Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 19 
Apám naplója. Mi történt ma 68
  2011-01-13 21:14:18, csütörtök
 
  Apám naplója. Mi történt ma 68 éve a Don-kanyarban?
(korabeli naplórészlettel!)



G. Kirkovits István - Hunhír.info

donkanyar.jpgAz emberek általában életük derekán veszik elő titkon rejtegetett kincseiket. Így tette ezt az az ember is, akit apámként tisztelhetek, aki - tíz éve ilyenkor - 58 évvel a doni katasztrófa után egy megsárgult papírokkal teli csomagot rendezgetett az áttörés emlékestjén. Azt tudtam, hogy élete minden jelentős eseményét papírra vetette, és valami felfoghatatlan szívóssággal és céltudatossággal örökítette meg az évek, évtizedek mindennapjainak történéseit. Apám már az örök harcmezőkön írja további emlékezéseit, a Hadak Útjáról tekint alá. Elmúlt 10 év, s még mindig nincs helyre téve, megfelelő szinten kezelve a magyarság egyik legnagyobb sorstragédiája, ami egyúttal a magyar hősiesség, a hazaszeretet, a magyar kitartás örökérvényű példája is. A gagyimédiák ma is ontják a gagyiszennyet, még a jobb sorsra érdemes jobbos tévében is egy nagyfejű prolibunkó böfög belterjes betelefonálóival, és pont az nem kap súlyt és kiemelkedő szerepet, amely az egyik legjelentősebb epizódja a magyar történelemnek.

Az emberek általában életük derekán veszik elő titkon rejtegetett kincseiket. Így tette ezt az az ember is, akit apámként tisztelhetek, aki 58 évvel a doni katasztrófa után egy megsárgult papírokkal teli csomagot rendezgetett az áttörés emlékestjén. Azt tudtam, hogy élete minden jelentős eseményét papírra vetette, és valami felfoghatatlan szívóssággal és céltudatossággal örökítette meg az évek, évtizedek mindennapjainak történéseit.

Hallása nagy részét elvesztette a fronton, mert a kiütéses tífusz nem ismert kegyelmet. Terjesztették a tetűk, amelyek a negyvenfokos hidegben visszavonuló, a tisztálkodást kényszeredetten mellőző emberek ruhája alatt fokozták a magyar katonák szenvedéseit. Halláskárosodása miatt a későbbiek során is az írás maradt a legfontosabb kommunikációs eszköze.

Gyermekkoromban nem beszélhetett életének arról az időszakáról, amikor a négy per kettes tábori kórház kötelékében megjárta az oroszországi poklot. Mihályi István orvos-főhadnagy a doni áttörést követően kérte el jegyzeteit, hogy a katonaélet tárgyszerű bemutatása, a helyszínek pontos felvázolása alapján tájékoztathassa a honvéd vezérkart. Mert apám írt, és mindig csak írt. Minden este elővette a kátránypapírba csomagolt füzetecskéjét, a tintaceruzát, s lejegyezte a napi eseményeket, azokról kialakult benyomásait.

Leírta a farkasordító hideget, a huszonéves fiatalember személyiségét a későbbiekben is meghatározó negatív élményeket, a temetéseket, az oroszok invázióját és a háborúban résztvevő magyar katona hangulatát. Tanúskodnak ezek a sárga papírlapok a nagy visszavonulás előtti csendről, az orosz támadás megérzéséről, guggoló helyzetben megfagyott honvédról, s mindarról a sok testi-lelki kínról, amelyet a korábban a győzelemért indulók elszenvedtek. Szól a napló a jó barátról, Istl János pécsi fogtechnikusról, a szanitécként tevékenykedő apám főnökéről, dr. Huray belgyógyász-főorvosról, az életet biztosító, az orosz muzsikoktól kapott kartocskáról, s puskatussal leütött kezű bakáról, aki végső kétségbeesésében egy német teherautóra akart felkapaszkodni.

Apám lelkét, érzését, vívódását rejtő sorok nem tartoznak a nyilvánosságra, sőt még én sem kértem, hogy ezekbe a részletekbe belekukkanthassak. A kór-, és a korrajz érdekelt csupán, hogy egy született grafomán miként örökítette meg a negyvenes évek valóságát magának és az utókornak.

Apám akkor, a januári hidegben elcsoszogott a doni áttörés áldozatainak szombathelyi megemlékezésére. Egyedül állt az ünnepségen, nem ismerte azokat, akik valamilyen szempontok szerint az első sorban róhatták le kegyeletüket. Majd hazament, s elővette a gondosan szétválogatott, megsárgult lapokkal teli csomagocskát. A doni pokolból hosszú hónapok alatt hazakerült ember így tekintett vissza a keserű múltra, és a számára oly kedves bajtársakra.

Mikor elment, a vágyott vitézi érmen kívül csak a csomagot tudta hagyni utódjára. A ceruzával írt sors lenyomatát, amely talán a legnagyobb kincs, amit ember valaha is adhatott. Mert minden ott van a lapok között, ami egy ember, egy katona, egy hazafi szemszögéből látható és láttatható. Kendőzetlenül és hitelesen, mert nem azért készült, hogy a kozmetikázott valóság köszönjön vissza, hanem azért, hogy egy gondolkodó, vívódó, leszegényedett nemesi családból származó ember saját maga járja azt a szellemi utat, amelyet magának kijelölt, és azt a másikat, amelyet a sors jelölt ki számára.

Édesapám pontosan 68 évvel ezelőtt, 1943. január 12-én jegyezte le naplójába az alábbi sorokat.

