Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 21 
A kormány gyorsan gyarapítaná
  2011-01-23 19:34:27, vasárnap
 
 
A kormány gyorsan gyarapítaná a választókat
2011.01.23. 08:11 MTI - hir24

Semjén: az év végére szavazati jogot kaphatnak, akik fölveszik a magyar állampolgárságot.

Várhatóan március 15-e körül letehetik az állampolgársági esküt az egyszerűsített honosítási eljárás első kérelmezői - mondta Semjén Zsolt az MTI-nek adott interjújában. A kormányfő helyettese azt mondta, hogy a választójog megadásának kérdése az év második felében kerülhet a kabinet elé, ez azonban személyes véleménye szerint nem függhet lakóhelytől, illetve attól, hogy fizet-e valaki adót vagy sem.

Semjén Zsolt elmondta, hogy az idén mindent "überel" az állampolgárság kiadása. Az egyszerűsített honosítást a kormányfő helyettese sikertörténetként értékelte. Mint mondta, átlépték a tízezres kérelmező számot, s naponta legalább nyolcszáz kérelmet adnak be elektronikusan. A szavazati jog kérdése a választójogi törvény módosításakor, az év második felében kerülhet a kormány, illetve a parlament elé - tette hozzá.

A miniszterelnök kereszténydemokrata helyettese ismét leszögezte: nincs kétféle állampolgárság. Az állampolgárságtól a szavazati jog elválaszthatatlan. Az a véleményem, hogy legalább a pártlistás szavazás tekintetében a szavazati jogot meg kell adni - jelentette ki, hozzátéve: az uniós országok nagy része a határon túl élő nemzettársainak megadta az állampolgárságot és emellé szavazati jogot is biztosított valamilyen formában. Példaként említette Romániát, Portugáliát, Olaszországot, Szlovákiát, vagy a tagjelölt Horvátországot. "A magyar választójogi rendszerben semmi olyan nem lesz, ami ne lenne az uniós országok gyakorlatában" - jelezte Semjén Zsolt.

A kormányfő helyettese kitért arra is, hogy megkezdődött az összmagyar regiszter előkészítése, amely az év második felében indulhat el. Az internet világában mindez nagyon olcsón és hatékonyan megvalósítható - jegyezte meg Semjén Zsolt. Emlékeztetett arra, hogy szándékuk szerint a regiszteren keresztül Magyarországról szóló üzeneteket, irodalmi műveket juttatnának el azokhoz, akik megadják email-címüket.



http://www.hir24.hu/belfold/204069/a-kormany-gyorsan-gyarapitana-a-valasztokat.ht ml?honnan=Nemzeti_Hirhalo
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Összedőlt az ír kormánykoalíci
  2011-01-23 19:29:30, vasárnap
 
  Összedőlt az ír kormánykoalíció - távoztak a Zöldek

MTI bullet 2011. január 23. 18:41
Frissítve: 32 perce

Az ír Zöld Párt vasárnap felmondta koalíciós megállapodását a kormányfővel, így bizonytalanná vált Brian Cowen takarékossági intézkedéscsomagjának parlamenti elfogadása.

"Türelmünknek vége szakadt, a bizalom (koalíciós partnerünk iránt) teljesen összeomlott" - nyilatkozta a Zöldek pártelnöke, John Gormley vasárnap.


Ez a konzervatív kormány végét jelenti. Valószínű, hogy előbbre hozzák a Brian Cowen miniszterelnök által korábban március 11-ére kiírt választás időpontját. A válság bizonytalanná teszi a takarékra állított költségvetés elfogadását, bár Gormley azt is bejelentette, hogy a parlament feloszlatásáig minden párttal együtt akar működni a költségvetés megszavazása érdekében.


Cowen szombaton bejelentette, hogy lemond pártja vezetéséről. Még nem volt példa Írországban arra, hogy a kormányt a Fianna Fáil színeiben irányító miniszterelnök ne legyen egyben a párt vezetője is.


Cowen helyzete tarthatatlanná vált a párt élén, miután kudarcot vallott kormányátalakítási kísérlete, és ezért kényszerült az új választásokra. Szombaton saját párttársai is bírálták, hogy nem mondott le egyidejűleg a kormányfői posztról is.


A súlyos megszorító intézkedések miatt rendkívül népszerűtlenné vált kormány hat miniszter lemondása miatt már csütörtökre csaknem összeomlott, Cowen ezért jelentette be, hogy kezdeményezi Mary McAleese államfőnél a törvényhozás feloszlatását.


Cowen utódlására a pártelnöki székben többen is pályáznak, a legesélyesebbek a múlt héten lemondott eddigi külügyminiszter, Michael Martin és Brian Lenihan pénzügyminiszter.


A még Cowen lemondása előtt készült közvélemény-kutatás szerint az évtizedeken keresztül meghatározó Fianna Fáil népszerűsége mélyponton, csupán nyolc százalékon áll.

http://hirszerzo.hu/kulfold/20110123_irorszag_kormanykoalicio_valasztas#utm_sourc e=hsz_weekly&utm_medium=email&utm_campaign=newsletter2011_01_23&utm_c ontent=latest
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Az In-Kal védi Ferihegyet
  2011-01-23 18:44:35, vasárnap
 
  Az In-Kal védi Ferihegyet

* Index/MTI

2010. december 2., csütörtök 06:46

Megbízást kapott az In-Kal Security a Budapest Airport Zrt.-től, hogy szerdától lássa el a Ferihegyi repülőtér egyes biztonsági feladatait - írja a Magyar Nemzet.

A lapnak Hardy Mihály, a repülőteret üzemeltető Budapest Airport kommunikációs igazgatója megerősítette a Népszabadság előző napi hírét.

A Magyar Nemzetnek azt mondta: az In-Kal adta a legjobb ajánlatot a tenderen ezért kapta meg a megbízást arra, hogy a repülőtér közönség számára megnyitott területein ellássa a biztonsági feladatokat.

Hozzáfűzte: "most a karácsonyi csúcs előtt, részben a közelgő uniós soros elnökség miatt úgy éreztük, hogy szükséges a repülőtér területeinek fokozott biztonsági védelme, a közönség tájékoztatása. Fontos, hogy rend legyen, és nem baj, ha azt egy profi cég biztosítja."

A Magyar Nemzet felidézi, hogy Papcsák Ferenc szeptember végén, még elszámoltatási kormánybiztosként számolt be arról, hogy az In-Kal Security "az elmúlt nyolc évben számos botrányos állami megbízást kapott".

