Belépés
zgfumag.blog.xfree.hu
Ha azért nézel , mert ez a munkád, jó munkát kívánok! GYÁVA NÉPNEK NINCS HAZÁJA! Minden nemzetnek olyan kormánya van aminöt érdemel. Ha valami... Zámbori Gusztáv
1957.12.05
Offline
Profil képem!
Linktáram, Blogom, Képtáram, Videótáram, Ismerőseim, Fecsegj
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 17 
Nem nyomoznak már Balajti elle
  2011-01-26 20:34:57, szerda
 
  2011-01-26. 19:46
Nem nyomoznak már Balajti ellen, megússza a "nemzetbiztonsági kockázat"-ügyet

Bűncselekmény hiányában megszüntette a nyomozást a hivatali visszaélés bűntettének gyanúja miatt indult eljárásban a Budapesti Katonai Ügyészség - tudatta szerdán a katonai ügyészség szóvivője Staudt Gábornak, a Jobbik országgyűlési képviselőjének Balajti László, az Alkotmányvédelmi Hivatal főigazgatója ellen tett feljelentével kapcsolatban.
Balogh Zoltán elmondta: a még múlt évben hozott, nyomozást megszüntető határozat ellen az arra jogosult panasszal élt, amit a Katonai Főügyészség elutasított, így a nyomozást megszüntető határozat alaki jogerőre emelkedett.
Staudt Gábor, a Jobbik országgyűlési képviselője június 2-án jelentette be, hogy hivatali visszaélés és becsületsértés bűntette miatt feljelentést tett a Legfőbb Ügyészségen Balajti László ellen azzal összefüggésben, hogy pártja négy országgyűlési képviselője a C típusú átvilágítás során keletkezett szakvélemények alapján nemzetbiztonsági kockázatot jelent.
(MTI)

http://kuruc.info/r/2/73227/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Aki másnak vermet ás
  2011-01-26 19:16:07, szerda
 
  Aki másnak vermet ás

2011. január 26. szerda, 12:49


A ,,kétharmados" magyar kormány láthatóan igyekszik minden téren bebiztosítani magát, azonban megeshet, hogy a ,,fagyi visszanyal", hiszen a határon túli magyarság elkötelezettsége a Fidesz felé korántsem jelenthető ki teljes bizonyossággal.

Ma már teljes nyugalommal kijelenthetjük, hogy a Fidesz kétharmados ,,uralmát" egyértelműen az elhibázott és teljességgel balul sikerült MSZP kormányzatnak köszönheti, hiszen kis túlzással a választások előtt csupán az volt a kérdés, hogy az akkori kormánypárt bekerül-e egyáltalán a parlamentbe.

A jelenlegi helyzet egyértelműen kedvez a kormánypártnak, hiszen annak ellenére, hogy korábban számos mulasztást követtek el azzal, hogy nem álltak ki kellőképpen a határon túli magyarság érdekeiért, illetve passzivitásukkal asszisztáltak a szégyenteljes népszavazáshoz, ahol 5 millió magyar honfitársunkat aláztuk a porba, most mégis ők lehetnek a ,,megváltók". A helyzet azonban korántsem olyan egyszerű, mint amilyennek első látásra tűnik.

Habár teljesen elfogadhatóak, sőt örvendetesek azok a kezdeményezések amelyeket az elszakított területeken élő magyarság érdekében tesz a Fidesz, nem hagyható figyelmen kívül annak politikai jelentősége, hiszen a legnagyobb jóindulattal sem feltételezhető egyetlen politikai tömörülésről sem, hogy teljességgel önzetlenül és mások érdekeiért cselekedne. Abban mindenki egyetért, hogy a határon túli magyarok hamarabb házasodnának egy akut tömeggyilkossal, minthogy olyan pártra szavazzanak, amely tőlük féltette az anyaországi magyarokat, azonban kérdéses, hogy milyen arányban választanák a Fideszt egy mostani voksolás alkalmával.

Tekintettel arra, hogy a szomszédos államok hozzáállása a magyar kisebbséghez finoman szólva sem nevezhető pozitívnak, a magyar állam kötelessége védelmet biztosítania számukra és hatékonyan képviselni az érdekeiket. Természetesen ezt abban az esetben van leginkább lehetősége megvalósítani a mindenkori magyar kormánynak, amennyiben ezek a magyarok is teljes jogú állampolgárai a magyar államnak, ahogy az gyakorlatilag Európa-szerte egy bevett gyakorlat. Ideje levetkőzni a kommunista korszak és a Benes-dekrétumok által képviselt agyrémeket és egyszer s mindenkorra kijelenteni, hogy aki magyar az magyar, függetlenül attól, hogy jelenleg mely állam vallja is magáénak azt a területet, ahol élnek.

ITT HIRDETHET!

A határon túli magyarok szavazati jogának kérdésében Gulyás Gergely, a parlamenti alkotmány-előkészítő bizottság fideszes alelnöke a napokban nyilatkozott a sajtó képviselőinek, amelyben úgy fogalmazott, hogy ,,az egyik lehetséges tervezet szerint a határon túli állampolgárok csak az országos listára, egy másik változat szerint pedig külön listára szavazhatnának". Jól látható, hogy a Fidesz igyekszik bevonni az ,,újdonsült" magyarságot az ország vezetéséről való döntésbe, amellyel az égadta egy világon semmi baj nincsen, azonban kérdéses, hogy mennyiben vágja a kormánypárt ezáltal saját maga alatt a fát.

A kérdésben láthatóan a Fidesz is bizonytalan jelenleg, hiszen amint a nyilatkozatból kiderül, ,,a részleteket egyelőre még nem lehet tudni, ezek attól függenek majd, hogy hány határon túli kéri a magyar állampolgárságot, és még azt sem lehet tudni, hogy milyen lesz az új választási rendszer". A helyzet valóban bonyolult, hiszen amennyiben a határon túli magyarok teljes jogú állampolgárai lesznek a magyar államnak, akkor gyakorlatilag abszurd gondolat bármilyen szempontból is ,,leminősíteni" szavazataiknak értéket, főként ha tisztában vagyunk azzal a ténnyel, hogy hazánkban jelenleg egy 4 általánost végzett alkoholista bűnelkövetőnek is annyit ér a szavazata mint egy egyetemi tanárnak.

A kérdésben láthatóan a frakción belül sincs teljes egyetértés, hiszen Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes szerint ,,nem lehetnek első és másodosztályú magyar állampolgárok." A tervezet egyelőre tehát több lábon áll és kérdéses, hogy miként sikerül majd megvalósítani. Gulyás Gergely szerint ,,az egyik lehetséges verzió az lenne, miszerint a határon túli választópolgárok korlátozott választójoggal, ,,fél szavazatnál" kevesebbel rendelkeznének, csak az országos listára szavazhatnának, az egyéni képviselőkre nem. Egy másik lehetséges törvényváltozat szerint létezne egy külön határon túli lista. Ebben az esetben Gulyás szerint lehetséges, hogy a szavazati joggal választhatóság is járna".