1943. jan. 12 kedd. Az orosz újév beköszöntője ez a nevezetes nap. Ma reggel indította meg a muszka a támadást. Nagy erőkkel támadtak, előtte erős tüzérségi tűzzel Sztálin-orgonával elárasztottak mindent. A támadás Urivnál történt. A szemtanúk elbeszélése szerint oly heves tüzérségi tüzet zúdítottak a magyarokra, hogy rengett minden, senki nem mozdulhatott ki a bunkerből, az embereken a halálfélelem vett erőt. Utána százával jöttek a berúgott oroszok, hullari kiáltásokkal jönnek, mindegyikőjük kezében a géppisztoly és a golyószóró. Hiába használják a mieink is a golyószórókat, hullanak az oroszok, elesnek, de jönnek helyettük százak, és feltartóztathatatlanul jönnek előre. Aki nem fut el, aki a bunkerben marad, az foglyul esik a részeg bandának, s agyonlövik. A külső kiegészített védelmi vonalat áttörték. Mennek előre, a tüzérek ütegeiket ott hagyják, zsákmányol a muszka. A 30.5 feles is fogságba kerül, a reménységünk, siratva hagyják el a fiúk, még annyi idő sincs, hogy felrobbantsák. A muszka egészen Boldirevkáig jön, a fő védelmi vonalig. Szegény soproni fiúk, de sokan ott vesztek, hiába az önfeláldozás, nem lehet csinálni semmit, a muszka tankokkal támad. Most jön a németektől segítség, harckocsik, talán nekik sikerül visszanyomni őket. A harc tovább folyik, este van, eléggé késő. Jönnek a sebesültszállítók, hordják a sebesülteket. Mindenki talpon van, a templom, hol a kórház működik, telik. Mi lesz holnap?

A kordokumentum és történelmi értékű kincs napra szóló részleteit osztjuk meg olvasóinkkal ezen a héten, amelyet a doni hősökre való emlékezésnek szentelünk. Minden napra jut tehát egy naplórészlet.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Zárlatos vibrátor
  2011-01-13 21:01:32, csütörtök
 
  nap vicce - Zárlatos vibrátor

A szőke nő bemegy a szexboltba:

- Szeretnék egy zárlatos vibrátort.
...
- Zárlatosat? De miért?

- Azt akarom, hogy agyonbasszon.
 
 
0 komment , kategória:  Humor  
2060 orbán viktor vagy rákosi
  2011-01-13 20:41:24, csütörtök
 
  2060 orbán viktor vagy rákosi mátyás volt-e nagyobb kommunista



RÖVIDHÍR

Hihetetlen hekkertámadás érte az ötven éve tartó Permanens Nemzeti Négyharmados Forradalom jubileuma alkalmából a Simicska Lajos Közpénztisztasági Emlékalapítvány és a Matolcsy György Csodacsináló Intézet által szervezett történelmi emlék-rendezvénysorozat honlapját. A weboldal nyitóoldalán az elmúlt percekben a Ki volt nagyobb magyar: Orbán Viktor vagy Széchenyi István? kérdést és a hozzá tartozó esszéket egy magát Szabad Európa Hangja - Az utolsó magyar szabad madaraknak nevező gerillacsoport lecserélte a Ki volt a nagyobb kommunista: Orbán Viktor vagy Rákosi Mátyás? kérdésre, és az egész honlapot ennek szellemiségében alakította át.

A hekkertámadás előtt azt méltatták, hogyan erősítette Orbán Viktor a Nemzeti Négyharmados Forradalom első éveiben az előző korszakok szocialista-liberális nemzetellenes politikája által meggyengített nemzetet. Felsorolták a vidéki vasúthálózat újjáélesztését, a minden magyar településre visszavitt iskolát, óvodát, templomot és nemzeti idősotthont, a forradalmi szemléletű jogalkotást és a személyi bizalomra építő politikai kultúra rendszerének kialakítását.

Ezzel szemben a weblapon most párhuzamba állítják az Orbán- és Rákosi-féle államosítási törekvéseket. Ilyenek olvashatók a honlapon most:

1946: szénbányák államosítása — 2010: 2 700 000 000 000 (2700 milliárd) forintnyi nyugdíjmegtakarítás államosítása
1948: 100 főnél többet foglalkoztató iparvállalatok államosítása — 2010: az államfői és az alkotmánybírósági ellensúlyok eltüntetése, a költségvetési tanács megszüntetése
1949: minta a kommunista Moszkva - 2010: minta a kommunista Peking
1949: egypártrendszerű diktatúra — 2011: a jegybanki függetlenség korlátozása
1949: a 10 főnél többet foglalkoztató cégek államosítása — 2013: az energetikai és közműszektor államosítása
1951: békekölcsön — 2010: a magán-nyugdíjpénztári járulék elvonása 14 hónapra


A hekkerek azt írják, hogy "az orbáni forradalomnak nevezett ámokfutás" [a kifejezéstől a Nemzeti Hírek Ügynöksége ezúton elhatárolódik] a napi politikai igényeknek megfelelően írta át az alkotmányt és a közjogi rendszert, baráti és ellenséges személyekre és cégekre szabott törvényeket hozott, személyes kapcsolatrendszerekre alapozott politikai intézményi kultúrát teremtett.

A Permanens Nemzeti Négyharmados Forradalom Nemzeti Ügyeinek Kormánya közölte: a hekkertámadások a haldokló, dekadens nyugat ópiumának számítanak, de a tettesek nem maradnak büntetés nélkül.

http://holnapiujsag.blog.hu/2010/11/24/2060_orban_vagy_rakosi_volt_e_a_nagyobb_ko mmunista
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Fájni fog: Orbán durva megszor
  2011-01-13 20:32:40, csütörtök
 
  Fájni fog: Orbán durva megszorításokat lengetett be

Hírszerző bullet 2011. január 13. 10:52

A multinacionális cégek után a magyar lakosságra is megszorítások várnak. Orbán Viktor a Dow Jones hírügynökségnek és a The Wall Street Journalnak adott interjújában először beszélt a februári reformok részleteiről. Jelentősen csökkentik majd a munkanélküli segélyek összegét, vége lesz a tartós segélyezési korszaknak, felülvizsgálják a gyógyszerártámogatások és a tömegközlekedés rendszerét. Hogy ezzel mekkora megtakarítás érhető el, arról nem beszélt a miniszterelnök.

