Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 27 
Kedves Mindenki!
  2011-01-04 21:44:46, kedd
 
 
http://www.polgarinfo.hu/modules.php?name=News&file=article&sid=72199



"Csütörtökön kezdték vetíteni "Az ügynökök a paradicsomba mennek" című játékfilmemet a Művész és az Uránia moziban. A háttér(hálózat)-hatalom azonnal megkezdte az aknamunkát,hogy a mozik ne vetítsék sokáig. Egyetlen fegyver van: ha megnézik a filmet, mert az érdeklődés nyomására nem merik levenni,bár azonnal szeretnék..

Kedves Mindenki!

A film az elcsalt rendszerváltásról, a III/III-as Főcsoportfőnökségről és az SZDSZ szerepéről (is) szól, közérthetően,sőt szórakoztató módon. Lukács Sándor, Kubik Anna, Andorai Péter, Benkóczy Zoltán és Karalyos Gábor a főszereplők, főcímdalát Vizy Márton írta.

A film után elkezdődött egy polémia, hogy vajon ki lehetett az SZDSZ-be épített "Kakukk" fedőnevű titkos megbizott? Esetleg Demszky? Vagy mások?

Ha fontosnak tartjátok a rendszerváltás tisztázását, akkor segítsetek: ezen a hétvégén vegyetek jegyet a filmre. Fontos, hogy e hétvégén, mert hétfőn döntenek a forgalmazás további sorsáról.

Köszönettel: Dézsy Zoltán filmrendező
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
a Mal ügyvédje szerint, a vörö
  2011-01-04 19:41:29, kedd
 
  2011-01-04. 16:23
A sok csapadék volt a hibás a Mal ügyvédje szerint, a vörösiszap pedig nem veszélyes anyag

Több felperes megrendülten beszélt az iszapkatasztrófáról, a Magyar Alumínium Termelő és Kereskedelmi Zrt. képviselője pedig tagadta a cég felelősségét a Fővárosi Bíróságon kedden megkezdődött négy kártérítési perben.
Az elsőként tárgyalt per két felperese egy 50 év körüli kolontári házaspár volt. A feleség elmondta, hogy október 4-én vonattal tartott hazafelé, mikor férje telefonált neki, hogy "kitört a vörösiszap, a falu negyede odavan". A házaspár elmondása szerint otthonukat elborította a hordalék, házuk földszintjén minden tönkrement, csak a tetőtérből tudtak kimenteni néhány ingóságot, az ár betonkerítéseket döntött le, fákat csavart ki. A család két földje is teljesen hasznavehetetlenné vált, a háziállatok elpusztultak. "A következő sokk az volt, amikor hajnalban kitelepítették az egész falut" - mondta az asszony.
Jelenleg a házaspár albérletben lakik, melynek díját fél évig a Magyar Máltai Szeretetszolgálat fizeti.
"Honvágyunk van, de tudjuk, hogy már soha nem térhetünk vissza otthonunkba, a házunkat lebontották. Elveszettnek érezzük magunkat" - mondta a betanított munkásként dolgozó asszony.
A rokkantnyugdíjas, korábban nehézgépkezelőként dolgozó férj arról beszélt, hogy a katasztrófa látványa is borzasztó volt: "mint egy disznóvágás, mintha sűrű vér hömpölygött volna mindenütt a faluban". A házaspár könnyekkel küszködve beszélt a tárgyaláson a férj édesanyjának elvesztéséről, halálának körülményeiről; a 82 éves asszony holttestét a katasztrófa után két nappal találták meg a mentőcsapatok, 600 méterre a házától.
A tárgyaláson elhangzott az is, hogy a házaspár eddig összesen kevesebb mint egymillió forint támogatást kapott, ebből 300 ezret a kolontári önkormányzattól, 170 ezret a Vasas Sportklubtól, 150 ezret a káralaptól, 116 ezret a biztosítótól, 100 ezret a Maltól, 80 ezret a biztosítók szövetségétől, 28 ezret pedig a Győri ETO-tól.
Egy másik, hasonló kártérítési per keddi tárgyalásán az FB-n a károsultak hasonló eseményekről számoltak be. Házuk alsó szintjén két méter magasan állt az iszap, onnan csak a csillárt tudták kimenteni. Volt biztosításuk a házra, a biztosítótól ki is mentek kárfelmérésre, de szóban azt közölték, hogy úgysem fizetnek, hiszen ipari katasztrófa történt, és arra nem vonatkozik a tulajdonosok biztosítása. A környéken mindenki így járt.