Bárhogyan is döntsenek, kétséges, hogy elfogadható alternatívát jelentsen egy ilyetén megkülönböztetés állampolgár és állampolgár között, azonban számításba kell venniük azt a tényt is, hogy bármennyire is igyekszik elnyerni a Fidesz a Jobbik-szimpatizánsok rokonszenvét, a határon túliak többsége a Jobbikban találta meg a számításait és őket érzi érdekeihez közelálló parlamenti tömörülésnek.

Ebben az esetben azonban igyekezzük magyarságunkból fakadó negatív félelmeinktől elrugaszkodni és nézzük a dolgok jó oldalát. A legfrissebb hírek szerint a kormány eltökélte, hogy kiterjeszti a határon túli magyarokra is a GYED illetve a GYES rendszerét, amely nagyban elősegítheti, hogy az egyre fogyatkozó magyarság új erőre kapjon, és végre megszakadjon a nemzet folyamatos csökkenése. Természetesen könnyelmű cselekedet lenne a nemzet felemelkedését csupán néhány ,,terv" miatt vizionálni, azonban el kell ismerjük, hogy jóval kellemesebb jövővel kecsegtet, mint amikor ,,5 millió románnal riogattak" akik vicsorgó ajkakkal akarják elragadni a" nem létező" munkalehetőséget a ,,magyaroktól".

http://bombahir.hu/hataron-tul/aki-masnak-vermet-as
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Naptárfiú és a fészbúk
  2011-01-26 19:11:23, szerda
 
  Naptárfiú és a fészbúk


Deutsch Tamás minden hazai médiamegjelenése igazi csemege. Egyrészt olyan érzése van az embernek, hogy a Fidesz legkeményebb részébe néha visszatér az élet némi Viagra hatására, másrészt meg elszenvedi a vérbőséget okozó szerek tünetét: nehezen és lassan ébred. No, de ha hat a szer akkor keményebb, mint az NDK műbőrkanapé.

A Nemzet Maghullatóját felkiabálta Orbán szunyókálásából szerdán, Tonyó szegény nem győzött érdeklődni a hangoskodóktól: mivanmivanmivan?! Eldobta a beszáradt csipákat, és ráébredt az igazságra: a világban éppen az Össznemzeti Szocialista Összeesküvés zajlik! Letörölte az álom nyálcsíkját a laptopjának klaviatúrájáról, és felugrott a fészbúkra csodálkozni: nédd'a gecc, már itt is támadnak! ELÉG! -sikoltotta magában, és ezúttal kivételesen nem a felugráló társkereső oldalak ablakaira gondolt, hanem a legfrissebb kormánykezdeményezésre. Lájkolta is nyomban, majd megnézte mikor indul a legközelebbi gép Ferihegyre. Gondolta a kétharmaddal itthon jobb a helyzet, nem kell az európai romokon sajttájozni, micsoda nagyszerűséget követett ő el ezzel a lájkolással.

Lehet, hogy csalódott egy kicsit mikor a krátert meglátta, amit a kormány robbantott a médiatörvénnyel. De mivel ébren volt lemászott oda, ahonnan már mindenki kifelé jön, és bedobta a két megunhatatlan gumicsontot: Gyurcsány! Gumilövedék!Naptárfiút ezek szerint nem tegnap nyomta el az álom, - vagy ennyire lekötötte a fotózás - mert lemaradt róla, hogy Gyurcsányt és a gumilövedéket megvizsgálták már minden oldalról saját szájíz szerint is, a tapasztalt eredménnyel. Ez a lemez lejárt már egy ideje, kedves Tonyó. De legalább nem késztettél röhögésre, mint legutóbb, mikor voltál bátor kijelenteni: amíg téged a magyar közéletben látnak, addig senkinek nincs félnivalója attól, hogy Magyarországon nem lesz sajtószabadság! Tényleg? Ezzel kapcsolatban két dolgot kérdeznék:

1: Ha Viktor mégis él azzal, ami pillanatnyilag rendelkezésére áll, akkor mi lesz? Toppantasz egy indulatosat? Vagy nemtetszésed jeleként összekócolod a hajad és ráncolod a homlokod?

2: Nem tulajdonítasz magadnak egy picit eltúlzott jelentőséget?

Amúgy az is érdekelne, vajon EP képviselő létedre szoktál-e tájékozódni minket érintő ügyekről? Csak azért kérdezem, mert ez a gyilok már megy egy ideje, és úgy tűnik egy lépéssel a történések után szaladsz. Napi állás szerint írásba is kaptuk az első kifogásolt pontokat. Navracsics Tibor bagatellizáló megjegyzéseire megkaptuk mellé az ultimátumot is: két hét alatt legyen épkézláb megoldás, különben jogsértési eljárást kapunk a nyakunkba.

Megunták, Tomikám a szarakodást, szaván fogják Orbán Viktort. Mert a kritizált pontok bár gondosan csomagolva vannak, azért elég világosak:

1: határon belül akarjatok szankcionálni, ( külföldi székhelyű adókat ne, pl Viasat csoport, Cool stb)

2: ott is csak azt, ami rátok tartozik, ( pl videoblogokat nem)

3: pontosan meghatározott feltételekkel gumiszabályok helyett.

Tegyük hozzá, hogy ez csak a kezdet. Ezek a kifogások csak az audiovizuális tartalmakra vonatkoznak, a java még hátra van : "a bizottság még tovább vizsgálja azt, hogy az uniós irányelv átültetése a magyar jogba megfelelő-e, és későbbi időpontban további kérdéseket intézhet a magyar félhez." Ezek szerint mintha eltrappoltak volna melletted az események. Persze, gyűjtsétek ( gyártsátok? ) csak a lájkolókat vadul a fészbúkon, de azért maradjon erőforrás az érdemi munkára is. Már, ha nektek is fontos, hogy Viktornak ne minden megszólalása váljék tragikomikus vesszőfutássá.

Mert egy dolog biztos: sikeres EU elnökséget nem a közösségi oldalon fogtok nyerni kattintások alapján.


http://varanus.blog.hu/2011/01/22/naptarfiu_es_a_feszbuk
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Hűtlen kezelés
  2011-01-26 19:05:14, szerda
 
  Hűtlen kezelés


2011.01.26. 02:06


MAL

Október 4-én átszakadt az ajkai (kolontári) vörösiszap-tározó 10. kazettájának északnyugati sarka. A következmények ismertek, az okokról majd legközelebb. Szóval, nagy volt a baj. "A teljes kárfelszámolás meghaladhatja a tízmilliárd forintot" — nyilatkozta még aznap Illés Zoltán környezetvédelmi államtitkár úr:

www.vasnepe.hu/vorosiszap_katasztrofa_kolontar_2010/20101005_vorosiszap_katasztro fa_10_milliardos_kar

Egyúttal azonnali hatállyal felfüggesztette a Magyar Alumínium Termelő és Kereskedelmi (MAL) Zrt. termelő tevékenységét,

www.greenfo.hu/hirek/hirek_item.php

amit éppen hogy csak sikerült a cég világpiaci részesedésének elvesztése előtt (október 15-én) újraindítani.