Egy lépéssel közelebb kerültek a piacok ahhoz, hogy kitalálják, hogyan lehet "a leminősítésekből felminősítés". Orbán Viktor és jobbkeze, Matolcsy György ugyanis, miután mindhárom nagy hitelminősítő a bóvli kategória eggyel feljebbi szintjére helyezte Magyarországot, úgy nyilatkoztak, a februári reformbejelentések után felminősítések következnek.
"Vége a nagylelkű juttatások korszakának"

A nagy reformlépésekről szeptember óta beszél Matolcsy, eddig csak annyit lehetett tudni, hogy 600-800 milliárd forintos megtakarítást akar elérni vele a kormány.
Orbán Viktor most a Dow Jones hírügynökségnek és a The Wall Street Journalnak adott interjújában először beszélt konkrétumokról, és arról, hogy az emberek számára is durva megszorítások következnek. Szavai szerint ugyanis "a munkanélküliekkel kapcsolatos nagylelkű és tartós jóléti juttatások korszakának vége van". Mint mondta, a kormány a nemzetgazdasági miniszter előterjesztése alapján február 15-ig megvitatja a nyugdíjrendszert, a munkanélküli segély időtartamának és összegének a csökkentését, a gyógyszertámogatásokat és a költséges tömegközlekedési rendszer reformját.

"Világossá kell tennünk, hogy a korhatár előtt senki nem mehet nyugdíjba, és azt is, hogy az állami nyugdíjalap nem fizethet több nyugdíjat, mint amennyit beszed (a nyugdíjjárulékokból) - mondta a Dow Jonesnak Orbán Viktor, aki nem mondta el, mekkora kiadáscsökkentéssel járnának ezek a lépések.

A reformcsomagot, amely a Növekedési és Stabilitási Program elnevezést kapta, a kormányfő február végén fogja bejelenteni. A Nemzetgazdasági Minisztérium az MTI-vel szerdán azt közölte, hogy a kormány egy olcsóbb és hatékonyabb államot szeretne létrehozni, ennek érdekében a szerkezeti átalakításokat nem szakterületenként hajtja végre, hanem annak egységes kormányzati irányt kíván szabni.

A nyugdíj, a munkanélküli segélyezési rendszer és a tömegközlekedés mellett azonban biztosan helyet kap az oktatási és az egészségügyi rendszer átalakítása is. A miniszterelnök már a jövő évi költségvetés parlamenti vitájában jelezte, hogy 2011 és 2012 a tabudöntögetés éve lesz mindkét területen, ám kérdéses, hogy februárban ezeken a területeken bármilyen újdonságot be tudna-e jelenteni a kormány.
A már ismert reformok

Szócska Miklós egészségügyi államtitkár ugyanis a Hírszerzőnek adott interjújában elismerte, hogy az ősszel ismertetett Semmelweis-terv a reformcsomag, annak a lépéseit fogják elkezdeni idén. Ám hogy mekkora összeget vesz igénybe, és mi lesz annak a fedezete, azt nem tudni. Az is kérdéses, hogy a piacok mennyire "lepődnek majd meg" a hőn áhított egészségügyi reformon, hiszen az már hónapok óta ismert. Az újdonságot egyedül az Orbán viktor által emlegett gyógyszertámogatási rendszer átalakítása jelentené. Matolcsy György a hvg.hu-nak adott interjújában azt mondta, hogy 100 milliárddal csökkentenék a gyógyszerkassza kiadásait, amelyet csak úgy lehetne elérni, ha a kiemelten drága gyógyszereket kivennék a támogatotti körből.

Arra a gazdasági miniszter és az egészségügyi államtitkár is utalt, hogy hatóanyagalapú gyógyszerfelírási rendszert állatanának fel, így arra ösztönöznék az orvosokat és a patikusokat is, hogy az olcsóbb medicínákat írják fel a betegeknek. Matolcsy szerint a svéd rendszer lehetne a minta, ahol nem egy bizonyos gyógyszerhez kötik a támogatást, hanem hatóanyagokhoz.

Az oktatási rendszer átalakítása pedig még az egészségügynél is kényesebb, hiszen a Hoffmann Rózsa nevéhez fűződő közoktatási és felsőoktatási törvénytervezet a kormányban, a Fidesz-frakcióban és a szakmában is kiverte a biztosítékot. Emiatt nem valószínűsíthető, hogy a februári reformcsomagra elkészül egy teljesen új koncepició, amit bejelenthet a kormányfő.

A miniszterelnök az interjúkban nem mondta ki egyértelműen, hogy a lakosság megszorítása mellett a multinacionális cégekre kivetett különadókat megszünteti-e. A bankokra, energiaszolgáltatókra, kereskedelmi egységekre és telekomcégekre kivetett extraadókat ugyanis a kormány három évre tervezte, ám később már úgy fogalmaztak, hogy valamilyen formában fenn kell tartani azután is, hogy ne az embereket szorítsák meg. A Dow Jonesnak azt mondta a kormányfő, hogy a különadókkal érintett cégeknek "jogos követelése, hogy három év múlva szüntessük meg (a különadókat), és én megteszem, ami tőlem telik. Remélem, kivezethetjük (a különadókat), ha sikeresen vezetjük az országot" - tette hozzá a Dow Jones szerint.
A munkaadók szerint muszáj, hogy fájjon
Nem meglepő módon a megszorításra kiéhező piacok, elemzők és munkaadók támogatják Orbán reformcsomagját. Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke szerint a "kormány következetes, lépései pedig illeszkednek a gazdasági élet szereplői által elvártakhoz". Mint mondta, a munkára ösztönzést erősíteni kell, a munkanélkülieket, ha lehet, vissza kell terelni a munka világába. Hangsúlyozta: ezek kemény intézkedések, de amely országok, köztük Szlovákia, meglépték ezeket, fenntartható pályára tudták állítani a gazdaságukat.

