euróval szeretne fizetni. A világ első számú tartalékvalutája egyelőre még mindig a zöldhasú USA-dollár.

Ahogy mondani szokás: a felelősség egymásra hárítása magyar szakértők bevonásával folyamatban van.

Mindegy hogy és mit magyarázkodnak, napnál is világosabb, hogy nekünk magyaroknak még itt Mammon világában is csak a másod- vagy harmadhegedűs, a csicska szerepét szánták.

Persze, felmerül a kérdés, ha maguk a nemzetközi óriásbankok a hibásak, akkor meg miért csapják be ügyfeleiket, hogy az univerzális, nem lehatárolt kártyával bárhol fizethetnek? A bárholba nem tartozik bele Magyarország? Kis hazánk ennyire a periférián lenne?

Szélhámosság ez az egész úgy, ahogy van. Itt mi mindig csak a rövidebbet húzhatjuk.

Végül azért kicsit meg is nyugodtam. Ha így folytatjuk tovább, kis szerencsével odáig is eljuthatunk, hogy mire teljesítenénk az euró bevezetésének követelmény-rendszerét, nemcsak maga a ,,közös lónak turós a háta" kontinenspénz leheli ki a lelkét, de maga a nagyságos és fényességes Európai Porta is leolthatja a villanyt. Gondoljanak bele, egy valutát, annak árfolyamát és minden egyéb más vonatkozását, sokkal könnyebb kézben tartani, no és persze befolyásolni is, mint mondjuk huszonöt különbözőét!

Égünk! Még pediglen ezerrel. A Reichstag ehhez képest laza rőzsetűz volt csupán! Disznó országok közt hát ilyen Soros elnöknek lenni a neoliberalizmus kissé defektes Mekkájában! - ha élhetek ezzel a bámulatosra sikeredett képzavarral.

A magyarság a Jóisten népe, amely nép hanyag eleganciával mutat fityiszt Mammon és a technológia szörnyszülötteinek!

,,Ha Isten velünk, kicsoda ellenünk?"

Erről soha ne feledkezzetek el!

Isten áldja Magyarországot!

1 öntudatos pécsi polgár

www.johafigyelunk.hu

Nemzeti InternetFigyelő

http://internetfigyelo.wordpress.com/2011/01/09/a-gyarmati-letezes-minden-nyuge/

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 15 
2010.12 2011. Január 2011.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 670 db bejegyzés
e év: 5608 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3582
  • e Hét: 13849
  • e Hónap: 24960
  • e Év: 178456
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.