Október 11-én Orbán Viktor napirend előtt bejelentette, hogy zár alá veszik a "Magyarország legnagyobb ökológiai katasztrófáját" okozó MAL Zrt. vagyonát, és a cég élére katasztrófavédelmi biztost neveznek ki. Ehhez viharos tempóban módosítottak egy sor törvényt.

www.greenfo.hu/hirek/hirek_item.php

Bakondi György altábornagy, katasztrófavédelmi biztos szerint tavasszal száraz technológiára állítják át az ajkai gyárat. Ugyanő (január 6-án) kijelentette, hogy a katsztrófa áldozatainak összegyűjtött magánadományokból a települések "fejlesztését, a vállalkozások beindítását segítik majd".

www.greenfo.hu/hirek/hirek_item.php

10-es kazetta, új gátak

Illés Zoltán október 9-én, a térség védekezési munkáit megtekintő sajtóbejáráson azt állította, hogy a sérült tározó menthetetlen állapotban van. Le fog szakadni az ajkai zagytározó megsérült északi oldalfala. A tragédia egy napon vagy egy héten belül bekövetkezhet. Ezért építenek védőgátat mintegy 100 millió forintból Kolontáron keresztül egészen a 8-as útig. Kijelentette: minden szakember arra számít, hogy leomlik a tározó fala, de az abban tárolt vörösiszapot megpróbálják "mederben" tartani, s majd egy később megépülő, új tározóba átfejteni.

Ugyancsak október 9-én a Pintér Sándor belügyminiszter vezetésével összeült védelmi bizottság úgy döntött, hogy kiürítik Kolontárt, mert tovább gyengült a gát északi fala. Bejelentették, hogy négy-öt méter magas védőgáttal akarják megmenteni Kolontárt egy esetleges újabb gátszakadástól.

www.greenfo.hu/hirek/hirek_item.php

Október 25-én a Lasztovicza Jenő vezette Veszprém Megyei Védelmi Bizottság úgy döntött, hogy ők is építtetnek egy védőgátat: ezt a vasútvonal védelmére.

hirszerzo.hu/belfold/20101026_iszap_gat_mal

Időközben összekotortak három kisebb, az 1-essel nagyjából párhuzamos gátat a MAL költségére is... Ebből a kettes nyomvonalán (mármint annak a tetejére) építették december 22-re, mintegy 500 millió forintból a "vörösiszap-katasztrófa sújtotta térség teljes biztonságát garantáló" hatos gátat. Az építmény 1300 méter hosszú és mintegy öt méter magas, az alapja 30, a koronája hat méter széles.

www.greenfo.hu/hirek/hirek_item.php

Házak

A gát megépítéséhez nyolc(?) házat el kellett dózerolni. Október 15-én, amikor a fal még mindig állt, visszaengedték az embereket. Ez ellen az LMP tiltakozott.

www.greenfo.hu/hirek/hirek_item.php

A védelmi bizottság október 17-én újabb 23 kolontári lakóház lebontását határozta el.

www.greenfo.hu/hirek/hirek_item.php

Októbar 6-án látogatott a helyszínre Orbán Viktor kormányfő. Úgy vélte, hogy az elöntött területek helyreállításának nincs értelme. "Itt nem lehet élni" — jelentette ki. Az ország legnagyobb ökológiai katasztrófájáról van szó, amelyhez állandó, bár ebben a pillanatban nem igazolható veszélyhelyzet párosul — fogalmazott frappánsan.

www.greenfo.hu/hirek/hirek_item.php

A végső döntés szerint Devecserben, Kolontáron és Somlóvásárhelyen 250 házat kell lebontani, illetve 150 új lakást kell felhúzni. Ennek fővállalkozója a VeszprémBer Zrt. lett, nettó négy milliárd forinttal.

www.origo.hu/itthon/20110112-iszapkatasztrofa-negy-milliardba-kerul-a-bontas-es-a z-ujjaepites.html

Megbízható

Csaknem 30 milliárdos megbízást kapott a vidékfejlesztési tárcától a Mecsekérc Zrt. Feladata egyebek mellett az iszap, a szennyezett talaj és növényzet begyűjtése, letermelése, tárolása és kezelése, tároló depók építése, porzásmentesítés, vízminőségi és geodéziai vizsgálatok elvégzése. (A cég korábbi vezérigazgatója, Varga József október 19-i hatállyal azért mondott le posztjáról, mert a katasztrófavédelmi kormánybiztos az állami felügyelet alá vont Mal termelésfelügyelőjévé nevezte ki.):

www.greenfo.hu/hirek/hirek_item.php

A külterületek mentesítésének várható költsége legfeljebb 8,3 milliárd forint lesz — mondta Szabó Csaba, a Vidékfejlesztési Minisztérium miniszteri megbízottja. — a Mecsekérc Környezetvédelmi Zrt.-vel kötött, 29,2 milliárd forintos tender olyan feladatokat is tartalmazott, amelyeket nem kell elvégezni. Mára nyilvánvalóvá vált, hogy a közbeszerzés nem állja meg a helyét és "feltételezés volt".

www.greenfo.hu/hirek/hirek_item.php

Termőföld

Illés Zoltán környezetvédelmi államtitkár úr szerint a sérült területeken hasznot hozó mezőgazdasági munkát nem lehet végezni, állati vagy emberi fogyasztásra alkalmas növényeket nem lehet termelni akár másfél-két évtizedig, ezért olyan növényekkel, vegyszerekkel, baktériumokkal kell kísérletezni, amelyek közömbösítik az erősen lúgos, enyhén radioaktív vörösiszapot.

www.greenfo.hu/hirek/hirek_item.php

Szabó Csaba miniszteri biztos november 24-én elmondta, hogy a vörösiszap mintegy ezer (a véglegesnek tűnő szám: 1017) hektár termőföldet öntött el, és az a vártnál kevésbé szennyeződött.

www.hirado.hu/Hirek/2010/11/24/15/Jo_hir_A_vorosiszappal_elontott_foldeken_a_tala j.aspx

A terület ökológiai rehabilitációjára a tárca az energianövények és ezen belül is a fás szárú fűz és a nádfajták termesztését támogatja. Illés Zoltán szerint a terület vörösiszap-mentesítése, az energiaültetvények létrehozása, és a pelletáló üzemek "megépítése 15 milliárd forintból megvalósítható":

Egyéb munkák

A kormány a Brit Földtudományi Intézettől kért segítséget a kolontári gátszakadás talajtani okainak, illetve következményeinek vizsgálatához. A britek nem jöttek (csak vendégnek, szemlélődni), mert "furcsállották", hogy a magyar kormány nem saját kutató intézetének, az éppen csődbe vinni kívánt Magyar Állami Földtani Intézetnek adná a munkát:

www.greenfo.hu/hirek/hirek_item.php

Megközelítőleg egymilliárd forintba kerül a Torna-patak 25 kilométeres külterületi medrének kotrása — mondta Csonki István, a Közép-dunántúli Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság vezetője.

www.greenfo.hu/hirek/hirek_item.php

Nos

1. Ha a MAL-t "kormányhatározattal" átállítjáxáraz technológiára, nem tudja tovább csővezetékben felpumpálni az iszapot a tározóba. Tehát teherautókon fogja szállítani, az ennek megfelelő szállítási és tárolási veszteségekkel, az útvonal mentén beláthatatlan környezeti károkkal.