Dávid Ferenc, a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének főtitkára szerint a közkiadások csökkentésével a vállalkozók adószintje csökkenhet, azzal pedig versenyképesebbé válhat a magyar gazdaság. Ha hosszú távon a közkiadások racionálisan mérsékelhetők, anélkül tehát, hogy nagyobb "fájdalmat" okoznának a társadalomnak, akkor nem lesz szükség a magyar vállalkozások jelenlegi mértékű befizetéseire - tette hozzá.

Az elemzőknek nem volt meglepetés az Orbán-nyilatkozat, de pozitívnak minősítették, hogy ezt a miniszterelnök újra megerősítette. Ugyanakkor remélik, ennél átfogóbb átalakítások jönnek.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Az USA valóban a "szabadság fö
  2011-01-13 20:01:07, csütörtök
 
  Az USA valóban a "szabadság földje"? A 12 legnevetségesebb dolog, amiért egy amerikai polgár börtönbe kerülhet

antidogma.hu, szo, 2011/01/08 - 20:32

Ma Amerikában szinte mindenért és bármiért börtön jár. Az amerikaiakat olyan dolgokért is letartóztathatják és bebörtönözhetik, amiért a világ normális részein legfeljebb rendre intik vagy megszólják az embert. Az USA rohamtempóban közeledik az Orwell által vizionált Nagy Testvér-állam létrehozása felé, olyannyira, hogy a társadalom megzabolásának módszertanát illetően még Észak-Korea is tanulhatna tőle.

Napjainkban az Egyesült Államok már egyre kevesebb területen tanyázik a világranglisták élén, börtönlakóinak számát és a lakosságához viszonyított arányszámát tekintve viszont abszolút listavezető. A világ lakosságának alig 5 százalékát adó USA a világ börtönnépességének mintegy 25 százalékát mondhatja magáénak.

Az Amerikai Igazságügyi-statisztikai Iroda (US-BJS) adatai szerint 2009 végén Amerikában nem kevesebb mint 7,225,800 személy volt börtönben, próbára bocsájtva vagy feltételesen szabadlábon. Ez egy beteg, nagyon beteg társadalom jele. Hogyan is tekinthetné a világ egészségesnek azt az országot, társadalmat és gazdaságot, amely éppen egy gigantikus börtönné válik?

Most pedig következzék a 12 legnevetségesebb dolog, amiért egy amerikai állampolgárt letartóztattak és börtönbe csuktak...

#1 Egy michigani férfit bűncselekménnyel vádoltak meg, és 5 évig terjedő börtönnel néz szembe, mert elolvasta a felesége e-mailjeit.

#2 Egy lengyel származású, 49 éves queensi nőt a New York-i rendőrök megbilincseltek, agyba-főbe vertek és letartóztattak, mert nem takarította fel az ölebe által hátrahagyott kutyagumit.

#3 Egy 56 éves és egykor nemi erőszak áldozatává vált nőt, aki nem volt hajlandó megengedni, hogy a repülőtéri biztonságiak megtapogassák a melleit, a földre tepertek, megbilincseltek és letartóztattak.

#4 Néhány éve egy 12 éves dél-karolinai fiút a rendőrség azért tartóztatta le, mert a családja óhajával szemben idő előtt felbontotta a karácsonyi ajándékát.

#5 Tavaly letartóztattak és az iskolából bilincsbe verve elhurcoltak egy ugyancsak 12 éves queensi diáklányt, mert belevéste az iskolapadba, hogy "Lex itt volt. 2010. II. 1."

#6 2008-ban letartóztattak egy 13 éves fiút Floridában, mert szellentett az osztályában.

#7 Az FBI nemrég rajtaütött egy amish farmeren reggel 5-kor, mert állítólag nyers (tehát nem pasztőrözött) tejet hozott államközi forgalomba.

#8 Néhány éve egy tíz éves iskoláslányt letartóztattak és bűncselekménnyel vádoltak meg, mert egy kisméretű steak-kést vitt magával az iskolába. Utóbb kiderült, hogy (az osztálytársai helyett) csupán a reggelijét akarta vele felaprítani.

#9 Tavaly június 18-án két keresztény aktivista úgy döntött, hogy békésen János evangéliumát fogják osztogatni egy nyilvános muszlim fesztivál közelében a michigani Deabornban. Három perccel később 8 rendőr rontott rájuk, és letartóztatták őket.

#10 Egy amerikai kerületi bíróság ötszáz dollár pénzbüntetésre ítélt egy massachussetsi horgászt, mert kiszabadított egy óriáshalat a hálóból és szabadon engedte. Hogy mi volt a bűne? Nos hát, a bíróság szerint fel kellett volna hívnia a hatóságokat, és meg kellett volna várnia, hogy ők tegyék meg ezt.

#11 Kb. egy éve a rendőrség őrizetbe vette egy chicagói elemi iskola 25 (11 és 15 év közötti) tanulóját, mert az intézmény ebédlőjében különböző ételekkel dobálták egymást.

#12 Néhány éve egy 70 éves utahi nagymamát megbilincseltek és börtönbe vetettek, mert a helyi rendelkezésekkel szembeszegülve nem locsolta meg a háza előtti gyepet, és a kiérkező rendőrnek nem volt hajlandó felfedni a személyazonosságát.

Úgy tűnik, hogy a 9/11 óta egyfajta "biztonsági láz" kerítette hatalmába az egész országot. A bűnözés persze változatlanul súlyos és egyre súlyosbodó probléma az USA-ban is, de manapság az átlagamerikai számára szinte minden találkozás rosszul végződik a rendőrséggel.

Mivel a kormány egyre szigorúbb ellenőrzést gyakorol az állampolgárok élete fölött, Amerika immáron távolról sem nevezhető a szabadság földjének, mint egykor.