"Az életünket fenekestül felforgatta ez a katasztrófa, hiányzik minden, amit az évek során építettünk" - mondta a tárgyaláson az egyik károsult.
Az egyik felperes beszámolt arról is, hogy a katasztrófavédelem folyamatosan ajánlatokkal állt elő, számára érthetetlen jogszabályokkal teletűzdelt nyilatkozatokat íratott vele alá november 4-én és december 7-én, ám azt nem engedték meg, hogy az iratot aláírás előtt magával vigye és saját jogi képviselőjének is megmutassa. A károsult a tárgyaláson elmondta azt is, hogy a házuk környékén minden ingatlant lebontottak, az ő háza is csak azért áll, mert nem írta alá a bontási engedélyt, ugyanis azt még elolvasásra sem adták oda neki.
Magyar György, a károsultak egyik ügyvédje a tárgyalások után újságíróknak azt mondta: az állam jogi képviselői ígéreteket tesznek, nyilatkozatokat íratnak alá, de semmi nem történik, a károsultak még arra sem kapnak lehetőséget, hogy saját ügyvédjeiktől kérjenek segítséget. Megjegyezte, hogy a Mal Zrt.-vel korábban folytatott, sikerrel kecsegtető egyeztetések azért szakadtak félbe, mert azokat megtiltotta a katasztrófavédelmi biztos, csakúgy, mint a kifizetéseket.
A Mal Zrt. ügyvédje, Ruttner György a tárgyalásokon azt hangsúlyozta, hogy a cég nagyon sajnálja a történteket, együtt érez az áldozatok hozzátartozóival és a károsultakkal, ám a felelősségét nem ismerheti el. Az alperes vitatja a kártérítési igény jogalapját, álláspontjuk szerint a Mal Zrt. az elvárható módon, a szabályok betartásával járt el, a katasztrófát vis maior okozta, elháríthatatlan természeti csapások, a sok csapadék, földrétegek elmozdulása.

A cég jogi képviselője utalt arra, hogy az illetékes környezetvédelmi főfelügyelőség 9 nappal a katasztrófa előtt helyszíni ellenőrzést tartott a Malnál, és mindent rendben talált. Az ügyvéd kifejtette azt is, hogy a polgári törvénykönyv szerint a vörösiszap nem veszélyes anyag, azoknak a magánszemélyeknek a kárigénye pedig megkérdőjelezhető, akik beléptek az állami kárenyhítési programba, ugyanis ezekben az esetekben már az állam joga a kárigények érvényesítése.
A bonyolult kártérítési perekben sokszor előbb a jogalapról dönt a bíróság, azaz arról, hogy jár-e egyáltalán kártérítés a felpereseknek, és ha a fellebbezések után ez a kérdés a felperesek javára dőlt el jogerősen, akkor egy új eljárásban vizsgálják a kár pontos összegét, mindez pedig általában sok évet vesz igénybe.
A Mal Zrt. elleni kártérítési perek közül kedden négy kezdődött el a FB-n, azokban hat kolontári, illetve devecseri lakos összesen mintegy 150 millió forintot követel a cégtől. Az iszapkatasztrófa miatt indított első kártérítési perben november 30-án tartott tárgyalást az FB. Abban az ügyben 20 millió forintot követel a devecseri felperes, akinek már jóval az első tárgyalás előtt, október 20-án ideiglenes intézkedésként 10 milliót megítélt az elsőfokú bíróság, ám a Mal fellebbezett a döntés ellen.

(MTI)

http://kuruc.info/r/2/72027/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Az ELTE díszdoktora az erőszak
  2011-01-04 19:01:59, kedd
 
 
Az ELTE díszdoktora az erőszakoskodó zsidó


Akár tizenhat évet kaphat nemi erőszak és zaklatás miatt a volt izraeli elnök, aki egyben az ELTE díszdoktora. A Likud keményvonalas politikusa 2004-ben kapta a tiszteletbeli doktori címet hazánkban, annak ellenére, hogy addigra már kirobbant körülötte a botrány.