2. A gát szakadásakor a kazettából a vörösiszap tetejére töltött víz (nátronlúg) ömlött ki; az sodorta magával (hordalékaként) a vörösiszapot. Ez a víz már nincs a tározóban, tehát ki sem ömölhet abból. Ha az északi fal összeomlott volna (mint ahogy nem) — sőt, ha az északi falat egy hajnalra virradóra valaki (mondjuk a 9-es kazettát támasztó keleti vége kivételével) nyom nélkül ellopta volna — akkor most ott állna egy vörös domb. A tározó és a falu közé épített hat gát teljesen fölösleges volt.

3. Az életveszélyessé nem vált házak elbontása, helyettük újak építése minősíthetetlen pazarlás. Tudomásul kell venni, hogya a tározóból kétféle anyag jutott ki: a vörösiszap és a nátronlúg. Előbbi vörös, utóbbi kártékony. A házak falain visszamaradt vörös szín nem szép, és ha valakinek nem tetszik, lehetősséget kéne adni az illetőnek az újravakoltatásra. Hasonképpen indokolt lehet a padlócsere. Ennyi.

4. A vörösiszapot az EU több tagállamában talajjavító anyagnak használják. A környék talajai durván tápelemszegények, így pl. a legtöbb termesztett növény számára minimálisan szükséges mennyiségnél (8, illetve 40 g/t) kevesebb bennük a réz és a cink, továbbá a molibdén és a szelén (de azokra nem tudok alsó határértéket adni). 3 cm-es vörösiszap elöntés (1/2 m-es mélyszántással számolva) úgy pótolja ezek hiányzó mennyiségét, hogy közben egyetlen más elem koncentrációja se nő a B szennyezettségi határérték 2/3-a fölé. Az energianövények stb. telepítése a talaj szélsőséges kirablása.

5. A mederkotrás teljesen fölösleges; ami ki akar menni, azt az első árvíz (hóolvadás) kiviszi magától is. A vörösiszapban nincs montmorillonit, a szemcsék nem tapadnak össze, illetve a fenékhez.

6. Ezek a disznóságok nem az államigazgatás döntéshozatali rendszerének hibái, hanem néhány ember túlfűtött szereplési vágyának és kivagyiságának otromba következményei. Mire ezek az emberek kikerülnek a hatalomból, büntetőjogilag nem lehet már felelősségre vonni őket, mert ezek a cselekmények elévülnek — meg egyébként is védi őket a mentelmi jog. De nagyon, nagyon remélem, hogy a MAL tulajdonosai (akik pénzéből kormányunk ezeket a kisded játékait finanszírozza) akkor a sarkukra állnak, és leperlik róluk a gatyájukat is. Éppen elég fizetnivalójuk lesz azok miatt a disznóságok miatt, amiket viszont ők követtek el — de hát mint mondám, az okokról majd máskor.

7. Az adományok sajátos felhasználásának értékelésére nem érzem magam kompetensnek.


http://orulunkvincent.blog.hu/2011/01/26/hutlen_kezeles_1#c12344292
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Vajh miért?
  2011-01-26 18:55:18, szerda
 
  Elbizonytalanodnak a Fidesz-szavazók

Megjelent: 2011.01.26. 14:09
Frissítve: 2011.01.26. 15:18
A kormánypárti szavazók a bizonytalanok táborát növelik.
© MTI

A Tárki Társadalomkutatási Intézet 2011. januári pártpreferencia-kutatása szerint - a november-december között kezdődött tendencia folytatásaként - az év első hónapjában kismértékben tovább csökkent a kormánypártok szavazótábora, miözben novemberhez képest a pártválasztásukban elbizonytalanodók aránya csaknem másfélszeresére duzzadt.

A kormánypártok népszerűsége még mindig jelentősen meghaladja a hónapok óta rendkívül alacsony támogatottsággal bíró ellenzéki pártokét. A Fidesz-KDNP-től távozó szavazók továbbra sem másik pártot támogatnak, hanem a bizonytalanok táborát növelik.

Az ezer felnőtt korú megkérdezésével végzett - nem, iskolai végzettség és lakóhely szerint reprezentatív - kutatás alapján a pártválasztók körében a Fidesz-KDNP támogatottsága a decemberi 67 százalékról 65 százalékra csökkent, míg a szocialistáké változatlanul 17 százalék. A kormánypártok szavazótábora a teljes felnőtt lakosság körében 38 százalékra csökkent a decemberi 43 százalékról, míg az MSZP támogatottsága hónapok óta a januárban is mért 10 százalékos szint körül alakul.

A Tárki kutatása alapján a pártválasztók körében a Jobbik tábora 11 százalékra nőtt a decemberi 9 százalékról, az LMP-é viszont továbbra is 6 százalékot tesz ki, míg a Jobbikra a teljes népességen belül a választók 6 százaléka, az LMP-re 4 százaléka voksolna.

A nem válaszolók aránya 35-ről 40 százalékra emelkedett, vagyis tovább nőtt a pártválasztásukban elbizonytalanodók aránya. A parlamenten kívüli pártok közül csak az MDF támogatottsága mozog a mérhetőség határán, de ez csak alig egy százalékot tesz ki a pártválasztók körében.
Forrás: MTI

http://www.hir24.hu/belfold/205841/elbizonytalanodnak-a-fidesz-szavazok.html
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Rákkeltő néhézfémszennyezés Aj
  2011-01-26 18:38:38, szerda
 
  Rákkeltő néhézfémszennyezés Ajka térségében
2011. január 26. 16:19:02

Kepli Lajos a Jobbik országgyűlési képviselője és a vörösiszap katasztrófát vizsgáló parlamenti bizottság elnöke mai sajtótájékoztatóján, Ajkát és környékét érintő rákkeltő nehézfémszennyezésről beszélt, amelyre figyelmét a december 16-án tartott devecseri lakossági fórumon hívták fel az azon résztvevő ajkaiak.

Kepli Lajos elmondta, hogy utánajártak az elhangzottaknak és megtudták, hogy a dunántúli barnaszenek salaktartalma 40 % körüli, és ezen salak nagyon erősen terhelt különlegesen mérgező és rákkeltő nehézfémeket tartalmaznak és jelen esetben a szennyező forrás az eltárolt salak kiporlása. A folyamat elszenvedői Ajka és környékének lakói, akik bizton állítják, hogy a környékükön régóta magas a rákban szenvedők aránya.

A képviselő elmondta, hogy pártjának szakértői csapata kinyomozta, hogy az ajkai önkormányzat megbízásából 1992-1995 között a Debreceni Egyetem munkatársai végeztek méréseket. A vizsgálat eredményének tanulmányozásából kiderült, hogy az ajkai szén, illetve salakjának vizsgálata a sugárterhelésre, illetve a mért radioaktivitás koncentrációjának mérésére terjedt ki, nem pedig a kiporlás teljeskörű egészségügyi vizsgálatára!