Amerikában most bárkit bármiért a földre teperhetnek, megbilincselhetnek, megverhetnek és letartóztathatnak.

http://www.antidogma.hu/node/2672
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Ti egymásra mutogattok - mi sz
  2011-01-13 19:50:07, csütörtök
 
  Ti egymásra mutogattok - mi szopunk
2011.01.13. 07:50

Ismét csúcsokat döntött az üzemanyagár. Mondanom sem kell, nem az a probléma, hogy 3 forinttal, hanem, hogy "kismilliószor" 3 forinttal emelték meg. Tavaly összesen 47 forinttal nőtt a benzin, és 55 forinttal a gázolaj ára. Azért ez nem semmi.

Ezzel kapcsolatban ugrott egymásnak az MSZP (Török Zsolt) és a Fidesz (Szijjártó Péter). Megy az egymásra mutogatás, miközben a jónép szopik, mint a torkosborz. Lássuk az érveket:

Török Zsolt:

Az MSZP szóvivője sajtótájékoztatót tartott az Országház épülete előtt (előtte, ha már a rendes munkahelye nem odabent van...hihihi), ahol is felszólította a kabinetet az üzemanyagokra rakódó jövedéki adó csökkentésére.

A történet kb. úgy néz ki, hogy "ideszartunk egy kurva nagyot, mostan tessék feltakarítani". Ugyanis a drága elődök -köztük éppen ő- voltak akik kétszer emelték meg a jövedéki adót, plusz egyszer az áfát. (Ja, mellesleg tönkrebaszták az egész országot, de ezt most hagyjuk.)

Zsoltika mondókájának itt még nem volt vége. Ezt idéznem kell:

"Az MSZP emellett az üzemanyagárak csökkenése érdekében elvárja a kormánytól, hogy felelős, a forint árfolyamát stabilizáló gazdaságpolitikát alakítson ki, illetve a demokratikus alapjogok ismételt biztosításával, például a médiatörvény visszavonásával állítsa helyre az országgal szembeni nemzetközi bizalmat."

Benzinár = médiatörvény? Török Zsoltnak sikerült ezt is összekombinálni. Ez kész bazze...

Szijjártó Péter:

A miniszterelnök szóvivője szerint a benzin és a gázolaj ára jelentős mértékben a Gyurcsány-Bajnai-korszak, vagyis a szocialista kormányok öröksége miatt emelkedik.

Nos, az már egyszer igaz, hogy drága szoci barátaink egy bűzölgő szarkupacot hagytak itt örökségként -gazdaság helyett. De talán a másikra mutogatás helyett cselekedni kellene. Vagy csak a szátok járt ellenzékben? Most, amikor lehetőség lenne rá lefossátok az üzemanyagárakat...

Meddig lehet ezt húzni? Maximum addig, amíg az ország közepéről is megéri majd külföldre menni tankolni.

A jelenlegi kormány ebből a szempontból ugyanazt csinálja, mint elődje: rövid távon akar sokat. Holott a magas üzemanyagárak magukkal rántanak MINDENT, ergó az inflációt is. Az embrek elégedetlenek lesznek stb stb... Hosszú távon ez biztosan megéri?

http://kiforditott.blog.hu/2011/01/13/ti_egymasra_mutogattok_mi_szopunk
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Új agrárpolitikát!
  2011-01-13 19:38:17, csütörtök
 
  Új agrárpolitikát!


A Gazdaságunk átszervezési stratégiája II. - III. című cikkekben az író kifejti azokat a sarkalatos pontokat, amik a magyar mezőgazdaság sikerességét biztosítják a jövőben. Mi a világnézetünkből fakadóan az embert tekintjük fontosnak, nem pedig a profitot. Célunk a társadalom közösségi alapú megerősödése, ezzel elősegítve a vidéken élők helyben maradását és életminőségének javítását.

Az új államrend agrárpolitikájának, így az egyik legfontosabb eleme a földkérdés rendezése. A tanyarendszerek kialakításához szükséges és egyben időszerű is ez a lépés. A földreform véghezviteléhez és az agrárpolitika érvényesítésében erős állami szabályozás és kontroll szükséges. Ugyanis nem elég csupán a földterület tulajdonviszonyainak átrendezése. Hiszen a 90'-es évek elején csupán ez történt. A pénzzel rendelkező hiénák lecsaptak a kárpótlási jegyekre, s a közös földekből hatalmas részeket privatizáltak. Így lett a TSZ elnökből zRT tulajdonos, lehet földbirtokot bérbe adni és megismerhettük a ,,föld spekuláció", ,,agrobusiness" fogalmakat is. Ezek a mai magyar mezőgazdasági viszonyok nem tudnak több embert foglalkoztatni, így ebben a formában sokáig fenn nem tartható. Hiszen túlnyomórészt a nagyüzemek uralják a magyar ugart, melyek gépesített rendszerben működnek. A nagyparcellás szántóföldi növénytermesztést így az emberközpontú tanyarendszereknek kell felváltani. Mára egészségtelenné vált a magyar állattenyésztés és a növénytermesztés egyensúlyának kibillenése is. A kettő közt egyre halványabb a látható kapcsolat. A takarmánykeverők tőzsdén veszik a gabonát és az állatokat külföldi tulajdonú feldolgozókba szállítják.

A földbirtok rendezése nem csupán nemzetgazdasági célkitűzés. Egyrészt mert úgy kell tekintenünk falvainkra, kisvárosainkra, mint nemzeti értékeinket átmentő és fenntartó területi egységekre! Másrészt a fent taglalt célkitűzések politikai, társadalmi célok is. Mivel az így kialakult tanyarendszerekben a tulajdonosok egyfajta függetlenséggel (önellátás) és erős politikai erővel is bírnak.
Kapcsolódó cikkek:

Gazdaságunk átszervezési stratégiája II. rész.
.