Riz Levente XVII. kerületi polgármester, fideszes országgyűlési képviselő olyan módosító indítványt nyújtott be az egyes közlekedési tárgyú törvények módosításáról szóló előterjesztéshez, amely lehetetlenné tenné az őrzés-védelem kiszervezését. Közleménye szerint az utóbbi öt évben a kormány a jogszabályalkotásban és alkalmazásban szolgai módon kiszolgálta a Budapest Airport Zrt.-t,félretéve a magyar állam érdekeit.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Nemzeti himnuszunk ma 188 éves
  2011-01-23 17:34:07, vasárnap
 
  Nemzeti himnuszunk ma 188 éves


2011. január 22.

188 éve, 1823. január 22-én fejezte be Kölcsey Ferenc a Himnusz szövegét szatmárcsekei magányában. Erkel Ferenc jó húsz esztendővel később zenésítette meg. Gyönyörű költői mű e hatvannégy sor. A tudós irodalomtörténészek azonban nem túl gyakran emlegetik, hogy valójában miért is más ez, mint sok európai ország himnusza.

Mindjárt álljon itt három példa is:

A németek például a Deutschland, Deutschland über alles, Über alles in der Welt kezdetű szöveget ma már nem éneklik. A második világháború után - mondjuk így - a győztes Európa tiltakozott e megfogalmazás ellen, mert e szöveg ugyebár annyit jelent, hogy Németország mindenek feletti, mindenek felett áll - az egész világon. Megmaradt Haydn gyönyörű zenéje és ma, az eredeti himnusz-vers harmadik szakaszát éneklik a németek. - Bármily hihetetlen is, de csak 1991 óta.

A Szovjetunió himnusza a soha nem létező szabadságot, az emberiség legnagyobb pusztítóit, Lenint és Sztálin éltette évtizedeken át. A mostani Oroszországnak - mondjuk így: a jogutódnak - alig 10 esztendős a himnusza.

A franciáké, az úgynevezett La Marseillaise - a vérben álló harcról szól és fegyverbe hív.

E rövidke európai példákat csak azért hoztam ide, hogy lássuk a legfontosabbat. Azt ugyanis, hogy a mi Himnuszunk nem éltet királyt, uralkodót, nem himnusza még a honszerző Árpádnak sem, az országépítő IV. Bélának úgyszintén nem, de még a diadalt diadalra halmozó Mátyást sem dicsőíti. A mi Himnuszunk az évszázadokon át szorongatott, kétségbeesett nép imádsága a mi megtartó Istenünkhöz. Az irodalom tudós művelői tehát gyakran felejtik el így emlegetni e csodálatos 64 sort. Tehát, hogy ez egy KÖZBENJÁRÓ IMÁDSÁG: Isten áldd meg a magyart!

Amíg nem volt Kölcsey Himnusza, addig is volt a magyarságnak összetartó, kollektív imádsága, a nép ajkán őrzött énekekkel. Nem minden időszakban, nem mindig azonos belső erővel, hiszen pl. az elmúlt század diktatúrái (1919-re gondolok és az 55 évig tartó magyar bolsevizmusra) tűzzel-vassal irtottak mindent, ami nem a parancsszó ideológiája szerint született. De mondom: voltak a nép ajkán őrzött énekek, pl. a Boldogasszony Anyánk, a Csíksomlyói Szűz Mária (A székelyek régi nemzeti imádsága), később a Székely himnusz (ne hagyd elveszni Erdélyt, Istenünk), a reformátusok 90-ik zsoltára: "Tebenned bíztuk eleitől fogva", vagy az evangélikusok "Erős vár a mi Istenünk" kezdetű Luther-éneke.

Tehát mindig az Isten segítségét, áldását kértük harcaink elcsüggedésünk, elnyomatásaink nehéz éveiben, vagy balsors tépte évtizedeink alatt.

Ilyen himnuszt tehát egyetlen európai nép sem mondhat magáénak, mint amilyet nekünk hagyott örökül a 33 éves Kölcsey, a szatmárcsekei szoba csendjében. A Nemzeti Múzeumban őrzött kéziratban csak egy-egy parányi javítás látható, tehát szinte ömlött a tolla alól e felséges 64 sor.

Sajnos mindmáig nem védi az Alkotmány nemzeti imádságunkat, pedig rátört a sorokra maga Rákosi is az '50-es évek elején, mondván: az mégsem lehet, hogy a dolgozó nép himnusza, vagy bármely ünnepség az Isten nevével kezdődjön. Alattomos terve céljából magához kérette Kodály Zoltánt azzal a felszólítással, hogy írjon másikat, a szocializmushoz illőt. Kodály rövid választ adott az élet és halál diktátorának. Ezt mondta: Jó nekünk a régi. Kodály a fejével játszott ebben a percben, de akkor ő már "A" Kodály Zoltán volt, a magyar zenekultúra és művelődés világszerte megkérdőjelezhetetlen tekintélye.

Rákosi nem nyugodott. Illyés Gyulát is magához intette, akit akkor a költészet, a haladó magyar gondolkodás legnagyobb vezéreként tartották számon itthon is, külhonban is, különösen Franciaországban. Írjon egy új himnusz-szöveget, mondta Rákosi, majd keresünk hozzá zeneszerzőt. A felszólításra Illyés ennyit válaszolt csupán: meg van az már írva.

Miért fontos ma, hogy a hamar árvaságra jutó, betegségekkel küzdő Kölcsey mit hagyott ránk e nemzeti imában?

Azért fontos, mert a Himnusz megírásának napját, január 22-ét 1989 óta a magyar kultúra napjának mondjuk ugyan - ám a magyar művészetek, a kultúra a szemünk előtt silányul el vagy hever romokban. Ez az állapot kiállásra, kitartásra, s ha kell, kiáltásra kell, hogy kényszerítsen minden jóérzésű, gondolkodó embert, a magyar értelmiséget pedig kötelezően. Mert látható módon megszűnt a tudás, a kultúra, az ifjúság oktatása és az istenhit közötti sok évszázados, megbonthatatlan egység. Ez, amit mondok nem vallási, és még kevésbé templomi kérdés. Mert ott, ahol az iskolaügy, tehát a jövő nemzedékének oktatása, nevelése csak tantervi, tantermi feladat vagy egyszerűen csak munka- vagy pénzkérdés - ott ezt az első számú nemzeti feladatot - elárulták!

Ott, ahol nem a magyar nyelv és történelem a legfontosabb tárgy, ott a jövő sírját ássák a nemzetoktatást eláruló politikusok.