A vizsgálat megállapította, hogy a nevezett anyagok sugárzása sokkal magasabb, mint a megszokott háttérsugárzás, de nem jelent egészségügyi kockázatot. Azonban az elmúlt években a kutatások kiterjedtek a nehézfémek vizsgálatára és megállapították, hogy az erőművi hulladékot képező a salakban erősen mérgező és rákkeltő egyéb nehézfém is jelen van! Ráadásul Ajka esetében égetőművi salakról van szó, tehát a nevezett fémek oxid formában vannak jelen, a szervezet által könnyen felvehető módon.
Így sajnos nem meglepő a térségben a rákos megbetegedések nagy aránya, illetve sok esetben az átlagnál alacsonyabb elért életkor - szögezte le Kepli Lajos.

A képviselő elmondta, hogy az erőművi salakból épültek a zagytározók kazettáinak falai, amelyek folyamatosan porzanak a száraz időben.



Azonban ezzel a jelenséggel, amely évek óta terheli a környék lakosságát, eddig nem foglalkoztak. Ez a probléma szőnyeg alá van söpörve - jelentette ki a képviselő. Sajnos a térség szennyezése évtizedek óta tart, ennek megszüntetésére sürgősen megoldást kell találni.

Kepli Lajos a vörösiszap katasztrófát vizsgáló bizottság elnöke elmondta, hogy január 21-én kapták kézhez a Környezetvédelmi Hatóságtól a MAL Zrt. Környezetvédelmi engedélyét, amelynek tartalma véleményük szerint nem kielégítő, mert a vörösiszap tárolásról nem rendelkezik, mivel azt kivonták hulladékgazdálkodási törvény hatálya alól. A tározók falának anyagát a bányászati hulladék kategóriába sorolták.

A képviselő közölte, hogy az engedélyt a MAL Zrt. 2018-ig kapta meg. Felhívta a figyelmet arra, hogy Kolontár és Devecser jegyzői feltételek nélkül hozzájárultak az engedély kiadásához.

Újságírói kérdésre válaszolva Kepli Lajos elmondta, hogy a megoldás rövid távon a tározók falainak letakarása, hosszabb távon földdel történő beborítása, amely a költséges ugyan, de emberi életeket nem lehet forintban mérni. Hozzátette, hogy a környék lakosság egészséghez való joga sérül évtizedek óta, ezért sürgős kormányzati intézkedést várnak.

Forrás: Barikad.hu

http://nemenyi.net/default.asp?SID=0&AID=0&Direkt=75838
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Az euró halálos sebet kapott
  2011-01-26 18:31:15, szerda
 
  Az euró halálos sebet kapott


Írország sajátos megoldást talált gazdasági válságára, amelyet nyugodtan értelmezhetünk úgy, mint az euró végső agóniájának kezdetét. Írország Központi Bankja (CBI) ugyanis úgy döntött, hogy mivel az Európai Központi Bank (ECB) mentőcsomagja nem elég a saját bankok megmentésére, kinyomtat 51 miliárd eurónyi pénzt, amit az ír bankok számláin helyez el.

Egy pillanat, hogy is volt?

Az ír Központi Bank a saját céljaira nyomtat a közös európai valutából?! Igen, jól hallottuk. És természetesen ugyanúgy fedezet (arany vagy államkötvények) nélkül, mint azt az amerikai Fed is csinálja - levegőből. Kell hozzá papír, profi nyomda meg nyomdafesték - a végén meg kijön egy kazal pénz, ami egyszerre megoldja a CBI gondjait, mivel akinek szüksége van rá, az boldogan elfogadja. Az ECB reakciója annyi volt, hogy Írország előteremthet saját pénzt, ha úgy ítéli meg, hogy ez szükséges. Szóval akkor minden rendben...

De azért ennyire nem egyszerű a dolog. Felmerül a kérdés, hogy ha ezt az ECB jóváhagyja, akkor lehet pénzt nyomni? Bárkinek, vagy ha nem, az írek miért kivételek? Ráadásul az EU legtöbb országában egységesen használt közös eurót?

Vegyük Európa legnagyobb gazdaságát, Németországot. Németország már decemberben próbált nyomást kifejteni Írországra, hogy vegyen fel még EU-kölcsönt, de Írország már október végéig a GDP-je 80%-ának értékében, mintegy 130 milliárdnyi ,,mentőcsomagot" vett fel az EU-tól.

Vajon a többi tagállam is nekiállhat kinyomtatni annyi eurót, amennyire éppen szüksége van? Ha szabad az íreknek, nekik miért ne lenne?

Az euró végérvényesen kompromittálódott, értéke a közeljövőben várhatóan drámaian esni fog, főleg, ha a többi ország is levetkőzi gátlásait és kinyomtat annyit, amennyire szüksége van. Márpedig akkor az ECB központi hatalmának befellegzett és ezzel az eurónak is. Ezzel pedig, könnyen lehet, hogy magának az EU-nak is.

Kürti Balázs - Jövőnk.info
2011. január 25. - 23:21

http://jovonk.info/2011/01/25/az-euro-halalos-sebet-kapott
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Nocsak,nocsak??????
  2011-01-26 18:18:33, szerda
 
  Nocsak,nocsak??????

Martonyi János: Magyarország felülvizsgálja a médiatörvényt

http://inforadio.hu/hir/kulfold/hir-409034

2011. január 26., szerda 18:07 InfoRádió / MTI

Magyarország felül fogja vizsgálni a médiatörvényt, és olyan megoldást talál, amely mindenki számára kielégítő lesz - közölte Martonyi János külügyminiszter újságírókkal Brüsszelben.


Az Európai Parlament külügyi bizottsága előtt tartott meghallgatását követően a magyar diplomácia irányítója nemzetközi sajtótájékoztatón újságírói kérdésre azt mondta: Neelie Kroes EU-biztos a médiatörvénnyel kapcsolatban "útmutató jellegű" levelet intézett a magyar kormányhoz. Az erre adandó válasz - tette hozzá - el fogja oszlatni a médiatörvényhez fűződő kételyeket.

Arra a további kérdésre, hogy módosítják-e a törvényt, Martonyi "mindenkinek elfogadható megoldást nyújtó felülvizsgálatot" helyezett kilátásba.

*****************************


Most alakítják ki maguknak a kettős mérce kötelező használatát. Ha ez létrejön, akkor végleg semmiben nem lesz számonkérés tőlük, de minden apróságért a nemzeti oldalt támadják, büntetik és vonják felelősségre azért is amit el sem követtek, miközben tovább bomlaszthatják a haza, a nemzet, az egység, a család összetartozását. Én egy szóval fogalmaznám meg: az antikrisztus hatalmát építik fel és épen most az alkotmányozás időszakában. Ez nem véletlen. A média törvény csupán ürügy, a céljuk a lényeg.