Bűnösnek találta a Tel-avivi bíróság Mose Kacav volt izraeli elnököt szexuális erőszak és zaklatás miatt. Mose Kacav hatvannégy éves, öt gyermek apja.

A politikus ellen még 2003-ban született feljelentés, azonban csak 2007-ben kényszerült lemondani posztjáról. Mostanra elegendő bizonyítékot talált a hatóság arra, hogy a politikus rendszeresen zaklatta női beosztottait, kettejüket pedig - fizikai erőszakot alkalmazva - arra kényszerítette, hogy szexuálisan kielégítsék. Az izraeli törvények szerint tetteiért 4 és 16 év közt börtönbüntetésre számíthat.

Mose Kacavot zsidó hívei a ,,második Izrael" megteremtőjének tekintik, mivel ő volt az arab országokból bevándorolt szefárdok képviselője. A Likud párt tagjaként elutasította a palesztinokkal való béketárgyalást (az oslói folyamatot) és lényegében azt szorgalmazta, hogy a Gáza-övezet a zsidóságé legyen.

2004-ben (tehát már a feljelentés után!) Kacav-nak a budapesti Eötvös Loránd Tudományegyetem Egyetemi Tanácsa a tiszteletbeli doktori címet (doctor honoris causa) adományozta.

Kíváncsian várjuk, hogy mikor fosztják meg a kéjenc zsidót tiszteletbeli címétől. Reméljük nem kell annyit várnunk rá, mint Sztálin díszpolgári címének visszavonására (2004).

(hetivalasz.hu nyomán)
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
a gazdagoknak kedvez a változá
  2011-01-04 18:57:09, kedd
 
 
SZJA: a gazdagoknak kedvez a változás
barikad.hu
2011, január 4 - 12:57


Sokan nem lesznek boldogok, ha kézhez kapják a januári fizetésükről szóló kimutatást, noha a kormány a jövedelmek növelését szerette volna elérni az új, január 1-jétől egykulcsos, 16 százalékos személyi jövedelemadóval.
Cikk Front kép - 280x185:

Sokan nem lesznek boldogok, ha kézhez kapják a januári fizetésükről szóló kimutatást, noha a kormány a jövedelmek növelését szerette volna elérni az új, január 1-jétől egykulcsos, 16 százalékos személyi jövedelemadóval.

Béremelés nélkül - márpedig a jelenlegi bizonytalan gazdasági környezetben szép számmal akad olyan munkahely, ahol erre nem volt mód -, aki tavaly bruttó 290 ezer forintnál kevesebbet keresett, az idén alapesetben kisebb nettó keresetre számíthat. Ha ehhez még hozzávesszük, hogy a várakozások szerint 2011-ben 3,5-4 százalékos lesz az éves átlagos infláció, akkor ahhoz legalább 350 ezer forintos bruttó bér kell, hogy az adóváltozások eredőjeként a fizetés megőrizze vásárlóértékét. Már persze abban az esetben, ha valaki nem nevel gyermeket vagy nem a közszférában dolgozik. Utóbbi esetben ugyanis rá ,,más szabályok" vonatkoznak, s mégsem kell szomorkodnia. Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter ugyanis még november végén elmondta, hogy a közszférában bércsökkenést elszenvedők esetében extra emelést hajtanak végre, így ez a kör mindenképpen hozzájut tavalyi pénzéhez. Ez mintegy 690 ezer emberre vonatkozik - s a miniszter szavai szerint - erre elegendő lesz 25-30 milliárd forint.

A GYERMEKET nevelő szülők mindentől függetlenül több pénzt vihetnek haza, miután hatályba lép a családi adóztatás. Egy vagy két gyerek esetén - eltartottanként - 62 500 forinttal lehet csökkenteni az összevont adóalapot, azaz az adókedvezmény mértéke gyermekenként havi maximum tízezer forint. Három vagy több gyermeknél viszont már összesen 206 250 forint az adóalap-kedvezmény, vagyis gyermekenként maximum 11 ezer forint a kedvezmény. Tehát a nagycsaládosok esetében jócskán emelkedhet a nettó jövedelem.