Ott, ahol iskolákat zárnak be, vagy síneket szednek fel politikai parancsra - mindegy, hogy milyen indokkal - ott, azokon a helyeken temetők lesznek. Ha hagyjuk.

Ott, ahol oly módon bomlik fel rend, hogy tanárverést látunk a képernyőn, ott a kisebbség törvénytelensége tobzódik a többség felett egy állítólagos jogállamban. Olyan kisebbségé, amely a Kárpát-medencében az elmúlt 6 évszázad alatt nemhogy egy templomot vagy iskolát, de még egy önsegélyező alapítványt sem tudott létrehozni magának, legjobb szándékú vezetőinek erőfeszítésével sem.

Ott, ahol egy Magyar Bálint nevű, magát a kultúra és oktatás miniszterének mondó ember kijelentheti, hogy nem a tudás az elsőrendűen fontos az iskolákban, hanem valamiféle reformanyag ilyen-olyan elsajátítása - ott a szellemi rókák garázdálkodnak a nemzet udvarán.

Ott, ahol a kabaréban téma lehet az úgynevezett buta paraszt - nénikének öltözött férfiként - ott ország-idegenek uralják a televízió és rádió stúdióit. Akik e hazában nyilvánvalóan nem érzik jól magukat. Ezt a gyalázatot nem követhetnék el büntetés nélkül egyetlen európai országban sem. Hogy ugyanis ostoba közröhej tárgyává tegyék az ország egyik nemzetmegtartó erejét, a parasztságot.

Ott, ahol a továbbtanuló gyerek miatt a családoktól elvesznek és nem adnak nekik, ott szellemi tolvajok járkálnak közöttünk, és a társadalom legfontosabb sejtje a család ellen intéznek előre megfontolt, sátáni támadást.

Ott, ahol az emelkedő árak ellenére - lassan SEM tud szaporodni a családi könyvtár - csak és kizárólag a CD-k és DVD-k - ott már a globalizmus ütött tanyát. És úgy lesz, miként a globalisták szeretnék: lassan elvész a Pál utcai fiúk, a Robinson, Fekete István Tüskevára, Vörösmarty, Petőfi, Kölcsey, Arany költészete, Jókai száz meg száz felejthetetlen hőse. Ott apránként le lehet majd tagadni Móricz Zsigmondot, s hogy egyáltalán élt Gyóni Géza, Nagy László, Illyés Gyula, Sütő András, Németh László vagy Kányádi Sándor.

Ott, ahol az orvost, a rendőrt, a papot az éppen uralkodó hatalom nem fizeti meg kellő megbecsülés mellett ott a nemzetet a tekintélynélküliség barbár útjára akarják lökni. És cselédsorba a 21. században.

Wass Albert írja: "aki bántja a magyart, Téged is üt. Nemzeted jussát, igazát védeni kötelességed. Csak úgy lesztek erősek, ha megvéditek egymást. Mert bármelyik magyar vesztesége - a Te veszteséged is."

Mert, ha nem így tesszük, úgy némaságunkkal és bénaságunkkal hitelessé tesszük valamennyi, galád mozdulatukat.

A Magyar Kultúra Napján, csodálatos nemzeti közbenjáró imádságunk születésének évfordulóján tehát szomorúsággal kell megállapítanunk, hogy Magyarország bajban van! S legelsőül azért, mert a 93 ezer négyzetkilométeres ország az egyetlen a világon, amely saját országával van körülvéve.

Magyarországot - viharos, ám gyönyörű történelmével, máig példát adó kultúrájával, évszázadok óta a mai napig csodált művészetével - a jövő magyar generációjának kell átadnunk.

Mert Magyarországot, a mi Hazánkat, csupán megőrzésre kaptuk elődeinktől.

Magyarországot tehát meg kell menteni!

Kölcsey szavaival kérjük ezt, Himnuszunk utolsó versszakával:

Szánd meg Isten a magyart, kit vészek hányának,
Nyújts feléje védő kart tengerén kínjának,
Balsors, akit régen tép, hozz rá víg esztendőt,
Megbűnhődte már e nép
A múltat s jövendőt.

Murányi László
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
mégis ultimátum volt az Európ
  2011-01-23 17:32:48, vasárnap
 
  "Technikai kérdés" - mégis ultimátum volt az Európai Bizottság levelében?

Neelie Kroes
Fotó: Európai Közösségek

A magyar kormány elleni szabálysértési eljárás megindításával fenyeget levelében az Európai Bizottság a médiatörvény kapcsán - állítja a birtokába jutott írásra hivatkozva a Le Monde. Korábban a kormányzati kommunikációért felelős államtitkár úgy nyilatkozott, a levél pusztán technikai jellegű kérdéseket tartalmazott.

A Budapestre elküldött levélben Neelie Kroes, a médiaügyekben illetékes uniós biztos két hetet adott a magyar hatóságoknak arra, hogy válaszoljanak azokra a "komoly aggályokra", amelyeket a szövegnek az európai joggal és különösen az uniós alapjogi chartával kapcsolatos összeegyeztethetősége kérdésében felvetett - írta szombat délután megjelent számában a Le Monde francia jobbközép napilap.

Az újság szerint "a levelet nagyon várták két nappal a magyar kormányfőnek az Európai Parlamentben történt viharos meghallgatása után". Jobb- és baloldalon egyaránt a képviselők az Európai Bizottságra bízták rá, hogy próbálja meg elérni a szöveg módosítását, amelyet a magyarországi ellenzék és az európai vezetők egy jó része is szabadságellenesnek ítél meg. Erre kötelezte el magát Orbán Viktor annak érdekében, hogy ne kompromittálódjon még tovább az Európai Unió soros magyar elnöksége - jegyezte meg a lap.

A Le Monde brüsszeli tudósítója arra hívta fel a figyelmet, hogy az Európai Biztosság eleinte a sajtó egészét felügyelő médiahatóság összetételét kritizálta, mivel abban elsősorban a Fideszhez közelállók kaptak helyet. A levél - amely a lap birtokába jutott - azonban nem tér ki a médiahatóság összetételére, amelynek tagjait a kétharmados Fidesz-többséggel rendelkező magyar parlament választotta meg, mivel a kinevezés módját nehéz lenne az európai jog alapján megkérdőjelezni - mutatott rá a tudósító.