 
 
0 komment , kategória:  Általános  
Tetszenek érteni,ugye?
  2011-01-26 18:15:28, szerda
 
  2011-01-26. 15:56
Tőkés szerint a "következetes" keresztényeknek közösséget kell vállalniuk a zsidókkal

Az auschwitz-birkenaui munkatábor "felszabadításának" évfordulója alkalmából az ún. holokausztról emlékeztek meg az Európai Parlament brüsszeli székházában tartott ünnepségen.
A rendezvényen jelen volt Ronald Lauder, a Zsidó Világkongresszus elnöke, Mose Kantor, az Európai Zsidó Kongresszus elnöke, Juli Edelstein izraeli tájékoztatási és diaszpóraügyi miniszter, valamint Elie Wiesel Nobel-díjas szélhámos.
Annak keretében megnyitották a jeruzsálemi Jad Vasem múzeum kiállítását, megemlékeztek a kétkezi munka áldozatairól, majd ünnepi koncert következett.
A megemlékező részt záró beszédében Tőkés László, az Európai Parlament alelnöke arról beszélt, hogy ami akkor történt - "mintegy hatmillió ártatlan áldozat meggyilkolása" - "nem tekinthető másnak, mint az elkövetők Isten elleni lázadásának". "A keresztényeknek, ha következetesek akarnak maradni, közösséget kell vállalniuk Jáhvé ószövetségi választott népével" - tette hozzá. Arról valamiért elfelejtett beszélni, hogyan vélekedik "Jáhvé választott népe" ma is az általa meggyilkolt Krisztusról és követőiről, s mennyi mindent "köszönhet" nekik a magyarság - hogy csak két apróságot említsünk.
(MTI nyomán)
Friss: Mellékeljük az EP-alelnök sajtóirodája által küldött anyagot is, hogy olvasóink teljesebb képet kaphassanak az elhangzottakról:
Közlemény
Megemlékezés a Holokausztról az Európai Parlamentben
A brüsszeli képviselettel rendelkező zsidó szervezetek és az Európai Parlament közös szervezésében 2011. február 25-én került sor arra a rendezvényre, mely az emberiség egyik legszörnyűbb tragédiájáról, a Holokausztról emlékezett meg. Jerzy Buzek elnök felkérésére vallási ügyekkel megbízott alelnökként Tőkés László erdélyi EP-képviselő volt a házigazdája a megemlékezésnek.
Alojz Peterle néppárti képviselő, volt szlovén miniszterelnök köszöntője után az izraeli Yad Vashem intézet által rendezett ,,A tömeggyilkosság tervrajza" című kiállítás megnyitója következett.
Jerzy Buzek EP-elnök személyes hangvételű beszédében azt hangsúlyozta: nem szabad feledni a történteket, ez a biztosíték arra, hogy hasonló szörnyűség többé ne történjen meg. Kiemelte azok szerepét, akik életüket kockáztatva, különböző európai országokban, más-más eszközöket felhasználva üldözött zsidókat bujtattak és mentettek meg. Az ő példájuk kötelez ma bennünket, hogy szolidaritást vállaljunk az egykori és mai üldözöttekkel.
A parlament elnökének beszéde után Moshe Kantor, az Európai Zsidó Kongresszus elnöke tartott beszédet, majd Yuli-Yoel Edelstein, az izraeli kormány diaszpóráért és közéleti diplomáciáért felelős minisztere - maga is Holokauszt-túlélők fia - kapott szót. Emlékbeszédében azt emelte ki, hogy az auschwitzi haláltábor felszabadulásának napja mindenki számára elkötelezettséget kell, hogy jelentsen az élet védelme mellett.
Ronald S. Lauder, a Zsidó Világkongresszus elnöke az Európában növekvő antiszemitizmus veszélyére hívta fel a figyelmet, megköszönte ugyanakkor Jerzy Buzek, Lengyelország egykori miniszterelnökének azt a segítséget, amelyet kormánya nyújtott a zsidóüldözések áldozatainak rehabilitációja, valamint történészi kutatások, feltárások ügyében.
Ysrael Meir Lau, Izrael főrabbija személyes indíttatású beszédében többek között a II. János Pál pápával történt találkozóit idézte fel. Elmondta ugyanakkor, hogy öt évvel ezelőtt jutottak egyezségre a különböző szervezetek abban, hogy január 27-e, az Auschwitz-Birkenau-i haláltábor 1945-béli felszabadulásának napja a Holokauszt nemzetközi emléknapja legyen.
Záróbeszédében Tőkés László EP-alelnök erdélyi keresztény egyházi vezetőként a Holokauszt drámai mélységű tragédiáját a magyarok, zsidók, románok, ukránok és a többi erdélyi nép közös gyászaként jellemezte. ,,Meggyőződésem, hogy a Holokauszt áldozataira ebben az értelemben és ebben a szellemben kell emlékezniük - a zsidó néppel együtt - a keresztényeknek is, a teremtett embervilág, az Isten-arcú emberiség egyetemes közösségében" - mondotta. Az Isten és emberszeretet összekapcsolja az Ó- és az Újtestamentum követőit. Az egykori páratlan népirtás tettesei ,,Isten ellen lázadtak fel". Erdélyi képviselőnk felidézte az általa nagyra becsült és szeretett néhai Neumann Ernő temesvári főrabbi emlékét, akivel nem csupán Isten közösségében, de a kommunizmus elleni harcban is kölcsönösen szolidaritást tudtak vállalni.
A hivatalos megemlékezéseket a jeruzsálemi Ra'anana Symphonette Orchestra drámai erejű magas színvonalú műsora zárta.
Tőkés László emlékbeszédét mellékeljük.
Brüsszel, 2011. január 26.
Tőkés László
EP-alelnök Sajtóirodája