A 16 SZÁZALÉKOS kulcs bizonyos értelemben adóemelés is. Vonatkozik a kamatjövedelmekre is, így az is mérséklődik a korábbi 20 százalékról. Ugyanakkor a nyitott ,,adózási kis kapuk" bezárulnak: kamatadót kell fizetni a nyitott kamatperiódusú, 2006. szeptember elseje előtt kötött betét-, folyószámla-, bankkártya és takarékbetét-konstrukciók kamatára, valamint a 2006. szeptember 1-jét megelőzően kötött életbiztosítási szerződéshez kapcsolódó befizetés hozamára is. A rendelkezés a számlákon lévő teljes összeget érinti, azonban a befizetések idejétől függetlenül csak a 2010. december 31-ét követő időszakra járó hozamból kell levonni a kamatadót.

NŐ A MINIMÁLBÉR 78 ezer forintra, a garantált bérminimum pedig havi 94 ezer forintra. A közszférában az ,,állami takarékosság" jegyében ugyanakkor nem lesz béremelés - persze az említett, rosszul járók extra emelését leszámítva -, így végül is ez a kör minimum a pénzénél marad az idén. Az otthonteremtési lehetőségek sem maradtak változatlanul, ami a 35 év alattiakat érinti. A lakásvásárlás elősegítése érdekében egy új kedvezményi szabályt építettek be az ille téktörvénybe. A rendelkezés alapján az első lakását megszerző, s az említett korhatár alattiak kérelmére az adóhatóság automatikusan legfeljebb 12 havi pótlékmentes részletfizetést biztosít a lakásvásárlást terhelő illeték megfizetésére. Eddig a kérelmezők esetében a vagyoni jövedelmi helyzetétől függött, hogy kaphatnak-e részletfizetést, vagyis igazolniuk kellett, hogy az illeték egyösszegű megfizetése aránytalanul súlyos megterhelést jelent nekik.



nol.hu - barikad.hu
http://barikad.hu/szja_gazdagoknak_kedvez_v%C3%A1ltoz%C3%A1s-20110104
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Best of Hitgyüli - Íme a Többs
  2011-01-04 18:43:24, kedd
 
  Best of Hitgyüli - Íme a Többször Betiltott Kuruc.info Válogatás

http://www.metacafe.com/watch/5729939/best_of_hitgy_li_me_a_t_bbsz_r_betiltott_ku ruc_info_v_logat_s/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
"Ha nem teszik, el lehet menn
  2011-01-04 18:41:38, kedd
 
 
"Ha nem teszik, el lehet menni!" - a Jobbik felháborítónak tartja a multik brüsszeli hisztijét
barikad.hu
2011, január 4 - 14:32


Közös levélben fordult 15 multinacionális cég az Európai Bizottsághoz, mert szerintük a magyar kormány által kivetett válságadók ,,aggodalomra adnak okot". A multik lépését a Jobbik elfogadhatatlannak tartja.
Cikk Front kép - 280x185:

Staudt Gábor és Z. Kárpát DánielKözös levélben fordult 15 multinacionális cég az Európai Bizottsághoz, mert szerintük a magyar kormány által kivetett válságadók ,,aggodalomra adnak okot". A multik lépését a Jobbik elfogadhatatlannak tartja.

Staudt Gábor Z. Kárpát Dániellel tartott közös keddi sajtótájékoztatóján ,,mérhetetlenül felháborítónak" nevezte a külföldi vállalatok brüsszeli panaszlevelét. A jobbikos képviselő aláhúzta: a jogszabály nem kifejezetten a multinacionális cégekre vonatkozik, hanem egy bizonyos bevétel határ fölött minden hazai vállalkozásra, így szerinte érthetetlen, mit kifogásolnak a dokumentum aláírói.