A minden bizonnyal legnevesebb francia napilap állítása ellentmondani látszik a magyar kormányzati kommunikációért felelős államtitkár szavainak. Kovács Zoltán szombaton azt mondta az MTI-nek, hogy a levél mindössze technikai jellegű, nem pedig a szólás- és sajtószabadsággal összefüggő kérdéseket fogalmaz meg, továbbá szó sincs ultimátumról, a Neelie Kroes által jegyzett levél a már ismert felvetések írásos változata.


http://www.stop.hu/articles/article.php?id=811518
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
„Lenin, a bolsevizmus fő
  2011-01-23 17:31:51, vasárnap
 
  ,,Lenin, a bolsevizmus főpapja, agyalágyult!"


Ifj. Tompó László - Hunhír.info

Lenin.jpgAz alábbiakban rendhagyó dokumentumot közlünk Lenin 1924. január 21-én bekövetkezett haláláról egy amerikai orvostörténész tollából.

Ralph H. Major Nagypál István fordításában magyarul 1938-ban a Hungária Könyvkiadó gondozásában Budapesten megjelent, 1945-ben bezúzásra ítélt kötetének - A végzet katonái - alábbi szemelvénye felfedi halála valódi okát.

,,1923 telén egy professzor előadást tartott Moszkvában. A tudós neves specialistája volt az agylágyulásnak. Hirtelen fölpattant az ajtó, s a titkos rendőrség egyenruhás osztaga lépett be. Parancsnokuk odafordult az előadóhoz: »Hagyja abba az előadást és jöjjön velünk!«

A professzor fehér lett, mint a fal. Hallott már eleget azokról, akik a titkos rendőrséggel mentek el és nem tértek többé vissza.

»Szabad telefonálnom a családomnak?« - kérte.

Pár lépést tettek, aztán fölszálltak egy repülőgépre, és egy vidéki birtokra érkeztek, sok mérföldnyire Moszkvától. A régi tulajdonos házában egy ember feküdt az egyszerű ágyon, aki műár képtelen volt összefüggően beszélni és szemmel láthatólag hűdéses volt.

A professzor fölismerte Lenint.

A specialista több ízben meglátogatta betegét, de óva intették, nehogy beszélni merjen ezekről a vizitekről. A hírek azonban lassanként mégis kiszivárogtak. Rövid idő múltán egy híres német orvos repült Moszkvába, a forradalom és a vérontás fővárosába: megtekintette a beteget és paresis-t [idegrendszeri zavar okozta bénulást - Ifj. T. L.] állapított meg. Óriási honoráriumot kapott, annyit, hogy nyugodtan visszavonulhatott praxisától.

Ez a diagnózis is megerősítette azt az Oroszországban szállongó történetet, hogy Lenin a »szégyenletes betegség« [a szifilisz, vagyis a vérbaj - Ifj. T. L.] következtében halt meg, amit fiatal korában kapott el. Ez sok mindent megmagyaráz, miért rendezett vérfürdőket, ha valaki szembekerült akaratával. Megmagyarázza, miért parancsolta meg a cár, a cárné, fiatal leányaik és kisfiúk kivégzését. »Végre! Életem egyetlen személyes törekvése beteljesedett« - mondotta ekkor Lenin. Bátyját fölakasztották, mert merényletet akart elkövetni a cár apja ellen, tehát az volt Lenin akarata, hogy a cárt és egész családját kíméletlenül ki kell végezni. Ez a logika jellemző az agyalágyultakra. Megmagyarázza ez Moszkva egyik látványosságát is, Lenin sírját, ezt a geometriai egyszerűségű sötét emlékművet a Vörös téren, szemben az ódon Szent Vazul katedrálissal. Itt nyugszik a diktátor bebalzsamozott teste, üvegszarkofágban alussza utolsó álmát, s a kíváncsiak végtelen libasorban haladnak el előtte, kívül pedig a vörös hadsereg végtelen oszlopai menetelnek. Elmebeteghez illő vágyálom! De milyen csapás a szovjet büszkeségre! Népük vezére elmebeteg volt! Lenin, a bolsevizmus főpapja, agyalágyult!"

Hát igen, ahogyan Kempis Tamás fogalmaz, ,,sic transit gloria mundi", ,,így múlik el a világ dicsősége".

HunHír.info
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
MJB: AKTUÁLIS GONDJAINKRÓl, EL
  2011-01-23 17:09:58, vasárnap
 
  MJB: AKTUÁLIS GONDJAINKRÓL, ELFOGULTSÁG NÉLKÜL
2011. január 23. 03:45:33

ÉSZREVÉTELEK

I.

A FIDESZ-KDNP választási győzelmét követően,Gyurcsány eltorzult arccal és fuldokló hanggal fenyegette meg Orbánt, hogy megkeseríti az életét és megátkoztatja vele azt a pillanatot, amikor miniszterelnök lesz.

Meglehet, hogy életében először nem hazudott, mert hónapok óta mást sem tesz, minta kormányt és miniszterelnökét szidalmazza,mikroszkóppal keresgeti a kákán acsomót, hétmérföldes csizmában járja az országot, hogy megmagyarázza lopott,megkopott és mocskos bizonyítványát, a nagyfokú amnéziában szenvedő (lelkesen tapsikáló) megfogyatkozott számú híveinek.

Rodolfóhoz hasonlóan, eltereli az emberek figyelmét vádaskodással,rikácsolással és fennhéjázó magabiztossággal, hogy feledtessenyolc éven át tartóámokfutásukat, hazugságaikat, szabad rablásaikat, adósságunk megtízszerezésétéskádereik tömeges lebukását.

II.

Nem áll szándékunkban az Orbán kormány fogadatlan prókátoraként fellépni, de azt minden higgadtan gondolkodó embernek be kellett látni - jóval a szavazáselőtt-,hogy az erkölcsi-ésanyagi csődbe vitt országot lehetetlen rövid idő alatt rendbe hozni.

Gyurcsányék - anno dacumál -pontosan erre ,,játszottak": az átadott államkasszában csak kifizetetlen ,,váltók" tömegét hagyták hátra, eltitkolva a nap mint nap felszínre kerülő ellopott vagy eltékozolt összegeket.

A kisé naivTarlós Istvánt is baleknak nézte a senkiházi, hazug és világjáró Demszky, mivel 56 milliárd HUF (bevallott) adósság helyett 160 milliárd HUF a főváros adóssága, az öt ciklusban naponta hirdetett 4-esmetróra sincsen ,,mani", a BKV 800 milliárd hiányt ,,kapart" össze, de mindezekről semmit sem tudott a nagy ígérgető, hiszen 20 évnyi főpolgároskodása alatt mintegy 3,5 évet külföldön bóklászott az adófizetők zsebéből kimarkolt pénzekből.