Megemlékezés a Holokausztról az Európai Parlamentben
Brüsszel, 2011. január 26.
Krisztus követőjeként és keresztény - református - egyházam képviselőjeként, a Holokauszt drámai mélységű emléknapján önkéntelenül is Jézus szenvedéstörténetének messze hangzó mementója kívánkozik az ajkamra, melyet ,,utolsó vacsoráján" tanítványainak mondott: ,,Ezt cselekedjétek, valamennyiszer isszátok - ezt a bort -, és eszitek - ezt a kenyeret - az én emlékezetemre" (1. Kor. 11,24-25). A páska-bárány vallástörténeti mélységéből hangzó ige korokat és vallásokat meghaladó egyetemességgel helyezi a szívünkre és köti a lelkünkre az ártatlanul szenvedő emberről való megemlékezés, valamint a vele való együttérzés szent kötelességét. A ,,választott nép" fiának Mel Gibson világhírű filmje által oly szívszaggató érzékletességgel megjelenített pokoljárása kötelező érvénnyel rója reánk, hogy soha ne feledjük azok szenvedését, akikért - hitünk szerint - maga a világ Megváltója is életét áldozta.
Meggyőződésem, hogy a Holokauszt áldozataira ebben az értelemben és ebben a szellemben kell emlékezniük - a zsidó néppel együtt - a keresztényeknek is, a teremtett embervilág, az Isten-arcú emberiség egyetemes közösségében.
Elie Wiesel szülőföldjéről származom. Szülővárosa, Máramarossziget az én volt püspökségem területén helyezkedik el. Az ott élő magyarok, zsidók, románok és ukránok közös gyászának is érzem ezt a napot. A galádul kipusztított - volt - honfitársaim iránti részvétemben osztoznak azok, a pusztulóban lévő, kisebbségi magyarok is, akik sorsuknál fogva különösképpen érzékenyek az elnyomottak és üldözöttek szenvedései iránt.
A magam és az ő nevükben, és valamennyi, a zsidó nép kimondhatatlan veszteségében és fájdalmában osztozó testvérem nevében, hadd szóljak Önökhöz/Hozzátok nagy magyar költőnk, Illyés Gyula önvádtól terhes és föltétlen közösségvállalásról tanúskodó versének soraival:
,,Meg vagyok én is jelölve. A bélyeg,
amit viseltek melleteken,
ahányszor látom, forró foltot éget
a homlokomra: az én szégyenem!
Mindenkié, csak épp nem a tiétek!"
Hatvanhat éves a fájdalom és a könny - és a megmagyarázhatatlan és megválaszolhatatlan kérdés: Hogyan történhetett? A XX. században, az eladdig előzmény nélküli emberi fejlődés korszakában, hogyan kerülhetett sor annyi borzalomra, erőszakos kitelepítésekre és deportációkra, esztelen öldöklésekre és népirtásokra - a kirekesztés ,,seoljába" taszító holokausztra?!
A holokauszt ,,teljes tűzáldozatot" jelent az ókori áldozati szokások rendjében. Ezzel a kifejezéssel jelöljük a nemzeti-szocialista hitleri Németország és cinkosai eszeveszett kísérletét az európai zsidóság teljes kiirtására, melyre szinte nincs magyarázat. Nem voltak perek, ítélet sem volt, hanem csak öldöklés. Ami akkor történt - mintegy hatmillió ártatlan áldozat meggyilkolása -, nem tekinthető másnak, mint az elkövetők Isten elleni lázadásának.
Isten előtti lelkiismerettel valljuk, hogy az ember felelős cselekedeteiért Ő előtte, mint bíró előtt. Csak egy Istent megtagadó, ördögtől megszállott, gyűlölködő elme mondhatta azt, amit - mintegy halálos ítéletként - maga Adolf Hitler mondott: ,,A lelkiismeret zsidó találmány. Nincs hely két kiválasztott nép számára."
Isten viszont nem vetette el, és nem engedi elveszni az Ő népét. ,,Ha a gyökér szent, az ágak is szentek" - írja Pál apostol (Rm. 11,16). Isten bizonyossága maguk a zsidók - mondta egyszer egyik zsidó barátom, Nagy Frigyes anekdotikus történetét idézve. A császár ugyanis egyszer azt a kérdést tette fel orvosának, hogy milyen bizonyítékot tud felhozni Isten létezése mellett. A válasz ekképpen hangzott: ,,Fenség, a zsidók a bizonyíték. Mert ebben a népben mind a mai napig él Isten kinyilatkoztatásának rendkívülisége."
Akárhogyan is legyen, a keresztyéneknek, mint egyazon ,,gyökérről" fakadó ,,ágnak", akik szintén Isten ,,választottainak" tartják magukat, ha következetesek akarnak maradni, ennek a gondolatnak a jegyében kell vállalniuk a közösséget Jáhvé ószövetségi ,,választott népével". Kimagasló protestáns teológusunk, Karl Barth a múlt században igencsak találóan fogalmazta meg, hogy: nagy hiba volna, hogyha az Ó- és Újtestamentum Istene egymással ,,vitába keveredne"; hiszen ha más utakon, módokon és más felfogásban is, de ugyanazt az Istent szolgáljuk mindannyian; és két központi vallásos eszménk is összekapcsol bennünket: az Isten- és az ember-szeretet.
A páratlan genocídium egykori tettesei, akik Isten ellen lázadtak fel, és - ki tudja, hányadszor immár - Krisztust magát feszítették keresztre: ez ellen az Isten- és emberszeretet ellen követtek el becstelen merényletet; magára Istenre emeltek kezet, és kaini indulattal saját embertestvéreikre támadtak.
A jeruzsálemi Eichmann-perben Gideon Hausner, a per fővádlója ekképpen kezdte beszédét: ,,A hatmillió áldozat nem tud felállni, hogy ujjal mutasson, és kiáltsa: vádollak! Hamvaik szétszóródtak Auschwitz lankáin és Treblinka mezein, lemosódtak Lengyelország erdeiben, sírjaik szanaszét domborodnak Európa széltében-hosszában. Vérük kiált, de hangjuk nem hallatszik." - Ma az ő ,,néma kiáltásuk" nyer hangot és ölt formát megemlékezésünkben, és mond végérvényes és jogerős ítéletet a gyilkosok felett.
Mi, akik emlékezünk, velük együtt és helyettük is: vádolunk, és igazságos ítéletet mondunk. Tesszük ezt nem csupán a zsidók, hanem a kereszténység, a hit, az emberség, a szeretet - és a közülük vétetett Jézus nevében.
,,Ne tedd mással, amit nem akarsz, hogy veled tegyenek" - tanítja a zsidó bölcselet. Jézus minden bizonnyal kora gyermekkorából hozta, és tanította ugyanezt: ,,Amit azért akartok, hogy az emberek veletek cselekedjenek, ti is ugyanazt cselekedjétek velük, mert ez a törvény és a próféták" - mondja a Hegyi beszédben (Mt. 7,12). - Ez az az egy tőről fakadó két parancs, amely sokféleségünk egységében üzeni számunkra, egy megbékélő és újuló Európában, hogy együtt legyünk fájdalomban és örömben, és együttes erővel tegyünk azért, hogy eredete, faja, nyelve és vallása miatt soha többé, senkinek, egyetlen nép fiának se essen baja, és ne csorbuljon emberi méltósága.

Tőkés László
Kapcsolódó: Tőkés László lesz az idei holoünnepély házigazdája az Európai Parlamentben

http://kuruc.info/r/2/73175/
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
A magyar EU-s romaprogramtól T
  2011-01-26 18:02:19, szerda
 
  A magyar EU-s romaprogramtól Tiszalúcig

- 2011.01.26. 10:31

Európai Parlament, foglalkoztatási bizottsága, a magyar uniós elnökség programjának bemutatása:


"A romák integrációjához az emberbaráti megfontolások mellett jelentős gazdasági érdek is fűződik, hiszen bevonásuk a munkaerőpiacra nagyban hozzájárulhat a versenyképesség növekedéséhez és a szociális ellátórendszer tehermentesítéséhez. A legfontosabbnak azt a szemléletváltozást tartom, amely a romaproblémától odáig vezet, hogy a romákat partnernek tekintjük a közös ügyeink megoldásában". - Balog Zoltán, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium társadalmi felzárkóztatásért felelős államtitkára


Bla-bla-bla .... bla-bla.

Magyar EU-s romaprogram? Miért, itthon már sikeresen dübörög az integráció? Épül-szépül Kelet-Magyarország? "Tiszta udvar, rendes ház"? Özönlenek az APEH-hoz a roma munkavállalók adóbevallásai? Évek óta nem láttak egy uzsorást sem Borsodban? Több helyi rendőrőrsöt be kellett zárni, mert annyira nem volt munkájuk a rendőröknek a pompás közbiztonság miatt? A roma diákok remek helyezéseket érnek el a Diákolimpián? A roma sportolóink nagy számban vesznek részt a londoni olimpián?

A valóság Kelet-Magyarországról, Tiszalúcról.