A politikus különösen visszatetszőnek tartja, hogy éppen azok a cégek panaszolják be hazánkat az Uniónál, akik Magyarországra érkezésük idején sok százmilliós támogatásokat kaptak ,,munkahelyteremtésre", ám sokszor így is előfordult, hogy hamarosan tovább álltak olyan régiókba, ahol még jobban ki tudták zsigerelni a munkavállalókat.

Z. Kárpát Dániel kiemelte: ezúttal a hazai gazdaság olyan szegmenséről beszélünk, amely az elmúlt két évtizedben nem vette ki részét a közteherviselésből, sőt a multinacionális cégek kifejezetten az adóelkerülés különböző módozataiban jeleskednek. Ezek a társaságok évente 4000-4500 milliárd forintnyi jövedelmet visznek ki az országból adómentesen - emelte ki a politikus.

Z. Kárpát a közterhek kikerülésének tipikus példájaként azt a számos cégnél alkalmazott gyakorlatot említette, amely szerint a hazánkban működő leányvállalat az anyacégétől bérli informatikai rendszerét. Utóbbi ,,árszabását" semmilyen szabály nem korlátozza, így ezzel a módszerrel akár a teljes nyereség adómentesen kivihető Magyarországról.

Az országgyűlési képviselő szerint hamis az a gyakran hangoztatott állítás is, mely szerint a multikat azért ,,nem szabad bántani", mivel rendkívül sok munkahelyet teremtenek. A külföldi tulajdonú nagyvállalatok a munkavállalók mindössze 6%-át foglalkoztatják, szemben a munkahelyek 60%-át biztosító magyar kis-és középvállalkozásokkal - mutatott rá a politikus.

A Jobbik úgy véli, nem ,,Brüsszelben kell hisztizni" az egyébként semmilyen uniós szabályba nem ütköző válságadók miatt, hanem inkább azon kellene gondolkodni, hogyan tartsuk az országban a multik által az adók megkerülésével kivitt hatalmas jövedelmeket.

Z. Kárpát Dániel ugyanakkor leszögezte: a kormány ,,elévülhetetlen bűne", hogy a válságadók fogyasztókra történő áthárítását semmilyen módon nem akadályozza meg. Ily módon most azok a vállalatok ,,sírnak Brüsszelben", akik egyébként a rájuk rótt közterheket egy az egyben áthárítják a beszállítókra és a vásárlókra.

Staudt Gábor végszóként Gyurcsány Ferenc magyar vállalkozóknak szóló ,,jó tanácsát" üzente az adózással szemben berzenkedő multiknak: ,,Ha nem tetszik el lehet menni!"

barikad.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Nincs nyugta Zentai Károlynak
  2011-01-04 18:40:23, kedd
 
  Nincs nyugta Zentai Károlynak


barikad.hu
2011, január 4 - 18:15
Fellebbezést nyújtott be az ausztrál belügyminiszter az ellen a bírói döntés ellen, amely megakadályozta a háborús bűnökkel gyanúsított Zentai Károly kiadatását Magyarországnak

Fellebbezést nyújtott be az ausztrál belügyminiszter az ellen a bírói döntés ellen, amely megakadályozta a háborús bűnökkel gyanúsított Zentai Károly kiadatását Magyarországnak - jelentette kedden a The Australian című lap.

Az internetes oldalon megjelent hír szerint Brendan O,Connor bírói tévedésre hivatkozott a fellebbezésben, amelyhez a minisztérium jogi tanácsot kért a szövetségi bíróság júliusi, a kiadatást megtiltó döntése után. A fellebbezésre egy decemberi bírói határozat alapján január 24-ig volt lehetőség. A belügyminisztérium eleve a kiadatás mellett volt, amelyet a magyar kormány 2005 tavaszán kért.

MTI - barikad.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A Jobbik programja a közgondol
  2011-01-04 18:39:14, kedd
 
  A Jobbik programja a közgondolkodás tükre

barikad.hu
2011, január 4 - 15:52

A Medián felmérése szerint a lakosság többségének gondolkodásmódja tükrözi a Jobbik választási programját.
Cikk Front kép - 280x185:

A Medián Közvélemény- és Piackutató Intézet készített egy felmérést a HVG című hetilap számára. Többek között azt vizsgálták, hogy a közvélemény szerint szüksége van- e Magyarországnak új alkotmányra, illetve azt hogy mit kellene tartalmaznia az új alkotmánynak.