III.

Az Orbán kormány pedig csak részben teljesíthette (elődjei bűneiés hazugságai miatt) a választási kampányban tett ígéretét, mert ha tetszik ez egyes számon kérőinek, ha nem,-a semmiből nem lehet gazdálkodni! Amit 7-8 hónap alatt eddig tenni tudtak, annak az előző Medgyessy-Gyurcsány-Bajnai kormányok 8 év alatt a tizedrészét sem produkálták, miközben hazánkat az EU államok sereghajtói helyére taszigálták.

Megfigyelhető, hogy Gyurcsány, Mesterházy, Szanyi, Horváth és Lendvai mellett, a legaktívabb számon kérők azok soraiból bukkantak elő, akik az előző két (vagy több) ciklusban a ,,szőnyeg" alatt lapultak, a ,,NÉMA LEVENTE" szerepkörében lapítottak, éscsak most bátorodtak fel, mert megszimatolták, hogy nem kell tartaniuk a megtorlástól.

Csupán példaként említjük meg a ,,médiatörvény" ellen habzó szájjal rikácsoló hazai és külföldi opponensek köréből azt a Lendvai Ildikót, aki Aczél György mellett (vagy alatt) cenzori feladatokat látott el, és médiatörvény nélkül (megfellebbezhetetlenül) ítélkezett ,,eleven és holt" tollforgatók anyagainak megjelentetthetőségéről.

Igazolható, hogy Gyurcsány és bandája - válogatás nélkül -, minden ellen tiltakozik, hiszen létkérdésük a jelenlegi kormány leváltása, szavahihetőségük megkérdőjelezése és eredményeik negligálása!

IV.

Mindezek mellett (vagy ellenére),- nem hallgatható el, hogy egyre növekszik azoknak a tábora, akik elégedetlenek a múlt bűneiért felelős személyek (és csoportok) felelősségre vonásának elmaradásáért (elhúzódásáért).

Megmagyarázhatatlan a kivizsgálásokra jellemző huzavona,a bíróságok engedékenysége, vagy az ügyészség tehetetlensége.

Példaként szolgáljon a Biszkuval szembeni eljárás végeredménye, miszerint a vértől csöpögő kezű, az akasztások tömegénél karmesterként tevékenykedő, Nagy Imre kivégzését jogosnak tartó, az '56-os forradalmat ma is ellenforradalomnak címkéző, ortodox és elvakult bandavezér ,,keleti kényelemben" éli ,,világát", semmilyen megbánást nem mutat és nyilatkozataiban ,,csak a szépre emlékezik"!

Ikerpéldaként szolgáljon Vajna Gábor története, aki kb. fél évig (1944. október 16-tól 1945 március 24-ig) volt Szálasi Ferenc belügyminisztere, intézkedett a budapesti gettó létrehozására (amelyben 70-100 ezer embert zsúfoltak össze), majd együttműködött a németekkel a zsidók deportálása során, ezért a Népbíróság kötél általi halálra ítélte és Szálasival együtt végezték ki.

Konklúzió:

a/ Vajna a németek ,,nyomására"engedelmeskedett, Biszku önként, mély meggyőződésselés dalolva vett részt a megtorlásban;

b/ Vajna (Szálasi utasítására)átmenetileg leállította a deportálásokat, Biszku egyetlenegy szóval sem tiltakozott a forradalmárok Szovjetunióba történő elhurcolása miatt;

c/ Vajna háborús időszakban, kapkodva és információk hiányában tevékenykedett, Biszku 5 évig volt belügyminiszter börtöneiben és munkatáboraiban több mint 300 ezer ember ,,fordult meg".

Vajon miért nem kéri most Biszku, hogy hasonló elbánásban részesüljön, mint amilyent ők alkalmaztak anno dacumál Vajna Gábor vagy Nagy Imre esetében?

FIGYELEM Fidesz - KDNP, FIGYELEM! A Grál-lovagosdit játszó Antall József abba bukott bele, hogy eltekintett a felelősségre vonástól, bár ebben oroszlánrésze voltaz akkori Alkotmánybíróságnak (Sólyom Lászlóval az élén!). Bebetonozott, sérthetetlenséget élvező és milliárdokat összeharácsoló egykori gazemberekkel nem lehet végrehajtani a rendszerváltást! Nem engedhető meg, hogy a kiskapukat megtalálók úgy éljenek, mint ,,hal a vízben" és permanens defenzívába kényszerítsék a kétharmados parlamenti többséggel rendelkező kormányzó-pártokat!

Undorító, ahogyan röhécselnek és arcátlanul vádaskodnak a parlamentben azok, akik az ország szekerét a szakadékba vitték! Ideje már, hogy véget vessenek ennek a viháncolásuknak és olyan kordonokba kerüljenek, amelyeket ők találtak ki félelmükben önmaguk számára.

KÉRDÉSEK

1.

Ha a hazaárulás büntetendő cselekmény, akkor milyen büntetést érdemel (akár posztumusz is) Rákosi, Gerő, Kádár, Farkas, Marosán, Biszku, Apró, Kállai, Münnich, Berecz, Horn, Medgyessy és holdudvaruk tagjai?



2.

Demszkynek mit kellett volna még elkövetnie a főváros anyagi csődbevitele, a városfejlesztés elszabotálása, a városkép tönkretétele, a vezetői tevékenységének elhanyagolása, a törvénytelen szolgáltatások igénybevétele, a hazudozásai vagy a teljesítetlen ígérgetései mellett, hogy rács mögött elmélkedjen, az elmúlt húsz évben (szép pénzért) produkált semmittevésén?

3.

Ki az, akia ,,nagy magyar filozófusok" (Heller Ágnes, Tamás Gáspár Miklós és társaik) munkáiból képes volt hasznosítani valamit,és azt (vagy azokat) hajlandó lenne saját pénzén közkincsé tenni? Ki az a gyengeelméjű, aki Helleréknek tíz és százmilliókat utalt ki, semmit sem érő (zagyva) agyalgásukért?

4.

Miért reszketnek most az európai államok a magyar médiatörvény miatt, miért féltik a sajtószabadságot és a szabad szólás jogát azoktól, akik napilapok, hetilapok, rádióadók és tévécsatornák sokaságán (szabadon és folyamatosan) hirdetik a szólásszabadság korlátozását?

Az ellenzéki hangadóink csak akkor nem szólalhatnak meg, ha saját maguk tapasztják be hangképző szervüket, primitív módon demonstrálva, és krokodilkönnyeket csepegtetve mérhetetlen szenvedésüket!