Gazdaságunk átszervezési stratégiája III. rész

Az állam beavatkozása a birtokviszonyokba nem új keletű. Ezek az intézkedések lehetnek jótékony hatásúak, de lehetnek károsak is a nemzetre nézve. Ennek egyik klasszikus példája a kiegyezést követő évtizedek: elpusztult a középosztály; nincstelen agrár-munkásosztály képződött; évenként 100 000 ember vándorolt ki az országból (A kivándorlás során csak Amerikába mintegy 1,5 millió magyar került, zöme a nincstelen és szegényparasztság soraiból).

Az állam rendszerint újjáépítési folyamatoknál kell, hogy avatkozzon a birtokviszonyok alakulásába. Ez a mai rendszer bukásának esetén is fennáll. Erre szintén példaként említhető az 1945. évi földreform. Eredményeként, a vesztes II. Világháborúból kikerülve, elkerülhető volt az éhínség, több százezer (650) szegényparaszt család átlagosan 3 ha földön, igen szerény technikai és technológiai körülmények között elkezdhette a földek megművelését. A földnélküli parasztság és zsellérség évszázados álma teljesülhetett, kialakult a földtulajdon és földhasználat egysége, a mezőgazdaság termelése elérhette a háború alatti színvonalat. A földreform kiiktatta a mezőgazdaság szerkezetéből magántulajdonú nagybirtokokat és átmenetileg előtérbe helyezte a kisparaszti gazdaságokat. Később a Rákosi-korszakban szovjet mintára bevezették az téeszesítést, így ismét eltűnt a magántulajdon, s ez paraszti ellenállássá fokozódott. A magyar tanyákat ez idő tájt szó szerint szétverték. (Erre a Puszták népe című írásban kitérek részletesen.)

Az új agrárpolitikánk kidolgozásakor a külkapcsolatok terén fontos, hogy megismerjük a Kárpát-medence más nemzeteinek érdekeit is. Az egészséges gazdasági kapcsolatok kialakítása, fenntartása elengedhetetlen. Ezért minden eszközt meg kell ragadni, hogy megismerjük testvérnemzeteink régi/új agrárpolitikáját. S a közös problémákra közösen fogalmazzunk válaszokat. Az agrárszövetkezetek szerepét újra kell fogalmazni! Az a néhány áruházlánc tartja kezében szinte az egész ország élelmezési logisztikáját, amelyek nem a magyar termelő, gazda érdekeit tartja szem előtt, hanem a cikk elején leírt ,,pénz központú" szemléletet követik. Ezzel szemben a szövetkezet monopólium ellenes. A sikeres érdekérvényesítés a gazdák összefogását és az állam támogatását igényli. A szövetkezeti vállalkozások alkalmazotti foglalkoztatást is teremtenek, illetőleg a lokális gazda kohéziót erősítik. Az agrároktatásnak ismét el kell nyernie régi helyét az oktatási rendszerünkben. Oktatásügyi kérdés, de az osztatlan képzés a magyar agráregyetemek közös kívánalma. A tudomány, a kutatói munka és a mezőgazdaság gyakorlati ismerete mind kritériummá kell, hogy váljon, a mai fejkvóta alapú, tömegképzéssel szemben. A közoktatásban ismét akkreditálni kell az olyan oktatási programokat, melyek az életkori sajátosságoknak megfelelően tudják ismertetni a mezőgazdaság szükségszerűségét.

Mindemellett olyan szaktanácsadói hálózat létrehozása szükséges, mely képes kielégíteni az új agrárpolitika szellemében felmerült igényeket. Az tömegkommunikáció értelmes használata itt is kiaknázatlan lehetőséggel bír. Ne csak hajnalban közvetítsenek agrárjellegű műsorokat! Az internet szintén új távlatokat nyit, mind a tanyasi oktatás, mind az önképző jellegű tudás bővítés terén.

A változások az agráriumot sem kerülhetik el.

Ismerjük a problémákat, és tudjuk a válaszokat!

Kaszás Árpád - Jövőnk.info
2011. január 11

http://jovonk.info/2011/01/11/uj-agrarpolitikat
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Tarlós megint befeküdt a libsi
  2011-01-13 19:28:14, csütörtök
 
  Tarlós megint befeküdt a libsiknek, ki az úr a Szigeten?
2011. január 13. 17:27
Hunhír.info

Tarlós Megalkuvó István főpolgármester a Sziget Fesztiváltól beszedendő közterület-használati díjjal kapcsolatban csütörtökön bejelentette: 1-1,5 milliárd forint közötti kedvezményt kap a megaprofittal dolgozó liberális holdudvaros cég. Tarlós közölte: a jövő héten találkozik Gerendai Károllyal, a Sziget Kft. milliárdossá lett igazgatójával, hogy megbeszéljék a közterület-használati díj mértékét.

Nagyon kilóg a libalába ennek az Öcsinek, reméljük Orbán előbb-utóbb kivágja a Demszky Degesz botrányos örökségét felvállaló, és embereit bebetonozó szakmai antitalentumot. Nem elég, hogy ultraliberális, a megszorításokra épülő költségvetést fogadtatott el a közgyűléssel, még mindig nyal a bukott szabad demokraták köreinek. Senki sem mondja azt, hogy ne legyen Sziget, de az elfogadhatatlan, hogy az állandóan a szabadpiacról gágogó bliberálisok üzleti körei a fővárosiak pénzéből kaszáljanak.

http://hunhir.info/?pid=hirek&id=36675
 
 
1 komment , kategória:  Általános  
Terápia a fasisztáknak
  2011-01-13 19:26:13, csütörtök
 
  A liberálisok terápiával nevelnék át a "szélsőjobboldaliakat"

barikad.hu
2011, január 13 - 17:19

Konferencián jártunk, ahol megtudhattuk a liberálisoktól, a szélsőjobboldali nők esténként együtt énekelgetik az Erdélyi Himnuszt! Egy óvodásnak is hiteltelen agyament megállapítások, a megélhetési rettegőktől.