A felmérésből kiderül: a magyar társadalomban a konzervatív eszmék uralkodnak. A lakosság többségének gondolkodásmódja tükrözi a Jobbik választási programját.

A megkérdezettek: 55%-a úgy gondolja az alkotmánynak hivatkoznia kell az alkotmányra és a magyar keresztény gyökerekre. A Jobbik vallja, Magyarországon minden hatalom forrása a Szent Korona. Koncepciója a Szent Korona-tanon alapul.

57%-a vélekedik úgy, hogy az alkotmánynak el kellene határolódnia a szocialista rendszertől. Ez az adat magáért beszél.

62%- a szerint az új alkotmánynak tartalmaznia kell a határon túli magyarokért vállalt felelősséget. Közismert tény, hogy a Jobbik egyik legfőbb szívügye a határon túli magyarok sorsa. A párt választási programjában ez szerepel: ,,Lehetséges és szükséges mértékű állami felelősségvállalás azokért a magyarokért, akik felségterületen kívül élnek a 'felelősséget visel' formula bevezetésével. Alkotmányos jelentőségű sarkalatos törvényekben annak rögzítése, hogy minden magyar állampolgártól származó személynek legyen joga (a Szent Korona tagok leszármazottainak) a magyar állampolgárságra, lakóhelyére és egyéb állampolgárságára tekintet nélkül.

64%-a igényelné a magzati élet védelmét. A Jobbik célja, hogy az abortusz jelensége a lehető legrövidebb időn belül a társadalomtörténet rossz emlékei közé kerüljön. A párt szeretné elérni azt a célt, hogy szűnjön meg a művi terhesség megszakítás, mert ne legyen rá szükség és igény.

75%-a gondolja úgy, hogy a honvédelem minden állampolgár kötelessége. A Jobbik feladatának tekinti, hogy a magyar ifjúság minél szélesebb köre juthasson hozzá azokhoz a honvédelmi alapismeretekhez, amelyek révén adott esetben a hazáját, szeretteit vagy saját magát meg tudja védeni.

78%-a szerint kiemelkedő jelentőségű a közteherviselés alkotmányba vétele. A Jobbik programjában szerepel a közteherviselés, mint alapvető állampolgári kötelezettség. Hegedűs Tamás, a Gazdasági és informatikai bizottság jobbikos tagja korábban elmondta, hogy véget kell vetni a diszkriminációnak, a multinacionális cégektől ugyanúgy be kell szedni az adót, mint a hazaiaktól.

80%-a gondolja azt, hogy az alaptörvények egyik fontos eleme a nemzeti összetartozás, mint érték.

91%- a szerint az alkotmánynak tartalmaznia kell a magyar nyelv védelmét. A Jobbik programjában szerepel, az a kijelentés, miszerint a magyar nyelvet óvni kell! A párt szerint nem elég törvényt hozni, azt be is kell tartani. A magyar nyelv védelmének intézményrendszerét meg kell erősíteni.

barikad.hu
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A 2093-as történelem érettségi
  2011-01-04 17:58:59, kedd
 
  A 2093-as történelem érettségi tételei:


1. Fekete Pákó betelepülése, majd kiűzetése Magyarországról!
2. Győzike vagyonosodása és az etnobiznisz összefüggései.
3. Ismertesse részletesen a századforduló médiájának egyetemes kultúrtörténeti alkotásait (Big Brother, Való Világ, Fókusz, Aktív, Dáridó, Fásy Mulató), és azok pozitív hatásait a kor társadalmának szellemiségére, intelligenciaszintjére.
4. Anettka és a kozmosz közti viszony a XXI-ik században.
5. Döntse el melyik évben volt nő, és melyik évben volt férfi Terri Black!
6.Balázs Vs. Mónika show. Melyiknek volt a nagyobb nézettsége, és közerkölcsformáló hatása?
7. A Barátok közt szappanopera 102542. részének részletes bemutatása a XXI-ik század végén! Ismertesse bizonyos szereplők sorozatbéli életrajzát. Mint pl. a Tilda-karakter evolúciója (1-51-ig)
8.Ki volt Kiszel Donatella édesapja? Válassza ki, és húzza alá a megfelelő személy nevét:
- Mr. Sylvester Stallone
- Kondor Csaba Úrhölgy
- Az ismeretlen katona ("akcióban eltűnt";)
- Az igazi Fantomas
9. Kelemen Anna metamorfózisának ismertetése, munkásságának kultúrtörténeti elemzése.
10. Ismertesse Kocsor Zsolt (egykori művésznevén: Kozsó) nemzetközi elismertségének (Nobel-békedíj, Grammy-díj, Szívárvány Zászló-érdemrend) okait és pályafutásának főbb állomásait.
11. Melyik hazai mestermű vált a világörökség részévé a XXI-ik század közepén?
- Kiszel Tünde ";Donatellácska" naptársorozata
- A 4-es metró frissen átadott, Panama-díjas első szakasza
- A Chuck Norris híd
- Schobert Norbert Update Enciklopédiája.

 
 
0 komment , kategória:  Általános  
ZDF: a médiatörvény megbocsáth
  2011-01-04 17:55:06, kedd
 
  ZDF: a médiatörvény megbocsáthatatlan bűn


Január elseje óta Magyarországon nincs alapja a sajtószabadságnak és a sajtó sokszínűségének - jelentette ki a német közszolgálati televízió (ZDF) főszerkesztője.
FN.hu, MTI

2011. január 4. 14:52

Az adó szokásos esti politikai háttérműsorának, a Heute Journalnak hétfő esti adásában elhangzott kétperces kommentárjában Peter Frey úgy vélekedett, hogy a médiatörvény nemcsak a tízmillió magyart érinti, de valamennyi európait - és kínos helyzetbe hozza az Európai Unió többi 26 tagjának állam- és kormányfőit is. Elég baj, hogy Silvio Berlusconi és Nicolas Sarkozy rendben lévőnek találja a kormányhű és kegyencek által irányított médiát. Ám hogy az EU új elnöke sebtében felszámolja Európa egyik legfontosabb vívmányát, az minőségileg mást jelent - tette hozzá.



"Ha a német kancellár a jövőben bírálja a pekingi vagy moszkvai kormányt azért, mert újságírókat üldöznek, vagy blokkolják az internetet, akkor azok nyugodtan mutogathatnak Budapestre. Így veszíti el Európa, így veszítjük el mi a szavahihetőségünket. Természetesen bírálnunk kell Lukasenkát és Fehéroroszországot, vagy a teheráni mollákat, amiért őrizetbe vettek két német újságírót. Ám az igazi próbakövünk Magyarország" - hangsúlyozta ZDF főszerkesztője.


Véleménye szerint Európa közepén komoly csorba esik egy alapvető jogon. "Orbán médiatörvénye nem bocsánatos bűn. Demokrácia és piacgazdaság már régóta nem számítanak ikertestvéreknek. A szabadság kijár a piacnak - de nem a kényelmetlen gondolatoknak. Növekedés kapitalizmus és fogyasztás által - de bírálat nélkül: ez egy veszedelmes bacilus, amely világszerte terjedőben van. Ha Európa nem áll ellen e bacilusnak, akkor önmagát és legjobb értékeit adja fel.

Mindaddig, amíg Orbán médiatörvénye hatályban van, Budapest nem sütkérezhet Európa vezetője szerepének ragyogásában. Diplomáciai baráti gesztusok, mint az EU csúcsvezetőinek bemutatkozó látogatása, gyávaságot jelentenek, mosolygást egy cenzor oldalán. Az (uniós) csúcstalálkozókon megszokott családi fotó szégyen volna Angela Merkelre és kollégáira nézve. Most nemcsak az eurónak, de a szabadságnak is védőernyőre van szüksége Európában" - zárta kommentárját a ZDF főszerkesztője.


http://www.fn.hu/belfold/20110104/zdf_mediatorveny_megbocsathatatlan_bun/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 27 
2010.12 2011. Január 2011.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 670 db bejegyzés
e év: 5608 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 1542
  • e Hét: 11809
  • e Hónap: 22920
  • e Év: 176416
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.