Hol voltak ezek a hazai és külföldi aggódók a Rákositól- Kádáron át - Bajnaiig terjedő érákban? Milyen volt évtizedeken át a sajtószabadság és a szabad szólás joga hazánkban, amikor a nyomtatott és elektronikus médiák 95%-a (!),- a baloldali szervezetek mancsában volt? Vajon kik gerjesztik ezt a médiahisztériát? Ezret az egyhez(!), hogy a hatalmát vesztett Gyurcsány az origó!

5.

Vajon meddig vastagszik még a Heti - Hetes röhencseinek arcbőre a közvélemény irritálása során, meddig képesek elmenni a trágárság, a gúnyolódás, a sértegetés és a ripacskodás vonalán? Vajon ki fizeti ezeket a szólásszabadság korlátozása alól felmentett mocskolódókat, és kik lehetnek azok az aberrált tapsikolók, akik katalizátorként segítik a böfögő-röhögők produkcióját?

Szinte hihetetlen, hogy egyetlenegy magyar (nemzeti érzelmű) ember nem akadt a nézők között, aki Hajós András Petőfi Sándor NEMZETI DALc. versének (elnézést a profán kifejezés használatáért) pofátlan, groteszk és idiotizmusára utaló előadásátkét tisztességes tenyeressel honorálta volna, vagy hangszerének szilárdsági vizsgálatát ellenőrizte volna a koponyáján.

Hajós adjon hálát Allahnak, hogy nem hithű muzulmánnak született, mert hasonló kegyelet és nemzetsértő viselkedéséért, - már régen a túlvilági arab Heti-Hetesben vigyoroghatna a próféta hívei felé

6.

Kik lehettek azok, akik egy orvosi vizsgálat nélkül is megállapítható deformált agyműködésű Alföldi Róbertet kinevezték a Nemzeti Színház élére? Alföldi által rendezett darabok kísértetiesen hasonlítanak Jancsó filmjeire, amelyekből meztelen nők és lovak futtatása, valamint a párhuzamosok végtelenben való találkozását vizslatószemélyek ,,kerengése" nem maradhatott ki, miként Alföldi ,,műveiből" az erkölcsöt és a jó ízlést sértő perverz jelenetek sem.

Adjanak Alföldinek egy miniatűr bábszínházat vagy vegyék vissza a Heti-Hetes bandába, nálánál jobban még Gálvölgyi sem tud röhögni. Alföldi utánozhatatlan módon vált át a hahotázásbóla nyerítésbe, és a hangját még a közönség tapsa semképes elnyomni. Ilyen ,,istenáldotta teremtés" nem kallódhat el a Nemzeti Színházban!

7.

Ami nem megy, azt nem szabad erőltetni! Nem kellene már Pintér Sándor úrnak átadnia a “stafétabotját" egy határozottabb és hozzáértőbb személynek? Vagy nincsen ilyen váltótárs? Ki a felelős azért, haa későesti órákban mintegy 3 ezer ember összetorlódik egy frekventált tér mellett,és egyetlenegy (!) rendőr sem jelenik meg a közelükben?

Összeállította :

(Prof. Dr. Bokor Imre)
az MJB elnöke

Forrás: internetes körlevél

http://www.nemenyi.net/default.asp?SID=0&AID=0&Direkt=75659
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Melyik a villamos energiával l
  2011-01-23 17:06:39, vasárnap
 
  Melyik a villamos energiával legjobban ellátott ország?


- Magyarország. Nagy a feszültség, kicsi az ellenállás, minden csak volt, a vezetők érintése pedig halálos.
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Tágra Zárt Fülek... -avagy- Ar
  2011-01-23 17:04:11, vasárnap
 
  Tágra Zárt Fülek... -avagy- Arculcsapták a jövőnket...

http://www.desivideonetwork.com/view/5868x386i/t-gra-z-rt-f-lek-avagy-arculcsapt- k-a-j-v-nket-03/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Nemzetpolitikai elemzés a diva
  2011-01-23 16:59:49, vasárnap
 
  Nemzetpolitikai elemzés a divatos visítozók szerepéről
2011. január 23. 11:18:20

Lehetséges, hogy mértékében túlzott volt a Jobbik - ,,Húsz évet a húsz évért" jelmondata -, de úgy tűnik a Fidesz nagylelkűségét sem kenyérrel dobják vissza az ál-szocialisták.

A választási vereségből lassan magához térő, de ismét egyre gátlástalanabbul füllentő MSZP nemzetközi szinten is belekezdett az egyébként liberális Fidesz mocskolásába, de belehúzott az ígérgetésekbe is, pedig messze még a következő választási színház. Ma még csak a magánnyugdíj ,,megtakarítási" károsultjainak ígérik a kárpótlást, de nemsokára majd újrakezdik a teljes hitegetést.

Lesz itt: reálbér-emelkedés, járulékteher csökkentés, az ingyenes iskolai-étkeztetés, ingyenes tankönyvek, ingyenes lófűtty és nyelvtanulás, stb, stb. Mindezt egyrészt azért, mert szeretik a jól bevált “ingyenes" kifejezést, másrészt az ígérgetés rettenetesen olcsó, de csábítóan hat a hiszékenyekre. Már 2002-ben is bejött nekik a nagyon egyszerű trükk! Talán még vannak olyanok, akik emlékeznek a D209-es jelzésű besúgó szövegére, ahol egyenesen jóléti rendszerváltást ígért. Bizony így került bajba a Fidesz, mert ezt nem lehetett már felülígérni, pedig komoly és valódi (harmadik utas)rendszerváltó ígéretekre vártak az emberek akkor, sőt ma is. Szerencsére az MSZP-ről egyértelműen kiderült azóta, hogy mindannak pontosan ellenkezőjét fogja csinálni, mint amit megígér a szavazóinak. A volt bolsevikok tehát egy “kiszámítható" párttá lettek, vagy ezzel is komédiázanak?