Etelka, 35 éves, 6 gyermeke és 1 unokája van. Segélyből és a gyerekek után járó támogatásból élnek, nagycsaládosként gyermekenként tizenhétezer forintot kapnak. Februárban azonban 34 ezer forinttal kevesebbet fognak kapni, mivel a több gyerek nem járt iskolába, és a jegyző felfüggesztette az iskoláztatási támogatást felfüggesztéséről. A 15 éves fiú a második osztályt járná, ha bemenne az iskolába. A 18 éves lány a második gyermekét várja és magántanuló szeretne lenni. Még az óvódás gyereknek is összegyűlt az 50 óra hiányzás.


Az iskolába 582 tanuló jár, a 2009-2010-es tanévben 2948 napot tett ki az igazolatlan mulasztások száma. A legtöbbet távol maradó gyerekek szüleit kiskorú veszélyeztetése miatt feljelentette az iskola korábbi igazgatója, három szülő felfüggesztett szabadságvesztést kapott, ősszel azonban több eljárást megszüntettek az ügyészség javaslatára, ugyanis augusztustól ugyanis a családi pótlékot felváltó iskoláztatási támogatás felfüggesztése jelenti a szankciót. A tiszalúci jegyző eddig nyolc gyermek esetében függesztette fel az iskoláztatási támogatás folyósítását, további 59 esetben pedig folyamatban van az eljárás, jogerős határozat a következő hetekben várható.

Hankó János, a szociális iroda vezetője: "Az igazolatlan távolmaradások döntő többsége azonban a speciális nevelési igényű tanulócsoportokhoz köthetők, ezekben huszonheten tanulnak. (...) A legtöbb ilyen esetben a szülő érdektelensége áll a háttérben. Ha nem érkezik meg a pénz a számlára, az talán felrázza majd őket. Bár, olyan szülővel is találkoztunk, aki kifejezetten azért nem engedte a gyereket az iskolába, hogy az önkormányzat letiltsa a pénzt, jellemző módon, amikor megvolt az ehhez szükséges óraszám, a gyerek újra járni kezdett. A miértre azt mondta a szülő, így legalább ez a pénzt nem az uzsorás veszi fel. Mert ami neki érkezik, arra az uzsorás teszi rá a kezét."

Ezután ezt olvashatjuk a NOL-on (!): "A gyermekek utáni támogatásra sokan csupán mint megszerezhető jövedelemre tekintenek, ezt jelezheti, hogy míg a kilencvenes években hat-hét gyermek született a szegény sorsú családokban, ma kilenc-tizenegy gyermekes családokat is gondoznak."

Életkép a tiszalúci Dankó utcából, ajánljuk Balog Zoltánnak:
"A Dankó utcában Szabinával, a tizennyolc éves lányanyával beszélgetünk, egyéves kisfia, Rikárdó nyugodtan támaszkodik a hasán, melyben kistestvére növekszik.
- Szabina, be fogja fejezni a nyolcadikat?
- Szeretném. Az jó, ha megvan a nyolc általános.
- És milyen tervei vannak az iskola után? Szeretne dolgozni? Lesz szakmája?
- Mit számít, hogy mit szeretnék? Itt van a gyerek, jön a következő. Most már őket kell nevelnem."

Szóval mielőtt a Fidesz hipp-hopp megoldja az európai roma integrációt, talán először a saját portánk táján kellene körülnézni. Mert nálunk még csak azért nem tört ki éhséglázadás keleten, mert a magyar állam kissé bőkezűen adta a lóvét, és cserébe az égadta világon semmit sem várt el.

15 évesen második osztály, Balog úr? Őt hogy fogja bevonni a munkaerőpiacra? Piros csavart a piros dobozba, kék csavart a kék dobozba, szalag mellett, három műszakban? Ez menni fog neki? Nem hinném ... de ha képes is lenne rá, miért menjen el dolgozni? 60-70 ezerért? Az összejön 3-4 gyerekkel is.

Azonkívül: 500 ezer regisztrált munkanélküli van. Meg még ki tudja hány nem regisztrált. Ha lenne is munkahely, akkor melyik munkáltató venné fel a 2 osztályt végzett srácot? De ha nem veszi fel, akkor egyből rasszista, ugye?

Hivatalosan, a népszámlálási adatok szerint 190 046 roma él Magyarországon. Ezen a számon mindenki mosolyog, de inkább sírni kellene, hogy a magyar államnak fogalma sincs, hány embert kellene "integrálni", ezek hol laknak, milyen iskolai végzettségük van, milyen körülmények között laknak. Hogy lehetett elverni 100 milliárdot forintot "roma integráció" címén, ha azt sem tudjuk, hogy 200 ezer vagy 1 millió emberrel kell számolni?

Azt pedig már tényleg csak halkan jegyzem meg, hogy miközben évről évre fogy Magyarország lakosaink száma (legfrissebb KSH adatok), roppant népszerű a romák körében a sok gyerekes család. Ez a sok gyerek viszont gyorsan fel fog nőni, és ők még több gyereket fognak szülni ...

Biztos vagyok benne, hogy Balog Zoltán ezzel mind tisztában van. Már tavaly augusztusban ezt nyilatkozta:
"Tíz év múlva Borsod-Abaúj-Zemplén megyében minden második ember cigány lesz. Ez azt jelenti, hogy minden második ember inaktív lesz, és semmivel nem tud hozzájárulni a közteherviseléshez. Mint fogalmazott, egy tízmilliós ország nem engedheti meg magának, hogy "700 ezer, uszkve egymillió embert a hátán cipeljen" anélkül, hogy azok bármit be tudnának vagy be akarnának tenni a közösbe."

A probléma komplex, a megoldása igazi kihívás. Egy kétharmados kormány azonban bármit meg tud változtatni, és mit ad isten, pont ilyen kormányunk van. Persze könnyebb az alkotmánybíróság jogkörét nyesegetni, meg a magánnyugdíjpénzünket elvenni, mint nekiállni keményen a munkának.

Orbánnak még egy dobása van, a beígért februári nagy reformok. Ha akkor is maszatolás lesz, meg a "visszaadjuk a pálinkafőzés szabadságát" szintű bullshitek, akkor sajnos feketén-fehéren ki fog derülni, hogy a Fidesz is ugyanolyan gyáva, szar kormány, mint az elődei.

http://vastagbor.blog.hu/2011/01/26/a_magyar_eu_s_romaprogramtol_tiszalucig
 
 
0 komment , kategória:  Általános  
     1/2 oldal   Bejegyzések száma: 17 
2010.12 2011. Január 2011.02
HétKedSzeCsüPénSzoVas
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31 
Blog kereső


Bejegyzések
ma: 0 db bejegyzés
e hónap: 670 db bejegyzés
e év: 5608 db bejegyzés
Összes: 64003 db bejegyzés
Kategóriák
 
Keresés
 

bejegyzések címeiben
bejegyzésekben

Archívum
 
Látogatók száma
 
  • Ma: 3582
  • e Hét: 13849
  • e Hónap: 24960
  • e Év: 178456
Szótár
 




Blogok, Videótár, Szótár, Ki Ne Hagyd!, Fecsegj, Tudjátok?, Receptek, Egészség, Praktikák, Jótékony hatások, Házilag, Versek,
© 2002-2024 TVN.HU Kft.