Terápia a fasisztáknak
Konferencián jártunk, ahol megtudhattuk a liberálisoktól, a szélsőjobboldali nők esténként együtt énekelgetik az Erdélyi Himnuszt. Egy óvodásnak is hiteltelen agyament megállapítások, a rettegőktől.

Alig kezdődött el az év, alig ocsúdtunk fel az ünnepek hatása alól, a liberális társadalom színe- java ismét valódi csemegét szolgáltatott számunkra. Az Friedrich Ebert Alapítvány vitafórumot szervezett ,,Nők a szélsőjobboldali mozgalmakban" címmel, ahol ismét megtiporták a hazájukat szerető és védő embereket. Most ennek az egyre bővülő körnek egy új szegmensét: a lányokat és asszonyokat vették célba.

Bejutásunk a konferenciára elsőként akadályokba ütközött, mert amikor barikad.hu néven próbáltunk regisztrálni, akkor elutasítottak minket közölve, hogy betelt a létszám. Ám amikor civilként jelentkeztünk és bevetettük kissé rekedtes, affektálós, hetedik kerületi akcentusunkat, az egyik szervező azt mondta, hogy menjünk, biztos beférünk. Azt is hozzátette, a konferenciát áttették egy másik helyre, mert félnek a nagyarányú szélsőjobboldali érdeklődéstől.

A magukat szociáldemokratának nevező Friedrich Ebert alapítványról annyit érdemes tudni, hogy körülbelül annyi közük van a szociáldemokráciához, mint az MSZP-nek, - tehát semmi. Az alapítvány partnerei többek között a Magyar Szocialista Párt, valamint a szintén szocialista kötődésű Táncsics Mihály Alapítványt, a hasonló köntösű Demos Magyarország és a Central European University (CEU).

Prof.dr. Renate Bitzan és Prof.dr. Michaela Koettig, "szélsőjobboldal-kutatók" vázolták előttünk elsősorban a németországi nők szerepét a szélsőjobboldali mozgalmakban, ám feltártak Magyarországra is jellemző ,,alapigazságokat". Természetesen egytől-egyig vérforraló baromságokat.

A két előadó felvázolta, melyek a szélsőjobboldali hazájukat szerető nők alaptulajdonságai:

- Igába hajtják a fejüket és egész életüket az általuk vallott ideológiák határozzák meg. Cselekedeteik csakis ezen elvek jegyében történnek. (Valóban felháborító, hogy nem gondolják cukinak a homoszexuálisokat és a nemzeti gondolatok fontosabbak számukra, Stohl András mellizmánál - a szerk.)

- Nemi elméletek vagy ideológiák helyett a népközösséget, a fajt és a nemzetet helyezik előtérbe. (Nem kommentálható megállapítás, akkora hülyeség, hogy az sem hiszi el, aki mondta - a szerk.)

- A szélsőjobboldali nők szerepe a társadalomban az anyaság. Céljuknak tekintik, hogy népük fajtiszta utódokból álljon és gyermekeiket a nemzeti eszméknek megfelelően neveljék. (Persze a feminista liberális gondolkodókat már- már az undor keríti hatalmába, amikor a hagyományos, klasszikus női szerepek betöltésére gondolnak, és talán beteg gondolataikat vetítik a szélsőjobboldali asszonyokra, amikor azt mondják, kötelességből szülnek - a szerk)

Renate Bitzan elmondta az egyik németországi szélsőjobboldali mozgalom arra vetemedett, hogy Törpeposta címmel egy kiadványt jelentetett meg, melyben az anya, az anyaság, az anyává válás és a gyermeknevelés kérdéseivel foglalkoznak. (Felháborító és elfogadhatatlan. Valószínűsíthetően több ilyen kutatónak az él a fejében, hogy a szélsőjobboldali nők kizárólag azért szülnek, hogy az eszmét tovább adják. A gyermekvállalás öröme az persze bagatell ennek fényében. Beteg liberálisok... - a szerk.)

A szélsőjobboldali nők veszélyesek

Az előadók szerint óriási probléma, hogy a hatóságok azt hiszik a nők politikailag érdektelenek, törvénytelen illetve erőszakos cselekményeik felett elsiklanak. Elmondták: a nemzeti radikális nők ugyanis, gyakran folyamodnak félig- meddig illegális cselekedetekhez. Fel is soroltak néhányat: szélsőjobboldali szervezet számára nyitnak bankszámlát, vagy termet bérelnek szélsőjobbos rendezvények számára. Ha nem is közvetlen módon, de támogató funkciót látnak el az agresszivitás terén, sokszor ők szolgáltatják az atrocitások okát. (A melegekkel együtt riszáló liberális anyukák és családok meg természetesen gyermekeik jellemfejlődését segítik elő. Újabb ostoba stigmatizálás. - a szerk.)

A nemzeti radikális nők pályaválasztása tudatos

A vitafórumon kifejtették, különösen veszélyes az, hogy ezek a nők - mármint a szélsőjobboldaliak - különösen olyan területeken bukkannak fel, ahol a társadalom legkevésbé várná pl. iskolai szervezetekben. Egy darabig leplezik nézeteiket, majd amikor elnyerték a közösség bizalmát elkezdik terjeszteni eszméiket. Ha nem éppen otthon a jövő fegyverét, azaz gyermekeiket nevelik, akkor a tudatosan kiválasztott pályájukon tevékenykednek. Gyakran dolgoznak nevelőként, tanárokként, azon belül is főleg történelem tanárokként, hogy az adott generációt saját szellemben tudják nevelni. (Hát valahogy ez az SZDSZ méregkeverői megalkotta, magyar liberális oktatási rendszerben nem igazán volt érzékelhető. Ehelyett az egynemű párok családalapításának elfogadtatása, a beteges történelemszemlélet, a merjünk kicsik lenni, és a torzult én-tudat kialakítása annál inkább - a szerk.)