Nyugdíj és gazdaság

,,Nem engedünk a nyugdíj korrekciós programból" - mondták sokszor, s ez ugye egyértelműen jelenti az ellenkezőjét. Tehát ha rájuk szavazna a jövőben egy nyugdíjas, akkor a saját halálára szavazna, tehát a biztonságosabb és államilag garantált nyugdíjrendszer teljes és alapos felszámolására. Az persze valószínű, hogy meg is tudnák magyarázni, a világgazdasági helyzettel és az államadósság folyamatos növekedésével. Arról viszont egyetlen szót sem fogunk hallani tőlük, hogy éppen ők segítették az országot ebbe az adósságcsapdába, s a világválságot pedig az őket favorizáló pénzhatalmi elit szabadította a nyakunkba, tehát éppen az adósságcsapában nagyon is érdekelt globális-főnökeik. Bár nem vagyok sem elemző, sem közgazdász, de azt világosan látom, hogy a gazdaság beindításához és a nyugdíjak biztonságos kifizetéséhez valaminek történnie kellett! Én ugyan nem variáltam volna a Fidesz helyében, hanem egyenesen az állam kezelésébe vontam volna a magánnyugdíj-pénztári megtakarításokat, s azonnal kimutattam volna a beígért eddigi növekedés helyetti csökkenését a megtakarításoknak. Mert így a befizető nem érezhette volna - az Mszp hazugságainak hatására -, a kormánytól megrövidítve, sőt a magánpénztárból hasznot húzó volt elvtársak is halkabban visítoztak volna. A bármikor leellenőrizhető egyéni számlás rendszer bevezetése pedig, teljesen megnyugtatott volna mindenkit, ha az állam garantálja az államkötvényi hozam teljességét, vagy legalább annak 80 %-át. Ezt persze befolyásolhatja az egyre fogyó aktív korú lakosság és az egyre növekedő nyugdíjasok száma, hisz a rendszer önfinanszírozása ma még talán megoldható, de az arány romlása esetén semmiképpen. Szerintem csak az lenne az üdvözítő megoldás, ha a 25 év fölöttiek fizetésének egy megfelelő százalékát átirányítanák a szülői nyugdíj kiegészítésére, s akkor még a gyermekvállalási kedv és a születésszámok is emelkednének. Ha mindenki a befizetéssel arányos nyugdíjjáradékot kap majd, s a gyermekeinek a képzettsége, munkaintenzitása, szorgalma szerinti fizetésének is megkapja a - tisztes megélhetéshez szükséges - néhány százalékát, akkor bizony nem kell majd aggódnia az öreg napjai miatt senkinek, aki tisztességesen nevel fel néhány gyermeket: munkára és becsületes életre szoktatva őket.Talán még annyit az egyéni számlás megoldás javára, hogy annak a rugalmassága sokkal nagyobb is lehetne, mert akkor a számlatulajdonos bármikor eldönthetné, illetve kiszámolhatná: mikor is kíván nyugdíjba vonulni. Így nem lenne érdeke senkinek a járadékfizetés elkerülése, hiszen sajátmagát rövidíti meg, ha feketén dolgozik! Az eddig spekulációs céllal, de rosszul ,,működtetett" magánpénztári számlák megtakarításai pedig legjobban, akkor hasznosulnának a társadalom számára, ha a gazdaságélénkítés eszközeként használná a kormány. Persze sokan inkább az adósságcsökkentést választanák, de annak semmilyen növekedést elősegítő haszna nem lenne, sőt a globális-gazdáinknak lenne ismét lehetősége arra, hogy mélyebb adósságcsapdába csaljanak minket. Mostanában,

arra vagyok leginkább kíváncsi: milyen gazdaságélénkítő utat és megoldást kínál fel majd a Fidesz az országnak? Már csak azért is, mert pl. az 16%-os szja szerintem: kifejezetten a közteherviselés igazságossága ellen hat, s a gazdaság beindításához pedig azért nem lesz elegendő, hiszen éppen az a magáncélú fogyasztás nem lesz sokkal nagyobb, amely eddig sem fogyasztott eleget. A leggazdagabb réteg pedig bolond lenne az adózott forintjait visszaforgatni a gazdaságba, hiszen most, ezzel az alacsony szja-val érdemes kivonnia a vállakozásból a nyereség azon részét amelyet eddig nem volt érdemes. Az első Fidesz kormány persze sok olyan eredményt is produkált anno, amelyeket nem ígért meg. Pl. minimálbér megduplázását, vagy a jól hangzó Széchenyi Tervet. Ez utóbbi, bár a pénzek jelentősebb részét vitték el a multik, de a gazdaságot valóban megmozdította,s nem támogattak vele egyelen kiemelten környezetszennyező gumigyáratsem, mint az ál-liberális/szocialista maffiacsoport hazugságkormányai. Az is elismerésre méltó, hogy a Fidesz kormány jelentősen csökkentette a létminimum alatt élő nyugdíjasok számát, de a kiemelten magas pártnyugdíjak felülvizsgálatát elmulasztotta az első ciklusában is, de sajnos most is leszavazták az erre irányuló előterjesztéseket. Engem ez nem lepett meg nagyon, de a Fidesz szavazóinak mindenképpen el kellene ezeken gondolkodniuk, s fel kellene tárni ezeknek a furcsaságoknak okait.

Politika és társadalom

A gazdasági helyzet után vizsgáljuk meg azt a politikai helyzetet, ahol európai és nemzetközi felháborodást keltett pl. az új médiatörvény. Hogyan is kerültünk ebbe a különleges helyzetbe és mi az oka ennek a visítozásnak?

A megfelelő válaszelemzéshez, egészen 2008-hoz kell visszanyúlnunk. A Fidesz nem merte felvállalni az Országos Választási Bizottság 184/2008. (V. 6.) határozatában hitelesített és ügydöntő népszavazásra szánt kérdést:

,,Egyetért-e azzal, hogy az Országgyűlés törölje el az 1989. évi XXXIV. törvény 5. § (3) és (4) bekezdéseiben a pártok számára biztosított területi és országos listaállítási jogot, hogy ezentúl az Országgyűlésbe csak egyéni választókerületekből kerülhessenek képviselők?"

Magyarul, csak területi képviselők legyenek! Ma már világosan láthatjuk, hogy ha a Fidesz felvállalja a népszavazási kezdeményezés támogatását, akkor egyértelmű lenne a 176főre csökkentett népképviselők helyzete, s csupán egyetlen ál-szocialista képviselő ücsörögne közöttük, s nem két harmadról beszélnénk, hanem egyetlen ellenszavazatról.Szerintem érdemes elgondolkozni azon is, hogy vajon mi volt az oka annak, hogy a Fidesz vezetés nem érzékelte ennek a népszavazásnak a jelentőségét a saját szempontjából, vagy ha érzékelte, akkor miért nem volt bátorsága felvállalni, a kormányzásnak ilyen nagytöbbségű vitelét. Igaz a képviseleti demokráciákban nem szokásos az ilyen többség, de az sem, hogy egy ál-szocialista maffiacsoport tönkre tegyen és ilyen szinten eladósítson és kiraboljon/raboltasson egy országot. Ha persze megint ingyen-tankönyveket és az ingyenes iskolai étkezést ígérnek, akkor jó tudni, hogy már előzőleg is elfuffantották ezeket az ötleteiket, s ha a következő választáson is ezeket fogják elővenni, akkor talán mégiscsak lesz annyi józanság a jelenlegi sorozatfüggő magyar társadalomban is, hogy örökre elzavarja őket! (De csak akkor, ha a ciklus végén, nem akarja majd megbüntetni a polgári kormányt valamiért!)

A 2010-es választásokon a Fidesz igen kényelmes helyzetben volt. Nem kellett megerőltető kampányt folytatnia, hiszen az MSZP és különösen gyurcsány fegyenc, meglehetősen nagy szolgálatot tett “uralkodásával" a konzervatív-liberális oldalnak.

Persze az ígérgetésből a Fidesz sem akart kimaradni, s be is ígérték a 3000 új rendőr szolgálatba állítását, valamint az erőszakos bűncselekmények, visszaeső elkövetőinek súlyozását. Ők is érezték, hogy nagy a baj az ország közbiztonsági viszonyaiban, s kemény intézkedések kellenek.(Sajnos azonban Gergényi üzlettársával képzelték el a rendőrség irányítását. Én még arra is emlékszem, hogy az egykori angol főkalózhoz hasonlította a televízióban az akkor még kinevezés előtt álló belügyért, valamelyik Fidesz-Kdnp vezető. Ez azt mutatja, hogy nem volt előttük sem titok, hogy kit fognak kinevezni!) Az a mai jelenség, amelynek kapcsán három fiatal vesztette életét egy fővárosi szórakozóhelyen, egyértelműen megmutatta a radikális rendészeti változások szükségességét. Én évekig dolgoztam olyan környezetben, ahol a rendőrök számára egyértelmű volt, hogy az éjszakában milyen zsarolási, drog és leánykereskedelmi bandák működnek, tisztában voltak a működtetők személyével és módszereivel, de nem tehettek ellenük szinte semmit, mert a törvények nem adtak elég lehetőséget a komoly fellépésre. S a bűnözők szinte félelem nélkül néztek a rendőrök szemébe, sőt tanúja is voltam, hogy milyen megalázó módon viselkedtek velük, mert csupán a rasszizmusra kellett hivatkozniuk. A megfélemlítés eszközével élő bűnözők pedig, jókat röhögtek a rendőrök tehetetlenségén, s ha véletlenül be kellett vonulni a sittre, akkor bizony ott jobb körülményeket találtak, mint amit otthon megszoktak.

Az egészségügy kérdése azonban még bonyolultabb. Már az első Orbán-kormány is gondolkodott a privatizációban, bár sokkal szerényebb mértékben, mint az azt követő Szdsz-Mszp kormányok, viszont a valóban szükséges átláthatóságot a polgári kormány sem tudta megteremteni a társadalombiztosítás működésében. Ami sikeres volt a Fidesz első kormányzati ciklusában az a támogatott gyógyszerek rohamos árnövekedésének megállítása, mert az valóban az infláció szintje alatt maradt a gyógyszergyárakkal kötött megállapodás alapján. Az is javukra írható, hogy nem megszorításban, hanem fejlesztésben gondolkodtak. Ám szerintem nagy hiba volt pl. az alanyi jogúvá tett gyes, mert ez még inkább fokozta azoknak a szülési kedvét, akik nem vettek részt az értékteremtésben. Szerintem sokkal fontosabb lett volna a családi adózásnak a kiszélesítése és a közmunkák rendszerének az általánossá tétele. Ebben mintha némi okulást és javulást mutatna a mostani adminisztráció. A diákhitel és a tankönyvek árcsökkentése, valamint a tandíj eltörlés és ösztöndíjprogram is pozitív jelenség volt, de az oktatási tematika és a liberális irányba indult nevelési elvek mindezt, jelentősen lerontották. Most mintha ez is változna némileg. Sajnos az alatt a négy esztendő alatt sem fejlődött annyit az ország amennyit fejlődhetett volna, ha valóban a nemzeti érdek kizárólagossága játssza a főszerepet az első Orbán kormány gondolkodásában. Akkoriban nagyon sokan hitték, hogy a média helyzetet is rendezi a kormány. Sajnos nem ez történt, s véleményformáló butítók szédíthették továbbra is a társadalom széles rétegeit. Maradt minden a régiben a gazdasági, politikai és közigazgatási szférában is, sőt a közvagyon kifosztása sem állt le teljesen, bár elismerem, hogy jelentősen lelassult. Az elmúlt húsz évben a globalista célok szinte teljesen azonos módon valósultak meg, s ebben ott van a felelőssége a Fidesznek is, mert nem csak kormányon, hanem a liberál-szocialista kormányzás ellenzékeként is szinte megengedte a garázdálkodóknak az ország eladósítását, s a törvényességre hamisan hivatkozva eltűrte a gyurcsányi ámokfutást. Most pedig a Fidesz csodálkozik azon, hogy a pénzoligarchia és az EU nemhogy segítene nekünk, hanem belénk rúg, s diktatúráról papol, de meg sem szólalt a gyurcsányi szemkilövők kegyetlensége ellen.

Végül az EU csatlakozással kapcsolatos érdekérvényesítésünk langyossága pedig - valószínűleg a külügynek a folyamatos, 20 éves gyengesége miatt - kifejezetten károsnak látszik, így utólag is. Az első Fidesz kormány tevékenységének gyengeségei most ütnek vissza igazán, mert a globál-pénzkartell összefogásának lólába világosan kikandikál jelenleg, a nemzetközi és hazai liberál-szocialista kritikák alól. Szerintem hagyni kéne, hogy visítozzanak még egy kicsit, s közben menni előre a nemzeti célokért mosolyogva, naivitást mutatva, mint egyesek Dél-Amerikában.

Szeged, 2011-01-17 Dr. Bene Gábor S.

Nemzeti InternetFigyelő

Forrás: internetfigyelo.wordpress.com


http://nemenyi.net/default.asp?SID=0&AID=0&Direkt=75665
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/3 oldal   Bejegyzések száma: 21 
2010.12 2011. Január 2011.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 670 db bejegyzés
e év: 5608 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3774
  • e Hét: 14041
  • e Hónap: 25152
  • e Év: 178648
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.