Az egyik előadó megjegyezte: azért nem szabad azt gondolni, hogy szélsőjobboldali mozgalmakban nincs értelmes ember. Nem mindenki olyan buta, vannak közöttük intelligensek is. (Szép volt, tovább sikeres agyhalált kívánunk az előadó munkájához. - a szerk.)

Michaela Koettig elmesélte, hogy felajánlottak neki egy tanári állást egy német egyetemen, melyet azért nem fogadott el, mert kb. 40% a szélsőjobboldali tanulók aránya. (Mi ez ha nem diszkrimináció? Ha ezt valaki úgy meséli, hogy azért nem vállalt el egy ilyen munkát, mert a zsidók, vagy az arabok, netán a liberálisok aránya ekkora, azonnal aláírásgyűjtésbe kezd az egész ,,szabadságféltő", rettegő kör. - a szerk.)

Azt is megtudhattuk a liberálisok által jelesnek vélt szakértőktől, ha valaki munkanélkülivé válik, nincs jövőképe, szoros a kapcsolata a nagyszüleivel akkor nagy valószínűséggel elkezd vonzódni a szélsőjobboldali eszmékhez. (Persze, aki pedig szereti a kisállatokat, de nem túl jól tanul, abból oroszlánidomár lesz minden bizonnyal. - a szerk.) Elmondták azt is: a nemzeti radikális nők a saját problémáikat a szélsőjobboldali mozgalmakban reprodukálják.

Valaki a közönségből aggodalmát fejezte ki, hogy a szélsőjobboldali nők nagyon veszélyesek, mert kívülről nem látszik agresszivitásuk, ,,báránybőrbe bújt farkasok". Hozzátette: úgy néznek ki, mint akik esténként összegyűlnek és az Erdélyi Himnuszt énekelgetik. (Mentőt! A liberálisok még azt sem voltak képesek ennyi idő után megtanulni, hogy a neve Székely Himnusz? Egyébként nemcsak nők ,,énekelgetik", hanem az elszakított területekkel érzett sorsközösség dala is egyben. Ez aztán tényleg szakmai konferencia, ennyi erővel kijelenthették volna azt is, hogy Szovjetunió létrejöttét a Függetlenségi Nyilatkozat hitelesítette... - a szerk.)

Michaela Koettig folytatva gondolatmenete,t elmondta, azzal még nem lenne baj, ha csak összegyűlnének és énekelgetnének, azt még elviselné a demokrácia. De az már óriási probléma, hogy gyakran utcára vonulnak és másokat kirekesztenek. (Azt már Gyurcsány Ferenc és Gergényi Péter óta tudjuk, hogy az állampolgárok utcára menését nem viseli el a demokrácia - a szerk.)

Az előadó végül megnyugtatta az elkeseredett közönséget, hangsúlyozva, hogy átnevelhetőek ezek a fiatalok, csak hosszú távra kell felkészülni és terápiás jelleggel kell felkarolni őket - mosta össze egy laza gondolattal a "szélsőjobboldali nőket" a heroinistákkal, alkoholistákkal, szenvedélybetegekkel.

Végül megjegyezte: fel kell hívni a figyelmet a nevelőnők, a szociális munkások és a tanárok képzésében, hogy ez a jelenség felbukkanhat. Ki kell szűrni ezt a gondolkodást és nem szabad hagyni, hogy továbbterjedjen. (Értsd: világnézeti diszkriminációt kell alkalmazni az oktatásban, ki kell szűrni a belső ellenséget - Rákosi elvtárs mind a tíz ujját megnyalná. - a szerk.)

A konferencia összegzéseként csak azt a kérdést tennénk fel: ha bármely népcsopotról, vallási felekezetről, vagy irányzat képviselőiről hasonló hangvételű konferenciát szerveznének, vajon hány percen belül indítanának a tiltakozó aláírásgyűjtést, hány nyugati lapban könyörögnének a civilizált világ segítségéért a megélhetési rettegők?

barikad.hu

http://barikad.hu/liber%C3%A1lisok_ter%C3%A1pi%C3%A1val_neveln%C3%A9k_%C3%A1t_sz% C3%A9ls%C5%91jobboldaliakat-20110113
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Orbán Viktor behódolt a nemzet
  2011-01-13 19:23:04, csütörtök
 
  Orbán Viktor behódolt a nemzetközi nagytőkének
2011.01.13 |


A Jobbik megütközve értesült arról, hogy a magyar miniszterelnök nem a magyar emberekkel, hanem a nemzetközi nagytőke sajtóorgánumaival osztja meg elsőként a februártól életbe lépő takarékossági intézkedésekre vonatkozó elképzeléseit. A tervezett megszorító csomaggal kapcsolatban a Jobbik emlékeztet mindenkit: a Fidesz 2010-es választási programjában sem a megszorítások, sem a kormánypártok egyeduralmát biztosító intézkedések sora nem szerepelt.

Megdöbbentő az is, hogy Orbán Viktor azt állítja, ő soha nem támogatta a 3 százalékos hiánycéltól való eltérést. Ezzel szemben az igazság az, hogy a kormány bemutatkozása alkalmával ennél jóval magasabb deficittel számolt. Sajnos ettől a "gazdasági szabadságharctól" a Fidesz-kormányzat az Unió és az IMF diktátumának engedelmeskedve végül elállt.

A különadók kivezetésére vonatkozó kijelentések elszomorítóak. A kormány nemzetközi nyomásra meghátrált, megrettent attól az egyébként csak félmegoldásnak számító intézkedésétől, amellyel valamelyest bevonta a közteherviselésbe a multikat.

Volner János, a Jobbik frakcióvezető-helyettese

jobbik.hu


http://jobbik.hu/rovatok/kozlemeny/orban_viktor_behodolt_a_nemzetkozi_nagytokenek
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 19 
2010.12 2011. Január 2011.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 670 db bejegyzés
e év: 5608 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 754
  • e Hét: 14984
  • e Hónap: 26095
  • e Év: 179591
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.